Hela dagen framför mig!

Var i stallet strax efter sju och började med att longera Inova som var lite piggare idag, Niclas la även fram några bommar i ridhuset så Inova travade fint över en bom på volten. Hon såg väldigt fin och avslappnad ut och jag tror att det är super för henne att gå några dagar utan någon på ryggen emellanåt.
 
Därefter hjälpte jag Niclas och vi var klara runt 12 så då tog jag Marion och gjorde det sista i stallet. Nu har jag precis käkat lunch och är helt klar på hästfronten vilket betyder att jag har hela dagen framför mig. Ikväll kommer Denise (Nyberg) hit en sväng och sedan får vi se vad vi gör men fram tills dess tänkte jag packa. Dags att börja packa nu för på tisdag rör vi oss mot Skåne, Peder och Lisens fina anläggning grevlunda. Blir en hel del packning för både mig och hästarna men det ska bli så grymt roligt! :)
 
 

Dagens

Longerade Inova lite lätt idag medan Marion fick en promenad i skogen. Inova var lite pigg men såg superfin ut! Marion gick väldigt långsamt från stallet men fick upp farten när vi återvände hemåt. ;)
 
Såg även idag att Tyra Sjöstedt som driver hästbloggen darios.se (sveriges största hästblogg) har gjort ett inlägg om Marion, lite roligt haha. Men alltid trevligt med några fina ord så det tackar jag för. :)
 
Film från senaste träningen (som iof inte gick så bra)
 
 
 

Dålig update

Har inte hunnit uppdatera så mycket på sista dygnet på grund av brist på tid och idé att skriva om. Eftersom hästarna kommer få ta det lite lugnare nu över helgen så blir det inte så många rader om dem, men det tar jag helt klart igen nästa vecka i Skåne! :) Så, nu behöver jag hela enkelt lite inspiration om vad ni vill läsa om så alla förslag är mer än välkomna! :) Nu ska jag åka ut till stallet så jag hinner med mina hästar innan jag ska hjälpa Niclas ikväll.
 

Nordiska Mästerskapen

Ingen har väl missat att NM i Finland går av stapeln i helgen! Både onlineresultat inom respektive gren och kategori + webb TV hittar ni HÄR. Det svenska ponnylaget kat D tog hem bronset medan kat C tog hand om silvermedaljerna. Själv tror jag att juniorerna slår till på ett guld och även YR har ett ganska bra lag dock osäker på om de räcker hela vägen men det visar sig, tror annars att Norge kan vara farliga bland YR. Alltid lika spännande med de stora mästerskapen, Heja Sverige!
 
 
 

Ändrade planer!

Har tänkt om lite i planeringen och kommer tävla nästa helg i kullabygden istället för Vallentuna i helgen då det är gräs i kullabygden vilket är bra inför SM. Hästarna kommer istället få ta det lite lugnt nu i helgen för att sedan åka till Skåne tisdag eller onsdag nästa vecka. :) Det blir perfekt med några lugna dagar nu innan vi åker så att jag kan trimma ordentligt där nere och även starta Kullabygden. Är i Skåne i ca två veckor och sedan när vi kommer hem så blir det meeting i Gislaved (Inova 130-140, Marion 130) därefter ska hästarna kollas av både John (vet) och Janne (Equiterapeut) i början av augusti för att sedan starta sin sista tävling innan SM, Tierp, åker endast dit någon dag och tävlar men hoppas på att båda hästarna kan gå 140cm. Därefter blir det SM i Henriksdal. Eventuellt kommer vi åka på någon Pay & Jump på Runsten på deras gräs så att även Marion hinner göra några starter på gräs. Tror även att det blir lite vattenträning med Marion hos Peder och Lisen så att hon är tränad på det inför SM.
 
Detta känns som en bra plan och förhoppningsvis så är båda hästarna i fin form till SM och man kan ju även hoppas på att jag hinner starta en 140 med Marion innan mästerskapet. Det skulle kännas lite extra tryggt att iallafall ha startat en 140 utomhus med henne, även fast jag känner mig väldigt säker på henne. Det är alltså bara tre tävlingar kvar inför SM men detta oroar inte mig, jag har två månader på mig att få de i fin form och det finns massor med tid för träning. :)
 
Lite vattenträning behövs nog om jag ska lyckas sitta kvar på Marion, haha.

Dagens ridpass

Började med att skritta ut Inova i morgonsolen, hur mysigt som helst! Därefter hoppade jag sju åringen som är som en fyra åring, väldigt sent tagen och knappt riden. Den skötte sig bra när den höll huvudet i styr och fokuserad, väldigt hinderklok häst som gjorde det väldigt enkelt när den fokuserade. Travhoppade främst och försökte hitta lite servo men duktig var hon minsann! :) Därefter fick även Zeta ut och skrittas och lufta huvudet lite, alltid lika spännande att röra sig utanför väggarna med denna lilla häst.. Pigg och glad var hon iallafall! :)
 
Idag var även min equiterapeut Janne här och kollade hästarna. Båda två var hur fina som helst så de fick endast njuta av en timmes massage. Inova har verkligen behövt den här nedtrappningen både fysiskt och psykiskt och nu är hon som sagt jättefin igen. :) 
 

Svar på kommentar

Har du prövat och tagit ut båda hästarna, gjort ordning hästen som du ska rida, rider iväg tills dem inte ser varandra, lastar in den andra hästen? Det brukar fungera för mig :)
Vilket super bra tips! Ska genast prova detta! :) Tack!
 
Jag kanske är lite efter, men är ny på bloggen. Har det hänt ngt med Marion eller varför hoppade hon 140 förut och 110/120 nu?(: Är bara nyfiken! Tycker förövrigt att du rider riktigt väl och att båda dina hästar är super! Har verkligen fastnat för Marion och hennes språng!! (:
Roligt med ny läsare! Ja precis, vi köpte henne i augusti förra året, dock blev hon skadad i december och har varit skadad fram tills nu (första tävlingen var i helgen). Jag hann alltså endast tävla henne i 4 månader innan hon blev skadad och vi hann starta några 140 och kvalade till SM ganska direkt, dock missade hon både Scandinavium och SM på grund av skadan men nu hoppas jag att hon ska hinna komma i fin form till utomhus SM i augusti. Tack så jätte mycket! :)
 
Har en fråga angående Marion! Inte följt din blogg så jättelänge så undrar vad hon haft för skada? Jättebra blogg och superfina hästar, gillar när du får till filmer! Kram
Hon fick en inflammation i ett muskelfäste då hon oturligt nog fick en smäll där (antagligen när hon rullade sig). Alltså inga slitskador eller dy. Endast ren otur.Tack! :)
 
