Vår sista tid tillsammans

Tårarna tar aldrig slut <3







Saknaden är obeskrivlig


Hästdag

Åkte ut till stallet imorse och var i stallet ganska länge, fixade allt med BW, tömde och fixade M1s box mm. :( 
 Sen trimmade jag BW i ridhuset. Som var superduper fiin som vanligt! Världens roligaste häst att trimma! :D Han är så ambitiös, vill alltid göra rätt och vill lära sig nya saker hela tiden. Min stiliga lilla stjärna :)

Nu har jag precis kommit hem från södertälje, där Niclas har haft en riktigt bra clinic med alla ridskoletränare och därefter 3-4 träningar. Så jag har stått fem timmar i ett ridhus nu på kvällskvisten. :P Vi har iallafall haft mycket bra snack och kommit fram till massa bra saker! Dessutom har vi haft as kul, kanske lite för mycket flum :P men det känns som att man inte kan få för mycket av det just nu. Varenda litet skratt är så välkommet!

Nu ska jag sova.

Rest In Peace

Jag finner inga ord. Du kämpade in i det sista, du gjorde allt för oss. Vi hade många år framför oss på tävlingsbanan, dock hann vi bara uppleva ett år. Du är en så otroligt fin och speciell häst, på alla sätt och vis. Du har tagit en stor plats i mitt hjärta och den kommer alltid att vara din plats. Den platsen går aldrig att ersättas. Du var fantastisk på alla sätt och vis och det är en enorm sorg att du fick lämna oss idag. Världen är inte rättvis.


Du var mitt allt <3


Du, min vän i livet

jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst


Lars Winnerbäck- Du, min vän i livet


Tack

Vill bara säga tack till alla som finns där för mig. Som ni redan vet så betyder ni enormt mycket för mig, det är nu jag behöver er som mest. Jag uppskattar det så fruktansvärt mycket. Det är en otroligt jobbig period för både mig och M1, och jag hoppas att ni har överseende med det.
jag har turen att ha fina människor runt mig, i alla väder. tack för att ni ler, skrattar, lever med mig varje dag

 Vill även tacka alla som håller alla tummar för att min stjärna ska få komma hem igen. Det uppskattas enormt. Han fortsätter kämpa och vi fortsätter att hoppas, men det är en fruktansvärd lång väg kvar på det hela, så fortsätt hålla hårt i alla tummar.



All kärlek och styrka till dig <3


Klarar du det här, klarar du allt

Har såklart inte haft tid och lust att blogga under helgen men jag tänkte iallafall berätta hur allt ligger till förtillfället.

Förra inlägget skrev jag lördag em. I lördags kväll blev han sämre och de visade sig inte bara vara en upphängning utan även något fel i tarmen, så vid kl 12 i lördags natt ringde de o sa att de behövde buköppna honom på en gång, om de väntade så skulle han troligen inte klara sig. Inget svårt val för oss utan det är självklart att vi fattar de beslut som är bäst för honom, trots stor risk och lång konvalecens.

Han opererades mellan kl 12-5 den natten. De opererade bort 3,5m tarm. Operationen gick bra, dock ramlade han vid uppvaket och drog av sig en sko och skar upp ena ögonlocket (som sedan syddes på em). Vi hälsade på honom runt 12 innan jag och mamma åkte till stockholm igen och han blev väldigt glad över att se oss, han piggnade till jätte mycket så det var skönt, men han var såklart väldigt hängig efter den enormt tuffa operationen. Fina hästen, vilken kämparglöd.

Det är inte alla hästar som klarar en buköppning, speciellt inte när man tar bort en del av tarmen, då är det mycket mer allvarligare och jobbigare för dem. Hela söndagen gick iallafall åt att vänta på att tarmarna skulle komma igång som vanligt, vilket de gjorde fram på em. Dock fick han ett nytt kolikanfall på kvällen.

