Prel tävlingsplanering

Arezzo, Italien
v.12-13

Ev. Bonheiden, Belgien CSI2*
v.15

Drammen, Norge CSI2*
v.17-18
(en eller två veckor)

 Vetcheck

Skyrup
v.20

 Åby, Norrköping Horse Show
v.22
(Falsterbokval)

(Ev. Bonheiden, Belgien -Deauville, Frankrike v. 20-21, istället för Skyrup och Åby beroende på hur säsongen gått.)
 
´Placerad i Drammen CSI2* 145 GP förra året

På bättringsvägen

Crownie börjar sakta men säker bli bättre. Han får hela tiden laser och musklerna börjar ge med sig. Han kommer nog vila minst tre veckor till men han är så mycket bättre än han varit tidigare. Crownie kommer alltså tyvärr inte följa med till Arezzo men förhoppningsvis kanske jag kan börja rida honom när jag kommer hem i april. :) Tror ändå denna långa vila är bra för honom långsiktigt, han har ju gjort hur mycket som helst som 5 åring och det är nog bra för honom att landa och förhoppningsvis mogna lite. Dock har han ju tappat varenda muskel på hela kroppen och det kommer nog ta ett bra tag innan han är tillbaka helt.
 
 
 

Film 7 åringen

Hoppade Horatio igår som gick bra, han fick prova sina vingar lite och gjorde det väldigt enkelt. Han är 7 år e. Leader M - Forever, gick Falsterbo i somras som 6 åring och är nu till salu. Jag kommer rida honom åtminstone fram tills jag åker till Arezzo.
 

Magisk träning!

Det stör mig så mycket att jag inte har film från gårdagens träning för herregud vad fin hon var! Svävar fortfarande på moln efter gårdagen och kan inte riktigt släppa det. Heela träningen var perfekt! Som Pether sa: "I tordags gick det bra, men idag satt allt! Position, precision, ja ALLT! Enormt bra." Pether utmanade mig ganska rejält igår med svåra linjer där han maxade höjden tills hinderstöden tog slut.Han längde, kortade, breddade och gjorde sitt yttersta för att få något utslag någonstans men Marion lekte igenom det. Hon är verkligen helt fantastisk, makalös! Det enda jag fick med mig hem var: "Det här är det bästa jag har sett dig rida. Håll ihop det här nu! Jag har ingenting att säga."
 
Så nu jävlar ska det försöka hållas ihop så ska vi nog kunna få ett roligt år tillsammans! Så fantastiskt skönt att få denna träning efter den dåliga helgen i Borås. Nu finns det hopp om livet igen! Knappt 3 veckor kvar till Arezzo, längtar!


Film Pether träning

Film från träningen i torsdags. Nu ska jag iväg och rida 7 åringen, sen trimma mina. Marion ska tränas för Pether imorgon igen.
 

Träning imorgon

Imorgon är det träning för Pether med Marion. Trimmade henne idag och hon kändes helt okej. Hoppade även 5 åringen imorse, en söt liten filur minsann!




Onsdag

Ska iväg och hoppa en 5 åring nu, sen fixa hos mina hästar innan mentalträning i malmö vid 2. Hoppas på att hinna klart allt innan dess så att eftermiddagen kan gå åt födelsedagsförberedelser, fyller nämligen 20 imorgon. :)




Film 7 åringen

Hoppat 7 åringen idag, tycker faktiskt om den riktigt mycket. Den är väldigt enkel och hinderklok och ger en väldigt bra känsla. På filmen tycker jag dock att den ser lite stor och långsam ut men det är inte alls den känslan man har på ryggen. Den är lydig, har ett stort register i galoppen och är hela tiden i uppförsbacke och känns spänstig. Den är försiktig men samtidigt modig, tror den enkelt kan starta 140 i år. Hästen är förövrigt till salu.
 
 

Lite frisk luft har väl aldrig skadat

Har varit sjuk i typ 2v nu och imorse tröttnade jag på det. Drog ut och sprang en runda och nu sitter jag och käkar fruktsallad, helt klart en ny favorit i mitt liv. Ska iväg till stallet nu och fixa lite, sen en sväng och hoppa 7åringen igen för att se om den lugnat ner sig lite efter igår. Sen tillbaka och rida mina hästar. Låter som att dagen är spikad!


Löprunda, fruktsallad och tidningen Ridsport.. Morgonen är fulländad!

