Träning x2

Var hos Jacob och tränade för Pether igår. Marion hoppade super, men fick ett tufft pass med en lång serie där hästarna behövde jobba på ordentligt. Passade bra in i planeringen eftersom det är en vecka kvar t tävling. Åkte själv så blev tyvärr ingen film. Pether var väldigt nöjd och hade väl inte så mycket att säga. Även jag körde en timmes styrkepass igår kväll så jag tror att både jag och Marion har duktigt med träningsvärk idag, härligt!




Svar på tal

Var ju enormt längesen jag svarade på frågor osv, inte för att det rasslar in frågor, men ändå.;) Svarar på en del frågor i kommentarsfälten men tänkte iallafall passa på att svara på två lite fort nu i ett inlägg iallafall. Mest för att jag vill visa lite bilder som hänger samman med ena frågan.
 
Hur gör man om man vill tävla utomlands? Vilka kvalregler är det som gäller? Eller får vem som helst egentligen åka? :-)

Det beror ju lite på vilken tävling det är men generellt så tror jag vem som helst får åka på tävlingar utomlands som är Nationella, enstjärniga eller tvåstjärniga, det brukar inte vara kval osv till dessa. 3-stjärniga och uppåt är svårare att komma med på, där brukar Sverige få färre platser. Varje Internationellttävling delar ut ett visst antal platser till varje land. Då intresseanmälar man till förbundet vilken tävling man vill göra, och de tar ut vilka som får åka. det enda man nog egenligen behöver tänka på är att hästen har FEI pass.
 
Mysigt att rida runt en sjö! Finns det mycket bra uteridvägar där du bor?

Ja verkligen, det är ju något som man absolut inte var bortskömd med i Stockholm, där fanns det ju ungefär en skrittrunda på asfalt och thats it. Här har vi hur många som helst, dessutom i fantastisk natur. Vi har även en galoppbana precis vid stallet som vi får använda på eftermiddagar och helger. Jag vill inte direkt säga att jag är den som uppskattar turer i skogen, jag tycker om att trimma och nöta, finslipa på grejer men fattar ju även att hästarna behöver lite återhämtning däremellan.  Så min standard tur är helt klart runt sjöarna. Eller galoppbanan om jag behöver lite mer bjudning i hästarna, eller konditionsträning osv. Bra när man går från inomhus till utomhussäsong.
 
 
 
 
 

Tisdag

Precis hemkommen efter en timmes tabata-träning. Skåneland bjuder på sol och jag har passat på att rida ut hästarna runt sjöarna. Marion fick en tur igår, vila idag. Istället fick Crownie och Inova varsinn skrittrunda runt sjön idag, en väldigt lugn dag helt enkelt. Har en tävlingsfri vecka framför mig, men Marion ska iallafall iväg på torsdag och träna för Pether. Passar bra i planeringen, så hinner hon återhämta sig lite mer innan det är dags för Strömsholm nästa vecka.
 
 

Från första plats till tredje plats

SuperMarion hoppade helt fantastiskt idag. En jäkligt klantig ryttarmiss på sista hindret gjorde att jag inte gick vidare till omhoppning. Slutade 7a bland YR och halkade ner till en 3e plats i sammanställning i Scandinaviumkvalen. 

Det stör mig nåt enormt att jag hade helt fel plan till sista hindret, stegade 30m vilket för mig är 7 självklara steg. Både jag, Peder och Steffi hade som plan att rida 7 steg men det höll inte riktigt. Såg en häst innan jag gick in på banan, den gick 6 steg men var ca 180hög och enorm galopp så inget konstigt med det. Jag hade fortfarande planen att rida sju "lite nice" till hinder nr 11, vilket blev totalfel och alldeles för trångt. Hade lätt kunnat rida på 6 steg dit men höll bestämt mina 7 som jag bestämt och det var mitt dummaste val denna helg, och kostade en omhoppning samt ett par poäng. Resterande var bra så det stör mig.. Efter min tabbe så tog iallafall Steffi ut bågen något enormt på 7, och Peder gick 6 steg. Peder vann, Steffi trea och Alma fick lära sig en läxa. Trots allt en väldigt nöjd Lisen. Lisen nöjd- Alla nöjda! ;)

