Härligt!


Tävling imorgon!

Imorgon åker jag till Jump Club med Inova och starta 130 och 140, roligt! :)
 
 

Gårdagens ridpass

Trimmade igenom Inova ordentligt i ridhuset igår och hon var riktigt fin! Jobbade mycket basic men med höga krav, hon känns väldigt fin just nu. :) Därefter visade jag en häst för några kunder, även den kändes fin dock lite pigg. Linade Marion efter det för att kolla hur hon ser ut, hon är helt fräsch på rakt spår och i höger varv på volt, syns fortfarande lite i vänstervarv men en klar förbättring. :))
 
Marion 145 Strömsholm

Marion Pether träning

Började med en bomövning på backen med 4 bommar med ett språng emellan där avståndet blev kortare för varje bom. Vi började med 7m, 5,5m och 4,5m emellan. Båda hästarna gjorde detta otroligt bra, bättre än väntat och det hela slutade med att Pether gick lös och tillslut hade vi 9m, 5m och 4m. Det betyder att jag ska lyckas minska Marions galopp med 5 meter på 2 galoppsprång, haha. Satte det på första försöket och Pether var mer än nöjd, kan vara första gången som jag chockat honom ordentligt. ;) Han trodde att Marion skulle dra upp huvudet och springa iväg över de två sista bommarna men båda hästarna kom tillbaka riktigt fint, kors i taket! Resterande övningar gjorde hästarna detsamma. Hoppade igenom kombinationen ett par gånger på Marion för att finslipa lite detaljer. Väldigt nöjd med båda hästarnas träning. :)  


Film Pether träning

Nu har jag äntligen fått ordning på min nya dator och lyckats ladda upp filmerna från träningen för Pether för cirka 2 veckor sedan. Hästarna fick göra lite olika uppvärmningar då Inova fick jobba över en solfjäder, vilket inte Marion fick, inte bra för en sådan häst att ha för mycket bommar mellan frambenen. Hon fick jobba över en annan övning i början, Inova gjorde även den övningen men har inte det på film. Övningen får ni se snart på Marions träningsfilm :) Förövrigt tyckte både jag och Pether att Inova är i riktigt fin form. Han utmanade mig väldigt mycket i början och var rent utsagt chockad över hon fin hon blivit i markarbetet, samt hur liksidig hon har blivit. Väldigt roligt!


Hoppning på schemat

I eftermiddag ska jag hoppa Inova lite lagom inför söndagens tävling på Jump Club :)
 
 
 

Röntgad ua

Marion blev röntgad i måndags och ultraljudad i torsdags. Det finns inga anmärkningar på varken ben, senor, gaffelband mm, väldigt skönt! Dock finns det inte så mycket att göra just för tillfället. Hon har fått en rejäl smäll på benet men det finns ingen spricka eller liknande, dock är detta ingenting man kan behandla så det är bara att vänta ut det och låta det läka med tiden. Det enda jag kan göra för tillfället är att gå ut och gå samt kyla så det är så vi får jobba ett tag framöver. Jag vet inte hur lång processen är men vi kommer såklart försöka få henne fit for fight till SM men det är läkningsprocessen som avgör.
 
 
 

Bra respons på hästletande!

Har fått in helt sjukt mycket mail och tips om fina unghästar. Jag har inte hunnit titta på fler än kanske 20 stycken men jag uppskattar verkligen erat engagemang och måste faktiskt påstå att de flesta har ett riktigt bra omdöme, mycket fina hästar. Kommentarerna har jag inte publicerat (och kommer inte göra det heller) men så ni vet så har jag läst och kollat igenom de. En del har frågat om prisklass med mera och pengar är ingenting jag pratar om på min blogg, ser ni något fint så får ni helt enkelt maila eller kommentera och så avgör jag om hästen är värd pengarna eller inte. Angående sto och valack så är jag ju lite extra svag för ston med toppstam men om det finns en grym valack där ute så spelar inte könen någon större roll.
 
 

Film från träning

Jag har totalt glömt bort att jag faktiskt har skött mig med uppladdningen på youtube, problemet ligger dock i att jag glömmer lägga upp filmerna på bloggen, bra Alma! Här kommer i alla fall filmerna från Niclas träning i onsdags på en pigg och glad Inova. Vill ni förresten fortfarande se filmerna från Pether träningen från förra veckan? Ska lösa det isåfall :)

 

Letar kapabel unghäst

Nu när jag blir bosatt i Skåne är det dags att återgå till 3 hästar igen. Jag letar efter en 5 eller 6 åring att ha som påläggskalv som är kapabel att bli min coming star. Jag ska självklart till Falsterbo och kolla in unghästarna där men om någon av er där ute vet någon som ni tror kan vara intressant för mig så får ni gärna höra av er.
 
