Marion vann 140!!

Fantastiska Marion vann helgens huvudklass efter en felfri grundomgång. 11 st till omhoppning och även där levererade hon felfritt och snabbt. Fantastiskt! Andra vinsten på två tävlingar :)

Inovas runda var minst lika bra och hon hoppade väldigt väl. Fick två tråkiga nedslag på två räcken, marginalerna är små ibland.. Båda hästarna har varit fantastiska och tycker faktiskt att även jag har hittat fin ridning i helgen.


Fina hästar i 140 idag

Båda hästarna har hoppat fint idag. Marion hade ett ner, blev lite missförstånd på hinder nr 6 och tror Marion missuppfattade översta bommen lite. Annars väldigt fin och hon hoppade riktigt bra hela rundan, och jag satt betydligt stadigare idag.

Inova var nolla i grundomgången, fick ett stopp i omhoppningen.. Red lite väl snävt på det hindret och tappade lite tryck i svängen. Ingen stor grej och resten hoppade hon strålande. :)


Snart 140

Båda hästarna startar 140 idag. Inova är först ut :)


Inova 3a av ca 80 starter :)

Inova kammade hem tredjeplatsen och kändes riktigt bra. Marion hoppade fantastiskt idag och redan på ettan skicka hon mig i taket.. Hoppade 2-4 utan stigbyglar och gjorde sedan halt för att ta de och fortsätta, (trodde man fick 4fel om hästen tog ett stegbakåt men inte av halt??). Fick iallafall 4 fel för det, annars inte mycket att säga. Båda känns bra och har inte varit i en bom :) Bra start!


Laddar med sovmorgon och hotellfrukost :)


Framme och installerade

Båda hästarna är ridna och känns riktigt bra. Båda var super idag. Nu är jag mätt och belåten och tänkte gå och lägga mig i lite någorlunda tid för en gångs skull :)


Lidköping i helgen

Får ursäkta min fantastiska uppdatering. Hästarna har jobbats mycket ute på grusvägarna nu i veckan och ikväll har jag hopptränat båda hästarna och de kändes väldigt fina. Imorgon åker vi till Lidköping med båda hästarna och tävlar fre-sön. Roligt :)


Film 130

Marion kändes väldigt fin igår, hoppade väldigt runda och jämna språng. Hon överhoppade sig inte så mycket utan hoppade endast väl. 130in var en bedömning A0/A0 och det var skönt att först göra en lugn skolrunda (dock ganska tight maxtid) för att sedan rida på lite mer ordentligt mot klockan. Har inte så mycket att säga om rundan mer än att det kändes väldigt bra! Härlig känsla.
 
 

Marion vinst 130


Tävling imorgon!

Imorgon åker jag med Marion till Södertälje och hoppar 120 och 130. Känner att både hon och jag behöver rida en enklare tävling utan press.:)
 
 
 
 

Film Marion

Min fantastiska lilla galning tar knappt i.. <3
 

Instagram


Morgonpassen avklarade

Har trimmat båda hästarna imorse och tänkte nu ta mig till skolan för att sedan hoppträna för Niclas ikväll :)


Vilodag och mentalträning

Hästarna får vila idag och jag ska iväg på mentalträning för Johan Plate.


Webb TV

Följer Marions bror på webbTV från Ocala, Florida. Blev precis trea i Grand Prixen (150-155cm) :)


Dagens ridpass

Aktivitet: Uteritt, jogg i ridhuset 

Syfte med aktivitet:
Omväxling och lösgörande

Huvudmoment: Kravlöst arbete där båda hästarna ändå fick röra på sig lite lagom. Marion joggades i ridhuset efter att ha gått tufft några dagar och Inova fick en tur i skogen

Upplevelse av aktivitet: 
Inova var väldigt pigg och uppskattade att komma utanför ridhusväggarna. Bra för hennes psyke också att komma ut i skogen och få tänka på något annat. Marion kändes fin men även hon var lite pigg, tror hon var lite trött i kroppen idag. 