Har iallafall haft en fantastiskt helg. Marion har inte satt en hov fel och varit helt otrolig, levererat runda efter runda och jobbat otroligt fokuserat och noggrant med hinderna. Den lilla hästen slutar minsann inte att överraska. <3





Film från dagens 135


En sekund från final

Marion hoppade super idag, fick till en bra runda. Dock red jag lite för långsamt, var väl egentligen ingen optimal bana för Marion då man kunde ta de snäva svängarna i början av banan. Jag vill ofta ge henne en chans att slappna av i början av banan eftersom hon har en tendens att vara lite spänd/tittig de första sprången. Jag vill därför inte in bland för mycket blommor och sånt i början av banan eftersom hon kan ha fokus på fel saker. Tog därför det säkra före det osäkra och red runt till hinder nr 3. Tog istället bort ett steg till 7an och till sista hindret men det räckte inte ändå. Exakt en sekund från final men det gör inte så mycket egentligen. Har inte ridit så många Swedish Rider Trophy och har inte satsat mot finalen i Flyinge. Jag har istället prioriterat att hoppa lite större klasser samt Scandinavium kval, vilket jag även gör imorgon. Hoppar 145 imorgon som är kval 2 till Scandinavium. Ger mig och Marion egentligen mer än att hoppa 140 finalen idag så det passar mig bra. :)
 


 

Felfri och vidare i Swedish Riders Trophy

Marion var felfri i 135 idag, hoppade riktigt bra. Hon brukar ju alltid vara lite spänd helgens första klass men idag tyckte jag att hon jobbade bra med hinderna. Kom lite intill på ett par hinder, men höll planen och Marion var väldigt noggrann. Kvalade vidare bland de 50 till kval 2 imorgon bitti som är en 135cm. 20 av de går vidare till em final i 140. Brukar vara riktigt tufft att ta sig vidare till finalen så det gäller nog att vara både felfri och snabb imorgon bitti.


Hemma igen!

Hemma från 3 intensiva dagar i Madrid, haft det super. Kom hem för ett tag sedan, rullade direkt till stallet och red Marion och Inova en sväng. Marion ska tävla fre-sön i Helsingborg. Det är samma upplägg som i Södertälje, dvs Swedish Riders Trophy samt Scandinaviumkval nr 2, tanken är ju såklart att hänga kvar i toppen, iaf topp 10. Börjar morgondagen med att hoppa SRT kval 1, 135cm.
 
Förövrigt så har Hästia fått in ett nytt märke- Animo! Väldigt roligt, så mycket fina saker och bra ridbyxor. Er rabatt gäller såklart även på Animos produkter, som borde komma upp på Hastia.se så snart som möjligt. :)
 
FavvoMarion vinst i Scandinavium kval 1 i Söderältje, 145cm.
 

På plats i Madrid

Framme i ett varmt Madrid. Hann rida Marion imorse innan jag åkte så det var bra, hon vilar imorgon och sen blir det ett sent kvällspass torsdag kväll innan helgens tävlingar. Crownie vilar och rids av bästa Lussan. Och Inova vilar, joggar henne ev torsdag kväll om jag hinner. Så ligger det till just nu. Känner mig faktiskt väldigt lugn med att åka iväg, jag vet att Lussan har stenkoll och känner hästarna väl. Såå skönt att ha mitt fulla förtroende för Lussan. Uppskattar att jag kan åka iväg, få en helt ledig rid-dag, och ändå veta att hästarna har det bra. :)



Träning

Var och träna hos Lisen idag med Marion som känns väldigt fin. Hoppade lite olika tekniska linjer, nyttigt! Marion hoppa super. Imorgon bitti åker jag t Madrid, är där tis-tors. Sen är det tävling i helsningborg fre-sön. Åker härifrån t Madrid imorgonbitti vid 8 och tänkte hinna rida Marion innan dess. 