Får först och främst tacka för en Superbra blogg! Har en fråga, inte ridit varken mkt lr länge alls men inspireras till att vilja utvecklas så sjukt mkt av att läsa bla din blogg mfl. :) När du skriver att du jobbar hästarna basic, hur menar du då? Likaså att du skolar Marion mesta dels av passet? Muppfrågor kanske men är som sagt inte så rutinerad! Vore jättesnällt om du tog dig tid att svara i ett inlägg i bloggen då det är lättast att se om du svarat då!:)
Tack! Basic för mig innebär att jag stämmer av allt grundläggande, dvs övergångar, tempoväxlingar, skolor (öppna., sluta), byten mm, att hästen helt enkelt gör allt jag ber om under små hjälper. Jag har som en liten regel att alltid ställa en ny fråga till hästen vart åttonde steg så det hela tiden händer något nytt så att hästen fokuserar på sin uppgift och är lätt för hjälperna. Mitt basic jobb är sådant jag gör dagligen och sådant som alltid ska fungera. Med Marion är det som sagt ständigt konsekvent arbete och mycket skolning, med detta menar jag att jag gör henne olydig för att sedan göra henne lydig, jag tar fram problemet och löser det. Jag utmanar henne lite för att sedan hämta hem henne och rätta henne. Det konsekventa jobbet är också väldigt basic och övertydligt, tar hon tex inte en halvhalt då gör vi halt, tillrättavisningen kommer på en gång. Slarvar jag lite grann en gång med tex en halvhalt och tycker att den var okej och inte gör halt, då kommer det minsann inte bli bättre nästa gång utan man får helt enkelt vara övertydlig och "prata med stora bokstäver". Allt ska fungera bra- och gör det inte det så backar vi helt enkelt tillbaka ett steg- på en gång. Dessutom jobbar jag alltid hästarna innanför spåret för att undvika att hästarna tar hjälp av väggen. 
 
Inova är ju en väldigt fin häst men du har aldrig känt eller tänkt tanken att hon kanske inte klarar 150 klasser och behöver en annan häst som är mer lik zeta? vore kul och veta hur tankarna går? Om du kommer tänka om i ditt hästmaterial eller om du verkligen tror på båda hästarna? Zeta tror jag iaf kommer klara de högsta klasserna utan problem :)
Jag delar som sagt inte med mig av allt här på bloggen men Inova utvecklas fortfarande och jag kommer matcha henne mot detsamma som Marion och sedan se hur långt vi kan komma tillsammans. Marion passar mig som handen i handsken, dock tror jag egentligen inte att jag är den optimala ryttaren för Inova då hon möjligtvis skulle gå bättre med någon som rider med lite mer tryck men jag gillar henne såklart väldigt mycket och känslan på ryggen är inte densamma som från backen. Marion är en häst som troligtvis aldrig kommer att begränsa mig och självklart hade jag inte sagt nej till en likadan, med dessa hästar växer tyvärr inte på träd. Jag kommer helt enkelt jobba på lika mycket med båda och sedan se hur det går och om jag även kan ta in Inova i större klasser, det får tiden avgöra! Dock är jag väl medveten om att allt är till salu för rätt pris och man vet aldrig vad som händer på vägen.  
 
Debut 140cm,
Första Scandinaviumkvalet på Elittävlingarna i Strömsholm

I stallet

Har precis kommit till stallet och tänkte göra klart stallet nu på förmiddagen så att jag kan ägna eftermiddagen åt annat. Dagens "To do": Först och främst ska jag mocka och göra klart i stallet, därefter ska jag hoppa en häst som står på anläggningen innan equiterapeuten kommer och tar mina hästar. Om jag hinner ska jag även försöka hinna rida någon av mina hästar innan equiterapeuten kommer annars så får de promeneras efteråt. 
 
Nästa vecka åker vi ner till Peder och Lisen så den här veckan får helt enkelt bli en "fixar-vecka" med hovslageri, equiterapeut, veterinär och klippning av hästar. :)
 
 Trim och taktik i Scandinavium
Jag tror att jag har hamnat i en nostalgi period ;)

Instagram

Jag har nu långt efter alla andra skaffat mig instagram, så nu kan ni även följa mig (almaranebo) där! :)
 

Dagens ridpass

Trimmade båda hästarna i ridhuset idag och båda kändes riktigt fina! Fick till två riktigt bra och givande pass och hästarna kunde inte skött sig bättre! :) Jag började med Inova som fick jobba mycket lösgörande och basic, en hel del tempoväxlingar och detta gjorde hon mycket fint. Marion fick som vanligt det konsekventa arbetet där fokus ständigt ligger på att skola, även hon kändes väldigt fin och fräsch i kroppen.
 

Young Rider-tiden närmar sig

Halva året har gått och det är bara ett halvår kvar tills jag blir Youngrider vilket innebär att nivån höjs ytterligare ett snäpp. För att fortsätta hänga med i eliten så gäller det då alltså att bli stabil i svårklass (145-150cm). Redan i höst börjar kvalen till Scandinavium och eftersom de sista kvalen och finalen i Scandinavium sker i början av nästa år så räknas jag som YR redan i höst (endast gällande scandinavium kvalen) vilket betyder att det är 145cm som gäller då för att försöka få med sig några poäng mot finalen.
 
Redan förra året så var planen att detta året skulle vara förberedande inför kommande YR-år och planen var även att Marion skulle debuterat 150 nu under våren så att jag kunde känna mig trygg på elittävlingarna till hösten och vara med och fightas i toppen redan första året som YR. Dock blev det ju inte riktigt som vi tänkt oss med tanke på att vi har missat ett halvår i och med skadan. Nu får vi helt enkelt ta en sak i taget och nu ligger fokus främst på att matcha båda hästarna mot SM i augusti och därefter mot inomhussäsongen och Scandinaviumkvalen, sedan ligger ju som vanligt även inomhus SM tidigt nästa år.
 
Scandinavium; Morgondagens Vinnare

Vilodag

Idag är det riktigt äckligt och bittert väder som gör att man allra helst vill ligga hemma och se på film men vem skulle hitta på en sådan dum idé när man lika gärna kan vara i stallet hela dagen? ;) Båda hästarna hade en inplanerad lugn dag idag och det passade ju perfekt eftersom vägen till ridhuset kändes lite extra lång idag. Båda hästarna fick en välförtjänt vila och många timmars kvalitetstid! :)
 
Drammen, Norge
 
 
 
 
 

Svar på kommentar, frågestund?

Jättetack för alla fina kommentarer, framför allt från vinsten med Inova och tävlingen med Marion igår! :) Jag har fått in en del frågor och jag har även fått in förslag på att ha en "frågestund", då jag svarar inom kort. Är detta något som intresserar er och som fler önskar? Isåfall så får ni gärna kommentera och säga det så drar jag igång den senare.
 
Har du provat att ge den ena hö under tiden som den andra är ute? Det funkade för mig då mina hästar var så som du beskriver :) Eller är det kanske för mkt öppet eller stängt? Prova dig fram.
Tack för tipset! Dock bryr sig mina hästar inte om det finns tillgång till mat eller inte.:/
 
Ska ge en annorlunda kommentar (vi vet redan att du rider fett fint och att Marion är världens coolaste, känns onödigt att tjata om det :p) men de hade väldigt roliga hinder på den där tävlingen trotts att det var en regional :)! Rolig att se att de har lite mer "påkostad" hinderpark till de mindre tävlingarna också, tummen upp för det!
Haha tack! :) Detta var faktiskt något som jag också observerade och det var verkligen superfina hinder, dessutom var vattnet riktigt och inte bara en plastmatta. Superbra!
 
vad heter din tränare i efternamn? :)
Jag tränar för Niclas Haking och Pether Markne.
 
vad rider du henne pa för bett ser jättefint ut
 Tack! Jag rider henne främst på ett babypelham.
 
har en fråga, hon ladar ofta i vänster galopp efter hindret, iaf på markneträningen å även nån gång i denna bana, vet du varför? är det något du väljer eller är det något hon väljer?
Mycket observant av dig! Jag har också lagt märke till detta nu under igångsättningen men tror att det har att göra med att hon är svagare i högerbak med tanke på skadan. Dock kollade jag tillbaka på gamla filmer och insåg att hon i princip alltid landar i vänster galopp och sedan byter till höger, hon har det antagligen lite lättare i vänstergaloppen och det är oftast den galoppen hon väljer i kombinationer mm. Men såklart har vi allt under uppsikt hela tiden och har kontakt med våran fantastiska veterinär John Österdahl iprincip varje vecka för att stämma av att allt fortsätter åt rätt håll. Nedan är en film från november och det är endast 1-2 gånger hon landar i höger.
 
