Lång dag i regnet

Har varit i stallet hela dagen idag och det har regnar konstant.. Veterinär John Österdahl var här idag och tyckte båda hästarna var fina, skönt! Klippte även Marion idag vilket var välbehövligt. :)

Har fått in en del önskemål och funderar även på att ha en frågestund. Kan ju köra på både vanliga frågor och snabba svar där man svarar antingen eller, är det något som intresserar er? :)


Omotiverad

Min motivation när det gäller bloggen är inte på topp och jag behöver lite inspiration och tips från er. Jag har ont om tid nu när jag ska hinna med både skola, hästar och dessutom  spendera tid med mina nära och kära. All tid går alltså åt det och de inlägg jag gör för tillfället handlar endast om ridpass och lite filmer från tävlingar, för något roligare än det kommer jag inte på att skriva om.. Så vad intresserar er och vad vill ni läsa om? Kom med önskemål och förslag! 
 


Dagens ridpass

Trimmade Marion lite lagom i ridhuset idag och hon kändes bättre i kroppen idag. Inova red jag ut på med Julia och Hubbe och det blev mycket skritt och lite trav och en hel del snack :)
 
 .

Dagens träning

Tränade båda hästarna lite lagom idag och som vi planerat så var det lydnad och serier som gällde för hästarna idag, jag tyckte det passade bra efter tävling och några dagars vila och Niclas höll med så det blev riktigt bra! Båda hästarna har iprincip vilat sen i lördags och det märktes.
 
Marion var lite stel i kroppen idag och hade lite jobbigt med att få ut steget ordentligt över travbommarna. Förövrigt så hatar hon bommar på marken men det är dags att lillen växer upp och idag fanns det lite att hämta hem. Hon kräver så otroligt mycket av ryttaren och det är konsekvent ridning som gäller hela tiden, ger man henne lillfingret så tar hon hela handen så dag blev det alltså en hel del skolning och jag behövde som sagt hämta hem henne efter några lugnare dagar.
 
Inova var grymt laddad och jag älskar när hon är så! Då hoppar hon fantastiskt med ordentligt trygg och härlig inställning. Hon var minsann pigg och glad och verkar väldigt motiverad och fräsch, härliga häst!
 

Lugna dagar

Båda hästarna har tagit det väldigt lugnt i 3 dagar. De har endast skrittats och longerats och idag var första gången jag joggade Inova sedan tävlingen. Imorgon kommer Niclas så då ska de jobbas lite lagom med små hinder, får se om båda hästarna ska göra det eller endast Inova.
 

Filmer Inova

Här kommer någr av Inovas rundor från helgen. Den översta är från förklassen (130) där hon kändes väldigt fin, dock en ryttarmiss på hinder nr 5 som gjorde att jag även fick rida på lite till 6an men resten kändes bra och hon hoppade fint! Filmen under är från lördagens 120.


Marions 135 runda

Här är rundan från lördagens 135 och det var första gången jag red ordentligt mot klockan på Marion. Jag är verkligen värdelös på att rida fort och behöver öva på det men jag tycker ändå att jag red alla snäva svängar och galoppera på bra i denna runda och ändå är jag hela 5 sek efter segraren, komiskt.. Måste bero på att Marion hänger så länge i luften hehe ;) Fick två nedslag i slutet av banan där det rann iväg lite, men jag får nog räkna med att ta något nedslag nu när jag ska börja rida lite hårdare mot klockan.
 
 

Back to reality

Imorgon börjar skolan för min del igen, blir ingen mjukstart eftersom min klass började förra veckan så imorgon startar vi med föreläsning kl 10 i 9, lagom taggad... Har iallafall haft ett grymt lov med mycket träning och tävling, höjdpunkten var helt klart veckorna hos Fredricssons och det ända jag inte har hunnit med är att spendera en längre tid hos Pether. Har fortfarande mycket som jag inte delat med mig av från bland annat Fredricssons och jag ska nog skriva ihop en liten text om starka intryck och upplevelser denna sommar, men det kommer en vacker dag ;) Nu är det sovdags för att försöka komma in i lite vanliga rutiner igen. 
 