När han fick anfallet ringde de direkt och sa att det bästa vore att öppna honom igen. Det var optimal otur, det var inte sant!!! Men vi gjorde såklart som de rekommenderade och M1 fick gå igenom ännu en tuff operation inatt. Vi tappade allt hopp. Det var starkt av honom att klara en så otroligt svår operation, men att han skulle klara 2st, på ett dygn. Det kunde vi inte begära. Jag blev helt förstörd. Vi hade sagt farväl på lördagen om det ofattbara skulle hända, vilket kändes väldigt nära inatt. Vi fick ett samtal runt 4 imorse där de berättade att han faktiskt stod på benen! De hade tagit bort ytterligare 1,5m tarm. Vilket betyder att de sammanlagt har tagit bort 5meter. Att han vaknade efter sista operationen var unikt, det var helt sjukt starkt gjort av honom. VILKEN KÄMPE, han har verkligen viljan! Han mådde bra trots alla omständigheter men såklart helt slut, så matt, vilket är fullt förståligt. 

Nu pratade vi med veterinärerna runt 12-13 tiden och då var det mer aktivitet i tarmen än igår. Vilket är positivt, dock finns det en risk att han får/har fått lunginflammation men han får antibiotika. Det är en lång väg kvar på den här resan men han kämpar mer än någon annan. I nuläget verkar det stabilt men allt kan vändas på en femöring, det har vi märkt de senaste dygnen.  Vi lider otroligt mycket med honom och håller alla tummar vi kan, för att få hem våran kämpe.  

Helt plötsligt skulle 6 månader konvalecens kännas som väldigt kort tid.


Vi tror på dig älskling, fortsätt kämpa.


Starka känslor och mycket tårar

Idag har det varit en fruktansvärd dag. Allt började när vi skulle morgonfodra, M1 ville hellre mysa än äta, han var helt ointresserad av maten. Sen började han lägga sig ner och ställa sig upp om vart annat, dvs ett tydligt tecken på kolik. Veterinären (som var super duktig) på anläggning gick igenom M1 och gav honom massa olika sprutor och smärtlindring. Dock svarade M1 inte särskilt bra på det, vilket betyder att det inte bara var en förstoppning. Då åkte vi akut till Helsingborgs djurklinik.

När vi kom dit fick han ännu mer sprutor, dropp och smärtstillande. M1 mådde jättejätte dåligt och det var hemskt att se hur han led. Varken vi eller han kunde ju göra någonting. Han mådde fruktansvärt dåligt väldigt länge och veterinärerna gjorde i ordning för operation. Det var hemskt. Har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde då, det gjorde ont i hela mig när man såg hur han mådde. :( En buköppning är det sista man vill göra.. Det är inte alla som klarar av operationen och om de nu klarar operationen väntar 6 månader konvalicens. Jag såg bara mörker.

När jag och mamma hade gått lite med M1 och stod o pussade på våran stjärna började han piggna till lite. Han mådde bättre och vi blev tillsagda att lämna kliniken för att vi ändå inte gjorde någon nytta där. Vi bestämde oss för att han skulle få lite mer tid att piggna till på eftersom han hade blivit lite bättre, men om han blev sämre så skulle de operera. Tarmarna hade trots allt inte fungerat på ca 10h.

På eftermiddagen pratade vi med veterinärerna och han mådde bättre, otrolig lättnad! Tarmarna hade börjat fungera lite smått men han har drabbats av mjältbandsupphängning (tarmen har lagt sig lite tokigt mellan mjälten och njuren), i det flesta fallen rättar det till sig själv (ca 80% av fallen) annars får man göra en buköppning. Det är alltså där vi är nu, tarmen fungerar och M1 mår bättre, men tarmen måste lägga sig till rätta. Vi håller alla tummar att den gör det av sig själv och M1 står på dropp några dagar. Vi hoppas på det bästa och får se när vi får åka hem. Jag är glad över att tillståndet är under kontroll och hoppas att han mår ännu bättre imorgon.

