Stalldag!

Slutade skola vid 12.20 så jag var ute i stallet till 13. När jag kom dit började jag med att vattna ridhuset för där inne kunde man inte tillbringa en minut :P Medans ridhuset vattnades så passade jag på att mocka och fixa höpåsar till alla. När ridhuset var okej så red jag-

Inova: Joggade henne i ridhuset i ca 25-30min och avslutade med en skritttur i skogen. Hon ´hade nog lite träningsverk idag men jag tycker ändå hon är fin! :) Hon har en ganska bra grund men måste komma igenom bättre i sidorna, när det har löst sig tror jag det mesta lossnar, men där har vi minsann lite att jobba på så det är där jag kommer lägga fokus på ett tag framöver. Jobbade även en del skänkelvikningar för att få henne lösgjord i bogarna men hon fick som sagt ta det lite lugnt idag. :)

Brownie: Red med Sarah på Hubbe. Vi joggade först på utebanan i 10min, BW kändes väl helt okej. Blev ju inte direkt så att jag hann rida igenom honom men han är ju alltid väldigt fin och lösgjord :) Sen skrittade vi ut i skogen i 30min. Mysigt! Det är skönt att få något annat att tänka på ibland. :)

Poppan: Red även Amandas häst poppan. Hon hade vilat 5 dagar i rad så hon var lite pigg. :P Red även henne i ridhuset. Hon var ganska springig och stel i början, speciellt i vänstersidan men hon blev faktiskt riktigt fin i slutet! Dock var hon typ död och genomsvettig efter 20min så det blev ett kort och intensivt pass. :)

Känns som jag har varit i stallet hela dagen men det har varit super mysigt! :)


Älskar den här bilden på Brownie, vet inte riktigt varför men det känns så mycket utomhussäsong som det kan bli :P


Dagens ridpass

Tredje (inkl provridning) ridpasset på Inova idag. Jag fortsatte jobba med det om vi gjorde igår, dvs mycket basic fast lite svårare och mer krävande idag. Jag tycker hon sköter sig riktigt bra än så länge. :) Hon blev lite ofokuserad när det börja ös regna och när hästarna gick utanför men annars känns hon väldigt koncentrerad och arbetsvillig.
Dock är hon ganska svag, hon behöver sätta mer muskler och få något bättre kondition. Klättring skulle vara super för henne! :) Det tar emot lite i samlingarna i galoppen men hon gör fortfarande sitt bästa och det är väldigt bra! Det är svårt att jobba med hästar som bara försöker komma undan när det blir jobbigt så jag tycker hon jobbar på riktigt bra. Fortsätter hon så här kommer hon bygga muskler väldigt fort! :D

Brownie joggade jag på utebanan i ca 15-20min, jobbade mest på rakt spår. Jobbade mest i trav men blev en del galopp i slutet också så han fick springa av sig lite. Han var som vanligt pigg och glad! Han är så fin min lilla ponny! :)



 




Lite bilder på nya hästen :)


Välkommen hem Inova!

Idag har vi hämtat hem fina Inova. Red henne när hon kom hem och det gick jättebra! :) Hon hade iof vilat sen i onsdags så hon var ganska pigg men hon är ganska lydig så "piggheten" gjorde inte så mycket. Det finns en del att jobba på på marken men det är en jätte trevlig häst som gör precis vad man ber den om! Jättefin är hon :)

Gjorde mycket basic dvs: tempoväxlingar, övergångar, en del sidförande mm. Jobbade mycket på en åttvolt i galoppen för att verkligen få henne på bakbenen och igenom i sidorna. Det gjorde hon riktigt bra faktiskt! :) Imorgon ska det trimmas och det ser jag verkligen fram emot :D
Vi (Jag, mamma, Niclas) är verkligen suuper nöjda med vårat köp! :D

Igår besiktigade vi BW, han markerade lite på vf på böjprovet men annars var allt klockrent! Eftersom han då fick en anmärkning så passade Sven Ingvarsson(som vi köpte Inova av) på att lägga ett skambud på Brownie. Vilket vi inte tog så nu får Brownie stanna kvar hemma iallafall :) Han ska väl behandlas så snart som möjligt, och sen får vi se vad som händer! Jag joggar iallafall BW nu eftersom han mår bättre av att gå än att stå. Så idag joggade jag honom i 20min.