Blickar framåt

Mitt sista JSM är avklarat och nu är det dags att matchas mot större uppgifter. Jag blir YR nästa år och då gäller det att etablera sig i svår hoppning (145cm-150cm) för att hänga med i toppen. Om allt går bra så ska Marion debutera 145 om ungefär en månad och sedan kommer hela hösten gå åt tuffa Elittävlingar så jag känner att jag vill hoppa en "vanlig" 145 innan dessa tävlingar drar igång. Först nu ska hästarna ta det lugnt och kollas ordentligt, för att sedan gå ner i klasserna en tävling i samband med att inomhussäsongen drar igång därefter blir det förberedande inför nästa år. :)
 
 

Bilder från Theodora Dörring









 

Bild från 135 idag

Bild på Marion från idag :) Theodora Dörring står bakom kameran.


På väg hem

Nu är vi på väg hem. Marion red jag mot klockan idag och hon hoppade riktigt bra i början men blev lite trött i slutet och fick med sig två bommar. Inova kändes mycket bättre idag men fick ett ner men det gör ingenting. Nu 7h hemfärd..


Laddar om och blickar framåt!

Bara att glömma o gå vidare, dags att ladda om.. Kroppen värker men vad tusan gör det, nu är det bara att köra järnet sista dagen! Marion är först ut och går 135 på stora banan och sedan går Inova 120 på lilla banan.


Film från dagens flygfärd

Jag bjuder på dagens underhållning, nä förresten det gör människan som skriker som en galning när jag ramlar av.. Haha jag har fortfarande inte kommit fram till vem det är, men har nog aldrig varit med om sådan inlevelse hahaha... Kul att det fanns någonting roligt med denna runda iallafall ;)
 

Mörbultad

Idag har jag minsann fått veta att jag lever, jag har ont i hela kroppen och vill inte ens tänka på hur jag kommer må imorgon bitti efter att ha legat still en hel natt. Har till och med svårt att blogga för att några fingrar och knogar inte riktigt hänger med, fick rida Inova med två fingrar idag haha.. Värst är iallafall ryggen, landade rakt på svanskotan så jag kan varken stå, sitta eller ligga utan värk.. Så det blir ju spännande imorgon ;)
 
Inova tävlades inte idag utan jag red endast igenom henne och hon kändes fin! Hon går endast 120cm imorgon, hade tänkt ta ner henne i klasserna på tävling om två veckor men nu kan vi lika gärna gör det här. Zeta går 135 imorgon och sedan åker vi hem. Henriksdal verkar inte tycka om mig så bäst att åka härifrån innan något mer händer ;) nä, efter regn kommer solsken så nu blickar vi framåt.. Vi hade iallafall tur med vädret, hehe...
 

Besviken, arg och frustrerad

Marion började hur fint som helst och var felfri och kändes riktigt fin framtill vattnet där hon tvärnitar och jag flyger av.. Vet inte riktigt vad jag ska säga, hon har aldrig stannat med mig och speciellt inte på vatten.. Vattnet såg precis likadant ut som i förrgår och var placerat på samma ställe och då hoppade hon det superfint och idag kom jag knappt fram till det.. Jag har varit gladare...


Kvällsjogg

Joggade båda hästarna nu på kvällen i ösregnet och de känns bra. Inova kommer jag dock stryka från andra kvalet imorgon då jag endast har 10 starter emellan hästarna och vill lägga allt fokus på Zeta nu i kvalen. Inova kommer istället gå någon kringklass antingen imorgon eller på lördag, vi får se helt enkelt. :)


Dålig start!

