5 dagar kvar.....

.... till jag ska jag göra något stört roligt! :D

Var iallafall i globen igår, shoppade lite men kollade mest på vad jag ska köpa imorgon, när jag ska dit igen :)
Det blev iallafall några broddar, glansspray och två st svarta fleece lindor. Inte så roliga saker men det går alltid åt! :)

Har ju ridit Hudson Bay nu i två dagar och jag märker redan stor skillnad. Hoppade honom i fredags och han var superfin! Det är väldigt nyttigt att hoppa andra hästar eftersom det är väldigt bra för ögat, annars blir det lätt så att man tar förgivet hur långa/korta galoppsprången är vilket leder till att man kan hamna i hindret... och det är ju inte så bra :P Är iallafall supernöjd med Hubbe, längtar redan till nästa hoppträning på honom :)

Mina hästar är superfina för tillfället, Idag var första dagen M1 var lugn och då var han helt fantastisk, så himla fin. Jobbade mycket sidförande i galoppen som gjorde att han satte under sig riktigt ordentligt! :) Skrittade ut en sväng efteråt i snön. :) Han blev även klippt idag, vilket betyder att han troligen är pigg igen imorgon.....

Imorgon ska jag till globen igen med mamma, ska bland annat köpa en dyon-förbygel och ett 300g täcke m hals till M1. :) M1 är inte riktigt vinterutrustad än eftersom vi ska överleva våran första vinter tillsammans, men han är ju bara för härlig :D


en fin liten bild på förbygeln :)


Stockholm Horse Show

Ska till Globen på fredag med Angelica och se kvällspasset! :) Ska även dit på söndag fm med mamma :) Så då får man se min favorit-Glory Days i helgen! :)))  Det kommer spenderas mycket tid i annexet! :D

Red M1 idag för första gången sen checkupen, han var väldigt pigg och ganska stel i vänstersidan men jättefin annars! :) De snöade in lite i ridhuset så det tyckte han var lite spännande :P Brownie var jättefin! Mycket energi och det märks verkligen på honom att han har saknat att arbeta några dagar. Han är så arbetsvillig och fin min kära ponny! :)

GOD NATT

filmstund

Har laddat upp lite tävlingsfilmer eftersom jag har varit så dålig på det precis efter tävlingarna så får ni några nu :)


Brownie i Borås msv A.




Brownie msv A i nyby-torshälla i somras. Våran andra msv A :) kolla underlaget... inte så konstigt att han fick mjölksyra i slutet...





Brownie msv A Gagnef, ingen bra runda men la upp den på youtube så man får se hur snäll han är :)



Debut 130cm Vioux Star M i Lidköping

Inköpslista

I helgen ska det handlas! :D
Skriver ner lite vad jag behöver eller vill ha (:

Behöver
Jodphurs
300g täcke m hals till M1
varma handskar
höpåsar
ridstrumpor
ländtäcke som tål regn
broddar
vitaminer till hästarna

Vill ha (:
klippmaskin
shaps
tävlingsskjorta
Lindor
putsmedel

Listan kommer säkert bli utökad! :D

Dagens ridpass

Red BW idag för första gången sen i onsdags. Han var väldigt pigg och lite stel i sidorna annars kändes han jätte fräsch! :)

M1 fick ett pass med Cilla imorse och en kvällspromenad med mig. Han hade tydligen varit helt galet pigg imorse men  jag tror det blir bättre när man kommer upp på ryggen istället, jag hoppas iallafall det ;)

På torsdag är min stjärna på annons i tidningen ridsport :(
http://www.tidningenridsport.se/SokAnnons.aspx?pattern=S%C3%B6kord&AdvertGroupID=70%2C74&Lan=&showImage=1&AdvertID=0&hidSearch=1&on=

Ska på globen i helgen o heja på alla kompisar som hoppar på söndag :D ska dessutom tänka ut en inköpslista! :)



min fantastiskt fina ponny


häst-ledig-dag

Idag blev det tyvärr inget stall för mig. Cilla tömkör mina stjärnor idag eftersom jag har prov imorgon. Hade prov idag också som gick awesome, mvg-feeling :)

Igångsättningen efter check upen går bra men hästarna är väldigt pigga.
Brownie skulle skrittas 5 dagar och därefter joggas tre dagar i 15min. Idag var alltså första dagen jogg för honom men eftersom jag inte kunde åka till stallet idag fick han jogga i töm, vilket bara är ännu bättre! :)
M1 skulle skrittas 4 dagar och longeras/tömköras i 4 dagar. Idag var alltså hans andra dag i töm.

Jag ska föresten hoppa Hudson Bay några fredagar framöver, tänkte trimma honom på torsdag också så jag hinner rida igenom honom lite innan. Ska bli jätte roligt eftersom jag aldrig ridit honom förut, det är ju inte varje dag man får äran att hoppa en EM-ponny. :D 

Hudson Bay får stå för bilderna idag. :)

Hubbe med Malin Baryard i globen.

