Film Marion

Hoppade Marion idag, första gången efter Falsterbo. Har inte mycket att säga, finns ingenting som kan jämföras med känslan i hennes språng. Det är ren lycka, hon är magisk. Så glad över att hon känns så himla fin och fräsch!
 
 
 

Bra nyheter

Var iväg med Marion hos Silvana igår och hon är helt återställd efter olyckan i Falsterbo. Så skönt! Silvana gör verkligen ett fantastiskt jobb med mina hästar. Jag hade tur att Silvana var i Sverige när det hände och att Marion fick så pass snabb hjälp att det aldrig hann bli något allvarligt, tror faktiskt det räddade oss från en lång konvalescent. Nu är i alla fall Marion på banan igen och ingen är gladare än jag. Skönt att ha med mig 3 hästar till tävlingen i Danmark och endast ha en häst hemma som behöver passning.

Inova har ju tagit det lugnt nu ett tag, hon har haft tävlingsledigt 4-5 veckor och fått återhämta sig lite. Hoppade henne för första gången igår på två veckor och hon känns så himla fin och fräsch. Tycker det är fantastiskt hur man märker bara efter ett sånt här litet uppehåll hur hästarna saknat att hoppa. Inova är ändå 12 år, haft ändå bara haft hoppledigt i 2 veckor och var pigg och överlycklig igår. Det är faktiskt härligt att se att de verkligen älskar de man gör, att de älskar att hoppa och tävla och att ett litet break kan skapa mycket motivation hos hästarna. Tycker hon hoppade väldigt väl igår trots låga höjder, hon hoppar med god marginal och hoppar igenom kroppen väldigt väl, väldigt noggrann med sin hoppning trots lite glädjerus.  

 
 
 

Harry felfri 130

Harry var superfin idag och var inte i en bom. En bra runda bortsett från att jag blir klar sent på hinder nr 7, kom intill där och fick fortsätta lite till hinder nr 8. Resten är jag väldigt nöjd med och han hoppade väldigt bra idag!
 

Tävlingsplanering

26 juli
Malmö Civila 
Harry
 
7-11 Augusti
Herlufmagle CSI2*
Inova och Harry, ev Marion
 
15 Augusti
Lunds Civila
Crownie
 
22-24 Augusti
Norrköping Volkswagen Grand Prix
Marion, Inova och Harry
 
Skyrup, alternativt någon mindre inomhus tävling.
 
17-20 September
Södertälje Volkswagen Grand Prix
 
 
 

Filmer Vellinge

 
 

Dålig update

Katastrof dålig på att uppdatera. Var iväg och hoppade Crownie och hingsten i Vellinge i måndags, båda hoppade väldigt bra. Kul att komma igång med Crownie igen, fantastisk är han. Har laddat upp någon film men bara inte hunnit ladda upp den här. Måste göra det från datorn och jag har inte haft en minut över så har endast bloggat från mobilen men det kommer. 

Marion var hos Silvana nu i veckan och är på bättringsvägen, får börja rida henne imorgon :) Inova tar det lite lugnt just nu. Crownie ska igång och förhoppningsvis göra årets första tävling snart och Harry ska hårdtränas inför hösten. Det är väl statusen just nu. Jag har jobbat natt varenda dag denna vecka och har mega dålig självdisciplin när det gäller sömnen och det börjar kännas, somnar inte före 11 och går upp innan 9, hade ju låtit ganska så bra om det inte vore för att man tillägnade de flesta timmarna däremellan åt att jobba. Menmen, har desto mer tid till hästarna på dagarna iallafall. Men är ledig imorgon natt så tänkte försöka hinna få upp en tävlingsplanering och lite filmer från veckan. Och om jag inte minns helt fel så ska hingsten tävlas på lördag. 



En glad busHarry från måndagens hoppning. 

Film från Showklass

 
 

Film Crownie

Hoppade Crownie lite idag, blir bättre och bättre, dock lite vild emellanåt nu i början. Får skriva mer imorgon, jobbar natt nu 4 dagar i rad så måste sova. Men laddar upp lite småklipp från showklassen imorgon också. Var förövrigt med Marion hos Silvana igår och förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan hon är tillbaka igen.

