Dålig update

Det har hunnit hända en hel del sedan jag kom hem från Gislaved- både positivt och negativt. Vi fokuserar på det positiva vilket är att det är nya stallägare på gång som tar över stallet från och med imorgon. Det är Denise Nyberg med familj som ska driva detta vilket är grymt kul då jag är väldigt nära vän med Denise som jag tävlar mycket tillsammans med, även hon är med i landslagstruppen så allt blir mycket roligare nu när vi kan trimma tillsammans! :) Grymt roligt verkligen, dock flyttar inte hon hit hästarna förrän efter SM men allt det här innebär alltså att det kommer ske stora positiva förändringar på anläggning som kommer ge bättre förutsättningar för oss tävlingsryttare. Hur bra som helst! :) Det tråkiga håller jag utanför bloggen nu och håller humöret upp. Tack för all positiv feedback angående hästarna i helgen! :) 
 
 

Hoppkurs för Niclas Haking

Hoppkurs för Niclas Haking den 3-4 augusti på Stora Kovik som är beläget i Nacka/Värmdö. Kursen är öppen för alla nivåer och även ryttare utifrån är varmt välkomna! Det kostar 300:- /dag och anmälan görs till mig på 0732544193.
 
Niclas Haking är utbildad tränare i hoppning och har sedan flera år drivit sitt eget företag. Han har tidigare arbetat som beridare på Tärnö Säteri, hos Harm Thormählen i Tyskland och på flera andra handelsstall. Han har stor erfarenhet av utbildning av unghästar, har vinst i 150 hoppning och även startat 160 Grand Prix.
 

Middag hos pappa i kvällssolen

Middag hos pappa i kvällssolen


Inova 130

Fantastiska Inova har verkligen vuxit i mina ögon, hon är så himla fin nu! :)


Bra helg!

Har faktiskt haft en bra helg där båda hästarna har varit felfria 2 av 3 starter var. Båda hästarna hoppar fantastiskt och det känns riktigt bra! Inova är i superform och hoppar som aldrig förr och har inte rivit en bom i helgen. Marion är också grym nu och det är bara jag som behöver en del balansträning. Planen var att åka hit och göra fina rundor och ha en bra känsla inför SM och detta tycker jag absolut vi lyckats med. Jag kan inte vara annat än nöjd, visst har det varit lite stolpe ut med placeringar men jag har bara ridit skolrundor och inte alls mot klockan då vi som sagt bara vill ha med oss fina rundor och självförtroende. :) Nu får hästarna några välförtjänta dagar med lugn och ro.


Sista dagen avklarad

Inova var fin och nollade idag, precis utanför pris idag igen så jag är bitter. På Marion red jag en dålig runda så vi rev in i ena kombinationen, ännu mer bitter, värdelöst. Alltså var Inova nolla och Marion fyra fel i dagens 130. Nu åker vi hem


Skrittar fram Inova

Båda hästarna går som planerat 130 idag, Inova startar som nr 15 och Marion på slutet nånstans. Det är bed A:0 som gäller så det blir perfekt så här som sista start på helgen :)


Dåligt resultat med grym häst

Inova hoppade lika fint idag och kändes riktigt fin! Dock blev jag lite väl passiv i slutet av banan då hon hade behövt lite extra support, sjukt lång bana och det tar på kroppen när hon hoppar med bakbenen över hinderstöden.. Blev lite missförstånd i slutet av banan där vi låg lite stort på ett räcke, dock ändå helt okej vilket gjorde att jag blev lite passiv (ville inte sätta tryck sista stegen då det var en kort distans efter) vilket gjorde att Inova kände sig lite övergiven och trampade om. Lite otippat då jag inte låg så stort menmen.. Efter det blev hon iallafall väldigt ofokuserad och hoppade till för någonting utanför banan vilket gjorde att jag inte ens kom fram till nästa hinder och Inova förstog inte ens att vi skulle hoppa det. Så det blev konstigt nog en uteslutning men 11 språng var super och inte i en bom där heller, helt grym är hon nu iallafall och nu är det endast upp till mig :)


Film från dagens 130


Marion nolla i 130

Marion var återigen nolla, dock precis utanför pris. 5 nollor av 5 starter i år, hon är fantastisk! Nu skrittar jag fram Inova till 140.


Runda från förra året i Gislaved

Denna filmen är för exakt ett år sedan och det känns så långt borta, känns som att det hänt en del sedan sist.. Men tur är väl det :)
 

Glad häst!

Marion är så nöjd över att få följa med igen och står bara allmänt lugn och glad i sin box. Fantastiska häst!


Båda hästarna felfria, bra start!

Marion fortsätter att hålla nollan även fast jag håller på att ramla av haha.. Hon är alltid lite galen första dagen och hoppar gigantiskt hela banan runt medan jag hänger på mage.. Helt sjukt vad hon hoppar och jag som trodde att jag hade någorlunda bra balans efter att haft henne ett tag men jag har minsann lite att jobba på men tur är väl det ;) båda hästarna har hoppat fantastiskt och jag är nöjd med dagen! :)


Inova Dubbelnolla och fantastiskt fin!

Skrittar av en nöjd Inova nu som har hoppat kanon, mycket roligt! Nu är det Marions tur! :)


Ett år sedan!

Var i Gislaved även förra året och det var ju verkligen en spännande helg.. Först och främst så debuterade jag 140 på Inova som jag då hade haft i två månader vilket gick bra men med något nedslag. Men framför allt så bestämde vi oss för att köpa Marion, haha det gick vääldigt fort och blev lite halv galet men med facit i hand- grymt bra!
 
Kan inte förstå att jag snart haft henne ett år, känns som jag inte har haft henne alls länge men det beror väl på att jag faktiskt bara har tävlat henne i fyra månader..  Kom precis och tänka på att jag hade ponny för ett år sedan, haha det känns sjukt långt bort. Hela den våren var verkligen total kaos men det finns en mening med allt och det tror jag stenhårt på, även fast det var omöjligt att inse detta då.   
Saknaden är enorm

Inte så långt kvar!

Lastbilen rullar på bra och hästarna glänser mer än aldrig förr, grymt fina blev de faktiskt! Själv har jag hunnit med att äta frukost, sova en stund och taggat med lite musik, tänkte fortsätta med det sistnämnda ett tag! Båda hästarna går som sagt 130 idag och Inova är först ut. Nu kör vi!


Packad och klar!

Allt är packat och klart, båda hästarna är badade och min frukost är klar, haha! Det blir till att gå upp riktigt tidigt imorgon för att hinna fram så det får tid innan starterna och eftersom jag är morgontrött så försöker jag spara varenda minut på morgonen så frukosten står redo att följa med ut i lastbilen, sparar lätt 10min, perfekt! ;) Vi har ca 4.5h dit och vill komma fram i god tid innan 130in som båda hästarna startar så nu är det dags att sova!
 