Vill även passa på att gratta Sissela till vinsten i Grand Prix i Danmark i helgen! GRATTIS :)


powerwalk

Har inte så mycket att skriva om nu eftersom mina hästar promeneras 2x20min varje dag, men det är ju trevligt att jag får powerwalka i 80min varje dag! Börjar kännas i mina fötter.. ;)

Juste, var i gustavsberg idag med skolan och red en ridskolehäst :P Dessutom "hoppade" vi :P Det var faktiskt jätteroligt! Även fast hästen var båda skänkeldöv och hela okänslig o inte vet vad en halvhalt  är ;)

Det är inga tävlingar nu förrän Grevagården som är den 10-12 december, vilket är säsongens sista tävling :( Men jag har iallafall andra jätteroliga saker att se fram emot :) ni skulle bara veta vad jag ska göra om 1 vecka och 6 dagar, mohahaha :) Det får ni veta när det närmar sig :)


check up

Igår hade vi en ”check up” på båda hästarna. Vi kollar våra hästar regelbundet för att förebygga skador mm.  Båda hästarna var fräscha men fick ändå lite rundsmörjning eftersom de har gått så mycket hela året. Båda hästarna ska därför skrittas i 2x20min i 4 dagar, massa motion för mg. :) Brownie var jätte fräsch vilket är JÄTTE skönt. Han har inte haft någonting på jättelänge och blir bara finare och finare. Duktig ponny! :)

check up

Jag kollar mina hästar regelbundet eftersom hästarna går så pass hårt större delen av året. Jag tycker det är jättebra attt kolla dem ofta eftersom man på så sätt kan förhindra skador som håller på att bryta ut. På tisdag kommer veterinären ut till stallet och ska kolla mina hästar. De känns jättefina och fräscha så jag hoppas allt är som det ska. Dock förväntar jag mig att dem eller iallafall Brownie har något litet eftersom han har gått väldigt hårt hela året. Men jag hoppas verkligen att dem är fit for fight :)

Dagen i ord

Åkte till stallet imorse och trimmade Brownie som var jätte pigg men väldigt fin! Sen fick M1 en promenad i skogen. Jag var klar i stallet runt 12 och åkte sedan till södertälje för att kolla på tävlingarna där! Finns så sjukt mycket fina hästar :) Det finns en häst som är helt sannslös som jag såg i grevagården i julas som nollade 140cm idag, den var fortfarande lika fin! Man måste ju få drömma lite ibland! ;) 

Eleonor Bellander som tävlade M1 (även kallad Star) när Royne ägde honom var i södertälje den här helgen. Vi pratade en del och jag fick massa bra tips! Hon sa som alla andra brukar säga om Star -Han är väldigt speciell och det tar lång tid att rida in sig på honom eftersom han inte är helt lätt, det tog ett halvår för mig innan jag började hitta knapparna. 
Jag har haft M1 nu i ett halvår och jag känner också att det är inte förrän nu man börjar hitta honom ordentligt. Så jag tycker det var skönt att höra henne säga det eftersom hon har hoppat hur många SM och EM som helst och är en väldigt rutinerad ryttare som har haft massor av hästar. Kan ju även passa på att gratta henne till sin 4a fels runda idag som räckte till plac i 150cm. :)

Det var lite kort om dagen, ska rida hästarna på morgonen imorgon igen för sen ska jag åka och heja på alla kompisar som hoppar SM finalen i Strömsholm! :)

Tävling Södertälje

Hoppade 130cm på M1 igår. När vi väl kom in på banan kändes han fin men allt var kaos på framhoppningen, det var hur många som helst där inne, vi kom typ knappt fram till framhoppningshindrena för att han skygga för alla hästar, så det var ju inte så bra uppladdning!

Vi gjorde en helt okej runda, han kändes väldigt fin men vi fick tre nedslag varav två som var helt onödiga! Den tredje rivningen blev jag inte riktigt klar i tid så det var okej. Jag är iallafall nöjd med tanke på omständigheterna.
Vi ska dit och kolla idag igen, vilket ska bli jätte roligt. Idag är det även kval till morgondagens vinnare :)

Nästa helg blir det kurs för Jens Wickström! As roligt! :) Har även en del annat kul att berätta men det får ni vänta med tills det blir mer officiellt :) laddar upp filmen sen

södertälje

Imorgon blir det tävling i södertälje med M1 :) Vi hoppar bara 130 eftersom han gick hela förra helgen. Det ska bli jätte kul för Eleonor Bellander som red och tävlade honom en del när Royne ägde honom startar precis före oss. :P Nu ska jag åka ut till mina fina hästar! :)

