Träning hos Pether

Skriver bara lite kortfattat för jag har precis landat i sängen och ska försöka sova ikapp några timmar som jag missade i natt. Träningen gick iallafall bra och Inova kändes väldigt fin! Vi gjorde en övning som jag aldrig tidigare gjort, den var grymt bra och riktigt rolig, inspirerande! Inova vilade ju igår och hade lite extra energi idag så hon var lite ofokuserad och spänd i början men det släppte ganska fort och övergick till lite extra bjudning. Annars skötte hon sig väldigt fint och jag har minsann upptäckt att det gömmer sig en liten omhoppningshäst i Inova (kanske något hon fick med sig från speedkungen Niklas Arvidsson??), alltid roligt!


På väg till träning

Inova är lastad och på väg till Pether. :) Nästa gång får förhoppningsvis även Zeta följa med, känns som att det är på tiden! :)

image description



Vingåker?

Behöver lite råd då jag har funderat på att åka och tävla i Vingåker dock har jag aldrig varit där och jag är väldigt noga med vad hästarna går på för underlag. Så ni som har varit där och vet.. Hur är Vingåker som tävlingsplats och hur är underlaget på framhoppning och tävlingsbana?


Vilodag

Sitter i bilen från studentmottagning 1 till studentmottagning 2. Fick helt enkelt inte ihop schemat idag så hästarna fick vila men de går ändå ut i hagen i 9h så de rör ju på sig lite ändå :)


Bilder NIHS

Alla bilder är tagna av Bea Landin, stort tack! :)










Bilder framridning NIHS

Alla bilder är tagna av Bea Landin, Stort tack! :)









Ps:

Har även fått massa fina bilder från NIHS men de hinner jag inte ladda upp i dagsläget men det kommer så småningom. Ds


Stress

På väg ut till stallet nu och förstår inte hur jag ska hinna med den här veckan. Har så sjukt mycket nu och bara morgondagen gör mig tokig. Går i skolan till 4 (prov sista lektionen vilket kan innebära att jag slutar ännu senare än vanligt eftersom jag aldrig slutar skriva) och har två studentmottagningar som båda(?!) börjar vid 6.. Och nånstans i smeten ska jag hinna med mina hästar och göra klart två uppgifter, dags att klona mig?


Veckan

Har ganska mycket både den här och nästa vecka. Veckan innan betygsättning i skolan är alltid lika tuff och dessutom ska jag hinna med 9st studentmottagningar, men det är ju roligt! :) Annars så har det blivit lite ändrade planer tävlingsmässigt. Skulle egentligen till Strömsholms fina tävlingar nästa vecka där det är falsterbokval men vi har ändrat oss och tävlar en helt vanlig kravlös nationelltävling i märsta på söndag istället.

Egentligen lite tråkigt då det inte går att jämföra dessa tävlingar med Elittävlingar, men Inova har gått så mycket stort nu och vi kan behöva åka på en "lite lättare" tävling över dagen istället. Jag tävlar iprincip aldrig mina hästar två helger i rad men nu blir det som sagt bara en endagarstävling på söndag och det ska faktiskt bli lite skönt att tävla utan att tänka på massa olika kval hit och dit, även fast vi missar en viktig tävling helgen därpå.

Vi kollade lite tävlingar igår och jag jobbar på att lägga upp en planering här inom kort! :)


Helt klart en ny favorit bild!


Ett år idag!

Idag har jag haft Inova i ett år! Känns som jag har haft henne hur länge som helst med tanke på hur hon har utvecklats och vad vi fått uppleva! Fina häst!


Framsteg!

På väg hem nu och det har gått bra! Zeta gör framsteg hela tiden  och om det fortsätter så här är hon tillbaka på tävlingsbanan om 3-4 veckor!! :) 


Vet-check imorgon

Imorgon ska vi iväg med Zeta till fantastiska Michell och då får vi hoppas att allt har gått åt rätt håll! :) Är dock lite orolig för de engelska snacket för det är inte helt lätt med alla hästtermer på engelska- det är ju redan svårt att förstå på svenska ;) Aja, jag får helt enkelt använda mig av teckenspråk och hoppas på att det blir ett kort och positivt besök..

Imorgon efter besöket vet vi alltså hur kommande tid ser ut och det är inte förrän då som vi kan sätta ihop en planering för hästarna.


Hoppas, hoppas, hoppas


Nästan hela 140


Bilder från GHS

Fick ett mail häromdagen med många fina bilder från Scandinavium och helt fantastiskt vad mäktigt det var.. Helt grymt, nostalgi!













Foton tagna av Elin Johansson


Film?

Vill ni se dagens 140 runda? Om ni vill det så kommer jag att klippa bort sista linjen (oavsett om ni vill det eller inte) och det beror endast på att det underlättar för mig att bearbeta det och att inte älta det. Jag har själv tagit in och analyserat hela rundan men alla filmer som jag lägger upp här kollar jag tillbaka på tusen gånger och därför läggar jag inte ut sådant som grämer mig och från denna runda där jag faktiskt har en positiv känsla så är det trots allt det jag vill komma ihåg.

När jag ändå är i farten så kan jag bara passa på att påminna er om att jag driver bloggen främst för min egen del och jag skriver eller lägger inte upp någonting som påverkar mig negativt (framför allt mentalt). Jag väljer alltså själv hur mycket och vad det är jag vill dela med mig av och vill ni se nästan hela rundan så lägger jag upp den. :)


Skrittar stjärnan i solen

Är ute och skrittar stjärnan i solen


Dagens 140

Hade en väldigt fin runda på gång och var nolla till sista linjen.... Men jag kom lite väl stort in i kombinationen och fick trångt ut, försiktiga Inova skruvar sig på B-hindret vilket gör att jag slår i hela stödet med mitt knä vilket gjorde att bommarna ramlade ner och Inova blev lika stressad som igår.. Återigen flydde Inova och jag var tvungen att göra en halt efter det och sedan hoppa sista hindret. Såååååå ***** irriterande! Hon var verkligen superfin och sen händer en liten händelse och hon blir helt okontaktbar och bara springer.. Var alltså nolla till näst sista hindret som jag rev med knät och fick då göra en halt och fick några tidsfel på det också.. Tråkigt på en så fin runda..

Nu är vi iallafall på väg hem från min sämsta helg någonsin och det är bara att åka hem och hoppas på att den här tråkiga svackan går över snart.. Längesen man åkte hem från tävling utan ett enda pris så det ska minsann inte bli en vana..


