mobil-inlägg dagens ridpass

Trimmade BW i ridhuset, lite bekväm i början men kom igång bättre desto längre passet gick. superfin i slutet! :) joggade inova i en hage, jättefin! Duktiga hästar! :)

Dagens ridpass

Red till ängen på BW med Denise Nyberg på Hubbe :) Joggade honom bara lite lätt, han var pigg och glad! :) Alltid lika trevligt med Denise på besök!! :)

Var med Inova hos Pether idag, hon var heelt OUTSTANDING, satan vad hon hoppade :D Pether blev typ hög, haha :P Hon var iallafall superduper! Det var inte längesen jag var hos Pether senast och han tyckte det var jätte stor skillnad idag igen :D Han tycker hon har blivit mycket spänstigare och ännu finare på backen. Om hon forsätter utvecklas i den här takten så tror vi hon kan hon gå hur långt som helst! :) Bara massa framsteg så det är jätte roligt! :D

Vi hoppade lite linjer, kombinationer och satte ihop det till en bana. Ni får bara se en liten snutt för det tar så lång tid att ladda upp.


Dagens ridpass

Orkar inte skriva så mycket så jag ritade dagens övningar istället.
 
Den här lilla banan hoppade jag med BW med 5steg mellan varje hinder. Försökte göra banan så tydlig som möjlig så jag hoppas ni lyckas följa strecken ;)

BW var iallafall superfin! :) Hoppade inget stort utan trimmade på 70cm, vilket han gjorde bra. Hoppade fint gjorde han också :)




Fortsatte med Inova lite liknande som igår. Hade fyra galoppbommar på backen. Som sagt hennes hat-övning. Försökte bara få henne rund och fin över bommarna. STORT framsteg idag! :) 




Båda hästarna var suuperfina idag! :) Imorgon åker jag en sväng till Pether Markne, trevligttrevligt! :) 


Dagens ridpass

Idag har jag varit i stallet typ hela dagen. Hjälper även till med två hästar, skulle haft de hela helgen men på lördag hinner jag inte riktigt med men jag hjälper till så mycket jag hinner. :)

BW: Red igenom honom ordentligt i ridhuset. Han var lite spänd i nacken så försökte jobba honom lite lägre. Det blev mycket bättre i slutet, då var han superfin men helt löddrig, det var lite hett att rida idag :P Avslutade med en skritttur i skogen.

Inova: Joggade i en hage. Det gick helt okej, lite träningsverk från igår men även hon blev bättre i slutet. Blev mycket galopp och en del galoppombyten i lösgörande syfte och även för att få henne lite bärigare och sätta undersig på ett naturligt sätt utan för mycket krångel och krav.

Poppan: Red henne på utebanan. När jag satt upp var hon stelopererad och ofokuserad men efter mycket jobb så lossna det mesta och hon blev superfin! Jobbade mycket sidförande och volter för att verkligen böja igenom henne i sidorna, skönt att det blev så stort framsteg på bara ett pass. Väldigt nöjd med henne idag, även hon var helt löddrig efter ett trimpass i 25min.

Hubbe: Joggade honom på gräset framför stallet. Jobbade på hans reaktionsförmåga, haha :P Med andra ord övergångar och tempoväxlingar. Han har så lätt att fastna i sitt bekväma lilla lugna tempo så idag fick han bli lite kvick. Han var lite slow i början men kom igång ganska fort :) Avslutade med att sträcka ut ordentligt. 

Alla hästarna har varit jättefina idag! :) 



BW och Hubbe


Utvärdering

Idag har jag haft Inova i 2 månader. :) I och med det tänkte jag utvärdera vår första tid tillsammans :) Jag har kollat igenom alla tävlingar jag startat med Inova för att se "svart på vitt" hur det har gått.

2011-06-06 Rådmansö Hästsportförening 
Vår första tävling, då hade jag haft Inova i en vecka.
Debut 110cm 0+0fel
Debut 120cm 0fel och plac.

