Fantastiskt avslut!

Inova avslutar tävlingen i Italien på bästa sätt med en 5e plats i 140***, fantastiskt! Även Marion felfri med pris i dagens 135. Inatt börjar den långa resan hem mot Sverige igen..




Finslip och återhämtning

Många ryttare anlände till Arezzo i helgen och jag tror kommande vecka blir tuffare. Större konkurrens och en ny banbyggare som bygger lite mer tekniskt. 

Pether Markne kom i måndags och i tisdags hoppade vi Marion lite lagom inne på banan, igår trimmade vi de på backen. Hon känns väldigt fin men behöver bli av med lite energi, Inova får välförtjänt lite lugna dagar.

Börjar tävla igen imorgon så vi har haft några lugna dagar med unghästklasser.

En blöt Stephanie Holmén

 

Snabb update

Lördagens 140 med Marion gick inte så bra, hoppade på gräset i regnet där det var väldigt halt. Kändes som hon inte ville landa. Red då en 130 på sandbanan igår där hon kändes som vanligt igen, dock får hon ta på sig ett nedslag, och även jag. Tror aldrig vi haft två ner i 130 men det spelar ingen roll. En helt oviktig klass och jag ville bara avsluta helgen med en bra och enkel runda inför nästa helg och det gjorde vi. 

Inova hoppade 140 igår och gjorde det strålande. Rev dock näst sista hindret, ett räcke med vatten i bakkant. Inova blev lite lurad av vattnet och hade högsta punkten lite sent och rev därför, borde hjälpt henne och hållt henne lite utifrån. Förövrigt en bra runda och Inova har varit hur fin som helst hela helgen. Kul! 

Regnigt och blåsigt i Arezzo, hinderna blåser omkull titt som tätt.




Pausar mellan klasserna

Hoppade Inova i 140 imorse. Hon var jättefin, dock gjorde jag en väldigt onödig volt. Kom lite ur rytm till 3an, därefter var det en 90 graders sväng in i två kombinationen med en ganska stor oxer in. Jag fastnade lite i den svängen och kom aldrig riktigt till ridning, så valde att göra  halt och lägga en volt för att få en lite större och bättre galopp med starkare rytm. Jag trodde att jag rev 3an och blev efter det inställd på att istället göra en skolrunda istället för att rida mot klockan, därav volten. Men jag rev inte trean så det var ju extremt klantigt att lägga till den där extra cirkeln. Hade jag vetat att jag varit felfri där så hade jag varit lite mer fighter in i kombinationen, nu gick luften ur mig lite när jag trodde att jag rev och trodde att jag inte hade någon placering att rida för. Så onödigt. Inova var alltså felfri på alla hinder och hoppade jättefint men jag kom på den geniala idén att lägga en volt. Bra Alma.. 

Nu blir det en powernap i lastbilen, pre action och sedan 140 kval på Marion. Hoppas på en lika lugn och fin Marion idag och att jag rycker upp mig ett snäpp. 

Bra start!

Rev första hindret på Inova i 135, hon snubblade till 4 steg ifrån ettan så var tvungen att balansera upp henne ett extra språng så då kom vi lite intill. Resten var super. Höll min plan, rytmiskt och enkelt. Hon hoppa väl. :)

Marion var överförväntan i 140! Helt fokuserad och jobbade med hinderna, lite spänd första tre men inte mycket. Hoppade väldigt bra utan att överhoppa sig. Väldigt lättad över detta då hon varit extremt spänd senaste månaderna inne på banan. Jag blev dock lite passiv, förväntade mig en lite piggare och stirrigare Marion så jag var själv lite för försiktig och lite sen. Fick ett ner i två kombinationen. Inget stort fel, extremt lättad över att hon var så lugn faktiskt. Och jag hoppas innerligt att detta inte var en engångsföreteelse.
Imorgon hoppar Inova 140, och Marion andra GP kvalet i 140.







Dagen före tävling

Har ett litet projekt att lösa inför morgondagens tävling. Båda hästarnas klass börjar kl 8.30, men på olika banor. Jag vet inte riktigt hur jag ska få till alla bangångar och lyckas få ihop tidsschemat eftersom jag är helt själv. Dock klagar jag inte över det, jag är bara glad över att huvudtaget kunna tävla här, men visst hade det underlättat med en mamma eller groom på plats. Är lite lagom stressad över det men allt löser sig nog.;)

Marion kommer gå 140 imorgon på gräset. Inte alls optimalt för denna häst då hon alltid är extremt spänd och stirrig första klassen, och att gå direkt in i en trestjärning 140, första utomhus, känns egentligen som ett ganska dåligt val för denna häst. Men det är enda klassen som går på gräset imorgon. Hade egentligen tänkt rida en lägre klass på sandbanan som uppvärmning men efter lite kloka ord från Lisen så kom vi fram till att det spända och stirriga problemet skulle kvarstå i lördagens 140 på gräset eftersom det ändå skulle bli ny bana och nya hinder. Så det är lika bra att ta tjuren i hornen och rida 140in imorgon. Både den 140in och lördagens 140in är kval till söndagens 145 Grand Prix. Så imorgon är planen att komma in på gräsbanan, göra det bästa av situationen och förhoppningsvis få en lite mer avslappnad häst till lördagens 140. 

