Film Debut 150

Film från 150in i fredags. Valde att rida innanför till hinder nr 3 då det var en A:0a, dock hade inte jag tänkt på att jag behövde rida nära vattnet utan tänkte på vattnet som vilket hinder som helst. Detta resulterade i alla fall i att jag inte fick med henne i den svängen då hon skyggade från vattnet så kom inte riktigt fram till hinder nr 3 som tänkt utan det vart för mycket fokus på vattnet för Marions del. Därefter flöt allt på bra och jag tycker hon hoppa väldigt jämna språng. Känns som hon kommit in i utomhusflåset och inte längre blir trött i slutet av banorna. Hoppade även vattnet efter banan men glömde dock bort det när jag gick i mål och kom på det typ 3 galoppsprång ifrån så vart lite konstigt på det, menmen banan i sig var jag nöjd med, fick dock trångt på två distanser men det löste Marion fint. 


Inte långt kvar

När man får upp sådana här uppdateringar på Facebook så börjar man minsann förstå att det inte är så långt kvar till flytt och uppbyggnad av ett helt nytt team.


Marions finalrunda

Fick till en riktigt fin runda i finalen på Marion. Väldigt nöjd med rundan och därför lite besviken över att gå i mål med ett nedslag. Fick ett riktigt tråkigt nedslag på hinder nr 6 där hon klonkar med ena bakbenet. Egentligen ett ganska onödigt nedslag och det retar mig lite extra att jag hade kommit 3a i klassen och varit bästa ungdomsryttare (dvs kvalad till Falsterbo) utan detta nedslag. Väldigt irriterande och är lite besviken över det, men ibland är marginalerna små. Jag försöker ändå glädjas åt en riktigt bra runda där jag som en självkritisk perfektionist inte kan hitta några större fel.

Film Inova 140 sön

Inova var riktigt med på noterna, dock ett nedslag på näst sista hindret där jag inte riktigt blev klar i tid. Förövrigt väldigt nöjd med rundan.




Inova placerad 140 igen!

Duktiga lilla häst fick pris idag igen och blev placerad 10 som snabb 4 felare. Jätte nöjd med rundan där Inova hoppa riktigt bra och var med på noterna. Roligt! :)


Inovas runda i 140 igår

Jättenöjd med inövas runda igår, hon kämpar för att vara nolla och lyckas ju faktiskt också torts att det blev lite trångt i kombinationerna. Hon känns verkligen riktigt fin just nu, älskar hennes inställning! :)


Vilodag i Norrköping

Red hästarna i förmiddags. Marion var pigg och Inova var lite spänd annars inga konstigheter. Eftersom Inova var så duktig igår och lyckades kvala mig till en finalplats imorgon så kommer Marion att få gå den finalen. Man kvalade som ryttare och jag får därför hoppa vilken häst  jag vill i finalen så det får bli Marion som går det. Det är alltså även kval till Falsterbo. Inova får istället gå en 140 consolation på morgonen som tack för att hon hjälpte sin kompis till finalplats ;) Jag går ut väldigt sent i finalen eftersom den går på resultat från kvalen och om jag minns rätt så har jag start nr 23 av 30, och rider som den fjärde sista ungdomsryttaren. :)
 

Fantastiska hästar!

Fantastiska hästar i Norrköping! Inova 5a av ca 75 starter i 140. (Klar för söndagens kval till Falsterbo, samt SM-kvalad!). Marion gjorde en fantastisk debut i 150, med en volt som resultat, inte i en bom!


4 felsdag igår

Inova hoppade kanon igår 135, dock ett nedslag i omhoppningen på ett räcke som jag hoppade ganska snett mot tälten så hon frös till lite å klonka i bommen med ena bak. Annars inte i en bom och hoppade super! Marion var spänd igår inne på banan. Kom inte riktigt igång från början och var väl egentligen inte riktigt framme. Kom lite i undertempo ettan och tvåan, tvåan stog så man hoppade rakt emot ena läktaren som hon tittade till på i avsprånget, fick faktiskt ett stopp på tvåan och det var väl väldigt otippat, tror aldrig hon stannat faktiskt. Men sen satte jag lite bättre galopp och då hoppade hon hela banan fint. Så det vart helt enkelt en 4a felsdag.
 