 
 
 

Dagens ridpass

Båda hästarna fick komma ut i naturen nu på kvällen så Julia var snäll och hjälpte mig med att rida Inova medan jag red Marion så det gick väldigt smidigt! :) Red de lite tuffare igår så jag tycker det är skönt för de att komma ut dagen innan tävling och bara få tänka på något annat, allt jobb ska ju redan var gjort och enligt mig finns det ingen mening med att trimma de dagen innan tävling. Red iallafall bort till en äng där vi travade en del, Marion var dock irriterad av insekterna och agerade studsboll men annars gick det lugnt och fint!
 
  

Förberedelser

Imorgon bär det av mot Gislaved för tävling fredag-söndag vilket innebär att dagen går åt packning, putsning och bad, klippte även Inova igår så hon är fin! Jag fixar klart allt idag så vi bara kan lasta och åka imorgon bitti. Detta blir Marions första meeting sedan Billdal i november och det är så himla härligt att åka iväg med båda hästarna igen, speciellt när båda känns så fina. :)
 
 

"Jätteblunder av förbundet"

Läste denna artikel på aftonbladet angående OS laget.. Som ni säkert vet så fick Sverige tillgång till en reserv vilket blev Helena Persson (min team kompis ;), såklart väldigt roligt för henne men jag tyckte själv att det var lite otippat och trodde att antingen Peder Fredricsson eller Daniel Zetterman skulle vara aktuella.
 
När jag sedan hittar den här artikeln kan man ju börja undra, men ärligt talad så är jag inte alls förvånad över Ridsport Förbundets miss, även fast Sylve är väldigt tydlig med att Daniel inte presterat tillräckligt och att Helena har mycket mer erfarenhet..
 
Detta kan jag däremot reagera lite på då det känns som lite kortsiktigt tänkande, varför inte skicka en yngre ryttare som behöver erfarenheten och komma ut och känna av atmosfären på ett OS för att sedan vara bättre förberedd till ett eventuellt senare OS. Det känns som att Sverige har ett fåtal ryttare som är klockrena (3-4 stycken) och sedan är det ett väldigt stort glapp till nästa nivå och det är denna nivå de är nere på nu för att plocka in en reserv och alla dessa känns ganska jämnbra. För att få upp vissa av dessa ryttare tillsamma höga nivå så skulle jag analysera lite mer långsiktigt och ge en "coming star" möjligheten att känna av stämningen, för att den till en eventuellt nästa gång ska veta vad som krävs.. Dessutom så kanske denna ryttaren inte är reserv vid nästa tillfälle utan har en säker plats och då tror jag att det underlättar om denna vet vad som krävs på ett OS och kan vara bättre förberedd- och prestera bättre.
 

Bra ridpass

Jobbade båda hästarna på övningen jag la upp tidigare idag. Hade 14m emellan och varierade mellan 3-5 steg. Red mycket lydnad på Marion och red framför allt på 4 steg mellan första bommen och blocket, för att sedan skola henne på 5 till sista bommen. Båda hästarna gjorde allt väldigt fint och känns fina inför Gislaved i helgen. Imorgon får det en lugnare dag och sedan åker vi fredag morgon. :)


Dagens övning

Har jobbat klart Inova som skötte sig mer än väl, grymt fin var hon faktiskt! En grym men väldigt simpel övning som man kan göra hur mycket som helst med, både lätt och väldigt svårt! Nu blir det byte av häst!


I stallet

Håller på att mocka och fixa nu och ska sedan jobba hästarna över lite bommar. Red alla tre (mina+ 14 åringen) sent igår kväll och alla skötte sig väldigt fint!


Dålig uppdatering

Lite dålig uppdatering från min sida då jag red hästarna hemma igår fm för att sedan hinna på middag i Hölö med lite hästnördar. Jag är fortfarande kvar här och har spenderat dagen genom att stå på utebanan medan Pontus ridit några hästar. Snart ska jag bege mig hemåt och rida dagens tre hästar för att sedan möta upp en kompis, körigt nu!


Redo för ridning!


Film från träning


Hemma och vänder!

Är hemma nu ett tag och ska snart till stallet igen för att fixa allting och rida 2 hästar till. Jag passar på att ladda upp film från träningen nu samtidigt som jag följer Ponny EM. :)

 
 

Grym träning!

Ännu en givande träning och Marion har varit så himla fin! Jag är evigt tacksam för denna fantastiska lilla bruna!


På väg till Pether

Dags för träning med Marion.


Svar på kommentar

Står dina hästar ensamma i hagarna eller går dem med andra? :)
Ensamma, inte värt att riskera någonting.
 
Hej har du tips på bra övningar där man förbättrar hästens språngkurva? Te.x. övningar/serier där man t.ex använder sig av galoppbom före och efter. Samt även serier där man tränar upp hästens styrka.
Precis som du själv skriver.. :) Jag har jobbat mycket med bom framför och bakom (ca 3m) hinderna och en del serier med Inova, framför allt studs på böjt spår. Vissa tar även hjälp av någon hjälptygel för att hjälpa hästen hitta korrekt teknik på småhinder men detta är inget jag själv gjort. Dock är det svårt för mig att ge tips när jag inte vet vad du har för häst/hästar (ålder mm) så prata med din tränare så får du säkert lite mer specifika övningar. :)  
 
Beundrar dig något enormt! Du rider super bra :) tänkte fråga dig, varför rider du utan bakbenskydd ibland på Inova?
Tack! :) Inova har tidigare haft ett sår på ena bakbenet och därför gick hon utan bakskydd en period. Utöver det så rids hon med unghäst skydd bak.
 
du provred så många hästar.. vilken häst (förutom inova och zeta) gillade du bäst , men som du inte valde? :)
Jag provred många fina hästar som jag tyckte om men Lotus F var en absolut favorit som gav en helt enorm känsla att sitta på, gjorde allt så fantastiskt enkelt och det kändes som man kunde gå in i en stor klass från dag 1. Den blev dock såld medan jag var där och prova henne för andra gången och detta var absolut en häst som jag ville ha vilket då var väldigt tråkigt (jag hade bestämt mig för denna redan efter första gången..). En fantastisk rutinerad häst med YREM guld i bagaget och placeringar i 145 int, född 99.
 
 
  

Ny butet sadel på gång!

Sharpman var som sagt hos oss imorse och det blev inte helt oväntat en butet. Den skiljer sig en del från min förra och jag älskar den nya ännu mer. Så himla bra - och grymt fin! :) Dock måste de bygga en helt ny då Inova är väldigt bred över ryggen så får inte hem den förrän i september, men väntar man på något gott... ;) Jag är iallafall så nöjd med den och längtar tills jag får hem den!
 

Precis hoppat en mycket välhoppande 14åring, mycket roligt! :)

.


Snabbinlägg

Båda hästarna fick en lugn dag med lite trav i ridhuset för att undvika att de blir stela i kroppen, sedan ut i skogen en sväng. Har även en tredje häst till på tisdag men den skriver jag mer om imorgon. Sharpman blev lite sena idag och flyttade tiden till imorgon fm.

 
 

Sadelutprovning

Ikväll kommer Sharpman till oss och vi ska prova ut en ny sadel då min butet är hur gammal och skruttig som helst, men trots det så älskar jag den.. Tror den har varit med i 16år så det är på tiden med en ny, dock får vi se vad det blir för märke den här gången. :) Jag hoppas att vi hittar en butet annars är jag lite sugen på en Antares, vi får helt enkelt se, kan mycket möjligt bli något annat också.
 
