Film Inova


Torsdag

Marion ligger extremt mycket på minus idag. Inte ofta hon gör det men hon bjöd minsann på attitydsproblem idag, ston.... Låg helt perfekt på trean i dagens kval där Marion känns helt avspänd och fin men drar på en tvärnit helt utan anledning, hon var varken tittig eller spänd så det här stör mig något enormt. Resten leker hon runt, hoppar helt magiskt. Frustrationen är hög just nu, försöker hitta någon anledning någonstans men Niclas tycker faktiskt inte att jag hade kunnat göra något annorlunda, för engångsskull så gav jag henne bra förutsättningar. Kvalet gick i bedömning C vilket betyder att det endast är tiden som räknas (rivning görs om till tidspålägg). Vilket betyder att mitt stopp gjorde att jag fick extremt dålig tid, och alla med både tre och fyra nedslag kom högre upp än mig på resultatlistan. Så det hade väl inte kunnat börja så mycket sämre. 

Tack och lov har jag världens finaste Inova som har hoppat strålande, hade ett ner i omhoppningen i 130, mitt fel. Sen avslutade hon dagen med en felfri runda i 140, 9e placerad och direktkvalad till finalen som går på lördag. Hon var minsann inte i en bom! 




Frukost

Tillbaka på hotellet igen. Trimmade Marion i 45min imorse, lite ofokuserad och springig i början men super i slutet. Bra pass! Nu har jag precis ätit frukost och ska snart byta om till min tävlingsoutfit. Marion mjukstartar med en 130 idag. 





På plats!

Framme i Falun, allt rullade på bra bortsett från en del vägarbete och köer. Dock lite halv segt att köra 8h upp till en av världens tråkigaste hålor när man på samma tid söderut har hamnat i Tyskland/Holland. Men nu är vi här och anläggningen verkar bättre än förra året. Dock har jag hört lite sådär om underlaget av de som hoppat idag men får kolla på det lite noggrannare imorgon. Ska upp och trimma hästarna vid 7 imorgonbitti, sen hoppar Marion warm up imorgon runt kl 2.




SM förberedelser

Åker till Falun på tisdag, Marion kommer hoppa SM och Inova får gå lite kringklasser. Marion hoppar förklass på onsdag och sedan är första kvalet på torsdag. Inova hoppar en 140 runda men får börja helgen med en 130. Hoppade henne lite idag och hon kändes väldigt spänstig och fin. Förra året var det minsann Inova som överaskade på SM med en 6e plats i första kvalet och en 4e plats i andrakvalet och låg totalt 2a inför finalen. Men i år är ju Marion fit for fight igen och därför går hon SM i år, då kan Inova istället gå lite speedklasser.

Film från idag

4e plats i andra kvalet i 145 förra året, sååå fin!

Glad midsommar

Gladmidsommar på er! Alla hästarna ska trimmas idag. Var hos Lisen med Marion igår och gjorde sista hopp passet inför SM, kändes väldigt bra! Åkte dock själv så har tyvärr ingen film. Inova jobbar på, känns helt okej. Crownie är bara lycklig över att vara hemma och få äta hur mycket mat han vill. Rider honom lite lagom och då känns han hur fin som helst! 




Mycket innan SM och Falsterbo

Mycket som ska fixas innan SM och Falsterbo. Håller på för fullt att grästräna Marion, gräs är ju inte direkt hennes favorit men det är lite dag för dag. Var i alla fall och tränade att hoppa bana på gräs igår (Pay&Jump), gick direkt in i en 140, 12 hinder med vatten och sånt, jättebra! Hade två ner första rundan, hon blev lite flack och rev två räcken, andra rundan hade jag ett ner men då kändes hon bättre. Hon tittade till lite på en vattenmatta och tog då ett nedslag. Hon är en helt annan häst på gräs men har ju i alla fall 2 veckor som jag hinner träna innan Falsterbo. Det var i alla fall tur att jag kvalade så tidigt, annars hade det blivit väldigt jobbigt att hinna träna gräs. Nu har vi ju i alla fall lyckats ta oss från att inte ens komma fram till 2an (i Arezzo) till att faktiskt kunna ta oss runt på ett någorlunda sett, men det är en lång väg kvar till att få henne lika bra som på fibersand. Men så länge det går åt rätt håll så finns det hopp! 
 
Tappar dock en veckas träning nästa vecka, åker ju till SM på tisdag och då försvinner hela den veckan. Men blir nog ganska bra att bara ta den tävlingen och kunna fokusera som vanligt och få lite bra känsla på sanden för att sedan försöka få med den hem till gräset.
 
 

Crownie är hemma igen

Hämtade hem fina killen idag, han har tappat säkert 100kg efter 2v utan mat. Men väldigt glad över att vara hemma igen. Skönt att ha hästarna samlade igen!




Film Harry

Harrys söndags runda, en bra runda men en lite trött Harry.
 