Det här har varit en fruktansvärd dag, så mycket starka känslor och tårar. Det går helt enkelt inte att beskriva eller berätta det här med ord. Det är någonting som måste ses med egna ögon för att första vilken smärta det handlar om. Från att prestera bra på tävlingen dagen innan till att man nästintill tar farväl dagen därpå.

det allra värsta

M1 har fått kolik och vi är på väg till Helsingborg nu för att undersökas på klinik.. Min älskling har jätte ont så nu håller vi alla tummar att allt går bra.

Snabbinlägg

Nu börjar alla hästar, ryttare och lastbilar välla in på anläggningen. Själv är man ju på plats sedan några dagar och M1 är besiktigad och klar :)

Joggade M1 imorse, då var han ganska trött men han var lösgjord och fin så red i kanske 15min i trav och galopp sen skrittade vi ut i skogen. På em red vi ut en sväng i skogen både skritt och trav, han blev lite piggare när han fick komma ut :P Har gått med honom mycket idag också så han verkligen är igång och att han inte stelnar till.

Imorgon hoppar vi som sagt 120cm och 130cm, då är det dags att ge sig ut på stora gräsbanan! :)

Henriksdal dag 2 o 3

Har tränat för Pether nu i två dagar.

Dag 1: Vi fortsatte jobba med de från träningen för Pether i torsdags. Dvs, vi började med strecha dem mycket i sidorna genom att rida dem "överställda", låta dem ta tag i innertygeln och bara göra förhållningar på ytter. Sen hoppade vi en del på små hinder och jobbade med att få dem igenom på samma sätt där. Slutligen hoppade vi en liten bana av småhindren och hoppade vattnet allra sist.

M1 var väldigt pigg, stark och ofokuserad men ändå galet känslig. Han blir lätt ofokuserad och nonchalant när det är lågt. Han anstränger sig inte så mycket då. I slutet blev det bättre och det låååånga vattnet gjorde han grymt! Det var lite lurigt för det var ett vatten på 4m, med svartmatta (vilket många rutinerade hästar stannar på för att det blänker svart) med vatten i. M1 tyckte det var as roligt och hoppade as bra på det så det var väldigt roligt! :)

Dag 2: M1 var jättefin i början. Vi hoppade större idag och allt gick hur bra som helst! Hoppade en ganska stor bana i slutet och det gick as bra! Fram till sista linjen, då M1 ville springa ut från banan. Han blev helt knäpp, helt rabbiat (Jag ramla av dessutom :P ) men efter mycket om och men så hoppade vi sista linjen och då hoppade han så in i bängen, jättefin var han då... :) Ändå nöjd med dagen för jag hittade en riktigt bra ridning, vilket känns bra inför helgen, och hopptekniken är det minsann inget fel på! :)

Alla har alltid sagt att han är så himla speciell och svår men det är inte förens nu jag har förstått att han verkligen är det. Jag har inte upplevt det så på samma sätt förut, utan mer på senaste veckorna. Han är väldigt av och på av sig själv, vilket kräver väldigt mycket av mig ( framför allt mycket rytm, känsla och stabilitet), dessutom har han mycket temperament. Ena stunden så är han as stark och inte lyssnar någonting och andra sekunden står han hoppandes i ett hörn för att det blir för skarpt, för att han är så känslig... Det gör det extremt svårt för mig att veta var jag har honom, det blir lixom allt eller inget. Från att han är nonchalant och stark till att han blir as känslig och istadig.... Hmmmm svårt det där!