Vi började prova ut sadlar i vintras men då blev ju Marion skadad så vi hann aldrig göra klart det då och eftersom jag vill ha samma sadel på båda så fick vi helt enkelt vänta så nu är det verkligen på tiden. Måste även nämna att Sharpman är jätte duktiga och kunniga på det de gör och jag rekommenderar de verkligen. De ringde mig även imorse för att se om jag var hos Pether eller hemma och har nu löst det att de kommer till vårat stall vilket jag verkligen kallar service! Egentligen hade vi bokat tid på Såsta i Täby men de kommer till oss efteråt istället vilket är väldigt uppskattat! :)
 

Ponny EM- Live

Sitter och tittar på live sändningen från ponny EM i Frankrike. Svenskarna presterade väldigt fint igår så vi får hoppas att de fortsätter leverera lika fint under helgen. Följ det Här.

Update: Antonia Petterson Häggström gjorde precis en superfin nollrunda i nationshoppningen, Kajsa Andréen var först ut och fick 4 fel. Kajsa Karlsson gjorde precis en jättefin runda dock med ett tramp i vattnet, Philip Carey var sist ut och nollade vilket betyder att Sverige slutar på 4 fel i första rundan och ligger på delat silver inför andra rundan, inte illa! :)  

Browns Way- Msv A

Film Marion

Som sagt så var det extremt med mygg, speciellt på kvällen när jag red Marion. Mamma står och håller i Inova som är väldit irriterad på alla insekter och därför är inte filmningen så stabil men lite ska ni nog kunna se, det är bättre än inget iallafall ;) (det blir bättre i slutet)
 
Var nöjd även med Marion och hon känns också väldigt fin nu, kände att jag hittade en fin ridning i kombinationen nu där jag kan ge henne lite plats.. Lite roligt egentligen att hon får trångt i alla kombinationer när hon endast är 160 men hennes galopp täcker extremt och hon har verkligen inga problem att räcka fram så har behövt jobba lite med det just i kombinationerna. Annars så gör hon ju allt väldigt enkelt och gör mig minsann aldrig besviken. :)
 
 
 
  

Inova i toppform!

Inova var lika fin igår på träningen som senast på Grevlunda och Pether tyckte som vi att det har hänt väldigt mycket med henne åt rätt riktning. Han tyckte att hon hoppade med mycket mer tryck, gjorde allting mycket enklare och att hon förbättrat sin hoppteknik så det var jätte roligt att även han såg den stora skillnaden som jag känner från ryggen. Vi hoppade lite olika linjer och banor igår och tog upp det lite ordentligt i slutet och det gjorde hon superfint! Det känns så himla bra! Hon fightas på ett helt annat sätt nu och har så fin inställning till allt- hon är i riktig toppform så nu ska jag bara försöka behålla detta till mästerskapet :)
 
 

Skjuter upp till imorgon

Kom hem sent från träningen så väntar med sammanfattning + film till imorgon men ni kan ju kika på min videoblogg under tiden... ;) God Natt


Videbloggen från igår

Lyckades trots allt ladda upp videobloggen från igår, först är det lite snack om 5 åringen och sedan är det lite om förberedelser och tankar inför SM. Filmning är väl dock inte mycket att hänga i julgranen ;)


På väg hem!

Båda hästarna har hoppat helt fantastiskt! Så himla härligt! Dock har vi hela lastbilen full med mygg med oss hem, inte lika roligt när det är mygginvasion hos Arphus. Hästarna var som sagt grymt fina båda två vilket känns skönt! :)


På väg till Pether

Nu laddar jag med mellis i lastbilen och båda hästarna står snällt där bak. Eftersom vi har varit i Skåne ett tag så känns det som jag inte har tränat för Pether på jätte länge, typ 3-4 veckor iallafall. Det känns som att det har hänt en hel del sen sist så det ska faktiskt bli jätte roligt! :)


Dagens ridpass snabbinlägg

Det gick inte så bra med mitt videoinlägg, får göra ett nytt någon annan dag ;) 5 åringen hoppade iallafall väldigt väl, jätte bra huvud- super inställning så det var väldigt roligt! :) Båda mina hästar fick komma ut i skogen.


Ändring i planeringen

Efter mycket om och men har jag nu en plan som håller.. Skulle från början åka till Pether imorgon och bo där ett tag men jag har fått en hel del måsten att göra i helgen så nu åker vi istället bara och tränar över dagen imorgon, för att sedan prova ut sadel på fredag, och sko Inova lördag, plus att jag fick ännu en häst som jag ska ha fram till tisdag.. Mycket och rörigt men till slut fick jag iallafall ihop tidsschemat och nu hinner vi få ordning på en hel del praktiskt och jag åker till Pether en längre period senare under sommaren istället.
Drammen, Norway

Ny tävlingsoutfit!

Fick hem mina nya egendesignade tävlingsschabrak och täcken från Anna Scarpati idag. Det blev så himla fint och allt går såklart i marint men med vit kant och lite silver som detalj, väldigt diskret. Kunde dock inte riktigt bestämma mig så schabraken skiljer sig lite men ändå samma färger. Jag blev super nöjd och eftersom att Equis Amoris skötte allting så gick det väldigt smidigt! :) Nu ska allt bara skickas till broderiet för att fixa Runstens loggan sen är de användbara, längtar! :)


Ute och skrittar Inova

Skrittar sista hästen nu, alla tre har varit väldigt duktiga! :) Jag passade även på att fixa ett videoinlägg till er medan jag skrittade av Marion så det kommer förhoppningsvis upp ikväll. Jag har däremot tappat bort min datorladdare så det är därför jag inte lagt upp bilder mm från veckorna hos Lisen men det kommer så småningom :)


dagens ridpass-snabbinlägg

Red igenom Ivoa lite lätt i ridhuset och stämde mest av att allt fungerade som det brukar. Hon kändes fin, dock lite pigg eftersom hon tog det lugnt igår men det är bara härligt med lite energi! :) Skrittade ut en sväng på asfalten färefter.
 
Marion jobbade jag basic i ridhuset med en heldel sidförande och övergångar med fokus på framför allt öppna i galoppen. Hon kändes verkligen riktigt fin! Även hon skrittades av ute i solen.
 
Imorgon ska jag hoppa 5 åringen och eventuellt får även någon av mina hästar jobbas över bommar. God Natt!
 
 

Kvällstur i solen, härligt!

.


