Vilodag!

Efter tre tuffa dagar så tyckte jag att hästarna var minst sagt värda lite vila, Inova var väldigt trött idag och stod mest och sov. :) De fick varsin promenad på 30min och verkade uppskatta det!
Nu har jag lite bråttom för jag ska iväg på middag.
Ha det fint!


Film från dagens träning

Mamma kom i slutet av Inovas träning så blev inte så mycket film därifrån men alltid något!




Härligt avslut!

Fick ett härligt avslut på tre fantastiska dagar! Vi gjorde samma sak idag som igår och båda hästarna var jättefina! Vi bråkade inte lika myket med Inova idag på backen med tanke på tanden utan nöjde oss istället med henne då hon var mycket bättre idag, väldigt fin faktiskt! Vi kom åt henne väldigt fint och hon hoppade riktigt fint i slutet! :)

Zeta var lika fantastisk idag igen, helt otrolig! Vi var verkligen pet-noga med henne idag och jobbade verkligen konsekvent och det börjar bli ordning på det lilla livet men som Pether säger: det är ju ingen lätt häst direkt. Men hon passar mig som handen i handsken och jag kan inte annat än njuta av hur fin hon är för tillfället! :) 

Jag är väldigt nöjd med båda hästarna idag och jag är verkligen taggad inför kommande tävlingssäsong. Vi har stora planer på gång så det blir riktigt ordentligt nu under våren vilket ska bli otroligt roligt, och inte minst lärorikt! :)


Morgonfix

Allt är klart! Jag har gått promenad med hästarna och hästskötarna har mockat klart, lyx! Hästarna är borstade och fixade till träningarna. Tränar den första vid 11 och den andra därefter. :)

Dagens träning

Började med Inova som fortsatte vara lika jobbig i munnen trots ett nytt bett. Hon har aldrig varit så jobbig i munnen som hon har varit de här två dagarna.. Men Inovas fantastiska uppfödare läser bloggen och har hört av sig och vet vad problemet, och lösningen är! Så så här ligger det till: Inova fick en spark på käken som föl och saknar därför en tand långt in. Tanden mitt över har därför inget motstånd utan växer ner i hålet. Därför måste tanden slipas var 4-6e månad. Och precis så som hon har känns nu de senaste dagarna brukar hon kännas när det är dags. Jag har typ haft henne i ett halvår nu så det är alltså på tiden. Så det var minsann en enkel lösning på problemet! Så fantastiskt med två uppfödare som kan sina hästar utan och innan! :) Annars så hoppade hon väl och gjorde ändå övningarna bra. Skönt att man får lite förståelse nu när man vet var det sitter istället för att bli frustrerad, nu får man helt enkelt ta hänsyn för det tills det kommer en tandis och hälsar på! :)

Zeta var lika fin idag som igår. Jag är helt tok-kär i min lilla gummiboll! :) Hon är så fantastiskt rolig att jobba med och det händer så mycket med henne hela tiden, hon utvecklas för varje dag som går! :) Hon har som vanligt inte varit i en bom, fast det har faktiskt inte Inova heller. :)

Hoppade de lite mer idag än vad vi gjorde igår men fortfarande mycket markarbete där fokus ligger mellan hinderna. Imorgon blir det mer hoppning och vi ska få upp höjden lite i de. Stina kom inte idag utan kommer imorgon istället, då kommer även Sissela (Smith). Har inte träffat de sen Scandinavium kvalen så det ska bli trevligt! :)


Godmorgon!

Hästarna fick mat för en stund sen och nu sitter jag och käkar. Ska snart pallra mig ut och gå en liten promenad, tänkte försöka hinna mocka o allt innan jag tränar första hästen så nu ska jag sätta fart! :)

Första dagen avklarad!

Nu är både jag och hästarna installerade och hästarna har fått ett ordentligt pass! Blev ett markarbetspass med en 7-studs på volt, gjorde sedan en krävande och svår övning som innehöll studsen, ett räcke och en oxer. Kan inte riktigt beskriva övningen men ni får se den på film sen! :)

Började med Inova som var rent ut sagt skitjobbig i början, hon bara sprang... Men tillslut så blev hon fin men Pether ska fixa fram något annat bett till imorgon för idag var hon sådär stum och seg som ett tuggummi i munnen. Hoppade väl gjorde hon iallafall och hon kom loss i slutet.

Zeta var fantastiskt fin! Hon var super på backen och studsade ordentligt igenom studsen och övningarna! Såå himla fin! :) Så fin som hon var på backen idag har hon nog aldrig varit, hittade många nya knappar idag! :)

Imorgon blir det lite mer hoppning och jag ska hoppa Inova vid 10, sen får vi se lite när Zeta ska hoppas. Imorgon kommer även Stina (kristinawarg.se) vilket ska bli väldigt trevligt! Hon skulle varit här alla dagar med mig men det fanns tyvärr ingen plats men hon kommer över dagen iallafall! :)

internet är lite segt så inga filmer och bilder idag inte...


På väg!

