Snö i Grevagården

Här snöar det minsann... Inova har fått frukost och jag har precis duschat, nu blir det frukost även för våran del. :)


God Natt!

Kvällspromenad och fix med duktiga Inova är nu avklarat. Jag har även hunnit med att äta ännu en gång så nu blir det sängen! Imorgon är det 135 som gäller och det är även kval till Grand Prix:n på söndag.


Ett ner i 130

Superfin runda, fantastisk häst och bra känsla! Nedslaget kom på hinder nr 7, ett räcke efter ena kombinationen där det var 5 steg lite framåt. Kom fram bra så jag kunde sitta upp lite de sista stegen, precis som planerat! Dock blev språnget ändå lite platt så fick med oss en bom. Jag är jättenöjd och det känns verkligen super! Inova hoppade riktigt fin idag så det känns bra inför kommande klasser i helgen! :)


Laddar om!

Dagen hittils har jag spenderat genom att gå promenader med Inova, agerat groom åt duktiga Denise Nyberg och ätit en hel del mat. Nu sitter jag på hotellrummet och har precis bytt om. Nu laddar jag om och försöker hitta fokus, jag blir så seg när jag hoppar på eftermiddagen så då behöver jag lite egentid för att ladda om igen. :)

Jag ska snart gå ut och titta på lite hoppning och sen så är det bangång lite senare. :)


Nu kör vi!


God morgon!

Inova har fått sin frukost för ett tag sedan så nu är vi på ryttarhotellet och ska snart gå och äta frukost. :) Vi har ovanligt bra mottagning här så med lite tur blir det några inlägg. :) Jag kommer som sagt inte hoppa förrän sent i eftermiddag så det finns inte så mycket mer att säga. Jag startar som sagt som nr 7 i 130cm idag.


Inova på Grevagården i somras


Känns bra!

Direkt när vi kom fram gick vi och anmälde klass för imorgon, jag hoppar som sagt stora rundan så det börjar bra med en 130cm imorgon. Besiktigade sedan Inova och trimmade henne senare, hon kändes super!! :) Jag startar som nr 7 imorgon men min klass går sist för dagen så det blir ganska lång väntan. Allt känns bra inför imorgon så nu är det läggdags! :)


40min kvar!

Nu har vi bara 40min kvar! Jag kan redan nu varna för dålig uppdatering i helgen. Det finns ingen mottagning i Grevagården men jag ska försöka uppdatera resultaten under helgens gång och om jag lyckas uppdatera något mer så är det bara bonus! :) Bästa Julia tar som vanligt hand om Zeta i helgen, jag skulle aldrig klara mig utan all hjälp från Julia så stort tack till henne! :)


Nu rullar vi mot Baltic Cup!

Nu är vi på väg! Inova är nybadad och fin! Trimmar henne när vi kommer fram :) Vi har precis börjat köra så vi har några timmar framför oss så det händer inte så mycket nu. Bortsett från att Pavo-jackan får följa med och göra debut i helgen ;)


I skolan

Är i skolan fram till 10 idag, då hämtar mamma mig så vi åker hem och packar det sista för att sedan åka till stallet för att bada min förnuvarande gråa häst. Sen bär det av mot Grevagården! Tagga!

Vi börjar ladda med en film från Scandinavium!


Skrittar Zeta

Håller på att skritta Zeta för fullt! Har skrittat i 45min nu så vi har inte så långt kvar ;) Inova ska också bara skrittas idag så kan jag rida igenom henne imorgon när vi kommer fram till Grevagården :)


Packar!

Jag håller på att packa för fullt inför helgen! :) Vi åker imorgon trots att jag inte startar förrän fredag kväll men juniorerna har besiktningstid imorgon eftermiddag mellan 17-19.30. Sen måste fredagens klass anmälas innan kl 18 (På Internationella tävlingar anmäler man klasserna på plats dagen innan respektive klass).

Den här tävlingen blir lite förberedande inför de kommande lite större Internationella tävlingar så det blir lite av en mjukstart, jättebra! :)


Dagen

Hoppade Inova lite lätt idag när vi kom tillbaka från Örebro. Hoppade en övning som jag jobbat mycket med förut, tre räcken på en långsida med 16m emellan. Allt satt mycket bra och Inova var inte i en bom, hoppade den lågt någon gång i varje varv och hon känns super inför helgen! :)

Jag är verkligen så himla nöjd och glad över Zeta idag, tänk vilka fantastiska veterinärer jag har! John var med hela tiden idag också och Michel tyckte att John hade gjort ett super jobb med Zeta. Även om vi aldrig har tvekat på John så känns det alltid lite extra bra när vi nu med facit i hand vet att han gjort helt rätt hela tiden och att Michel säger precis samma sak. Deras samarbete är verkligen superbra, 4 ögon ser ju faktiskt mer än 2! :)

Fick förresten en liten leverans foder från Pavo idag. Jag fick även en jättefin Pavo-jacka av Anna och Anna. Stort Tack! :)


Det finns hopp om livet!

Zeta har skött sig jättebra och WOW vilken veterinär! Har aldrig varit med om maken, helt sinnessjukt duktig! Det finns minsann ett skäl till att han har varit landslagsveterinär och det är tur att vi i Sverige får låna honom någon gång ibland ;) Med bara några tryckningar lyckades han göra Zeta till en helt ny häst på 2min, fascinerande! Zeta var iallafall mycket bättre men självklart kommer det hela ta lite tid eftersom hon vilat så länge men det finns helt klart ljus i mörkret, Skönt! :)


Nervös inför imorgon

Hoppas verkligen på att det går bra med stjärnan imorgon eller att vi iallafall kommer fram till någonting så vi har en plan med henne framöver! Prognosen imorgon känns väldigt avgörande inför kommande månader, främst för Zeta men även Inovas tävlingsplanering. Vi har en reserv plan för Zeta om det skulle ta väldigt många månader men vi hoppas verkligen att hon är lite bättre iallafall. Vi vill ju såklart ha med henne på kommande stora tävlingar i Europa men hon får helt enkelt ta sin tid och vi kan inte mer än att hålla tummarna.