FANTASTISK HELG

Brownie gick finalen idag och var helt super! Fantastisk ponny man har :) Hoppade nog en av våra svåraste msvA idag. Den var enormt tekniskt och grymt stort men trots det gjorde vi vår bästa runda någonsin! Vi fick två rivningar men det gör absolut ingenting för han var så himla fin! Banan bestod av 10 hinder och 14 språng banbyggaren bygger mest internationellt och alla som var där sa att det var en internationell bana, så det var riktigt tufft.
Vi rev iallafall 2an som var på båge från 1an och båge till trean, vi landar i fel galopp efter 1an och eftersom BW inte kan byta galopp fick vi hoppa i korsgalopp på ett ganska stort räcke, kunde inte gjort något med tanke på konsekvensen, vi kom perfekt men det var inte mycket att göra. Därefter var vi helt klockrena ända fram till sista hindret, det var en tre kombination med oxer/räcke/oxer, väääldigt taskigt att lägga en sådan tuff kombination som sista hindret när hästarna har gått en hel bana. Kom perfekt in men fick ett riktigt skit pet på c-hindret. Vilket var synd för annars hade vi varit vidare till omhoppning eftersom det var en winning round. Jag är oavsett fantastiskt nöjd, HAN ÄR SÅ FIN! :)

M1 fick inte hoppa idag eftersom hans klass var sist på hela dagen och eftersom vi hade 5-6 timmar hem så ville vi komma iväg i tid. Men båda hästarna har varit toppen hela helgen.

Jag är lycklig!


Borås dag 3

BW: Hoppade 125cm idag. Det gick helt okej tycker jag. Resultatet är dock jätte dåligt, fick tre rivningar alltså 12fel. Brownie var jättefin och det var en typisk 4fels runda, vi fick två rivningar som bara var skit rivningar, jätte onödiga faktiskt. Banan var inte så teknisk men väldigt maxad. Jag är ändå nöjd med rundan eftersom vi hitta ett bra flyt i hela rundan och Brownie hoppade super! Eftersom jag kom 5a igår så kvalade jag även till finalen imorgon :) Så BW går 130cm imorgon, är rankad 9 av 20st i finalen.

M1 gick också 125cm idag. Han var också jättefin men dåliga resultat här också. Fick två riktiga skit rivningar! Rev två räcken som jag kom helt perfekt på, så det var jätte surt! Fick ett bra flyt på M1 också och hittade bra distanser. Även M1 blev kvalad inför finalen imorgon, riktigt kul faktiskt! Dock startar jag inte den imorgon eftersom den går i 135cm, och eftersom jag inte nollade 125cm idag får han gå det imorgon också. Jag vill inte gå upp för snabbt nu i klasserna så man får bakslag eller något. Vi har ju faktiskt bara hoppat 3st 130 än så länge så får väl sansa mig lite ;)

Tycker iallafall att det är super roligt att båda hästarna kvala till finalen! Duktiga stjärnor :)

Borås dag 2

Brownie: Hoppade första kvalet idag som gick i 120cm. Han var superfin och vi var nolla och blev plac 5. Så han har varit nolla o placerad i alla klasserna hittils! Duktig ponny! :)

M1: Hoppade 110cm och 120cm idag. I första klassen var vi nolla och kom precis utanför placering, en helt okej runda. 120cm var riktigt fin runda men tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen, jätte onödig rivning som gjorde att vi kom precis utanför placering igen, annars hade jag kommit 7 så det var väldigt surt. Jag låg helt perfekt på sista hindret och slappnade av lite för mycket så vi blev lite nonchalanta, tror även han blev lite trött då banan bestod av 15 hinder och 19 språng.

Ska sova nu. BYEBYE

Borås dag 1

Som ni vet gick Brownie 110cm idag. Han var jättefin och as taggad... nästan lite för taggad, men det gör inget för han tyckte det var så himla roligt :) Var iallafall nolla och blev plac 3 så jag är jätte nöjd :) Svängde lite idag och det tyckte han var jätte roligt! :) Imorgon går han kval 1-120cm.

Red M1 när vi kom fram och han kändes jättefin inför imorgon så det blir nog bra! :) Han hoppar 110 och 120cm imorgon :P Det var längesen han hoppa 110cm men tror det är skönt för honom att bara hoppa lite lågt.