Allt är packat och hästarna står nöjda i lastbilen, de blev bad och solarium innan vi drog iväg så nu är hästarna redo för 3 dagars jobb! :) Är framme hos Pether om typ 40min, planen är då att vi ska boa in oss lite innan träningarna. :)

Mot Arphus Gård

Nu är jag packad och klar, bara lite småfix imorgon bitti med hästarna innan vi åker. Jag ska alltså till Pether (Markne) imorgon och kommer hem på torsdag. Vi ska dit och träna några dagar vilket ska blir jätte roligt! Otroligt lärorikt! Mamma dumpar mig och hästarna där imorgon så det blir tyvärr inte så mycket filmer från träningarna men jag ska försöka uppdatera flitigt trots att jag troligen kommer tillbringa dygnets flesta timmar i ridhuset. ;) Mamma filmar träningarna imorgon iallafall. :)


Dagens ridpass

Strömavbrottet verkar inte vilja ge med sig så pay & jumpen blev inställd. Hästarna har haft en hemsk natt och Inova var så spänd och på tårna och flög i taket så fort något hände, stackarn. Jobbade iallafall henne lite i ridhuset i 15min för att få henne lite fokuserad, därefter fick hon komma ut i skogen och rasta sig i 40min.

Zeta fick också en tur i skogen på 40min, jobbade henne lite i trav och galopp på grusvägarna i närheten. Hon va väldigt pigg och glad kan man säga ;) Det är härligt att hästarna uppskattar att komma ut iallafall! :)

Nu ska jag fortsätta packa.

image description


Planering

Nu har jag precis vaknat och ska snart rulla vidare mot stallet. Dagmar som har hälsat på inatt har dock gjort att det inte finns något vatten till hästarna så det gäller att bunkra upp med några dunkar och hinkar.

Planen idag är iallafall att vara i stallet runt halv 11, ska då hjälpa Julia och Hubbe som ska hoppa Pay & Jump på hemma plan. Vi skulle som vanligt hoppa varsin klass men eftersom det är på hemma plan så borde han vara som vanligt och därför tyckte jag att det är bättre om Julia hoppar båda eftersom hon behöver lite rundor i kroppen. :)

Därefter ska mina ridas och fixas, sen blir det packning och putsning! :D

Jag har föresten börjat med min sammanfattning av året så den är på gång!
Nu ska jag sätta fart!


Dagens ridpass

Nu är det första gången jag bloggar från dator sen i torsdags, därav har det blivit lite tråkiga och korta inlägg utan bilder de senaste dagarna.

Hästarna var iallafall fina! Började med Inova som jag red på det tredelade-baby-pelhamet, hon är lite stum på det bettet men hon blir bättre och bättre! :) Hon är inte riktigt lika fin på det här bettet som på det andra men jag vill att hon ska gå lika bra på det här och jobbar alltså även på med det också. Jobbade mest basic med tempoväxlingar, galoppombyten och förvändgalopp. Hon var som sagt jättefin och blir bara bättre och bättre! :) 

Hoppade Zeta lite lätt idag. Hade två räcken på ena långsidan med 17.5m emellan. Har inte hoppat mina hästar på 3 veckor så skolade henne lite på 5 steg i början när det var lågt för att få henne att vänta lite och acceptera bettet. När det satt så tog vi upp det lite och övergick till 4a steg. Hon gjorde det fint och hoppade väldigt ambitiöst. Kul att komma igång med hoppningen på mina egna hästar igen! :)

Hade även mina parlantistövlar idag som jag fick i lite tidig julklapp av pappa och de börjar forma sig mer nu så jag börjar iallafall få lite stöd med de nu! :)

image description


Snart hemma

Sitter i bilen från flyget och är strax hemma. Jag ska proppa i mig lite mat innan jag drar vidare till hästarna. Jag har som de flesta haft en bra jul med mycket fina paket! :) Bästa julklappen var helt klart en liten trip som bär av nästa vecka, men vart, det får ni veta när tiden är inne! Haha, Gud vad hemlighetsfull jag har blivit på sistone ;) men o andra sidan så har ni kommenterat dåligt på sistone men man får ju hoppas att folk har annat för sig runt jul ;) läsarstatistiken har ju trots allt sjunkit till 150 unika över julen..

God Jul!

God jul! Sitter såklart bänkad framför Kalle Anka :) Hästarna har fått vara ute på promenad idag och imorgon kommer jag hem igen och återupptar träningen :)

Dagens

Jag är ju som ni vet i Skåne men har ju koll på hästarna där hemma. :)

Cilla har precis tömkört båda mina hästar. De fick jobba lite över en sockerbit på volt och blev jättefina av det. De hade lite träningsverk från igår så lite stela i början men blev fina och mjuka när de kom igång lite :) Båda hästarna fick stå i solariumet efter. Jättebra! :) 

Själv ska jag snart iväg på en liten utflykt, som faktiskt har med hästar att göra men mer än så får ni inte veta! ;) 


Dagens ridpass

Kom hem för typ en timme sen och hästarna har varit så fina så! Idag kändes Zeta verkligen klockren från början till slut. Så här bra har hon inte känns sen innan igångsättningen så det var väldigt skönt! Jobbade mycket basic och hon var väldigt med på noterna. Flyttade sig fint, kom lätt fram och tillbaka och så, så det var härligt!