 

2a i Bukowskis Cup

Igår var det showklassen. Det var en helt fantastisk upplevelse, så himla roligt! Jag red i lag med duktiga Marina Mattsson (som förövrigt utklassade på kvällen och vann dressyrens ungdoms GP, stort grattis till henne). Hon hoppade alltså Inova och jag red ett dressyrprogram på hennes fina dressyrhäst. Det blev verkligen en riktig show med härlig publik, fartfyllda hopprundor och någorlunda dressyrinsatser. Fick någon miss här och var med lite galopp inslag i den ökade traven, men kompenserade upp det någorlunda när jag fick till en faktiskt bra serie med galoppombyten i vartannat och någorlunda galopppiruetter som aldrig slutade snurra, sjukt roligt! Inova och Marina gick wild&crazy inne på banan och satte fullfart och tog genvägar över dressyrstaketen, grymma var de!De var jämnt i toppen mellan oss och det vinnande laget. Vi föll på målsnöret... Med dåliga mutor, vi mutade bland annat med bandekorationens blommor, som dock visade sig vara i plast och det var inte helt populärt hos dressyrdomaren. Menmen, en andra plats, lite pengar i plånkan och en fantastisk rolig upplevelse. Faktiskt höjdpunkten på hela Falsterboveckan!
 

Mutor nr 2, vatten och muffins.(kompenserade för lite för mycket champagne och vin på dressyrsidan)
 

Tuff dag

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Tyvärr skadade sig Marion på vägen hit idag och jag får istället sitta på läktaren  och titta på finalen. Tungt, men hoppas bara att det inte är något allvarligt.  




Helt okej start

Tycker Marion skötte sig över förväntan i 140 kvalet idag. Hon är ju speciell på gräs och idag fanns det ingen möjlighet att hoppa fram på gräs som det brukar, den framhoppningen öppnade nu under eftermiddagen. Trots det kändes hon faktiskt relativt avslappnad på gräset, vissa hinder mindre spänd än andra. Hade ett nedslag på hinder nr 5, var lite sen på det hindret. Sen rev vi även hinder nr 6, ett följdfel från 5an, hon hoppade helt enkelt bara lite spänt på 6an och då ramlade den också. Hon hoppade lite spänt på 7an och 8an också men hon jobbade med mig idag och det är det viktiga. Hon tycker det är obehagligt emellanåt men hon gör det ändå bra. Känns faktiskt bra inför imorgon!
 

På plats!




Mot genrep i Falsterbo

Åker till Falsterbo idag, hoppar första klassen imorgon bitti så är skönt att ha ordning på allt. Så kan vi hämta ut band och sånt samt låta Marion känna på framhoppningen idag. Så idag blir lite genrep inför morgondagens klass. Var hos Andy Swärd igår i 2.5h också och fick super hjälp. Känns bra inför veckan.


Falsterboveckan!

Falsterboveckan är igång. Jag hoppar kval med Marion på onsdag och sen är finalen på torsdag. Ska iväg till Vellinge idag och köra ett sista genrep på gräset.

Även Inova kommer faktiskt gå en klass på lördagen, det är en showklass där tre av oss i ungdoms Grand Prixen ska vara med. Vet inte så mycket om den ännu, får information när jag kommer dit i veckan. Roligt iallafall! :)

Åker nog dit en sväng på tisdag och sen är jag nog där hela veckan ut. 




Film Crownie


Film från gårdagens träning


Filmer från Falun

Marion felfri och 7a i 140.

 

Inova ett ner i 140.

 


Fina hästar!

Har hoppat Marion på gräs idag som var superfin (lättad)! Även hoppat Crownie, han är så fin. Helt glömt bort vilka språng han gör. Helt lycklig över den hästen. Trimmat Inova som känns riktigt bra. Hon var helt fantastisk hela helgen igenom i Falun och satte inte en hov fel. En häst som alltid vill göra rätt!

Jag ska försöka blogga mer imorgon, ladda upp film från Crownies hoppning idag samt helgens rundor. Ska iväg till Lisen imorgon och träna Marion lite också. Exakt en vecka kvar till Falsterbo, det gäller att ligga i hårdträning. Nu måste jag sova, upp om 4h och jobba mellan 02-06. 





Ny leverans från Pavo

Fick hem en beställning foder idag från Pavo. Jag är ju profilryttare för EA Hästsport och de har ju varit återförsäljare för Pavo. Nu har dock EA slutat sälja Pavo och samarbetet gällande fodret går nu istället direkt till Pavo. Jag är alltså fortfarande profilryttare för EA Hästsport men har ett nytt samarbete med Pavo, via Bengts Hästsport. Gå in och gilla Pavo på Facebook. 





RSS 2.0