Laddar

Det har blivit väldigt långa dagar och långväntan så nu laddar jag upp ordentligt med hotellfrukost :) Idag hoppar jag en nationell 140. I torsdags var det två st 135 och igår två st 140, varav ena var nationell och andra var Elit. Jag hoppade "elit-rundan" och jag tycker att det var tufft igår. Det blir ju lite extra svårt när det är två klasser på samma höjd fast ena är elit eftersom skillnaden då måste synas rent tekniskt. Idag är iallafall 140in nationell så det blir intressant att se hur den står sig mot gårdagens bana dock kan jag inte tänka mig att dagens bana innehåller liknande svårigheter.


Galenskap

Har precis gjort en runda med en helt galen häst som sket totalt i mig idag, haha. Halvhalter fanns inte i hennes tankar så det gick i 110! Idag hade hon iallafall helt rätt inställning och ville verkligen över hinderna- nästan lite för mycket. ;) Vi fick med oss en hel del bommar i farten och jag fick även göra en halt efter ett hinder då hon bara sprang. Aja, svårigheterna gjorde hon iallafall bra och hoppade fint i både trekombinationen och på vattnet även fast jag inte hade något att säga till om... Pigg och glad är hon iallafall och inställningen kan man inte klaga på men det vore ju lite trevligt om jag fick vara med på ett hörn så vi kan få igenom lite halvhalter imorgon. ;)


Bra runda!

Fick till en bra rytmisk och fin runda idag där Inova hoppade väldigt fint! Fick dock ta ett följdfel från förra tävlingen där jag som sagt fick vara på henne väldigt mycket. Hela rundan var riktigt bra idag och jag blev klar i god tid hela tiden förutom sista hindret där jag låg lite nära, halvhalten kom lite för sent och det störde henne. Eftersom halvhalten kom ungefär 3 galoppsprång från hindret så tog hon halvhalten fel och flydde istället. Detta beror bara på förra tävlingen där jag behövde vara på henne hela tiden och därför blev hon stressad av situationen idag och stannade. Men detta var som sagt ett följdfel från förra tävlingen och annars var det bra, Inova hoppade mer än väl och jag hittade en väldigt fin känsla så både jag och Niclas är nöjda! Imorgon blir det 140cm. :)


På väg!

Nu är vi på väg mot Norrköping! :) Hoppar 135cm ikväll och 140cm imorgon, båda klasserna är kval till söndagens final (som är kval till Falsterbo). Dock är det bara 15st från varje kval som går vidare av 100 starter så det är väldigt tufft, dessutom är det seniorer också vilket är lite konstigt eftersom det endast är J och YR som kan kvala Falsterbo. Detta betyder alltså att finalen teoretiskt sätt kan bestå av endast seniorer och att ingen kvalar till Falsterbo, haha. Oavsett så går Inova ännu en 140 i helgen men om det blir lördag (consolation) eller söndag (final) återstår att se! :)

Red Zeta ganska tufft imorse så hon får gå lite lugnt resterande dagar med lite vila och jogg, dessutom får hon gå i hage från 8-17 så hon är nog glad ändå :)


Skrittar av Zeta

Är klar med Zeta nu som har skött sig väldigt fint! Jobbade henne rätt tufft idag så nu får hon en lugn helg :) Nu ska jag bara fixa klart stallet, packa lastbilen och lasta Inova, tagga!


Tävling imorgon!

Imorgon drar vi mot Norrköping International Horse Show vilket ska blir hur kul som helst då de har väldigt fina tävlingar, speciellt nu när deras fina tävlingsbana har fibersand! Dessutom är det Peter Lundström som bygger och jag gillar verkligen hans banor då han brukar bygga ganska utslagsgivande med en del svårigheter men ändå ryktmiskt. Vi var där förra året också men inte för tävling utan för att hämta hem Inova som Ingvarssons tog med sig upp. Detta måste alltså betyda att jag haft henne i ett år nu! :)

Iallafall, Inova är både klippt och badad inför imorgon, vi åker på förmiddagen och hoppar första klassen på kvällen som är en 135cm (Elit). Resten av helgen går hon 140cm.

Zeta får en lugn helg medan vi är iväg men på måndag så ska hon kollas av veterinären igen. :)


Dagens ridpass

Zeta fick jobba väldigt lätt med bommar idag och jag jobbar mest med att skola henne där nu så fokus ligger helt enkelt inte på bommarna utan på att skola. Hon var såklart ganska pigg men ändå väldigt fin och man kan ju inte vara annat än glad när man sitter på den här hästen! :) Blev ett ganska kort pass idag och vi avslutade med en runda på grusvägarna.

Inova fick en lugn runda i skogen idag efter gårdagens träning och det verkade uppskattat! :)


Bra start på dagen!

Vädret är fantastiskt! Allt är mockat och klart och jag ska precis hoppa lite med Zeta i ett tomt och nysladdat ridhus, kan det bli bättre? :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/401453/images/2012/pic_203753648.jpg" class="image">


Film från träningen




Dagens träning

Jobbade mycket på marken i trav och galopp idag och trimmade igenom de ordentligt innan vi började hoppa. Större delen av passet gick åt markarbete vilket var superbra! :) Började med att göra lite övningar utan bommar och sedan med. Därefter hoppade vi ett räcke med bom framför och sedan en oxer med bom framför, sedan hoppade vi de som en linje där vi variera mellan 5 och 6 steg. Därefter hoppade vi en trekombination som bestod av oxer/räcke/räcke, vilket är jättebra för mig och Inova att öva på! Inova kändes iallafall väldigt fin idag! :)

Film kommer..


På väg hem

Har precis satt mig i lastbilen efter en riktigt bra träning! Det blev väldigt tufft för Inova idag, ett pass på 2h där hon jobbade på riktigt fint! Känns bra inför helgen! :) Skriver mer när jag kommer hem..


På väg till träning

Sitter i lilla lastbilen på väg till Pether för lite träning på Inova. Sista hoppningen inför helgen så det blir helt enkelt lite genrep inför NIHS. :)


Svar på kommentar

Ska verkligen bli bättre på att svara på era frågor så jag slipper att svara på en hel hög när jag väl svarar. Så nu har jag en liten plan att svara mycket oftare på färre frågor, så jag börjar på en gång! :) 

Mia om Sommarlovet närmar sig:
va skönt för dej :) vilken klass går du i? ska du jobba något i sommar? bra blogg
Svar: Jag går i tvåan i Gymnasiet. Har lite olika planer i sommar så denna fråga svarar jag på lite senare när allt är spikat! :) Tack!

Lovisa om Sommarlovet närmar sig:
Hur stor är Marion? Hon är verkligen grym!! Väldigt tacksam för svar:)
Svar: Kul att du gillar henne! :) Hon är mätt 159cm, men jag tror att hon är ca 160-162.