Inova fick en riktig genomkörare idag och satan vad fin hon var! Letade verkligen små problem idag för att hitta något att lösa men helt ärligt så är hon så lydig och helt med mig förtillfället. Man kan nästintill skena och sedan 4 galoppsprång efter gör hon galopp-piruetter, otroligt samlat bärigt och fint! Otroligt roligt att bara sitta och utmana sig själv hela tiden. Min lilla hopphäst har gjort allt från byten i vartannat till sken, haha. Härligt pass! 

Båda hästarna fick avsluta med 30min ute i skog och  mark.   

image description


Lunch paus

Sitter o äter lite mat för att sedan rida Inova. Allt är fixat och Zeta är riden, tycker faktiskt att jag håller min tidsplan bra! :)

På väg till stallet

Är snart i stallet och ska dra igång allt. Har bråttom idag eftersom vi åker till Skåne i em. Ändå skönt att jag hinner rida de två resdagarna så jag bara behöver fixa hjälp två dagar. Idag ska iallafall båda hästarna joggas lite och få komma ut lite i skogen efter :)

Glada hästar!

Båda hästarna fick jobba lite med små hinder idag och båda var vääldigt lyckliga. Inova behövdes dock skolas lite efter hinderna då hon sprang lite efteråt men hon hoppade iallafall mycket väl! :) Red på pelhamet på henne idag och det brukar bli lite stumt men idag så gjorde jag en liten förändring och WOW, hon blev lika fin som hon varit på det vanliga bettet. Älskar när det finns så små detaljer och enkla lösningar som gör stor skillnad! :)  

Började bara med lite trav och galoppbommar på rakt spår på Zeta för att få henne lite "inom ramarna". Hon tog alla på en gång första gången men sen så höll hon fokus och gjorde det fint! Haha. Lade sedan upp galoppbommarna lite och studsade även över en studs på böjt spår på 30cm. Hon var så otroligt glad och hoppade helt otroligt, och busade en del också.. Härligt! :) Hon är ju dock lite överallt men det är sådant som kommer med tiden. :)


Riva vill hon ju inte iallafall. :)


JUL LOV

Har precis kommit hem från skolan och har nu lov! Så skönt! Ska snart iväg på julbord med pappa och sen blir det lite bommar och små hinder med hästarna ikväll! Har inte hoppat mina egna hästar sedan tävlingen i Billdal så det ska bli roligt! :) Men innan jag ska iväg på julbord så ska lite klappar slås in! :) Sista dagen idag att fixa i ordning allt inför julen för imorgon åker jag till Skåne och innan dess måste jag ju ut till mina hästar, så det blir lite stressigt nu!

Skriver mer ikväll.... :)


Dagens ridpass

Började med Zeta idag som skötte sig fint. Kändes lite "platt" i början i traven men efter att ha galopperat något varv så kom hon igång ordentligt och blev jättefin! Otroligt roligt att rida lilla gummibollen igen! :)

Inova var ju lite galen idag kan man säga, haha. Jag skrev ju häromdagen att hon aldrig gör någonting när man sitter på henne men så var minsann inte läget idag. Hon bockade och höll på och jag kan ju säga att de som var i ridhuset samtidigt höll sig undan, haha, ena trodde att jag satt på en unghäst och en annan trodde hon var rädd för speglarna.. Haha, ja hon var lite på hugget idag helt enkelt ;) När hon tillslut hade fötterna på jorden så var hon sådär underbart fin igen! Så otroligt bärig och fin! :)

Jag håller på att laddar med en utvärdering över året som gått men det kommer nog ta några dagar att skriva. Ska ta mig tid på vägen ner till Skåne på torsdag, för oj vilket händelserikt år!

Vissa dagar...

Vissa dagar kan Inova minsann ta fram en extra växel, det är då man verkligen ser vad som finns i henne..


Planering

Lägger upp en liten planering för resten av den här veckan så jag har lite koll! :)

Tisdag: Rider båda.
Onsdag: LOV, julbord med pappa, rider båda- Inova lite hinder. 
Torsdag: Åker till stallet tidigt för att jobba lite bommar med Zeta och rida Inova, innan jag åker till Skåne.
Fredag: Cilla tömkör, evelina fixar.
Lördag: Promenad, Evelina och Julia fixar.
Söndag: Kommer hem från Skåne, rider båda på kvällen- hoppar Zeta och Inova(?) lite lätt.

