Årsta Runsten levererar!

Duktiga klubbkompisarna kom 2a i dagens omgång av Elitallsvenskan och totalsegrade hela gruppen och är nu vidare till Strömsholm! Grymt!


Bortförklaring eller förklaring?

Nu har vi bara några timmar kvar! :)

Jag hatar verkligen bortförklaring och när folk skyller på hästen och jag tar mer än gärna på mig felen då jag tycker det är enklare och går snabbare att ändra mig själv än hästen (jag letar fel i min egen ridning för att inte skylla på hästen). Det finns förklaringar till iprincip alla hinderfel och det älskar jag, men självklart kan även hästen ta något fel enstaka gång men oftast av en anledning. Jag hatar bortförklaringar men älskar förklaringar..

Iallafall, jag har ju lyckats intala mig själv om att dagens stopp berodde på mig helt och hållet.. Men jag fick precis ett väckande samtal från Pether som hade pratat med Anna Emanuelsson som var på plats i Drammen. Hon hade sagt att jag gav hästen bra förutsättningar idag och att jag inte kunde påverkat dagens fel.. Och som Pether sa så är det något som inte stämmer när hon har varit så klockren i två dagar och sen inte går alls.

Som sagt så var hon fin både igår och på framhoppningen idag och därför tror jag inte att det har med hennes springtur ute på åkern igår.. Dock lyckades hon snubbla strax innan startlinjen idag och stannar sedan utan anledning på banans första oxer. Så troligtvis har hon gjort något litet där som kanske gjorde att det tog emot lite. Vad vet jag, men värt att kolla upp iallafall!


I hemlandet!

Grand Prix:n gick åt pipsvängen och jag blev eliminated. Hon kändes fin på framhoppningen och jag vet inte riktigt vad som hände inne på banan. Antingen så blev hon lite för försiktig eller så är jag bara allmänt trög på att ställa om till utomhus-upplägget. Synd att avsluta helgen såhär då hon har varit fantastisk både fredag och lördag. Trots allt har hon inte tagit ett enda nedslag under hela helgen och de resterande rundorna har varit riktigt bra! Nu åker jag hem med lite mer erfarenhet och är sjukt motiverad till träning!


Drammen dag 2

Inova var hur fin som helst idag! Det är en helt annan häst utomhus och det är faktiskt många som har nämnt hur fantastiskt stor skillnad det är på henne på bara en månad, jätte roligt!

Jag tyckte att 135:en idag var väldigt tuff, det var stort, det var tekniskt och banan passade egentligen inte Inova så bra då iprincip alla relaterade bestod av oxer/räcke (trekombinationen var oxer/räcke/räcke) vilket ofta leder till att hon får en tendens att hoppa lite platt och oförsiktigt på räckena men även idag var min häst klockren och var inte i en bom! :)

Dock klantade jag till det på en oxer efter trekombinationen, så frustrerande! Det var antingen 7 eller 8 steg på båge från kombinationen till en oxer och jag velade ganska länge på om jag skulle rida på 7 eller 8, men bestämde mig för 7. Jag låg helt perfekt och allt var redan klart, och två galoppsprång ifrån så kom jag ju på att jag skulle rida på 8 (vilket jag inte ens skulle!). Velandet blev helt enkelt förvirring och jag lurade mig själv, det blev ett stopp på den oxern och det tar jag på mig fullt ut.. Dock är det fruktansvärt surt då jag hade fått till de där 7 stegen bra och kunde bara glidit med eftersom allt redan var klart, så onödigt gjort.. Menmen, slut med velandet framöver! Resten av banan var klockrent och Inova hoppa fantastiskt så piloten grämer sig ordentligt över sin tabbe idag!

Jag fick alltså 4 fel för stoppet och några tidsfel på vägen. Men jag har två bra rundor i ryggen inför Grand Prix:n imorgon som lär bli ännu tuffare än dagens klass, spännande! :) Dock hoppas jag på att få rida fram hästen själv imorgon då Inova skötte uppvärmningen själv idag genom att skena över en åker medans jag gick banan.. Haha, hon är lite väl taggad för tillfället men så länge man lyckas hålla i henne så tycker jag bara att det är positivt då hon blir lite kvickare i bakbenen ;)


130in igår


Bilder från idag!

Tävlingsbanan är helt fantastisk!








Uppvärmning på lilla vattnet idag! Skulle gissa på att det gigantiska kommer imorgon eller på söndag.. Spännande!


Bra start på helgen!

Dubbelnolla och placerad i dagens 130! Detta medför direktkval till söndagens Grand Prix Och inte nog med det så blev vi uttagna i laget imorgon, wieee! :)

Inova kändes verkligen jättefin och var inte i en bom, bra start på helgen! Imorgon är det 135cm som gäller.  

 


Uppdaterad presentation

Jag är 18år och rider mitt sista år som junior. Jag tävlar för Årsta-Runsten och har två hästar som jag tävlar upp till 140cm Internationellt. Båda hästarna är kvalade SM och i februari deltog jag även med ena hästen i Morgondagens vinnare under Göteborg Horse Show. Jag är uttagen i de prelimärna landslagstruppen och strävar nu mot de stora mästerskapen.

 


Rest in Peace

Idag är det ett år sedan det ofattbara inträffade.
Saknaden är enorm..


Världens finaste Vioux Star M


Framme!