Nu har jag velat fram och tillbaka i ett halvt dygn om Marion ska gå 140 eller 150 och taktikat med en hel del kloka människor för att komma fram till något smart. !40in idag är kval till söndagens kval till Falsterbo, 150in är ett utmärkt tillfälle att debutera, alla förutsättningar är på topp. Mamma är sugen på Falsterbo och tycker 140, Niclas säger klockrent 150, Henrik Lannér säger att jag ska gå på magkänslan, Lisen och Helena Persson säger att jag ska hoppa båda för att förbereda mig inför nationshoppningar där man hoppar två rundor på en dag (och gå ut i 140in om jag skulle ha ett nedslag). Ja en heldel blandade svar och en förvirrad Alma. Tänker jag kortsiktigt så skulle jag nog säga 140in för att jag har goda chanser att kvala här, och Falsterbo vore ju fantastiskt. Men tänker jag mer långsiktigt så är 150 mer givande ur utbildningssynpunkt. Det finns inget bättre ställe att debutera på samt att Marion känts fantastiskt fin. SM-finalen i sommar går även i 150 och det finns inte många möjligheter att hoppa 150 innan dess. Jag har även chans att kvala till Falsterbo på Runsten om 3 veckor.
 
Såå, efter mycket om och men har jag bestämt mig för att Inova hoppar 140 kvalet och att Marion får debutera 150. Det är dessutom så att om jag skulle kvala Inova till söndagens final idag så kvalar jag som ryttare vilket betyder att jag kan välja häst i finalen. Mycket logistik, men nu tar vi en dag i taget och hoppar 140 och 150 idag och sen får vi helt enkelt se vad som händer! :) 
 
 

Filmer Marion

Väldigt nöjd med även Marion. Hon är lite vild på framhoppningarna men väl inne på banan fokuserar hon fantastiskt fint och hoppar riktigt grymt! Båda hästarna har verkliget hoppat fantastiskt rent teknikmässigt i helgen.

Fredag: 0 fel placerad


Lördag: 0+0 fel, placerad 2a.


Söndag 0+4 fel placerad. (här får ni även se den hemska omhoppningen jag pratade om tidigare.)

Filmer Inova

Här är alla Inövas rundor från Falun. Känns verkligen som hon är back on track, hon behövde nog bara en tävling för omställningen att gå ut. Nu trummar hon på som vanligt och hoppar riktigtriktigt bra! Hon utvecklar sin teknik hela tiden och det var kul att hon i framför allt 140 hoppade så jämna och fina språng hela rundan igenom. Jätte nöjd med henne förra helgen, riktigt roligt!

Ordningen på filmerna är efter dagarna, dvs första filmen är från första dagen osv. (Filmade förövigt Inövas första runda med Iphone vlket försämrar kvalitén lite).  


På väg till Norrköping!

Har precis varit hemma och hämtat upp mamma för att nu åka vidare till stallet för att hämta upp hästarna. Sen bär det av mot Norrköping där både hästarna går 135 i eftermiddag. Det är kval till söndagens final, som är kval till Falsterbo. För att kvala till söndag så är det ett kval i 135 idag och ett i 140 imorgon där de 15 bästa (av drygt 90 starter) från respektive kval går vidare till söndagen. Siktet är inställt på att försöka vara topp 15 på Marion redan idag så att hon inte behöver gå andra kvalet imorgon utan istället kan debutera 150 imorgon. Inova ska däremot gå båda kvalen, hon går alltså 135 idag och 140 imorgon. 
 