Är så otroligt tacksam för att jag har Evelina och Julia. Dem är anledningen till att jag kan åka bort utan att vara orolig. Så skönt att veta att mina hästar har det mer än bra när jag är borta! Tack! :)


Gårdagens ridpass

Red som sagt båda hästarna igår och det gick jättebra. Första dagen på två veckor som jag krävde lite mer av Inova och hon är helt fantastisk, så sjukt rund och när man samlar henne så sätter hon under sig så fint!! Hon är ju inte en häst med mycket tryck men nu börjar det minsann komma, äntligen! Jag sitter bara och ler när jag rider henne förtillfället, allt bara sitter precis som det ska! Själv hade jag förväntat mig en lite halv stel häst efter att hon tagit det lugnt, men icke sa nicke, finare än någonsin! :D

Zeta fick joggas lite lätt eftersom det var första dagen efter vilan. Hon var lugn och frustade sig igenom hela passet, hon tyckte nog att det var skönt att röra på sig lite mer igen. :) Hon kändes generellt fräsch och fin i kroppen så det var skönt!

Åhh vad jag är taggad på livet för tillfället och snart är det lov! :D Haha!


Fantastiska häst!


Biljard förstör min kväll!

Kommer hem helt väl planerat 5 i 10 helt lycklig och härlig efter att ha varit hos mina hästar (som har skött sig galant) och är taggad för att se på live-sändning mellan 22-23.30. Men såklart så är världens mest värdelösa sport - biljard försenad vilket gör att hoppningen inte drar igång....

 "De som sysslar med biljard är de mobbade som aldrig fick vara med och spela kula på skolgården." 
Kan ju inte annat än att hålla med min härliga mamma! Haha :)

Update 22.38: Nu har det precis börjat, dock har alla svenskar varit..


Snart

Ska snart åka ut till stallet och rida båda två :D Har inte suttit på Zeta på en vecka så det blir lite intressant. Nu ska hästarna börja komma igång ordentligt för när jag kommer hem från Skåne (är i Skåne 22-25) så måste hästarna vara i något bra form för då ska de tränas ordentligt så det här ska bli kul! :) Känner verkligen att det var tur att jag flyttade fram vilan en vecka för jag känner mig redan lite stressad till att hästarna ska hinnas komma igång. Hade även gärnat velat rida lite bommar innan jag åker men vi får se hur det blir med det för Zetas del men Inova ska iallafall få hoppa lite lätt på onsdag. :)

Måste även planera lite nu när jag åker bort snart så hästarna inte får ännu en vila nu när de äntligen ska komma igång! :)


Tidsbrist

Har bara blivit massa tråkiga inlägg på sistone men det beror på att jag har mycket att göra nu inför sista veckan i skolan. Men jag kan lova er att jag kompenserar det på lovet får då händer det en massa roliga saker men det berättar jag när det kommer. :) Kommer dock inte heller hinna lägga upp det önskade inlägget om provridningar förrän jag får lov. Funderar även på om jag ska göra ett jätteinlägg med alla hästar i samma eller flera olika inlägg. Vad tycker ni?

Nu sitter jag och tittar på sammandragen på eurosport från Grand Pixen. Har tittat på världscupen idag på dagen och emellan sändningarna har jag hunnit plugga och fixa massor. :)


Browns Way


Dagens ridpass

Inova är helt otroligt fin! Så otroligt loss och rörlig. Hon känns verkligen utvilad och jobbar ordentligt under sig med tryck från början till slut. Ser verkligen fram emot att trimma henne nu när hon känns så himla fin, man får passa sig lite när man rider och får påminna sig själv om att bara göra kravlöst arbete. ;)

Zeta fick en promenad idag igen och var pigg för första gången :P Tror jag ska börja rida henne lite lätt imorgon eller i övermorgon! :)

Hade lite fixar-dag idag och klippte lite manar och öron också, borstade massor på båda hästarna. :)

 

Gårdagens ridpass

Red Inova igår eftersom hon varit lite halvtokig de senaste dagarna. Det gick jättebra och hon skulle minsann aldrig göra något när man sitter på vilket är otroligt skönt men så fort man står bredvid så kan hon flyga i taket. :P Hon kändes iallafall väldigt fin och fräsch efter att få ta det lugnt ett tag. Det ska bli så otroligt roligt att dra igång de ordentligt snart! :)

Zeta fortsätter med sina lugna promenader. :)

Nu ska jag dra mig t stallet! :)


Fantastiska ponny


Dagens ridpass

Zeta: Fick två promenader, gick väl i sammanlagt 45min.

Inova Light: Longerade Inova idag som var heltokig. Jag får faktiskt ta och ändra om planen med henne så jag får pallra mig upp på ryggen imorgon så hon kan springa av sig ordentligt. :)

Hubbe: Trimmade Hubbe i 40min. Fokuserade mest på att få honom helt framme för skänkeln, dvs både framåt och sidvärts med små hjälper i alla gångarter. Han gjorde det riktigtfint och blev superfin i slutet! :)


Hubbe och Malin


Snabbinlägg

Idag så fick Zeta promera i 1h, hon är verkligen så himla lugn och fin även fast hon har vilat i tre dagar nu. Inova däremot var laddad till tusen! Longerade henne inspänd med gouge i typ 15min så hon fick springa av sig lite :)

Har massor av fölbilder på Zeta som jag ska lägga upp någon dag, gudomligt söt som föl! :)

På tal om fölbilder så kan jag ju passa på att ladda upp lite bilder på Zeta och hennes föl.