Nu har vi installerat oss i ett lerigt Drammen. Resan gick väl lite halvsegt med en hel del stopp.. Papper som behövdes stämplas i tullen (lite extra fix eftersom Norge inte är ett EU-land) och dessutom så ville lamporna i bilen sätta våra nerver på prov även denna resa. Men trots lite varningsblinkers och en gas som slutade fungera precis när vi kommit över gränsen till Norge så gick väl resan ändå bra, haha....

Red igenom Inova nu på kvällen och hon kändes fin! Lite stel i början men kom loss riktigt fint i slutet, jobbade mest basic och inte så tufft då våran klass går imorgon fm. Imorgon är det 130cm som gäller och jag startar som nr 6 av 60.


Svar på kommentar del 1

Börjar och svara på korta, enkla och aktuella frågor så får jag se hur många jag hinner innan datorn dör..

Tjohoo, kul att åka utomlands! Kan man följa tävlingen online? Håller tummarna för er! Kram
Svar: Tack! :) Jupp HÄR hittar du start och resultatlistor.

När planerar du att vara ute på tävlingsbanorna med Marion igen ? :)
Om allt går som det ska så hoppas jag att hon kan åka med om 2 månader. :)

Har zeta varit skadad? Vilka är dina hästskötare, vad gör dom? Vad ingår i ditt stall? Ska/har du inte ta körkort?
Ja, tyvärr. På hästskötar frågan får jag nog svara mamma! ;) In, utsläpp. Foder (men jag har som sagt Pavo), Fodringar mm. Körkortet är sakta men säkert på gång!

Hej Alma! Kan du inte ta kort på eran lastbil?
Svar: Absolut! Den här lilla bilen tillbringar vi många timmar i! :)




Fler svar kommer...


Dålig uppdatering i helgen

Jag har en hel del kommentarer att svara på och kommer omöjligt lyckas få ihop alla i ett inlägg, dessutom är det bara 32min kvar på batterit på datorn.. Hehe, jag var tvungen att skriva klart en uppsats innan jag började roa mig ;)

Iallafall! Har fixat lite tidsinställda inlägg till er då jag inte vet hur mycket jag kommer kunna uppdatera med tanke på att det blir dyrt att surfa på mobilen i utlandet. Men som sagt så har jag fixat några inlägg och lite resultat ska jag nog minsann lyckas få upp! :)

Nu ska jag börja svara på några kommentarer så får vi se när de publiceras ;)


På väg mot Norge!

Nu är vi på väg! Inova står vit och fin medan jag och mamma laddar med lite mellis..

Mamma taggar galet, haha!


Dagens ridpass

Red ut en sväng med Julia i skogen i alla gångarter, dock började det ösregna så jag och Inova var genomblöta när vi kom tillbaka till stallet så passade på att schamponera Inova på en gång.;) Så nu är hon ren och fin! Lastbilen är packad och klar så nu är vi grymt laddade! Dock har det regnat i Drammen hela dagen och parkeringen är som en leråker men den fantastiska banan ska tydligen vara väldigt bra ändå och det är det viktigaste :)

Kollade precis på deltagarlistan och jag tävlar tydligen för Norge, haha virriga norrmän! Får se till att fixa detta imorgon så jag inte hamnar i deras stall och allt haha ;)


Nybadad

Nybadad och fin i nya täcket från Equis Amoris!


Dåligt med svar

Jag har fått in en hel del frågor på sistone som jag inte har hunnit svara på men jag tänkte iallafall sysselsätta mig med det en del av resan till Norge så om det är något ni undrar över så kan ni ju passa på att fråga om det innan imorgon, då garanterar jag ett snabbt svar! :)


Morgondagen

Morgondagen börjar med nationellt prov i Svenska B, uppsats-skrivning i 5h (från 8-14) därefter har jag en 2h lektion så slutar vid 4. Då har jag en hel del att göra! Bortsett från alla vardagliga sysslorna så ska Inova badas och allt ska putsas och packas till både mig och Inova, + att jag måste fixa i ordning allt till Zeta som får stanna hemma.

Vi åker till Norge tidigt torsdag morgon så planen är att lastbilen ska vara packad och klar onsdag kväll. :) Tagga! 


Kvällstrim!

Trimmade Inova i ridhuset när vi kom tillbaka med Zeta. Inova kändes lite stel i början (inte så oväntat efter tuff-träning i söndags och vila igår) men när hon blev varm i kroppen så släppte det ganska fort och hon var superfin! Jag är riktigt taggad inför helgen nu och det ska bli så roligt!


Fantastiskt!!!

Helt otroligt hur mycket Zeta har förbättras sedan förra kollen! Tänk vilken tur att jag har sådana fantastiska veterinärer! Så här fin hade vi aldrig förväntat oss att hon skulle vara, visst att hon har känts väldigt fin när jag ridit men det har ju trots allt endast varit på stort spår. Vilken lättnad! Snart är vi back on track! :)


Dagen!

Idag ska alltså Zeta kollas av John och jag håller alla tummar! Inova ska trimmas inför helgen idag. Skulle egentligen på P/J/YR vattenträningen för Sylve idag men med tanke på att det krockar med Zetas koll så prioriterar vi det. Det var även därför vi hoppade Pethers hemmabygge i söndags för att inte behöva åka till Sylve idag. Dessutom hoppade hon iallafall det vattnet så bra så hon ska inte tränas för ofta på vatten.


Vioux Star M på vattenträning för Pether i Henriksdal för exakt ett år sedan


Vilodag

Jag och mamma åkte till stallet nu på kvällen och mockade och fixade till varsin häst, därefter blev det kvällspromenad för hela teamet :) Imorgon ska Zeta kollas av John så det blir skönt att veta om det går åt rätt håll och hur långt skadan isåfall har läkt så här långt.