M om Dagens ridpass:
varför rider du i ridhus i denna värme? :)
Svar:
För att underlaget är väldigt bra där och för att ridhuset oftast är tomt vilket jag älskar. :) Jag rider på utebanan ibland också men endast vid lätta pass.


Dagens ridpass

Sitter och käkar middag precis nu och slänger in ett inlägg lite fort. Red igenom Inova lite lätt i ridhuset som fick en skrittrunda i skogen som avskrittning. Det var väldigt varmt idag så sparade lite på krafterna till imorgon då det är hoppning på schemat. Hon kändes faktiskt fin även fast det blev ganska kravlöst.

Zeta gick också fint idag och även hon fick lite lätt jobb i värmen och sedan en skrittrunda i skogen.

Imorgon blir det hoppning för Inova och jag ska dessutom träffa Pontus vilket var ett tag sedan, roligt! :)


Sommarlovet närmar sig

Nu har jag bara 7 skoldagar kvar och sedan blir det sommarlov, längtar! Jag är dessutom redan klar med två kurser (Geografi A och Samhällskunskap B) där jag spikade MVG i båda, så slutade vid tolv idag istället för klockan fyra som resten av klassen gör. Grymt skönt! Nu längtar jag verkligen efter ett långt sommarlov fullt med träning och tävling! :)

image description


Zetas första hopp på 4 månader

Hon var såklart väldigt glad idag och var mer vild än tam, men hon är iallafall grymt härlig!



Dagens ridpass- videoinlägg

Har idag gjort mitt första videoinlägg, haha! Kommentera gärna om detta är något ni vill se oftare på bloggen. :) 


Återkommande kommentarer

En fråga som jag får ganska ofta är angående utrustning och bett, vilket jag har svarat på några gånger förut men vi kan ta det ännu en gång. ;)
Jag använder väldigt många olika bett hemma, det blir väl ca 3 olika bett per häst i veckan beroende på arbete. Jag har några bett som hästarna fungerar utmärkt på så jag vill verkligen inte tappa effekten på de och varierar därför mellan flera olika bett. Inova går främst på två eller tredelat tränsbett, men hoppar henne på ett tvådelat pelham. Zetas mun är däremot inte den bästa och hon trivs inte alls med delade bett, går knappt att ha det på ledtränset. Hon trivs abslut bäst på sitt raka babypelham och det är det bett jag oftast använder men som sagt byter jag av med lite andra bett för att bibehålla effekten.

Jag har väl reflekterat som de flesta andra och alltid strävat mot att rida hästarna på vanliga tränsbett men jag har faktiskt ändrat lite åsikter då jag blir fullkomligt tokig på människor som bara har bestämt sig för att rida på sitt tränsbett- bara för att. Jag ser ofta folk som sitter och sliter i hästarna på "snälla bett" och envisas om att bara rida på de bettet även om det egentligen kanske inte fungerar så bra.. Så efter att ha sett detta anser jag att betten blir det man gör de till.. Sitter man och rycket i en häst på ett tränsbett kan även det bli skarpt samtidigt som man kan rida med fina hjälper på ett lite skarpare bett och använda det bettet snällt.. Det jag menar är att jag anser att det är användaren som påverkar hur skarpt bettet är beroende på hur det används.

Andra kommentarer jag också ofta får är angående Zetas utveckling, det är faktiskt tro det eller ej (utan att skryta)  många som tycker att hon går bättre med mig än tidigare ryttare och jag vill bara berätta lite om mina tankar angående detta. Jag själv trivs väldigt bra med denna häst och ser själv vilka framsteg hon faktiskt gör men jag vill inte ta åt mig av äran som att det är jag som har gjort hela jobbet. Det har framför allt varit Jag, Malin och Kim Martén som har jobbat med denna häst på ryggen och jag anser att alla har lika stor del i att hon har börjat blomma ut nu. Kim och Malin har lagt upp bra grunder och förutsättningar för mig och jag har fortsatt med att skola henne och vara extremt konsekvent. Dock tror jag att den största skillnaden sitter i Zetas huvud och det har kommit med tiden. Hon har mognat så himla mycket och det är enligt mig främst mentalt. Hon har helt enkelt lärt sig att fokusera på sin uppgift och poletten börjar trilla ner så hon får helt enkelt ta åt sig av äran själv! :)


God morgon

Har precis kommit till stallet nu och jag har en liten känsla av att det kanske kan komma fram en liten bom till Zeta idag.. Hm, dagsformen avgör så det visar sig! :)

Här får ni en efterlängtad bild från stallet :)


Dagens ridpass

Red båda hästarna i ridhuset på kvällen precis innan kvällsfodringen vilket var väldigt skönt. Ridhuset var som vanligt tomt och det stod trimning på schemat! :) Började med Zeta som var riktigt fin! Känns som jag skriver det varje dag men hon är verkligen grymt fin nu, hon är ju lika motiverad och glad till jobb som jag och det märks att hon tycker det är skönt att komma igång igen. Det löddrade fint mellan bakbenen som alltid, härlig aktivitet i de där bakbenen minsann! :) 

Inova fick lite repetition från träningen i fredags så det blev samma bomövning som då fast med lite högre krav! Det blev tillslut ganska svårt faktiskt så det tog ett tag innan båda vi hängde med och förstog hur vi skulle agera så det blev riktigt tufft och passet blev över en timme men det släppte riktigt fint i slutet! Härligt pass där vi båda fick tänka till en extra gång och anstränga oss lite extra. :)


Vi jobbar långsiktigt!

Jag känner mig motiverad fullt ut med mina hästar för tillfället, har så mycket ideér och bra övningar på lager att jag inte vet var jag ska börja. Utomhussäsongen har börjat, Inova känns fin och framför allt- Zeta börjar komma igång nu och det betyder verkligen allt!

Hela den här processen har tagit otroligt hårt mentalt. Att ha lämnat min bästa häst hemma under framför allt alla stora tävlingar som Scandinavium (som iof båda hästarna kvalade till) och SM har inte varit roligt någonstans. Dock är jag väldigt tacksam att även Inova kunde gå de tidigare nämnda tävlingarna så att jag iallafall fick uppleva det och skaffa mig erfarenhet, men någonstans blir det med en annan inställning och något lägre krav.. Inova har ändå gjort det bra men som sagt så har jag inte samma förväntningar på henne än och jag har gått in med en inställning att endast skaffa rutin och erfarenhet- gällande både häst och ryttare.