 

Film från 110cm


Film från 120


Tävlingsdagen

Marion var minst lika glad som jag och har presterat väldigt fint idag! I 110cm var hon ganska pigg och hoppade väldigt väl de första hindrena men tog ut sig lite väl hårt i början och orkade inte hoppa med samma spänst hela banan runt. Dock gör hon det väldigt bra ändå, dock behövde jag hämta hem henne ganska ordentligt emellanåt för att få henne koncentrerad på rätt uppgifter. Men jag hade faktiskt förväntat mig en mer tittig häst idag men hon sprang på glatt och gjorde det väldigt enkelt! :)
 
Till andra klassen hade hon landat lite och var nu  mycket mer hinderklok, hon backade av mer och var väl fokuserad på hennes uppgift. Behövde endast hämta hem henne en gång i denna klass och börja om lite men som sagt så är jag jätte nöjd med henne idag, visst är hon lite pigg och glad men jag hade förväntat mig att hon skulle vara vild ;)
 
  

Nolla i 120

Marion nolla i båda klasserna och var mycket mer fokuserad i andra klassen. Inte i en bom ;) Riktigt härligt att vara på tävlingsbanan med stjärnan igen! :)

Dubbelnolla i 110cm

Marion kändes väldigt fin dock lite vild så jag fick hämta hem lite emellanåt men det var ju inte så oväntat ;) Underlaget på banan är helt perfekt för Marion, inte alls djupt men inte stumt utan fortfarande med svikt så vi går in i 120 också. 

Snart framme!

Vi är snart framme i Roslagen och planen är alltså att starta 110cm, vi startar bland de sista så jag har gått om tid på mig. Beroende på hur hon känns i 110cm och hur underlaget är så startar vi eventuellt även 120 men det får vi som sagt se, dock startar jag ju sent i 110 och kommer isåfall bli efteranmäld i 120 vilket gör att jag startar först och isåfall kan spara en del språng på framhoppningen. Men som sagt, en klass i taget! :)

Jag behöver tips!

Mina hästar är oskiljaktiga när vi är ute och åker, detta gör det hela lite jobbigt vid träning och tävling över dagen då det inte går att lasta ut en häst utan att den andra blir frustrerad i lastbilen. Någon som har några som helst tips på hur man kan lösa detta? Hästarna står inte bredvid varandra i stallet utan vi försöker hålla de ifrån varandra i vardagen men ändå uppstår detta problem vid urlastning (även fast Inova inte gillar Marion, haha) och detta är såklart en skaderisk (även fast vi har gummimatta på väggen bakom hästarna och att de är rejält lindade med paddar som går från knäna och nedåt) så vartenda litet tips mottages mycket tacksamt!
 

Hoppkurs för Niclas Haking

Ta chansen att träna för Niclas Haking den 29-30 Juni på Stora Kovik som är beläget i Nacka/Värmdö. Kursen är öppen för alla nivåer och även ryttare utifrån är varmt välkomna! Det kostar 300:- /dag och anmälan görs till mig på 0732544193.
 
Niclas Haking är utbildad tränare i hoppning och har sedan flera år drivit sitt eget företag. Han har tidigare arbetat som beridare på Tärnö Säteri, hos Harm Thormählen i Tyskland och på flera andra handelsstall. Han har stor erfarenhet av utbildning av unghästar, har vinst i 150 hoppning och även startat 160 Grand Prix.
 

Är det så ni uppfattar det?

Ni vaknade minsann till lite angående kommentarerna och jag fick in en kommentar som faktiskt även jag vaknade av:
"Jag läser din blogg i stortsett varje dag och varför jag väldigt sällan kommenterar är för att man får aldrig nått svar eller "gehör" över att du ens sett kommentarerna så då känns det oxå så onödig tid att kommentera.. Tyvärr"
 
Är det så här ni uppfattar det? Jag svarar faktiskt förr eller senare på iprincip alla frågor jag får, dock så består större delen av kommentarerna av (utan att skryta) fina ord om både hästarna(främst Marion, haha) och min ridning och jag vet inte riktigt hur jag ska besvara detta.. Jag tar åt mig och blir väldigt glad av kommentarerna och de orden betyder mycket för mig och det är en trygghet att få stöttning även från er och inte endast "teamet". Men som sagt så vet jag inte riktigt hur jag ska besvara dessa och jag är inte den personen som lägger upp kommentarer med beröm för jag tycker bara att det känns så drygt och skrytsamt och det är inte så jag vill uppfattas som person.
 
Jag vill bara förtydliga att jag läser alla kommentarer (även från anonyma eftersom det bara är att kolla upp ip-adressen om jag skulle vilja veta vem det är som kommenterar) och det är absolut inte så att jag ignorerar kommentarerna bara för att jag inte svarar. Jag läser, tar åt mig och svarar på frågorna om det så är något att svara på. Men om ni uppfattar mig som otacksam bara för att jag inte svarar så ska jag såklart ändra på det. Är det fler som anser att ni ödslar tid på att kommentera på min blogg för att ni får dålig respons?
 
 
 
Bara för att jag inte ska verka så otacksam så vill jag även passa på att tacka för alla fina ord jag får och förtydliga att dessa betyder mycket och jag är mycket tacksam för de. Måste även passa på att tacka lite extra för en kommentar som stack ut i mängden, den gjorde mig glad, chockad och förvånad att någon har mig som förebild är mycket inspirerande då jag själv har väldig många förebilder och studerar deras ridning ständigt.
"Marion är verkligen en fantastisk häst, men man ska inte glömma bort hennes fantastiska ryttare! Jag beundrar verkligen hur sjukt bra du rider, Alma! Så himla följsamt, prydligt och effektivt. Helt otroligt! Önskar verkligen att jag kan bli lika duktig som du en dag, du är en superbra förebild. :)" Stort Tack och lycka till framöver!

Dagens ridpass

Trimmade Marion över två bommar idag och hon var superfin! Jobbade bara basic över bommarna som låg på medellinjen. Jobbade främst med att guppa över första bommen lite fint för att sedan göra en övergång till trav, trava några steg, fatta galopp och sedan guppa lugnt och fint över sista bommen. Jobbade även över bommarna på volt och i slutet när jag hade skolat henne ett tag med övergångar mm så reglerade jag antalet steg mellan bommarna i galopp. Hon gjorde allt väldigt fint och höll sig väldigt fokuserad passet igenom. Ett bra pass inför tävling imorgon då jag har stämt av allt det sista och gjort ett konsekvent jobb. Marion är även nybadad och lastbilen är packad, imorgon är det äntligen dags för tävling! :)
 
Inova joggades väldigt lätt idag och hon ska även få några lugna dagar nu i början av veckan. Det gäller att samla lite extra energi innan vi åker ner till Peder och Lisen.
 