Dagens ridpass

Kom precis hem från stallet. Idag har Inova fått joggas lite lätt, jobbade henne i lite större gångarter idag igen och det känns väldigt bra! Dock lite träningsvärk från trimpasset igår, lite stel till vänster men det blev bättre i slutet. Red i ca 25min. Zeta skrittades i 45min.

image description


Så här glad är Zeta inför vet besök imorgon. ;)


Veckans planering

Måndag: Inova joggas eller vilar, Zeta skrittas.
Tisdag: Inova markarbete, Örebro med Zeta för vet-check.
Onsdag: Rider igenom Inova lite lagom. Zeta skrittas troligen.
Torsdag: Åker till Grevagården (Baltic), Zeta skrittas troligen.
Fredag: CSIJ Big Tour, 130cm.
Lördag: CSIJ Big Tour, 135cm.
Söndag: Ev. CSIJ Big Tour, 140cm Grand Prix.


Film från träningen

Efter att ha försökt ladda upp den här filmen för tredje gången så lyckades jag tillslut! Här kommer alltså en del av träningen för Niclas Haking på Inova igår. :)


Dagens ridpass

Trimmade Inova ordentligt i ridhuset idag och hon var så himla fin! Jag har bestämt mig för att höja kraven på henne ytterligare ett steg och hon är verkligen grymt fin nu! Blev ett långt och tufft pass idag. Jag fokuserar mest på att förbereda henne inför utomhussäsongen nu så passen blir längre och arbetet görs i större gångarter. Hittade ett riktigt härligt tryck i henne idag och den känslan ska jag verkligen sträva efter i hoppningen framöver! :) Hon blir enkelt lite lång när jag sätter trycket eller långsam bak om jag inte har tillräckligt med tryck, det är en balansgång men idag hittade jag det perfekt! När jag hittar detta trycket oftare så har jag en känsla av att sprången kommer bli bättre och att antalet nedslag kommer minska, så nu vet jag verkligen vad jag ska sträva mot. :)

Zeta fick komma ut på asfalten i området idag, avslutade skrittrundan med skogen där hon var väldigt laddad! Hon är så himla glad och hoppar över alla rötter och stenar hon ser, dessutom tog hon ett språng 2m upp i luften över lite lera så jag fick hålla i mig ordentligt! Hon har haft värsta lyckoruset både igår och idag så hon är konstant galen.. Lite jobbigt med tanke på att hon är skadad, men när man ser henne såhär så undrar man ju hur ont hon kan ha. Hon verkar minsann inte lida av skadan så det är ju skönt!


Nybadad Zeta

Tokhästen står nybadad i solariumet, hon har varit totalt galen nu i två dagar men jag hoppas hon lugnar sig snart!


Snabbinlägg!

Har precis blivit upphämtad och ska iväg på middag idag igen. Det gäller att passa på att vara social när man för engångsskull är hemma. :)

Hoppade för Niclas idag, hoppade lite bana inför nästa helg och jag tycker det gick bra! Inova blev lite stark emellanåt men hon hoppa väl och det känns bra inför Baltic! :) Datorn står hemma och håller på att ladda upp filmen medan jag är ute och roar mig. Filmen publiceras antingen när jag kommer hem ikväll eller imorgon förmiddag. :)


Våren är här!

Zeta myser ute i solen, hästarna har fått börja komma ut utan täcken nu! :)


Träning idag!

Hann inte uppdatera igår eftermiddag men det blev en uteritt på Inova i sällskap med Julia och Hubbe. Allt gick bra även fast hästarna var lite pigga ;) Vi var ute och trava och galoppera på grusvägarna i solen så det var mysigt! Zeta fick sin promenad som vanligt.

Idag ska jag iväg och träna för Niclas på Inova så det blir bra! Detta blir nog sista träningen innan Grevagården som är nästa helg. :)


Snart ut mot stallet!

Har haft utvecklingssamtal imorse, allt går bra i skolan så det gick på 15min, skönt! Nu har jag precis lunchat med mamma och ska snart röra mig mot stallet! Tror det blir en uteritt i det fina vädret på Inova idag! :)


Barbacka-skritt


Mycket på en gång!

Jag har väldigt mycket i tankarna för tillfället. Mycket i skolan men nästan ännu mer på hästfronten! Det är lite beslut som behöver fattas inom snar framtid men enligt mig så är det bara positiva förändringar, isåfall! :) En del beslut kommer fattas efter tisdag när vi vet status på Zeta men förhoppningsvis så händer det lite annat också men det får tiden visa! :)

Nu ska jag snart åka till mina fina hästar och rensa tankarna lite, Inova ska bara ridas igenom lite idag och Zeta skrittas som vanligt :)


Dagens ridpass

Har mycket i skolan nu så blir bara ett kort inlägg.
Igår var det hoppning i ridhuset vilket resulterade i ett underlag som var katastrof idag, väldigt löst och gropigt.. Övervägde att ens gå in med hästarna dit men Inova var som väntat väldigt trött idag så jag joggade henne i trav och galopp i max 15min så hon fick röra på sig lite iallafall, därefter blev det skritt. Skrittade sedan Zeta i 50min.