23.00

Från att jag satte mig i lastbilen på vägen hem från träningen så har jag deckat ihop totalt, jag är totalt slow och kan komma på mig själv med att bara sitta o stirra, haha. Jag mår minsann inte bättre och är dödstrött, försöker hetsplugga till matteprovet imorgon och har ångest för nationella i Svenska på onsdag (skrivning i 5h..) dessutom så kom jag precis på att städerskan kommer imorgon och mitt rum är kaos.. Jag gör nog som mamma säger "släng in allt i garderoben" ;) Annars kommer sovtimmarna bli få...

Jag kan iallafall glädja mig med att mina hästar känns fina och att efter en saftig skrivning på onsdag så drar jag iväg till Norge, sjukt nice!






Drammen
Bilder: springtour.no


Film från träningen

Vår filmkamera var tyvärr inte laddad men bästa Wargarna filmade mig lite så här kommer iallafall en liten film från dagens träning! :) Pether fixade även ihop ett litet hemmabygge som vatten, superbra inför Drammen!

Det blev mycket hoppning idag vilket passade mig väldigt bra, har inte hoppat henne sen Gävle och ska inte hoppa henne innan Drammen heller så det var bra! :) Vi började med lite galopparbete och bommar, därefter hoppade vi två räcken på en 8a och sedan en oxer med bom framför. Därefter hoppade vi hela banan (filmen), sen tog vi upp det och hoppade en kortare bana utan vattnet (eftersom hon gjorde det väldigt bra så är det dumt att hoppa det för mycket då hästarna kan bli lite nonchalant) några gånger. :)

Det kändes som sagt väldigt bra idag och Inova känns jättefin! Hon har tagit fram ännu en växel så det var ju klantigt av oss att glömma ladda filmkameran precis nu för hon hoppar verkligen super på större hinder! Det ska verkligen bli roligt att komma ut med henne nu då jag upplever henne som betydligt bättre utomhus, så det ska bli spännande att se vad den här säsongen har att komma med! :) 


Bra träning!

Första utomhusträningen avklarad för i år och Inova har hoppat kanon!

Hoppade en lite bana Innehållande en linje, en kombination och vatten. Hon har verkligen blivit fin och det är fantastiskt att jobba med en häst som utvecklas så hela tiden. Fick beröm av Pether för hennes utveckling både kropp-och hoppmässigt och han passade även på att påminna mig om vilken planka hon faktiskt var när jag fick henne, det har man ju nästan förträngt! :)

Det känns iallafall bra inför Drammen så det är väldigt skönt! Grymt taggad inför utomhussäsongen :)


På väg

Sitter i lastbilen som rullar på fint (peppar, peppar)! Idag är det träning för Pether på Inova så jag sitter och laddar med mellis för att försöka hitta lite ny energi.. Mår sämre idag och är faktiskt ganska hängig, men det har aldrig hindrat mig från träning. :)

Haha, på tal om det så kommer jag ihåg en gång när jag tränade BW (min gamla ponny) med 39 graders feber och halsfluss, den träningen avslutades med en kombination som låg på 150, så vem vet, kanske ett vinnande koncept trots allt? ;)

Det känns iallafall som att jag behöver den här träningen inför Norge så nu är det bara att rida! :)


Dagens ridpass

Det känns som att det blivit lite dålig update senaste dagarna men jag har mycket i skolan och har även passat på att lyckas bli sjuk mitt i stressandet..

Joggade Inova lite lätt i ridhuset i 15-20min och därefter en skritt och travrunda på grusvägarna i drygt 30min. Hon var ganska ofokuserad i början av passet i ridhuset med det släppte mot slutet. Hon hade lite träningsvärk från trimpasset igår och var lite stel i början men även det blev bättre med tiden. Avslutade som sagt kravlöst i skog och mark med trevligt sällskap! :)

Zeta travades i ridhuset där det var några bommar utlagda och man kan väl säga att det var som att Zeta hittade tillbaka till en gammal god vän, haha! Hon var så himla glad över att bara få trava runt bommarna, det krävs minsann inte mycket för att min lilla bruna ska hålla humöret uppe! ;) Hon var lite pigg men väldigt fin! Hon skrittades av lugnt och fint på asfalten.



Dagens ridpass

Trimmade Inova idag och hon var som sagt grymt fin även idag! Jag tycker verkligen att det märks att hon har fått iprincip all fokus under lång tid och allt jobb visar verkligen resultat hela tiden. Otroligt motiverande! Zeta var också duktig idag! :)

Imorgon får Inova ett lite lugnare pass med jogg i ridhuset och en tur i skogen och Zeta fortsätter i ridhuset :)
Ikväll är det hoppning på TV, tjoho!

image description


Skrittar av..

Skrittar av Inova som har briljerat ännu en gång den här veckan! Fantastiska häst!


Ridpass

Igår så fick hästarna promeneras i 30min eftersom det var lite ont om tid men vilan var välbehövd! :)

Idag fick Inova komma ut på grusvägarna i drygt en timme och grusvägarna är verkligen oändliga! Det är helt fantastiskt hur man kan ut och trava och galoppera, dessutom är det en hel del backar vilket är superbra! Själv så har jag aldrig varit särskilt motiverad till att rida ute i skog och mark men såklart gjort det för hästarnas skull men nu när det finns så mycket fina ridvägar så tycker ju även jag att det är härligt! I och med bra möjligheter till uteritt så är det även oftast tomt i ridhuset så det är helt enkelt winwin! :)

Zeta travades glatt i 15min och hon höll lugnet trots vilan igår! :)

Idag har även lastbilen fått komma hem till Stockholm igen och hästarna har även fått en ny leverans från Pavo så nu är alla nöjda och glada! :)

image description


Samarbete med Runsten Equestrian

Nu är det klart! Jag har inlett ett samarbete med Runsten Equestrian och är nu en av deras profilryttare. :) Detta medför stora möjligheter för min satsning och jag är oerhört tacksam för detta förtroende!