Imorgon ska han joggas två gånger under dagen, han ska ta det lite lugnt men ändå röra på sig mycket! :) 

På vår resa mot Henriksdal

Med fullpackad lastbil rör vi oss neråt i landet igen, den här gången mot Henriksdal! :)

Som ni vet är det juniorträning tis-ons på gräsbanan, den kommer även innehålla vattenträning, vilket är as bra nu inför utomhussäsongen. :) Kommer bli as roligt, inte bara att träna själv utan även att se alla andra duktiga YR ryttare! Det här kommer bli en lärorik och enormt rolig resa! :))

Sen är det ju tävling fre-sön. Har ingen aning om hur han kommer reagera när han kommer ut på den stora gräsbanan, därför har jag inte heller någon aning om vad det blir för klasser. Är iallafall anmäld till:

Fredag: 120cm (så han får springa av sig), 130cm (skolrunda inför 140cm)
Lördag: 140cm
Söndag: 130cm

Jag hoppas verkligen att han är lite fokuserad i helgen så vi kan debutera 140cm. Det gäller att vi får bra känsla redan på fredag för att kunna starta 140cm på lördagen. Det är perfekt att vi får komma ut och träna på gräsbanan tis-ons, det är ju lite speciellt att rida på gräs men det ska bli kul! Om allt går mega bra kanske vi även hoppar Grand Prix på söndag, men det är verkligen inget jag räknar med även fast det vore sjukt kul. :) Men allt beror på hur det fungerar på gräset, jag är bara glad om det blir debut i 140cm. :)


Packning

Det fixas och trixas massor inför morgondagen när det bär av mot Henriksdal :) Det mesta är packat men jag har en del att göra i stallet innan vi åker imorgon. Vi åker runt 12-13 tiden. Innan vi åker ska jag hinna trimma BW och fixa alla hans grejer så Angelica har lite koll på alla prylar :P Sen ska all mat och M1 fixas. Jag trimmar M1 när vi kommer fram istället för innan vi åker. Jag tycker det är mycket bättre att trimma när man är på plats. Då kan man verkligen fokusera på ridningen istället för all stress och packning som ska fixas innan man åker. Det tar typ 7-8 timmar ner så jag hinner blogga hur mycket som helst i lastbilen, därför skriver jag bara fort idag :D

Trimmade iallafall båda hästarna på utebanan idag, M1 blev väldigt fin i slutet och BW var lika fantastisk som alltid! Ska trimma BW imorgon också så får han ta det lugnt sen när jag är borta, hoppvila och mycket jogg! Det blir perfekt! :)

Jag har ridit båda hästarna på utebanan fre-sön, de behöver vänja sig vid att vara utomhus och ändå vara fokuserade, speciellt M1, nu när utomhussäsongen har börjat. Det blir spännande att komma ut på en 70x110m gräsbana på M1 nu i veckan, det kan gå foooort ;)

Skriver som sagt mer imorgon, nu ska det laddas med att titta på bra rundor.




Världens finaste ponny


Första tävlingen






Debut i msv A, plac 3.


Vann lilla gubben cup och meetingpris




provridning


msv A






Mitt charmtroll






















älskade ponny


Pether Markne träning

Idag var det träning för Pether. Jag red privat så vi tog verkligen tag i varenda liten sak! Hur bra som helst! :) Vi trimmade och tragglade en del på små hinder. Hoppade en liten teknik bana och fokuserade på att verkligen ha honom avslappnad och mjuk i hela kroppen. Vi jobbade även på att ha honom böjd i båda sidorna på raka linjer för att verkligen ha honom lösgjord både före, över och efter hinderna. Det blev stor skillnad i slutet och han blev faktiskt fin! :) Hoppade lite större i slutet och då var han verkligen lösgjord i hela kroppen vilket gjorde att han hoppade fantastiskt! :)

Joggade BW när vi kom hem och han var jättefin, ganska pigg :)

Jag tänkte göra samma sak imorgon som vi gjorde hos Pether idag, fast med båda hästarna. Jag ska alltå trimma och traggla lite lydnad på båda hästarna över lite små hinder imorgon, ska bli jätteroligt! :D Jag tycker att det är bra att göra samma sak två dagar i rad för oftast brukar allting lossna andra dagen, allt behöver sjunka in och smälta lite och sen brukar allt fungera som man vill. :)