Betyg: (1-5): Inova 3, Marion 3.


Gårdagens ridpass

Aktivitet: Markarbete/hoppning
 
Syfte med aktivitet: Styrka och lydnad, vattenträning.
 
Huvudmoment: Red en lydnadsbana som krävde lite precision, den innehöll travbommar, studs och kombination. Gjorde detta til en evighetsbana där jag på ett bra sätt kunde stämma av att hästarna var framme för skänkeln, lydiga och väl fokuserade samt att de olika momenten i banan gjorde övningen även till en styrkeövning samt att jag värmde upp mer en hel del travhoppning. Avslutade sedan med att hoppa ett hemmagjort vattenhinder för att förbereda hästarna inför utomhussäsongen.    
 
Upplevelse av aktivitet: Marion kändes riktigt fin! Gjorde allt väldigt bra och enkelt, hon kändes lydig och jobbade med mig. Hon fick även jobba i studsarna och kombinationen med att inte hoppa så långt och försöka få språngets högsta punkt över hinderna. Inova var däremot väldigt pigg, hon behövde skolas en hel del och efter lite jobb så blev det bättre.  
Betyg: (1-5): Marion får en 5 och Inova en 2.
 
Bjuder på några korta filmer på när Marion hoppar en del av banan och sedan när hon avslutar på vattnet.
 
 
 
 

Dagens övning


Gårdagens ridpass

Aktivitet: Träning för Niclas
 
Syfte med aktivitet: Teknik och lydnad
 
Huvudmoment: Marion fick vi hämta hem lite idag och jobba mycket lydnad. Vi hoppade en kortbana på 4 hinder med bom framför och bakom hinderna för att få hästarna att hoppa runda fina språng med högsta punkten över hindret. Jobbar mycket med bommar framför och bakom med framför allt Marion då hon hoppar med högsta punkten bakom hindret och landar lite för långt bakom. Inova jobbades utan volter och gjorde det väldigt okomplicerat. Hoppade inget stort utan fokuserade bara på deras teknik. I slutet fick vi vända lite snävare för att få hästarna att tänka till lite extra och vara kvicka.  
 
Upplevelse av aktivitet: Marion var extremt pigg till en början (kallt ute) men blev bättre mot slutet. Inova kändes väldigt fin, hoppade väl och kändes bra efter helgen.
 
Betyg: (1-5): Marion får en 2 och Inova en 4. 
 
 

Film 135

Lördagens 135 där Inova var nolla och 4a. Ingen optimal ridning men hon hoppar glatt runt felfritt utan att blinka även fast jag backar lite för mycket vissa stunder. Fina häst!

 

Dagens ridpass

Aktivitet: Jobb i ridhuset
 
Syfte med aktivitet: Lösgörande
 
Huvudmoment: Båda hästarna jobbades väldigt grundläggande med lösgjordhet idag för att rensa kroppen på slaggprodukter efter helgens tävling. Jobbade bara basic så jag kunde känna på hästarna lite lagom utan att ställa för höga krav.  
 
Upplevelse av aktivitet: Båda hästarna kändes fina och inte alls trötta efter helgen. Marion kändes avslappnad och lugn, väldigt fokuserad på sin uppgift. Inova var pigg men fokuserade bättre i slutet. Red henne nu vid halv 10 så hon ville nog helst gå och äta ;)
Betyg: (1-5): Marion får en 4 och Inova en 2.  
 
 

Ryttartabbe

Idag var jag ur form och valde att utgå, Marion kändes dock jättefin idag. Bara jag som inte skötte mig.. Hittade ingen distans på ett hinder där vi låg mittemellan. Tapper som hon är kämpar hon på men jag hoppade bara något hinder efter det och gick ut. Tråkigt att jag inte hittat någon vidare ridning på henne i helgen då hon faktiskt känts fin i kroppen.. Menmen så är det ju bara ibland... Bara glömma och gå vidare.. 