På väg till stallet

På väg ut nu och måste åka därifrån igen om 1h och 20 min för att hinna till mötet vid 7 så det blir snabba puckar idag! Får se om jag åtminstone hinner rida en häst, annars blir det promenader..


Dagens ridpass

Trimmade Inova i ridhuset idag och hon var verkligen superfin! Mycket galoppjobb och en hel del galoppombyten, så roligt att trimma henne nu och byten gör hon verkligen klockrent. Hon leker igenom serier med byten i vartannat och idag blev det till och med några i varje! Det kunde man minsann inte tro för några månader sedan men ibland så måste ju även jag få leka dressyrryttare ;) Hon känns verkligen så himla pigg och fräsch och toppformen är nära! Hon har aldrig varit i så fin form som hon är nu och jag njuter för varje dag som går! :) Dessutom så har jag fått för mig att hon är ännu mer positiv till arbete nu på nya anläggningen och jag har en känsla av att det handlar om att hon faktiskt får komma ut i skogen och på vägarna varje dag som fram och avskrittning, skada kan det iallafall inte göra! :)

Zeta var lugn och fin i ridhuset men var totalt tokig både på vägen till och från stallet.. Hon var på väg in i både bilar, staket och diken av alla slag, alltid lika spännande...

Imorgon kväll ska jag iväg på möte och jag måste erkänna att det är lite nervöst, men mer om detta imorgon kväll!


Skrittar av Inova efter ett grymt trimpass, härligt!

Skrittar av Inova efter ett grymt trimpass, härligt!


Visste ni att....

  • Jag är värdelös på att knoppa.
  • Jens Fredricsson och Niclas Arvidsson har ridit Inova.
  • De 140cm jag har startat på Zeta endast har varit Elittävlingar.
  • Båda mina hästar är svenska uppfödningar.
  • Tävlingen i Drammen är första gången Inova är utanför Sveriges gränser.
  • Zeta aldrig har haft mer än ett nedslag i 140.
  • Zeta har ett föl.
  • Mina hästar är släkt: Zetas morfar är Inovas farfar (Irco Marco)
  • Jag gick på ridskola tills jag var 13-14år. .
  • Att jag tar studenten nästa år!!


Dagens ridpass- snabbinlägg

Har precis kommit hem och hästarna har varit jättefina! Red igenom Inova lite lätt och hon kändes väldigt fin! Jobbade mest basic. Zeta travar på glatt och fint, även fast det går lite fort emellanåt. Rent generellt så känns hon väldigt fin och stadig, hon är ju ganska vinglig så det passar perfekt för henne att bara rida på raktspår nu ett tag framöver ;) 

 


Bilden har inget med inlägget att göra men oj vad jag vill tillbaka in i den arenan..


Hästgalen..

Jag tror verkligen jag har blivit en riktig hästnörd! Inatt så drömde jag att jag galopperade på Marion, haha. Det är nog ett tecken på att jag är en riktig hästgalning. Men det är helt sjukt hur längesen det var och hur mycket jag längtar att få henne tillbaka på tävlingsbanorna.. Utan henne hade jag aldrig blivit uttagen i landslagstruppen och när jag nu faktiskt har blivit det så vill jag verkligen visa att jag förtjänar den platsen. Trots allt så strävar truppen mot de stora mästerskapen och jag vill så otroligt mycket och det är fruktansvärt frustrerande att alltid lämna min bästa häst hemma och inte kunna åka på de allra största tävlingarna.. Men jag är evigt tacksam för att jag har möjlighet att ha en så lovande häst som faktiskt har framtiden för sig.



Debut 140cm




Dagens ridpass

Travade Zeta som vanligt och jag är sååå sugen att komma igång med henne, det går åt rätt håll iallafall! :) Hon var väldigt lugn och fin idag så vi skrittade ut en sväng efteråt idag och det gick bra, otippat! ;) Inova fick en sväng på asfalt, grusvägar och i skogen så det blev lite gott och blandat helt enkelt! :)

image description


Hemma!

Som jag sagt tidigare så fick vi packa in allt i min kompis lastbil (jätte snällt) och åka hem igår istället. Hemresan gick bra och vi kom hem runt halv 10 igår så det var skönt! :) Vår lilla lastbil står alltså kvar i Gävle på verkstad och mamma får ta tåget upp förhoppningsvis i veckan för att hämta hem lilla bilen inför Drammen.

Gävle var vår sista inomhus och jag ser verkligen fram emot utomhussäsongen! Jag tycker att Inova är bättre ute så det ska verkligen bli skönt att komma ut och galoppera på stora banor! Första utomhus blir som sagt Drammen som är om två veckor och jag hoppas att vädret är bättre i Norge än här hemma i snön(!)...

De kommande två veckor blir ganska tuffa för Inova så det var trots allt ganska bra att helgens tävling inte blev så krävande. Det blir lite förberedande arbete nu inför Drammen så vi måste även hinna med lite vattenträning med Inova.