Odisciplinerad

Jag får inte ihop mina planeringar och känner mig allmänt odisciplinerad och som hästmänniska får jag lite halv panik av att inte ha en tydlig plan.. Mina hästar har jag dock stenkoll på, de får några lugna dagar nu när vi kommit hem från Grevlunda och ska snart iväg och träna igen så vi är bara hemma och vänder och vilar upp oss lite helt enkelt. Utöver mina hästar så har jag fyra till att planera in och det är lite där som det är jobbigt att hålla ordning på hästar, datum och grejer. Egentligen låter det inte så krångligt men det är det, jag vill ha en plan med alla dessa hästar, för ska jag rida dem- så ska det vara ordentligt. Jag är ingen människa som gör saker lite halvdant utan jag fungerar lite - allt eller inget.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/401453/images/2012/pic_50056164ddf2b3404300129f.jpg" class="image">


Gårdagens ridpass

Marion bytte hage igår och tyckte det var lite konstigt så hon hade värmt upp lite lagom fint själv. Red henne i ridhuset i 20 min och skrittade ut en sväng efteråt. Hon var superfin så det fanns minsann ingenting att gnälla på, därför blev det ett kort pass med mycket klapp. :) Inova hade en lös sko och skrittades bara men den blev fixad imorse så kan rida som vanligt idag, dock passade det bra med en vilodag igår. :)


Unghästar

Har lite roligt på gång på hästfronten framöver. Jag ska nämligen hjälpa till med att hoppa en 5 åring, som dock har missat ett år på grund av skada och är som en 4 åring i utbildningssynpunkt. Jag ska även hjälpa till med inridning av en 3 åring. Det ska faktiskt bli väldigt roligt! Jag har sett 5 åringen tidigare och den hoppar väldigt trevligt och korrekt. 3 åringen har jag inte sett någonting så det blir spännande! :) Ska troligtvis hoppa 5 åringen på onsdag så då kan jag berätta lite mer om den, så mer info om detta lite senare.
 

Skrittar fram Marion

Håller på att skritta fram Marion nu och ska rida Inova sedan också, sen ska jag iväg till pappa och äta middag ikväll. Tog en lång sovmorgon imorse efter några nätter med lite sömn, satt uppe inatt också och tittade på sammandraget från Falsterbo. :)


Dagens ridpass

Båda hästarna fick jobbas igenom lite lagom idag efter den långa resan igår. Marion jobbades bara basic och lydnad hela passet och hon kändes fin! Inova fick ett väldigt lätt pass idag och joggades i alla gångarter utan några större krav. Hon kändes iallafall fin i kroppen och ingen av de verkade trötta av resan så det var skönt.
 

Många skador bland OS hästarna..

Känns som att det har blivit en hel del skador bland svenskarnas OS- hästar vilket är väldigt tråkigt. Först och främst Mic Mac, sedan Henriks första häst Coupe De Coeur och nu Malins Tornesch.. Detta innebär alltså att Lisen och Matrix har fått en plats i laget och att Henrik tar sin andra häst Allerdings. Måste dock kännas väldigt tråkigt för Malin att missa OS- speciellt när hon precis sålt Räven till Kevin Staut som hon annars hade kunnat ta. Dessutom har Kevin valt en annan häst till OS vilket borde vara ännu mer frustrerande för Malin.. Ett super team med en väldigt kapabel häst och en av Sveriges absolut bästa ryttare varav ingen av dessa kommer tävla under OS i London.. Mycket tråkigt att inte ha Malin i laget- även fast jag är glad för Lisens skull..


Svar på kommentar del 2

Vart och med vem bor du?
Jag bodde hos en släkting i närheten med mamma.
 
hur gör du när du tävlar där ? åker någon med dig därifrån och kör? för du bor väl en bit därifrån så din mamma kanske inte kommer och kör, jag kanske missuppfattat ! jättbra blogg, väldigt lärorikt att läsa :)
Mamma var med här nere och var såklart med på tävlingen :) Tack! :)
 
Vem är Pelle? :)
Pelle är som jag skrev i inlägget hästägare och äger halva Marion. :)
 
Vad använder dem det där lilla "huset" imitten av banan till? :) inova såg förövrigt vääääldigt fin ut!!! :)
Det är bänkar i det så man kan sitta där, men annars så är det lite förvar med hinderhållare och mockningsredskap. Tack! :)
 
Jag skulle vilja veta mer om "rastnings platser" för häst i sverige, vart man hittar dem eller hos vem ni stannar hos? hur länge är ni där och va gör ni där. Hur länge brukar ni köra isträck med hästarna osv.. vore kul och veta samt bra med tips ifall man själv ska ratta runt med min lilla häst.. vet att när jag tog hem henne från helsingborg stanna vi inte nånstans då vi kände att det va lite krisigt å ta ut en 3åring som inte va lätt å lasta å jag inte kände henne..
Det enda stället jag vet är Sharpman och där har vi stannat någon gång och släppt ut de i en liten hage ett tag och gått en liten promenad, stoppet kanske tar 20 min. Annars så försöker vi köra hela vägen men det är ju bra om man behöver något på vägen så kan man gå in och shoppa det under tiden hästen rastar sig i hagen. Mina hästar är resvana och åker utan problem 8-9h.
 
 
 
 
 

Svar på kommentar del 1

När fyller du år? 20 Februari
Hur länge har du ridit? Började på ridskola när jag var 3år.
Trivs du i nya stallet? Absolut! Mer än väl.
Saknar du någon? Ja, Vioux Star M, stjärna.
Vilken ryttare tycker du är bäst inom hoppning och dressyr? Oj, har många förebilder inom hoppningen.. Malin och RGB, såklart men även Kevin Staut, Ben Maher och Marcus Ehning... Kan rabbla ett antal till men stannar där, haha. Inte så insatt i dressyren så vill inte riktigt uttala mig där, men jag tycker det är grymt att se när både Pether och Per trimmar sina hästar, det är en fröjd att se!   
Favorit mat & färg? Grillat, marin.
Favoritprogram på tv? Ser iprincip aldrig på TV om det inte är hoppning på Euro Sport.
 
Hej! Jag undrar hur du gör med dina rosetter, har du dom uppsatta i ditt rum? Om du har det kan du inte lägga upp en bild på dom? :)
Jupp det har jag, noga sorterade ;) Dock de internationella för sig eftersom de inte följer de svenska färgerna haha. Jag kan fixa bild när jag kommer hem.
 
Hej! Kan inte du göra en utvärdering av träningen? tränade du själv eller i grupp? var ni många där? Är du nöjd? kommer du åka tillbaka? Kul och höra vad du tycker! :)
Absolut, kan göra det i ett separat inlägg då jag ändå ska lägga upp film från Lisens träning. Jag tränade själv eller hoppade tillsammans med Lisen och Jens. Niclas var där de tre första dagarna annars har det bara varit jag. Jag är grymt nöjd och kommer definitivt åka tillbaka! :)
 
Hej! Jag undrar lite vad du rekomenderar för ridhjälmar? Skall köpa en ny så behöver lite förslag!:)
Jag har en GPA speed air och en Samshield hjälm och är jättenöjd med båda två men tycker att Samshield är tusen gånger snyggare. :)
 
Hej! Hur gör du med dina hästar hos lisen o Peder. . Sköter du dem själv? Får dem vara ute i deras hagar eller skritt.. Berätta gärna om hur en dag ser ut där lite mer detaljerat!!:-)
Jag har varit väldigt bortskämd här och hästskötarna har skött allting med mockning, in och utsläpp till hagar och skritt, fodringar.. Ja allt! Jag har bara gjort i ordning hästarna och ridit vilket har varit lyx! :)
 
(Angående tävlingen) Hur gick det med lastningen? :)
Jag har inte hittat något sätt som fungerar när Marion blir ensam kvar, men Inova var däremot ganska duktig emellanåt.
 