Föresten är anläggningen grym! Den är lätt med bland mina topp 3. ;)

Butet-sadel

När jag redan är i området utrustning kan jag ju lika gärna passa på att skriva om min älskade sadel. Jag har en butet sadel, som är sjukt bra! Jag har den på båda mina hästar, och på alla andra hästar jag rider. Den här sadeln ligger i stort sätt bra på alla hästar och den blir bara bättre o bättre desto mer använd och sliten den är.
Sadeln går inte att stoppa om vilket betyder att den tillslut blir ganska "platt", vilket gör att du kommer väldigt nära hästen. Sadeln formar sig även efter ryttaren så den blir bara skönare med tiden. Eftersom dem här sadlarna blir väldigt "gamla" så tycker man ju att dem borde bli repiga och slitna men det är helt fel! Hur fort du får en repa eller liknande behöver du bara putsa den så försvinner alla repor igen, coolt va? :)

Som ni säkert märker är jag helt kär i min sadel. Men inte nog med att den är så bra, den är även sjukt snygg! Den kostar ju en del, men jag lovar, den är värd varenda krona! :)

 

hittade bara en bild på en begagnad men så här ser den alltså ut!  


Dyon träns

Tänkte skriva lite om Brownies tävlingträns.
Det är ett  brunt Dyon träns med platt nosgrimma. Tycker det tränset är super bra! Ett träns som är stilrent men med lite snygga detaljer. Jag har haft det sen i somras och tycker även att kvalitén är bra! Eftersom det är platt nosgrimma så tycker jag att det passar hästar med lite grövre huvud. Har haft det en del på M1 också men även fast han har smalt huvud så är han också fin i det, även fast Brownie är betydligt finare i det :) Det jag tycker är snyggast på det här tränset är nosgrimman och där man knäpper käkremmen.
Det här är iallafall ett träns jag rekommenderar. Bra kvalite och super snyggt! :)


Här har vi det på bild!


på vår resa till Borås

Nu har vi precis käkat och vi har minst 2 timmar kvar. Hästarna har fått mat så de är lyckliga. :)

Det var längesen jag skrev något under kategorin "utrustning" så jag tänkte göra ett inlägg där nu..

vi är på gång, vi är laddade, vi är tända!

Nu sitter jag i lastbilen på väg till Borås.  Allt har gått bra hittils och hästarna är ur snygga i sina likadana täcken :) Nu ska jag plugga lite men jag har massa timmar på mig så jag skriver nog något mer sen. :)



Tävlingsfina

Nu är hästarna tävlingsfina och lastbilen packad. Det här ska bli grymt kul, känns som jag inte har tävlat på jätte länge! :P
Vi åker tidigt imorgon bitti så vi är framme runt 2. När vi kommer fram ska jag rida M1 och senare på kvällen ska Brownie hoppa 110cm, som uppvärmning inför kval 1.
Hoppade hästarna för Niclas idag och båda kändes super! :)
Nu ska jag sova.

tävlingsfix

Idag ska allt packas och fixas. Hästarna ska tvättas och stå i solariumet. Imorgon bitti åker vi! TAGGAD TILL TUSEN! :)


internationellt

Har hittat en tävling framöver som jag mer än allt annat skulle vilja åka på! Det är en Internationell tävling i Danmark, det hade väl varit ett dröm-avslut på ponnytiden!
Att tävla internationellt har alltid varit en dröm och ett mål, så det hade varit en fantastisk upplevelse. Tänk bara i stallgångarna där det hänger flaggor från olika länder överallt! Eller när de säger -varsågod och rid, och man knappt fattar att man har fått startsignal. Bara det skulle vara grymt, och det hade minst sagt varit en merit, och en otrolig erfarenhet- men att få göra det på ponny, det vore något speciellt!


Det är där du platsar!


Några dagar framöver

På torsdag åker jag på meeting med båda hästarna till Borås! :) Ska bli jätte roligt, speciellt när man har med sig båda. Jag älskar ponny/junior tävlingar eftersom det är såklart mycket roligare att åka med 2st, då blir det inte så lång väntan hela tiden. Man behöver inte vänta hela dagen för att hoppa den sista klassen som går sent på kvällen utan man får hoppa en  häst under dagen också. :)
Dessutom diggar jag ponnygänget stenhårt så det är ju trevligt att åka på meeting med storhästen och fortfarande umgås med samma gamla godingar! :)
Så här ser iallafall planen ut inför helgen:

Tisdag: Båda får ta det lite lugnt, joggar de lite i ridhuset ifall de har träningsvärk från idag, därefter blir det skritt i skogen!
Onsdag: Hoppträning för Niclas på båda. (tror jag,)
Torsdag:
Åker till Borås på morgonen. BW hoppar 110cm på kvällen.
Fredag:
BW - kval 1, stora rundan 120cm.
M1- kval 1, 120cm
Lördag:
BW- kval 2, stora rundan 125cm.
M1- kval 2, 125cm
Söndag:
BW- final eller consolation beroende på prestation. (Final= 130cm, Consolation= 120cm)
M1- Går oavsett prestation consolation, 125cm. Finalen går i 135cm, eftersom jag bara har hoppat 3st 130cm så känns det dumt att hoppa den oavsett hur det går.

Kul med så bra och roliga klasser! Ska bli extra roligt att åka till Borås för där har jag aldrig varit förut :)


RSS 2.0