Inova var inte på humör idag och jag vet inte om det berodde på att ena bootsen var trasig och störde henne eller om det var något annat men rolig var hon inte.. Kom perfekt på ettan som vi rev och efter det blev hon väldigt spänd och för försiktig så fick en massa fel.. Marion kändes bra men hade 8 fel, ena nedslaget var mitt och ena hennes. Hon hoppade iallafall mycket bättre idag och kändes fin men lite ofokuserad. Hon känns ändå fin inför kommande dagar :)


Tomt utan tränare

Genom åren har jag blivit bortskämd med att Niclas iprincip alltid är snäll och åker med på viktiga tävlingar och hjälper mig, det har han gjort ända sedan jag debuterade msv på ponny. Denna helg lyckades dock hans tävling (Champion of the youngsters) krocka med SM och han är därför inte på plats. Jag klarar mig själv det vet jag, men han är verkligen en trygghet och ett mentalt stöd för mig och det känns lite tomt att han inte är med, även fast vi pratar i telefon 150ggr om dagen haha. Jag tror iallafall att det blir bra ändå och Henrik (Lannér) finns även på plats om det skulle vara något som inte Niclas kan hjälpa mig med via luren så jag är i trygga händer och lugn som en filbunke. Nu kööör vi!


Första kvalet idag!

Idag börjar alltså SM och det är de 20 bästa som går till finalen utifrån resultaten från kvalen. Man har med sig eventuella fel till finalen så varje klass är viktig. Idag är det alltså första kvalet och det går i 135, Inova startar som nr 4 och Marion startar sist. Får bråttom mellan hästarna idag igen och det tycker jag egentligen inte om eftersom Marion behöver mer tid. Idag har det dock lite fler ekipage emellan så det blir perfekt! Spännande!


Film Marion

Filmen från dagens runda. Kändes som sagt inte helt bra och jag tycker inte att hon hoppade lika väl som vanligt.. Ska försöka sätta lite mer tryck imorgon utan att hon blir vild så blir det nog bättre iallafall.. När man hade hoppat klart banan fick man även ta vattnet om man ville så vi hoppade även det för att ha det gjort inför kvalen.

 


Inova ett ner, Marion nolla

Båda hästarna kändes bra. Inova hoppade riktigt fint och känns riktigt bra! Rev femman där vi kom lite nära så det var mitt nedslag. Marion var felfri men kändes inte lika bra som vanligt, hoppade inte alls med samma spänst men vi fick så himla bråttom till henne så hon fick inte riktigt den tiden hon behövde så jag hoppas och tror att det beror på det. Båda hästarna blev även placerade.


Uppvärmning

Idag är det dags för uppvärmningsklasserna och båda hästarna går 130cm. Denna klass spelar alltså inte in resultatmässigt i SM utan första kvalet börjar imorgon. Hästarna ska bara få springa av sig lite och känna på underlaget så jag vet om broddningen behöver justeras eller liknande till de viktiga klasserna. Jag har en känsla att båda hästarna kommer vara lite pigga idag vilket är super på Inova, lite mindre bra på Marion men gör inte så mycket ändå. Jag kommer hellre hit med lite för mycket energi eftersom det är många dagars tävling och de kan springa av sig de värsta idag och ändå ha en hel del energi kvar till kvalen. :) Inova får iof vara hur pigg hon vill för då blir det bara lite extra tryck och det är bara positivt. Det är alltså skolrundor som gäller idag och endast stämma av att allt är som det ska.

 

Saknar..

Verkar som att det är en hel del som missat hela denna tragiska händelse med min förra häst som hände för ett år sedan. Ni kan läsa om hela tragedin under akriv april 2011. Här är film från juniorträningen i Henriksdal som gick några dagar innan tävlingarna började.. Detta var alltså våran sista träning och jag saknar denna häst så himla mycket, en fantastisk häst med lite speciell hoppteknik som ligger mig varmt om hjärtat..




Framme och trimmade

Körningen gick riktigt bra och vi raceade ner på 7.5h, grymt skönt! Lite blandade känslor att komma hit igen , en hel del tråkiga flashbacks men det känns ändå okej. Vi var framme runt 4 och trimmade sedan båda hästarna när vi kom fram. Inova kändes grymt fin idag och är sådär galet lycklig då hon bara flyger runt haha, älskar när hon är lite på hugget och vaken. Hon kändes iallafall riktigt fin idag! Även Marion känns fin och är lite pigg även hon, kommer troligtvis vara lite tittig imorgon så det är bra att hon får en förklass att springa av sig lite i. :) Har för tillfället inget internet i mobilen vilket bidrar till lite sämre uppdatering men jag hoppas att vi får igång internetet så snart som möjligt...  
 