Dags att lämna Grevlunda

Jag har verkligen haft en fantastisk tid på denna fina anläggning med otroligt erfarna ryttare runt omkring mig hela tiden och det har verkligen varit lärorikt. Hästarna har fått gått tufft dessa veckor men det har varit på superunderlag hela tiden och hårt arbete var de förberedda för, men nu får det några dagar lugnt när vi kommer hem för att sedan trimmas igen.   
 
Inova har vuxit otroligt mycket i mina ögon under de här veckorna och jag tror verkligen inte att jag har sett allt av henne än. Hon utvecklas så himla fint och framför allt Jens har gett henne så mycket fina ord och både Lisen och Jens tror att denna häst kan prestera i större klasser. Jag har själv kännt lite begränsning emellanåt men nu tror jag faktiskt att det finns en växel till som Jens har lyckats få fram och därför verkligen vet vilken kapacitet hon besitter. Som jag sagt tidigare så ger hon en annan känsla när man sitter på henne och eftersom Jens har haft henne under en period så har han kunnat hjälpa mig en hel del då han har upplevt känslan. Nu har jag fått väldigt mycket bra tips till framför allt Inova och jag vet hur jag ska jobba med henne så att hon kan gå större klasser framöver. Just nu känner jag mig så otroligt motiverad med henne och det känns så roligt att jobba med henne då jag tror att det finns mer i Inova än vad jag märkt hittils och det ska därför bli spännande att se hur hon utvecklas framöver och vart jag kan ta henne- för nu vet jag precis hur jag ska jobba med henne dagligen.
 
Marion jobbar på lika fint som alltid och hon börjar komma igår mer och mer- bara fem veckor kvar till SM. Hon behöver däremot skolas en del då hon är lite för pigg och glad för tillfället. Mitt enda oros-moment inför SM var vatten och det har hon gjort så himla fint. Hoppade även med hinder efter igår och det var hon observant på och fokuserade fint på sin uppgift. Hoppade även vattnet utan bom en gång för säkerhetsskull och det var inte några som helst problem, jag vattentränar annars alltid mina hästar med bom över för att de inte ska tappa höjd på det, men det var jag inte orolig för att Marion skulle göra, haha.
 
Jag är iallafall grymt nöjd med tiden här nere och båda hästarna har presterat mer än väl och jag känner att jag hittat fin ridning på båda hästarna. Nu lämnar vi en fantastisk anläggning och ett härligt gäng för denna gång och önskar Jens och Lisen (reverv) all lycka till på OS! 
 
 

Inova film


Sista passet avklarat!

Sista passet på Grevlunda är nu avklarat för denna gång. Båda hästarna har hoppat mer än väl och Inova har minsann tagit upp kampen om att bli kallad min första häst.. Helt grym är hon, ni ska få se film på fina bakben minsann! :) Jag bara älskar när hon är så här och hon har nog tusan aldrig hoppat så fint som idag! Jag kan minsann säga att det inte är samma häst som jag hade med mig ner för två veckor sedan, helt grymt vad hon utvecklas och vill lära sig, fantastisk inställning! Avslutade med en linje på 145-150 idag och hon bokstavligen lekte över och det förvånade mig, mycket positivt inför YR-tiden! Även Marion hoppar fint- men det är jag ju bortskämd med. Hon behöver dock lugna ner sig lite för tusan vad pigg hon är nu, men det kan hon få vara ibland! :) Hoppar fint gör hon iallafall! Lite Vattenträning idag med hinder bakom och just det gick faktiskt förvånads värt bra!


Hemfärd imorgon

Imorgon är det dags att ta sitt pick och pack och återvända hem till Stockholm vilket är både jätte roligt och extremt tråkigt.. Självklart saknar jag alla där hemma och jag har faktiskt varit borta ett bra tag nu men samtidigt så har jag verkligen inte dessa möjligheter hemma med hästarna och det känns inte så lockande att komma hem till ridhuset efter att ha trimmat på en fantastiska utebana-med fibersand i två veckor... Dessutom trivs jag så himla bra med alla personer på Grevlunda och det ska bli så himla tråkigt att lämna allt här- men Lisen har iallafall sagt att jag är varmt välkommen tillbaka så det känns ju iallafall bra! :) Men jag har en hel dag på mig idag och även lite tid att spendera på Grevlunda imorgon innan vi åker.
 
Iallafall! Imorgon kommer jag att svara på alla era frågor så passa på att undra och fråga idag, för för engångsskull så kommer ni få ett snabbt svar! :)
 
Jag kommer sakna världens finaste anläggning så grymt mycket

En dag i Falsterbo!

Efter en rolig natt med få sovtimmar så satt jag pigg och glad vid hopparenan klockan 9 med en hel dag framför mig med fin ridning och fina hästar. YR Grand Prixen var enligt mig dagens höjdpunkt och vanns inte helt otippat av Karl-Jacob på fantastiska Cafino, alltid lika stabilt! :) Såg även 145 och 150 hoppningar, kval för sjuåringarna och såklart även ponnyhoppningen som bjöd på en riktigt spännande omhoppning med Philip Carey som segrade med en hundradel(!) före tvåan Emelie Grönberg. Blev även en del shopping då vi behövde lite nya benskydd och boots. Har haft en rolig dag med mycket trevligt sällskap och en hel del skratt, nu är det läggdags! :)   
 

Runsten Equestrian!

Passa på att gå in en sväng i Runstens montern i Falsterbo så får ni veta mer om storslagna planer och möjligheter framöver! :)


145 hoppning

Första klassen för dagen är en 145 hoppning som är en uppvärmningsklass vilket innebär att i princip alla som hoppar nationshoppningen under helgen hoppar denna klass som förklass. Så mycket fin ridning får vi se :)


På väg till Falsterbo!

Sitter som en virrig stockholmare och väntar på bussen i Malmö nu och ska snart röra mig mot Falsterbo! Imorgon blir det hel dag där så hästarna får roa sig i skrittmaskinen. Det var tomt på Grevlunda idag med tanke på att Jens, Peder och Lisen är i Falsterbo nu. Hästarna fick lite jobbas lite lätt idag över några bommar och sedan bege sig ut bland äppelodlingarna :)


Träning för Lisen

Tränade för första gången för Lisen idag som var grymt bra och noggrann ut i fingerspetsarna, riktigt givande träningar! Självklart har jag min bas som trygghet som jag alltid står på och en röd tråd att följa men tycker att det är väldigt nyttigt att träna för andra tränare ibland för att få ett par nya ögon på sig, så länge de har samma tänk såklart! Niclas tränar en hel del för Peder och det är Pether som har fixat att jag får vara här så alla känner varandra och jobbar utifrån samma grunder. De har väldigt lika tänk men de förmedlar det på olika sätt och det är det som jag känner är så himla givande, man får det ur olika perspektiv vilket ger större förståelse- och jag gör inget utan att förstå varför.
 
