Lugn dag igår

Båda hästarna fick ta det lugnt igår. Marion fick jogga lite i lina och såg pigg och fräsch ut, väldigt bra. Inova fick en skrittrunda ute i vårsolen. Vi har fantastiskt väder nu :)


Söndagens 140

Gårdagens 140 var en A0:a och det var riktigt längesen jag red en 140 kravlöst. Jag har mest ridit kval hit och dit och safeat lite så nu kände jag helt enkelt att det var dags att rida lite mot klockan. Jag är ju dock generellt väldigt långsamt och allmänt kass på att rida fort men måste faktiskt erkänna att jag tycker jag fick till det ordentligt igår. Väldigt rolig bana att rida mot klockan på, mycket svängar och någon distans där man kunde plocka bort galoppsprång. Jag gjorde det man kunde på banan och hitade ett riktigt flow, speciellt på Inova. 
 
Båda hästarna var med mig och Inova framför allt taggade till lite och tog fram sin fighing spirit och bara letade hinder. Hade egentligen inte tänkt rida lika fort på henne men hon kändes väldigt med mig så det var bara att köra. Hon var väldigt uppmärksam, hoppade väl och kändes inte alls trött för att vara tredje klassen på helgen.
 
Marion kämpade också på bra, hon är som alltid bäst i andra klassen och kändes väldigt fin. Tråkigt att hon inte kvalade till finalen men lite revansch tog vi allt efter en tråkig runda i lördags. Roligt att rida lite fort även på henne och även om hon är lite mer splittrad än Inova och kan titta till på någon blomkruka här och var så var hon bara 8 tiondelar långsammar än Inova. Det trodde jag faktiskt inte. Marion hänger ju lite längre i luften och är lite vingligare men har samtidigt väldigt stor galopp. Kändes iallafall bra att hon var fokuserad på sin uppgift och hoppade väl, jag tappade dock stigbygeln på 7an (lite mardröm på denna häst) men det gick minsann bra ändå. Tur att man trimmar en häst om dagen utan stigbyglar så att man har lite mer snits på det där iallafall ;)
   



Film Inova 135

Här är filmen från fredagen klass, 135cm. Tyckte hon kändes väldigt fin, möjligtvis lite stark. Red hela banan som jag hade planerat och fick till en fin runda! Hon blev lite stark till hinder nr 8 där vi fick en rivning, dock var det en bra rivning, hon blev lite stark men jag såg till att bli klar i tid till hindret och hon fick helt enkelt tänka till själv lite. Sen rättade hon sig väldigt fint. Satte upp en bra galopp från början och sen flöt det på riktigt bra hela vägen i mål och alla distanser stämde precis. En bra uppvärmningsrundat, väl avvägt.
 
 

Fantastiskt!

Båda hästarna nollade 140 idag, riktigt fina båda två! Äntligen kom nollan på Inova och dessutom var hon snabb! Hon tog faktiskt hem femte platsen av 70 starter medan Marion kom 8. Riktigt bra avslut! :)


Fel häst till final

Kors i taket, Inova kvalade till morgondagens final! Dock känns det lite väl att debutera 145 på en Elittävling i en final där banan är både gigantisk och lång. Dessutom har ju inte hon några poäng i Scandinaviumkvalen så känner att jag gjort någon människa med scandinavium-hets glad genom att stryka Inova ;) Inova kommer dock debutera 145 inom kommande veckor men i en lämpligare klass. Båda hästarna får helt enkelt gå 140 imorgon och jag får tröstäta lite på ryttarvipen.. Skämt å sido. ;)


Dålig ridning

Hästarna har hoppat väl idag och Inovas runda var bra. Hon tände dock aldrig till ordentligt och kändes något loj. Hon hade tre ner men ändå en helt okej runda.