Marion i 145an i Södertälje 

Fredag

Kom precis hem från en löprunda i regnet, försöker träna bort min träningsvärk från tisdagens Tabata-pass. Jobbade även någon timme imorse och jag kan säga att det regnar konstant här i Skåneland för tillfället, har verkligen blivit höst. Kan iallafall trösta mig med att jag drar till Madrid på tisdag! :)
 
En tävlingsfri helg väntar, men jag håller på att planera in en hel del utomlands tävlingar nu. Tänkte börja nästa säsong lite tidigare än vad jag gjorde förra året, samt försöka få till en Arezzo-liknande tävling i vår som första utomhus så jag kommer utomhus i tid. Arezzo var helt fantastiskt, men vill även se något nytt så jag har lite andra liknande tävlingar i åtanke. :)
 

Marion i Arezzo
 

Ny sponsor- Hästia

Hästia är en relativt nystartad ridsportbutik på nätet som har det mesta för häst och ryttare, både för den mindre plånboken och för de som vill ha lite mer exklusiva produkter. Företaget växer för varje månad som går och utökar sortimentet med nya varumärken och produkter hela tiden. Förhoppningsvis har de även inom en snar framtid öppnat en butik. Men tills dess så hittar ni alla produkter på Hastia.se.
 
Jag är väldigt tacksam för denna möjlighet och det känns som att det här kommer bli ett långt och bra samarbete. Vi har mycket på gång och även ni kommer få ta del av det. Vi hade möte igår och har börjat jobba med nya hemsidan till mig och det kommer bli så bra. Kommer bli mycket roligare att uppdatera när jag tycker om hemsidan lite mer. :)
 
Även ni kommer få lite förmåner av detta samarbete. Ni har alltid 10% på hela sortimentet när ni anger koden "AlmaRanebo" i kassan. Utöver det så kommer det även komma upp lite olika kampanjer osv. :)

 



Film 145

Här kommer rundan från 145an igår. Långt ifrån en optimal runda enligt mig. Kommer alldeles för nära 4an, och tycker själv att rundan är ganska så orytmiskt. Visst blir det lite mer orytmiskt när man kommer in och hinderna blir stora, då behöver man ta lite snabba beslut. Men på ett par hinder kände jag mig inte riktigt klar i tid men Marion ville minsann var felfri igår och det har hon fått belönat med en massa morötter och mys. Trots att rundan inte var perfekt så tyckte både Pether och Jacob att det var en bra prestation, eftersom man fick se lite kämparglöd och vilja. Pether tyckte jag skulle vara nöjd och istället för att lägga fokus på det som inte var helt hundra, vara stolt över att jag fått hästen att vilja vara felfri och kämpa med mig. Både han och Lisen tycker ofta att det kan bli lite "för fint" när jag rider, att jag ibland behöver "ruffsa till håret lite". Och det var väl ungefär det jag gjorde denna runda.
 
Jag var faktiskt inte särskilt nöjd med rundan när jag hoppade av hästen, även om jag var glad över resultatet, men nu i efterhand kan jag faktiskt ändå vara lite nöjd över den. Jag tog mina beslut och även om de inte var helt hundra så red jag och kämpade för dem. Jag vet inte hur många gånger Lisen och Pether sagt åt mig att jag måste vara nöjd ibland, och att allt inte behöver vara så himla perfekt helt tiden, så då får jag väl faktiskt ta och vara det. Och glädjas åt att jag har ett litet försprång i poänglistan till Scandinavium. 
 

Vinst i YR kvalet!

Världens bästa Marion var felfri i dagens 145, och bäst av YR i årets första Scandinaviumkval. Min duktiga lilla häst! :D 




Ett ner i 130

Hade ett ner idag i 130, en helt okej runda och ett lite märkligt nedslag. Hon hoppade iallafall väldigt väl. Imorgon blir det 145. Dags att sova och ladda om inför morgondagens Scandinaviumkval. 


Alltid lika roligt att träffa Niclas, min absolut största trygghet som kan mig och mina hästar utantill. Bild från 3 år sedan i Scandinavium. 

135

Hoppade 135 idag, började riktigt dåligt och kom inte riktigt igång. Visste när jag gick in på banan att det skulle krävas att rida felfritt för att gå vidare, möjligtvis en jäkligt hejdundrande snabb 4 fels runda. Går in och river 2an det första jag gör, jäkligt omotiverande. Lägger upp galoppen- river 3an. Jahapp, där var jag borta. Tappade lite fokus och kämparglöd efter det och fastnade i svängen till hinder nr 5. Därefter började jag om lite och skolade henne resten av banan inför kommande klasser. Hon hoppa bra och jag var bara alldeles för bekväm till hinder nr 2 och tappa sen fokus. Inte mycket att göra, bättre att rida dåligt idag än på söndag. ;) finns konstigt nog bara en klass imorgon och det är en 130, känns rätt kasst men går in och hoppar den och har förhoppningsvis rättat mig till söndagens 145a. 




