Film från första dagen

Resan hem gick bra., så nu är vi i Sverige igen. Lägger upp filmen från första dagen nu. Resterande filmer är på gång. :)


9a i GPn!!

Fantastiska lilla häst! Dubbelt felfri i GPn och 9a. Har jag sagt att jag älskar henne?:D så stolt över henne. Hon har levererat varenda språng, hennes första tävling i stor arena. Så lycklig, hon var inte i en bom. 




Marion placerad i 140

Marion var fin även idag. Hoppade 140 på lilla arenan nu på kvällen, klassen började 23.00.. Marion var fokuserad även idag, fick ett nedslag på hinder nr 8 som stog i en sväng. Jag tappade linjen lite och låg lite för intill på den men var 3e snabbaste med 4 fel och slutade på en 11e placering. Imorgon blir det GP inne på stora arenan igen.:)


Sjukt vilken atmosfär, så häftigt. 


Marion fin i knoppar, duktiga Louise.:)

Ett ner i 140

Marion var super idag, trots att hon inte fick en optimal framridning osv. Var helt kaos om vem som skulle in så ena sekunden trodde man att man hade jätte bråttom och andra sekunden 10min vila. Sen pang in på banan från ingenstans. Blev inte insläppt på banan när det var min tur då de trodde det var en innan mig som var efter mig. Det resulterade i att jag hade några få sekunder inne på arenan och hann inte visa Marion banan. Hann visa henne kortsidan med stora scenen och sen var det full fart till 1an. Hon var iallafall helt fantastisk och enormt fokuserad. Hade ett jätte tråkigt nedslag, toucha bommen, den rulla fram å tillbaka och ramlade till och med ner på fel sida av hindret när jag var vid hindret efter. Sjukt drygt, men väldigt lätta bommar här så marginalerna blir mindre. Förövrigt var det super. Jätte nöjd med henne och jag hade inte kunnat föreställa mig att hon skulle gå in och fokusera samt jobba med hinderna i en stor 140 på sin arenadebut. Framför allt inte när allt blev så krångligt innan start. Väldigt lättad och väldigt nöjd med dagen även fast nedslaget stör mig lite. Menmen, ändå över förväntan. :)




På plats i Mechelen

Lååång dag börjar närma sig sitt slut, iallafall dags för kvällsmat. Körningen har gått bra och Marion verkar pigg. Häftigt ställe men lite oorganiserat än så länge. Skönt att äntligen vara på plats iallafall, red Marion på framridningen idag. Hon var väldigt spänd och väldigt pigg, mycket intryck. Oj vad mycket hon får lära här, man ser hur det snurrar i skallen hela tiden men hon är väldigt positiv. Detta är ju Marions första tävling i en arena så det blir lärorikt. Går faktiskt direkt in i 140 på stora arenan imorgon, det får helt enkelt bära eller brista. Hade en förhoppning om att få trimma i arenan imorgonbitti men den planen gick inte hem. Får bli ett till pass på framridningen. Klassen går på em så hon får lite tid att hinna återhämta sig efter den långa resan. Hon verkar iallafall väldigt nöjd och har stått som ett ljus hela vägen trots ösregn, storm, snö och hagel. Hon är fantastisk att ha med sig och är tillfreds var hon än hamnar. Skönt att ha med henne när allt runt omkring är lite stökigt.




 Favoritväggen i Mechelen. Alla banor för hela helgen sitter uppe. Fantastiskt bra om man är osäker på vilken klass man vill rida. Samt om man tycker u25 klasserna ser tuffa ut, så kan man ju bara kolla lite åt sidan och jämföra med en CSI5* 160, då ser det iallafall lite lättare ut;)

Julklappar från Hästia







Sista hoppningen innan avfärd

Var iväg på Hagahill idag med Marion. Lisen och Peder är ju i London på tävling så vi åkte hit istället. Tyckte Marion var fin, lite vild emellanåt men hon vill vara felfri och hon letar hinder. Det är det viktigaste just nu. Hon kommer backa av något enormt när hon kommer in på arenan så om hon är lite springig nu så hoppas jag att hon blir lagom inne på banan när hon backar av lite mer i arenan. Tror hon kommer behöva ha en hel del spring i benen för att jag ska lyckas motivera henne på plats i Belgien.