Drammen


Gårdagens 130

Här kommer filmen från gårdagens 130. Jag är nöjd med rundan dock fastnar jag i svängen till 2an och får lite långt på mina 6 steg till 3an, resten tycker jag var bra och Inova kändes väldigt fin! Tycker ändå att jag fick tillbaka Inova till sista hindret och satte henne på bakbenen som planerat men det var tydligen inte tillräckligt med tanke på nedslaget men jag är nöjd ändå! :) 



12 fel i 130

Helt värdelöst, tror faktiskt aldrig jag ridit så dåligt och haft så dåligt resultat i 130cm.. Men man måste chansa för att vinna ibland... Inova hoppade iallafall väldigt väl så felen låg på mitt konto idag, skönt det iallafall..


Fredagen den 13

Lastbilen står på verkstad, vi har hyrbil och har ägnat större delen av dagen åt planering hur vi ska komma hem med häst och packning. Det hela slutar med att vi får åka hem redan imorgon efter 130in, riktigt deppigt att bara åka och hoppa två 130cm på en helg efter så mycket fix och trix (Kunde ju faktiskt hoppat 140in idag om jag hade vetat detta innan). Såg verkligen fram emot att hoppa en "vanlig" 140cm då jag inte gjort det sen i oktober menmen vi är glada att överhuvudtaget komma hem och det passa ganska bra med en lugn helg för Inova. 

Jag är iallafall jättenöjd med dagens runda och Inova. :) Kvällen avslutades med trevlig grill m Niclas Haking & Co, alltid lika trevligt :)



Pris i 130

Inova kändes jättefin och spänstig idag! Red dock sista hindret i omhoppningen, alltid lika surt då jag hade en bra tid men placerade blev vi iallafall. :)


Trubbel med lastbilen

Står på verkstad med bilen nu som vi får tillbaka om en vecka.. Nu blir det hyrbil och frågan är bara hur vi ska komma hem med hästis på söndag.. Härlig uppladdning!


Godmorgon!

Dags för första tävlingsdagen! Vi kom fram vid 8 igår så vi hann installera oss innan middagen. Man kan ju alltid hoppas att den här helgen blir lika bra som senast jag var här, då var Zeta nolla och placerad i 3 av 4 klasser och Inova kvalade SM. Det var dock utomhus, jag har faktiskt aldrig tävlat här inomhus men det blir nog bra ;) idag är det 130 som gäller.


Rullar mot Gävle!

Sitter i lastbilen på väg till Gävle nu! :) Inova är både nyklippt och nybadad så hon är fin! Red henne effektivt innan vi åkte och hon känns väldigt fin! Julia var med ute idag också och travade Marion vilket gick bra! Jag har verkligen fullt förtroende för henne och hon tar som vanligt hand om lilla bruna hela helgen. :)


Stress

Stressigtstressigt! På väg in t stan nu för middag med några vänner. :) Har klippt Inova idag och ridit båda som gick bra! Inova super! Känns bra inför imorgon då det bär av mot Gävle! Vi hörs sen!


Räven till Kevin Staut!

Malins fantastiska Reveur de Hurtebise är såld till enligt mig en av världens bästa ryttare, Kevin Staut. Enligt mig är detta en stor förlust för Sverige men Malin har ju en hel del fina hästar på väg upp! Det kommer dessutom bli spännande att se Kevin och Räven tillsammans i framtiden! Nedan finns hela artikeln.

http://worldofshowjumping.com/news/25-news/1842-reveur-de-hurtebise-to-haras-des-coudrettes-a-kevin-staut


Svar på kommentar

Jag har fått in en del frågor som är iprinicp likadana så jag väljer ut de frågor som ger svaret på det flesta andra också. :) 

När du letar stall hur önskar du att de ska vara och hur vill du ha de?
Svar: oj, ska försöka svara lite snabbt på det här. 

Det jag tycker är viktigt är

- säkerheten (främst ur hästens perspektiv)
- Möjligheter till varierande ridning dvs. ridhus, utebana, uteritt möjlighet.
- Bra hagar
- att det drivs av bra personer som är måna om kunden (då är det ofta även bra personer som är inackorderade).
- Var stallet är placerat (nära eller långt ifrån hemmet och träningar)
- För mig som hoppryttare är det även viktigt hur ofta och när jag får använda mig av hinder (även ett stort plus om man har möjighet att ta dit sin egen tränare).

För mig så gör det ingenting om anläggningen inte är i "toppskick", så länge säkerheten är hög och jag vet att mina hästar har det bra så är jag nöjd! :)

Kan du visa bilder på stallet du nu står på? Skulle vara kul att se hur det ser ut!
Absolut! Jag kan ta lite bilder idag! :)

Nær kommer igentligen inlægget med alla hæstar du provridit?? Skulle vara så spænnande!! :)
Inläggen kom upp i januari men det är endast några få, jag kan omöjligt lägga upp alla jag har provat men jag länkar hästarna nedan. :)

http://almaranebo.blogg.se/2012/january/lotus-f.html#comment
http://almaranebo.blogg.se/2012/january/sto-fodd-2001.html#comment
http://almaranebo.blogg.se/2012/january/bolino.html#comment
http://almaranebo.blogg.se/2012/january/fonds.html#comment

äter de olika foder och vad äter marion för foder isf? :)
Båda mina hästar äter såklart Pavo! :)
Marion äter Pavo Condition, som är ett foder för lågpresterande hästar. Hon har ätit det nu under vilan och kommer fortsätta med det ett tag in i igångssättningen, därefter kommer hon succesivt få prova Pavo Sportsfit. Under igångsättningen kommer hon även få ett tillskott som heter Pavo Muscle Build.

