Film

Har fått en film på BW från träningen igår för Lotta Schultz så ni som är intresserade kan ju kolla ;) Det är en film på alla som tränade men jag och BW är i slutet och börjar vid 3.12.


Träning för Pether Markne

Tränade som ni vet för Pether idag! Hoppade en ganska svår bana. Den hade sina klurigheter! Träningen idag gick faktiskt riktigt bra! Är väldigt nöjd med både min och M1s insats! :)

Banan nedan, beskrivning under bild. 




Började på hinder nr 1 som kom ganska fort ur högersväng. 7galoppsprång lite framåt till oxer (nr 2). Därefter tillbakasväng på räcket, sedan tillbakasväng igen till nr 4 som var en stor oxer i mitten. Snäv högerbåge till ett räcke. (ganska onaturlig sväng, vilket gjorde att räcket(5) kom väldigt fort). därefter fortsätter på hinder 6(kom väldigt fort) och 7,  7galoppsprång lite framåt. Vänder upp mot ett räcke och därefter 6 galoppsprång FRAM till nr9. Sedan rider man runt hela svängen och rider förbi nr 3/10 som man sedan vänder tillbaka på. (Blev en ganska konstig sväng eftersom den kom extremt fort, den stog nära väggen och hindret var vinklat åt fel håll). Fortsätter in i kombinationen där det var jättekort! Sedan galoppera på lite längs hela långsidan för att sedan vända upp på (de blå) galoppbommarna som ledde till ett plank (2galoppsprång mellan varje bom, 4språng till planket.

Banan har sina svårigheter men jag tycker verkligen att vi hade hittade ett bra flyt så jag är jättenöjd! :D Första gången Pether såg mig hoppa bana men han var nöjd och glad :)

Träning för Lotta Schultz dag 2- snabbinlägg

Idag var det Brownies tur och det var banhoppning :) Brownie var jättefin och hade en härlig vilja idag! Min ridning var inte den bästa men jag är väldigt nöjd med Brownie! Hoppade en bana på typ 120-130cm och han var jätte duktig faktiskt :)

Imorgon blir det träning för Pether Markne på M1. Ska bli jätteroligt! Taggad :D

Ny idol

Efter dagens världscup i scandinavium har jag fått en ny idol! :D Angelica Augustsson, en 23 årig svensk tjej som red sin första tävling i Scandinavium som senior. Hon går in och nollar sin debut i världscupen!!!! Och inte nog med det, hon vinner dessutom hela skiten! :D Det är inte många svenskar som vunnit en världscup och hon gör det i debuten. MÄKTIGT!

Cést la Vie lekte över hindrerna..
Här har vi henne, hon rider väldigt likt Malin och har en fantastisk känsla!


Hela stövlar!

Har föresten glömt skriva att jag har fått mina stövlar lagade så nu slipper jag rida med silvertejp runt ena stöveln :P

Ny kategori!

Har skapat en ny kategori "Vardaglig ridning". Förtillfället ligger alla mina "dagens ridpass" under "övrigt" men nu blir det ändring på det! Det blir enklare för mig att blicka tillbacka i min vardagliga ridning om jag har allt under samma kategori. Bra va? :D

svar på kommentar

nathalie:
Har du någon bild på prymeno :)?

Svar: Här är två bilder på Prymeno när min huvudtränare Niclas Haking tävlar Prymeno för ungefär ett år sedan.




Träning för Lotta Schultz dag 1

Hoppade M1 för Lotta idag. Jag tycker faktiskt att det gick bra! Vårat största problem just nu (bekväm och nonchalant häst) kom fram bra vilket gjorde att vi kunde lösa det, så M1 blev faktiskt väldigt fin i slutet! Idag var det mycket lydnad och jag tycker som sagt att det gick bra! Jag tycker Lotta var väldigt bra! Hon har lite samma tänk som Pether M vilket underlättar för mig eftersom jag tränar en del för honom och älskar hans tankar och förslag, då är det skönt när någon med likadana åsikter kommer med andra tips och råd.