  

Tävling imorgon!

Tog en välbehövlig sovmorgon idag och ska snart åka ut till hästarna. Båda hästarna ska ridas lite lagom idag och imorgon är det dags för årets första tävling på Marion! :) Hur roligt som helst och hon kommer garanterat vara lika vild som på första hoppträningen. Vi åker alltså till Roslagen över dagen och hoppar en 110cm. Jag gillar vårt upplägg med att ta ut henne tidigt och endast hoppa småklasser istället för att vänta tills hon är helt igång och gå direkt ut i 130- klasser eftersom hon behöver några rundor i kroppen innan hon kan fokusera på sin uppgift ordentligt.
 

Glad Midsommar!

Har varit i stallet nu på eftermiddagen och min härliga porslinshäst Marion har återigen bevisat vilken hopphäst hon är genom att hoppa ut från hagen och springa ut en liten sväng på vägen och på så sätt lyckats göra Inova tokig i hagen..  Mina hästar motionerade sig helt enkelt själva idag och jag fick istället spola av de och kyla benen. Båda hästarna verkar iallafall oskadda dock lite gladare och tröttare än innan..
 
Kan ju passa på att gnälla lite angående erat engagemang på bloggen på sistone.. Har haft 500-700 unikaläsare de senaste dagarna och iprincip inga kommentarer.. Det är lite givande och tagande som gäller så desto mindre feedback jag får desto mindre roliga inlägg får ni, och att slösa timmar på att ladda upp filmer känns väldigt omotiverande, den tiden kan mycket väl gå till annat eftersom jag själv kan titta på filmerna hur mycket jag vill utan att lägga timmar på youtube.. Så nu är det upp till er om ni vill ha något roligt att läsa om eller titta på. ;)
 
 

Film från träning

Som sagt, väldigt nöjd med Inova men inte alls nöjd med känslan angående min ridning på Marion, tror faktiskt det här var våran sämsta träning och det känns som att vi är tillbaka på ruta 1 igen även om detta inte upplevdes lika tydligt från marken.


 
 

Träningen idag

Första övningen bestog av tre bommar som var placerade på medellinjen där vi skulle reglera galoppsprångens storlek och kontrollera avsprångspunkten genom att först lägga hästarna lite utifrån för att sedan komma lite intill. Därefter hoppade vi ett räcke och en oxer på ena långsidan där syftet var det samma som föregående övning, alltså att först lämna lite plats till hindret för att sedan komma lite intill. Därefter hoppade vi en liten bana på 5 hinder och 6 språng.
 
Jag började med Inova som kändes fin! Lite spänd och ofokuserad i början men fokuserade fint på sin uppgift när vi började jobba med bommarna och eftersom hon är väldigt lydig så gjorde hon bomövningen väldigt fint. Även linjen gjorde hon fint där jag fick fokusera på att supportra henne och spänna bågen lite extra, avslutade sedan med att hoppa banan två gånger och hon kändes fin även där och sista rundan hittade jag precis den ridningen och trycket som jag behöver på henne. Väldigt nöjd med Inova idag! :)
 
Därefter hoppade jag Marion och med henne blev jag för ovanlighetens skull aldrig riktigt nöjd. Hon började väldigt fint över bommarna och gjorde detta väldigt enkelt! Hoppade sedan linjen där hon blev lite vinglig så jag hämtade hem henne lite för mycket vilket resulterade i att hon blev lite tom och min känsla var att jag tappade lite valmöjlighet vid taxering, jag kände att jag inte riktigt blev klar i så god tid som jag brukar. Dock syntes detta inte lika tydligt som det kändes och Pether var ändå nöjd och tyckte det var bra- dock är jag aldrig nöjd med bra, bra är bra men inte tillräckligt, det ska vara perfekt. Banan gick väl detsamma och det blev lite vingligt, lite sena beslut och inte samma trygga rytmiska harmoni vi kan ha- men det var ändå bra, även fast inte känslan på ryggen var den samma.. Marion gick alltså bra- men inte så mycket mer..
 
Film kommer

Snabbinlägg

Nu har jag lämnat Edeby och är på väg till Pether med båda hästarna(!), riktigt roligt då det är första gången sedan januari som båda följer med!

Red Stinas Guiness och hennes fina fyraåring HQ i förmiddags och båda skötte sig väldigt bra! Har haft tre riktigt roliga dagar hos Stina på fina Edeby! :)

Dagens plan!

Idag ska mina hästar tränas för Pether så mamma kommer och hämtar mig och hästarna i eftermiddag för träning och sedan återvänder jag hem igen. Men innan dess ska 4 hästar ridas så jag och Stina rider två var så det här blir en lite lugnare dag, skönt! 
 

Film från dagens hoppning

Haha, dagens fail på film! En härlig knock från Estelle som gör att jag håller på att ramla av, haha. Flygturen är precis i slutet så jag bjuder på dagens skratt! 
 
 
Här kommer även en liten film på när Stina hoppar Zeta
 

Fina hästar!

Alla hästarna har gått bra idag! Jag red ut på Quidam, hoppade lite på gräsbanan med Marion (även Stina tog något språng vilket såg väldigt fint ut), hoppade sedan Estelle på gräsbanan och avslutade med en tur i skogen med Inova. :)
 
Estelle var helt klart dagens höjdpunkt! Jag har sett henne väldigt mycket tidigare och alltid tyckt att det är en väldigt fin häst men när man själv sitter på ryggen så känner man vilken otrolig kapacitet och hur mycket hopp det finns i henne! Hon inbjuder till en fantastisk känsla och hoppar stora hinder så himla enkelt! Jag tror att denna häst garanterat kan gå 150cm om hon bara får lite tid för det finns verkligen mycket hopp i henne! Tog upp det lite på slutet och då bjöd minsann Estelle på att nocka mig så jag höll på att flyga av haha! Riktigt roligt att testa henne och jag blev verkligen positivt överraskad! :) Film kommer
 
Zeta hoppades bara lite lätt idag, hoppade en bana på typ 80cm bara för att få hoppa lite titthinder innan tävlingen på söndag. Stina avslutade med att ta något språng på henne och det gick mycket bra! :)

Lunch!

Vi har precis ätit lunch och ska snart ner och rida igen. Stallet är klart sedan länge och tre av åtta hästar är klara! Nu ska några hästar ut och hoppas på fina gräsbanan, härligt!

Klar för dagen!

Nu har jag och hästarna boat in oss! Red Marion innan vi åkte och hon fick ett lätt pass i skogen, båda hästarna har tagit det lite lugnare nu så att jag kan trimma ordentligt de här dagarna hos Stina. :) Red Inova på utebanan och hon kändes fin! Hoppade lite lätt med henne idag, fick skola henne lite i början men sedan gjorde hon det väldigt fint!
 
Red även ut en sväng med Stina på hennes fina häst Estelle och det gick lugnt och fridfullt! :) 

På väg till Stina!