Nu ska jag ladda upp filmerna från Falun :) Det är mycket i skolan nu sista veckan och därav den dåliga uppdateringen på sistone men så fort jag tagit studenten så kommer jag ta upp bloggandet mer ordentligt igen.
 

Lugna dagar

Ska ladda upp filmerna så fort jag har tid, en film på Inova ligger på youtube så ska dra in den här så fort jag har tillgång till datorn. Blir väldigt lugnt för hästarna nu mån-ons eftersom vi åker till Norrköping på torsdag. Förövrigt har jag mycket i skolan fram till på onsdag. Men ser fram emot fina tävlingar i Norrköping i helgen!


Marion placerad i 140

Båda hästarna har hoppat fantastiskt idag! Inova hade ett ner i grunden i 140 och Marion ett ner i omhoppningen. Jag är väldigt nöjd med hästarna men är irriterad över hur dåligt byggd banan var idag. Det var en bedömning två faser men den hade minsann kunnat varit en bed A, det fanns inte ett enda ställe man kunde vända utan allt handlade om vem som red snabbast- även kallat galnast. Jag spurtade ordentligt på Marion och gick till och med på 5 språng på 26.5m.. Att man ska behöva rida rent utsagt Galet i en ungdomsklass är ren katastrof. Det borde varit mer tekniskt och utslagsgivande, nu handlade allt om vem som hade störst galopp och försiktigast häst, man kunde inte göra någonting med vägarna. En klass bestående av ett ungdomskval borde man främja god ridning och inte om vem som vågar gasa mest. Tråkigt i en så avgörande klass.


Falsterbokval imorgon

Båda hästarna har verkligen hoppat riktigt bra både igår och idag. Nedslaget på Inova idag får jag ta på mig själv, vända upp lite väl tight på nästa sista hindret och hon såg det lite sent och räckte inte riktigt över bakbommen. Synd, hade varit fint att komma 2 och 3 ;) Men hon är iallafall back on track och känns precis lika fin som innan. Båda hästarna vill gå nolla och använder hopptekniken på bästa sätt. Marion har varit pigg men fokuserat fint inne på banan.
 
Båda hästarna går därför 140 imorgon. Det är Falsterbokval vilket betyder att bästa ungdomsryttaren kvalar till Falsterbo. Dessa kval är lite mer slump än Scandinavium kvalen där det gäller att vara jämn i flera olika kval där man sollas fram. I Falsterbokvalen är det bara vinnaren som spelar roll, man ska helt enkelt ha en bra dag. Så det gäller att ha lite tur och bommarna med sig just i dessa kval. Spännande!
 

Placerad alla starter hittills!

Hästarna fortsätter leverera i Falun! Båda hästarna har tagit pris alla starter hittills och Marion knep andra platsen i dagens 130. Inova hoppade fantastiskt och var snabbare än Marion men fick ett nedslag i omhoppningen, men som snabbaste med 0/4 fel så blev även hon placerad! Hästarna hoppar strålande! :)


Laddar inför 130

Båda hästarna går 130 idag med och Inova är först ut. :) Just nu står jag och kollar på lite fina unghästar, snart dags att göra i ordning Inova.


Bra start!

Båda hästarna har hoppat strålande idag. Ingen har varit i en bom och båda har plockat pris! Mycket nöjd idag!


På plats i Falun

Precis landat på hotellet och käkat middag. Red båda hästarna när vi kom fram. Inova kändes fin, Marion var lite pigg men blev bättre mot slutet. Imorgon hoppar båda hästarna 130.


Falun imorgon

Imorgon åker jag till Falun och hästarna kommer få gå ner lite i klasserna i helgen. Marion har fått gå mot utmaningar de senaste tävlingarna och tagit ut sig rejält, samt ska eventuellt debutera 150 nästa helg. Den här helgen går de endast 130 klasser bortsett från Falsterbokvalet som Marion hoppar på söndag som går i 140.
 
Hoppade igenom hästarna lite idag och de kändes bra. Inova kändes väldigt fräsch och spänstig! Förövrigt har jag fått hem nya kläder från EA Hästsport idag men lägger upp bilder på det imorgon.
 