Gott och blandat

Dagens stjärna var Inova, min fantastiska lilla kämpe som har blivit min nya lilla speedhäst och som gör allt för att gå nolla. Hon var felfri i dagens 135 och kom 4a av 80 starter. Mer än godkänt! Så himla fin är hon. :)
 
Marion var pigg idag och hoppade hööööööögt. Herrejusus vilket tryck. Hon blev lite svår för mig idag och det blir väldigt mycket häst när hon är pigg. Trots det kämpade vi oss runt med några mantag.. Fick en riktigt tråkig rullbom på nästsista hindret vilket var lite onödigt, vet faktiskt inte riktigt varför hon rev den vilket gjorde att jag tappade lite fokus av det och rev därför även sista hindret. Så två ner blev det i dagens 140 och jag är inte med till final då man kvalade till final på 5 fel (väldigt många 4 felare). Tyckte banan idag var lite för snäll för att vara ett mästerkap, både lägre och mindre teknisk än Scandinaviumkvalen, och jag tror att det kommer bli en hel del fel imorgon när banan i största säkerhet kommer vara mer utslagsgivande.
 
Hade väl inte riktigt förväntat mig detta resultatet idag men nu är iallafall mitt första YRSM gjort och jag har ju en hel del YRSM kvar att rida så är väl ingen riktig mening med att vara besviken över detta. Självklart hade jag gärna velat rida finalen, främst för rutinen, men får inte heller glömma bort att de flesta av dessa ryttare rider på heltid och har mer erfarenhet än vad jag har.
 
 

Film Marion


Invigning SM 2013


Helt okej debut

Inova hoppade riktigt fint idag dock får jag klandra mig själv då jag spände kedjan till bettet lite för hårt. Hon knäppte av i nacken och kom inte riktigt fram ordentligt till handen, speciellt i svängarna, och blev lite tom, det kändes lite som att hon inte riktigt såg hinderna. Hade två rivningar som jag själv får ta på mig och sen avbröt jag en distans och gjorde en volt där jag kände att hon inte riktigt var med mig och hade svårt att räcka fram (blev lite kort i galoppen då också och fick kämpa för att räcka fram, fick kämpa rätt hårt även till 9an där det var lite fortsätta läge).
 
Hade svårt att se distanserna när hon inte var där framme så jag utgick vid hinder nr 10 då jag inte vill riskera att förstöra hennes självförtroende när hon nu känns så fin. Ändå nöjd med henne då hon gjorde det otroligt enkelt och hoppade riktigt väl, så henne kan jag minsann inte klandra. :) Dock irriterad på mig själv att jag inte ändrade kedjan. Kände tendens till det när jag tog sista språnget på framhoppningen men beslutade att inte ändra något så sent. Menmen, ändå en helt okej debut och höjden är absolut inga problem och Pether tyckte att hon hoppade jätte fint och ändå gjorde det bra.
 
Slutade iallafall på 12 fel i grunden (ett ner och en volt + 4 tidsfel) och utgick i omhoppningen.
 
 

Fin häst!

Marion fick komma in och känna på banan imorse och kändes väldigt fin. Som väntat lite spänd nere vid kortsidan men hoppade väldigt väl och var lugn och fin. Känns väldigt bra och känns som jag gjorde ett bra beslut att gå in och bara ta några språng, sparade även en hel del på framhoppningen så tror det här blir bra :)


Framme och installerade :)

Nu är vi framme och installerade. Har joggat båda hästarna när vi kom fram. Marion kändes super medan Inova var väldigt pigg och glad. Har tänkt om lite inför imorgon och kommer gå in med Marion i 130 iallafall och bara hoppa 4 hinder då banan är väldigt pyntad.. Det är väldigt tittigt inne på banan så hon behöver komma in å titta lite. Hon var spänd förra gången vi var här.. Skillnaden mellan SM och Scandinaviumkvalen är att man har med sig felen från kvalet till en eventuell final så då vill jag ge henne förutsättningar redan på lördagen.. Men hoppar iaf tidigt imorgonbitti (först kl 08:00) så hon har gått om tid till kvalet på lördag em.

