tävlingsförberedelser

Imorgon bär det av till Västervik med Brownie. Vi hoppar 130cm imorgon och 125cm på söndag (globenkval). TAGGA 

Tävling söndag

Hoppade 125cm i söndags vilket gick super! :) Jag var dubbelnolla och blev plac 7 av ca 60 starter. Det var ju globenkvalet så banan och motståndet var inte att leka med. Banan var väldigt maxad och väldigt teknisk och det syntes på resultatet då det endast var 7st nollor. Motståndet var grymt, bla var hela EM-laget där och även de hade nedslag och stopp. Brownie var helt super och gjorde det lätt som en plätt ;) Det var ju synd att klassen inte hette msv A, för då hade jag haft en SM-nolla nu och eftersom den här banan var bra mycket svårare och högre än vissa msv A jag har hoppat så borde den heta det :P haha. Men jag är super nöjd med vår prestation och under alla dagar har vi klarat alla svårigheterna i banorna vilket känns väldigt bra eftersom banorna var svåra.
Nu hoppas vi på att vi får en box plats i västervik som är nu i helgen :) 

M1 var dubbelnolla i 130cm med Niclas i söndags :)

tävling lördag-snabbinlägg

M1 fick en rivning i omhoppningen idag i 125cm men Niclas var nöjd, han ska gå 130cm imorgon. :) Brownie var som vanligt fin idag :) Fick två rivningar på de två enklaste hinderna på hela banan... Lite surt, men ändå skönt att veta att svårigheterna inte är några problem. Brownie går globenkvalet-125cm imorgon. :)

Föresten, tack pappa för din fina lilla kommentar ;) trevligt att någon kommenterar iallafall :P

Tävling

Sitter på hotellrummet frusen och blöt.. Det har regnat konstant hela dagen, ingen höjdare. Brownie var iallafall fin idag. Han gick msv B-120cm idag fick en rivning men jag är nöjd. Han kändes fräsch, men hade inte så höga krav eftersom regnet gjorde att det inte blev någon vidare framridning. M1 var nolla idag med Niclas i 120cm :)Nu ska jag åka och kvällsfodra! Vi hoppas på bättre väder imorn när det är msv A.

Tävlingsfix

Nu har M1 åkt iväg med Niclas till Karlstad och Brownie står redo att åka imorgon bitti. :) Det blir en lång resa ända ner till Ljungby, men det ska bli kul och jag är riktigt taggad! Så mycket roligt folk och fina hästar så det är ingen risk att man blir rastlös ;) Jag har aldrig varit i ljungby, har hört att de bygger väldigt svårt och maxat men det blir kul med lite utmaning :) Båda hästarna går 120cm imorn :)

allmän info

Brownie var superfin även i söndags på tävlingen, den här banan var betydligt tuffare men inte så maxad. Fick ett stopp på femman men det var bara mitt fel. Låg lite stort och brownie tänkte helt rätt men jag bestämde mig aldrig, resten av rundan var super bortsett från sista hindret där jag blir hjärndöd och backar in ett extra galoppsprång men brownie räddade mig duktigt! :) ponnyn har varit super hela helgen! :) Imorn ska Niclas träna för Pether Markne på M1 inför helgen, det kan man ju inte missa! Filmer och mer info kommer ;)

Tävling Browns Way

110cm Brownie kändes fin, tog det väldigt lugnt och utgick efter 6b. Vi var nolla och Brownie var duktig! :)

130cm Brownie var super! :) Han var klockren både på banan och framhoppningen, riiiktigt fin! :) Fick tyvärr två nedslag men är ändå nöjd med tanke på att det inte var en enda nolla i hela klassen och en bana på 14 språng, så man måste väl vara nöjd med att ha klarat 12språng på 130cm. :P Rev iallafall 5an, kom lite nära för att jag började tänka för mycket eftersom alla jag såg hade problem med 5 och 6. Vi rev även 9c, det var en trekombination oxer/räcke/räcke i nedförsbacka så då fick vi med oss en bom på c-hindret, jag kunde förhindrat det med att bara sitta upp lite extra men nu blev han lite flack istället. Allmänt var rundan jättebra och vi hade ett bra flyt och var klara i god tid (bortsett från 5)!