Marion kämpade på bra idag, trots att jag inte gav henne förutsättningar. Hittade aldrig något riktigt flyt och blev klar sent på hinder. Var dock inga konstigheter att gå in i 140 som första klass, Marion fokuserade fint och gjorde sitt yttersta men tre bommar föll även här, men mina bommar. Tror faktiskt det är första gången vi har 12 fel i 140 men det får jag ta på mig. Kan inte annat än säga att min häst är fantastisk och att det är tur att jag inte alltid rider så illa så hon står ut med att detta bara händer någon gång ibland ;)


Bra start!

Inova inledde helgen med ett nedslag i dagens 135cm. Hon kändes väldigt fin och hoppade mycket väl, rättade sig fint efter nedslaget. Inte mycket att säga. :)
 
Red igenom Marion idag och hon kändes väldigt fin idag. Jag experimenterar lite med henne i helgen och det kan bli antingen flipp eller flopp. Jag går direkt in i 140in imorgon och hoppas på att hon är någorlunda fokuserad på mig och inte överhoppar sig allt för mycket så att jag sitter kvar, och förhoppningsvis kvalar till 145cm på söndag. Marion är alltid bäst i andra klassen och efter att ha presterat iprincip likadant i både Strömsholm och Helsingborg (fantastiskt på lördagen, dåligt på söndagen) så måste jag ändra på något. Dessa tävlingar har hon varit fantastisk på lördagen men inte orkat fullt ut på söndagen. Så nu hoppar jag helt enkelt över förklassen och hoppas på att hålla oss något i skick imorgon för att ha energi kvar till en eventuell final. För har hon inte det så finns det ingen anledning att rida in i 145, oavsett hur fin hon varit i 140in dagen innan. Det har blivit precis likadant de två senaste kvalen och jag känner helt enkelt att jag inte kan gå i samma felspår igen och testar nu något nytt. :)  

Snart framme

Inte långt kvar nu :)


Födelsedag!

Idag fyller jag 19år! Har haft en väldigt bra dag. Blev uppvaktad av min kärlek imorse och har sedan gått i skolan hela dagen. Därefter födelsedagsfika med brorsa och mamma. Jobbade mina fina hästar över bommar och nu har jag och mamma precis käkat middag, uppskattar minsann mammas mat lite extra när jag iprincip inte har varit hemma på drygt en vecka. Nu är det dags att sätta fart med packningen inför morgondagens resa till Borås. :) Mitt liv rullar på riktigt bra och idag har jag även fått sportlov- och dessutom köpt hus i Skåneland!
 
 
 

Borås imorgon

Har ridit igenom båda hästarna idag över lite bommar. De kändes fina och båda hästarna var pigga och fräscha. Imorgon bär det av mot Borås och jag rider hästarna när vi kommer fram. Sen startar Inova första klassen på fredag medan Marion får spara sig till lördagen. :)
 

Provridning Marion

Har fått in ett antal önskningar om att få se film från när jag provred Marion, så nu äntligen tog jag modet till och visar er en film som iprincip består av en "proandes" Pether ;)
När vi provade henne letade vi efter ett projekt. En ung häst med stor potential och kapacitet som kunde få ta sin tid lite eftersom jag hade Inova som redan var "klar". Vi provade Marion och det gick väl sådär halvdåligt, blev väldigt mycket häst för mig eftersom hon är totalt lelös i hela kroppen och halvhalterna fungerade ju inte sådär superbra ;) Men jag hade sett en film på henne på vägen till Malin och visste redan då att jag skulle ha henne (hon såg lite lättare ut när Malin red höhö;) Iallafall, jag tyckte om henne skarpt även fast det var lite hej å hå, men visste precis vilket språng hon hade i sig. Mamma var dock väldigt osäker, hon tyckte det var för mycket jobb, för mycket häst och var helt enkelt övertygad om att vi skulle ta oss vatten över huvudet. Pether tycker mycket om hästen och ville inte annat än att jag skulle ha henne och var inte alls oroad över att vi inte skulle klara av det. Han sa att hon skulle behöva ett halv år att bara skolas och sen skulle det inte vara några problem, han skulle hjälpa mig mycket och om det motförmodan inte skulle fungera så skulle han köpa henne av oss. Mamma kände väl en hel del trygghet i de orden och genomförde köpet. När vi fick hem henne jobbade jag och Pether väldigt konsekvent och efter tre veckor var allt jobb, som vi trodde skulle ta 6 månader, gjort. Och jag hade en ny förstahäst. :) Garanterat ett av de bästa köpen vi gjort- Jag är fullkomligt kär i denna lilla häst och hade absolut inte kunnat hitta något bättre.