Marion Zeta och Main Escada


Main Escada


Main Escada (f.07 e. Etrusco u. Marion Zeta)


Svar på kommentar

Funderade på detta med longering, jag har hört att man ska longera en eller max två gånger i veckan och 20 max 30 min. Detta för att det sliter så på hästen att gå på volt. Vad tycker du om det?:)

Det här är ett ämne som man kan diskutera fram och tillbaka hur länge som helst men jag drar mina åsikter lite kort.
 
Det mesta vi människor gör med hästarna sliter ju faktiskt på dem. Jag tror att allt inom just longering handlar om hur hästen jobbar dvs i vilken form, hur stor volten är, i vilket tempo, hur ofta man byter varv och under hur lång tid den jobbas. Så länge man håller det på en lagom nivå så tror inte jag att det är någon större fara.

 Sen kan man ju också fråga sig om det inte sliter mer på hästen att rida på volt, när den dessutom har en ryttare på ryggen... Eller hur mycket det isåfall sliter på en häst att gå i en skrittmaskin i en timme om dagen.. Jag tror minsann att det gör bra mycket mer nytta än skada.
Men ja som sagt.. Man kan dra det här lååångt..


Snabbinlägg

Zeta fick en promenad på 45min och Inova fick longeras i 15min i trav. Har bestämt mig för att hon iallafall ska få upp i mot en vecka i lina så hon slipper ha mig på ryggen ett tag. :) Träningen gick finfint, lite tricksigt i början men dansade runt i slutet! :)



God Natt!


Årsta-Runsten

Har löst ny licens och det blir Årsta-Runsten nästa år också. Trivs fantastiskt bra i den här engagerade klubben! :)

Årsta-Runstens Sportryttare


Dagens plan

Åker ut t stallet vid 1.
-Går en sväng med Zeta.
-Mockar och fixar allt.
-Longerar Inova.
-Går en sväng med Zeta.
-Sen har jag en träning.
 (låter extremt töntigt att skriva träning, men så är fallet! :P )


Dr John på besök!

Idag var John Österdahl och tittade på mina hästar. :)

Inova var helt klockren! John böjde riktigt ordentligt och hon bara dansade fram, så otroligt skönt! Tanken var ju att hon skulle få vila nu i några dagar men John tyckte att det var helt onödigt och att de ändå har tagit det lugnt mellan tävlingarna och när jag var i Gran Canaria så han tycker att hon ska börja trimmas inför våren redan nu. :) Men det är ingen brådska att börja trimma henne än, det är ju nästan 2 månader till nästa kval så jag tänkte iallafall ge henne en vecka till nu med bara jogg för sen blir det minsann tufft för henne. :)

Zeta var också fin men fick lite rundsmörjning, det sliter så otroligt mycket på hennes kropp när hon hoppar som hon gör så de här små check up:erna är så himla bra för henne. Jag tror även att jag ska börja ge henne lite mer vila i veckorna då jag vill spara lite extra på henne eftersom hon faktiskt bara är 8år och ska hålla i många år framöver. 

Zeta får alltså hålla planen och ta lite vila nu medans Inova joggar på som förra veckan. Riktigt bra jobb av John idag och nu har vi verkligen lagt upp en ordentlig plan med hästarna så de matchas perfekt inför alla stora tävlingar i början av nästa år! :)

Bäst i Sverige

Kan du inte skriva vilka andra ryttare som du tycker är bäst i Sverige?
Ponnyryttare?
Junior?
Young rider?
Senior?

Och vilken ponny som du tycker är finast, samt vilken juniorhäst, yrhäst och seniorhäst?

Hade varit jätte roligt om du velat göra detta. Du behöver ju inte välja endast en häst eller ryttare, utan kanske flera som du tycker utmärker sig extra mycket i svenska ridsporten :)

Absolut, dock blir det svårt då jag har så otroligt många bra förebilder men ska försöka hålla mig till två per kategori och begränsar mig till Sverige, annars kan jag skriva hur många som helst. ;)   

 Ponnyryttare: Sissela Smith och Hedda Wallin (båda har iof precis gått över till att bara rida häst precis.)
Junior: Linn Backman, Nicole Holmén och Malin Ahlqvist.
YR: Amanda Landeblad och Douglas Lindelöw.
Senior: Malin Baryard, RGB och Angelica Augustsson.

Ponny: Istoriah La bree och Wild at Heart T.
(Även Ronja Rocker, som inte är lika etablerad men som hoppar fantastiskt!).
Juniorhäst: Finns otroligt många men Come Soon är nog nr 1 men Cafino säger man inte nej till. ;)
YR häst: High Yummy
Senior häst: Ninja La Silla, Räven och Glory Days.


Malin och Zeta.


Godmorgon!

Luciadagen ska tillbringas med lite skolan, mina fina hästar och dr John. Idag ska alltså hästarna kollas upp lite innan de ska få vila några dagar. :) Går i skolan fram till halv 1 och drar sedan vidare till stallet.