Gårdagens träning

Blev ett riktigt tufft men välbehövligt pass igår. Vi började med att rida Inova på backen i typ 30min innan vi började med bommarna. Hon var lite stel i början men det släppte senare och då var hon jätte fin! Då började vi med att rida på en åtta över två bommar som låg på diagonalen där vi skulle bibehålla samma galopp efter bommen som innan så det blev förvänd galopp ut till väggen för att sedan göra ett byte (se filmen). Fokus låg på att hålla hästen i balans, få den ordentligt bärig och att få hästen att vänta på bytet och göra det på ryttarens kommando. Inova var super på den här övningen! Hennes byten har dessutom blivit jättebra nu när hon byggt lite mer muskler, tidigare stampade hon av med båda bak jämfota så det blev orytmiskt men nu finns det ingen tendens till det längre. :)

Sen hoppade vi igenom en kombination några gånger. Henrik (Lannér) nämnde i Flyinge att han vill att jag ska försöka påverka henne mer i kombinationerna, detta är inget som Pether har lagt märke till innan så det är verkligen super att få lite andra ögon på sig ibland (så länge tränarna har samma tänk såklart)! Hon var jättefin i kombinationen så Pether ville utmana mig med en svårare övning i slutet för att få lite mer höjd i Inova (med tanke på onödiga nedslag i Flyinge). Nu skulle jag istället rida lite mer "omhoppningstänk", jag skulle alltså rida väldigt mycket framåt för att sedan 2-3 galoppsprång framför hindret sätta henne ordentligt på bakbenen och i princip lägga in ett extra galoppsprång (Dock är inte detta så tydligt på filmen då filmerna är lite korta så man hinner inte se när jag rider framåt utan endast vid förhållningen)för att komma lite nära för att få mer höjd i språnget, även detta gick bra!

Rent generellt så jobbade vi lite mer åt att "lägga in ett extra" under hela passet just för att få henne lite mer explosiv och få lite mer höjd i språnget. Nyttigt för ögat måste jag säga, man lurar minsann ögat lite när man hittar ett perfekt läge 3-4 galoppsprång ifrån och sen ska man helt enkelt inte ta det bra läget utan istället göra det lite jobbigt och trycka in ett extra. Man ska minsann inte alltid ta den enkla vägen. :)  Riktigt bra och givande träning! Nu är det bara hem och träna ännu mer. :)


"Rykten skapas av hatare, sprids av avundsjuka och accepteras av idioter"


Snart hemma!

Nu är vi snart hemma igen efter en riktigt bra träning! Fick verkligen träna på det jag behövde, så himla bra att Pether har varit med i både Scandinavium och SM så han får se mig på tävling också! :) En riktigt nyttig träning där jag fick lite att tänka på :) Inova var lite stel i början men när det släppte blev det super! Och det finns minsann mer hopp i henne än vad man kan tro, otroligt motiverande att se konstant utveckling! :) Jag skriver mer om träningen imorgon..


På väg till träning!

Sitter i lastbilen på väg till Pether för träning. Det blir första hoppningen för Inova sen SM. :) Det blir en sen kväll idag men det är det såklart värt! :)


Dagens ridpass- snabbinlägg

Red igenom Inova idag som hade lite träningsvärk, men när hon kom igång lite så var hon jättefin! Jobbade mest basic idag så det blev ett pass på 35-40min.

Skrittade uppsuttet på min lilla bruna idag. Hon är så lycklig hela tiden och hon delar verkligen med sig av det, hon är väl för härlig! :)


älskar frambenen, haha!


Snart klar för dagen!


Equis Amoris- Tävling

Equis Amoris har en tävling på Facebook där du kan vinna en piké från Alessandro Albanese! Gilla och dela Equis Amoris på Facebook så är du med i utlottningen om en fin piké i microfiber från Alessandro Albanese.




image description
Det är den vänstra tröjan på bilden, hur fin och skön som helst! :)


Fina hästen!

Man kan ju inte låta bli att titta på gamla träningar med stjärnan..


Dagens ridpass

Trimmade Inova ordentligt idag och hon var fantastiskt fin, helt grymt! Har laddat för det här passet nu i två dagar och det blev precis som jag ville- om inte ännu bättre! Blir så glad när man får till sånna här pass där man utmanar lite extra och allt sitter klockrent från början till slut! Trimmade henne i drygt en timme och Inova var lika nöjd och motiverad igenom hela passet som jag. :) Skrittade av ute i naturen i 15-20min.

Zeta fick sin dagliga promenad. :)


Sanna och BW debut i msv!

Sanna och Brownie debuterade msv B idag med 4 fel, så duktiga! :)


Fina ponny!
Msv A i Tierp


Dagens

Blev lite ändrade planer nu på kvällen, skulle ut med några kompisar men som trogen hästnörd så fastnar man framför Världscupen i Paris(EuroSport) istället, haha!

Annars så var jag som sagt i Södertälje idag där Runsten kammade hem andra platsen. Alla fyra ekipagen var nolla i både grunden och omhoppningen, grymt bra gjort! :) Båda mina hästar fick vila idag. Mamma och jag tog varsin häst och gick ut på promenad. Imorgon ska Inova trimmas ordentligt igen! :)


Bra start på dagen!

