Marion t final

Supersnabbt inlägg.. Marion ett ner i gårdagens 140 och vidare till final imorgon som är Falsterbo kval. Haft vilodag idag. Inova har troligtvis känning av hovböld och är klar för helgen. Så har bara trimmat Marion idag och hon känns bra.

Helt ok start

Inova var först ut igår. Hoppade väldigt väl, var felfri i grunden i 135, vände upp lite för tight till näst sista hindret och fick ett nedslag. Då blev hon lite spänd och rev sista hindret också, ut ur en kombination. Inga stora fel och hon hoppade väl, lite missvisande resultat tycker jag. 

Marion kändes faktiskt väldigt bra! Dock hade även hon två ner men det spelar ingen större roll. Hon behöver hitta sin balans lite mer eftersom vi ändrat viktpunkten på henne, men vi är ju fortfarande i en övergångsperiod och rundorna handlar mer om att bara komma in i systemet. Tycker iallafall att känslan var väldigt bra. Hon hoppade väldigt fin, jämna fina språng, var inte alls spänd trots att det var första starten för helgen. Hon var lydig och vi hitta bra rytm genom hela rundan. Helt enkelt på helt rätt väg! Idag hoppar båda hästarna 140. :)




På plats!

Trimmat båda på banan. Marion var väldigt spänd men blev bättre i slutet, ganska spektakulärt och trångt här. Inova kändes bra. Hann besiktiga Marion så hon är redo inför start. Besiktigar Inova imorgonbitti, sen hoppar båda hästarna 135 kval imorgon eftermiddag. 


Marion i 150 i Norrköping förra året

Tävling i Flyinge!

Var och tävla med hingsten igår. Första gången jag red honom på ett bett som både han och jag verkar trivas på. Hoppade först 120, en ganska hingstig och omotiverad häst (som vanligt i 120). Fick två tråkiga nedslag. 
Hoppade därefter 130. Fick till en riktigt bra runda och Harry hoppade fantastiskt! Var en ganska lång och teknisk bana. Fick ett nedslag på sista hindret. Inte i en bom annars, hoppade strålande. Väldigt nöjd!

Idag är det avfärd med Marion och Inova till Nprrköping.






Två dagars träning hos Lisen

Båda hästarna har varit så himla fina! Crownie känns så himla bra, hoppade en svår bana igår och han bara lekte runt. Nästan glömt bort hur fin han faktiskt är, bara älskar den hästen! Tror han har roliga år framför sig och tror verkligen att det är en häst man kommer kunna rida fort på, han är så snabb i tanken och har stenkoll på varenda hov. Ska bli roligt att komma igång ordentligt nu, han har verkligen behövt den här viloperioden. Tycker om honom mer och mer för varenda dag!
 
Marion har också varit så himla fin. Vi jobbade mest småhinder och markarbete i söndags och hoppade desto mer igår. Känns som jag börjar få lite mer ordning på var jag har henne nu, hittat lite fler knappar mellan hand och skänkel på nya bettet. Känns bra inför helgen! :)
 
Film från igår

Mot Grevlunda

Ska iväg och träna för Lisen idag, stannar tills imorgon. Marion åker dit för sista finslip inför Norrköping Horse Show, tar även med mig Crownie! Han har inte varit iväg på 6 månader och kommer nog tycka det är en riktig höjdare. Ska bli jätte roligt att ta med honom igen, han är så himla fin nu. :)
 
 
 
 

Film Harry

Glömde visst lägga upp filmen på Harry, här kommer den i alla fall.
 

Tävlingsfri helg

Ingen tävling denna helg, dock tävlade jag Harry i onsdags. Han var felfri i 120 och hoppade bra. Vi debuterade även 130 och han var mest busig och bockade en långsida efter att han hoppade väldigt bra ur en kombination. Det stog dock ett hinder mitt i hans bockserie som han inte riktigt var beredd på så då fick han helt enkelt smaka lite bommar. Men det var nog egentligen ganska bra. Han är så inne i sig själv och bara busar, han har så sjukt enkelt för sig och bryr sig inte riktigt om att fokusera. Men efter att han fick tänka till lite på 4an så hoppade han strålande och var inte i en bom, började fokusera helt enkelt! Dags för den 7 åriga livliga hingsten att använda sin lilla hjärna, då går det ju galant!
 
Blev inte någon riktig skärpa på filmen på grund av solen men man ser från hinder nr 4/5 i 120 i alla fall.
 
Mina hästar har fått skritta i sjön på sandstranden idag, uppskattat när de väl var i vattnet. En lite längre övertalning på Crownie, men till slut så. Mina hästar har som sagt tävlingsfri helg denna vecka men åker till Norrköping på onsdag för 4 dagars tävling. Harry ska jag hinna tävla på tisdag kväll också. Roligt!
 
 
 
 

Filmer Inova

 

Felfritt och Vinst!

Vann första klassen, var över 70 starter i klassen så hon trumma på bra Inova. Hon var även felfri och 9a i 135cm. Duktig häst! 




Snabbinlägg

Gårdagen var bra tycker jag. Marion känns bättre och bättre på bettet, hittar ridningen lite snabbare för varje gång. Hade 4a fel på henne igår i 135 men var väldigt fin. Idag hoppade hon Seven Star 140, också väldigt bra. Hoppade super och fick till en jämn och bra runda, hamna lite utifrån på muren så fick ett stopp där. Annars tycker jag hon var väldigt bra. Hoppade väldigt bra på både vattnet och trekombinationen. Hon känns väldigt nöjd och tillfreds med bettet. Bara jag som måste hitta lite mer precision mellan hand och skänkel. I tordags var hon lite stark i slutet av banan, igår var hon bra. Och idag när hinderna blev lite större och teknisk så blev hon nästan för lydig och kanske inte riktigt framme för skänkeln. Så ska finslipa lite på den avvägningen framöver. Känns i alla fall som att vi är på helt rätt spår och att hon hoppar väldigt jämna språng.
 