Skrittade av båda ute i skogen och båda uppskattade det! :)




Inova på väg hem! :)


Efter regn kommer solsken

Imorgon ska Brownie besiktigas. Om allt går som det ska så byter vi in honom mot nya hästen (Inova). Det betyder att jag blir av med båda mina stjärnor inom en månad, det är faktiskt riktigt tungt... Men som tur är får jag ju en ny att glädjas och jobba med.
Det är alltid roligt med nya hästar. Då får man en liten extra "motivations-kick"! :) Ska faktiskt bli riktigt roligt att komma ut på hästtävlingarna igen :) Ävan fast detta medför lite tråkigheter nu så blir det nog trots allt bra sen! 


finastefinastefinaste<3


NY HÄST- Inova Light

Idag gick min nya häst igenom besiktningen och på lördag är det dags för henne att komma till sitt nya hem! :D

Inova Light
sto född 2002 e: Irco Mena ue: Lucky Light.

Inova har gått 140cm och har massor av kapacitet! Det här är en häst som jag tror kan gå riktigt långt! Hon är mega försiktig men ändå otroligt modig, det är en egenskap som jag har letat efter länge och något som är guldvärt! :)

Uppdatering 2 Juni 2012: Hon kvalade SM redan efter två månader och vi har nu hunnit etablera oss i 140cm. Vi deltog i inomhus SM 2012 med en 14e plac i A-finalen och deltog även i morgondagens vinnare i februari under Göteborg Horse Show i Scandinavium med en tredje placering i kvalet.



 



provridning

Jag förstår att ni är nyfikna vad jag har provat för finingar men som jag sagt tidigare tänker jag inte nämna någon speciell och inte säga vad jag tycker om de för det kan bli lite känsligt.. :P

Jag har nu provat 29st och hittat en del fina. Jag har provat allt från oerfarna 6 åringar till EM hästar. Så jag har provat väldigt mycket olika hästar, och väldigt många hästar som hoppat fantastiskt! :) 
Jag hittade faktiskt en suuupersuper mega fin men den blev såld i söndags till en mega känd snubbe som jag inte säger namnet på, thithi. Så det var baaaajs.

Eftersom ni är så nyfikna kan jag iallafall säga att vi ska besiktiga en snart. OM den går igenom så får ni veta vad det är för någon då, men nu har ni iallafall lite koll på läget ;)


Provridning BW jan-09


utvärdering

Har kollat igenom vad jag har fått för respons på bloggen nu så här kommer en liten sammanfattning om vad ni tycker och sedan en utvärdering! :)

Sammanställning:

Positivt:
- Kul att läsa om dina träningar och tävlingar, eftersom du ligger på så pass hög nivå.
- Du skriver intressanta inlägg.
- Att du rider på en lite högre nivå gör det roligare att läsa.

Förbättring:
- Fler nya bilder och filmer.
- En riktigt snygg design med många snygga, nya bilder i headern! :)
- Skulle önska mer bilder/filmer, annars bra!
- Mer om tävlingsresultat, träningar
- Dock lite för lite uppdatering.
- Kan ibland bli många inlägg utan bilder,

Vad ni vill att jag ska skriva mer om:
- Vad för hästar du provridit.
- Gör en redogörelse på en av hästarna du provridit.
- Tävlingar, träningar och gärna tips på övningar eller sådant du får göra på träningarna.


Utvärdering:

Positivt:
Inte så mycket att utvärdera, det är ju bra att ni tycker att jag skriver lite intressant :D

Förbättring:
Fler nya bilder och filmer.
Skulle önska mer bilder/filmer, annars bra!
Jag håller helt med er! :) Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag väldigt dålig på att ta bilder. Så det är väl där problemet sitter :P Jag ska verkligen försöka lägga ut fler bilder men eftersom jag är dålig på att fota så lär det ju bli en del samma bilder :P

Snygg design.
Som jag också skrev om i ett tidigare inlägg kommer jag inte göra en ny design förrän jag vet vad jag kommer ha för hästar framöver.

Mer om tävlingsresultat, träningar.
Jag tycker själv att det är typ det ända jag skriver om :P haha, men på senaste tiden så har det inte blivit så mycket träning och tävling beroende på allt som har hänt, så då har det ju inte varit så mycket att skriva om :P

Dålig uppdatering.
Hänger lite ihop med det ovan, eftersom jag inte har tränat och tävlat så mycket på sistone blir det ju inte så mycket att skriva om :P För när jag skriver känns det alltid som att det är "förberedelse till tävling mm". Sen kan det ju också vara så att jag inte har varit hemma så mycket och haft mycket i skolan men jag ska verkligen jobba på det! :)

Många inlägg utan bilder.
Håller helt med! Ska förbättras! :)  

Vad ni vill läsa mer om:
Tävlingar, träningar och gärna tips på övningar eller sådant du får göra på träningarna.
Jaaa, som sagt har det inte blivit mycket träning och tävling på sistone så har inte varit så mycket att skriva om inom det området men jag ska lägga mycket fokus på det sen och skriva mer utförligt och noggrant om varje träning och tävling. :)

- Vad för hästar du provridit.
- Gör en redogörelse på en av hästarna du provridit.
Jaa, ni är minsann nyfikna! :P Skriver ett inlägg om det strax!