Sitter i lastbilen nu och det ska verkligen bli jätte roligt att komma iväg till Stina någon dag! Det är verkligen bra att träna med någon ibland och vi brukar faktiskt ventilera om hästarna en hel del vilket är väldigt smidigt då vi har samma tänk kring tävling och träning och på så sätt kan hjälpa varandra med små tips. Så härligt att man som "konkurrenter" ändå kan vara bra kompisar och hjälpa varandra! :)

Någon som jag däremot inte är vän med för tillfället är blogg.se appen, den fungerar inte alls och därav den dåliga uppdateringen.. Men jag kommer nog uppdatera en del under dagarna och annars kan ni hålla koll på mig på kristinawarg.se! :)

Prel Tävlingsplanering

Som det ser ut nu så är denna väldigt preliminär men jag vill ändå ha en plan så jag har något att jobba utefter, så jag har en riktlinje med framför allt Marion som ska vara helt igång till SM. Hon kommer behöva komma ut en del så att hon vänjer sig lite mentalt (hon blir väldigt tittig och grön när hon inte tävlat på ett tag) och det är också därför jag tar ut henne ganska tidigt och ta det succesivt. Nu har vi ju hoppat 110/120 på träning och då är det det som gäller på tävling. Jag tar ut henne tidigt men lågt istället för att få upp henne i höjd hemma och gå direkt in i 130 senare just för den mentala biten då hon behöver komma ut och få rundor i kroppen.

24 Juni Roslagen
Marion Zeta
110cm 

30-1 Juni Vallentuna
Marion Zeta 110/115 första dagen och 120 andra dagen.
Inova Light 120/130 andra dagen.

4-14 Juli Grevlunda (prel datum)
Ev. Kullabygden 8 Juli
 
Pay & Jump Runsten
Marion Zeta
 
27-30 Juli Gislaved
Marion Zeta
Inova Light

9 augusti Tierp (en/två dagar)
Marion Zeta 130-140
Inova Light 130-140

22-26 augusti SM Henriksdal
Marion Zeta
Inova Light


Tänkvärt!


Dagens ridpass

Båda hästarna fick ta det lugnt idag. Inova fick komma ut i skogen i sällskap med Julia och Hubbe, blev mest skritt men även lite trav och galopp. Zeta fick ett lätt pass i ridhuset, hon kändes lite trött idag men ändå fin! Tog det väldigt lugnt med henne idag och hon hade en del träningsvärk från träningen men det var inte så oväntat.

Imorgon åker jag förhoppningsvis till Stina och är där i några dagar med hästarna på hennes fina gård, vore verkligen jätte roligt och trevligt! :)

Dagen

Jag har precis ätit lunch och gjort en preliminär planering fram till SM, jag lägger upp den här när den är klar. Nu ska jag ut och övningsköra och sedan röra mig mot stallet! :)

Film från träningen

Ljudet är väldigt ojämnt i filmen + att det ösregnar (Niclas behöver prata väldigt högt) så det sprakar väldigt mycket, menmen. ;)

 


Bra träning!

Marion skötte sig väldigt fint på dagens träning och var betydligt lugnare än senast. Vi hoppade en linje med räcke/17m/oxer/17m/räcke och jag red på 5 steg för att skola och stärka henne. Hon kändes väldigt fin och detta är ju en ganska simpel övning som är perfekt nu under igångsättningen eftersom hon både behöver stärka sig och skolas en del. Hon hoppade väldigt väl och jag fick som vanligt balansträning- härligt! Behövde skola henne konsekvent i början med någon halt men det är lite så vi jobbar med henne men det ger resultat och hon rättar sig väldigt fint! :)

Film kommer

Träning idag!

Inova gick inte vidare till finalen idag och eftersom att hon har gjort tre klasser riktigt bra så får hon stanna hemma och vila idag. :) Däremot åker vi och tränar Marion hos Niclas så då får vi se om hon har lugnat ner sig nu till vår andra hoppträning, haha..

Film från dagens stilhoppning


Bra gissat!

Ni hade minsann stenkoll på att det var Peder och Lisens fina gård Grevlunda som jag ska till! :) Vi åker troligen ner nästa onsdag och stannar där i ungefär två veckor. Hästarna får ta det lite lugnt fram till dess och sedan träna en hel del där nere. Både Peder, Lisen och Jens är på plats och även Niclas är där någon dag innan Falsterbo, dessutom har även Pether slängt ur sig att han kanske kan komma ner och träna mig (dock känns väl det lite för ambitiöst när det redan finns hjälp på plats). Detta ska iallafall bli väldigt rolígt och lärorikt!

 

Vinst!

Inova har presterat minst lika bra idag som igår och vi tog hem vinsten i första klassen som var en stilhoppning (har aldrig hoppat det förut, haha)! Hon kändes riktigt fin och vi fick till en väldigt fin nollrunda! Fick även väldigt fint omdöme från domarna Pontus Westergren och John Hickey, roligt! :)

Hoppade sedan ännu en 120 där vi fick ett nedslag i omhoppningen men hon kändes fin även här! Inte lika bra runda som vinsten men hon kämpar med mig och har ett härligt självförtroende, precis som det ska vara! :)

 


På väg till stallet

Är i stallet om en minut och då blir det knoppning och lastning! Sen rör vi oss återigen mot Runstenshoppet!

Film från dagens runda

Här kommer Inovas runda i 120 idag. Börjar i undertempo men kommer sedan igång ganska bra! Hon hoppade väl och hade bra koll på benen, inte i en bom idag även fast det blev lite okoncentrerat och vingligt där ett tag när jag hoppade 4-5 hinder utan stigbyglar. Hon känns iallafall väldigt fräsch och vi jobbade med varandra idag. Skönt att kunna gå ner i klasserna ibland utan att hon blir nonchalant och slarvig.

Imorgon hoppar vi faktiskt två stycken 120, ena på stora banan och andra på lilla banan. Bra att få gå på olika gräs nu inför kommande grästävlingar och i år går ju faktiskt även SM på gräs.  

 


Ett tidsfel

Inova var superfin idag! Hon hoppade väldigt väl så jag tappade båda stigbyglarna i mitten av banan (tur att Marion är på gång så att jag får lite balansträning ;) ) och tog ut vägarna lite för att hinna få tag på stigbyglarna igen så jag fick ett tidsfel. Lite surt då det var väldigt få nollor och hon kändes väldigt fin! Både rundan idag och imorgon är kval till finalen på söndag, dock är det endast 25 som kvalar av ca 200 så det är lite tufft och därför stör tidsfelet mig ännu mer menmen, får rida lite fortare imorgon! :)

Den andra hästen som jag aldrig tidigare sett eller suttit på ville inte samarbeta med mig heller så de ska kolla upp den. Men en fin häst med mycket hopp! :)

Skriver mer ikväll och lägger upp film på Inova! :)

Snart dags!

Ska kolla banan lite nu och sedan brodda och besiktiga. Inova går 120 idag och sedan ska jag hoppa en till häst,  lite spännande! Jag vet inte vad det är för någon och jag har aldrig sett den men tror att den är vit, haha. Startar den efter Inova i 120in.

Mitt hästiga sommarlov

Mitt sommarlov blir så klart mycket häst men vi tar det en bit i taget. ;) Om två veckor åker jag tillsammans med mina hästar till det här fantastiska stället ett tag. Någon av er läsare som har en idé vems gård detta är och var den ligger? :)


Tävling imorgon!