Började dagen med en god frukost, därefter åkte jag och mamma på massage. :) Nu är vi på väg till stallet och sedan åker vi till Södertälje i em och tittar på tävlingarna. Sen blir det utgång ikväll. Fullspäckad dag men man måste ju försöka hinna med att vara lite social ibland ;)


De unga hopplandslagen

Fick  tidigare en fråga om övriga juniorer som var aktuella men svarade bara lite lätt på den frågan. På http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=51760 hittade jag dock precis en artikel om det så här har ni alla aktuella. :)

Ni som ej är med på listan, men som anser att ni borde vara det, får inte ge inte upp utan fortsätta träna och visa vad ni går för.
Ni som känner er åsidosatta, och vill ha en förklaring, får gärna höra av er.

//Pether Markne och Henrik Lannér
Landslagsledare/tränare UR, Junior
Henrik Ersgård, Svenska Ridsportförbundet."


Dagens ridpass

Red ut på Inova i över en timme, vilket var väldigt uppskattat från Inovas sida! :) Eftersom det har smält så mycket snö nu så är grusvägarna helt perfekta att rida på så det blev en uteritt i alla gångarter. Jag brukar oftast bara skritta ut så det var faktiskt lite roligt med omväxling, passade även på att göra några galoppfattningar i uppförsbackarna så hon fick sätta under sig lite. :)

Zeta fick sin vardagliga promenad och är lika glad som alltid! :)

image description


Pigg och glad häst!


Dagens plan

Kan börja med att säga att jag fyllt på förra inlägget med några fler kommentarer så kolla där om ni ställt någon fråga ni inte fått svar på än.

Jag ska åka ut till stallet alldeles strax så jag är ute runt 1. Ska då rida ut på Inova och skritta en sväng på Zeta, sen ska allt annat fixas och jag ska även försöka hinna bada Zeta antingen idag eller under helgen. :)

I helgen är det förresten första omgången av Eliten! Jag har dock valt att avstå från laget detta året eftersom det är mitt sista år som junior och jag satsar därför mer individuellt. Det är ändå ett antal omgångar som man behöver anpassa tävlingsplaneringen efter och nu när jag endast har en häst att tävla så får man välja sina tävlingar med omsorg! :) Lite tråkigt då jag tycker om att rida i lag men som sagt, min individuella satsning går före! :) Vi åker kanske dit någon gång under helgen bara för att titta och vi funderar även på att bara åka och hoppa en 120cm eftersom Inova gått grymt tufft senaste tiden så det kan vara skönt att hoppa något kravlöst men det är för tillfället proppfullt i alla klasserna så vi får väl se :)

image description


Svar på kommentar

Svarar på några kommentarer lite fort, de mesta frågor jag får in handlar om Zeta och hennes status är för tillfället lite oklar men hon ska kolla den 27 och då hoppas vi på att vi kan lägga upp en plan för henne också.

Grattis Grattis :)
När blir nästa tävling?
Tack! Håller på att lägga upp en tävlingsplanering men dock krävs det uttagningar för alla Internationella tävlingar och därför är det svårt att lägga upp en fullständig tävlingsplanering över en längre tid.

Nästa tävling blir iallafall Baltic i Grevagården (Sverige) som går 30 mars-1 april. Det är en Internationell tävling och uttagningen gjordes igår och jag har fått plats. :)

grattis!
vilka är de övriga juniorerna? :D
Tack! :) Jag kommer inte ihåg alla utantill men det är bland annat SM-medaljörerna, alltså Jakob och Philip Ingvarsson, Louise Torgersen och Alexandra Emanuelsson. Sen är det några till (bland annat Alma Björklund, Joanna Johansson, Moa Rautenberg och Melina Forsberg).

vad går du för linje på gymnasiet? eller vad vill du gå?
Jag läser Samhälle/Ekonomi på Nacka Enskilda Gymnasium.

vad coolt med scandinavium! hur funkar det när man ska tävla där? bor alla ryttarna på hotell? älska din blogg!!!
Det är riktigt mäktigt och håller väldigt hög standard, allt är väldigt bra och stort! :) Det är vakter överallt och alla funktionärer är väldigt mån om att alla ska vara nöjda! :) Alla ryttare bor på ryttarhotellet, Gothia Tower. Gothia ligger i samma byggnad som Scandinavium så det är väldigt smidigt!

vad har du för klippmaskin?
En DeLaval.


Vad är det för klippmaskin du köpt? Märke? :) Vad har du haft tidigare och så undrar jag hur ofta du klipper hästarna under säsongen? :)
Jag har en DeLaval. Jag klipper så ofta det behövs helt enkelt, skulle gissa på att det iallafall blir minst en gång i månaden. Men det beror lite på vad det är för tävlingar inplanerade också. :)

superfin blogg :) å den är riktigt rolig att läsa! hur många läsare har du om dagen? :) när kan du börja tävla zeta igen?
Det varierar mellan 350-500 unika läsare om dagen. Som sagt är allt väldigt oklart med henne men jag hade gärna velat ha med henne på en tävling som går vecka 19-20, alltså om 2 1/2 månad men hon får helt enkelt ta den tiden hon behöver. Mer än så kan vi ju inte göra :)

Du skrev att Inova på sista tiden byggt mycket muskler vilket gett att hon blivit mer explosiv, på vilket sätt/hur har du tränat henne då?
Det är lite som att resultatet av ett halvårsträning har kommit nu så det blir lite svårt att förklara. Jag skulle tro att det främst är det vardagliga jobbet som gett resultat där jag verkligen försöker få henne explosiv hela tiden. Jag jobbar henne effektivt (rider hellre ett hårtpasspå 30min än en timme med skrittpauser) och försöker göra olika övningar med henne hela tiden och inte fastna i en och samma rörelse i 5min. Jag brukar faktiskt använda mig av bokstäverna som måttstock, vi varje bokstav är det nya krav som gäller. Jag är väldigt noga med att hästarna ska tycka det är roligt att jobba på backen och försöker variera mig, det är ju trots allt där man gör det största arbetet. Utan hög standard på det vardagliga arbetet så kommer man ju faktiskt inte se någon utveckling varken muskelmässigt eller i hoppningen, dessutom är ju risken stor att hästen belastar fel och går sönder. Jag tycker faktiskt att arbetet på backen är väldigt roligt, jag fullkomligt älskar att trimma mina hästar. Men ta och prata med din tränare och lägg upp en individuell plan, det hade jag gjort iallafall! :)