Nu kör vi!

Nu är vi på väg mot årets utomhus SM i Henriksdal! Jag hoppas att det går bätte än sist när älskade hästen dog, lite jobbigt att komma tillbaka till samma ställe men det är sånt man får ta ibland.. Känns iallafall grymt roligt att ha med mig båda hästarna den här gången och jag har en känsla av att Marion är revansch-sugen efter att både har missat inomhus SM och Scandinavium. Dock är jag bara glad över att jag har med mig båda och Marion är fortfarande inte i full tävlingskondition utan presterar på 75% av sin kapacitet men hittils har hon iallafall presterat fint med 9 felfria rundor av 10 starter..
 
Jag tänker iallafall ha lite is i magen och ta dag för dag där nere och endast fokusera på mig själv och sådant jag kan påverka. Jag har tränat för denna tävling i ett halvår och jag är nöjd med formen och tycker vi har lagt upp det på ett bra sätt så jag känner mig välförberedd. Jag känner mig mer redo för detta nu än jag var på inomhus SM och då var denna tävlingen inte samma grej för mig eftersom alla tävlingar under den perioden var Elittävlingar med tuffa banor och tufft motstånd, nu är det längesen jag hoppat någon tuffare tävling och det ska blir riktigt roligt! Dessutom känner jag att fått rutin och erfarenhet på inomhus SM och är mycket bättre förberedd till detta och känner att jag faktiskt har där att göra nu, sen känns det såklart tusen gånger bättre när man även har med sig sin första häst också. Trots allt ska jag inte tänka för mycket på att det är ett mästerskap utan rida som vilken tävling som helst, vi är välförberedda och mer än så kan jag inte göra utan nu är det faktiskt bara att försöka hålla ihop det mentala! :) Nu kör vi!
 

Fullt upp

Dagen har gått i ett högt tempo och än är jag inte klar. Jag kom precis hem från stallet och hästarna står fina, rena, har blindbroddar runtom, Inova är klippt och lastbilen packad. Nu slänger jag i mig kolhydrater lite snabbt för att sedan påbörja min egen packning..


Förberedelser

Imorgon bär det av så hela dagen idag består av packning, putsning, klippning och bad. Hästarna longerades igår och ska endast skrittas idag, sen rider jag igenom de imorgon när vi kommer fram.. Igår hämtade vi även ut nya schabrak, täcken mm så vi kör på helt sprillans utrustning på SM. Jag är laddad till tusen! :)


Film Inova


Film från gårdagens träning, Marion


Cooper vann JEM!

Jag är inte hemma för tillfället men har satt igång filmerna från idag på uppladdning så det kommer upp på bloggen imorgon. Hann följa EM finalen nu på eftermiddagen vilket var lite roligt då den jag tippade på tidigare idag faktiskt vann, det var den fantastiska hästen Cooper från Tyskland. Den var felfri alla fem rundorna under helgen vilket är helt otroligt! Svenskarna gjorde superfina rundor idag men hade något nedslag med sig från tidigare rundor, fint har de presterat iallafall! :)


Juniorernas individuella finalen har precis börjat

Dags för individuella finalen för juniorerna på EM. Vi har två svenskar till final och det är såklart bröderna Ingvarsson, Hanna K var även kvalad och låg som bästa svensk med endast ett nedslag till finalen men oturligt nog gick Selano inte igenom andra besiktningen och får därför inte starta.. Bortsett från svenskarna så tror jag på en häst som heter Cooper som jag har för mig tävlar för Tyskland, jag har sett den ett antal gånger nu under helgen och den hoppar helt sanslöst fantastiskt! En fröjd att se!


Sista finslipet avklarat och båda hästarna känns riktigt bra!

.


Trimning på schemat!

Trimmade båda hästarna ordentligt idag och de kändes riktigt bra, Marion riktigt super! :) Idag var sista mördarpasset inför SM och imorgon blir det hoppträning för Niclas, därefter några dagar att samla energi och sedan är vi förhoppningsvis fit for fight. Startlistorna har förresten kommit upp till mästerskapet och Inova startar som nr 4 i första kvalet och Marion startar sist, perfekt! Resterande kval + ev Final är startordningen baserad på resultaten under helgen.
 