  2011-06-(16-19) Årsta Runsten Sportryttare
120cm 0/0fel och plac.
Debut 125cm 4fel.
Debut 130cm 4fel.

2011-07-(01-03) Sunne Ryttarförening
130cm 0fel.
130cm 4fel.
Debut 135cm 0+8fel.

2011-07-(22-24) Gislaved-Anderstorps Ridklubb
130cm 4fel.
Debut 140cm 12fel.
130cm 0fel och plac.

Det här är de tävlingar vi har hunnit med hittils. :)
Det roliga med att lägga upp det på det här sättet är att man ser så tydligt att:

- Vi har kommit hem med rosett från alla tävlingar förutom en.
-Vi har debuterat minst en klass varje tävling.
- Vi har nollat minst en klass varje tävling.
- Vi var nollade våra tre första starter.


Gårdagens ridpass

Trimmade Inova med hjälp av lite bommar. Hon kändes faktiskt jättefin i kroppen efter att ha tagit det lugnt i tvådagar. Hon kändes verkligen utvilad! :)

Hon var jättefin när jag red fram, ovanligt loss och fin så det var trevligt :) Jobbade mycket tempoväxlingar, vilket hon gjorde super.

Sen jobbade jag över några upphöjdabommar på volt. Inova hatar verkligen den övningen, men tycker ändå hon gjorde den helt okej i vänstervarv men inte i högervarv i början, men det blev mycket bättre i slutet så då var jag ändå nöjd med henne :)

Sen hade jag en linje med räcke/oxer/räcke med 16m emellan. Trimmade lite extra på 5 steg idag. Hoppade fint men ville landa i fel galopp till sista räcket hela tiden så då fick vi traggla ett tag och sen var hon superfin! :) Jag var faktiskt nöjd med henne igår! Hon kändes verkligen mjuk i kroppen och det är skönt att hon känns så fin efter tävlingen :)

Gjorde en jättesatsig paintbild med dagens övning men kass som jag är kan jag inte ladda upp den :P




3 månader sedan

Idag är det 3 månader sedan det ofattbara hände. Saknaden är enorm.















 saknaden är obeskrivlig, du är oersättlig <3


Dagens ridpass- snabbinlägg

Visade BW idag och det gick suuper! :)

Inova har fått tagit det lugnt efter tävlingen, longerade henne igår i 20min och red till ängen idag. Travade lite på ängen men annars var det bara skritt. Hon behöver lite återhämtning :)

Dagens 130cm

Inte i en bom! :)


nolla och plac 130

Vi fick till en fantastisk runda idag! :) Allt var perfekt! Det var första gången jag red lite mot klockan och det gjorde Inova med bravur, inte i en bom! :) Gick in på en 4e plats men slutade på en 7e plats av ca 55-60 starter. Är väldigt nöjd med hela helgen! Har fått till 3 riktigt bra rundor och den sista satt som pricken över i:et. :) FANTASTISKA HÄST! :)

Bilder från 140cm






Av: Lisa Koukila

Jag tycker det är jättekul när det fotas! :)
Den översta är min favorit :)


bra debut i 140!

Debuterade 140 idag, Inova var heelt super! Gjorde en miss som ledde till tre nedslag, men rundan i sig var riktigt bra! så kan absolut inte säga att det var en "12fels runda" så resultatet är lite missvisande. Inova var suuuper och gjorde en fantastisk insats! Hoppa så jag höll på o flyga av ;) Imorgon avslutar vi med en 130 :)

Gislaved dag 1

Hoppa 130 idag, hon var jättefin! Fick ett skitnedslag på 2an som var ett räcke. Kom bra på alla hinder och hittade bra framåtlägen. Tror rivningen kan berott på att hon åkt lastbil typ hela dagen och var lite matt. Tycker ändå hon presterat bra, det var faktiskt en ovanligt teknisk bana för att vara en 130cm. Nu laddar vi till imorgon med en kvällspromenad :)

Dagens ridpass

Joggade BW idag. Han kändes väldigt fin, lite stel i vänster i början men sen var han superfin! :) Gjorde mest basic och bara red igenom honom :)

Inova blev tömkörd av Cilla och skötte sig bra! :) 
Imorgon åker jag till Gislaved med Inova och tävlar.