Så nu satsar vi på en lika fin runda imorgon utan nedslag ;)


Bilder från Värmdö RK

Nu har jag lite bilder från Värmdö med M1, så jag tänkte ni också skulle få ta del av dem ;)

Bilder från 125cm







Bilder från 120cm






Vilken tycker ni är finast? :)

Tagga

Nu sitter jag i bilen på väg till Gagnef med en nytvättad häst i släpet. Hoppade lite för Niclas innan vi åkte och Brownie kändes jättefin och var väldigt positiv! :) Vi kommer fram runt 8, då ska allt putsas och fixas vi hann inte göra det innan vi åkte för det var bättre vi kom iväg så vi kan fixa när vi kommer fram istället :)
Har lagt till en klass under helgen också så han får gå 110cm och 130cm imorgon och 130cm på söndag. Jag vill hoppa 110cm först bara för att känna hur banan och underlaget känns. Kan även vara bra för Brownie att få känna att det är lätt. Jag kommer bara hoppa de 4-5 första hindrena och sen utgå så det inte sliter för mycket på honom. Han måste ju vara tiptop i 130cm :))

M1 kändes också fin idag! Hade lite problem med första övningen eftersom han blir så jobbig i munnen i sådana lägen men sen var han jättefin! :) En av alla Niclas kommentarer idag: Han är ju heelt grym den här hästen, han leker ju över 150cm! Alltid lika kul när hästarna får härliga kommentarer..... och jag kan ju inget annat än hålla med :))

Nu håller vi tummarna i helgen och så hoppas vi att jag kommer hem med minst en SM-nolla ;)


helgens planer

Imorgon åker jag till Gagnef, Dalarna på meeting med Brownie. Hoppar 130cm både lördag och söndag. :)

Tävling Vioux Star M

Tävling på Värmdö idag. M1 var superfin, dubbelnolla i både 120cm och 125cm :) Jag är nöjd med båda rundorna, kunde dock vara lite snabbare tillbaka ibland men i helhet så var det två bra rundor :)

Skriver mer om varje runda när jag lägger upp filmerna.

Taggad

Imorgon är det dags för M1 att tävla igen, Värmdö RK 120cm, 125cm. :)
Han kändes fin idag dock väldigt pigg men det blir nog bra, jag hade två sockerbitar på ena långsidan där jag reglerade antalet galoppsprång mellan allt från 5 till 9. Jag fortsatte öva på det Niclas sa i onsdags och idag kändes det väldigt bra när jag kom upp lite ur sadeln, det är en helt annan ridning så det tar nog ett tag innan man kommer på "snitsen" men både jag och M1 trivs redan med den nya ridningen så det är bra! :)

Brownie fick ett träningspass för Marie. Han var riktigt fin idag så det är ju alltid lika kul :) Vi jobbade på mycket små detaljer så det finns inte så mycket att berätta om passet. Vi jobbade mest tempoväxlingar på fyrkanten och skänkelvikningar längs diagonalen.

Jag håller på att ladda upp filmer på M1 från Aspvik på youtube så snart kommer det rulla in försenade tävlingsfilmer på bloggen.


Gårdagens hoppträning

Hoppade båda hästarna för Niclas igår :) Båda hästarna var riktigt fina så det var jätte kul :) Niclas vill att jag skulle komma upp ur sadeln lite på M1 och inte sitta så tungt eftersom M1 själv bjuder så mycket till att man sitter tungt i sadeln så var det lite svårt i början men i slutet gick det mycket bättre och M1 hoppade super! :)
Brownie var också jätte fin, jobbade på att verkligen ha honom framför mig, vilket han var :) Eftersom han var så framme var jag lite före honom när det blev högre men annars gick det bra.

Övade på att hoppa lite högt också, hoppade 140cm med Brownie och 145cm med M1. Vissa säger att man inte behöver öva på att hoppa högt för kan man övningarna när det är lågt så kan man de när det är högt, alltså att höjde inte spelar någon roll. Jag håller med dem till en viss gräns, till när man börjar tävla större klasser.
När det blir högre måste allt vara perfekt, tempot, vägarna, distanserna mm. När du hoppar tex LA, kan du komma lite fel och hästen räddar dig iallafall, det blir ingen katastrof om du slarvar lite med en väg eller går på ett galoppsprång extra. Däremot när det blir högre så fungerar inte det. Kommer du det minsta fel på hindret krashar du, slarvar du lite med vägen så får du garanterat en bom med dig eller problem längre fram i banan. Om du går på ett galoppsprång för mycket eller ett för litet, når hästen inte över hindret, om du mot förmodan klarar ett hinder så får du trubbel vid nästa hinder eftersom varje hinder har något med nästa hinder att göra på den nivån. När det är lägre finns det en större yta att träffa avsprångspunkten, när du tex rider msv A så är inte ytan större än ett A4, du måste alltså som ryttare se till att hästens framben hamnar på den lill ytan för att få en bra avsprångspunkt, annars fungerar det inte.

RSS 2.0