Jag tycker att det är bra när man tränar för tränare som har samma tänk inom ridningen, de ser oftast samma saker men har olika lösningar på problemen. Om flera tränare säger att man behöver jobba på samma sak så är det bekräftat att något verkligen måste göras!

Imorgon är det banhoppning och då är det Brownie tur. :) Joggade bara honom idag men han kändes fin! Tog en skrittrunda i skogen också :) M1 får joggas lite imorgon för på måndag så blir det träning för Pether :) Kul helg!

trimma

Jag älskar verkligen att trimma mina hästar :D De är så himla fina och roliga att rida på backen vilket gör att jag älskar att traggla på små detaljer! :)

Trimmade båda hästarna idag, första gången på M1 sedan tävlingen i söndags. Båda var såå himla fina! Hade tre bommar på backen på en långsida med 18.5m emellan varje. På M1 varierade jag galoppsprången mellan 7 och 4, han gjorde det riktigt bra faktiskt! BW gick på allt mellan 5 och 8. Båda två var superfina och blev väldigt uppmärksamma och lösgjorda av den här övningen, en övning som man inte kan göra för mycket av! Sliter ingenting på hästarna men ändå ett bra och roligt sätt att öva tempoväxlingar och lydnad.

Fokuserade mycket på traven på BW igår och det satt i fint idag så idag blev det mer fokus på galoppen istället! Fortfarande lika fin och spänstig i galoppen, superfin var han! Behöll samma spänst även när jag längde och minskade sprången, väldigt nöjd!

Imorgon blir det hoppning för Lotta Schultz på M1, ska bli väldigt spännande faktiskt :)

LOV!

Nu har jag fått lov vilket förhoppningsvis kan leda till mer bloggande och hästar :D Nu sitter jag och tittar på 150cm som pågår i Scandinavium. RG tog precis hem den med en makalös omhoppningen.

Hästarna är pigga och fina. De har fått tagit det lite lugnt nu när det har varit kallt så idag när man äntligen kunde rida var M1 jättepigg :) M1 var lite okoncentrerad men blev bättre i slutet... Passet gick ut på att få ut så mycket energi på så kort tid som möjligt ;)
Trimmade BW som var hur fin som helst! Gjorde en övning innehållande skänkelvikningar, öppna, sluta, volter i båda varven, övergångar och tempoväxlingar. SUPER fin! Lite stel i början men inte så konstigt eftersom jag inte ridit igenom honom ordentligt på några dagar. Mycket travarbete som gjorde honom väldigt fin och lösgjord! Blev sjukt fin och spänstig i galoppen efter den här övningen! Längesen han kändes så här fin! Fantastiskt nöjd med en fantastisk ponny :)

I helgen blir det kurs för Lotta Schultz. Hoppar M1 lördag och BW söndag, därefter blir det träning för M1 på måndag för PM. Mycket träningar framöver! KUL! :)

Lite allmänt

Har inte hunnit skriva på länge har haft mycket plugg, jag har dessutom hunnit fylla år. :D I söndags i vetlanda var hästarna jättefina! Avslutade lite lätt med 110cm på BW och 120cm på M1. Brownie var jättefin! Vi gjorde en runda bara för skojs skull. Han fick svänga och gasa en del vilket han tyckte var as roligt! :D Han var väldigt med på noterna och gjorde det riktigt bra faktiskt! :) Gasade lite på en långsida och sen när jag skulle vända upp mot hindret så funkade inte riktigt halvhalterna så fick fyra fel men han var jätte fin :D
M1 var lite trött sista dagen, inte så konstigt, gick väldigt tuffa banor förra helgen och har hoppat satan den här helgen! :) Rev 2an men det gör inte så mycket, var ju bara 120cm. Han har verkligen varit försiktig hela helgen och har inte alls varit lika nonchalant som förra helgen så jag är nöjd :D

Jag har verkligen världens bästa mamma! Har fått världens bästa födelsedagspresent men det berätta jag mer om lite senare. :D nu ska jag fortsätta plugga.. -.-

trasig stövel

Juste, min fina stövel gick sönder idag när jag skulle hoppa upp på BW i msv, så jag har ridit med en silverstövel hela dagen :P

Imorgon går BW 110cm och M1 120cm. Det får avsluta lite lätt så här i början av säsongen :) Godnatt

Vetlanda dag 1 och 2

Browns Way
Igår:
110cm,
kändes lite sådär. Första starten för året och Brownie var både pigg och stark vilket resulterade i att jag blev kvar i handen och därmed inte hittade distanserna i så god tid som jag ville. Fick iallafall 8 fel men fick inget riktigt flyt i rundan.