Inova äter Pavo AllSport och Pavo Sportsfit.

Utöver detta så äter båda hästarna Pavo Slobber Mash, som vi använder istället för betfor då detta är nyttigare. Hästarna fullkomligt älskar det och står och skriker så fort det är på gång! :) Det är som en müsli som blandas med ljummet vatten så det blir som en varm gröt. Hästarna får detta efter ridpasset då det är för snabb återhämtning efter ansträngande prestationer.

När planerar du att vara ute på tävlingsbanorna med Marion igen ? :)
Förhoppningsvis om 1.5-2 månader. Jag hade hoppats på att ta med båda hästarna till Belgien och tävla i två veckor i maj-juni men jag tror tyvärr inte att hon är helt redo för det då. Men jag hoppas på att kunna tävla henne i mitten av juni iallafall. :)


Produkter från Equis Amoris

image description
Skjorta från Alessandro Albanese och schabrak från Pavo

image description
Täcke från Dominick
Supersmart täcke som man använder om hästen är fuktig (svettig eller nybadad), täcket gör att hästen torkar på 15-30min utan att dra åt sig fukten! Ska verkligen bli spännande att prova detta. :)

image description
Tävlingsskjortan från Alessandro Albanese är verkligen jättefin! Den är ljusblå-randig vilket är tydligare på bilden nedan.

image description


Bloggen har blivit internationell!


Extremfall

Marion (eller Myran som hon nu kallas igen) var totalt galen idag! Det tog ett bra tag innan jag tillslut kom gåendes med henne till ridhuset, väl där inne var hon totalt tokig och stog mest på två ben och var allmänt galen.. Hon är verkligen extrem, men det är väl även därför hon har det lilla extra i hoppningen så dessa dagar får man helt enkelt bara bita i det sura äpplet och ta det för vad det är.. Hon är en fara för både sig själv och för mig och det känns väl lagom bra med ett sånt här pass innan en helg då jag är borta och tävlar med Inova. Jag hoppas verkligen att hon är lugnare imorgon och på torsdag för annars får hon stanna i boxen medan jag är borta! Dock får jag hoppas med att allt galenskap hänger ihop med det blåsiga och regniga vädret..

Trimmade Inova idag som till en början var ganska pigg och springig men efter lite jobb så blev hon hur fin som helst!! Härligt när det är lite traggligt i början och allt är super i slutet, då känns det verkligen som att jobbet man gör ger resultat.


Av: Bea Landin


Fixar Inova inför ridpass

Håller på att göra i ordning Inova inför ett trimpass i ridhuset! Första gången för henne att komma in i det här ridhuset :) jag har varit ensam i ridhuset alla dagar (med Zeta) ända sedan vi flyttat hit, hur skönt som helst! :) Har fått in önskemål på bilder från nya anläggning och det kommer successivt, kan ju börja med en nu när Inova står i gången och blir borstad. :)

Bilden är inne i vårat lilla stall, jag älskar den breda stallgången med matta i! :)


Dagens ridpass

Trimmade Inova på utebanan med hjälp av en hoppövning som jag fått av Pether. Trimmade endast på småhinder inför helgens tävling. Skolade henne lite extra med halter då hon blev lite stark emellanåt. Men hon blev väldigt fin i slutet trots att hon är lite ofokuserad på utebanan.

Marion skötte sig fint idag! Hon känns faktiskt fräsch och får trava i hela 10min nu! :)

Var som sagt hos Pavo nu på kvällen och hämtade ett nytt foder till Inova. Jag fick även med mig ett schabrak, ett täcke och en skjorta med mig från Equis Amoris, superfin utrustning! :) Kan lägga upp bilder på produkterna imorgon.


image description

image description


På väg till Pavo

Sitter i bilen på väg till Equis Amoris och Pavo för att hämta nytt foder till Inova. :) Skriver om dagen när jag är hemma igen :)


Snabbinlägg

Sitter på bussen på väg till en kompis nu så skriver bara lite fort.

Båda hästarna har skött sig fint idag! Det känns som att hästarna har boat in sig lite nu. :) Inova fick en lång uteritt i 1.5h i alla gångarter, fick trevligt sällskap med en nära kompis så det var roligt! :) Zeta var betydligt lugnare idag och skötte sig väldigt bra! :)

Nu är allt tömt i det tidigare stallet och världens snällaste Julia hjälpte oss att städa och packa allt, stort tack!! Så skönt att ha det gjort och att endast fokusera på det nya stallet där vi trivs fantastiskt! :)


Uteritt

Är ute och rider Inova i solen på härliga grusvägar!


Dagen ridpass

Sitter och följer resultaten från helgens tävlingar i Moorsele, många svenskar på plats och jag hade verkligen velat vara där men det får blir en annan gång! :)

Joggade iallafall Inova lite lätt ute i solen på utebanan, så härligt att kunna rida ute! :) Inova kändes fin även fast hon var väldigt ofokuserad, pigg och busig!;) Gjorde inget krävande arbete idag och avslutade passet med en skogstur, det finns så mycket långa fina ridvägar, de tar aldrig slut! Så härligt, imorgon blir det helt klart en uteritt med Inova! :)

Zeta håller jag mig i ridhuset med och att bara ta sig dit är en utmaning.. Men idag var hon lite lugnare iallafall så det var skönt! Annars så känns hon faktiskt fin för att ha vilat så lång period. :)

Passade på att övningsköra på vägen hem från stallet och det gick lite oväntat bra! Imorgon har vi en hel del att hinna med! Bortsett från allt det vardagligen ska vi förbi Anna och Anna (Pavo-tjejerna) en sväng och ska även försöka hinna åka ut till föredetta stallet och tömma allt och skura boxarna..

image description
Leverans från Pavo härom dagen :)


Träningen idag

Tränade som sagt för Pether idag och Inova kändes fin trots en lugnare vecka. Vi började att jobba över 2 bommar både i trav och galopp där vi skulle reglera antalet steg. Därefter hoppade vi fram på ett lågt räcke som stod på diagonalen där vi skulle sätta hästarna i egen balans och bibehålla samma galopp (förvänd) genom svängen för ett senare byte. Båda de här övningarna satt perfekt! Inova kändes väldigt bärig och lösgjord!