Glömde tyvärr filmkameran hemma :(

Dagens ridpass - snabbinlägg

Hoppade Brownie idag och han var jättefin! :) Pigg och glad, hoppade en liten bana och det gjorde han bra! Han var jätteduktig :)

Trimmade M1 inför träningen imorgon, även han var jättefin idag! :) Jobbade mycket lydnad. Dvs, övergångar och tempoväxlingar mm. Blev superfin i slutet! :)

DUKTIGA HÄSTAR! :D


Brownie msv A i somras, såååå fin :)


Planering framöver

Onsdag: BW ska hoppas lite och M1 ska trimmas med lite bommar.
Torsdag: Träning för Pether.
Fredag: Jogga, ut i skogen
Lördag: Jogga, ut i skogen
Söndag: Trimma

Måndag: Åker till Henriksdal med M1
Tisdag: Junior träning för Pether
Onsdag: Junior träning för Pether
Torsdag: Jogga M1
Fredag: Tävling
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling

Det ser helt klart ut som att jag kommer få det bästa påsklovet någonsin! :D Medans jag är i Henriksdal med M1 så är planen att Angelica ska ta hand om Brownie, BW får en hoppfri vecka vilket är super :)


Gårdagens ridpass

I måndags longerade jag båda mina i 10min, endast trav. De fick röra lite på sig efter helgen men verkligen inget ansträngande, båda var väldigt trötta. Återhämtning.

Igår red jag BW på utebanan, han var pigg och glad över att komma ut :) Joggade lite lätt i alla gångarter och han kändes jättefin! Inte det minsta stel från helgen så det var skönt! :)

Sen trimmade jag Hubbe i ridhuset, det gick jättebra! Han var ganska pigg vilket var positivt! Jobbade mycket tempoväxlingar och övergångar för han har väldigt lätt att fastna i sitt egna lilla lunk, men han blev faktiskt superfin! :)

Började med att jogga M1 lite på utebanan men han blev väldigt pigg :P Red där ett tag men förflyttade mig sedan in i ridhuset och då var han jättefin! Tog det bara lugnt idag med.


Finaste Brownie


Kommande tävlingar

Det blev lite ändrade planer nu efter den här helgen.
Egentligen skulle jag åkt till Gävle i helgen men istället blir det så här:

Nu i helgen 15-17, blir det tävlingsfritt.
M1 behöver lite mer återhämtning från helgen innan deb i 140cm.

21-24 april
Tävling i Henriksdal med M1
.
Årets första utetävling, debut på gräs, debut i 140cm.
(140cm, om vi har hittat tillbaka till det gamla vanliga igen)

1 maj
Haningebygden med BW
La, msv

6-8 maj
Eliten på Gotland med BW

14- 15 maj
Eliten på M1 i Märsta


Jag ska träna en del för Pether innan Henriksdal så vi hittar tillbaka
 och får tillbaka självförtroendet så snabbt som möjligt igen.

Det händer lite små roliga grejer i veckan och förhoppningsvis får jag reda på en rolig sak idag men det får ni reda på senare isåfall :D


Ljungby dag 2 och 3

Tänkte berätta om min sämsta helg någonsin.

Dag 2:
BW- msv A.
Han var jättefin! Dock väldigt svår bana som inte passade honom så bra, mycket korta distanser vilket blir jobbigt på honom eftersom han täcker ganska mycket mark. I msv A vill jag hellre ha lite större distanser så man kan galoppera på lite extra istället för att ta bort galoppen. Allt gick finemang fram till kombinationen. först var det ett räcke- 4språng oxer, sen var det 6språng jätte trångt på båge in i en kombination med en maxad oxer i framkant. Vi fick helt enkelt inte riktigt plats in i kombinationen och fick därför ta det en gång till. Vilket var lite svårt för det stog hinder överallt så jag fick fatta galopp när jag vände upp mot kombinationen och då var det inte så konstigt att jag fick ett dåligt läge, så vi blev uteslutna. Jag var faktisk ändå nöjd med den här rundan ändå! Han kändes jättefin, han hoppade fantastisk och vi hittade ett bra flyt hela rundan och bra distanser mm.