 
 
 

EM brons till YR

Fantastiskt grymt gjort och otroligt roligt för Sverige. Härligt gäng och grymma prestationer, stort grattis! Juniorerna var ett nedslag från medalj, lite snopet men ändå väldigt bra! Imorgon är den individuella finalen, spännande :)


Finslipar

Har precis trimmat Inova i ett varmt ridhus och hon kändes bra! Finslipar med sista detaljerna nu och jag känner att vi ligger i fas i planeringen. Nu är det dags för nästa häst!


Följer EM på nätet

Sitter nu och kollar på juniorernas första kval från igår. Varenda häst som kommer in på banan är bara WOW, jag sitter bara och ler, helt sjukt! Jag kommer titta på både junior och YR alla klasser genom hela helgen för att själv få ett större perspektiv på ridsporten i Europa. Juniorerna vill jag se eftersom jag också är junior och vill se vad det är för typ av banor på dessa mästerskap och även se hur Sveriges elit står sig bland de andra länderna men främst för att helt enkelt se vad som krävs av både häst och ryttare för att genomföra ett större mästerskap. Generellt så är dessa juniorer från Sverige i en klass för sig här hemma och det ska bli spännande att se hur långt de räcker i detta mästerskap.  
 
När jag ser juniorerna så kan jag själv avgöra om jag ligger i fas eller hur långt efter jag är i år, för att sedan titta på YR för kommande år och se vad som krävs då. Jag har som långsiktigt mål att hoppa minst ett YREM med Marion och för att få en någorlunda susning om vad som krävs där, hur stort det är och hur svårt motståndet är så tänker jag sitta klistrad och följa YR i detalj.
 
http://www.em-magnaracino.at/video-channel.html
 

Bra dag!

Joggade Inova lite lätt i ridhuset idag och hon kändes fin, inte alls stel utan väldigt elastisk och fräsch. Skönt! Sedan red jag Marion som var lite stark, antagligen lite träningsvärk som tar emot så hon fick bara joggas lite idag. Niclas var även hos oss och höll träningar idag och bäst som han är kommer han lite tidigare och har köpt med sig glass till mig, välbehövligt i värmen! :)
 
 Bangång i Scandinavium

Ungdomsryttarna på EM

EM är i full gång för ungdomarna i Österrike och idag startar första kvalet. Jag tycker att Sverige har skickat bra lag och det ska bli spännande att se vad de kan prestera. Tror även att vi har stora chanser individuellt (framför allt junioren KarlJacob Ingvarsson på fantastiska Cafino)  och håller såklart en extra tumme för mina vänner. Heja Sverige!
 

Lugna dagar

Igår fick båda hästarna komma ut i skogen en sväng, Julia var snäll och red Inova så vi red ut tillsammans. Hästarna fick bara komma ut och rensa huvudet och endast skritta och trava på grusvägarna. Idag fick båda hästarna vila, med andra ord ut i skogen och skritta. Imorgon blir ännu en lugn dag för mina hästar och sedan ska de börja finslipas lite inför SM.
 
 

En vecka till SM

Om exakt en vecka rör vi oss mot Henriksdal och SM. Hästarna håller på att återhämta sig nu från tävlingen i helgen och jag tänkte trimma de tors-lör för att sedan samla energi sön-tis. Annars så känns hästarna fina och det känns även bra att ha med mig fina rundor från i helgen och Marion känns super, 10 starter i år med endast ett nedslag sammanlagt så vi har med oss ett bra självförtroende och ett antal fina rundor i ryggen. Inova känns också fin men veckans arbete kommer innehålla mycket support från min sida vilket förhoppningsvis leder till ett bättre självförtroende hos henne.
 
.  