Imorgon är det dags för tävling, Inova ska som sagt endast gå 120 i helgen så det blir perfekt! Sjukt mycket starter och jag startar som nr 102 imorgon vilket passar väldigt bra då jag hinner rida Zeta innan vi åker. Vi åker fram och tillbaka varje dag så att jag hinner med lilla bruna + att Inova får komma hem och gå i hagen. :)

Båda hästarna kändes iallafall väldigt fina idag! Båda fick jobba lite i ridhuset och avsluta med en skogstur, red igenom båda ordentligt så de kändes väldigt fina i slutet. Med lite tur får Zeta hoppas lite lätt imorgon :)


Svar på kommentar

amanda om Tillbaka till verkligheten:
blir det sm med zeta? :)

Ja, i dagsläget räknar vi med att hon ska vara helt igång till dess! :)

om Andra året i rad!:
Grattis! :D vad är de för skola/inriktning du går på? :)
Tack! :) Nacka Enskilda Gymnasium som är ett idrottsgymnasium, jag läser samhäll/ekonomi.

Hanna om Film från träning:
Superfint!! Hur långt är det mellan de 4 räckena? :)
Tack! :) Har för mig att det var 8.5-9m så det är ganska trångt.

Emmah om Film från träning:
Vad är där för stam på den?

Marion Zeta är e. Robin Z-Irco Marco-Crown Point xx- Qantas xx. Har mycket meriterat möderne med flera svårklasshästar i stammen, Hennes broder Cadence har gått WC i Geneve 2010, Nationshoppningar och har massor av placeringar i GP i USA, Övriga syskon inkl marion har plac i 140cm.

om Träning hos Pether:
Ser att du har Veredus bootsen. Är du nöjd med dem?
Använder du dem ofta? :)
Absolut! Jag har två par varav ena paret är ganska slitna så köpte ett par nya ett år senare och då hade Veredus utvecklat de till det bättre! Jag har haft de nyaste paret i drygt ett halvår och de funkar jättebra dock töjer sig resåren en del. Jag använder alltid mina boots vid hoppning på Inova, Zeta använder endast när hon har brodd.

Hur får du in allt ditt långa, tjocka hår under hjälmen? Kan du visa?
Haha, det är inte så mer komplicerat än att jag lägger allt hår uppe på huvudet och trycker på hjälmen! ;) I början såg jag ut som en trollunge men nu börjar man hitta snitsen! I Samshield hjälmarna kan man även ta ut kuddar så att hjälmen inte sitter en meter över huvudet. ;)

Hur många läsare har du? Du är grym!
Tack! :) Jag har ca 500 unika läsare varje dag och sidvisningarna ligger strax över 1000.

Linn om Vilodag:
Hej! Skulle inte du kunna utse veckans blogg? :) så kul att få se olika bra bloggar :)
Nja.. Jag läser inte så många bloggar då jag endast läser bloggar som drivs av personer som jag känner och tävlat mycket med, tex Kristina Warg, Emma-Maria Thalén, Amanda Gullström. Annars kan jag tipsa om den nya bloggen kommentatorn som skriver om vad som händer på olika hästbloggar (bland annat min, Stinas och Amandas).


Dagen

Började dagen med att trimma Inova inför helgen. Jobbade henne lite över tre bommar på långsidan där jag reglerade antalet galoppsprång, jobbade lite övergångar och andra övningar där fokus låg på att jobba lite basic och lydnad. Ett riktigt bra pass som vi laddat för länge! :) Hon kändes iallafall grymt fin så nu kan hon ta det lugnt imorgon igen och sedan vara fit for fight på fredag när det är tävling.

Zeta fick ett lugnt pass idag och fick jobba i lina. Ska rida igenom henne imorgon och bränna lite energi så vi kan hoppa lite på fredag ;) Förresten, vi fick lite slumpartat veta att hon fyller 9 år idag, dock kommer nog den här hästen aldrig växa upp ordentligt, haha. :)

Har varit på Runsten och byggt banor hela kvällen och det tog ca 5h, men nu står allt där så fint och banorna och underlaget ser verkligen riktigt bra ut! De har lagt ut ganska mycket sand på framför allt den stora banan så det krävs inte så hård broddning om vädret håller i sig.

Det rullar in grymt med frågor och kommentarer hela tiden så imorgon är det minsann dags för mig att svara på några. :) Nu är det sov-dags!

image description


Banbyggande!

Tävlingarna börjar på Runsten imorgon så just nu bygger vi banan på stora gräsbanan. Gräset ser faktiskt riktigt fint ut! :)


Följer tävlingarna i Hagen

Då var det dags för antagligen en av de mest avgörande tävlingarna för landslagstruppen! Ända sedan i januari så har vi fått information om vilka tävlingar som är "viktiga" och denna tävling i Hagen, Tyskland, är nog den svåraste tävlingen av de "viktiga" vilket gör denna ganska avgörande inför framför allt EM. Tävlingen kan man följa HÄR, heja Sverige!

Tillbaka till verkligheten

Jag har som ni märkt haft fullt upp de senaste två veckorna med skolan och att fira studenter och någonstans däremellan hittat tid till mina hästar. NU, har alla härliga människor tagit studenten och jag har sommarlov så nu är min vardag precis som jag vill ha den- fullt fokus på hästarna och ändå en massa ledig tid för annat (bloggen ;))!

Jag känner att jag inte riktigt hunnit med bloggen ett tag, så kort och gott! Inova har tagit det väldigt lugnt nu i 11 dagar, hon har fått leka skogsmulle och har under denna period varit i ridhuset 1-2ggr. Anledningen till detta är att hon har haft en riktigt tufft år. Jag köpte henne för 1 år sedan, då hade hon startat en 140. Jag debuterade 140 med henne efter 2 månader och därefter har hon iprincip gått det varenda tävling. Nu, när man har allt svart på vitt så har jag alltså haft lite för höga krav på henne och räknat med att hon skulle maxpresterat iprincip varannan helg och det har bara blivit för mycket. Hon har inte mycket rutin sedan innan och hela det här året har varit tufft med många Elittävlingar, Scandinaviumkval, Scandinavium och SM (inkl SM-kval). Jag har varit extremt noga med återhämtning i veckorna och kyler och fixar alltid med hästarna och det är nog det som gjort att (peppar,peppar) hon hållt bra, men nu så känns det bara som att hon behöver den här tiden att rensa huvudet, känna att arbetet är kravlöst, enkelt och roligt! :) Hon ska även åka till Runsten och tävla i helgen och endast gå 120 för samma syfte. Detta känns väldigt bra med henne och jag tycker vi har en bra plan då den här "vilan" ligger bra i tiden. Då får hon ta sin tid nu och sedan kan man matcha henne mot SM i augusti. :)

Zeta jobbar på bra och är iprincip igång, jag rider fulla ridpass på henne i veckorna och hoppningen börjar även komma smygande vilket är helt underbart roligt! :) Första hoppträningen var i lördags och det var ren lycka. Första tävlingen för henne blir nästa helg då vi ska starta en 110cm. Jag tycker att det är bättre att ta ut henne på tävling ganska tidigt då hon kommer behöva några rundor där hon kan springa av sig lite. Det kommer alltså bli lite som när vi köpte henne, jag kommer träna på tävling så att hennes lilla huvud hänger med och göra ett antal starter i lägre klasser för att sedan ta upp henne när poletten ar trillat ner och lugnet har lagt sig. :)


Sista studentmottagningarna!