Här kommer en liten film på Inova från idag. :)
 
  

Dagens ridpass

Aktivitet: Hoppning i ridhuset
Syfte med aktivitet: Lydnad, precission, styrka
Huvudmoment: Jobbade över 3 räcken på ena långsidan med 14m emellan. Hade även en tre studs på volt.
Upplevelse av aktivitet: Inova kändes fin, har inte hoppat de sen i Drammen men det kändes faktiskt bra. Fokuserade mycket på arbetet mellan hinderna och hon kändes lydig. Skolade henne även en del och drog ner tempot ett snäpp för att få lite mer styrketräning för hennes del. Förövrigt har Inova lagt på sig ett par kilo och år gå på lite diet ett tag framöver ;) Marion var pigg idag och fokuserade iprincip endast på hinderna så henne fick jag hämta hem lite idag med ett par halter. Hon backade inte av ordentligt idag utan drog sig lite in i botten. Jobbade mer med henne att hoppa linjen först och sen in på volten över studsen för att hämta hem henne.
Betyg: (1-5): Inova 3, Marion 2.
 
 

Skandalen i Göteborg- Pay & Jump har fått en ny betydelse

Det har varit stora diskussioner kring YR klassen under Göteborg Horse Show. Där reserver sattes in trots fullt startfält. Helt utan anledning ökades startfältet från 16 ryttare till 18 stycken dagen innan tävlingen skulle gå i Scandinavium. Jag som satt hemma och följde cupen via nätet under Göteborg blev ju inte så där jätte glad av att se denna överraskning. Alla har kämpat för dessa 16 platser i ett halvår och flertalet hoppade över sista kvalet i Kungsbacka för att de inte hade någon chans att komma vidare bland de 16 främsta, detta gjorde även jag. Sen var det ryttare som åkte till Kungsbacka för att safea sin plats bland de 16 främsta- vilket de kanse inte hade behövt göra om de vetat att det var 18 som kom med. Jag hade kontakt med Kristina Warg under helgen i Göteborg för att få reda på vad som hände där nere egentligen. Det var såklart kaos och alla var lika upprörda som jag. Vi har diskuterat detta mycket och Stina har även skrivit ett väldigt vettigt inlägg om detta som jag rekommenderar alla er att läsa. Hon har lyckats fått med allting viktigt i detta inlägg och därför hänvisar jag till det.
 
Kortfattat kan jag bara säga att detta är total katastrof och något sånt här får inte inträffa inom sporten. Detta kommer förhoppningsvis tas vidare och det är stora skriverier om detta. Det står även om detta i Tidningen Ridsport som kom i brevlådan idag. Detta är ingenting personligt till dessa som kom in som reserver utan en protest mot att reglerna ska följas, det finns inga oklarheter. Ena reserven gick även in och vann klassen och hon har absolut där att göra, det bevisade hon ju även väl på plats- men regler är till för att följas.
 
Läs detta läsvärda inlägg här om protesterna under GHS: http://kristinawarg.se/2013/april/protester-i-ghs-young-rider-cup.html
 
 
 
 
 

Bilder från Drammen

 
 
 
 
 
 
Foton tagna av Theodora Dörring

Dagens

Red Inova idag för första gången sen i torsdags. Kändes bra nu så det var skönt. Marion vilade i måndags och longerades igår. Idag har hon få jobbat lite lagom på utebanan och hon känns riktigt fräsch!


Film från Grand Prixen


Dagens bana


Runsten vann Eliten idag!

Idag var tredje omgången av Elitallsvenskan och duktiga Runsten vann dagens omgång. Så efter tre omgångar har vi kommit 3a,3a och 1a vilket innebär att vi går upp i delad ledning med Jump Club! Bra jobbat av ryttarna som red idag i Västerås! :)
 
 

Placerad i Grand Prixen!!