Jag måste passa på att säga att läsarstatistiken är fantastisk trevlig för tillfället! Ni blir bara fler och fler.... :D



Tävlingsplanering

Här är min preliminära tävlingsplanering fram till SM.

v1 - 6 Januari 
Pay & Jump Runsten (Båda mina+ Hubbe)

v5 - 3-5 Februari
Grevagården (Fjärde kvalet)

v6 - 9-12 Februari
Borås Grand Prix (Femte och sista kvalet)

Eventuellt: v8 - 23 Februari
Scandinavium, GHS morgondagens vinnare.

v10 - 8-11 mars
SM i Flyinge

Självklart kan det bli ändringar, om jag tex inte kvalar GHS så kanske jag åker på något annat innan SM och sen kan det även bli så att jag åker till Åstorp v 3 men det är den här planeringen jag utgår ifrån- och hoppas på! :)  


TUSEN TACK!!!!

Det bara rullar in kommentarer vilket är superroligt! Jag och mina hästar har fått så otroligt fina ord på sistone så jag passar på att tacka alla på en gång och berätta att jag är så otroligt tacksam för det, TACK! :)
Har inte hunnit svara på kommentarer på sistone så passar på att svara på några nu:

Visst provade du J.F´s Lunatic??
Nej det gjorde jag inte men på tal om Jens Fredricsson så har han faktiskt haft Inova. :)  

Vet du vad det är för märke på lastbilen? :)
Ingen aning faktiskt.

Grattis Alma! Vad måste man ha för resultat för att få rida SM? :)
Tack! :) För JSM så behöver du en nolla/placering i 140cm.

Är väldigt imponerad av din ridning! Ser både väldigt prydligt och följsamt ut! :) Jag måste bara fråga; Hur lång är du? :)
Tacktack! :) Jag är ca 175cm.

Du rider riktigtriktigt bra!! Visst är det för Niclas Haking? :)
Tack! :) Jupp, helt rätt! Han har lärt mig allt jag kan! :)

Vart köpte du förbyglen och vad kostade den? :)
Den finns på Skara Hästsport. :)

Ska du försöka kvala in till scandinavium som jr eller yr? :)
Junior. :)

Du har fantastisk känsla!!! Vad krävs för att kvala till Scandinavium?
Tack! :) Kvalregler (och ställning) hittar du här:
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Regler/GHS-Morgondagens-vinnare/


Fina hästar!

Har precis kommit hem från stallet nu och hästarna har varit jättefina! :) Började med Zeta som fick ett pass i skritt och trav, hon har ju varit lite springig och tagit lite konflikter nu när hon har lite extra energi men idag var hon jättefin!! Sen joggade jag Inova lite lätt i alla gångarter och även hon var fin! :) Hon blir bara däremot bara ambitiös och tarvara på varenda liten sekund att jobba, duktiga polle!


image description


Dagens ridpass

När jag kom tillbaka från Runsten så red jag mina hästar i 20-25min var. Båda två var fina, Inova går verkligen hur fint som helst och mest njuter av att ta det lite lugnt medan Zeta börjar bli lite uttråkad och rastlös. Nu har de ju faktiskt tagit det lugnt i en vecka och på tisdag kommer dr John och kollar mina hästar, sen får det blir promenader i några dagar och sen ska de minsann vara på topp :)


Lärorikdag på Runsten!

Man kan väl säga att lilla Hubbe är i trotsåldern... ;) Julia började med att hoppa 110 och han var superfin på framhoppningen. Sen inne på banan blev han en helt annan ponny och stod emot så in i bängen och han ville inte alls, tvärvände ifrån 3an 5m innan hindret, tog väl 5 försök att få fram honom t hindret, resten var helt okej. Sen var det typ 5min emellan och sen gick jag in och nu har jag verkligen förståelse för hur han är på tävling. Han backade så in i bängen i svängen och om man hade släppt skänkeln det minsta så hade han tvärvänt så jag fick jobba jäkligt ordentligt för att han bara skulle gå framåt. Han försökte tvärvända någon gång med mig också men jag var beredd på det och var på honom och då blev han något frustrerad så det blev lite dubbeltrubbel men efter mycket om och men så kom vi i mål. Nu vet vi iallafall vad problemet är och hur vi ska lösa det så nu kan det bara bli bättre! Hubbe ska åka med på fler pay&jumper så man alltid kommer i mål och har tid på sig att lösa problemen inne på banan. :) nu ska jag rida mina fina! :)

Provridning

Sitter och tittar igenom määääängder av provridningsfilmer och jag har väl provat upp emot 50 hästar på 2-3år. När jag letade häst fick jag mycket önskemål om att jag skulle berätta om vad det var för hästar som jag provred och om jag gillade de osv. Så nu när jag är lite smått speedad över hur mycket fina hästar jag provat så tänkte jag fråga om det finns något intresse av ett inlägg med någon liten film på hästar som jag verkligen gillat????

Uteritt!