Är anmäld till:
Fredag: 130cm
Lördag: 130cm
Söndag:  130cm

Sanna tar hand om BW hela helgen! :)



Hoppning på TV

Sitter och tittar på nationshoppningarna från Aachen. Kolla in Eurosport!


Dagens ridpass

Idag var Sanna här och hoppade BW medans jag red Inova.

Jag tycker det gick jättebra för Sanna med BW, det märks att han gillar henne :) Han fick hoppa lite större för första gången på jättelänge och det gjorde han bra :) Sanna rider honom så himla bra! Jag tror han tycker det är skönt med någon lite mindre ryttare på ryggen :)

Inova kändes helt okej, lite trött men det är förståligt efter att ha trimmat typ i 2h igår :P Jag var lite ofokuserad eftersom jag försökte hjälpa Sanna samtidigt. Inova fick iallafall ta det väldigt lugnt, red kanske i 20min och sen skrittade vi ut i skogen med Sanna o BW :)

Imorgon ska jag ut på äventyr och på fredag åker jag med Inova till Gislaved :)



Pether Markne träning

Idag var jag med Inova hos Pether. Det gick superbra! :) Började med att trimma henne på backen, där hon var jättelösgjord och fin! :)

Sen hoppade vi på volt: (Filmerna är ej från idag då vår filmkamera inte fungerar)


I vänstervarv gick det jättebra men i högervarv la hon sig lite mot innerskänkeln och försökte gå lite på innerspåret men det blev bättre i slutet.

Därefter hoppade vi en oxer med ett sockerbitshinder framför och ett bakom med två galoppsprång emellan. Här var hon suuperduperfin! :)

Vi avslutade med vår "standardövning":


Idag hade vi 16m emellan istället för 16,5m, en halv meter gör faktiskt otroligt mycket men det gick finemang ändå. :)

Det blev ett väldigt tufft pass idag så hon blev väldigt trött i slutet men hon gjorde det ändå riktigt bra. :) Vi hoppade stort idag och det känns jättebra inför helgen! :) Det var roligt för att Pether tyckte det var jättestor skillnad på Inova på backen sen han såg henne sist (2-3 veckor sen), det är alltid roligt när man ser att träningen har gett resultat. Speciellt på så kort tid, då blir man lite extra motiverad! :) 

Joggade BW när vi kom hem och han kändes jättefin! Mycket bättre i bakbenet idag! :) 


Dagens ridpass

Pricken: Red ut med min kompis på en av hennes hästar, Pricken. En trevlig d-ponny som skötte sig bra ute i skogen ;) Körde lite blandat skritt, trav och galopp. En trevlig liten runda med trevligt sällskap! :)

Inova: Trimmade Inova i ridhuset. Det gick riktigt bra men hon blev väldigt trött i slutet. Jobbade mycket temopväxlingar och galoppombyten så hon verkligen fick sätta under sig, gjorde det riktigt bra! :) Renodlade även hjälperna lite så hon verkligen är uppmärksam inför morgondagen när det står hoppning på schemat! :)

BW: Joggade BW i ridhuset i 15-20min, sen blev det skritt i skogen. Han var lite stel i högerbak (samma ben som han trampat sig på) och sköt inte riktigt på lika mycket med det benet som han brukar göra.. Skönt med en förklaring från gårdagen iallafall... Annars kändes han fin, ingen träningverk iallafall.