120cm, valde att inte starta den eftersom att 110cm inte kändes super. Jag tyckte det är bättre att han fick gå 110cm idag istället för 120cm igår eftersom det som sagt är första tävlingen vill jag få bra känsla innan jag går upp i klasserna och att Brownie inte är riktigt lika på som han var igår.

Idag:
110cm,
kändes mycket bättre idag! Hittade ett helt annat flyt och jag blev bättre i handen även fast BW fortfarande var något pigg o stark. Dubbelnolla.

120cm, Brownie kändes väldigt fin! Hinderna bromsade upp honom lite i den här klassen och vi hittade ett riktigt bra flyt! :) Fick dock tre nedslag, rev båda i ena 2-kombinationen och sedan en oxer. Fortfarande pigg så han blev något flack men jag tycker absolut inte att det gör någonting! Är faktiskt jättenöjd med rundan trots alla fel :)
 
Vioux Star M
Igår:
120cm, M1 var supersuper fin! Hoppade så jag höll på att flyga av :P Riktigt fin och väldigt försiktig! Dubbenola och precis utanför plac.

Idag:
125cm, Lika fin som igår, fortsatte hoppa helt sanslöst! :P Hoppade så fint i kombinationen så att jag lyfte och tappade ena stigbygeln :P Fick inte tag på stigbygeln under ritten så den studsade runt där :P M1 är väldigt känslig så han blev lite spänd och okoncentrerad när det hängde där och bankade på honom så han börja bocka för att han blev lite störd på den... Blev en ganska ofokuserad runda då jag bara fokusera på att typ sitta kvar när han hoppar som fan med ryggen :P Så jag fokusera typ på mest på det och M! fokusera mest på stigbygen som störde honom men trots det så blev det en riktigt bra runda. Rev dock sista hindret men det gör ingenting :)

130cm, Superfin här också. Hoppar så in i bängen! :D Låg lite nära till trean så det skulle bli perfekt om jag bara "satt upp" lite. Precis när jag vänder upp mot 3an så galopperar ryttaren som skulle hoppa efter oss precis bakom M1(som är rädd för andra hästar) och han blir ganska stressad och tar ett längre galoppsprång än planerat vilket gör att distansen blev mittemellan två distanser och det blev liksom lite missförstånd så då kunde inte han hoppa, helt förstående. Annars var det en superritt och det som hände kunde vi inte påverka, bara stört irriterande att ryttaren inte kunde hålla sig undan.... -.- Fick alltså 4 fel för "stoppet" och sedan lite tidsfel.

Jättenöjd med M1 hittils och Brownie var också jättefin idag! :)


Mot Vetlanda!

Sitter i den fullpackade lastbilen på väg till Vetlanda! Hästarna verkar glada och taggade, speciellt BW. Första tävlingen för honom sen Grevagården som var för drygt 2 mån sedan :D Båda hästarna kändes väldigt fina igår! Trimmade igenom de lite lagom :)

Här är helgens plan;

Browns Way
Fredag: 110cm, 120cm
Lördag: 120cm eller (130cm)
Söndag: (110cm) eller 130cm.