Det som helt klart berör mig mest är att Lisen faktiskt har tagit sig ända till OS och vet hur vägen dit ser ut och vad som krävs för att nå hela vägen fram. Vi pratade mycket om "vad det är som skiljer en duktig ryttare och ett proffs" och jobbade mycket utifrån det och jag fick med mig många kloka ord som jag ska ha med mig i bakhuvudet hela tiden för om jag jobbar utifrån det så kommer det förhoppningsvis göra skillnad i slutändan.
 
Båda hästarna gick bra! Riktigt nöjd med Inova där jag fick med mig massor av tips på hur jag ska arbeta med henne framöver och gör jag det jobbet på hemmaplan så kommer hon enligt både Lisen och Jens gå större än 140, Jens har ju alltid trott på henne men det kändes ännu bättre när även Lisen bekräftade det. :) Hon känns iallafall så himla fin nu och vi hoppade även lite större på henne i slutet och utmanade henne lite extra men hon har minsann inte tagit ett nedslag, Känns så bra med henne för tillfället! :) 
 
Marion gick också bra men hon var dock väldigt pigg då det blåste en hel del men hon gick ändå bra och vi jobbade främst med min ridning i kombinationerna på henne då hon kommer fram så enkelt och även där fick jag bra tips på hur jag skulle agera. Lisen berättade även att hon följt och haft koll på Marion sedan hon var fyra år vilket var lite roligt att höra! :) Jag är iallafall väldigt nöjd med träningarna idag och fått med mig en hel del tips som kan vara avgörande i framtiden, otroligt lärorikt och motiverande!

Hopp!

Har precis tränat båda hästarna för Lisen, båda hästarna har varit väldigt fina även fast Marion var väldigt pigg och glad! :)


Nära relation till uppfödaren

Jag har för första gången två svenskfödda hästar och jag har turen att ha fantastiska uppfödare bakom bägge hästarna. Dessa individer är faktiskt också en del av teamet som alltid står bakom en - både i med och motgång. De är en trygghet för mig då jag alltid kan fråga dem om det är något jag undrar över för de kan verkligen sina uppfödningar utan och innan vilket är helt fantastiskt! De ser hästarna någon gång om året och ser utveckling på ett annat sätt än vad jag gör och kan ge råd utifrån det. Jag ser hästarna varje dag medan de ser hästarna ett par tillfällen om året och då ser de en skillnad på ett annat sätt än vad jag gör. Jag tycker det är så roligt att de engagerar sig i sina uppfödningar och det har faktiskt medfört att både jag och mamma tycker att avel är hur intressant som helst (vi funderade till och med på att seriöst köpa ett jättefint föl, ett syskon till Marion).
 
Iallafall, jag tycker att det är härligt med uppfödare som följer och är engagerade i hästarna och som själva är inne i sporten. De kan ge råd och tips som man kan ha nytta av och det underlättar då de verkligen kan hästarna utantill och har varit med hela vägen! Jag är så otroligt tacksam för den fina kontakten jag har med respektive uppfödare och tar verkligen till mig av deras råd och tips, de vet ju minsann vem och vad de pratar om! :)
 
Har någon av er läsare en bra relation till eran hästs uppfödare och vad tycker ni om det? Och ni som uppfödare- Hur resonerar ni när det gäller att följa eran uppfödning, är eran hjälp uppskattad eller kan det vara känsligt att ge tips och råd?
  

Pavo-montern!

Glöm inte att besöka denna fina monter i Falsterbo! :)
 

Lugn dag

Båda hästarna fick en välförtjänt vilodag idag med lite lätt trav på banan för att sedan skrittas bland äppelodlingarna. Älskar detta landskap och jag kan inte för allt i världen förstå vad vi gör uppe i Stockholm när vi håller på med den här sporten. Långt till allt och dyrt är det också, men förhoppningsvis behöver jag bara stå ut ett år till.. Time will tell..
 
Ovisad bild på Marion som föl :)

Film från Kullabygden

Här är filmerna från 120 igår, det blev så himla varmt ett tag så red Inova i min Alessandro Albanese skjorta som såklart kommer från Equis Amoris.  



 
 

Falsterbo Horse Show

Falsterbo håller på för fullt och i år är även hela OS laget på plats och tävlar! Jag har varit på Falsterbo varje år så länge jag kan minnas och det är min absoluta favorit tävling, håller samma standard som GHS fast utomhus vilket gör att jag tycker att shoppingen är bättre i falsterbo då det är mycket mer utrymme. Dessa två kan enligt mig inte jämföras med globen, känns som att det endast har blivit massa show på senare år och håller inte alls lika hög standard.. Jag menar Göteborg brukar ha världscupen och Falsterbo har ju nationshoppning vilket gör att det är betydligt fler rutinerade ryttare på plats och tävlar.
 
Jag åker alltid till Falsterbo på torsdagen och gör detsamma i år, den dagen är det mycket hoppning och stora klasser. Även ungdomsryttarna hoppar på torsdagen och då vill jag såklart vara på plats och heja på alla vänner. Är det några av er som ska till Falsterbo, och isåfall vilka dagar? :)  
 
Vet ni förresten att Falsterbo Horse Show har en app med nyheter, startlistor mm. Superbra!
 
   

Nöjd med dagen!

Är verkligen nöjd med hästarna idag och filmer kommer upp imorgon. :) Inovas härliga uppfödare kom till tävlingen idag så det var super roligt, så intressant och bra med så fin relation till båda hästarnas uppfödare. De såg Inova senast på SMet i febuari och tyckte att hon vuxit en del, haha. Visst att Inova är sen, men att hon fortfarande växer när hon är tio år är ju lite roligt, haha. Men detta kan iallafall betytt att hon haft växtvärk under våren och kanske därför varit lite ojämn, vad vet jag men lite roligt är det iallafall! :)
 
Jag vet att svaren på era kommentarer är lite sega från min sida men jag lovar att jag svarar absolut senast den 14, så passa på att fråga allt ni undrar innan dess! :)  
 

Fina hästar!!

Båda hästarna har varit väldigt fina idag! Började med Marion som gick in och satte en säker nolla, inte i en bom! Sedan hoppade jag Inova som kändes lika grym idag så även hon nollade och blev plac sjua av ca 80 starter, duktig! Dock puttade vi ut Marion från plac så hon kom precis utanför pris. Inova kändes lite tröttare i 130 då det var extremt varmt men hon var fortfarande väldigt fin, dock två nedslag men det tar jag på mitt konto. Rev ettan då vi inte riktigt var igång ordentligt, och sedan 5an där hon blev lite lång så båda nedslagen var på mitt konto, skönt det. Hästarna känns så fina och fräscha nu och båda hästarna har ett härligt självförtroende och fightas med mig inne på banan! :)


Framme i kullabygden!