Inova inleder helgen med att starta en speedklass som går i 135. 




Hippson

Hippson bloggen har dragit igång. Här hittar du den: 

http://www.hippson.se/blogs/Gastbloggen/alma-framme-i-arezzo.htm




Bloggar via Hippson

Har fått förfrågan från Hippson om att blogga via dem under veckorna i Arezzo, så nu hittar ni mig även där. Har en känsla av att det kommer bli lite samma inlägg här som jag kommer skriva på Hippson men så får det bli. Första inlägget publiceras ikväll tror jag. Redaktionen sköter allt där och eftersom jag skickar allt via de så kommer nog uppdateringen kanske komma upp där lite senare än här. Blir roligt iallafall. :)


Tisdag

Svenska ridsportförbundet hade hyrt stora tävlingsbanan på sand idag efter tävlingarnas slut så red båda där. Inova känns pigg och bra, väldigt motiverad. Marion var helt vild nu på em men blev någorlunda bättre i slutet, hon kändes dock väldigt bra på morgonens pass. Hoppade hela banan fast i lite olika delar, samt avslutade med vattnet vilket båda hästarna hoppade väldigt bra på.
Nu blir det lugnt ons-tors och sen tävling fre-sön. Får dock inte riktigt klarhet i vilka klasser jag ska rida och är duktigt velig, får nämligen inte hoppa 2 hästar i samma klass.. Finns dock en hel del klasser så skickar det uppdraget vidare till Lisen. 




Måndag

Hästarna besiktigade och klara. Allt rullar på bra, vädret håller i sig och folk börjar anlända. Imorgon börjar tävlingarna för unghästar, jag startar första klassen torsdag eller fredag :)

Härliga dagar

Precis hittat wifi så nu kan jag nog försöka få till lite inlägg. Allt rullar på bra. Rider Inova nu, ska hoppa henne lite idag. Hon känns riktigt bra! Marion är fortfarande lite pigg men bättre. Båda hästarna har klarat resan ovanligt bra och är inte särskilt berörda. Rider de tidigt på morgonen nu innan det blir för varmt ;) Känns som man är på semester. Rider på morgonen och solar och promenerar på eftermiddagarna. Kan inte bli bättre, helt optimalt! Har bästa boxarna som ligger precis intill tävlingsbanorna. Har spolplats precis vid stallet. Och lastbilen står precis vid vattnet = vi kan duscha i lastbilen. Så skönt! Allt är väldigt nära, vädret är fantastiskt (dock bränt mig) och hästarna trummar på bra. Jag är lycklig!





Halva stora sandbanan.

Ungefär 1/4 del av gräsbanan.





Långa dagar!

10h resa igår, 9h körning idag. Red de när vi kom fram. Marion dunder pigg, Inova super. Fantastiskt ställe här i München, ridit jämte olympiska stadion. Tänk er ett bostadsområde, fast med fibersandsbanor istället för hus, överaaallt! Upp 03.00 imorgon, börjar köra 5, beräknar 11h till Arezzo. 

Härlig bild i Berlin på morgonpromenaden i soluppgången innan avfärden.


Å lite fiberbanor i München 




Berlin

På plats i Berlin, resan har gått bra. Imorgon bitti kl 7 rullar vi mot München, stannar på gamla OS stadion imorgon kväll och åker vidare till Italien på fredag. :)

Klar!

Tror jag är klar, bara sista grejerna imorgon som typ vattenhink+krok och sådant som kommer användas innan avfärd. Jag vågar inte lova någon vidare uppdatering eftersom jag antagligen inte kommer ha internet förrän med lite tur i Arezzo. Men det visar sig. Imorgon kl 07.00 åker vi mot Berlin!

Där sprack mitt tidsschema!

Red Inova, Marion och Horatio i fm, sen kom hovslagaren och satte på Crownie sin tappsko. Sen dess har jag stått på en klinik med Crownie med kolik. Ingen höjdare direkt och inget som räknades med i tidsschemat. Han verkar iallafall må bättre nu så det är skönt. Klippte Inova nu på kvällskvisten som sysselsättning medan jag höll koll på att Crownie var stabil. Så fick iallafall klippningen gjord idag, det är väl ungefär det jag har hunnit med. Imorgon blir det en kaos-dag kan jag lova. Dagen innan tidig avfärd, då ska ALLT vara klart och lastbilen framkörd!