Film Marion 140

Jag är inte så jätte nöjd med denna runda egentligen, hon äkndes lite matt och hoppade inte riktigt med samma spänst som tidigare dagar och blev även lite springig.. Dock börjar den väldigt bra och rytmiskt, dock tittade hon till lite på 4an där jag var tvungen att sätta lite extra tryck, då kom vi ur rytmen in i kombinationen och hon blev lite lång och stark, och hon drar sig sedan lite in i botten på  både hinder 6 och 7. Därefter hoppade hon fint på både 8an och 9an (första hindret i omhoppningen) och jag lyckades gå på sex steg istället för sju, hon har verkligen inga problem att räcka fram vilket är skönt! Dock blev hon lite springig efter det och blev lite lång, hade en lagom stor distans på hinder nummer 10 men jag ville hämta hem henne lite för mycket och la in ett extra men hon har minsann ett öga i varje hov och fixar det ändå. Sedan var hon fin 11-13. Ingen superrunda men en nolla är alltid en nolla! :)
 
 

Film Inova 135

Här är filmen från 135 igår. Jag är nöjd med rundan och det kändes riktigt bra, men som sagt så missuppfattar Inova oturligt nog b-hindret i två kombinationen och ser inte översta planken och blir efter detta lite spänd.. Lite synd då det började väldigt fint, men som sagt så tycker jag fortfarande att det är en bra runda.
 
 

Marion felfri rakt igenom!

Fantastiska Marion var Dubbelnolla även i 140 idag och fick pris! Hon har varit nolla hela helgen och känns så himla fin! Härligt inför SM! Även Inova var fin idag, dock väldigt spänd efter en framhoppning med lite otäckt underlag där Inova inte riktigt ville landa, hade lite samma känsla inne på banan och stannade på ettan, därefter var hon klockren och hoppade hela banan felfritt. Båda hästarna har varit grymma idag och det känns så himla bra! Nu åker vi hem och laddar inför SM!


Bra dag!

Började med Inova där jag fick revansch från gårdagens runda och fick till en riktigt fin och rytmisk runda. Lite oturligt nog så såg inte Inova översta plankan ut ur kombinationen och hoppade konstigt nog för lågt och rev den ganska grovt, vilket gjorde att hon blev lite stressad de sista hinderna och petade även sista hindret.. Väldigt synd då rundan i sig var riktigt bra och hon hoppade superfint! Alltså 8 fel men en riktigt bra runda i dagens 135.

Marion var på hugget idag och fightades lika fantastiskt som alltid! Dubbelnolla och en 9 plats, duktig häst!


135 idag

Idag är det 135 som gäller för båda hästarna men innan dess så ska jag se 120 avd B eftersom Marions fina avkomma Main Escada startar då :) Annars så är Inova först ut i dagens klass.


Fina hästar

Började med Inova som kändes grymt fin på framhoppningen och hoppade väldigt fint! Dock hittade jag inte samma harmoniska trygghet inne på banan och blev lite ivrig i ett beslut till 3an då planen var att gå på 8 steg, fast jag låg perfekt på 9 och eftersom jag dumt nog hade bestämt mig för att hålla planen på 8 steg så rider jag iväg på en lite väl stor distans istället för att bara sitta stilla och rida på 9.. Detta resulterade i ett stopp men det tar jag såklart på mig helt själv.. Bortsett från det så hoppade hon superfint och kändes fin resterande hinder och avslutade ändå väldigt fint. Felet kom ju tidigt i banan vilket betyder att vi ändå fick en hel del fina språng efter detta, vilket är skönt till resterande dagar. :) Inova kändes grym och felet var helt klart på pilotens konto idag. 
 
Marion var i en bom på framhoppningen idag och hoppade helt fantastiskt efter det, det gorde hon i och för sig innan också men en extra kick fick hon allt! ;) Som alltid lite vild första dagen men hon gör sitt jobb grymt bra och levererar ännu en nolla. Dessutom var min balans betydligt bättre idag - och då hoppade hon dessutom bättre än i Gislaved. :)
 
 

Mot Tierp!

Allt är packat och hästarna badade, nu rör vi oss mot Tierp!


Dagens ridpass

Började med Marion idag som var ett litet rivjärn på vägen upp till ridhuset, det är en häst som har attityd så det skriker om det så man får ta henne med en nypasalt ibland men jag vägrar att ta konflikter och provocera henne. Jag tror faktiskt att det är det som gör att vi fungerar och trivs så bra tillsammans som vi faktiskt gör, haha Pether brukar säga att vi har ett bra äktenskap och det måste jag nog hålla med om.
 