Nu är vi framme och hästarna ska snart besiktigas. Pelle kommer hit också så båda hästägarna är på plats och förhoppningsvis hinner vi även träffa Inovas uppfödare en stund :)


Dagens ridpass

Idag kom Matrix och Co. hem från Achen och jag har nu träffat Lisen, vilken härlig person! :) Även hon hade koll på Marion och de har tydligen två yngre syskon till henne så det var väldigt roligt! Ska träna för henne på tisdag så det blir bra, så otroligt lärorikt att träffa dessa kunniga och pedagogiska(!) personer och det är guld värt att bara trimma tillsammans med dem. :)
 
Det har varit en hel del regn idag så Inova fick gå i deras fina ridhus, joggade henne endast lite lätt så hon fick stretcha ordentligt idag. Marion fick ett pass på utebanan där barnen galopperade glatt runt på sina fina ponnysar, så himla härliga! :) Joggade iallafall bara Marion som blev lite pigg när barnen hade race upp till stallet, Marion ville helt klart hänga på, haha. Hon kändes ändå fin men fick som sagt bara ett lugnt pass idag.
 

Tävling imorgon!

Imorgon är det tävling i Kullabygden med båda hästarna. Det är en bit dit men eftersom det bara är drygt en månad kvar till SM så behöver Marion komma ut lite nu. Marion går endast en 120cm och Inova får helt enkelt följa med och gå 120 och 130 vilket passar henne ganska bra inför tuffare kommande meetings. Det blir första grästävlingen på Marion så det blir perfekt! Ska även testa lite av era lastningstips (när man lämnar ena hästen ensam) imorgon nu när båda hästarna åker med över dagen. 
 

Inviger ridhuset

Idag är det regn så nu inviger vi ridhuset istället, inte fy skam det heller... :)


Bra start på dagen!

Började dagen med en skön sovmorgon för att sedan dra ut på en löprunda längs enligt mig Sveriges finaste kust  (Grönet i Brantevik där jag håller till på somrarna :), sedan blev det duschen och nu ska jag dra in och käka lite ceasarsallad för att sedan bege mig mot hästarna! :)) Idag ska hästarna bara gå lite lagom men det blir nog en hel del pyssel i stallet ändå, har lite utrustning som behöver putsas och några broddhål som ska fixas inför imorgon.
 
 
 
 

Film från dagens hoppning!

Här är filmen på när jag hoppade Marion idag, dock är kvalitén på filmen inte den bästa med tanke på att det är så dimmigt men det funkar ändå. :) Filmerna hamnade dock lite i oordning men allt är iallafall med så nu får ni alltså se sprången över vattnet, haha! Hon backar av en del på vattnet men behåller faktiskt fortfarande bjudningen och det känns faktiskt tryggt att styra mot det även fast hon blir lite vinglig men att stanna finns inte hos den här hästen, så fantastisk inställning! :)
 
 
 

OS-truppen klar!!

OS truppen är nu klar!!! Både Jens och Lisen är uttagna vilken är helt grymt roligt för oss som håller till på Grevlunda för tillfället! Sen är det såklart även Malin, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Von Eckerman! :) Grymt bra lag som åker till London, dock tråkigt att Mic Mac inte är i form!
 
  

Hoppträning med Marion

Är på väg in till "stan" nu så skriver bara lite fort. Hoppade Marion i dimman och hon var så himla fin! Hoppade även sprattlandes över vattnet två gånger! ;) Film kommer senare.. 
 
Inova skrittades ut bland äppelodlingarna och fick en välförtjänt vilodag :)
 

Film Marion

Jobbade som sagt bara lite markarbete men tänkte iallafall dela med mig av en liten linje på Marion när jag ändå håller på att ladda upp. Fick förresten en kommentar som innehöll ett önskemål om film när Marion ska hoppa vattnet, och självkart så ska vi ha det på rulle när tiden är inne, haha!
 
 

Inova, film


Inova fortsätter leverera!

Skrev feta långa inlägget men eftersom blogg.se är sämst så försvann allt och jag total vägrar att skriva om allt igen!
 
Inova var iallafall grymt fin! Hon har nog aldrig varit i så fin form som hon är i nu och hon hoppar så himla runt och fint hela tiden- även när det är lågt. Hon kan ju lätt uppfattas som lite tråkig när det är lägre men nu hoppar hon med spänst och svansen i vädret hela tiden- precis så jag vill ha henne! Ändrade alltså om lite i planeringen så hon fick hoppa idag istället för imorgon och nu ta det lugnt i två dagar inför tävlingen på söndag. Hoppade lite linjer och bågar och avslutade med en trekombination, inte en rivning minsann! Grymt härligt att en liten vila kan göra så stor skillnad för nu gör hon minsann alla nöjda! :)
 
Marion fick jobba lite markarbete idag. Hoppade samma linjer och bågar som Inova men på ca 40cm. Skolade henne bara idag så att det sitter lite ordentligt till imorgon när hon ska hoppas lite.
 
Laddar upp film senare

Hoppning på schemat imorgon!

Imorgon är det hoppning för en del hästar då både Jens och Niclas tänkte hoppa imorgon förmiddag så då tänkte jag agera lite banpersonal. Alltid lika roligt, lärorikt och motiverande att se fin ridning och fina hästar! :) Tänkte även hoppa Marion lite lätt imorgon och det är minsann alltid lika roligt, härliga lilla häst! :) Inova får något lugnare pass imorgon så hon kan gå lite bommar på fredag.
 
 
Kanske dags för skräcken imorgon.. Haha, frågan är om jag vågar sitta där uppe eller om man kanske ska kasta upp en försökskanin först ;)

Film från dagens hoppning!

Hoppade som sagt bara lite lagom idag men visst är banan fantastisk? :) Skönt också att Inova hoppade stora vattnet så bra, hon hoppar ju blå vatten väldigt fint men har aldrig hoppat svart på henne innan och det är ju lite speciellt och många hästar som tittar på det men nu har vi hoppat både blått och svart utan problem! :) Bara Marion som behöver vattenträning nu ;)




Dagens ridpass!

Båda mina hästar är helt tokiga för tillfället men det lägger väl sig efter någon dag, haha.. Började iallafall med att trimma Marion lite som kändes väldigt fin, jobbade bara basic med henne men hon kändes som sagt väldigt fin och var lite mer fokuserad idag.
 
Hoppade sedan Inova med hjälp från både Niclas och Jens, superbra! Hon var lite pigg så fick hämta hem henne lite emellanåt då hon blev lite springig efter hinderna. Började bara hoppa fram och tillbaka över ett litet räcke. Därefter hoppade jag en liten bana på 3 hinder och avslutade sedan med en bana på 10 hinder och 12 språng inklusive svartvatten. Hoppade bara lite lagom idag och hoppade inte så stort utan fokuserade bara på att skola henne lite och hitta en fin känsla. Hon känner sig så himla fräsch nu och jag tror att det är därför hon är så pigg och glad hela tiden, hur härligt som helst!  Visst finns det lite att skola men för tillfället så uppmuntrar jag att hon är lite vild då hon tycker att det är grymt roligt och har en härlig inställning, och utan det kommer man ingenstans! :)
 
Väldigt roligt att träffa Jens idag också och det visade sig minsann att han vet mer om mina hästar än vad jag vet, haha. Han hade ju Inova som 5-6 åring och det märks verkligen att han gillar henne, hon är tydligen en speciell häst för honom och det är alltid roligt att höra.. Han har ju trots allt suttit på en hel del fina hästar. Även Marion hade han stenkoll på och har även hjälpt till en del med henne som unghäst så det var lite roligt! :)
 
Filmade Inova när jag hoppade banan, lägger upp det snart! :)
 
 

Jag lever min dröm!