saknarsaknarsaknarsaknar, världens finaste :'(


mobil-inlägg

Är ute o skrittar inova i skogen, mys :) var ju i Kumla med BW idag, det gick inge vidare.... Han hoppade fantastiskt på framhoppningen och i början av banan, dock blev han lite för laddad och lyckades trampa sig bak vilket resulterade i en uteslutning. Som ni förstår strök vi oss från msv. Aja nu ska jag hoppa av inova :)

Dagens ridpass

Red till ängen på Inova med Evelina och Isabell. :) Där körde jag konditionsträning, satte på en graman och galopperade på bra, så hon verkligen hittade en stor rund galopp och verkligen fick skjuta på ordentligt bakifrån. Försökte få henne lång och låg i den stora galoppen vilket jag tycker hon gjorde bra. Det är viktgt bara att de inte blir framtunga och går på bogarna och inte lägger sig i handen utan verkligen bär sig själv. Hon blev trött men gjorde det ändå bra, hon bar sig väldigt bra! :)

Sen red jag igenom BW ordentligt. Han var väldigt fin! Ovanligt va??? ;) Jag trodde han skulle ha mycker mer träningverk från träningen igår eftersom han fick så mycket mjölksyra i slutet av passet men jag tycker han var superfin, möjligtvis lite stel i galoppen i vänstervarv men det lossna på typ en gång. Sen var han klockren! :) Så nu är han lösgjord och fin inför tävling i Kumla imorgon! :)

Film från förra året i Kumla! :)

 


film från dagens hoppträning













Hoppträning

Var hos Niclas med båda hästarna och hoppade idag. Båda två var suuuperfina! BW var väldigt fräsh och gjorde ett väldigt bra jobb! Han fick minsann lite mjölksyra i slutet men han kämpar på bra trots det. Han var väldigt glad och vääldigt fin!

Inova hoppade heeelt sanslöst fin, heelt sjuukt! Asså det finns så mycket i den här hästen, ska verkligen bli kul att se hur långt hon kan gå för jag tror enormt mycket på henne... och hon har verkligen inte gjort mig besviken än, hon bara fortsätter att överaska. :)

Det märks att de inte hoppat på 10dagar för båda var väldigt pigga, fina och fräscha! 

Ni får lite bilder från träningen så länge:







Dagens ridpass

Första ridpasset efter semestern. Började med att trimma bästa BW, gjorde mest basic för att rida igenom hon ordentligt efter en lugn vecka och han är ju bara sååå fin :) Han gör allt fantastiskt! Har aldrig ridit någon ponny som är så ambitiös, varje dag! Fantastiskt!

Sen trimmade jag Inova. Gjorde samma övningar här, dvs, mycket sidförande och lösgörande arbete. Hon gjorde det faktiskt bra, lite stel i högervarv men det blev bättre i slutet. Jobbade mycket med att försöka få mer tryck i galoppen så det blev till stor del galopparbete. 

Är nöjd med båda hästarna idag och BW fick avsluta med ett ordentligt bad, imorgon bitti blir han klippt, så då blir han fin :) Sen tar jag hästarna till Niclas för lite hoppträning, sen är jag inne i matchen igen! ;) 




Inova på hoppträning för Niclas


GLÖM INTE KURSEN FÖR DANIEL, FORTFARANDE PLATSER KVAR!


Daniel Svensson kurs!!!

Vill du vara med på hoppträning för Daniel Svensson den 18-19/7?

Träningen är ett pass per dag, em på måndagen och dagtid på tisdagen.
Träningen kostar 800 kr för uppstallade på stall Bermar och 850 kr för besökande hästar. För mer info kontakta Marie Bermar-Vistedt, 0735-440768 anmälan via sms. Obs! Anmälan är bindande. Välkomna!

OBS: Endast 5 platser kvar!!


Tillbaka till verkligheten

Sitter i bilen på väg hem nu, har bara 1 timme kvar.. Sen blir det stallet!!! :D Båda hästarna är med all säkerhet pigga idag.. Båda har tagit det lugnt i 10 dagar och bara blivit jobbade från marken och dessutom har Inova vilat i två dagar i rad..