M1- 130cm: Som ni vet var han galen dagen innan så vi spände åt kejdan lite hårdare så att han inte skulle kunna sticka så där, det resulterade i att det blev för skarpt. M1 kom aldrig riktigt fram till bettet och blev ganska spänd, hoppade ganska spänt mm. Jag tyckte han kändes konstig men förstog inte varför förrän efteråt när jag tog av alla grejer och kom på att jag hade spänt kedjan. Vi fick iallafall 2 skitrivningar men rundan i sig kändes lite konstig eftersom han var lite spänd. Det var skönt att jag hittade förklaringen till det iallafall! :)

Dag 3
BW- msv A
: BW var helt super! :D Hade sån fighter inställning så det var typ sjukt :P Dock var den här banan mycket svårare än dagen innan. Helt sjuk bana! Det var ju falsterbokval så förbundet hade sagt åt banbyggaren att maxa åt alla håll och kanter. Så det var maxat till tusen och banan var enormt teknisk. Hade ett skitbra flyt och en as taggad ponny som var hur fin som helst! Allting var helt perfekt fram till 6an, jag låg perfekt på tre galoppsprång och bara satt upp, men Brownie var as taggad så han försökte safta iväg på 2 :P Så då ryckte jag såklart tag lite i honom för att annars hade vi typ krashat :P Sen tog vi om det och han hoppade fint, lite mer spänd nu. Sen vände vi upp till trekombinationen men jag hittade inget bra läge så då fick vi ett stopp men det var bara mitt fel. Så vi blev alltså utesl här också :P BW hade en as härlig inställning och var verkligen hur fin som helst! Lite missförstånd till 6an och trekombinationen var bara mitt fel.

Brownies insats kan jag minsann inte klaga på. Jätte nöjd med honom i helgen! Har hittat sånt flyt i varenda runda så jag är ändå nöjd med BW :)

M1- 135cm: Han var trött, jag var trött. Det var samma bana som med BW. Alltså den härligt stora och tekniska banan som verkligen krävde att man var igång från första början, vilket vi inte var. M1 var inte riktigt framme idag heller och jag blev kvar lite i handen. Kom perfekt på 1, men rev. Båda två blev ofokuserade och när vi skulle vända upp mot 2an (Skulle vända upp innan svängen började, alltså typ snett igenom åt fel håll) så fick jag inte med mig honom och försökte lägga in ett extra, vilket absolut inte gick så då fick jag ett stopp. Sen tog jag om det och kom lite nära igen, men då hoppa han. Sen var det 6 kortagaloppsprång på båge till en trippelbarr. Eftersom jag hade backat så mycket innan så blev det lixom för mycket för M1 när jag skulle gå på 6 korta till trippeln, det blev ju lixom nästan så man behövde backa igen. Så då lackade M1 på mig, så jag kom inte ens fram till 3an. Det hade varit mycket bättre om jag skulle gått på 5 framåt istället eftersom då skulle inte M1 fått uppfattningen av att jag backade. Då hade det istället varit bättre att komma med lite ben och nästan rida iväg lite på 5, bara för att bryta mönstret. Dock hade det aldrig heller gått för efter trippeln var det ett räcke som vi aldrig hade fått plats till om vi hade gåt på 5 innan... Menmen, det kan inte alltid gå bra!