Lekte skogsmulle på båda hästarna idag. Började med att skritta ut i typ 40-45min på Inova i skogen och på asfalten i området som ligger nära stallet. Zeta och jag fick trevligt sällskap av Evelina på Roxanna, vi red väl också ut i ca 45min och det blev även lite trav för Zeta. Båda hästarna var pigga och glada.

image description
Bild från häromdagen.


Dagens ridpass

Hubbe: Började med att hoppa Hubbe med julia (ägaren), hon började hoppa honom och därefter hoppade jag honom. Det gick jättebra för båda och Hubbe hoppade riktigt riktigt fint! Otroligt spänstig! Vi hoppade igenom en bana på typ 110cm och allt gick finfint. Skönt att iallafall ha hoppat igenom en bana en gång inför söndag ;)
Den här lilla filuren ska alltså åka iväg med mig och julia på pay & jump på runsten på söndag. Grejen är den att han går fantastiskt fint på träning och lekar runt banor på 130 och ställer upp i alla lägen, dock har det låst sig rätt ordentligt nu på tävling och det är därför jag ska försöka hjälpa till för att se var problemet sitter. Julia rider väldigt väl och jag kan inte säga att jag tror att jag kan göra något som inte hon kan, utan det hela handlar om att försöka bryta mönstret. Julia ska hoppa 110cm och jag 120cm, det blir väldigt spännande eftersom jag aldrig har hoppat så högt på honom och dessutom trodde jag att jag skulle hoppa typ 1m så det blev minsann en överaskning. :P Det var ju ett tag sen man hoppade msv på ponny nu men det blir nog bra. :)

Inova och Zeta: Joggade båda hästarna i ridhuset, testade ett nytt bett på Zeta som inte fungerade alls men vi tog oss igenom passet iallafall... Travar och galopperar hästarna ca 10-15min om dagen av ungefär 50min ridning. Blir alltså en hel del skritt eftersom jag ändå vill att de ska röra på sig, de börjar bli lite pigga nu så det är lika spännande varje dag.


Hudson Bay "Hubbe"
Falsterbo Ponny Grand Prix.


Godmorgon!

Tog lite sovmorgon idag och ska snart dra mig ut t stallet. Hade tänkt rida ut på mina hästar idag men jag tror att det blir ändrade planer med tanke på vädret. Det blir pay&jump på söndag så jag ska även hoppa den lilla pållen idag. Skriver mer ikväll! :)


Tävlings-sugen!

Jag tror jag börjar bli lite knäpp.. Tävlade ju för bara några dagar sedan och redan nu har jag abstinens bara för att jag vet att jag inte ska tävla mina hästar på väldigt länge. Men det kanske faktiskt blir en liten pay & jump i helgen så det är ju alltid något! Men det berättar jag mer om imorgon när jag och hästägaren har kommit fram till något klokt! :)

Man kan ju inte låta bli att längta till nästa Scandinavium kval! :D

Vi kör en liten favorit i repris  från helgen när vi ändå är i farten...  


Snabbinlägg

Skrittade ut i skogen med Zeta i 40min i sällskap av lite rådjur och hjortar, men hon höll sig faktiskt förvånadsvärt fint i skinnet! :)

Joggade Inova i alla gångarter i ridhuset i 20-25min. Hon var duktig, extra fin i galoppen!


image description
Zeta leker skogsmulle


Nostalgi

Grevagården Christmas Show har varit lite som tradition för oss så det är faktiskt lite tråkigt att vi inte åker dit i helgen. Förra året hade jag en av årets bästa helger där. Vioux Star M (min förra häst) Var nolla i varenda start under hela helgen och jag satte min första nolla i 130cm. :P



Ska föresten ska en ny kategori som heter "nostalgi" :)


Gårdagens ridpass

Tanken var att jag skulle longera hästarna men när jag kom ut till stallet så var det en del folk i ridhuset. Zeta verkade väldigt laddad nu när det har blivit kallt så satte på en graman så hon fick bara springa av sig några varv, inget krävande alls. Inova fick en promenade i 30min och även hon verkade lite laddad. :)

Idag tänker jag jogga Inova och Zeta ska få komma ut på en skrittrunda i skogen.


Ändrade planer!

Eftersom Zeta var så fin i helgen och kvalade SM så  har vi nu bestämt oss för att avsluta säsongen på topp! Billdal var alltså min sista tävling för året. :) Tanken var att jag skulle åka till Grevagården i helgen för att hoppa en lite "lättare" 140cm för Zetas del eftersom jag bara hoppat elittävlingar med henne men det känns helt onödigt nu. Det är ingen stor eller viktig tävling så då känns det bara onödigt att slita på hästarna. 