Zeta däremot som jag verkligen hittade i höstas känner jag mig så otroligt säker på- hon har ju trots allt aldrig haft mer än ett nedslag i 140cm. Hon växte dessutom mentalt i höstas och har verkligen fokuserat på sin uppgift och gjort det fantastiskt! I och med att hösten slutade så bra som den gjorde la vi upp högre mål inför våren. Vi la upp en plan i december där båda tränarna absolut tyckte att vi skulle sikta mot EM- och nådde vi inte det så kanske vi ändå kunde vara aktuella för att rida Nordiska.. Så planen var att spendera hela våren i Europa med strävan mot de stora mästerskapen.

Dock blev det ju inte riktigt som vi tänkt oss och jag kan faktiskt erkänna att det inte känns så roligt att stanna kvar här i Sverige när alla andra i landslagstruppen drar mot Europa. Visst är det tufft att slåss om de få platserna på NM och EM, men jag har lixom inte ens kunnat försöka och det är det som känns tråkigt.. Vi har helt enkelt inte haft möjlighet att visa vad vi går för än.

Iallafall, från att sikta mot de stora mästerskapen med Zeta och framför allt hela resan utomlands- till att åka runt på tävlingar i Sverige och skaffa rutin har iallafall tagit hårt mentalt. Men även om detta har känts så sjukt tråkigt- att inte ens kunna försöka- så tror jag att det här leder till något bra framöver. Jag tror egentligen att ett lite längre break har varit bra för Zeta inför kommande år och tror även att jag behövt ett år att skaffa erfarenhet och rutin på. Även om det tar emot att skriva så, så tror jag att det kommer visa sig nästa år eller ännu längre fram.. Visst jag blir YR nästa år och det gör väl att det dröjer ett tag innan man kan fightas om landslagsplatserna igen men nu har vi verkligen fått tagit våran tid och någonstans så vill jag tro att det kommer ge utdelning i framgång så småningom men det kan bara tiden visa.

Jag är iallafall så otroligt glad och motiverad till att min stjärna är på väg upp igen och tänker man långsiktigt så tror jag att det blir något bra av det här med. Och missförstå mig inte, jag är fortfarande så oerhört tacksam av att ha Inova som hjälpt mig att skaffa rutin och erfarenhet under årets gång. Vi jobbar långsiktigt!


Snabbinlägg

Skrittade ut båda hästarna i skogen idag så Amanda var snäll och skritta Inova medan jag tog Zeta. :) En jätte mysig tur, nu ska jag vara lite social med mina fina vänner :)


Film från träningen igår

Här kommer filmen på Inova från träningen igår.


Livstecken från Zeta

Passade på att filma Zeta idag när vi var iväg, så här kommer första filmen på 4 månader! :)



Inovas film laddar jag upp imorgon

Dagens ridpass

Träningen för Niclas gick bra idag. Vi jobbade mest på marken med bommar och sedan hoppade vi två stycken tvåkombinationer som stog snett igenom som jag hoppade som en 8. Hon hoppade väl och rev inte en bom idag, blev mest basic jobb idag men det gick iallafall bra. :)

Red Zeta innan träningen och hon kändes jättefin, ovanligt lugn vilket var jätteskönt! Jag trodde hon skulle vara jätte pigg när hon kom ut på en utebana full med hinder men hon var hur lugn som helst! :)

Film kommer

image description
Niclas och jag under bangång i Scandinavium


Nöjd häst efter en bra träning

Nöjd häst efter en bra träning


Zeta får följa med

Tar faktiskt med mig båda hästarna idag eftersom det är på tiden Zeta får komma ut och se andra miljöer :) Hon blir dessutom inte så glad när hennes kompis åker ifrån henne så då kan jag lika gärna rida henne där också :) Grymt längesen jag åkte med två hästar till träning, roligt!


Dagens ridpass

Trimmade båda hästarna i ridhuset idag. Började med Zeta som känns riktigt fin! Hon har jättefin bjudning och jobbar så himla fint även om hon förståligt nog blir lite trött i slutet. Jobbar henne i alla gångarter inkl byten och jobb på volt så nu börjar det bli riktiga pass, jag rider aktivt i minst 30min om dagen nu så hon kan börja jobba upp lite grundkondition. Hon är iallafall jätteduktig och känns (pepparpeppar) väldigt fräsch och positiv till arbete, väldigt roligt! :)

Inova var också fin idag, red igenom henne lite lagom idag och jobbade mycket sidvärts och förvändgalopp. Jobbade bara basic och inte alls för tufft då jag ska träna imorgon. :)


Bild från senaste hoppningen, den 6 januari.


tidsfördriv

Jag har:

[x] - Ridit en A till B - ponny?

[x] - Ridit en C till D - ponny?

[x] - Ridit en storhäst som är över 1.70 cm i mkh?

[x] - Ridit en fjording?

[x] - Ridit ett fullblod?

[x] - Ridit en islandshäst?

[ ] - Ridit en shire?

[x] - Ridit en häst äldre än 20 år?

[x] - Ridit en häst yngre än 5 år?

[x] - Hoppat ett hinder högre än 1.20 cm?

[x] - Tävlat i dressyr?

[x] - Tävlat i hoppning?

[ ] - Tävlat i fälttävlan?

[x] - Du har blivit placerad i mer än 5 tävlingar.

[x] - Du har vunnit mer än 3 tävlingar.

[ ] - Du har medryttar-/ foder-/ skötarhäst?

[x] - Du har egen häst?

[ ] - Du rider lektioner 2 gånger i veckan eller mer?

[ ] - Du har haft sommarhäst.

[x] - Du har ridit mer 5 år på ridskola.

[x] - Du har mer än 10 rosetter.
[x] - Du har mer än 50 rosetter.
[x] - Du har mer än 100 rosetter.

[ ] - Du bor på en hästgård.

[ ] - Du har ridit in en häst.

[x] - Du har utbildat en häst.

[x] - Du har klappat en föl.

[x] - Du har galopperat på en åker.

[x] - Du har hoppat barbacka.

[x] - Du har ramlat av på en tävling.

[x] - Du har ramlat av över 50 gånger.

[x] - Du har suttit på en skenande häst.

[x] - Du har stegrat ofrivilligt på en häst.

[x] - Suttit på en bockande häst.

[x] - Du har badat med en häst.

[x] - Du har varit med i en uppvisning med en häst.

[ ] - Du rider med sporrar och spö i mer än hälften av ridpassen.

[x] - Du har longerat en häst.

[x] - Du har hållt i en häst som slitit sig.

[ ] - Du har brutit någonting i samband med ridning.

[ ] - Du har fått åka in till sjukhuset i samband med ridning.

[ ] - Du har ridit hästen i alla gångarter utan träns och sadel.