Är på väg från dagens första studentmottagning till dagens andra mottagning. Idag är det de sista mottagningarna så framöver blir uppdateringen på bloggen bara bättre och bättre! :)


Igår och idag

Igår red jag ut på grusvägarna med Inova och vi var nog ute i 1.5h, så härligt i solen! Hon var ganska pigg men jobbade på bra! Zeta joggade jag i ridhuset i 20min och skrittade därefter ut en runda.

Idag ska Inova ridas igenom lite i ridhuset och Zeta ska antingen longeras eller ridas.


Andra året i rad!

Nu har jag sommarlov och jag blev stipendiat även detta år! :) Nu ska jag äta lunch lite fort innan jag drar vidare till stallet.


Frukost

Sitter och äter frukost nu och ska snart dra iväg till skolan. Har skolavslutning mellan 9-11 (missade det förra året när jag fick stipendium, haha), därefter drar jag vidare till stallet och rider för att sedan åka hem och duscha för att vara hos min kompis kl 18 på studentmottagning. Jag antar att jag inte kommer ha så mycket tid till annat idag och därför får filmen på Inova vänta tills imorgon.


Hoppning på schemat!

Vill bara börja med att tacka för all positiv feedback från träningen igår! Roligt att ni också gillar min gummiboll!

Idag var det istället Inovas tur att få hoppa lite och jag tycker att hon gjorde det riktigt bra! Började med ett räcke med bom framför och sedan en oxer med bom framför- en övning vi ofta gör hos Pether. Första sprången var hon inte helt avslappnad och hoppade lite spänt men efter att hoppat räcket ett par gånger släppte det och jag fick precis den effekt jag ville med bommen! :) Därefter hoppade vi en liten bana vilket hon gjorde bra, och sedan avslutade vi med att ta en linje lite större vilket hon gjort bra men lite matt.

Hon började alltså lite spänt för att sedan övergå till super för att avsluta lite tröttare med mindre spänst men hon kändes ändå grymt fin och jag hittade tillbaka till samma gamla fina känsla som jag har saknat på henne på sistone. :)

Lägger upp en liten film imorgon.


Dagens plan

Tog sovmorgon idag vilket var väldigt skönt! Hästarna tar jag ikväll då jag har lite annat att göra på dagen. Inova har fått en väldigt lugn period och har inte varit i ridhuset på över en vecka, hon har bara fått komma ut i skogen och rensat huvudet vilket jag tror att hon verkligen behövt. Detta betyder att hon inte ens har gått på nya underlaget så jag tänkte rida lite ordentligt och hoppa henne ikväll.

Marion får ta det lite lugnt idag efter hennes ambitiösa prestation på träningen igår.


Film från träning

Nu kommer filmen på min galning! Det går lite väl fort emellanåt men det är sånt man får ta nu i början, hon är ju trots allt bara glad! :) Övningen med räckena var lite tuff för henne eftersom hon inte kunde springa på lika hårt men det är ju lika bra att ta tag i det svåra på en gång! :)



Världens lyckligaste!

Jag vet inte vem av mig och Zeta som är gladast men herregud vad roligt det är att börja komma igång, även fast hon är mer i luften än på marken haha. Man kan verkligen inte sluta le när man rider henne, helt sinnes hur härlig och lycklig hon är! :)

Film på min vilda häst kommer upp ikväll! Nu ska jag åka hem och rida Inova. :) Här får ni en liten bild som smakprov iallafall ;)


På väg!

Nu är vi på väg! Det här ska bli sååååå roligt! Äntligen! :D


Runsten Equestrian täcke

Fick hem två nya fleecetäcken idag med läderspänne och Runsten Equestrian loggan på! Grymt fina, stort tack! :)


Bra dag!

Bra dag i Strömsholm! Fint väder, trevligt sällskap och Niclas fina sjuåring är kvalad Falsterbo! Nolla och 3a bland sjuåringarna i 140 idag, mycket bra gjort! :)

Kom tillbaka till stallet ganska sent nu på kvällen så jag prioriterar att rida Zeta idag , för imorgon ska hon till Pether på träning (!!!!). Mamma gick en promenad med Inova medan jag red Zeta. Imorgon blir det alltså första träningen på 6 månader! Lycka! :)


God Natt!

Har precis kommit hem och ska genast somna, ska bara skriva lite fort.. Inova fick bara en promenad idag eftersom equiterapeuten var här. Zeta fick ett pass i ridhuset och hon kändes riktigt fin!! Grymt skönt, det var varmt så det blev ett ganska kort och effektivt pass men det passade ju bra eftersom hon var fin.

Uppstigning kl 05.45 för att tillbringa mina första sommarlovsdag på tävling i Strömsholm med Niclas, ska även försöka hinna med mina egna hästar på kvällen.

image description


Janne på besök!

Jag har precis tillbringat ett antal timmar genom att studera den fantastiska equiterapeuten Janne! Han tog sig även tid att titta på Inova och hjälpte henne med sin återhämtning vilket var super! Han var riktigt kunnig och har jobbat med detta i över 40 år och är hos många kända elityttare i Sverige och utomlands. Om resultatet av hans arbete blir lika positivt som jag tror så har vi definitivt en till person med i teamet, riktigt roligt och lärorikt! :)


Klar med skolan!

Har haft min sista lektion i 2an, och min sista tyska lektion genom tiderna! Grymt skönt! Nu är jag i stallet och båda hästarna ska ridas lite tuffare, sen blir det studentmottagning igen! :)


Dagens ridpass

Idag har det varit en riktig "hästdag". Började dagen med att städa lastbilen som blev hur fin som helst, därefter drog jag ut till stallet där jag har varit hela dagen. Det har varit väldigt skönt och jag hann även med att ta intaget och träna Julia som skötte sig exemplariskt på träningen, grymt roligt att se framsteg! :)
 
Inova fick en lång uteritt i det fina vädret och hon var väldigt pigg! Härligt att hon uppskattar uteritterna och att hon får tänka på lite annat ibland, tror faktiskt att det är precis vad hon behöver för tillfället.

Zeta fick ett lättare pass i ridhuset, de hade lag in nytt underlag vilket hon reagerade lite på i början av passet eftersom det var mycket ljusare i ridhuset än vanligt men annars så kändes hon helt okej. :) Hon var lite ofokuserad och blev lika chockad av ljuset vid varje spegel (har speglar på hela ena långsidan och ena kortsidan, haha), men när hon väl fokuserade så kändes hon riktigt fin, speciellt i traven! :)

image description
Inova hittade ännu en myskompis idag, haha..


Fantastiskt!

Hittade den här filmen som Alexander Zetterman gjorde när fantastiska High Yummy blev såld till Kanada för en månad sedan. Jag bara ryser när jag ser den här filmen och jag tycker att det är mäktigt att se hur mycket den här hästen ändå har betytt för teamet, att även de som driver försäljningsstall fäster sig så till sina stjärnor. Jag trodde ändå att de valde att ta ett litet avstånd och inte fästa sig allt för mycket då de vet att hästarna troligtvis säljs förr eller senare. Men någonstans så förstår man ju ändå hur mycket känslor som byggs på när man har haft hästen sedan den var 5 år, och sedan tar den upp till den högsta nivån- med sikte på OS. En fröjd att se och en grym häst som har framtiden för sig..