Fantastiska Marion! Ett ner i den största 145a jag någonsin sett, på 13 hinder 16 språng. När jag gått banan var jag glad bara om jag kunde genomföra hela rundan. Fick ett nedslag ur trekombinationen, förövrigt en bra runda och alla andra svårigheter klarade vi bra. Verkligen super nöjd med dagen och att det dessutom räckte till placering var ju extra roligt! Efter denna bana känns inte 150 särskilt speciellt så det känns bra. Detta var helt klart det svåraste vi gjort och att vara placerad i våran första 2* 145 Grand Prix Internationellt bland ett starkt startfält hade jag minsann inte räknat med! Nu åker vi hem nöjda och glada som tredje bästa svensk. :)


Finaldag!

Joggade Marion igår som kändes fin, lite pigg. Inget krävande arbete utan gav henne chansen att återhämta sig inför idag. Idag hoppar vi 145 GP och det kommer garanterat bli det största vi gjort tillsammans. Ska verkligen bli roligt att få rida denna klass. :)


Klar för Grand Prix!

Marion är kvalad och klar till Grand Prixen! Roligt! Det betyder ingen tävling idag, endast jogg för hennes del. :) Ska verkligen bli roligt att rida finalen imorgon. Det är våran första start i 145 Internationellt och eftersom det är en Grand Prix med bland annat EM ekipage och 190 000 i prispengar så kommer det bli riktigt ordentligt! Men det är bra för rutinkontot och inför 150 debuten :)

Inova kommer inte hoppa någonting mer i helgen, verkligen jätte tråkigt. Men tar det säkra före det osäkra då såret sitter väldigt olägligt. Tur att jag har två hästar så jag inte åkt ända till Norge för att hoppa en 130..


Dagens tabbe

Marion var fin i andra kvalet idag! Ett litet missförstånd i trekombinationen där jag låg helt perfekt men råkade säga proo till B hindret och hon är så jäkla känslig för rösten och gör halt bara av det i vanliga fall så hon höll på att göra halt i trekombinationen också.. men hoppade ändå B men rev det, lite vingligt så vek ut vid C. Resten hoppade hon fantastiskt och hon
lekte över stora vattnet idag! 8 fel blev resultatet och det stör mig lite, vet att jag inte kan säga pro på henne så det var onödigt av mig, låg perfekt in i kombinationen.. Menmen, borde iallafall vara klar inför Grand Prixen på söndag. :) Inova fick ta det lugnt idag och jag hoppas att hon ska kunna gå 120 imorgon.


Gott och blandat

Marion fin i 140 lite spänd dock. Ett ner i omhoppningen där hon titta till lite på vattnet. Ligger ändå bra till inför andra kvalet imorgon. Inova var väl ungefär som förra tävlingen tyvärr, ett stopp på trean och ett ner på sista. Hon har dock slagit på sig lite. Får se hur hon ser ut imorgon, antingen går hon 130 imorgon eller så får hon gå 120 på lördag. Får se lite. Marion går iallafall andra Grand Prix kvalet imorgon i 140 där de 60 bästa går vidare till GP på söndag, just nu ligger vi som ca nr 30. :)


Laddar inför GP kval

Red Marion imorse, hon är minsann på hugget. Men tror hon fokuserar bättre när det väl gäller, det brukar hon göra så känner mig rätt lugn. :) Det är fantastiskt härligt här, strålande sol, blå himmel och mycket fina hästar! Kan inte ladda upp bilder här men det hittar ni på min Instagram AlmaRanebo. Nu är det lunch, sen Grand Prix kval!

På plats!

 
Lyckades precis komma åt internet, ett dygn senare! Resan gick bra igår, hästarna är besiktigade. Joggade de lite igår, Inova kändes riktigt bra! Marion med men aningens ofokuserad. Marion går stora guld touren och går direkt in i 140 idag, Inova kommer antagligen blanda lite tourer men börjar med en 130 idag. Marion är först ut!

RSS 2.0