[x] - Du har ridit ute i naturen i över 2 timmar.

[ ] - Du har ramlat av under en uteritt.

[x] - Du har gått omkull med en häst.

[ ] - Du har varit rädd för ridning under en längre period.

[x] - Du har blivit biten av en häst.

[x] - Du har blivit sparkad av en häst.

[x] - Du har ridit över 20 olika hästar.

[x] - Du har lastat en häst.

[x] - Du har kört en häst.

[x] - Du har tolkat efter en häst.


Dagens ridpass

Har precis kommit hem och fått i mig lite mat. Red alla hästarna i ridhuset och det gick bra! Började med Zeta som var superfin! Lämnade livlinan i stallet idag och trimmade henne lite, så himla fin men lite ostadig emellanåt eftersom hon fortfarande är ganska svag. Men hon är iallafall på väldigt god väg och det är verkligen roligt att jobba med henne, dock kan jag inte riktigt förstå att jag har hoppat 140 på den här lilla vingliga hästen men det är väl en vanesak :)

Sen joggade jag Inova väldigt lätt och även hon kändes fin trots många klasser i helgen och vila igår då hon brukar blir lite stum. Men idag kändes hon ändå bra så det var skönt. :)

Därefter trimmade jag Hubbe (Hudson Bay) i ridhuset och han blev riktigt fin i slutet. Jobbade som alltid med honom ganska basic. Allt jobb görs innanför spåret så jag kommer åt bogarna ordentligt då han har en tendens att lägga sig mot väggen. Sen blir det en del renodling av hjälperna + allt självklart vardagligt jobb som övergångar, tempoväxlingar, sidvärts, byten mm. Fin blev han iallafall! :)

Nu ska jag dra mig till sängen så jag orkar upp och plugga innan skolan imorgon..

image description


Skrittar fram

Skrittar fram Inova nu, har ridit Zeta. Ska förhoppningsvis hinna med Hubbe också, han ska nämligen hoppa imorgon och tävla torsdag så det känns som att det är dags för honom att ridas igenom ordentligt.


Snabbinlägg

Måndagar blir alltid väldigt sena och jag har precis kommit hem och slänger in ett litet inlägg medan jag äter middag. Red Zeta lite lagom i ridhuset idag, red henne i 45min igår så idag fick hon ett lite kortare pass. Joggade henne i 25-30min och hon var väldigt pigg och glad, det var ju bommar i ridhuset ;) Gjorde första bytet i galoppen idag så det tar sig, inte långt kvar till att hoppa mini-hinder nu! :)

Inova och jag tog en riktig powerwalk i över en timme så det var bra för oss båda att komma ut och rensa skallen efter helgen. Hon skrittade på i högt tempo så jag fick jobba lite för att inte hamna efter! :)

Bara 12 skoldagar kvar till ett efterlängtat sommarlov, ser verkligen fram emot det då jag har roliga planer på gång! :)

image description
såhär trött är jag nu


Tävlingsplanering

Kollade lite tävlingar i bilen på vägen hem och man kan väl säga att hela min tävlingsplanering har brakat samma efter skadan på Zeta. Planen var ju från början att intresseanmäla Bonheiden(Belgien), Wierden (Holland) och Hagen (Tyskland) nu under våren men eftersom Zeta har fått ta sin tid och missat hela våren så känns ju inte hon så aktuell för de större mästerskapen.. Och det är ju hon av mina hästar som varit tänkt för de uppgifterna så vi åker ju som ni säkert förstår inte land och rike runt med endast Inova. Alltså blir det lite annat smått och gott där förhoppningsvis även Zeta kan få följa med lite om ett tag. :)

24-27 Maj
Åby Ridklubb- Norrköping International Horse Show
Inova 130-140cm.

7-10 Juni
Strömsholmstävlingen
Inova 130-140

14-17 Juni
Årsta Runsten- Runstenshoppet
Inova 130-140
Ev: Zeta 120 (beroende på underlag och form)


Rev sista hindret i 140

Idag jobbade min fina häst med mig igen och lärde sig en läxa från gårdagen! Hoppas innerligt att kriget är över och att jag gick ut som vinnare.. Iallafall så var hon fin idag i 140 och allt kändes som vanligt igen, skönt! Dock blev jag lite väl ivrig och tog bort ett steg på sista hindret som var en trippel så hon räckte inte över bakbommen, men så skönt att felet var mitt och att hon krigade för mig. Känns lite back on track igen :)


tragiskt

Victoria Wallenstams fantastiska Copyright har idag fått lämna tävlingsbanorna föralltid.. Otroligt tragiskt då denna häst är helt fantastisk och de är otroligt samspelta som ekipage. Av egen erfarenhet så är det fruktansvärt hur fort det faktiskt går, den här vann ju senast Falsterbokvalet för bara två veckor sedan..

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/5/Victoria-Wallenstam-har-forlorat-sin-Copyright-4---/


God Natt!

Nu har vi avslutat en trevlig och god middag tillsammans med Stina, Ebba Johansson, Caroline Frisch och Co. Inova har också fått mat och kvällspromenad. :) Vi startar någon gång på eftermiddagen imorgon och det är alltså 140 som gäller igen..


Ston...

Inova har startat ett riktigt krig mot mig och är sjukt stoig! Hon betedde sig precis likadant idag som igår, alltså ett stopp på ettan utan anledning och senare en rivning i kombinationen.. Om vi inte precis hade kollat henne hade jag aldrig varit på henne som jag har varit tvungen att vara i både igår och idag, men första hindret sitter verkligen bara i huvudet och imorgon blir det spö och byte av sporrar. Det här är verkligen en helt annan häst (och ridning) än vanligt och jag får vara på henne ordentligt hela tiden och rida på styrka (gillas inte). Det blir ganska orytmiskt men det är bara att kroka i för detta är verkligen bara attitydsproblem och är något som måste lösas innan det blir en vana!

Jag håller planen och rider falsterbokvalet imorgon och då är det bara att kroka i ordentligt och hoppas på att hon börjar jobba med mig istället för mot mig..


Nolla och plac i 130

Hoppade bara grunden idag och var nolla, det var väldigt få nollor så blev placerad även fast jag inte hoppade omhoppningen, haha. Jag fick jobba lite idag men ändå en ganska bra runda och Inova hoppar mer än väl så går in i 140 i em.


Snabbinlägg

Dagens runda var väl inte mycket att hänga i julgranen direkt och jag håller på att analysera ihjäl mig för att hitta någon rimlig förklaring (där har vi det mentala igen, som jag pratat om tidigare). Men efter taktikande med tränarna så är planen imorgon att gå in i 130 och om hon känns bra så utgår jag efter några språng och går sedan in i 140, annars hoppar jag endast 130. Dagsformen får avgöra..