Iallafall, väl uppe i ridhuset så kändes hon väldigt fin, lite pigg så jag skolade henne lite extra idag. Blev ett lite lagom tufft pass med konsekvent arbete. Inova fick komma ut i skogen idag, har ju trimmat henne i 2 dagar så kände att det var dags för henne att komma ut i naturen och rensa huvudet inför helgen :) 
 

Härliga ston!

Ja, man kan väl inte annat än älska ston när ena hästen är så brunstig att hon inte vet var hon ska ta vägen, medan Marion hade lite attitydsproblem när det gällde att komma upp till ridhuset idag, haha.. Tur att dessa dagar är få och att hästarna är grymt fina att rida!


Förberedelser

Imorgon bär det av mot Tierp vilket innebär att dagen innehåller en hel del förberedelser. Jag ska strax börja med min packning, för att sedan dra mig mot stallet för att (bortsett från allt det vardagliga) börja fixa, putsa, packa och bada hästarna. Tävlingarna börjar idag men vi åker dit imorgon bitti och hoppar fredag-söndag, planen är att båda hästarna ska gå 130/135/140. Detta är sista tävlingen inför SM och jag strävar endast mot att rida fina skolrundor i helgen så att både jag och hästarna kan gå in med ett bra självförtroende och fina rundor i ryggen. Detta är alltså planen och det ska dessutom bli spännande att hopppa lite större på Marion igen, var ju trots allt 9 månader sist...  
 
 

Bra dag!

Började med att löshoppa treåringen imorse för första gången som skötte sig över förväntan, inga som helst problem och dessutom hoppa den väldigt bra! Grymt roligt! Sedan trimmade jag Marion över ett minihinder, skötte sig bra och väntade fint! Avslutade med Inova som trimmades i ridhuset och kändes riktigt fin, fick till ett grymt pass så det var bra! :) Imorgon ska jag försöka ta mig upp på treåringen och mina hästar ska få jobba lite lagom. Åker till Tierp på fredag.


Casall missar OS finalen...

.


Ingen ro, ingen vila

Fick det lite bråttom igår men hann ändå med allting och kom i tid till Stina. Kräftskivan blev väldigt lyckad och jag åkte hem så jag var hemma vid 5 idag, då åkte jag direkt till stallet för att rida och fixa för att sedan byta om på 10min och dra på bio.. Och nu äntligen har jag landat i min säng efter 3 dagar på resande fot, grymt skönt!
 
Båda mina hästar går riktigt fint och vi är laddade inför Tierp i helgen som är genrep inför SM. :) Har ju även haft Hubbe över helgen och han har gjort en strålande utveckling på dessa få dagar trots att han har några år på nacken, mycket roligt. Imorgon är det löshoppning av treåringen vilket ska bli lite spännande.. Annars ska mina hästar markarbetas imorgon.
 

Film från lördagens träning


OS

Hann se OS lite snabbt, sprang runt som en galning för att iallafall hinna se svenskarna och andra favoriter. :) Laget gick väl sådär- Jens gjorde dock en riktigt fin runda med endast ett nedslag, dock hade både Lisen och Henrik ett par nedslag var så redan då kändes det ju ganska kört för medalj. RGB gjorde iallafall en fin runda med två nedslag, vilket är perfekt enligt mig! Han har gjort tre riktigt fina rundor och jag tror att det var bra att Casall fick något nedslag idag för att förhoppningsvis vara lite extra uppmärksam till imorgon. :) Dock fortsätter ju min personliga tippning Nick Skelton att prestera grymt fint! Spännande är det iallafall! :)


Lite stressad

Har det lite små stressigt idag då jag sov borta inatt, har tre hästar idag och ska på kräftskiva hos Stina ikväll vilket betyder att jag behöver vara klar i stallet om en timme för att hinna dit i tid, jag har ju någon timme dit och behöver fixa lite innan. Allt är mockat och jag skrittar av andra hästen nu, bara en kvar och all mat... Tveksamt om jag hinner med allt men Hubbe och Marion var prio idag och dem är iallafall klara :)


Laddar upp filmer

 

Ponnyn fortsätter leverera

Sanna och Brownie presterar fint på tävlingsbanan för tillfället! Riktigt roligt att de börjar hitta varandra nu och det har faktiskt blivit några placeringar i msv på sistone. Grymt roligt att han börjar komma upp och prestera i större klasser igen, bästa ponnyn!