Jag har antagligen hamnat på en av Sveriges vackraste plats! Helt fantastiskt, helt ***** grymt att sitta och trimma mina bästa hästar på deras gigantiskt fina fibersandsbana i kvällssolen med utsikt över landskapet med vatten och äppelodlingar.. Dessutom var hästarna fina! Inova fortsätter lika fantastiskt, hur roligt som helst! Marion uppskattade situationen ungefär lika mycket som jag och frustade sig igenom hela passet, själv satt jag bara och log.. Fantastiskt stall, härliga människor, miljön är outstanding och mina hästar levererar + en extra guldstjärna till Inova. Jag lever min dröm!

Utsikten från stallet över fibersandsbanan (med hinder :D ) och med ett härligt landskap som bakgrund!
 
 

Snart framme!

Har bara en timme kvar nu och lastbilen rullar fint (peppar,peppar). När vi kommer fram ska hästarna äta lite medan vi packar ut, sedan tänkte jag jogga hästarna på deras feta fibersandsbana. :)))

Life is good!

Nu rullar vi mot Peder och Lisen med en fullproppad lastbil! Det här ska bli så grymt och jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade om allt som händer! :) Dock kommer jag främst blogga från mobilen vilket gör att jag inte kan ladda upp bilder men det blir helt klart en bildbomb när vi kommer hem och ska passa på att ladda upp lite när jag väl är placerad framför datorn. Men om ni inte orkar vänta tills dess så uppdaterar jag flitigt på Instagram. ;) NU KÖR VI!

Packad och klar (nästan)

Allt är iprincip packat, det är bara några små grejer som ska packas ner imorgon bitti. :) Vi siktar på att åka från stallet runt 8 och har sedan 8-9h ner till Grevlunda, vi brukar stanna på Sharpman när vi åker långt då det ligger så bra och har en fin rastningsplats för hästarna men imorgon blir stoppet i Norrköping istället. :) Joggar de lite lätt när vi kommer fram. Peder och Lisen är och tävlar i Aachen för tillfället men Jens Fredricson är på plats och även Niclas är där nu i början då han är nere och tränar inför Falsterbo. Väldigt roligt att Jens även är där eftersom han har haft Inova, så förhoppningsvis har han några bra tips att dela med sig av. :)
 
Red igenom båda hästarna idag i ridhuset och båda kändes bra! Inova var grymt fin, helt loss och helt igenom ryggen. Hon känns verkligen så himla fin nu när hon fått jobba fritt några dagar, riktigt härligt! :) Hittar verkligen så bra ridning på henne nu och det känns riktigt bra, hon har verkligen behövt denna lugna period för nu känns det som att hon är på väg in i en riktigt fin form- hon är ambitiös och tycker verkligen att arbetet är roligt. Ska bli spännande att se hur hon känns nu efter två veckors träning hos Peder och Lisen på superunderlag. :)
 
 

Pavo

Hej! Måste fråga dig lite om pavo fodret. Är det bra? O vad finns det för olika o vad skiljer det mot ex kraffts foder? Min får idag krafft rider, betfor, mineraler o lusern(för hullets skull). Tacksam för svar då jag funderat på detta o även ett som heter st hippolyt.
Jag tycker att Pavo är riktigt bra och det säger jag inte för att vi samarbetar, då hade jag aldrig haft det till mina hästar. :) Mina hästar går så mycket bättre sedan vi bytt till Pavo! Jag är dock inte så insatt vad Krafft levererar och vet därför inte vad som skiljer dessa men jag har tidigare behövt ha lucern (precis som du, för hullet), vitaminer och mineraler på båda mina hästar och nu behöver jag inget av dessa. Pavos foder innehåller väldigt mycket bra och man behöver inte komplettera med tillskott som vitaminer och mineraler vilket är väldigt smidigt.
 
Det finns massor av olika produkter och alla ligger på Pavos hemsida där man även kan läsa om diverse foders innehåll mm. Något som är postivt med Pavo i bland annat stora stall där det finns en del olika hästar som är lämpade för olika saker (tex avelsto, jämfört mot högpresterande hästar) så kan man mixa pallarna med olika säckar vilket är väldigt praktiskt och därför kan man ge det som just din häst mår bäst av.
 
Jag vill även passa på att rekommendera Slobber Mashen som mina hästar älskar (Inova är kräsen;). Förut åt mina hästar betfor men jag har helt enkelt bytt ut den mot Slobber Mash. Eftersom betfor består i princip endast av socker så ger den toppar och dippar och ger egentligen ingen effekt utan endast är onödigt men gott. Slobber Mashen däremot hjälper hästarna med återhämtning (jag ger mina efter varje pass) och innehåller mycket nyttigt, även super för magen (kolikhästar) och även hästar som har problem med tänderna och som sagt- mina hästar älskar den.
 
Om ni ska till Falsterbo så har Pavo en monter där (Som jag kommer hänga i en hel del) och då kan ni passa på att kolla på deras foder och även prata med de som kan lite mer än mig! :)
 
 
 

Händelserikdag!

Idag har jag mycket att göra eftersom vi rör oss mot varmare breddgrader imorgon. Allt ska packas (sjukt mycket packning) och hästarna ska göras fina och rena inför avfärd. Båda hästarna ska även ridas och fixas som vanligt och dagens mål är att lastbilen ska stå fullproppad med packning ikväll så att vi bara kan fixa det sista lilla imorgon förmiddag och sedan röra oss mot Skåneland. Får även besök av Pavo-Annorna (En Anna- två Annor ;) idag som ska leverera lite mat tll hästarna! Jag är så pepp inför kommande veckor och det här ska bli så himla roligt! :)
Min fina Pavo-jacka

Sverige i topp!

De svenska juniorerna har inte helt oväntat presterat grymt bra på NM i Finland- först tog de guld i lag och sedan tog de även hem alla medaljerna individuellt! Karl-Jakob Ingvarsson på Cafino tog guldet och var ensam om att hoppa felfritt i båda omgångarna. I omhoppningen om silver red Karl-Philip Ingvarsson på fantastiska Come Soon felfritt, medan Hanna Klensmeden på Selano utgick och tilldelades därför bronset. Alla tre medaljer till Sverige! :)
 

Inget att skriva om

Jag är verkligen totalt slut på idéer och det enda jag iprincip gör är att packa, blir en hel del packning när man ska vara borta i 1.5-2 veckor. Dessutom funkar ju inte blogg.se appen vilket gör att uppdateringen har varit minimal, uppdaterar oftast med hjälp av den och det är även där alla nya bilder laddas upp. Så nu hoppas jag helt enkelt på att den fixas till så att bloggen kan hålla lite standard ;) Vad vill ni läsa om?
 
 

RSS 2.0