Borås i helgen

I helgen är det tävlingar med båda hästarna i Borås. Borås Grand Prix har verkligen blivit en av mina favorit tävlingar. Super anläggning och väldigt välarrangerad tävling där man som ryttare får känna sig lite bortskämd. Mycket prispengar, super underlag, fina banor, hinder och mycket mycket mer. De överaskar med nya möjligheter varje år och lägger ner mycket tid på det runt omkring som tv på framridning, vip läktare för ryttarna (med massa gratis produkter), en hel kollektion med kläder, goodiebags mm. Verkligen ett stort plus till denna tävling och om jag inte minns fel är detta tredje året i rad jag åker dit, och fler kommer det bli! Ni kan följa ginatricotgp på Instagram och se hur förberedelserna pågår. Ska verkligen bli roligt att komma dit igen och se vad de har utvecklat ytterligare i år, än så länge vet jag att det har fixat en till restaurang precis vid uppstallningen. Tummen upp!
   

Svar på kommentar

Tänkte gottgöra min dåliga uppdatering med lite svar på ett par frågor. :) Vill föresten passa på att tacka för all fin feedback jag får. Jag tar åt mig av allting även om jag är lite dålig på att både uppdatera och ge er respons, men jag är tacksam! :)
 
Vad kul för dig!!
Vad ska du jobba med om du flyttar till skåne och har hästarna hos Henrik? Eller ska du plugga samtidigt?
Jag är lite avvaktande till efter nästa helg då jag får reda mer i detalj om det andra jobbet då. Men om det motförmodan skulle hända att jag tackade nej till det erbjudandet  så vet jag inte riktigt vad jag ska göra.  Dock känner jag mig inte alls stressad inför det. Jag har mycket kontakter där nere och jag kommer förhoppningsvis inte ha några problem med att sysselsätta mig med lite ridning. Plugga kommer jag inte att göra första året iallafall utan planen är hästar på heltid.
 
 Hej Alma!
Gud vad fin hon är!!
Jag har en häst som hoppar lite som Marion. Han är dock inte sa stark i kroppen än så han har svårt att samla sig. Ger sig iväg ganska mycket efter hindren. Han hoppar med ett riktigt kraftfullt avstamp, språnget blir ganska långt så har svårt på fasta avstånd.
Har du haft samma problem med Marion?
Har du rakt eller delat pelham, korta eller långa skänklar.
Hon ser väldigt mjuk ut, min blir som sagt stark.
Så himla kul att läsa din blogg. Härligt att se hur fint du rider dina hästar.
Fortsatt lycka till i Helsingborg. Med vänlig hälsning, Frida
Hej, tack! :) Ja och det är något jag jobbar med hela tiden, hoppar mycket med bom framför och bakom hinderna för att få språngets högsta punkt mittöver hindret. Mitt råd är att du ska prata med din tränare om både övningar och bett.. Men som svar på din fråga så hoppar jag Marion på ett rakt (gummi) babypelham. Tack så mycket!
 