Kommande vecka

Utöver det vanliga så ska jag:
 
Måndag: Packapackapacka, klippa Inova, åka och köpa sista grejerna inför resan.
 
Tisdag: Silvana med Crownie. Marion och Inova får drop inför resan. Samt att veterinär kommer och gör hälsokontroll så det får intyg att de klarar av resan. Packa det absolut sista, packad och klar tisdag kväll!
 
Onsdag: Avresa 07:00, rullar mot Italien. Stannar i Berlin över natten.
 
Torsdag: Kör från Berlin till Mûnchen, övernattar.
 
Fredag: Kör från Mûnchen till Arezzo.
 
Lördag: Återhämtning efter resan, komma på plats.

Söndag: Återhämtning efter resan, komma på plats.
 
Jag kör alltså dit på tre dagar, räknar med ungefär 7h per dag. Känns ganska lagom både för min körning och för hästarnas hälsa. Vill inte köra allt för långa etapper dels för att jag inte har kört så många långa resor, samt att hästarna ska komma fram någorlunda fräscha.
 
PS: Fick förövrigt en fråga om jag åker själv. Ja, jag åker själv, men jag kommer stanna på samma ställen som Henrik på vägen dit och hem. Så förutom det så får jag klara mig själv ;)
 
 

Det tar aldrig slut..

Känns verkligen som att alla senaste dygnens timmar gått åt packning och ändå känns det som att det är så himla mycket kvar. Dessutom är det mycket jag inte kan packa förrän precis innan avfärd så oavsett hur mycket jag gör nu innan så känner man sig aldrig klar. Det enda som jag verkligen kan pricka av är fodret dit och hem, och att bropasset sitter på sin plats i lastbilen. Haha, det är sån liten del av packningen så det är komiskt. Tvättmaskinen går på högvarv hela tiden, ah herregud kommer på grejer hela tiden som måste fixas, packas, tvättas, organiseras och planeras.
 
Hästarna känns i alla fall fina, Inova har varit jättefin senaste dagarna och känns verkligen super. Marion känns också bra, lite pigg och brunstig dock. Horatio kändes också bra idag, även han är lite pigg med det är bara positivt på den hästen.
 
 

Filmer vatten


Träningar

Alla träningar har gått bra i veckan. Avslutade två dagars träning hos Lisen med att hoppa vatten med båda hästarna, vi hoppade 4 oliksa stora vatten och det gick bra. Idag har jag ridit Crownie och visat en häst för kunder, kul att rida Crownie igen även fast det bara är väldigt lätt arbete. Just nu går hela dagarna åt resan som börjar på onsdag. Mycket som ska fixas, allt från sommardäck och fix på lastbilen till hästarna, stoppen på vägen dit, få allt viktigt gjort med Crownie innan jag åker så mamma mfl får lite mindre att göra med honom medans jag är borta. Se till att allt flyter på som vanligt här hemma medans jag är iväg. Och få ordning på allting som ska med, förbereda hästarna på klimatet, veterinärintyg hit och dit samt dropp innan resa. Med mera, med mera.. Listan är gigantisk. Ska bli skönt att äntligen sätta sig i lastbilen på onsdag och ha allt avcheckat, och tre lärorika och roliga veckor framför mig.
 
 

Träna, träna, träna!

Dagens plan är att jag ska iväg en sväng med Crownie till Silvana. I eftermiddag blir det uppsutten träning med Andy (min mentala coach), jag ska få lära mig lite "mentalridning". Vet inte riktigt vad det innebär mer än att han visade en film på när han var och tränade Luciana Diniz på samma sätt, och det blev väldigt stor skillnad på hästen från början till slutet av passet. Men jag får reda på mer om idag vad det är man gör och hur man jobbar. Rider båda hästarna för honom idag.
 
Imorgon åker jag till Lisen och tränar, stannar där tills på torsdag. Tar med mig både Inova och Marion så får de tränas och hoppa vatten inför Arezzo. :)
 

Film gårdagens 140

Hade ett nedslag på hinder nr 3, fastnade lite i svängen. Annars tycker jag hon hoppade bra hela rundan igenom.


4a felsdag snabbinlägg

Tävlade Inova i Lund idag, ett ner i både 130 och 140. Tråkiga nedslag men bra rundor. En såndär stolpe ut dag. Annars var jag i Göteborg en snabbtrip fre-lör. Bara 10 dagar kvar till avfärd söderut! :D

RSS 2.0