Bilder

Bildspel: Hemma hos Lannér. För er som vill se hur jag och hästarna har det :)
 
http://www.hippson.se/bildspel/bildspel-hemma-hos-henrik-lanner.htm
 
 

Börjar komma på plats

Dagarna går i ett här nere i Skåneland. Tillbringar i princip hela dagarna i stallet och i inredningsbutiker, börjar bli trött på alla kartonger. Sakta men säkert kommer vi på plats. Trivs i alla fall super hos Henrik, det är såå fint. Stallet är format som ett L, där Henrik har ena längan med 9 boxar, varav jag har andra längan som består av 4 boxar. Mitt punkten mellan våra stallgångar består av 3 skötspiltor och 1 spolspilta + sadelkammare, himla bra! Och skönt att jag har "min egen" del. :)
 
 
 

Leverans från Pavo


Inova lördagens 145


Dags för lite jogg


"Hemma"

Lämnat hästarna hos Henrik och nu har vi precis kommit till huset. Dags att bo bland flyttkartonger igen ;) Från och med nu är jag Skånebo, konstig känsla.


Värdelös ridning

Red fruktansvärt dåligt idag och försökte lägga in extra galoppsprång som inte fanns, inte lätt att ta sig över 150 stillastående.. Blev helt enkelt utesluten idag, slutade på en 13e plats. Inova har hoppat super hela helgen, gav henne tyvärr inte förutsättningar idag, besviken. Tung resa "hem" till Skåne, men med mer erfarenhet. Bara fortsätta träna och glädjas åt att Marion snart är tillbaka på tävlingsbanan. Stort grattis till alla duktiga SM medaljörer! Ett extra grattis till min team mate Johanna Hurtig som tog guld bland juniorerna.


Finaldag!

Dags för final idag! Startordningen är efter kvalens resultat med omvänd startordning så jag går ut näst sist. Inova fick en lugnare dag igår med lite jogg, kändes fin. Går in i finalen och tar hinder för hinder och lägger dagens klass på rutinkontot, håll tummarna för att jag håller ihop det idag! :)


Återhämtning och mentalträning

Idag är vilodag inför finalen imorgon. Jag var på mentalträning vid lunch och ska jogga Inova senare i eftermiddag. Finalen går i 150 imorgon så det blir debut för Inova. Hon har känts väldigt fin och gjorde 145 igår väldigt enkelt så efter det blev jag idiotförklarad av både Niclas och Pether av att jag ens funderade över att starta finalen. ;) Vi testar helt enkelt och tar hinder för hinder. Hon känns ju riktigt bra så det är bara att rida. :)


Intervju med Hippson

http://www.hippson.se/blogs/Annelie/hopp-sm-reservhasten-imponerar-i-yr.htm


Ligger tvåa inför finalen!!

Inova överraskade idag! Ett ner idag vilket ledde till fjärde platsen i hennes första 145 utomhus, hennes första placering i svårhoppning. Tacksam över att ha två så fantastiska hästar :)


Kval 2 idag

Inova var en av 4 felfria igår men två med fyrafel hade bättre tid än oss trots tidspåläggen. Vi slutade på en 6e plats igår av 37 starter vilket betyder att vi går ut sjätte sist i andra kvalet idag. Vi har 1,49 fel med oss. Väljer att starta kvalet idag då hon lekte runt banan igår och gjorde det riktigt enkelt. Riktigt härlig fighting inställning så ska bli roligt att rida 145an idag, bra att lägga på rutinkontot! :)


Inova felfri och 6a :D

Inova var riktigt fin idag i 140! Felfri och ligger 6a efter första omgången. :)


Trimmad och klar!

Red Inova nu på kvällen, 25 grader varmt vid klockan 7, helt fantastiskt. Hon var lite ofokuserad idag, sprang mest och gnägga efter Marion men när hon hittade fokus kändes hon mjuk och fin i kroppen, lite pigg men det är bara positivt. Härligt att vara på tävling, känns som det var längesen.