Så nu är alltså planen att hästarna får sina lugna veckor redan nu. Det blir alltså två veckor utan hoppning och bara ta det lugnt (jogga, ut i skogen, vila). Hästarna har nu börjat sin första lugna vecka, sen kommer vår veterinär och kollar hästarna om en vecka, därefter får de 4-6 dagars vila och sedan börjar jag jogga de lite lätt igen. Därefter går vi in i en förberedande fas inför de resterande scandinavium kvalen och SM. Om två veckor börjar alltså det roliga och avgörande arbetet inför kommande säsong! :)

Är väldigt nöjd med den här planen då deras lugna veckor blir framskjutet en vecka vilket gör att det blir samtidigt som mina sista stressade veckor i skolan. Så lagom tills jag får lov så ska de börja trimmas, helt perfekt eftersom jag verkligen kan ta mig tid då! :)

Har inte uppdaterat så mycket de senaste dagarna men det här har hästarna gjort:

Söndag: Vila, hemresa från Billdal.
Måndag: Tömkördes lite lätt.
Tisdag: Vila/longering.


Marion Zeta 140cm


WOOHOO 8 och 13!

Ställningen har kommit upp efter tredje omgången och jag ligger som 8a på Zeta och 13 på Inova! :D Dessutom är det två dubbletter som gör att jag egentligen ligger 6a på Zeta! Jääkligt fint faktiskt! :D 


Dagens rundor!

Ja som ni förstår är jag extremt nöjd med Zetas insats idag! Inova var också fin men fick två ner. Ena på 4an som kom bajstight ur högersväng där jag hade ett lite större läge som Inova inte riktigt var med på så hon hann inte sträcka ut ordentligt sen fick jag en jäkla skit rivning på sista hindret som var en oxer med planka i framkant.  Zeta kvalade återigen till 145 imorgon men vi åker hem istället. När jag gick in på banan så ledde man på 9fel så det kändes jäkligt fint med en nolla då! 20 nollor av ca 120 starter och då är det ändå väldigt hög nivå på de som rider så banan var minsann lite små klurig och väldigt lång! Jag är så nöjd och Båda får med poäng till GHS, tror jag kom 5a eller 6a på Zeta bland juniorerna! :) nu ska jag sova o imorgon blir det hemfärd! 

Zeta SM-kvalad!

Fick lite surt ett tidsfel på Zeta idag men blev placerad iallafall så sm-kvalet är nu avklarat! Fick två ner på Inova, berättar mer om rundorna ikväll. :)

Min livs runda!!

Fick till en fantastisk runda på Zeta som var nolla!! Helt otroligt, banan är inte att leka med och än så länge är det bara 3 nollor (40 har startat hittills). Nu ska jag ladda om till Inova som är om någon timme. :)

Helt okej start på helgen!

Inova var först ut idag, hon kändes väldigt fin och jag hittade ett väldigt bra flyt och det kändes väldigt enkelt. Fick dock två ner, kom möjligtvis lite stort på 6an som var ett räcke så rev den och sen rev vi 7b. Det var trippel in och räcke ut i kombinationen och jag kom helt perfekt, bommen rullade av när jag var framme vid nästa hinder så den rivningen var lite onödig. Inova kändes lite nonchalant idag men nu har hon tagit två rivningar så förhoppningsvis så är hon lite mer försiktig inne på banan imorgon.

Zeta var laddad till tusen idag, bockade som en tok på framhoppningen. :P Inne på banan blev hon lite för ambitiös och var minsann inte i en bom! Kom något nära in i ena kombinationen där det var räcke in och oxer ut, och man kan väl säga att hon passade på att ladda på ordentligt på oxern så jag tappa lite balans och hon börjar springa lite fort så det fick bli en volt.. Så då fick jag en del tidsfel också.

Har trimmat den outtröttliga Zeta nu på kvällen. Hon är först ut imorgon i kvalet och jag hoppas att hon har lugnat ner sig lite då. Föresten kan jag säga att jag byter tillbaka till mina gamla stövlar imorgon, får inget fäste för fem öre och skänklarna bara glider runt så om jag ska lyckas sitta kvar imorgon så kan det vara trevligt med lite stöd iallafall ;)

Morgondagens bana ligger uppe på equipe och som den ser ut så är den väldigt lik Flyinges. Speciellt där med trekombinationen i sista linjen, alltid lika tufft!

Favorit i repris!


Framme!

Har precis landat i sängen, började med hästarna vid nio och var klar med sista hästen kvart över 10. Båda hästarna känns jättefina! Joggade Inova väldigt lätt och Zeta fick ett kort men intensivt pass. Red väl henne ca 20min och hon satte under sig så fint i slutet, helt löddrig mellan bakbenen för en liten joggingtur! :) startar första hästen i 130 vid 9 imorgon så ska upp om sex timmar, dags o sluta ögonen.

Nu rullar vi mot Götet!

Nu är vi på väg till Billdal, var i skolan imorse mellan 8-11 och skrev ett prov sen drog vi ut till stallet och bada och gjorde hästarna fina och nu är vi som sagt på väg! Jag är helt galet laddad! De här Elittävlingarna ger lite extra adrenalin måste jag erkänna :P Man får nog minsann lite att bita i den här helgen också. Det är Lennart Lindelöw som bygger. Jag gillar hans banor men de brukar ju inte vara jätte lätta direkt på nationella tävlingar så det ska bli intressant att se vad han har för klurigt att komma med nu! Han brukar bygga väldigt utslagsgivande vilket är bra men klurigt..

Nu ska jag plugga!


RSS 2.0