Tävlingsplanering

Det är väldigt ont om tävlingar framöver och de få som arrangeras är fulla sedan länge. Dock gör inte detta så mycket då vi har tänkt om lite angående Inova. Vi struntar i Strömsholm i helgen och kommer även ta ner Inova i klasserna någon tävling innan hon får vila. Hon har gått väldigt tufft och behöver komma ut och hoppa lite småklasser där hon (och jag) kan känna att det är kravlöst, enkelt och roligt. Hon kommer även att få en välbehövlig vila där hon får möjlighet att återhämta sig ordentligt. Medan hon får ta det lite lugnare ett tag så kan jag även lägga full fokus på att få igång Zeta. Men med henne tar vi en tävling i taget :)

14-17 Juni
Runstenshoppet
Inova Light

(har bytt lite klasser och kommer troligtvis endast hoppa 120 istället för 140)

24 Juni
Roslagen RKK
Marion Zeta
110/120

Första tävlingen sedan november!!!

Därefter kommer Inova få lite vila och båda hästarna kommer även att kollas. Efter detta åker vi eventuellt iväg och tränar i några veckor men mer om detta senare.



Bra dag!

Red båda hästarna tidigt imorse och de kändes väldigt bra! Inova fick ett väldigt lätt pass där hon fick jobba lite lägre för att stretcha ut ordentligt och hon kändes faktiskt väldigt mjuk och fin ända från början trots att hon vilade igår.
Zeta var lite morgontrött och behövde galopperas igång lite innan hon började arbeta ordentligt, och då blev hon superfin! :)

Annars har jag varit i skolan hela dagen och har avslutat 6st kurser varav jag spikade mvg i alla, mycket nöjd! :) Kvällen spenderas på Stinas och Hedvigs studentmottagningar. Bra dag idag! :)


Observera RGB på läktaren ;)


Bra start på dagen!

.


Snabbinlägg- Vilodag

Hästarna fick gå långpromenad på asfalten nu på kvällen och båda verkade väldigt nöjda och lugna. Nu ska jag hoppa i sängen fort för imorgon blir det ridning innan skolan då jag slutar sent och sedan ska på två studentmottagningar efter skolan. Så det blir till att gå upp tidigt imorgon så nu ska jag ta vara på mina få sovtimmar. :)


Må-bra-rundor








På noll

Jag kan ju verkligen säga att jag är på botten nu och har ett lagom roligt mysterium att lösa med Inova.. Dessutom så blir det ju inte bättre av att man ligger hemma och är sjuk medan alla andra i truppen drar till Wierden, Holland för tävling.. Heja Sverige!


Duktig avkomma!

Såg Marions fina avkomma hoppa felfritt i två 120 idag och har nu endast bara ett Falsterbokval kvar! Den var riktigt fin och var faktiskt ganska lik mamma Marion. Ännu en minihäst med härlig spänst! :) Den hade minsann varit mer än välkommen i mitt stall, riktigt roligt att se! :)


"Vinnare på träning"

140in gick resultatmässigt åt helvete även fast hästen hoppade fint och känslan var bra, men någonstans så klaffar det ändå inte.. Det värsta av allt är att jag inte vet vad som inte stämmer och var problemet sitter eller vad vi ska träna på. Vi har kollat henne och hon är inte skadad, träningarna och vardagsarbetet går bra och som Pether brukar säga så är jag "en vinnare på träning" men det blir man ju minsann inte framgångsrik av, och inte minsann så syns det på tävling heller..

Vi har verkligen värsta svackan någonsin och att rida på våren borde vara förbjudet för mig! Antingen står man med en skadad ponny, eller så dör hästen som man precis hittat eller så missar stjärnan hela EM-satsningen eller så har man bara en skit-svacka. Ja ganska tydligt att jag bara ska rida de tre andra årstiderna..

Det sägs ju att "motgång ger framgång" och jag börjar seriöst undra hur mycket motgång man ska behöva ta sig igenom för att få en smula framgång?


Ett ner i 130

Det började ösregna precis när jag började rida fram så allt var väldigt blött och äckligt, likaså banan! Inova kämpade på i regnat men stod emot väldigt mycket. Fick ett ner och det kändes väl sådär, svårt att hitta flytet och rytmen när man knappt ser och när Inova inte är helt framme för allt regn.


Världsklass!

Jag blir så grymt imponerad av att se Kevin Staut med fantastiska Räven, det gick inte ens en månad innan de hoppade 160- Felfritt! Detta är en fröjd att se och det ser ut som de varit ett team länge.. Nu snackar vi världsklass!



På väg

Nu är vi på väg till Märsta med en väldigt pigg Inova men det är bra! :) Känns lite konstigt att bara åka och tävla över dagen, kommer inte ihåg senast vi gjorde det men det är faktiskt ganska skönt eftersom jag då hinner med Zeta också.

Red henne innan vi åkte och det är helt sanslöst att en så liten häst kan besitta så mycket! Har aldrig någonsin suttit på en häst med liknande register, och det sjukaste av allt är att det är jag som får sitta i sadeln. Det trodde jag verkligen aldrig, vilken möjlighet!


Dagens ridpass

Red igenom Zeta i ridhuset som kändes lite sådär i början, inte riktigt lika framme för skänkeln som vanligt utan kröp ihop lite, tror det kan vara lite träningsverk från igår för då var hon minsann grym! Dagens spänningar släppte dock när hon blev varm i kroppen och då kändes hon fin igen.

Inova fick ett ganska lugnt pass idag även fast hon var lite halv vild på grund av vädret. Men hon fick spara lite energi till imorgon för det kan nog behövas. ;) Imorgon åker vi alltså till Märsta över dagen och hoppar 130/140 så nu hoppas vi på att regnet avtar under natten!

Taggar till med lite Scandinavium-känsla


Roligt!

Imorgon är det dags för tävling i Märsta och jag såg precis i startlistorna att Zetas föl ska dit! :) Main Escada som nu är 5 år ska dit och hoppa 120cm och jag ska verkligen försöka hinna se henne, grymt roligt! :)




Bilder: Uppfödare Marina Björkman


Sverige i ett nötskal!

Efter en kopp varm Oboy vågar jag mig ut i äckelvädret med gummistövlar, underställ och dunjacka.. Svensk-sommar?!?!


Då och nu- Vad är skillnaden?

Jag har lagt upp två filmer som reds med ett års mellanrum. Jag själv har väldigt klart för mig vad skillnaderna är men jag kan ju uppleva det på ett annat sätt än vad ni gör eftersom jag sitter i sadeln. Så innan jag uttalar mig om vad jag tycker så vill jag höra vad som ni tycker är den största skillnaden- gällande både Inova och min ridning. Så stå på er och våga skriv vad ni tycker! :)

Den här filmen är från våran första tävling som var för exakt ett år sedan då jag hade haft henne i nästan 2v.



Den här filmen är från en träning för någon vecka sedan, dock blev det här en väldigt tuff träning och hon blir ganska trött i slutet och tappar lite spänst i sprången men ni får ta det för vad det är! :) 



Snabbinlägg

Är bara hemma och vänder, ska snart iväg på middag med några från Årsta-Runsten, varav några som också är med i Team Runsten :) Båda hästarna var iallafall helt fantastiska idag! Var helt hög efter att jag ridit Zeta, och Inova var minsann inte sämre! Riktigt härligt, speciellt en så tråkigt och regning dag som denna! :)

Det rullar in kommentarer hela tiden och jag ska försöka ta mig tid att svara på de imorgon och lägga upp mer om träningen igår men nu är det iallafall stressigt!


RSS 2.0