Dagens ridpass

Skrittade ut på Zeta i 45min som såklart är pigg och glad men tycker ändå att hon håller sig stabilt med alla hovarna i marken. :)

Trimmade sedan Inova i ridhuset i cirka en timme. Hon var lite stel i början men blev superfin i slutet! Fick till ett väldigt bra pass med Inova idag! Jag var lite extra kreativ och pusslade ihop en övning som innehöll lite smått och gott helt enkelt, tempoväxlingar, övergångar, öppna, sluta, skänkelvikning, 8-10m volt mm. Gjorde den övningen ett tag och jobbade därefter vidare med annat basic. Hon blev jättefin i slutet! Har trimmat henne riktigt ordentligt både igår och idag så imorgon får hon komma ut och lufta sig i skogen. :)


Vill tillbaka!


Motivationen är på topp!

Jag är så otroligt motiverad för tillfället! Våren är här, MVG:ena rullar in som de ska och jag har fått en otrolig kick sen uttagningen och jag vill bara träna, träna och träna! Det känns som att träningen börjar ge resultat hos både mig och Inova, vi utvecklas hela tiden och har fortfarande en del att lära. :) Jag har många roliga tävlingar framför mig med Inova och Zeta ska snart kollas igen! Livet rullar på bra och jag har en lärorik vår framför mig. :)



Leverans från Pavo!

Idag kom Anna och Anna för att leverera mat till hästarna. Zeta gick över på sitt nya foder från Pavo för någon vecka sedan och nu efter SM har även Inova fått gå över på Pavo. Båda hästarna verkar gå bra på det och hästarna älskar deras nya mat! :)

Eftersom Anna o Anna ändå levererade maten så tog de även med sig lite fina kläder som jag får prova. :) Kläderna är av märket Alessandro Albanese som deras företag, Equis Amoris, säljer. Alla produkterna var verkligen superfina! :)


image description

image description

image description


Klar med Inova

Skrittar av en duktig Inova! :)


På väg t stallet

På väg ut till stallet nu, ska gå med Zeta och rida Inova. Inova har tagit det lugnt måndag-tisdag så idag blir första passet sen Flyinge, ska bara rida igenom henne lite idag. :)


UTTAGEN TILL LANDSLAGSTRUPPEN!

Fick ett trevligt mail från ridsportförbundet idag där det stod att jag är en av 12 juniorer som är med i landslagstruppen!!! :D Listan är på juniorer som är aktuella för kommande nationshoppningar och stora mästerskap, alltså NM och EM. Listan är preliminär och i slutändan så är det resultaten utomhus som avgör men nu blir det ut och åka i Europa, huuuuur roligt och lärorikt som helst! :)


Stjärnan på skrittrunda


Ny header

Vad tycker ni om min nya header? Jag gillar den skarpt! :)


Precis klar!

Precis klar med Inova som fick longeras oinspänd i 25min, hon fick bara röra på sig lite. Skrittade ut på Zeta i 50min.


Film från finalen

Här är filmen från gårdagens 140cm. Maxtiden var riktigt snål så det gällde att ha en bra galopp från början, vilket jag tycker att jag hade. Dock blev det nästan för mycket tryck i slutet så hon blev väldigt lång sista linjen. Hinderna kom väldigt snabbt och det var helt enkelt bara att rida! När jag vände upp mot trekombinationen som stog ordentligt ur sväng med oxer in så låg jag mittemellan två distanser och när det kommer så fort ur sväng är det bara att ta ett fort beslut och helt enkelt rida och stå för det!

Jag är själv inte van att rida henne i det här tempot och när jag har det trycket i henne från början så kan jag själv vara lugn, dock är jag van att behöva trigga igång henne hela tiden men när hon väl är så här framme så kan jag endast vara lugn. Nu är hon redan framme och jag blir lite för ambitiös i min ridning och vill hjälpa henne lite för mycket istället för att bara vara lugn och lita på hennes kapacitet men det är en vane-sak. Jag tror ändå att det är bra med det här trycket och jag kommer börja rida henne mer såhär, ska dock bara hitta lugnet själv så kommer det bli jättebra! :)

Nöjd med rundan förutom sista linjen där det rinner iväg och Inova blir alldeles för lång men annars en ganska bra runda där jag rider för mina beslut.  



Banorna i helgen

Till att börja med så måste jag säga att banorna har varit bra i helgen. I kvalet så tycker jag dock att banan var för enkel vilket syntes väldigt tydligt på resultatet, relativt lite fel och alldeles för många nollor (mer än en tredjedel av startfältet var nolla).. Det var inga konstiga relaterade avstånd, endast en linje där man behövde galoppera på lite men den var placerad i slutet av banan så det blev egentligen perfekt. Banan var rytmiskt byggd och maxtiden var inget att bekymra sig över. Man kunde helt enkelt ta den tid man behövde och bara fokusera på att hålla rytmen. Trots en del missar så gick många runt nolla i kvalet.