Harry hoppade också bra igår. Hoppade 125, var felfri i grunden och två ner i omhoppningen. Bytte bett och emellanåt blev han lite stark men kändes ändå bra inne på banan. Måste dock få honom lite rakare över hinderna. Han hoppar lite till vänster och det blir lite jobbigt på bågarna. Hamnade på innerbåge på en linje där det redan var trångt och fick därför ett nedslag för jag inte riktigt fick plats. Tycker i alla fall om honom väldigt mycket, med lite mer rutin så blir det nog väldigt bra! :)
 
Marion och Harry har hoppat klart för helgen. Imorgon är det Inovas tur. :)
 
 
 
 

Tävling i Skyrup

Tävlat i Skyrup hela dagen. Var först med Harry (Hingsten) och hoppade 120 imorse. Det gick faktiskt över förväntan! Fick två nedslag inga stora fel, kom lite intill 2an. Har suttit på hästen 1 gång och aldrig hoppat en linje på honom så visste inte hur stor galopp han hade. Sen rev vi sista hindret, A in i kombinationen, tycker han hoppade lite för mycket framåt på den hindret och fick alltså högsta punkten bakom hindret. Men för att vara såhär nya för varandra så måste jag säga att jag är nöjd. :)
 
Sen hoppade jag Marion i 130cm, första gången jag hoppade bana på henne på det tredelade bettet, tyckte hon var väldigt fin. Blev lite hetare i slutet men ändå ok. Hoppade väldigt avslappnat och runda jämna språng hela tiden.
 
Imorgon hoppar Harry 125 och Marion 135. :)
 
 

Tisdag

Var iväg på förbundsträning för Pether igår med Inova, vilket gick super. Inova hoppade superfint och Pether och Jacob var väldigt nöjda. Vi jobbade mycket på marken och med bom bakom hinderna. Sedan hoppade vi en bana med trekombination mm. Inova kändes superfin.
 
Ska iväg idag och hoppa en hingst. Har aldrig ridit den förut men det blir nog bra. :)
Imorgon ska jag iväg med Inova eller Marion och hoppa, hade helst velat ha med Inova men tycker det är lite på gränsen till för mycket. Blir tävling hela helgen i Skyrup också. Där går de troligtvis varannan dag.
 
Tors: Inova eller Marion och ev hingsten.
Fred: Marion
Lörd: Inova
Sönd: Marion
 
 

Snabbinlägg

Oj vad det händer grejer på hästfronten! Dagarna hos Lisen var fantastiska. Alma börjar hitta hem igen och Marion har blivit bästavän med ett macklemträns. Skulle ridit eliten idag i Stävie men strök det när jag red för dåligt. Så tävlingsfri helg denna vecka. Åker ev förbi och hejar på laget en sväng, bra lag idag som består av Peder, Sara Molvidsson, Anna Persson och Isabella Giegold.




På Grevlunda

Red Inova och Crownie imorse, nu är jag på Grevlunda med Marion. Träningen idag gick faktiskt jättebra. Fick lite aha-upplevelse och en stor klump i magen minskade. Imorgon bitti blir det hoppning. :)




Min Supernova!

Det finns nog ingen häst som vill vara så felfri som Inova. Älskar hennes inställning! Och kan inte riktigt förstå hur hon hann rycka upp alla benen i 135an och inte ens vara i en bom när jag lägger in extra galoppsprång på två distanser. Fantastisk är hon!


Snabbinlägg- katastrof helg

Inte mycket att säga. Jag har aldrig någonsin ridit så många dåliga rundor. Har väl ungefär lyckats rida en runda som var bra. Resten är inte ens lönt att nämna. Eller Inova lyckades på något unikt sätt vara felfri i Silverfinalen och ta pris, en stor bragd till henne, för den nollan får hon all cred för.. Hon vek ut och in på sig och var inte i en bom, magiska häst. Enda rundan som jag själv är nöjd med var fredagens speedklass med Inova. Den fick jag till precis som jag ville, felfritt och snabbt. En delad 6e placering (dubbla placeringar) av 130 starter. Marion och jag var nog mest bara förvirrade. När jag red dåligt var hon bra, när jag red bra så hade nog Marion redan gett upp hoppet för en lyckad runda. Ah herregud, rent av pissdålig helg. Bara Inova som skött sig och tagit pris 2 av 3 klasser och lyckades prestera en placering i finalen på egen hand, världens bästa tjej. Nu är jag väl ganska så trött på mig själv och är inte så långt ifrån att ta bort varenda anmälning kommande veckor, kan vara bra att kunna rida innan man styr in i 150, eller 130 för den delen.
 
 
 
 
 

Framme och besiktigade

Allt har gått bra. Kom fram vid typ 6, hann anmäla klasser och besiktiga vid 8 och därefter rida båda hästarna. Inova känns super, Marion lite pigg men helt okej. :) Imorgon hoppar båda hästarna 140 som är kval till stora Grand Prixen. Ska rida Marion imorgon bitti, startar någon gång på eftermiddagen. Nu; sovdags! 




RSS 2.0