 

Jump Club istället för Sunne

Tanken med att åka till Sunne nästa helg var att Marion skulle få en till 150 runda i bagaget innan SM, detta är ju inte aktuellt nu och därför väljer jag att åka till Jump Club med Inova istället. Jag slipper på så sätt åka långt, vara borta 4 dagar och fixa någon som kan passa Marion under tiden, plus att det är billigare att åka och tävla över dagen än ett meeting med uppstallning, hotell mm. Inova kan gå samma klasser i Jump Club förutom en 145 men det är ingen brådska för henne. Dessutom skönt att kunna vara hemma några dagar då jag både har fullt upp med min flytt samt hjälper min pojkvän att flytta.
 
Marion 150 debut i Norrköping 

Dagens övning

Har hoppat Inova idag som gjorde fint ifrån sig! Trimmade lite lagom över småhinder och utmanade mig själv med olika galoppsprång och liknande. Hon känns väldigt fin faktiskt :)


Glad midsommar


Dr John på besök

Markus som skulle röntga Marion idag hade dock otur med bilen och kunde inte komma. Så hon blir röntgad nästa vecka istället, John var ändå här idag och gjorde böjprov+ ultraljud men vi inväntar röntgen fortfarande. Hon är fortfarande väldigt halt och jag kommer inte skriva ut någonting förrän hela diagnosen är ställd. Hon kommer iallafall skrittas ett tag framöver och missar Sunne nästa helg, tråkigt då hon skulle gå 150 där menmen förövrigt ingen viktig tävling. Vi vet inte ännu om hon kommer hinna bli frisk till SM i sluter av juli men jag håller alla tummar för det. Men som sagt, kommer inte skriva så mycket om henne förrän jag vet säkert vad som gäller.


Början på något nytt :)

Flyttkartongerna börjar fyllas, inte långt kvar nu :)


Film lördagens 135 plac


På bättringsvägen

Marion verkar bättre i benet och förhoppningsvis är det inget allvarligt, hon är knappt halt längre men ska röntgas i säkerhetsskull. Men känner mig betydligt lugnare nu. Kommer hålla på med det eviga pysslandet med olika bandage i några dagar men det verkar i alla fall göra resultat och det är det viktiga. Kommer dock ta lång tid innan jag kan släppa den rundan, hon kändes så himla fin och jag förstår fortfarande inte vad som hände, så himla onödigt. Jag hann bara tänka "perfekt" när jag kom in i kombinationen och sen såg jag bara gräs och hängde på sidan i en halv minut innan jag lyckades kravla mig upp. Jag kom in precis så som jag ville i kombinationen och det är det som grämer mig mest, jag ältar händelsen hela tiden. Dessutom stör det mig att det står i resultatet att jag var utesluten när jag egentligen utgick. Aja, fantastiskt hoppade hon i alla fall!
 
Inova vilade i söndags, longerades igår och har trimmats idag. Hon känns väldigt fin och jobbar på som vanligt. :)
 
Drammen, Norge

Härliga häst

Har precis varit och gjort nytt bandage på Marion, byter mellan två olika var 5e timma så det är lite pyssel. Hon verkar iallafall lika glad som alltid och det gör mig glad. Världens mest obekymrade häst. <3

Inova blev minsann lite sotis och ville också ha uppmärksamhet så hon fick lite kvällsmys och den hästen gör mig så glad. Hon vet hur man tröstar minsann.


Vad var det jag sa..

Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om att njuta och glädjas av sina framgångar? För att förr eller senare kan hästen lika gärna stå på 3 ben, den dagen kom tyvärr idag.

Marion hoppade fantastiskt fint och felfritt fram till trekombinationen, kom helt perfekt in och Marion slog till ett fantastiskt språng och räckte inte riktigt fram till b hindret, hon sprattlar igenom det och landar på båda knäna. Har kylt henne i timmar och veterinärer har kollat på henne. Förhoppningsvis går det över på några dagar men hon ska för säkerhetsskull röntgas i veckan. Bara att hålla tummarna och torka tårarna.


Kvalad till YR finalen

Båda hästarna var som sagt placerade i 135 idag, dock hade båda ett ner i omhoppningen, synd då Inova hade en super tid. Marion halkade tyvärr i en snäv sväng precis innan avsprånget och hon var duktig som ändå alltid försöker, men såklart ett nedslag av det. Oavsett så kvalade båda hästarna till YR finalen imorgon som går i 140cm. Jag väljer att rida Marion i den och Inova får stanna hemma och vara nöjd över fantastiska rundor i helgen. Finalen imorgon är även Falsterbokval och en klass bestående av mycket prispengar, hela 40 000 till segraren. Jag är grymt taggad och tror att det kommer bli riktigt tufft idag med tanke på att dagens 135 var krävande.  
 
 
 
 

Båda hästarna placerade i 135!


Film Inova


Två felfria rundor och en tredje plats!