Tillbaka till verkligheten

Gårdagen var inte mycket att hurra för. Lyckades ramla av (igen?!?!?) Inova i 140 utan någon större anledning. Var totalt slow i hjärnan och var inte riktigt med i matchen. Marion var dock bättre, men värre mellan hinderna. Fick varken fram eller tillbaka henne pga spändhet men hon var bättre på hinder iaf. Jag höll dock på att ta självmord in i trekombinationen så det var väl inte heller någon höjdare. Hästarna har haft en lugnare dag idag och jag har varit iväg och hoppat en 7 åring som var lite pigg, men fin!

Marion film SM kval

Torsdagens SM kval med Marion.

Ett ner i 140

Hade ett ner i 140 med Inova idag, mitt nedslag och Inova fortsätter lika fint. Hon känns verkligen kanon.
 
Har velat fram och tillbaka hela eftermiddagen om vilken häst jag ska rida imorgon i Scandinavium semifinalen. Jag har ridit Marion idag och hon känns bra, lite träningsverk. Om jag skulle gå på dagsformen så är det helt klart Inova som är bäst, men det är lite kortsiktigt. Det är Marion som jag ska göra min största satsning med i år och oavsett om jag inte har en aning om vad morgondagen bjuder på så är det den hästen jag vill stå med i Scandinavium, annars kvittar det. Hon behöver få rundor i kroppen och hon behöver gå klassen imorgon, för våran egen skull.
 
Vi behöver rundan oavsett om det är Scandinavium kval eller inte, det bryr jag mig inte alls om just nu. Kvalar vi så är det fantastiskt roligt men det är bara bonus just nu med tanke på vad vi har med oss i ryggen. Jag vill bara gå in och försöka hitta tillbaka till den tidigare känslan, där vi jobbar med varandra. Det är det ända som betyder något just nu. Jag måste tänka långsiktigt och då är det Marion som får gå. Pratade med Lisen om vad jag skulle kunna ändra på inför morgondagen och det är i princip ingenting mer än att möjligtvis sätta på Marion en luva för att minska ljudvolymen.. Så nu hoppas jag att lilla luvan gör underverk och att Marion är som vanligt igen ;)
 
Detta är min plan just nu, jag ska rida henne imorgon bitti vid 7 och känna hur hon känns men detta är plan A. Inova får avsluta med att hoppa en 140 imorgon fm.
 
Inova Scandinavium 2012

Flopp

Jag ramlade av i finalen. Marion har varit väldigt spänd hela dagen. Redan på framridningen gick hon och spände sig för täcken som hängde på sargen och var allmänt ofokuserad. På framhoppningen kändes hon bättre och hoppade ganska bra men jag kom knappt in på banan för att hon var så spänd. 

I SM finalen är det bara en ryttare i taget på banan vilket gör att man får startsignal direkt när man kommer in och hinner alltså inte rida runt och vänja hästarna vid miljön. Hon var inte riktigt med mig och hur fort jag vände upp mot ett hinder som stod mot läktaren så tittade hon till, backade av och hoppade ungefär 2 meter för högt. Var för första gången obehagligt att sitta på hennes rygg, det kändes som att hon var i en helt annan tanke och upptäckte varje hinder precis i avsprångspunkten och vart då chockad- och överhoppade sig. Därav räckte hon inte fram på en linje med 4 steg och stannade, tror faktiskt inte hon såg hindret, det var en bil precis bakom hindret och en ny läktare bakom det hindret på kortsidan som inte varit där de andra klasserna och jag tror det tog fokus. Red verkligen för de 4 stegen och flög rätt in i hindret när hon stannade. Självklart besviken men jag gjorde det jag kunde idag och jag kunde inte ändrat någonting för att få ett bättre resultat. Marion har inte många rundor i kroppen just nu och då blir hon ofta lite spänd inne på banan och hennes huvud hängde helt klart inte riktigt med. Nytt försök på söndag i Scandinavium semifinalen. Idag får hon tävlingsledigt och Inova startar en 140. 

Inova Film SM Kval

Kommer starta Marion i dagens SM Final i 145, jag tror den kommer bli riktigt tuff och gigantisk så trots att hon har ett fel mer än Inova så tror jag att hon är mer lämpad för dagens uppgift. Inova får en tävlingsfridag idag efter en fin runda igår. :)



Båda hästarna till final!