Film Marion

Film från torsdagens 140 och fredagens 145. Torsdagens runda var väl okej, la in ett extra till hinder nr 6 men superMarion fixade det. Det var väl även det som gjorde att jag fick ett tidsfel.

145an var väldigt bra tycker jag, blev lite flack ut ur kombinationen i omhoppningen men förövrigt en bra runda där hon hoppade väldigt bra! :) (Översta filmen)

 
 

Snabbinlägg

Harry hade två ner i 130 i lördags, Hoppade super, mina nedslag. Igår fick i till en riktigt bra runda i 130 men då var han lite trött. Första gången han är iväg och tävlar tre dagar i rad så fick två tråkiga nedslag. Marion hoppade 145 Grand Prix, hon var lite spänd och tittade till på någonting till hinder nr 4 som stog på en rak linje från 3an, tappade linjen helt och fick ett stopp på det, tog om de och då rev hon det. Resten var bra så det var lite synd, många fel på ett hinder. Men förövrigt en bra runda, hon lekte igenom alla svårigheter.
 
Har varit och hälsat på min favvokille som mår bättre och förhoppningsvis får följa med hem i slutet av veckan. Han fick mat för första gången idag på en vecka, en hungrig liten häst.
 
 
 
 
 

Fina hästar!

Harry hoppade bra i 130 idag, hade ett ner men hoppade bra. 

Marion var hur fin som helst i 145, fick till en riktigt bra runda! Rev ett räcke ur kombinationen i omhoppningen och blev precis utanför placering. Kändes iallafall väldigt enkelt trots att banan var ganska tuff och inte passade mig överhuvudtaget, väldigt nöjd faktiskt med både min och Marions insats! 

Imorgon hoppar Harry 130 igen och de andra två får en lite lugnare dag, Marion laddar inför söndagens ungdoms Grand Prix! :)

Myshästen

Fina Marion

Hade ett tidsfel med Marion idag i 140. Hon hoppade väldigt bra! Jag var aningens passiv och det var väl även där tidsfelet kom, 4 tiondelar på fel sida av maxtiden. En bra runda och en välhoppande häst. Nu har precis Harry anlänt och alla tre hästarna är på plats. Ska trimma Harry och Marion imorgonbitti, sen hoppar Harry 130 och Marion 145. Och nånstans där emellan ska Inova få komma ut och roa sig i äppelodlingarna. :) 




Antagen till Beridarutbildningen

Blev en av de 5 antagna till Beridarutbildningen på Flyinge. Sen vet jag dock inte hur framtiden ser ut, men möjligheten finns ju iallafall! :)




Upp och iväg

Imorgon bär det av mot Grevlunda för tävling torsdag till söndag. Känns knappt som att jag hinner hem innan jag ska iväg igen, väldigt mycket flängande hit och dit just nu men det är roligt. De ända dagarna man är hemma består av att packa upp, tvätta och packa ner, och få ordning på all logistik. Tror i alla fall att jag börjar få ordning på det mesta inför helgen efter ett antal klassbyten, strykningar och ändringar med boxarna. Marion hoppar första klassen imorgon eftermiddag, en 140. Sen anländer hingstharry på kvällen. Marion hoppar torsdag, fredag och söndag. Harry hoppar 130 fre-sön. Inova har jag inte bestämt mig för om hon ska följa med och ridas där eller stanna hemma och vila. Dock har hon ju vilat nu sen i fredags så vore bra att ta med henne. Crownie är kvar på Helsingborg och kommer vara där till nästa vecka åtminstone.
 
 
 

Hemmaplan i helgen!

I helgen är det fina tävlingar på Grevlunda! Skulle tävlat alla 4 hästarna men nu blir det ju bara Marion och Harry som kommer till start. De två känns i alla fall väldigt bra så det blir nog bra! Åker dit torsdag em och tävlar fre-sön.



 
 

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Det vänder snabbt i den här världen. Crownie fick ont i magen igår och har stått på akuten i Helsingborg inatt, tarmarna vill inte riktigt sammarbeta. Hoppas att han löser det, gärna så fort som möjligt.. Ska åka och pussa på honom i eftermiddag.
 
 
 

140 Winning Round

Fantastiska älskade lilla häst! Så lycklig!

 

KVALAD FALSTERBO!!!!!

Dör av lycka! Är så fruktansvärt överlycklig! Världens bästa Marion var magisk idag, 140 finalen var en WinningRound. Marion levererade en stensäker nolla, inte i en bom. Vi var 10 till omhoppning, varav 4 ungdomar. Jag var sist ut av ungdomarna, precis före mig går Victoria Wallenstam in och rider en felfri och som vanligt snabb runda. Då det bara är bästa ungdomen som kvalar Falsterbo så fanns det bara ett läge- vinna eller försvinna. Marion lyckades vara felfri och snabbare än Wallenstan och bästa ungdom! Slutade 3a i finalen, bäst av ungdomarna och magiskt Falsterbokvalade! Så lycklig så jag dör. Älskar denna magiska häst, helt fantastisk!




RSS 2.0