Längtar tills vi är på väg, nu är det massa fix inför både avresa och julafton. Har en liten minijulafton idag hos mig med massa vänner ikävll, sen jobbar jag inatt, imorgon dag och imorgon natt. Så blir lite tuffa dygn nu. Tänkte försöka ta det lite lugnt på julafton och sen åker vi natten mellan julafton/juldagen. Ska bli helt fantastiskt.:)

 
 

5 dagar kvar

Marion verkar vara i fin form, jobbat henne lite tuffare nu denna vecka. Åker till Hagahill imorgon och hoppar henne ett sista pass inför Belgien. Sen blir det lite lugnare mån-ons och sen åker vi tidigt torsdag morgon. Hon känns väldigt pigg och fräsch, hoppas på att hon ska bli lite lugnare så hon blir lite mer avspänd på hinder. Annars känns hon super, väldigt motiverad och ambitiös. :)
 
Har varit lite dåligt med update på sistone, inte haft så mycket att skriva om och haft en del att fixa inför jul osv. Har lite bloggtorka just nu, men blir ju lätt så när det är lugnt på tävlingsfronten. Inova har iallafall börjat jobba bommar, hoppas på att hinna få igång henne till en tävling i Holland vecka 2.
 
Mina favvo tjejer

Film träning


Träning imorgon

9 dagar kvar till avfärd mot Mechelen. Har satt igång Marion under veckan och ska till Lisen och träna imorgon fm. Hoppade Marion lite smått i helgen, har film från det så kan lägga upp det imorgon. Nu är det sovdags. 


Köp presentkort på Hästia nu inför jul och få kortet laddat med 20% extra

Crownie

Här kommer ett litet klipp från i veckan när jag hoppade Crownie lite. Inte världens roligaste film men var ju längesen ni såg honom här på bloggen.
 

Världens lyckligaste tjej, uttagen till Mechelen!

Vilken start på dagen, vaknade av ett mail från förbundet som meddelade att jag blivit uttagen till att rida U25 kiasserna i Mechelen i Belgien samtidigt som världscupen. Intresseanmälde för ett tag sen men visste att det var väldigt svårt att komma med, men det skadar ju inte att anmäla.
 
Sverige fick två platser i U25 klasserna och det är jag och Irma Karlsson som får åka. Kommer bli så jäkla häftigt! Den tävlingen är ju som Scandinavium/Stockholm Horse Show fast i Belgien. Hela tävlingen är CSI5-W förutom U25 klasserna. Så U25 klasserna funkar precis som våra Scandinaviumkval här hemma. Största delen av U25 startfältet består alltså av hemmaekipage från Belgien. Utöver dessa så har de bjudit in 8 utländska ryttare- 2 ryttare från Sverige, England, Tyskland och Holland. Kommer bli så sjukt häftigt! Om 16 dagar rullar vi mot Belgien, för årets sista tävling! :D
 
 



#HögPåLivet 
 

Vetcheck

Silvana har varit på besök i Sverige i veckan och alla hästarna kollades. Kors i taket hittade hon inte minsta lilla grej på någon häst. Marion har gått väldigt mycket och stort hela hösten och inte checkats på typ 5 månader. Hon dansa igenom böjproven och var superfin. Jätte skönt, brukar ju ofta vara någon liten skavank nånstans eller spänning osv. Även Inova och Crownie var fräscha och fina. Alla hästarna fick iallafall laser i förebyggande syfte. Silvana gör ett fantastiskt jobb med mina hästar, hon lämnar ingenting åt slumpen och undersöker varenda liten grej på 3 olika underlag. Fantastiskt noggrann.
 
 

RSS 2.0