TUSEN TACK FÖR ALL FEEDBACK! Nu har jag minsann mycket att tänka på! :)


Abstinens

Åhhh jag har sån träning och tävlingsabstinens så hälften vore nog! Vill bara trimma och träna nu!

Igår var DR John ute och tittade lite på BW, han ska skrittas nu i fyra dagar och sen på lördag kan jag rida som vanligt igen, så då är han fit for fight! :) Så idag gick jag bara med honom i 40min och sen betade vi en stund. :)


Fick bli en liten bild där M1 står och betar.
Saknaden är enorm<3


snabbinlägg

På väg hem från Skåne nu! Har provat 9 hästar till den här helgen så jag har sammanlagt prpvridit 29 hästar nu :P Jag tänker som sagt inte avslöja något om vad för hästar jag ridit men jag kan iallafall säga att det har gått bra! :D

Har kollat lite snabbt på era kommentarer och kan bara säga lite snabbt att ny header får ni vänta med tills jag har ny/nya hästar, känns lite onödigt att göra den typ nu men jag har faktiskt själv tänkt på det länge! :) Jag ska verkligen försöka förbättra att lägga in bilder i inläggen, blir verkligen tråkigt med bara text men jag är så dålig på att fota så då bllir det mest samma bilder och det är ju också tråkigt ;) Ska iallafall jobba på det med! :) Tack för kommentarerna, och jag hoppas att det kommer ännu fler!!!! :D


Här får ni iallafall en bild, även om ni säkert sett den förut :P


"Tittar-fråga"

Jag tänkte nu när jag har fått en del läsare så skulle det vara kul och veta vilka ni är! :) Ni kan väl tex svara på följande:

1. Rider du själv? På vilken "nivå"?

2. Hur hittade du till min blogg?

3. Vad tycker du är bra respektive dåligt med
min blogg?

4. Vad vill du att jag ska skriva om/skriva mer
om?

5. Vilken är din favoritkategori på bloggen?

6. Hur gammal är du?

Med dessa frågor kan jag med eran hjälp försöka göra bloggen bättre! Jag anpassar mig efter era behov! :D 'så ni kan väl vara snälla att ta er tid och utvärdera bloggen så jag kan göra det möjligt att utveckla den. :) 
Jag hoppas verkligen att det är några som kommenterar detta, annars vore det ju lite pinsamt, HEHE :P

Dagens ridpass

Nu har BW fått på sig sin sko igen så idag joggade jag BW i 15min i ridhuset sen dog mitt ben så då skrittade vi ut i skogen i 30min istället. Mys! Jag har världens finaste ponny! :)

I helgen åker vi och provar massa hästar igen :P Dock inte 18st den här helgen, men det kan nog bli mellan 6-10st varav 3 jag provade förra helgen. Mitt ben får alltså lite att jobba med ;) Julia tar hand om lilla ponnyn. :)


Muskelbristning

Jag har duktigt lyckats dra på mig en muskelbristning (En muskelbristning uppstår när en eller flera muskelfibrer går sönder) vilket gör att jag knappt kan gå, och alltså lite svårt att rida.... :P
Så dagens läge: Alma=muskelbristning, BW=ingen sko. VILKET TEAM! :D

BW får på ny sko imorgon och jag hoppas verkligen att mitt lår pallar att jogga honom lite iallafall.


Tappsko

Skulle ut och rida på min fina ponny, men han hade tappat en sko. :/ Han har faktiskt aldrig gjort det förut men han är lite pigg nu så han har väl busat lite i hagen eller något :P Vi gick iallafall en liten promenad och sen betade mamma honom medans jag fixade med Hubbe.

Som ni säkert har märkt har bloggen blivit ett sätt att bearbeta min sorg på. Jag gör det endast för min egen del bara för att få skriva av mig ibland.

idag var det din dag

17 maj 2011, dagen du skulle fyllt 9år. Livet är verkligen inte rättvist, saknaden är så obeskrivlig. Saknar dig mer och mer för varje dag som går, smärtan och tomheten växer inom mig. Jag gråter till sömn varje kväll, du är evigt älskad, och saknad<3


Kommentar

Postat av: lina
ska du köpa mer än en häst?

Svar: Det får ni vänta o se :) Jag letade efter en till häst när jag hade M1 och då var tanken att jag skulle ha två stycken. När vi nu fick ta bort M1 så har vi funderat lite fram och tillbaka på om vi ska köpa två stycken fina eller en gaaaalet fin! Vi vet alltså inte riktigt en hur många det blir till slut. Jag provar mycket olika hästar för att se om jag vill ha en "klar" och kanske en 6-7åring parallellt som ett litet "projekt".