Sedan hoppade vi en bana på 15 hinder och 17 språng. Hoppade den först en gång lite lägre och sedan en gång lite större. Även detta kändes bra! Dock gick jag på ett extra steg i slutet av banan en gång men resten var bra och vi finslipade främst på detaljer. Inova känns förövrigt väldigt fräsch och fin nu och det känns som att toppformen kan komma i samband med utomhus säsongen, får hoppas och sträva mot det! :)

Travade en tokig Marion när vi kom tillbaka från träningarna och hon blir piggare för varje dag som går. Dessutom har hon kommit på att hon kan bocka även med gramanen på, spännande! Mamma får leda oss vart vi än ska, för hon har minsann gått och blivit galen, haha ;)


På väg hem

Åker hem nöjd och glad efter en alltid lika givande och bra träning!


Dagens ridpass

Red igenom Inova lite mer idag och hon kändes fin! Vi började ganska kravlöst men krävde lite mer i slutet av passet. :) Zeta travade glatt omkring, det är så roligt att rida vingliga gummibollen igen! :D

Imorgon blir det eventuellt träning för Pether, om vädret är okej vill säga. Det kan ju bli lite spännande då Inova tagit det lite lugnt nu men det löser sig nog ;) Pether har verkligen höjt kraven på oss efter uttagningen i landslagstruppen, vilket såklart är väldigt kul men ganska tufft också! Men det är såklart otroligt givande.. :)

Hästarna är nu bosatta i sitt nya lilla stall och det känns verkligen hur bra som helst! :)


Taktikar med Henrik och Pether i Scandinavium.
Observera att RGB trimmar i bakgrunden, haha har faktiskt inte sett det förut!


Kommande tävlingar

Gävle Ryttarsällskap
12-15 april- Nationell

Drammen, Norge
26-29 april

Vi får se lite vilka tävlingar vi åker framöver beroende på när Zeta är igång igen. Det är alltså endast de här tävlingarna som är helt hundra eftersom andra kommande tävlingar inte haft uttagning än.



Flytt på gång!

Idag är det alltså dags för mina hästar att flytta, äntligen! :) Det kommer bli hur bra som helst! Vi kommer stå i ett litet stall med 9 boxar vilket är jätteskönt! Bästa Julia kommer hjälpa mig att flytta så det är väldigt uppskattat, även hon flyttar dit lite senare :) Det är nya ägare (som jag känner sedan tidigare) till det här stallet som har lika höga ambitioner och samma tänk som mig vilket underlättar väldigt mycket i min satsning då jag kännt mig begränsad på nuvarande anläggning. Det kommer dessutom bli skönt att ha nära till stallet nu så den här förändringen innebär endast fördelar och möjligheter! :)


Svar på kommentar

Snabba svar så här på kvällen :)

Skulle inte du flytta hästarna?
Svar: Jo, flyttar imorgon! Ska bli så skönt, det kommer bli super! :)

Kan du inte skriva ett inlägg sen om internationell tävling? Typ vad som är annorlunda, hur då dom sakerna går till jämfört med "vanliga tävlingar", hur man anmäler allt, uppstallning osv ?:)
Kan skriva ett separat inlägg om detta men framför allt så behöver hästarna FEI-pass, även ryttaren ska vara registrerad hos FEI. Veterinärbesiktningen skiljer sig lite, man lämnar bland annat in passen vid veterinärbesiktningen och hämtar sedan ut det innan hemfärd. Man anmäler alla klasser på plats dagen innan respektive klass går. Uppstallningen brukar vara uppdelad efter länderna och det är ständigt vakter så alla inte kan komma till uppstallningen.

Tycker du att ridsporten visas för lite i media? :)
Kan även skriva om detta separat men jag tycker verkligen att våran sport får för lite fokus i framför allt tidning och TV, dock blev det ju lite bättre en tid efter RGB tog jerringpriset..

Hur fick du nys om att Marion Zeta var till salu? :) Alltså hur gick det till, tipsade pether dig eller något? :)
Ja, det hela är Pethers förtjänst. :) Malin hade lite ångest då hon inte hann med Zeta ordentligt då hon inte hann ta vara på hennes kvalitéer eftersom hon kom lite mellan stolarna och varken kunde åka med på det största tävlingarna och inte med unghästarna. Malin ville ge Zeta en ärlig chans att bli prioriterad så hon frågade Pether om han hade någon elev som kunde passa så då ringde han mig så vi åkte och provade henne. :)