Inova först ut idag och superfin i 140 kvalet. Fick dock ett ner i trekombinationen men det tar jag på mig, skulle behövt lite mer ben där. Annars superfin. 

Marion var pigg och lite springig. Drog sig lite in i botten på hinderna men var kvick och hoppa väl. Hade ett onödigt nedslag in i trekombinationen, men ingen big deal. Det som stör mig mest är att jag red 17 hundradelar för långsamt och har ett tidsfel med till finalen. Så nu hoppas jag på att det blir en riktigt tuff final och mycket fel så att mitt tidsfel inte har någon större betydelse. Iallafall väldigt nöjd med dagen! :) 


Support från brorsan i USA :)

Powernap inför kvällens hoppning

Är på hotellet nu, har precis haft samling med förbundet och gått igenom kommande år, provat ut landslagskläder mm. Min klass är en 140 som startar 18.30 och jag går ut som nr 4 (Inova) och sist (Marion). Har mått dåligt hela natten och sovit minimalt så nu blir det lite sömn för att kunna hitta lite fokus senare. Red Marion i fm och hon känns bra!



Hoppas slippa denna lösning idag ;) Godnatt!


Dagens rundor


Dubbelt felfri i dagens warm up

Båda hästarna hoppade felfritt i dagens 130. Hoppade Marion först som var väldigt pigg på framhoppningen, väl inne på banan vart hon bättre men ganska spänd, tycker jag blev lite passiv och fastnade lite i svängarna. Hämtade hem henne nästan för mycket, men det gör nog bara gott inför morgondagen. Har trots allt en bra känsla till imorgon.
 
Inova var väldigt pigg idag men det är bara positivt. Hon kändes väldigt fin idag, även hon var lite spänd inne på banan så det var bra att hon fick komma in på banan och ta ett par språng. Hon känns i alla fall väldigt fin!
 
Inova 140
 

Vattenband

Marion har gått på vattenbandet idag, jag har varit sjuk i en vecka nu och i helgen blev jag värre och senaste två dagarna så har jag knappt ridit någonting. Började gårdagen med svim-attacker mm så har fått prioritera om och gjort det mest nödvändiga. Marion och Inova har joggat varsin dag efter tävlingen, vilat den andra. Sen fick som sagt Marion åka och träna i vattnet, Crownie fick åka på laser. Jag red en 7 åring idag också för att jag lovat det, så dit fick min energi gå till idag. Nu ska jag försöka få lite sömn, nya tag imorgon. 



Båda hästarna kvalade till Scandinavium semi final

Sista Scandinavium kvalet gick igår, alltså den 145an som Inova startade. Marion var klar till semifinal innan den sista kvaltävlingen och därför startade jag inte henne igår. Inova lyckades faktiskt kvala in på gårdagens runda så nu har jag möjlighet att välja häst i semi finalen som går på söndag!
 
Inova vinst
 
 

3 dagar till SM

På onsdag rullar vi mot Borås för årets inomhus SM. Dagarna fram tills dess består utav återhämtning och jogg. Hästarna är i superform och det är bara att hålla de glada så de kommer dit fräscha och motiverade. Kommer bli en tuff helg med många stora klasser så nu är det bara att ha lite is i magen, lita på att jag har förberett hästarna och låta de återhämta sig.
 
Inova från gårdagens 145

Film från gårdagen


Inova 145, film

Idag gjorde Inova sin första start i 145 inomhus på ett år. Jag tycker hon har enklare för sig utomhus och jag har prioriterat att starta större klasser på henne utomhus än inomhus. Hon var iallafall helt fantastisk idag! Banan bestod av 12 hinder och 15 språng, riktigt stor och lång bana, tuff faktiskt. Fick ett stopp in i en kombination där jag gled ut lite för mycket på bågen. Allt annat super! Felet helt på mitt konto idag och Inova kämpade med mig så fint! Lisen var på plats och hjälpte mig och var väldigt nöjd, inget stort fel av mig så tar med mig en riktigt bra runda. :) Super nöjd med dagen, fina Inova :) 
 

Båda hästarna felfria i 135!

På väg hem från Helsingborg. Båda hästarna har hoppat 100% felfritt, inte i en bom. Härligt! Super att ha Andy på plats och måste faktiskt säga att han och Lisen till stor del ligger bakom mina felfria rundor idag. Tacksam över att ha så bra och kunniga människor i teamet! :)





Tävling idag!