I finalen visade sig dock missarna även på resultatet då banan var betydligt mer krävande. Finalen var väldigt mycket svårare och mer utslagsgivande, vilket jag tycker att det såklart ska vara i en SM-Final. Dessutom var även maxtiden en svårighet så man behövde galoppera på rätt ordentligt och man kunde inte ta ut någon väg i onödan. Hinderna kom redan väldigt fort och det gällde verkligen att man var snabb att bestämma sig och ta beslut. Det var endast en nolla i finalen och felen kom framför allt i trekombinationen som var placerad i slutet av banan och hoppades från utgången. Den kom riktigt fort ur vänster sväng och det var en ganska stor oxer som A-hinder där man behövde hoppa in för att sedan sitta upp till B och C hindret som bestog av två räcken. Jag tycker att final banan var riktigt bra och lagom svår med tanke på hur många nollor det var i kvalet dagen innan, då krävs det en lite mer utslagsgivande bana i finalen för att få fram en värdig Svensk Mästare! :)



Jakob visar återigen vilken värdig vinnare han är när han kammar hem sitt tredje JSM-Guld!


Film från SM-kvalet

Detta är alltså filmen från lördagens 135cm. Jag har tidigare haft en tendens att fastna lite i svängarna och inte hittat ridningen ur sväng men här tycker jag ändå att jag lägger upp en bra galopp från början och hittar flytet i början av banan och hittar framåt lägen ur svängarna istället för att fastna med handbromsen i. Det rinner iväg lite efter kombinationen, därav nedslaget men annars en bra runda och en fin häst!



Finalrundan kommer upp senare idag.


Längtar.....

Vill verkligen komma igång med stjärnan nu!


14 plats på inomhus SM 2012

Ännu en fin runda idag, dock fyra bommar ner.. Bommarna har verkligen inte varit på min sida den här helgen men jag är verkligen nöjd med min ridning och Inova har även hon presterat bra. Pether har varit på plats och hjälpt mig i helgen (super bra!), så pratade med honom och Henrik Lannér efter rundan och som de säger: "det var så otroligt små detaljer som gjorde att du inte var nolla". Inova är en relativt okomplicerad häst men för nollorna så måste allt stämma till hundra procent. Som de sa så är det så himla marginellt, är jag en tiondel för snabb med överlivet i uppsprånget så åker en bom så det är dem där sista detaljerna som avgör när det gäller Inova. Så från och med nu så kommer jag bli ännu mer perfektionist, haha!

Jag är som sagt väldigt nöjd med helgen och även fast vi nu slutade med 20 fel på två klasser så har det verkligen varit bra rundor och jag kan ärligt säga att jag endast tar på mig två-tre rivningar. Jag är trots allt ändå nöjd med Inovas insats och det händer så mycket med henne hela tiden och man får faktiskt inte glömma bort att hon inte har någon rutin i större klasser sedan tidigare så allt vi gör, gör vi verkligen tillsammans. Båda utvecklas och båda skaffar rutin och erfarenhet med tiden.

Med tre fina rundor i kroppen och en 14e plats på vårat första SM så åker jag nu hem nöjd och glad med ännu mer rutin och erfarenhet i bagaget! :)


Taktikar med Pether och Henrik i Scandinavium
(Trivs verkligen super med deras upplägg och engagemang)


Final imorgon

Startar som nr 5 imorgon i finalen. Tyvärr så har man ju med sig felen till finalen vilket gör rivningen ännu mer frustrerande menmen, det är bara att rida lika bra imorgon så får vi se hur långt det räcker. :) Banan idag var ganska okomplicerad så det blev en hel del nollor, lite tråkigt men skulle gissa på att morgondagens bana är något mer utslagsgivande. :) Nu är det kudden som gäller!

Grym runda med ett ruttet nedslag

Riktigt grym runda!!! Jättenöjd men fruktansvärt frustrerad över nedslaget då jag gav henne förutsättningar att klara hindret felfritt. Frustrerande men jag är ändå väldigt nöjd!

Laddar!

Inova har fått ompyssling, kvällspromenad och mat. Nu är det dags för mig att sova så jag är riktigt laddad till imorgon när kvalet går, kvalet går i 135cm. :)

Tagga!


Rev första hindret

Hoppade 130 imorse och rev första hindret, helt på mitt konto! Kom igång efter 1an och då kändes det jättebra! Alltså en miss från mig men resten var bra och Inova känns jättefin! :)

Godmorgon!

Nu har både jag och Inova fått mat i magen. Dags för bangång!


Framme!

Inova är besiktigad och riden. Lite väl pigg och galen idag, har lyckats slå på sig på ena bakbenet men det var inget djupt så veterinären sa att det var lugnt. Klanthästen är väldigt glad iallafall! :)


Det rullar..

Allt rullar på bra, bara 1h kvar! Skönt att vi kan köra lika fort som alla andra med våran lilla lastbil! :) tävlingarna håller på för fullt när vi anländer så jag väntar nog lite med att rida Inova. Det ska bli roligt att komma till Flyinge igen, älskar anläggningen, framför allt deras gigantiska framridnings-ridhus! :)

Zeta är ju faktiskt uppfödd på Flyinge så det är extra roligt att åka dit, dock synd att hon inte kunde följa med den här gången. Ska iallafall hälsa på hennes mamma och syskon. :) Tror faktiskt att båda uppfödarna är på plats i Flyinge även denna gång, roligt med engagemang! :)


On the road again!

Sitter i lastbilen på väg mot Flyinge och SM! Inova verkar lika laddad som jag så nu kör vi! :)

Förresten, förra inlägget krånglade och blev publicerat två timmar försenat ;) Blogg-appen och jag är inte kompisar än, bilderna går inte att ladda upp!