Vioux Star M
Fredag: 120cm
Lördag: 125cm, 130cm
Söndag: 120cm

Jag får se lite under helgens gång hur hästarna går och bestämmer sedan vilka klasser de ska hoppa. Brownie är anmäld till alla klasser förutom de i parantes men jag får se när jag kommer dit om jag hoppar msv A. Vetlanda är en toppen anläggning när det gäller utomhus tävlingar, dock har de bara två ridhus varav tävlingsridhuset endast är 20x60. Så allt beror på hur de bygger banorna. Jag kommer inte gå in i någon msv A om de bygger stort och så att hinderna kommer fort ur sväng mm. med tanke på att det är Brownies första tävling för i år så riskerar jag ingenting, då får han istället gå lite lägre klasser och bara känna att det är lätt! Men som sagt, allt beror på banor och dagsform! :)

Fanns inte mycket klasser och välja på på hästfronten så vi fick helt enkelt ta det som finns! :)



Hoppträning

Hoppade båda hästarna idag. Hoppade först lite sockerbitar på volt (film förra inlägget som hos Pether) därefter hoppade vi på en 8 med ett räcke och en oxer. Sedan hoppade vi bana. Båda hästarna fick hoppa lite lagom mycket eftersom det ska tävla i helgen men båda hästarna kändes väldigt fina! Brownie hoppade helt fantastiskt och M1 var mer försiktig idag så jag är jättenöjd med båda, men speciellt Brownie :D

Nu tar jag helg! :D Imorgon blir det sovmorgon, plugg, packning inför Vetlanda och förhoppningsvis möte o genomgång med Niclas från helgen! :)


Filmer från Pether Markne

Lägger upp filmerna i den ordning vi gjorde övningarna. :)









filmer från Borås

Orkar inte ladda upp alla för det tar sådan tid och dessutom blir jag bara deprimerad av alla rivningar, haha :D

Aja här får ni två rundor. Ena är 130cm i fredags och andra är 130cm i lördags. Tar på mig en rivning i ena 130cm där jag inte fick igenom halvhalterna efter att jag lade upp tempot lite men där blev iallafall M1 sur på att vi rev så det var iallafall något positivt med den rivningen... Trekombinationen får han ta på sig själv! :P

>
Trodde jag hade laddat upp en til men det var fel film. Aja ni får den någon annan dag :)Här fick ni iallafall se helgens sämsta runda, som jag iof är ganska nöjd med :)

Så nära men ändå så långt bort

Jahapp nu är det dags att skriva om mitt feta inlägg som försvannn igår.
Har iallafall kommit hem från Borås nu, valde att inte hoppa honom idag och istället spara honom till nästa helg när vi ska till Vetlanda.

130cm igår morse gick ju ungefär som de alla andra starterna. Bra ridet-svår bana-nonchalant häst! Även den här rundan var superduper! Fick dock tre värdelösa nedslag. Kom helt perfekt in i trekombinationen som kom ganska fort ur högersväng, hoppar super in, river både B och C, helt värdelöst. Eftersom det var ett kval la jag upp galoppen och börja svänga för att få en bra tid då det var många som hade nedslag. Jag tycker han var väldigt med på noterna så det var kul! Dock blev han lite flack på en oxer så då fick vi med oss en bom till men det tar jag på mig.

Sammanfattning på helgen:
Fyra fantastiska rundor men mycket rivningar. Har fått 6 rivningar i totalt 4 rundor. Nog det sämsta resultat vi någonsin haft, men ändå är jag stört nöjd! Jag har nog aldrig ridit så bra i hela mitt liv! Har hittat härligt flyt, bra distanser i god tid mm i varenda runda! Så jag är väldigt nöjd med min prestation men är dock väldigt frustrerad över att inte kunna göra någonting åt 4 rivningar. Jag kan ta på mig 2 rivningar, men då är jag väldigt snäll... Resten kan jag inte göra någonting åt och det gör mig förbannad. Jag kan verkligen inte ändra på någonting! Det betyder alltså att det inte spelar någon roll hur bra jag rider eftersom han ändå blir nonchalant och river, dessutom är det extra frustrerande eftersom jag verkligen behöver den där sista nollan nu.
Pratade med Niclas och han tror att M1 har blivit lite bekväm just för att jag hittat så bra distanser mm. Jaja, vi får väl åka till Pether och träna lite försiktighet! :)

Lägger upp filmer från helgen och senaste Pether träningen så snart som möjligt!

baajs

Skrev precis ett skit långt inlägg om dagen men vips så försvann allt så jag skippar att skriva om det nu, för nu blev jag sur!