Imorgon är det SM kval 1 som går i 140 som gäller. Det är bedömning C vilket betyder att nedslagen görs om till tidspålägg och snabbast vinner. En ganska passande bedömning för Inova som är naturligt snabb men tycker det är en rätt värdelös bedömning egentligen, speciellt i en ungdomsklass där jag tycker man ska främja lite fin ridning och noggrannhet.


Hej då huset, hej SM!

Då var det dags.. Dagen jag fasat för i 5 månader. Men det blir bra, jobbigt men bra. Tacksam för alla som stöttar mig i mitt beslut och tror på det jag gör. Nu rullar vi mot SM :)

Rider Inova när jag kommer fram och går alltså direkt in i första SM kvalet imorgon som går i 140. Marion följer med som sällis och får iallafall lite roligare miljö att promenera i, även fast hon såklart helst hade velat vara med inne på tävlingsbanan..


Känslosam dag

Sagt hej då till min bästavän och min familj som nu splittras på olika håll. Imorgon lämnar jag mitt barndomshem i Nacka och startar ett nytt kapitel, läskigt livrädd men lite spännande trots allt. Nu filmkväll för att försöka fokusera på morgondagens resa mot SM, på söndag fortsätter vi mot Skåne.


Inova anmäld till SM

Har funderat lite fram och tillbaka och efter rådfrågning från flera håll där alla svarat att de tycker jag ska starta Inova i SM så är det bestämt. Ser det inte som en stor grej och har inga större förhoppningar, jag tar kval för kval och ser hur hon känns helt enkelt. Jag ser det som vilken tävling som helst och känns hon riktigt bra så får hon känna på lite större klasser än vanligt och isåfall lägga det på rutinkontot. Men som sagt, jag tar det dag för dag. :)
 
Inova Light 140 i Tierp

Film från i onsdags

Första filmen är från en övning som jag gjorde stora delar av passet med olika steg. På slutet hoppade vi långsidan lite större vilket ni ser på den andra filmen.

 
 

Inova i toppform

Har inget internet just nu på grund av flytten vilket betyder att jag endast kan blogga från mobilen. Hoppade Inova i onsdags och hon kändes riktigt grym! Film ligger på youtube och instagram, lägger upp den här så fort jag har tillgång till internet. Hon känns iaf riktigt fin, överväger till och med att starta henne i SM trots allt.. :)


Nostalgi

 En utav mina placeringar som jag värderar högst är Grand Prixen i Drammen i våras, våran första start i svårhoppning Internationellt.


Sista tiden i Stockholm

En vecka kvar till flytten. Stora konsekvenser och en mängd känslor, stor ångest. Jag har ju trots allt bott här i 19 år, i ett och samma hus, och nu när det är så pass nära en så stor förändring så har man mycket i huvudet. Jag har gett upp så mycket för den här flytten, och det gör jag rakt igenom endast för min satsning. Nu får det bära eller brista, jag ger mig helt enkelt fan på att jag ska lyckas med det här förr eller senare, för det är inte värt att ge upp allt häruppe för ingenting. Dagarna utanför stallet just nu går till att hinna träffa så många vänner som möjligt, försöker ta vara på varenda minut.
 
Hela huset står i flyttkartonger och i övermorgon åker varenda pryl i hela huset till Skåne med mamma. Jag stannar kvar här uppe under tiden i ett extremt tomt hus fram tills nästa onsdag då mamma är tillbaka och vi åker på tävling till Sundbyholm, därifrån åker vi direkt till Skåne.
 
Det är mycket inför flytten och en hel del avskedsmiddagar som prioriteras. Bloggen kommer uppdateras mer flitigt när jag är på plats hos Henrik och satsar på ridningen rakt igenom ett tag. Kommer såklart uppdatera från tävlingarna i Sundbyholm och även förberedande inför det men jag kommer börjar om på ny kula (som med allt annat) när jag är på plats i Skåne.
 