Laddar!

Inova fick gå ut i hagen imorse och nu står hon i solariet och myser. :)


Min packning klar!

Imorgon bär det av mot Flyinge! :) Min väska är packad och klar, vi åker ut till stallet tidigt imorgon bitti och fixar allt med Inova då. Vi siktar på att åka från stallet runt 9.30 så vi kommer fram till Flyinge när det fortfarande är ljust. :)

Skrittade ut barbacka på Inova idag och Zeta fick sin vanliga promenad, nu har vi förresten fått tid till veterinären som kommer till Sverige om någon vecka. Skönt att kunna undersöka henne ordentligt men tanke på att tiden bara springer iväg för Zeta. Bästa Julia tar som vanligt hand om Zeta medan jag och Inova är i Flyinge. :)


bästa


Understället är på..

Är på väg ut till stallet nu, kallt och blåsigt ute så det är underställ som gäller igen.. Båda hästarna ska skrittas idag, tråkigt för mig men skönt för de ;) Tänk om man hade haft en skrittmaskin.. Då hade stallet tagit max en timme idag, men nu blir det nog upp mot 3 timmar men lite motion har ju aldrig skadat ;)


Ny header?

Jag är sjukt trött på min header som jag haft hur länge som helst, dock är jag väldigt oteknisk och kan inte sånt där själv ;) Finns det någon snäll människa där ute som har lust att hjälpa mig? :D



God morgon!

Börjar skolan vid ett idag och ska plugga nu hela morgonen, sen slutar jag vid 4 och drar mig ut mot stallet. Inova ska bara få komma ut i skogen idag och ta det väldigt lugnt, hon fick ett väldigt långt och ordentligt pass hos Pether igår så det kan behövas. :) Vi åker ner till Flyinge imorgon och tävlar fredag-söndag. Jag är verkligen jätte taggad och Inova känns väldigt fin nu!

Själv känns det nästan som att SM är som vilken tävling som helst. Jag har endast ridit Elittävlingar sen oktober och alla mina tävlingar det senaste halvåret har verkligen varit tävlingar där man verkligen vill prestera. Det vill man ju såklart göra på alla tävlingar men man har ridit med lite mer press på alla tävlingar eftersom att varenda tävling har varit väldigt avgörande. Sen så har Scandinavium varit den stora tävlingen som jag har fokuserat mest på hela tiden och för att ens få vara med att starta kvaltävlingarna och försöka kvala som junior så krävs en nolla i 140cm (dvs, ett SM-kval). Så därför värderar jag Scandinavium högre än SM, men självklart så är ett mästerskap alltid lite speciellt! :) Och för mig så känns det iallafall som att Scandinavium är en bra tävling att "ha i ryggen" när man går in på ett SM. Jag ser verkligen fram emot ännu en stor tävling med bra ridning och fina hästar! Nu laddar vi..


Blogg.se appen fungerar!

Jag har aldrig någonsin lyckats publicera med blogg.se appen men uppdaterade den idag och vipps så fungerar det klockrent! Detta innebär såklart, mer bloggning men framför allt nya och fler bilder. Tummen upp!


På väg hem!

Har precis hoppat in i lastbilen och är på väg hem. Träningen började helt okej, Inova kändes lite tom i början men kom igång fint när vi börja hoppa. Då blev hon lite pigg och jag ramlade av en gång faktiskt, haha! Första gången på Inova faktiskt ;) Iallafall så var hon superfin i slutet och även Pether tycker att Inova "fått nytt liv". Bra träning, känns super inför SM! :)


I lastbilen

Sitter i lastbilen och käkar mellis på väg till Pether nu. :) Mockade och fixade allt innan vi åkte, hann även med att ha massa kvalitetstid med Zeta som nu har nyklippt man och svans. :) Skönt att jag hann med allt innan vi åkte eftersom vi lär komma hem sent ikväll..


Ändrade planer!

Det blir lite ändrade planer idag då Pether (Markne) messade mig igår och frågade om jag ville träna idag. Så vi åker alltså och tränar ikväll, vilket gör att jag missar min mentala träning. Men det känns som att det här är lite prioritet då jag inte har tränat för honom ordentligt sedan landslagsträningen i januari eftersom han har varit bortrest. Inova får gå lite tuffare idag och sedan får hon istället joggas onsdag-torsdag. Det mentala får jag istället ta med pappa, som har bra koll inom det området då han har lååång erfarenhet inom idrott.


Taktikar med Pether och Henrik Lannér i Scandinavium


Dagens ridpass

Kom precis hem från stallet, det råkade bli lite väl sent idag. ;)

Joggade Inova väldigt lätt idag. Red henne i kanske 50min-1h varav 30min skritt, det blev i princip effektivt jobb i 20min. Hon var lite stel idag och hade nog lite träningsverk från igår men det blev bättre i slutet. :) Jobbade som sagt bara basic idag.

Gick med Zeta nu vid halv 10 i kylan, hon var lite pigg idag men det var ändå helt okej. Skönt med en powerwalk såhär på kvällskvisten! :)


saknar grabbarna


Tillbaka till verkligheten

Lovet är slut och nu är det tidiga morgnar och skola som gäller. Skönt att det bara blir en kort vecka för mig med tanke på att det är SM-veckan. Tagga järnet! :D SM går i Flyinge och startlistorna har precis kommit upp, ovanligt få starter i år. Juniorerna är ca 30st och jag startar som nr 6 eller 7 i kvalet, därefter gäller det att rida för platsen i finalen! :) 

Ska plugga lite nu och dra ut till stallet senare ikväll. Idag blir det ett lagom tufft pass för Inova där jag bara ska rida igenom henne, det blir basic.