När vi köpte Inova så hade hon inte gjort så mycket de 3 senaste månaderna eftersom hon stått i ett försäljningsstall. Sen när hon kom till oss så har hon gått rätt tufft så för henne har det verkligen varit jättebra med liten break. Det är så lätt att de blir överansträngda annars så nu har hon fått några lugna dagar och dessutom hunnit smälta lite intryck.

Brownie däremot var ju pigg redan innan jag åkte så han lär ju vara ännu piggare nu :P Fast det värsta han gör när han är pigg är typ att skaka på huvudet så det kan man ju leva med ;) Men det har varit bra för båda att inte ha någon på ryggen ett tag och bara få längta efter att hoppa. :)

Ska iallafall bli jättekul att trimma hästarna idag, och jag tror de är lika motiverade som jag :D
 

 

Finaste stjärnorna!


ett inlägg från luren

Imorgon åker vi äntligen hem! :) då ska båda hästarna trimmas. Är verkligen pepp på att komma hem, dessutom lite extra motiverad efter några dagar i Falsterbo. :) sen blir det lite roliga tävlingar o träningar framöver. Jag åker faktiskt och tävlar BW på söndag i Kumla, han kommer vara galet taggad! :p Är iallafall galet taggad på att komma tillbaka till vardagen. Ska även hjälpa bästa Julia ett tag framöver, det blir spännande o se vad vi kan göra. Det blir en utmaning för båda mig och Julia. Ska verkligen göra allt för att försöka få henne glad igen. Så får vi se vad min hjälp kan göra. Blir spännande att se :)

Fantastiska Browns Way

Har suttit och kollat på massa filmer på Brownie och kom på att det var JÄTTE längesen jag tävlade honom :P Så nu när jag är på semester och har tävlingsabstinens så är jag lite lagom sugen på att anmäla BW till Kumla nästa helg. :)

 




Animo vs Spook

Jag håller fortfarande på och velar mellan kavajerna... Så nu behöver jag verkligen erat råd :)


  

Animo eller Spook? Det är frågan jag vill ha svar på av er! :)


Falsterbo dag 2

Idag har vi sett allt från superfina 7 åringar till jaaa, Angelica Augustsson och Roffe. Dessutom ponny finalen och den spännande junior/yr finalen som vanns utav junioren Wallenstam som gjorde en superritt och slåg både Alex och Douglas Lindelöw, mäktigt!

Dock var det väldigt synd att de två jag trott mest på inte kom till start. Sissela Smith på ponny, som tog NM-guld i lag och NM silver individuellt förra helgen, och Eleonor Bellander, som tog NM-guld både i lag och individuellt förra helgen (Hon hade dessutom M1 innan mig). Så det var riktigt tråkigt!

Men som sagt många suuuuuperfina hästar och rundor, det är verkligen roligt att så många duktiga internationella ryttare har kommit hit! :)

Har dock inte blivit så mycket shopping, ovanligt lite shopping och dåligt utbud. Skulle föresten köpa Animo kavajen idag men den fanns inte någonstans i min storlek... Har nog iallafall bestämt mig för den nu :)

Fast det har kommit en ny kavaj som heter Spook som jag aldrig har hört talas om förut. 



Vad tycker ni om den? :)

Ny kavaj!

Åker ner till Skåne imorgon och tillbringar några dagar på Falsterbo, såklart! :) Jag ska få en ny kavaj av bästa mormor som tycker jag ska ha en marinblåkavaj på Inova, och jag kan ju inte annat än att hålla med! :D
Är dock lite velig vad jag vill ha för någon, Animo kavajerna är ju fruktansvärt sköna men kanske lite tråkigt eftersom alla ha de..