På väg!

Nu är vi på väg mot Falun och har åkt i 30min! :) Hoppar första klassen redan i eftermiddag som är en 130. Är sedan anmäld till 140 både lördag och söndag men med tanke på att det svajat lite sen senaste tävlingen så får vi se om jag hoppar 140 redan imorgon.

Förstår faktiskt inte varför Sverige inte inför det Internationella systemet med att man anmäler alla klasser på plats - efter dags formen. Då skulle man ju enkelt slippa alla efteranmälningar och utgifter som tillkommer.


God Natt!

Alla hästarna är ridna och har dessutom skött sig exemplariskt! Allihopa var superfina! Fantastisk känsla på Zeta där allt satt precis som för ett halv år sedan, så sammanspetsade! Sen fick min elevs häst en härlig väckarklocka, och även han var jättefin! Inova var otroligt mjuk och fin, känns bra inför helgen!

Har landat i sängen precis och lastbilen är packad med allt som är putsat och fint! Emelie räddade mitt tidsschema idag och agerade hästskötare och fixade i ordning sista hästen medan jag badade Inova, och sen undertiden jag red honom så flätade hon Inova så det var väldigt uppskattat! :) Nu är det dags att sova, upp om några timmar igen! 



Skrittar av tredje och sista hästen nu

Skrittar av tredje och sista hästen nu


Härlig regnskur

Skönt o vara lagom blöt nu när jag iprincip har allt kvar, har bara hunnit rida en häst.. Blir nog en sen kväll idag..


Stressigt

Har precis slutat skolan och är på väg hem nu, siktar på att vara i stallet om 30 min. Då har jag 3 hästar + att allt ska packas och Inova ska badas. Allt ska vara klart ikväll så vi bara kan lasta och åka imorgon bitti :)


Hon kan om hon vill :)

Film från en träning i somras.. Vissa dagar finns det hopp! :)


Dagens ridpass

Joggade Inova på utebanan idag, hon kändes pigg och fin! Relativt lugnt pass idag som avslutades med 20min skritt i skog och mark. Zeta fick som vanligt ett pass i ridhuset och var ganska pigg idag, det går undan i galoppen iallafall :) Annars så kändes hon fin och hon jobbar på glatt! Tänkte galoppera några dagar till med livlinan (gramanen) innan jag vågar mig ut utan den ;)

Sen har vi suttit och pusslat ihop en ny design med Anna och Anna på schabrak och täcken och vi är så grymt nöjda med resultatet, det kommer bli hur fint som helst! :) Så beställningen skickas till Italien imorgon och förhoppningsvis kommer det hem lite fina grejer från Anna Scarpati om 4-5 veckor. Längtar!


Vioux Star M

Tittade på lite gamla filmer och hittade en film  från när jag provred M1 (för två år sedan)- min första storhäst. En fantastiskt härlig häst som hade framtiden för sig. Livet är inte rättvist.


Morgondagen

Morgondagen börjar med nationella i Engelska B kl 8.15 (drygt då jag börjar vid 1 egentligen), går i skolan till kl 4. Senare drar jag och mamma mot stallet där Anna och Anna från Equis Amoris kommer förbi. Vi ska nämligen fixa ihop en ny "tävlingsoutfit" till hästarna, jätteroligt! :) Sen ska hästarna tas hand om som vanligt, packning och putsning inför helgen får vänta till på torsdag då vi inte åker till Falun förrän fredag morgon. :)


Dagens ridpass

Trimmade Inova i ridhuset som till en början var ganska stel och ofokuserad men som slutade väldigt fint! Det blev mycket galoppjobb och jag fick jobba rätt hårt för att få all hennes fokus idag men när hon väl fokuserade så var hon så himla fin! Ett härligt pass som slutade riktigt bra så nu är "grovjobbet" gjort inför helgen och de resterande dagarna blir bara basic. :)

Red Zeta i ridhuset och även hon skötte sig fint i alla gångarter(!). Det börjar faktiskt bli hela pass nu då jag får trava i typ 20 min och galoppera något varv+ skritt på det, så jag rider henne trots allt i drygt 35min nu. Riktigt skönt att börja bygga lite flås också. :)


Ranking

Hade lite tid över och kikade in på rankingen och det såg lite trevligt ut bland juniorerna i Stockholm (hehe) iallafall. :) Måste minsann säga att Årsta Runsten har börjat bra det här året med hela topp 5. :)  

image description


Dagens ridpass

Som sagt så åkte vi ut lite fort nu på kvällen. Ändrade om planen och travade Inova i 5-10 minuter i solnedgången på utebanan, hur mysigt som helst! Jag är inte så mycket för att låta mina hästar vila helt utan vill att de ska röra sig lite iallafall, promenerar de alltid länge eller linar de oinspännt i några minuter. Så medan jag travade Inova så promenerade mamma Zeta och sen kylde jag båda hästarna.

image description


Tävlingssugen

Slutade skolan vid 3 och har för en gångs skull ganska lite plugg den här veckan. Så jag passade på att börja packa inför helgen då det är dags för tävling i Falun! :) Så väskan är nästan packad och benskydden och bootsen är nytvättade.. Snacka om att vara tävlingssugen, vi åker inte förrän på fredag ;)

Hästarna skrittas bara idag så jag och mamma åker ut ikväll och går kvällspromenad. :)


Bild från Drammen
c- hindret i kombinationen


Första galoppen!

Idag var det dags för första galoppen på Zeta på fem månader! :) Hon känns pepparpeppar riktigt fin nu och det är verkligen roligt att komma igång med henne igen :) Hennes galopp är helt fantastisk men det kommer nog dröja ett tag innan jag lär mig komma ner i sadeln igen, haha. Tur att jag har gott om tid på mig ;)

Red igenom Inova lite lagom idag och hon kändes fin.


ovisad bild på Inova i Drammen


BW levererar!

Sanna och Brownie var duktiga och vann både förklassen och laget idag! Jätte roligt att höra att stjärnponnyn levererar! :)


Hoppning på TV

Hemma framför hoppning på TV ikväll! Lite intressant att inte en enda ryttare har varit utan tidsfel hittils och ändå har de längt maxtiden, ser ut som att även ridsportens mest rutinerade ryttare har fastnat i inomhustempot så här i början på utomhus-säsongen. Snart är det dags för Kevin Staut och Räven, spännande! :)


Dagens träning

Började träningen över två bommar där vi reglerade antalet steg i både trav och galopp, vi har gjort den här övningen ganska mycket så den sitter rätt bra vid det här laget. :) Sedan hoppade vi ett räcke och en oxer med bom framför på en åtta. Därefter hoppade vi lite olika banor innehållande lite linjer och en kombination.