Dock var jag och mamma inte säkra på att vi skulle klara av henne, men det trodde Pether så vi fick ändå tänka på det. Zeta var inte officiellt till salu när jag provade henne men det spred sig ganska fort så det var flera som ville köpa henne bara på film. Pether ringde och berätta att vi var tvungna att bestämma oss fort, för om inte vi ville ha henne så ville Pether köpa henne men då slog vi till och litade på Pethers ord och det blev ju hur bra som helst! :) Det var även Pether som skötte allting och var med på provridning, besiktning och allt. Vi ångrar inte det här köpet för fem öre och alla är väldigt nöjda och glada! :) Men utan all hjälp från Pether så hade jag aldrig haft tillgång till en så fin häst så det är jag oerhört tacksam för! :)


fina hästen


Dagens ridpass

Joggade Inova lite lätt i trav i 15-20min, sen blev det avskrittning utomhus. Inova kändes lite trött idag så det passar bra med lite lätt jobb nu. Själv är jag dock sjukt motiverad och vill trimma men jag får hålla mig någon dag :)

Zeta travade lika glatt idag, hon sprider verkligen glädje omkring sig och man märker hur lycklig hon är! Hon håller sig iallafall duktigt i trav, även fast det kanske går lite fort emellanåt.. ;)

image description


Bilder från GHS

Jag fick några fina bilder från Bea Landin för några veckor sedan som är ifrån Scandinavium. :) Tack så jätte mycket!











Dagen

Jag har precis pluggat klart! Sjukt skönt! Har prov i eftermiddag och ska hålla ett tal inför klassen imorgon på 5min (svenska nationella). Talet är precis klart så nu ska jag bara trycka in det i skallen så jag kan det till imorgon. Jag kan även förbereda er på ett bigsize inlägg imorgon kväll som jag precis börjat med..

Annars så ska jag ut till stallet och rida i eftermiddag. Inova ska joggas lite lätt och Zeta ska trava, tjoho!


Första intrycket

Mitt första intryck av min fina Marion Zeta!


Bra dag!

Idag var John och vaccinerade och kollade Inova inför utomhus säsongen. Hon var som vanligt superfin (peppar,peppar)! Så skönt! Hon är ju väldigt ekonomisk (om man jämför med Zeta ;) i sin hoppning så det sliter inte mer på kroppen än nödvändigt. Så nu är Inova vaccinerad och frisk som en nötkärna (konstigt ordspråk? haha). På grund av vaccinationen så ska jag bara jogga henne någon dag så det passar ju perfekt efter tävlingshelgen. :)

Zeta fick ta sina första travsteg på 3 månader idag så det känns ju som att det går åt rätt håll iallafall! :) Hon var såklart ganska pigg men inget bus så det var skönt, hade gramanen som livlina idag för säkerhetsskull! ;)

Snart såååå..


Film från 140cm

Fick precis ett förslag om att dela upp filmen i två delar men jag har redan laddat upp filmen som den är så det var ju synd. Jag lyckades iallafall precis få med nedslaget på filmen, det är bara de två sista hinderna som saknas så det är nästan hela rundan. :) Banan var rent utsagt dåligt byggd och det kom in en hel del klagomål om att det stod hinder i vägen både framför och efter hindrena, men det var bara att göra det bästa av situationen och hoppa några hinder lite snett.. Det är ju trots allt lika för alla! :)


Dagens ridpass

Trimmade Hudson Bay ganska ordentligt i 50min. Jobbade lite gott och blandat, i början främst lydnad, därefter lite mer tungjobbat arbete. Fokuserade främst på att göra en hel del öppna, sluta och skänkelvikning+ galoppombyten och förvändgalopp.Avslutade med lite kondisträning. Han var superfin! Stor skillnad sen jag red honom senast, cred till Julia! Han var verkligen jättefin och hade lite extra bjudning idag då han tagit det lite lugnt de senaste dagarna. :)

Inova longerades i 20min, duktig! Zeta promenerades, men det ska det minsann bli ändring på! :D Imorgon kommer veterinär John och vaccinerar Zeta och gör en liten extra check på Inova inför utomhussäsongen. :)


Inova under Scandinavium


Första hästen klar

En av tre är klar, dags att sätta fart!


fel på youtube

Försöker ladda upp 140 filmen men uppladdningen avbryts i slutet av filmen.. Kan klippa bort slutet av rundan  så filmen blir kortare (lång bana) och försöka ladda upp den igen. Vad tycker ni? Är en liten film bättre än inget?


Film från Baltic

Filmen från 130cm i fredags, jag tar helt klart på mig nedslaget.


Extremt mycket att göra!

Vi kom hem sent inatt och somnade någon gång efter 2, upp och iväg till skolan imorse. Jag har precis kommit hem från skolan nu och pluggar satan. Jag och mamma ska ut till stallet senare ikväll och hinna med tre hästar, hoppas på att vara klar innan kl 10 ikväll så jag hinner få lite mer sömn.. Har sjukt mycket i skolan nu innan lovet och tiden räcker knappast!

image description

Såhär seg känner jag mig


Vilodag

Idag blir det promenad för båda hästarna, det kan Inova verkligen vara värd efter fin prestation i helgen! Imorgon får jag trava Zeta för första gången på tre månader!!!! :D


Fantastiska häst!


Snart hemma!

Snart är vi äntligen hemma! Tagga skola imorgon.. Hehe


Ett ner i Grand Prix:n!

På väg hem nu, Inova har varit så fin hela helgen och det känns som att hon är på väg mot toppform! Dåligt ridet av mig igår i 135 där tre bommar föll. Idag hoppade vi våran första Grand Prix! Ett ner i våran första internationella 140, en ganska bra runda! Dock ville jag lite för mycket i omhoppningen. Helt enkelt lite gott och blandat i helgen, nu är det bara hem och träna! Men först fyra timmar hemåt!


RSS 2.0