Inova debuterar 145 på eftermiddagen. Spännande!


Inova Pether träning


Inte alls tävlingsmänniskor ;)

Haha, lite roligt hur man är som tävlingsmänniska. Tävlar till och med om vem som kommer först till tävlingen. ;) Snart blir det lunchdejt med Bea i Mjölby! Får vara lite snäll och låta henne komma ikapp lite ;)


På väg mot SM :)


Film Marion

Marion kändes väldigt fin! Vi tog inte så mycket på henne eftersom hon gjorde allt väldigt fint och det fanns inte mycker att korrigera så hon fick gå lite lagom inför helgen. Hon kändes riktigt fin, lugn, fokuserad och hoppade väldigt väl!
 
 
 

Lång dag!

Kom precis hem från Pether nu. Båda hästarna väldigt fina, Inova kanske lite för glad men hoppade fint gjorde de minsann! :) nu blir det kvällsmat och plugg. Skriver mer imorgon


På väg till Pether!

Sista genrepet inför helgens tävling, båda hästarna är med :)


Hästen som älskar att bli klippt..


Mycket nu..

Har extremt mycket att stå i för tillfället och känner stress inför framför allt student och flytt. Mycket i skolan hela våren nu och jag får ångest över den stora förändring flytten innebär och kan inte sluta fundera på om det jag gör är rätt. Hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så svårt eftersom jag egentligen endast borde vara otroligt glad över att det jag så länge väntat på (närmare bestämt 3 år) äntligen kommer inträffa.. Men det känns inte längre sådär lättsamt enkelt att bara flytta dit och göra det jag brinner för på heltid. Ända sedan vi köpte huset och allt har blivit bestämt så känner jag mig nedstämd, konstigt, jag vet. Men det är så det är. Saker och personer som jag i vanliga fall blir glad av vänds nu bara till något negativt, desto mer jag träffar de- desto mer ångest får jag av att flytta ifrån de. Jag kan inte annat än att säga att det är tufft.. Mycket tuffare än vad jag trodde.. Jag har bott här i hela mitt liv och har de mest fantastiska människorna runt omkring mig. Hade det funnits några som helst möjligheter att genomföra min satsning här uppe hade jag garanterat gjort det. Men ska jag hålla på med det här fullt ut finns det iprincip ingen valmöjlighet och enda stället som ger mig föutsättningar är i dagsläget Skåne, och det kommer bli bra, riktigt bra- ur hästsynpunkt.
 
Det här inlägget blev inte alls som jag tänkt mig utan det jag ville säga var att jag har mycket nu men att uppdateringen blir bättre i veckan där det blir lite roliga träningar och sen åker vi ju till SM på torsdag. :)
 
 

Dålig update

De senaste dagarna har flytit på bra, inte mycket dötid. Vi har haft en lite fixarvecka och fixat tänderna, klippt de och haft vet check. Båda hästarna är väldigt fina och fräscha! Inova är i riktig superform och har aldrig någonsin varit såhär fin i varken muskler, hull eller leder. Hon har verkligen lagt på sig och blivit ett riktigt muskelpaket över vintern, och det märker jag ju tydligt i både ridningen och hoppningen hur explosiviteten har utvecklats, fantastiskt roligt. Hon överaskar hela tiden och jag blir så motiverad av denna häst, trodde nog aldrig att det fanns så här mycket i henne.
 
Annars så trimmar jag på här hemma för fullt och de känns väldigt fina, har lilla ponnylegenden Hudson Bay några dagar nu också så jag håller mig mer än sysselsatt. Nästa helg är det SM, mitt första YRSM, och det är Marion som kommer gå det. Inova följer dock med och kommer ta steget upp och känna på höjden så det blir en 145 debut där på fredagen när det är nationellt, spännande! :)
 
 
 
  
  

RSS 2.0