Marion Zeta i Flyinge i höstas


Förändring

Som jag skrivit tidigare så är det en del förändringar på gång. Nu är det även klart att vi kommer flytta hästarna till ett stall som bara ligger 10 min hemifrån. I dagläget tar det 25 min till stallet men vi har tidigare tyckt att det har varit värt det. Tyvärr har det skett en del förändringar i stallet det senaste året och vi prioriterar nu istället närheten och väldigt mycket mer! :)

Det nya stället kommer att bli helt fantastiskt bra! Det är ett litet stall med 8-10 boxar vilket enligt mig är en fördel. Detta känns verkligen som ett bra och genomtänkt beslut och vi kommer verkligen att få det kanon, både jag och hästarna! :) Mer info om detta i samband med flytten.


Vioux Star M


film från idag

Här är film från hoppning idag, Inova var mer vild än tam men hoppade väldigt fint! Hon var lite laddad men det är bara positivt då jag vill ha henne lite olydig eftersom hon nästan blir lite för lydig emellanåt. Så idag lät jag henne få springa på lite och det verkar hon minsann uppskatta! :)

Mamma filmade många korta filmer och jag såg precis att allt inte ligger i ordning så det ser lite väl ostrukturerat ut. ;)



Dagens ridpass

Hoppade en pigg och glad Inova idag! Hon har inte hoppat sen Scandinavium, alltså på typ 11 dagar och hon tyckte det var hur roligt som helst! :) Det var alltså lite genrep inför SM idag och Inova känns väldigt fin! Ganska laddad men fin!

Det händer så otroligt mycket med henne nu vilket är väldigt roligt och det är skönt att se en tydlig utveckling med henne då det kan vara avgörande inför YR-åren. Hon behöver utvecklas för att kunna räcka till för de större mästerskapen även när jag blir YR och hon är faktiskt på god väg! Jag har själv upplevt vissa dagar att hon har varit lite begränsad och kanske inte räcker till för de största klasserna. (fast detta tror jag mest beror på att jag är så bortskämd med Zeta som gör allt lekande lätt där det inte finns några begränsningar över huvudtaget.) Inova har haft en tendens att bli lite slow och lång men under sista tiden så har hon byggt mycket muskler vilket gjort henne mycket mer explosiv. Nu är det ett helt annat tryck i henne vilket gör att hon kommer ihop mycket mer och samlar krafft för rundare och bättre språng. Hon är som sagt på väldigt god väg och fortsätter hon i den här utvecklingen så finns det verkligen hopp för framtiden! :)

Lägger upp film senare.


Stjärnan..


Planering fram till SM

Söndag: Hoppning
Måndag: Lite lagom tufft pass i ridhuset.
Tisdag: Hästarna vilar, mental träning.
Onsdag: Trimmar Inova.
Torsdag: Åker till Flyinge, joggar Inova när vi anländer.
Fredag: Förklass 130cm
Lördag: Kval 135cm
Söndag: Ev. Final 140cm

Detta är alltså kommande veckan, ska upp tidigt imorgon så jag kan hoppa Inova ordentligt i ridhuset. :)


Tagga!


Dagens ridpass

Skrittade ut på Inova i området idag, mamma och Zeta följde med som sällskap. :) Mysig och välförtjänt vilodag i vårsolen.

Imorgon blir det troligtvis hoppning, genrep inför SM. Håller på att försöka få ihop logistiken och planeringen men det går inte så bra. Jag hade velat träna en gång innan SM men troligtvis finns det inte tid för det och då är det ordentlig hoppning imorgon bitti som gäller. Lägger upp en fullständig planering ikväll. :)


Idétorka

Har noll inspiration till bloggen då jag har varken tid eller lust. Jag skriver inte bara för att skriva utan vill ha en tanke bakom varje inlägg. Så ni får gärna komma med tips om vad ni vill läsa om. :) Jag är iallafall påväg ut till stallet och ska rida ut på Inova i vårsolen, Zeta ska också få komma ut och sedan ska jag trimma Hubbe. Fullkomligt älskar det här vädret, våren är på väg!

Dagens ridpass

Var i stallet tidigt imorse eftersom dr John kom på besök, Zeta är mycket bättre nu men som jag skrivit tidigare så väntar vi på att en annan veterinär ska komma till Sverige. Han samarbetar med John vilket är väldigt viktigt då vi har ett väldigt bra upplägg tillsammans, jättenöjd med Johns insats med mina hästar. Han är verkligen engagerad!

Red igenom Inova i ridhuset och hon kändes fin! Jobbade effektivt i ca 30min och skrittade ut i solen i 20-30min. Fantastiskt väder här i Stockholm! :)


Promenad i Grevagården


Dagens ridpass

Joggade Inova lite snabbt idag då det tog lite tid när vi skulle ta emot leveransen, men produkterna verkar fungera jättebra hittils iallafall men det ska bli intressant att se. :) Red iallafall Inova relativt kravlöst i 25-30 min så hon fick bara komma ut och röra på sig lite. Jag vaknade upp jätte förkyld imorse så har varit helt seg hela dagen, därav det lite lugnare passet med Inova men det passade bra med planeringen :)

Gick en promenad i drygt en timme med Zeta som följde mig snällt och lugnt. :) Imorgon ska Zeta kollas av veterinären och vi hoppas på ett ljus i mörkret. Tänk att en vrickning kan förstöra en hel tävlingssäsong bara så där.. Aja, vi får helt enkelt se hur hennes status är imorgon bitti. :)


Vill tillbaka...



RSS 2.0