Hej Alma!
Marion är verkligen riktigt fin :D
Har någon fråga om henne: har du fått ett/flera bud på henne? Förstår att du inte säger exakt pris, men är det ett bud som är högre än vad man kan tro? Och om du hade fått ett riktigt pangbud, hade du sålt henne då? :)
Sen har jag två andra frågor:
Kommer ni att skaffa en till storhäst?
Har ni hittat en fin gård här nere i Skåne än? :)
Hälsningar, 10 mil från Helsingborg :)
Tack så mycket! Det finns folk som visat intresse för henne (och Inova). Om vi skulle få ett riktigt bra bud så skulle vi såklart sälja, oavsett häst. Ny häst beror väl lite på vart jag hamnar men om det skulle dyka upp en riktigt bra och kapabel unghäst så är det inte omöjligt att det blir en till. Det blir ingen gård.:) 
 
Kan du inte förklara N P övningen? :)
Nelson Pessoa övningen är den övningen vi gjorde på landslagsträningen.
 

Filmer från gårdagens träning

Började med att jobba hästarna över lite travbommar, galoppbommar och en del travhoppning. Därefter hoppade vi igenom en serie och en linje några gånger för att avsluta på en bana. Båda hästarna kändes som sagt väldigt fina och Emma tyckte att båda hästarna var i superform och att de utvecklats fint under vintern. Hoppade båda hästarna efter varann så blev inte så mycket film men ni får se hästarna hoppa igenom lite övningar iallafall. :)   

 
 

Träning för Emma

Har hoppat båda hästarna för Emma Emanuelsson. Båda kändes väldigt fina och fick jobba en del lydnad, styrka och precision. Känns väldigt bra! Film kommer.


Framtidsplaner

Det händer en hel del när det gäller flytt och vi har tänkt om ytterligare när det gäller gård. Igår blev det klart att vårat hus är sålt, och jag har officiellt gått ut med att i slutet av juli så flyttar jag till Skåne. I lördags efter tävlingarna åkte vi till Henrik Lannér och kollade på hans super anläggning då jag har fått förmånen att få ha mina hästar hos honom. Vi kommer alltså inte köpa egen gård. Vi kommer helt enkelt köpa ett vanligt hus och ha hästarna uppstallade hos honom på en anläggning där jag får fantastiska möjligheter. Riktigt grymt att sitta och trimma med en så välmeriterad hästmänniska (OS mm) varje dag. Vi har inte köpt något hus ännu men det känns dock inte så långt borta. Så det är så planen ser ut just nu!
 
Dock har det fantastiskt nog dykt upp ännu fler möjligheter och jobb efter att jag gick ut med detta igår och förhoppningsvis blir jag borta på obestämd tid men det är inte spikat än så det får vänta en vecka eller två. Men om detta sker så kan jag iallafall garantera att det minsann inte är sämre än hos Lannér. Så denna flytt kommer verkligen bli givande för min utveckling och jag kan absolut inte hamna på ett bättre stället- oavsett vilket av dessa ställen jag hamnar på. :)
 
 
 

Huset är sålt

Imorse blev allt klart och huset är nu sålt. I juli flyttar jag till Skåne, läskigt. Mer information om vart jag flyttar får ni förhoppningsvis i veckan. Kommer bli superbra, kan faktiskt inte bli bättre ur hästsynpunkt. Men självklart fruktansvärt jobbigt att lämna alla här uppe.


På väg hem

Inova var jättefin imorse i 135. Fick ett tråkigt nedslag på första hindret, onödigt. Annars inte mycket att säga, lika fin idag som tidigare dagar. :)

Marion började 145 riktigt bra, hoppade lite för bra och precis som i Strömsholm kommer mjölksyran ikapp henne i slutet av banan, vilket var lite väntat- därför hon endast gick 125 i fredags. Hon var super fram till nr 9 som var en trekombination där orkar hon inte hela vägen ut och bryter därför ut vid c. Tar om den och rider med lite mer tryck, hoppar väldigt väl men kommer ur kombinationen med för mycket fart och får ett följdfel på den lite korta distansen efter kombinationen. Annars har jag inte mycket att säga, fick ett pet på hinder nr 6 så slutade på 12 fel + tidsfel. Här märker man att hon fortfarande inte är helt tillbaka från skadan och eftersom hon är så liten och ambitiös så tar det mycket på krafterna. Kan vara det enda negativa med att ha en så välhoppande häst.. :) Hon har trots allt kämpat sig runt tuffa banor både igår och idag och hoppat över 30 språng på 140+ på två dagar, inte konstigt det känns i kroppen när hon dessutom tar i för ännu högre. Menmen, bara hem och träna ännu mer :)