Men som sagt, vi kollar på mycket olika hästar och sen får vi se hur många vi köper. :) Men om vi bestämmer oss för två, så behöver vi ju faktiskt inte köpa båda samtidigt...

To be continued....

På väg hem

På väg hem efter att ha provridit 17st hästar på 3 dagar, rätt bra jobbat måste jag säga! :D Har dessutom vunnit en vadslagning om att jag inte har ramlat av på hela helgen! Haha :)

Jag har valt att inte skriva något om hästarna jag provrider på grund av olika anledningar. Jag berättar när den/dem står i stallet, så ni får vara nyfikna tills dess! :D

Provridning

BW har fått ta det lite lugnt de senaste dagarna och ska även göra det i helgen för då åker jag och provar massor av hästar :D

Det ska bli as kul! :D Jag tar BW på morgonen imorgon och sen åker vi mot Göteborg, sen på lördag åker vi till Danmark och sen några i Sverige igen på kvällen och sen åker vi till Skåne på söndag, därefter åker vi hem igen. :D

Jag har försökt få en uppfattning om hur många hästar jag ska prova i helgen och jag har iallafall kommit fram till att det är minst 15st :D Naaaaaaaaaajs vaaa?! :D

Kan skriva ett inlägg imorgon när vi sitter i bilen vad jag brukar tänka på när jag provrider.

Dagens ridpass

Skrittade ut på BW idag i ca 30min med Stina. Sen fick han gå typ 2-3h i hagen på kvällen också. :) Hoppade Hubbe (min kompis d-ponny) för Niclas. Det gick jättebra! :D Vi hoppade bana och det gick verkligen as bra. Vi hoppade lite större i slutet och han gjorde det lätt och riktigt bra! :) Har inte hoppat honom så jätte mycket så det är kul och se hur vi hittar varandra för varje gång! :)

Sista veckan

Sista träningen <3 <3




Bilder

Fick några bilder från Pay & Jump:en på Runsten i januari av claraekholm.blogg.se



Browns Way


Browns Way


Vioux Star M

TACK FÖR FINA BILDER! :)


<3

Jag har aldrig kunnat föreställa mig att saknad kan göra så oerhört ont..




Gotland dag 1

Nu är vi på Gotland och tävlar med eliten. :) 
Vi hoppade en förklass igår:

LA/110cm: Brownie var jättefin! :) En ganska bra runda fram till banken som var nummer 7. Vi hoppade upp på banken men när vi kom upp så blev BW lite konfunderad och hoppade genast ner igen, dock inte över hindret :P Så tog jag om det men då kom vi inte ens upp :P haha, knäpp ponny. 

Jag har aldrig hoppat bank med honom så det var ju lite spännande men vi ska åka och träna på banken i Visby nu på morgonen så BW vet hur han ska hantera den i eftermiddag ;)

Annars var han som sagt jättefin och vi var nolla fram till banken. Är ändå nöjd eftersom att jag hitta ett bra flyt o han hoppade bra o så. Det är bara banken vi ska lära oss nu :D

Fullproppad dag- snabbinlägg

Idag har jag väldigt mycket att göra. Slutar inte skolan förrän 4. Åker direkt till stallet och här är dagens ska göra lista:

- Hoppa BW
- Hoppa Hubbe
- Mocka och fixa till BW och Hubbe. (Fixar förhoppningsvis bästa mamma)
- Jobba Sessan
- Jobba Indie
- Jobba Loppan

Nu måste jag sätta fart!

Besöksrekord

Jaaa det är ju kul med mycket läsare, dock hade det varit roligare om siffrorna ökade för att det hade hänt nåt kul och inte som nu med M1. Ändå trevligt att många har hittat hit! :)

Idag var det grästräning på Runsten, BW blev jättefin i slutet! :) Red ut med Angelica/Kopernikusz på Loppan (Niclas häst). Man kan ju säga att Loppan var liite laddad, haha :) 

Jag vet inte förtillfället hur det blir med mitt bloggande, kanske gör den privat eller slutar helt men jag tycker det är kul att blogga, ibland iaf :P Har bara blivit så trött på den, eller så kanske jag bara ska göra den positiv. Bara skriva roliga saker och när det går bra för att ha något positivt att se tilbaka på. Allt känns bara tråkigt, jobbigt och negativt för tillfället...... 

Tävling idag

Ska åka till Haningebygden och hoppa La/msvB. Längesen med endagstävling! Skriver ikväll, tjiiiing