Fantastisk träning

Är på väg hem nu från Pether efter en grymt givande träning! Vi jobbade lite lagom idag och jag sa redan från början att vi inte behöver hoppa något stort på henne nu utan det får hon göra på tävling så vi fokuserade mycket med struktur och detaljer idag. Hoppa högt vet vi att hon kan, så istället sparar vi henne lite och fokuserar istället på finslip och detaljer. Vi jobbade över en lång bana med 15 språng och fokuserade på att få henne lite uppmärksam och lydig efter hinderna, före och efter är helt kontrollerat men hon har en tendens att leka iväg lite efter.. Fortfarande inget stort problem men det är efter hinderna som är den svaga punkten och jag vill känna att det är helt kontrollerat där med så att man ändå känner att man kan ta en lite större distans utan att hon rinner iväg efter, eller att hon kommer tillbaka fint efter vatten om man tex ska in i en kombination efter.. Hon var iallafall grymt fin och vi var mer än nöjda, jag svävar lite på moln... :)


På väg till Pether

Är på väg till Pether med Marion nu för lite träning :) Red henne igår för första gången sedan Gislaved och hon känns bra, dock lite pigg. Det passar dock perfekt då jag får bra hjälp från Pether idag och vi kan skola henne ordentligt och finslipa lite extra.


Lunch!

Har hoppat både Inova och Hubbe imorse och båda skötte sig riktigt fint! Har precis käkat lite thaimat och ska snart rida Marion. OS är igång för hoppryttarna nu också och Jens inledde med en felfri ritt, dock gick Lisen omkull. Själv tror jag att Nick Skelton tar hem OS guldet individuellt, men hoppas så klart på RGB eller åtminstone en svensk medalj! :) Spännande minsann!


Äter frukost

Sitter och äter frukost i morgonsolen i väntan på att hästarna ska äta upp sin mat så de kan komma ut i hagen. Sedan ska Hubbe och Marion ridas och sedan blir det träning vid 12. :)


Ska bättra mig!

Jag lovar att jag ska bättra mig men jag har verkligen inte haft någonting att skriva om när hästarna tagit det lugnt sedan gislaved och jag själv tagit vara på sommarlovet.. Jag har inte ridit på fem (!) dagar, bra för hästarna men tråkigt för mig.. Kommande dagar blir det mer ridning, träningar, en extra häst på schemat och en hel del OS. Jag är iallafall grymt glad över att ni är trogna och fortsätter hänga och kommentera här även fast uppdateringen är under all kritik. :) Jag ska även fixa ihop lite inlägg som ni önskat att jag ska skriva men det kommer med tiden..
 

Badar i kvällssolen

.


Dagen så här långt

Tog sovmorgon imorse och åkte ut till stallet runt lunch. Så nu är jag klar och båda hästarna har blivit longerade, de jobbar faktiskt riktigt bra i lina! Snart kommer Niclas hit så då ska jag hjälpa honom lite, ska även träna Inova för honom imorgon.


Lugna dagar

Hästarna har fått ta det lugnt sedan Gislaved och inte haft mig på ryggen sedan dess. De har alltså en liten mini vila nu när de endast jobbar i lina eller får komma ut på promenad. Det är de mycket välförtjänta av och idag blev de som sagt även bortskämda av Janne som masserade de i en timme var, båda hästarna var mycket fina och han tyckte de låg i bra fas och form inför SM. Inova fick även lite extra beröm då hon har blivit så mycket finare i kroppen på bara en månad, alltid roligt!
 

Vardagslyx!

Min equiterapeut Janne är på besök idag och skämmer bort hästarna lite, mycket uppskattat från deras sida! :)


RSS 2.0