M1 och jag har verkligen haft en dålig helg. Fast rundan i fredags är jag nöjd med, dock besviken på M1 där :P men då hittade vi iallafall samma gamla flyt som vi alltid haft, men både lördag och söndag var dåliga. Allt har väl gått för bra på sistone, det går ju alltid lite upp och ner. 

Sammanfattning: Jättenöjd med BWs insats trots dåliga resultat. Han har verkligen varit kanon! För M1s del är det bara att glömma den här helgen.


Ljungby dag 1

BW
110cm
: Jättefin runda! Hittade ett super bra flyt och han hoppade fint :) Lite pigg så blev lite flack så vi fick med oss två bommar men det gör inget. Kom perfekt på alla hinder och allt var super! Härlig första runda på helgen! :)

120cm: Fortsatte med samma flyt och känsla. Låg dock mittemellan två distanser till trippeln som kom bajsfort ur sväng och då ville jag inte skicka iväg honom eftersom jag gärna vill komma lite nära på trippelbarrar, han fick inte plats men det var bara mitt fel, blev lite spänd efter det så vi fick med oss en bom men fortfarande bra flyt och det är det viktigaste förtillfället! :) Jättenöjd med BW idag! :)

M1
120cm
: Han var jättefin och nolla (med en super tid) fram till sista linjen. Då blir han HELT JÄVLA GALEN! FLIPPADE SATAN I GATAN! Han stack efter 9an och blev helt blockerad i huvudet. Jag kunde varken svänga eller bromsa, han körde sitt rejs... Eftersom jag varken kunde svänga eller bromsa så kom jag inte fram till de hinderna jag skulle, utan blev istället studsandes i ett hörn.. vilket resulterade till att vi blev uteslutna..... Jag säger som alla andra.. Superrunda fram till att han stack och jag kunde asolut inte gjort något åt det som hände, det hade inte spealt någon roll vem som satt på honom, inget att göra... Han var bara enormt överladdad. Väldigt tråkigt eftersom det troligen hade lett till en väldigt fin placering... Menmen....

Imorgon bitti ska jag upp och trimma M1 till tusen! Sen på em hoppar BW msv A (Årets första :) ) och M1 130cm

Galet väder = Galna hästar

FRAMME! :) Vilken intensiv dag! Innan vi åkte så skulle allt fixas, dvs. båda hästarna broddades av, duschades, solades och allt skulle packas! När vi var på väg neråt i landet blir det feta stormen så lastbilen höll typ på att blåsa av vägen... Väl framme skulle allt packas in och hästarna trimmas.... på utebanan... i stormen..... 

BW: Har varit sjukt taggad ända sedan han såg transportskydden imorse :P Sötponny! Första gången jag red utomhus med BW i år och jaaa, han var pigg. Han var enormt taggad när jag red honom, det låg några bommar på backen som jag försökte få honom att fokusera på. Jobbade mycket övergångar och på mycket åttvolter över bommarna. Han blev superfin i slutet! Värsta fokuserad och väldigt avslappnad och fin, trots stormen! Känns sjukt bra inför helgen! :) 

M1: Galnare än galnast. Flippad grabb... Bara han kom ut i stormen började han studsa och ha sig, han viker fan i mig ut och in på hela sig!!! Helt sjukt.... Började på utebanan men det var ju bara och glömma.... Jag hängde löst ett antal gånger... Jag var lycklig om han travade ett varv på volten, han var flippad till tusen... :P Hur fort mamma sa något litet flög han i taket, hur fort jag tex. ändrade från att sitta ner i traven till och rida lätt flög han ännu mer i taket. Helt galet! Försökte få även honom att fokusera på bommarna.. Men han var tyvärr inte lika lättlurad som lilleman :P Tillslut slutade lektionerna i framhoppningsridhuset så vi gick in där istället. Stor skillnad men fortfarande spänd och sjukt okoncentrerad... Blev bättre i slutet! Fick till och med lite normal galopp i slutet.... Vilket framsteg.... Jag säger bara, OHERREGUD....