Framme i Södertälje

Trimmad och klar inför morgondagens klass. Marion kändes bra nu på kvällskvisten så får hoppas att det håller sig hela helgen igenom. :) Nu är det sovdags!




Södertälje i helgen

Dags för säsongens första Scandinavium kval. Åker upp till Södertälje imorgon med Marion och tävlar hela helgen. Nu drar alla tuffa Scandinaviumkval igång, lite ändrade regler i år då det bara är 10st som kvalar till Scandinavium istället för 16st. Blir riktigt tufft och det gäller att prestera på topp i vartenda kval om man ska ha en chans i år. Marion är iallafall i bra form och känns fin, möjligtvis lite pigg och något ofokuserad. Tänkte rida henne när jag kommer fram imorgon så hon får komma in en sväng på framhoppningen iallafall, kan vara bra eftersom jag går direkt in i Trophy kvalet på fredag. 

Inova i Scandinavium


Film Marion

Favvo Marion hoppa strålande hos Lisen idag och känns väldigt bra inför helgens tävlingar. Ren kärlek!
 

Nystart med bloggen

Kommer bli en liten nystart med bloggen här inom kort. I och med min nya sponsor så kommer den göras om en del. Ska på möte med de på onsdag och börja fixa hemsidan så att jag tycker om den och blir mer motiverad till att skriva. Nu har det bara blivit ett inlägg lite här och var när jag har haft tid och ingen rödtråd med träning och alla starter osv. Gillar inte alls konceptet just nu och ser verkligen fram emot en liten renovering, helt klart på tiden! :)

Fina Inova 5a i trestjärnig 140 i Arezzo, Italien. 

Träning imorgon!

Tillbaka till verkligheten efter helgen. Trimmat Crownie och Marion idag som båda två känns väldigt bra. Jobbade en del bommar med Crownie. Marion är dock väldigt pigg just nu när det börjat bli kallare och lite mer blåsigt. Ska iväg med henne till Lisen imorgon. Första träningen på länge eftersom Lisen fått barn osv. Ska iallafall bli jätte roligt! Var iväg med Inova hos Silvana en sväng idag och hon var superfin. Imorgon ska jag tillbaka för att checka Crownie innan träningen för Lisen. 


Vart försvann värmen?

Häst, häst, och ännu mer häst

Spenderat varenda minut de senaste dygnen med hästar samt hästfolk. Gabriel kom ner från Sthlm i fredags och sedan dess har vi iprincip varit i flyinge hela tiden. Kollade på 3 års auktionen igår där bland annat ett syskon till Marion auktioniserades ut. Vi var väldigt nära på att köpa henne som föl för nåt år sedan så det var kul att se hur hon löshoppade igår. Ett annat syskon till Marion är Lisen och Peders fantastiska Main Road som var 5a i 6 års finalen idag. Han är ju heeelt fantastisk och har utvecklats enormt senaste året. Min Grevlundafavorit är ju sedan tidigare Carat, och han blev årets segrare i 6 års finalen, så roligt! Den hästen ger en helt fantastisk känsla, en storfavorit hos mig. 

Utöver det har jag hunnit hem en snabbis och ridit mina hästar. Gabriel var snäll och hjälpte mig rida Crownie igår. Imorse var jag iväg med kunder från Norge och gjorde en liten tur i Skåneland för att prova häst. Så alla dygnets timmar har spenderats i samband med häst, allt är väl som det ska helt enkelt! :) Nu har Gabriel återvänt till Sthlm och en jobbnatt väntar. 

 Favvokillen Carat på Grevlunda 

Breeders

Breeders håller på för fullt. Jag har tävlingsledigt i helgen och tänkte tillbringa de flesta timmarna på läktaren i Flyinge. Tänkte åka dit imorgon fm och kolla 6 och 7 åringar. Alltid intressant! :)




RSS 2.0