Imorgon ska Inova hoppas lite ordentligt inför tävlingen och det kommer med lite tur en film från det. Ska även hinna prova en unghäst innan det är dags för avskedsmiddag som de flesta andra kvällarna sista veckan. Marion ska skrittas åtminstone en vecka till och sedan är det återbesök innan det bär av mot södra Sverige.
Fantastisk present från gårdagens avskedsmiddag
 

Stjärnan missar SM


Tillbaka till verkligheten

Kom hem igår efter några dagar i Skåneland varav 3 dagar i Falsterbo. Verkligen skönt att komma bort ett par dagar, har haft så mycket i huvudet sista tiden så det var väldigt välbehövligt. Ibland behöver man bara komma bort lite och umgås med lite fina vänner. Allt blev väldigt lyckat i Falsterbo, grymt boende och väder, och jag har sett mycket fina unghästar! Har hunnit sakna mina hästar och är nu riktigt motiverad. Inova är den som är värst drabbad av det som trimmats järnet i två dagar men hon har haft det lite lugnt när jag varit borta så det passa ganska bra. Satt på Marion igår för första gången på tre veckor, härligt! Har ridit henne både igår och idag och jag tycker ändå hon känns fin. Hon ska böjas på måndag och därefter vet vi om hon kommer hinna bli klar till SM eller inte, bara att hålla tummarna.
 
 
 

På väg till Stockholm

På väg från Henrik och sista checken är klar inför flytten. Blir nog bra tillslut :) Nu rullar vi hem mot Sthlm och packar ihop det sista..


Sista dagen i Falsterbo!


Nytt hus, nytt liv, nytt allt. Hej Skåne!


Skåne imorgon!

Har haft en rätt tuff vecka och därav dålig uppdatering, hade en svacka och blev allmänt omotiverad till allt. Men efter regn kommer solsken och imorgon åker jag mot Skåne! Vi ska till nya huset som vi precis får tillträde till, lite läskigt men spännande. Själv känner man sig som gubben i lådan här hemma och lever bland en mängd flyttkartonger och typ inga möbler, trots att det är typ 3 veckor kvar.. Känns lovande ;) 
 
Tillbaka till ämnet! Åker ner till Skåne och nya huset imorgon, ska nog förbi Henrik Lannér en sväng också och kolla det sista för hästarna. På måndag kommer Denise (Nyberg) ner till mig och sedan drar vi två vidare till Falsterbo till torsdag. Vi är ett gäng på ca 12 personer som hyrt ett hus på 250 kvm med pool, och så som vädret ser ut nu så kan det ju inte bli annat än lyckat! Ska verkligen bli jätte roligt! :) Därefter åker vi hem till Stockholm igen och förhoppningsvis förbereder oss inför SM, men det visar sig.
 
 

Film från idag

Har hoppat igenom Inova lite idag, här får ni två små filmer. :)
 
 

20% på ridbyxor på EA Hästsport


Tävlingen igår

Var på Jump Club med Inova igår och hoppade 130 och 140. Generellt fina rundor men allt stämde inte hela vägen. I 130 var hon felfri och snabb fram till näst sista hindret, det hindret försökte jag hoppa lite för snett och Inova sprang helt enkelt förbi. Förövrigt riktigt bra så det var tråkigt.
 
Till 140 bytte jag bett då hon var för stark i 130, har dock inte ridit på det i några månader och det blev lite för skarpt så hon knäckte av och räckte inte riktigt fram på distanserna som vanligt. Trots det var hon riktigt riktigt fin! Hon var felfri fram till nästa sista hindret (igen) där jag låg lite stort så hon räckte inte riktigt över oxern, därefter var det 30m fram på 7 steg till sista oxern, hon räckte inte fram som vanligt och med tanke på rivningen hindret innan blev hon lite för försiktig och var klok nog att stanna på sista hindret, låg på tok för stort så det var rätt gjort av henne, dock flög jag av på sista hindret så det var väl inte så roligt. Så som summering av dagen så var rundorna riktigt bra fram tills näst sista hindret, det höll helt enkelt inte hela vägen igår. Har dock haft en dålig helg och varit instabil mentalt så mamma tyckte vi skulle stryka hela dagen men jag är i efterhand glad över att jag var envis om att åkt dit, träffat fina och stöttande vänner. Så trots att resultaten inte var så roliga så hade jag trots allt en ganska bra dag igår.


RSS 2.0