Sååå, kom med förslag!!!! :D



Dagens ridpass- snabbinlägg

Joggade i ridhuset på Inova. Hon var faktiskt fin, inte så stel som jag trodde att hon skulle vara efter helgen men hon var minsann lite trött. Gjorde inget krävande men hon var duktig ändå :)

Sen hoppade jag BW på utebanan. Gjorde standard övningen och han var huuuuuur fin som helst! Den här ponnyn är bara fantastisk, man blir ju lite sugen på att ha kvar honom ett tag till :P

Bilder från 135cm








Mer film

Film från 130cm i lördags där vi rev sista hindret. Fick dra tag lite i henne sista linjen för att få plats till kombinationen, vilket jag fick. Men då blev hon lång inne i kombination istället. Är ändå nöjd med rundan!!



Film från första dagen i 130cm...

Film från första dagen i 130cm, nollfel. Stina (kristinawarg.se) stod för utmärkt filmning och kommentarer! ;)


Nolla i grunden i 135cm!

Trots att banan inte passade henne alls så gjorde hon det riktigt bra! Vi var nolla i grunden men fick två ner i omhoppningen, lite synd eftersom vi hade kommit 4a som nolla :P 

Banan bestod av många linjer där det var trångt. Linjerna låg på 23,5m och typ 26,5 vilket är väldigt kort när det är tex en distans med oxer in och sen 23,5m in i en tvåkombination...  Man hade ju helst velat ha en meter till men trots att hon täcker mycket mark så grejade hon alla tighta linjer med sina kvicka framben. Riktigt bra gjort måste jag säga!

Rev första i omhoppningen som var ett räcke med blått vatten under, jag hitta en stor distans ganska tidigt vilket var bra. Dock tittade hon lite på vattnet och kröp ihop lite två galoppsprång ifrån räcket, vilket gjorde att hon inte riktigt nådde fram så vi fick in ett extra..
Vi rev även andra hindret i omhoppningen som var oxer in i en två kombination. Vi kom lite nära så hon räckte inte riktigt över hela oxern, så då fick vi med oss bakbommen.

Kan inte vara annat än nöjd med hennes insats! Hon har varit heelt fantastisk hela helgen! :) Det här var nog den rundan jag red sämst i under helgen, fast tror iof att de beror på att banan var byggd så "snålt". Jag vill rida med så lite hand som möjligt men när det blir trånga distanser så blir det naturligt mer hand eftersom det behövs mer halvhalter. Men jag är ändå jättenöjd med hela helgen och hästen är ju bara grym! :)




Rev sista hindret

Hoppade 130cm idag också. Inova var superladdad och hoppade riktigt fint! :P Blev lite stark ibland nu när hon var lite laddad men det var inte så farligt.. Om hon hoppar så här fint så kan jag leva med lite dragkamp ;)

Jag tycker faktiskt vi fick till ännu en riktigt bra runda! :D Dock rev vi sista hindret i grunden det var en kombination (räcke in, oxer ut), jag var lite snabb att ta i henne i luften för att jag ville hinna svänga innanför ett hinder i omhoppningen så då blev det en rivning så det var lite synd men jag är faktiskt jättenöjd idag med! :)

Sååå eftersom vi har gjort två stycken fina 130cm rundor i helgen så blir det faktiskt debut i 135cm imorgon :D Är taggad till tuuuuuusen! :D

Nolla i 130cm

Hoppade 130cm idag och var nolla. Superfin, bästa rundan vi gjort hittils! :) Kom lite nära på ettan men det var fortfarande en bra distans och Niclas tyckte det var bra att komma lite närmre på första hindret så hästen vaknar lite och blir lite kvick i benen. Resten var perfekt! Kan faktiskt inte klaga på någonting... Bra galopp, bra tempo, klar i god tid, fick till alla distanser perfekt, bra vägar och fantastisk känsla! :)

Ja, som ni förstår är jag nöjd! ;)


FINA HÄST! :D


RSS 2.0