Jag har verkligen fått mig en riktig tankeställare efter den här träningen och som jag sagt tidigare så tar jag gärna på mig alla felen själv och letar förklaringar i min ridning till allt. Jag har redan höga krav på mig själv och jag vill att allt ska vara perfekt ut i fingerspetsarna men nu är det faktiskt dags att ställa lite högre krav på Inova också och inte ta på mig allt själv. Jag är en perfektionist och visst kommer det löna sig i slutändan men just nu har det gått lite för långt. Jag kan tycka att jag gör fel och att det är dåligt när det egentligen är ganska bra- bara för att det inte är perfekt. Visst är det bra att vara noga men det har verkligen blivit extremt och det är en mental svaghet hos mig för tillfället.


På väg hem nu

På väg hem nu efter en otroligt nyttig träning hos Pether, har fortfarande inte tagit in allt.. Träningen gick lite blandat. Började fantastiskt fint för att sedan övergå till "för bra" ridning, alltså inte så bra. Avslutade iallafall lite bättre men efter typ en timmesprat kan jag ändå åka hem nöjd.

Det är helt otroligt hur mina tränare kan mig utan och innan och vilken trygghet det är för mig. Dock måste jag lägga av med att vara den perfektionist jag är, visst är det bra till en viss gräns men det har verkligen gått över styr. Ibland glömmer jag nästan bort att glädjas åt mina framgångar just för att jag aldrig blir riktigt nöjd och alltid strävar vidare. Jag sätter upp högre mål och mer press på mig själv desto bättre det går för att sedan ta bakslag hårt. Ibland undrar man ju varför man inte bara kan vara nöjd och glad och glädjas åt alla framgångar men nånstans så vill man ju bara mer och mer, särskilt om man får ett litet smakprov! :)


Träning med Inova

På väg till hoppträning för Pether med Inova. :)


Dagens ridpass

Joggade Inova lite lätt i förmiddags i 20min och hon kändes fin! Gjorde inte så mycket krävande utan hon fick bara komma ut och röra på sig lite. :)

Zeta var lite pigg och busig idag men den här hästen betyder verkligen det lilla extra för mig. Jag är trots allt bara 18 år men tro det eller ej, jag har redan min drömhäst och det är jag så oerhört tacksam för!


Marion Zeta


Kärnfrisk!

Har kollat Inova nu och hon var som vi trodde kärnfrisk! Hon har verkligen känts fin i veckan men det är ändå skönt att få det bekräftat. John kollade även på rundan från Grand Prix:n och trodde att hon slagit i någon nerv eftersom hon var så fin både innan och nu efter. Skönt iallafall att det inte var något allvarligt och att vi kan träna på som vanligt. :)


klar med nationella

Var i skolan och skrev Engelska B nationella idag och det gick bra! Nu ska jag snart laga lite lunch till mig och mamma, sen åker jag vidare till stallet! :) Jag ska fixa lite bilder till er nu också eftersom ni tjatar så ;)


debuter

Har försökt tänka ut lite rolig information (utan något vidare resultat ;) ) men tänkte iallafall lista upp resultaten från debuter med olika hästar ;)

Browns Way
Lätt B- 0+0 fel, 3 plac.
Lätt A- 4 fel
Msv B- 8 fel (min debut)
Msv A- 4 fel, 3e plac. (debut för oss båda)

Vioux Star M
(alla klasser är mina debuter - min första storhäst)
100cm- 0 fel
110cm- 0 fel
120cm- 4 fel
125cm- 0 fel
130cm- 4 fel
135cm- 0+utg

Inova Light
110cm- 0 fel
120cm- 0 fel plac
125cm- 4 fel
130cm- 0 fel
135cm- 0+8 fel
140cm- 12 fel (min debut)

Marion Zeta

110cm- 4 fel
120cm- 0 fel plac
130cm- 0+0 fel plac
135cm- 4 fel
140cm- 4 fel (elittävling)


Vår debut i 140cm


Dagens ridpass

Red Inova i ridhuset på ett annat träns och bett än vanligt och det kändes sådär. Det tredelade tränsbettet jag red med idag är lite smalare än det vanliga och hon kändes inte alls lika bra på det här. Jag trodde inte att det skulle vara så stor skillnad men det här trivdes hon inte med utan blev ganska ofokuserad. Hon blev ändå bättre i slutet men långt ifrån så fin som igår.

Zeta travade på fint som vanligt och snart tror jag faktiskt att jag kan våga ta av livlinan för nu är hon faktiskt ganska lugn. :) Idag har jag travat Zeta i en månad och jag känner att jag kan börja ställa lite mer krav på henne nu.

image description
Inova i stallet, bytte förresten boxar till hästarna igår. 


Tänkvärt!


Svar på kommentar del 3

Caroline om Samarbete med Runsten Equestrian:
Grattis! Åh va kul! Vad innebär samarbetet? :)
Vendela: Grattis, vad får du/ dem för möjligheter av detta?:)
Svar: Tack! Ja det innebär en hel del möjligheter framför allt ekonomiskt (vilket innebär fler tävlingar internationellt) men även en hel del utrustning och träningar mm. Mot detta marknadsför jag Runsten Equestrian på min utrustning vid träning och tävling.

Vad är det för skada zeta har/haft? Fantastiskt fina hästar o du rider så fint o prydligt:)
Hon har haft en inflammation i ett muskelfäste högerbak. Stort tack! :)

Hej! Lycka till i Norge! Du rider så grymt bra!!! Har några frågor, när får du börja tävla zeta? Vad Är det för skada hon har? Har du planer att behålla båda hästarna även under youngrider tiden?
Tack så mycket! :) Jag hoppas på att kunna åka ut och hoppa någon liten klass om 1,5-2 månader :)
Som det ser ut i dagsläget så tror jag inte att YR-klasserna är några problem för Zeta. Jag tror absolut att hon kan gå 150cm ganska enkelt och för mig är hon den perfekta YR-hästen då jag tror att hon har vad som krävs för att kunna gå alla stora mästerskap så henne hoppas jag definitivt att jag får behålla hela YR-tiden. Sen får vi se hur stort Inova kan gå men jag hoppas även att hon ska kunna gå lite större och fortsätter hon utvecklas som nu så är jag inte orolig men det är bara tiden som visar vad hon går för. Sen får man aldrig glömma bort att hästarna kan bli sålda på vägen men utan två kapabla hästar så är man väldigt sårbar. Så det jag utgår från i dagsläget är att försöka matcha båda hästarna så att de är redo för de klasserna när det är dags! :)