Borås dag 3

Idag var det kval 1 som gick i 130cm. Supersuper runda! Helt grym men fick ett jävla skit äckel nedslag idag igen, nudda lite lätt med vänsterfram hov och bommen ramla ner på ena sidan typ två galoppsprång efter. KUL. Kom verkligen helt perfekt!!!! Som alla säger: "Du hade inte kunnat göra någonting, du låg helt perfekt." Så det var ju galet frustrerande.... Har gjort tre superrundor än så länge men ändå fått ett ner i varje klass! Jag vill bara ha min sista nolla i 130cm så vi kan börja hoppa större klasser. :) M1 är stört nonchalant.
Hade ju planerat att få en rivning på framhoppningen så han skulle bli försiktigare inne på banan..... På framhoppningen hoppade han helt fantastiskt, var inte i en enda bom! Jag la honom lite nära en gång med mening på ett ganska maxat räcke men då var han galet kvick i fötterna, men när jag kommer in på banan börjar vi med att klonka 1,2,3 och sen rev vi ju 5an så det var ju skit! :P Imorgon SKA han riva på framhoppningen! :P Klassen börjar kl 07.00 imorgon och jag startat typ 07.45.... Härligt!

Är supernöjd med rundan iallafall, perfekt flyt, perfekta distanser... Vad kan jag mer begära??? :D Joo att min häst ska lyfta på benen..

Borås dag 2- warm up

Hoppade 120cm och 130cm idag. M1 var jättefin men lite nonchalant...

I 120cm fick vi ett skitnedslag ut i kombinationen. Kom in helt perfekt och satt upp lagom mycket inne i kombinationen men bara för att det är räcke ut så tyckte M1 det inte var någon idé att ta i så då rev vi den.... Inte mycket att göra.. Han har varit nolla så mycket på sista tiden och om vi motförmodan har fått en rivning har det varit pga mig så det är helt okej att han underskattade det hela lite idag.... Var ändå väldigt fin! Bra distanser, bra flyt! :)

I 130cm rev vi sista hindret(!) Något nonchalant även här, klonka en del mm. Tappade ytterbogen lite på sista hindret som kom snabbt ur högersväng (hans dåliga varv).... men fortfarande en bra distans!

Jag är väldigt nöjd med båda rundorna och det kändes väldigt enkelt vilket är skönt! Imorgon ska vi minsann se till att M1 river på framhoppningen så han blir mer försiktig inne på banan. :D Imorgon hoppar vi första kvalet som går i 130cm. :)

FRAMME

Nu här vi kommit fram efter 6 timmar i bilen, M1 är nöjd o glad :) imorgon hoppar vi 120cm o 130cm :) God Natt

Sadelutprovning

Nu är vi på väg till Borås :) åker precis förbi Norrköping.. Efter hoppningen igår kollade vi mina sadlar. Butetsadeln låg helt perfekt på båda hästarna! Jätteskönt! Det sägs ju att butetsadlarna ligger bra på alla hästar och det gör den verkligen! :) dessutom är mina hästar väldigt olika i kroppen men det var iallafall awesome! :) Equipesadeln låg också bra på båda, fast battre på BW än på M1. Men den funkar utmärkt med en padd under. Så nu har vi koll på att sadlarna är bra, härligt härligt! :)

På väg till Borås

Ska precis åka hemifrån nu. ÄR FETT TAGGAD! :D Uppdaterar i bilen ner och under alla dagar såklart! Hoppade båda hästarna igår och M1 känns fin inför helgen, dock väldigt taggad men han lugnar väl ner sig :P Brownie hoppade som fan igår! :D Hoppade en bana på 130cm på honom inför nästa helg och han är så fiin! :) Dock ramlade jag av igår och har slagit på mig en helvetes lårkaka så jag knappt kan gå eller rida.... men det löser sig! :D BYEBYE! :D

dagens ridpass-snabbinlägg

Igår skrittade jag ut i skogen på båda två i ca 45min.
Idag red jag kort men intensivt på båda två. Brownie var jättefin, jobbade mycket övergångar och förvänd galopp. M1 red jag ganska lugnt, mycket lösgörande och tempoväxlingar. Mycket galopparbete, jobbade honom ganska lågt men han var fin :)