Inova var först ut idag och kändes fantastiskt fin, fick till en riktigt bra runda! Hon gick upp i ledning och ledde väldigt länge men blev dock nedputtad till en tredje plats tillslut. Men att sluta som 3 av ca 90 starter är jag ändå väldigt nöjd med :)
 
Marion var även hon nolla, dock ösregnade det när jag startade henne och jag valde därför att göra en lugn runda. Inte den bästa rundan jag gjort kan man ju säga och jag hade lika gärna kunnat gå i mål med två nedslag men Marion räddade mig idag, och en nolla är ju trots allt alltid en nolla.
 

Tävling imorgon

Imorgon åker vi till Runsten där båda hästarna hoppar 135cm. De får gå en förklass inför lördagens kval till söndagens final. Det är årets första grästävling och det känns väl sådär när regnet öser ner. De har flyttat in alla klasser till ridhuset från bana 2 men min klass kommer ändå gå utomhus på gräset. Blir till att brodda ordentligt.
 
Förövrigt så har jag lyckats få över filmerna till en annan dator med får inte in filmerna i Movie Maker och kan därför inte klippa ihop alla filmerna från träningen men jag jobbar vidare på det. ;) Tror i alla fall att jag ska kunna lyckas ladda upp tävlingsfilmer från helgen :)
 
 
 

Equiterapeut och nya kläder

Janne var här imorse och masserade båda hästarna, båda kändes tydligen super så det var roligt :) Red Marion några timmar senare och är nu hemma och äter lunch, ska snart ut igen och rida Inova och packa lastbilen inför avfärd till Runsten imorgon. Har även fått hem en ny fleece och dunväst från EA Hästsport.


Pysseldag

Hästarna har gått tufft senaste dagarna och får en lugnare dag idag. Står nog uteritt på schemat. Förövrigt ska Inova klippas, och broddhålen ska fixas så jag kan sätta i blindbroddar till årets första grästävling i helgen. Alltid lika roligt med broddar och leriga gräsbanor (självklart ska det regna även i år på Runsten).
 

Förra året på Runsten slog Inova på stort och vann

Ny dator

Fick en ny dator i studentpresent vilket resulterar i att jag inte fattar någonting och att jag inte lyckas öppna filmerna varken i windows media player eller i Movie maker. Konstigt det där, är det någon som har tips på ett bra filmprogram? För innan detta är löst så blir det minsann ingen film från träningen igår ;)
 
 

På väg hem från Pether

På väg hem nu, båda hästarna hoppade helt fantastiskt idag och det var en hel del svåra lydnadsövningar som hästarna rent utsagt lekte igenom. Blev dessutom lite extra bortskämd idag och red båda hästarna privat för Pether. Båda hästarna överraskade och jag fick mycket bra feedback samt beröm för fin utveckling hos hästarna som han tyckte var helt igenom kropparna och riktigt lydiga. Väldigt roligt att höra och motivationen steg ännu ett snäpp! :)


Opublicerad film

Nu när jag lade upp lilla övningen så hittade jag att jag missat lägga upp Inovas förklass från Norrköping från youtube. Trodde jag hade lagt upp alla men tydligen inte. Här får ni den i alla fall, det var en 135.
 

Träning idag!

Idag ska jag till Pether och träna, var hur länge sen som helst så ser verkligen fram emot det. Båda hästarna följer såklart med och ska trimmas inför helgens tävlingar på Runsten. Rolig vecka! :)
 
Lovade förresten en film från min lilla övning i söndags, inte så mycket att se men jobbade över den några gånger och fokuserade på att ha Marion rakställd och i samma galopp igenom övningen, samt gjorde den i förvänd för att verkligen ha koll på att ha henne inom ramarna i balans. Väldigt basic men det gillar jag! :) Så fort jag har lite dåligt med idéer eller motivationsdippar under ridpassen så löser en liten bom det väldigt enkelt. Då finns det helt plötsligt hur mycket övningar som helst att göra :)
 

Trim på schemat

Har trimmat båda hästarna idag. Båda känns riktigt riktigt fina! Jobbade Marion över en bomövning som jag lägger upp imorgon. :) Har trimmat båda hästarna nu några dagar så imorgon får de gå ett lugnare pass på förmiddagen, därefter åker jag iväg på en spa-dag med mina barndomsvänner som vi fick i studentpresent, känns som att hästarna får massage betydligt oftare än mig ;)


Studenten igår!

Igår tog jag äntligen studenten! Gick ut med betyg som jag är väldigt nöjd med samt fick stipendium för bästa prestation inom idrott och studier, för tredje året i rad :) Hade en fantastisk dag med strålande sol rakt igenom. Nu har jag en månad på mig att förbereda mig inför flytt och jag kommer ha betydligt mer tid för bloggen.
 

Sista skolveckan

Går in i sista skolveckan nu. Jag tar studenten på fredag men hela veckan består av ett antal mottagningar varje dag. Hästarna har fått en liten vila efter Norrköping och jag red Inova första gången igår. Marion får några dagar extra. Så på grund av vilan och studentfix är bloggen lite mindre prioriterad fram till fredag! :)


RSS 2.0