Kan du inte skriva bra saker att packa till ett meeting? som dina små knep som du lärt dig för att packa det nödvändigaste utan att få med dig allt du äger och har? som t.ex. vissa har uppbindningar med sig så de kan sätta fast hästarna i boxarna när det dags att sadla upp dem.
Nja, jag har väl inget direkt knep utan går igenom häst och ryttare uppifrån och ner+ annat nödvändigt, använde mig av packlista förut men det gick inte så bra (listorna låg överallt och om man missade skriva något på listan så fanns det definitivt inte med;). Något som är guld för mig är mina putsservetter, går super fort att dra av utrustningen och man slipper olika putsmedel med svampar och fixa vatten och allt, så det är ett litet tips för att minska packningen lite iallafall. :)


Dagens ridpass

Trimmade Inova idag och hon kändes superfin! Hon har ändå tagit det lugnt nu i två dagar och har ganska lätt för att stelna till, men idag var hon klockren från början till slut, jag tycker verkligen mer och mer om den här hästen för varje dag som går. Även om hon inte är den mest "flashiga hästen" så är hon helt fantastisk att jobba med, så härlig vilja och motivation! Det ska verkligen bli roligt att se hur hon utvecklas med tiden för hon slutar fasiken aldrig att förvåna.

Zeta travade lugnt och fint idag. :)


Fina häst!


Svar på kommentar del 2

Nu kommer några fler svar, men det kommer en del 3 också ;)

Har din mamma hållt mycket med hästar tidigare? har du syskon? :)
Nja, hon red på ridskola när hon var liten men slutade någon gång runt senare tonåren, dock är jag väldigt glad att hon tvingade på mig en ridhjälm vid 3 årsålder! :) ja, jag har en äldre bror.

vilken fin lastbil! men ni sover inte i den väl, bor ni på hotell när du tävlar ? :)
Tack! :) Jupp vi sover på hotell.

Eller så har den helt enkelt gått lite väl mkt nu? Den har ju gjort alla dina tävlingar i år, utan "avbytarhjälp" från den bruna. Det är ju inte bara tävlingarna heller, utan du tar ju henne till alla träningar också. Det är också x antal språng. Plus ditt ambitiösa markarbete. När skall hästen återhämta sig? Utan återhämtning kan de inte förbättras ett snäpp sägs det ju? Bara för att hon är "andrahäst" måste väl hennes resurser också fördelas över året? Detta är mer en allmän tanke om ditt upplägg för henne, vad som hänt i helgen kan ju ha varit nån av de grejerna du har nämnt. Gillar din blogg och framförallt din ridning jättemycket annars!

Tack för en klok kommentar. Men om jag tolkar din kommentar rätt så verkar det som att du tror att jag har ett upplägg om vilka tävlingar jag ska åka på och sen får se vilken av hästarna som får åka med och nu när Zeta är skadad så får Inova gå allt…. Och så är det verkligen INTE!

Jag vill bara börja med att förklara att Inovas upplägg inte påverkas alls av att Zeta inte tävlar. Jag har tillsammans med mina tränare lagt upp en plan redan i början av året för varje häst. Jag har alltså inte sagt att det är ett visst antal tävlingar jag ska åka på utan snarare vad hästarna ska åka på. Detta gör alltså att Inova håller sin plan fullt ut.

Jag skriver långt ifrån allt på bloggen men jag kan dra mitt upplägg lite kort. Jag tycker själv att jag tränar mina hästar väldigt sparsamt. Jag hoppar endast hästarna ordentligt på träning (alltså ungefär en gång varannan vecka), hemma jobbar jag endast markarbete och hoppar i princip aldrig över en meter. Jag trimmar mina hästar ganska hårt och ofta men alltid efter krävande pass så får hästarna återhämta sig, likadant efter tävling då de alltid får två dagars återhämtning för som du skriver ovan så är det A och O för utveckling. Jag är minst lika mån om Inova och i dagsläget så är det ju faktiskt hon som är min förstahäst även fast det inte har någon som helst betydelse för vårt upplägg. Tack! :)

Hej jag tänkte fråga för visst går dina hästar på Pavo foder? Hur fodras Inova som är i tävlingskondition? Ändrar du på nått inför tävlingar med tillägg av någon annan del av fodret? Vore tacksam för svar :) du är grym!
Svar: Helt rätt om Pavo! Inova äter 3kg Allsport + 10kg hösilage om dagen. Inova får ett extra tillskott innan, under och efter tävling. Jag har fått det från min veterinär och det innehåller massor med vitaminer och grejer som ger lite extra energi och snabbare återhämtning. Hon äter även Slobber Mash från Pavo som också hjälper till med återhämtningen men den äter hon oavsett om det är tävling eller inte. Tack! :)

Josefina om Rest in Peace:
Får man fråga vad ? =(
Vi var tvungna att ta beslutet att ta bort honom förra året när vi var nere på tävlingarna i Henriksdal, hela händelseförloppet ligger under arkiv: april 2011.

Hej!
Tävlade du något när du red på ridskola? Vilken ridskola red du på? :)

Jag red på Siggesta och tävlade en del på b-ponny upp till Lätt A. Vi vann faktiskt allsvenskan div 2, haha ;)


Jag på Bonnie (andra från höger). Den svarta lilla ponnyn till vänster (Roxette) är min tidigare foderponny som fick hoppa in i lagklassen med ny ryttare då hennes häst inte gick så bra i förklassen så båda mina dåvarande stjärnor fick vara med och ta hem guldet haha! :)


Gårdagens ridpass

Inova fick ännu en kravlös dag och fick komma ut på grusvägar och härliga ängar i solen. Det blev en ganska lång runda med trevligt sällskap! :)

Zeta var väldigt pigg idag och travades som vanligt i ridhuset.. Nu är det bara några få veckor kvar till galopp :))

image description


Film från 135cm

Filmen är från lördagens 135cm. Jag är nöjd med även denna runda dock kommer jag nog aldrig sluta klandra mig för min miss, menmen, man lär sig av sina misstag.


Film från 130

Film från Drammen, fredagens 130cm klass.
Väldigt nöjd med rundan bortsett från första hindret i omhoppningen där jag bryter rytmen.


Gårdagens ridpass

Hade lite stressigt igår och hann inte uppdatera någonting. Travade iallafall en pigg och glad Marion, Inova fick som vanligt sin återhämtning och longerades oinspänd i 10min och var konstigt nog pigg. :)

Nu sitter jag på bryggan och äter en härlig frukost med bästa tjejerna!


RSS 2.0