På onsdag åker vi till Borås! Så sjukt taggad inför årets första tävling! :D


Pether Markne träning

Tränade för Pether på M1 idag. Gick helt sanslöst bra! :D M1 har varit så himla fin hela veckan men idag var han snäppet finare, hur det nu är möjligt.... :P Längesen jag var hos Pether nu men jag har verkligen jobbat på det han har sagt och Pether sa att jag utvecklats enormt på den här lilla tiden så det är ju verkligen super kul att träning ger resultat! :D

Vi hade två olika linjer på långsidorna och sen en volt med tre sockerbitar. När vi värmde upp så använde vi oss av sockerbitarna för att få hästarna lyhörda och taktfasta. M1 gjorde det superbra så tog det bara någon gång i vardera varv. Väldigt spänstig och fin! :)

Därefter övergick vi på en linje med 3 räcken. När det var lågt red vi på 4 språng men när det blev högre red vi på 3 språng. Även den här övningen gjorde han enormt bra! :) Blev väldigt trångt på 3 galoppsprång när det var högt (Räcket i mitten låg på typ 150cm-160cm :P ) men M1 fixade det med lätthet! :D Det var ganska svårt eftersom hinderna bara hade en bom i luften vilket gjorde att man nästan ville krypa under istället :P

Den andra långsidan bestod av 2 oxrar där vi red på 4 språng, lite framåt. Eftersom vi hade ridit på så trånga avstånd innan var det bra att vi fick en övning där vi behövde rida fram lite så man inte fastnar i ett undertempo.

I slutet satte vi ihop allt till en bana och då gällde det att vara med på noterna kan jag säga :P Det var ju jättetrångt på ena långsidan och ganska långt på andra. En jättebra övning och det hade verkligen inte kunnat gå bättre än vad det gjorde så jag är galet nöjd! :D

Lägger upp filmer senare.

När jag kom hem red jag BW i ridhuset gjorde sockerbitsövningen som vi gjorde hos Pether och BW blev superfin i slutet! :)


världens finaste


Dagens ridpass

Var ju som sagt på Gustavsberg med Brownie idag. Han kändes mjuk och fin, blev mycket travarbete idag. Vi gjorde en övning som innehöll volter, skänkelvikningar mm som hästarna blev väldigt lösgjorda av. Mycket fokus på handställning och armbågar (Jag har en förmåga att lägga ner handen, dvs som om jag håller ett cykelstyra vilket gör att mina armbågar åker ut o flaxar lite) :P

M1 trimmade jag när vi kom hem och han var hur fin som helst!!!! Helt sjukt fin! Jobbade mycket trav och galopp idag, även en del lydnad så att han är extra uppmärksam imorgon när vi ska till Pether Markne :) Gjorde en del förvändgalopp och byten i slutet, bytte klockrent vart tredje! Så jäkla fin! Fantastiska häst! :) Ny klippt är han också! :)


får bli en bild på M1 från Lotta träningen :)


träningar på gång

Har inte hunnit skriva så mycket i veckan så det har mest blivit massa tråkiga snabbinlägg.
Hästarna sköter sig i alla fall! :) Joggade båda lite lätt idag och båda kändes väldig mjuka, fina och väldigt genomridna, härligthärligt! :)
Imorgon ska Brownie få följa med till Gustavsberg där det är träning för Ninni Sassi. Eftersom jag läser specialidrott A så måste vi ibland åka och rida på ridskolan så lärarna ska kunna sätta något betyg. Förra gången var det ridskolehäst (Aldrig mer) men imorgon tänkte jag ta med mig finfina Brownie och kirra ett MVG :D M1 ska trimmas inför lördag! :)
På lördag blir det träning för Pether Markne! :)

Dagens ridpass

Trimmade M1 i ridhuset som var stööört fin! Asså riktigtriktigt fin! :D Jobbade mycket öka, minska, förvändgalopp mm.... Supersuper,
BW fick en promenad :)


RSS 2.0