Inova Light 140

Blir så glad över hur hon kämpar med mig! Så fantastisk inställning oc försiktighet! Hade ett mittemellan läge på trean så det var helt enkelt bara att ta ett beslut och rida, så Inova fick helt enkelt leka Superman men det gjorde hon utan problem! :) Så nöjd med dagen och båda hästarna lyckades kvala till finalen imorgon. Marion får dock dra det tunga lasset och styra in i 145 medan Inova får avsluta med en 135.

 
 

Film Marion lördag


Fantastiska hästar!!

Båda hästarna har lekt sig igenom dagens långa och krävande bana! Marion slog till med en härlig nollrunda med placering, hoppade strålande! Inova hade ett litet nedslag men fantastiskt hur hon kämpar! Ren lycka! Jag är klar till final imorgon och jag är helt hög på mina hästar, fantastiskt!!

Bild från gårdagen


Inova Light film


Marion Zeta film


Bra start på helgen!

Båda hästarna felfria och placerade. Inova kammade hem femteplatsen av ca 70 starter. Bra start på helgen!


Marion inleder med en felfri runda. Väldigt fin!


Framme

Sitter på hotellet nu och har käkat för ett tag sedan och nu har jag precis skickat in ett arbete. Red hästarna när vi kom fram, Inova kändes sådär- hon är lite kinkig för tillfället då hon har en tand som behöver justeras och vi har försökt få tag på våran tandläkare i ca en månad, ridningen består helt enkelt av mycket ben och röst för tillfället och detta är jag väl inte så där jätte glad på, extremt onödigt. Annars känns hon pigg och glad som vanligt. Marion kändes väldigt fin idag, väldigt lydig. Imorgon blir det 125 för båda hästarna, längesen jag hoppade det men känns bra att börja lite lagom och om jag känner Marion rätt så kommer hon sitta i taket ändå efter att inte ha startat sen i november så det passar nog henne bra :)
 
 

Scandinavium kval 3

I helgen är det som sagt tredje kvalet till Scandinavium, Göteborg Horse Show. Kvalet går i 145 på söndag, dit kvalar de 30 bästa från lördagens 140 klass. De 16 bästa från samtliga 5 kval startar i Scandinavium.

Marion har med sig ett par poäng från första omgången men vi kunde tyvärr inte delta i andra kvalet i Billdal eftersom vi inte var hemma då. Tre kval återstår och mycket kan hända :)


Rullar mot Helsingborg för Scandinavium kval nr 3

Nu kör vi!


Helsingborg i helgen!

Imorgon bär det av mot Helsingborg med båda hästarna för det tredje Scandinavium kvalet. Som planan ser ut nu så börjar vi helgen lite lugnt med en 125 på fredag, därefter 140 på lördag och på söndag avslutar Marion med 145 och Inova 135. Ser verkligen fram emot detta, super anläggning!
 

Snabbinlägg

Helgen har gått i ett, bestående av lite gott och blandat. I fredags blev det långa skrittrundor i skogen. Igår trimmades båda hästarna, Inova var allt annat än på marken men som tur var hade Marion en toppendag och fick en guldstjärna efter att ha jobbat igenom Nelson Pessoa övningen. Idag fick Inova ett trimpass och var riktigt fin, stor förbättring. Marion fick en lugn dag och jag åkte på möte på Runsten.
 
 

RSS 2.0