Dags för tävling i Helsingborg! Håller på med min Pre Action just nu, tävlar 135 i eftermiddag med båda hästarna. Kommer även ha min mentala coach på plats idag så vi ska gå igenom hela processen mentalt innan första start, nyttigt!
 
Släktträff på Grevlunda, Marion med lillebror Main Road

Film Marion


Lisen träning dag 2, Film

Hoppade en ganska tuff bana idag som Henk Nooren byggde förra veckan för senior landslaget. Den bestod av 12 hinder och 14 språng med rätt tuffa linjer. Ett riktigt bra genrep inför kommande stora tävlingar så man kommer in i matchen lite mer och hinner bli snabb i tanken igen. Båda hästarna har hoppat riktigt bra idag och jag hittade en bra ridning, i stora drag så kändes det väldigt enkelt och det är en riktigt skön känsla. Båda hästarna känns super fräscha och fina inför säsongen! Har haft två riktiga superdagar på Grevlunda. :)
 

Första dagen avklarad

Första dagen på Grevlunda och båda hästarna har varit superfina! Jag känner mig verkligen som hemma här hos Fredricssons. Vi har exakt samma tänk och det är verkligen som att hitta hem, jag känner mig så trygg här. Jag får bekräftat att mitt tänk är helt rätt och jag är så glad över att jag hållit fast vid det efter flytten. Jag behöver det just nu, det gör mig stark i min ridning. Båda hästarna har varit superfina idag och jag har hittat en bra ridning. Allt har verkligen varit super och jag har fått bra konstruktiv kritik. Har hoppat lite småbanor idag och jobbat mycket basic, imorgon blir det mer banhoppning och större hinder. Känns så himla bra! Jag lever min dröm :)




Film Inova Hagahill

Film från lördagens hoppning på Hagahill. Inova har trappat upp tempot ett snäpp och trummar på som bara den. Även fast hon är lite springig just nu så är hon väldigt hinderklok, försiktig och hoppar klart varenda språng. Så även fast hon har lite för bråttom mellan hinderna just nu så tar hon sig ändå tiden i luften och hoppar fina och jämna språng. En glad häst är en bra häst!  


Planering kommande vecka - och fram till SM

Jag och Niclas har satt ihop en planering fram till SM. Marion ska dock hinna med ett pass på vattenbandet någon dag också men annars stämmer planeringen. Åker till Österlen en sväng i veckan och finslipar det sista med Marion och Inova, Crownie får jag se lite dag för dag hur han känns i kroppen.
 
Måndag: Jogga alla tre hästarna. Crownie laser.
Tisdag: Åker till Lisen och tränar med Marion och Inova. Joggar C innan avfärd.
Onsdag: Träning för Lisen med Marion och Inova. Hemfärd. Rider C vid hemkomst.
Torsdag: Jogga alla tre hästarna. Crownie laser.
Fredag: Tävling Helsingborg, 135 med Marion och Inova. Mental Coach på plats.
Lördag: Tävling Helsingborg 145 med Inova. Marion joggas.
Söndag: Marion trimmas. Inova vila/jogg.

Måndag: Marion joggas, Inova trimmas.
Tisdag: Marion och Inova joggas.
Onsdag: Avfärd till SM i Borås, 130 uppvärmningsklass med båda hästarna på eftermiddagen.
 
 
Scandinavium 2012

Film Marion Hagahill

Var som sagt på Hagahill igår och båda hästarna var väldigt laddade. Fick börja med att rida en kort bana på Marion för att hinna skola henne någorlunda, hon har ju en liten tendens att springa fortare och fortare för varje hinder som går just nu så var tvungen att hämta henne lite. Red 4 hinder, gjorde halt. och sedan hoppade jag hela banan två gånger fram till hinder nr 8.
 
Marion är grymt pigg och glad nu efter vinteruppehållet och hoppar mer än väl. Får dock sjukt ont i ryggen av de sprången hon gör och jag håller på att få en whiplashskada ungefär vartannat språng. Det är minsann tryck i språnget och det är mer kraft än man tror i den lilla hästen. Men, jag kan inte annat än le, den här hästen är utan tvekan det bästa som har hänt mig och jag är så otroligt tacksam för det.
 
 
  

Hagahill idag

Åker med Marion och Inova och hoppar lite bana på Hagahill i eftermiddag. Både två hoppar nog 130-135.
 
 
Marion 145 Grand Prix i Drammen, Norge

RSS 2.0