BW känns super! Helt på topp.... M1 får vi väl se hur han beter sig imorgon.... Spännande. Imorgon hoppar BW 110cm och 120cm, M1 får rejsa runt en 120cm.....


TAGGAD

Jag är helt galet taggad inför helgen! Genrepade lite idag, trimmade över hinder och båda två var fina! Hoppade räcke, 14m, oxer, 14m, räcke. Red på 4 galoppsprång och försökte skapa gott om plats. Det blev en lydighetsövning, superbra inför tävling!

BW: Var hur fin som helst! Hoppas verkligen det håller i sig i helgen :) Han var väldigt uppmärksam och försiktig! Hoppade hur fint som helst, var inte i en bom på hela träningen. Hoppade lite större i slutet och det gjorde han riktigt lätt! Kunde inte fått en bättre känsla inför helgen så nu hoppas vi att det fortsätter så här! :)

M1: Jättefin i vänster varv, hade gått om plats och han lyssnade bra. I höger varv drog han sig in i bottnen på varje hinder och förhållningarna gick inte igenom. Gjorde halt några gånger bara för att han skulle vänta lite mer, det blev mycket bättre efter det! I slutet var han jättefin, blev väldigt kort för honom när det var lite högre så jag avslutade med att galoppera på ordentligt och hoppa oxern lite större, det gjorde han riktigt bra! :)

Imorgon är det alltså dags att åka neråt i landet, mot Ljungby! :) Vi åker runt lunch och innan dess ska det göras massor! Bland annat packa allting och duscha båda hästarna. Jag trimmar båda hästarna när vi kommer fram. :)

TAGGAD!

Veckans planering

Måndag: Red M1 i ridhuset, BW vilade.
Tisdag: Båda hästarna tömkörs.
Onsdag: Båda hästarna ska trimmas med lite hinder.
Torsdag: Åker till Ljungby med båda hästarna :)


Ljungby

Browns Way:
Fre: La, msv.
Lör: Msv A
Sön: Msv A

Årets första start i Msv A. Vi får ta dag för dag och därefter bestämma om vi hoppar båda Msv A.

Vioux Star M:
Fre: 120cm
lör: 130cm
Sön: 135cm

Får en lite lugnare helg, får börja med en 120cm bara för att känna att det är lätt. för att sedan avsluta lite större

Vill bara säga ett litet tack till Sarah som gjorde ett fint litet inlägg :) http://sarahfolkessons.blogg.se/2011/april/veckans-ryttare.html


tävlingsfri helg

I torsdags tränade jag på M1 för Marie, det gick väl helt okej. Båda hästarna kändes lite trött efter onsdagens hoppning. Tog det bara lite lugnt med BW eftersom han var lite trött. Han fastnade lätt i sitt eget tempo så jag gjorde mycket övergångar och tempoväxlingar. Kravlöst pass.

Igår hoppade jag båda hästarna för Niclas. M1 kändes helt okej, får dock aldrig känslan hemma som jag får hos Pether, vilket gör att jag aldrig känner mig helt nöjd hemma, eftersom jag vet att det kan gå ännu bättre! Han hoppade fint, vi hoppade även lite större på slutet.

BW var jättefin! Jag gjorde lite små tabbar men det fixade han lätt! Han har sån härlig inställning nu! Han har nog aldrig varit i så här bra form som han är nu! Han är positiv till allt och tycker allt är så himla roligt! Han har självförtroende och gör verkligen sitt bästa hela tiden! :) Det är verkligen hur kul som helst! :)

Idag ska båda hästarna få ta det lite lugnt. Hästarna ska även klippas idag. Nu har vi äntligen fått tillbaka lilla lastbilen så nu ska den vårstädas :)

Sjukt taggad inför nästa helg när vi ska till Ljungby med båda hästarna! :) Längesen jag var på ett härligt ponnymeeting :D

RSS 2.0