På väg till Drammen!

Sitter i lastbilen på väg till Norge nu. Sitter i passagerarsätet för engångsskull, skönt att ha mamma med sig på tävling :) Det första mamma sa inför resan var: Det känns som det var längesen vi åkte långt.. Haha, no shit, Italien senast.;) 

Kommer fram i em någon gång och då ska hästarna ridas och till vetcheck. 



Bild från förra året i Drammen där Marion var placerad i stora tvåstjärniga 145 GP. 


Dagen före avfärd

Båda hästarna är nybadade och fina! Inova känns väldigt bra, Marion har ju varit ett stort experiment hela veckan och det är väl bara ta det för vad det är. Tror jag hittat ett bett som känns okej inför helgen men bara ridit på det 2 ggr och vi får väl se om effekten håller i sig över helgen.

Åker imorgon fm så vi hinner fram till Drammen innan vetchecken på kvällen, ska bara rida Crownie innan vi åker så det blir lite lagom. :)





En förvirrad Alma

Tränade även Marion igår. Tyckte egentligen hon började träningen ganska fint, hade bra känsla och hon hoppa väl. Dock blir hon alldeles för kort i nacken och jag har liksom ingenting framför mig. Så vi började experimentera med bett osv. Red henne på ett ponnyhackmore, halsen blev bra men jag tyckte inte alls om att rida på det bettet, man får ingen finkänslig kontakt och det känns som att man varken kan styra eller bromsa. Peder rider Sparven på det bettet och hon var likadan som Marion innan han bytte till det så han ville prova göra samma sak på Marion som han gjort med Sparven och hoppade därför upp. Tycker Peder red henne väldigt bra på det bettet, han är så otroligt skicklig. Fick hoppa upp efter igen och jag fick rida så likt Peder som möjligt, helt annan sits osv. Det kändes mycket bättre än innan men känns fortfarande som att Marion skulle leva sitt egna liv efter typ 3 hinder i rad. Just nu är jag väl bara mest förvirrad. Hade förväntat mig ett litet fint genrep och lite bra känsla inför Norge och är väl ungefär så långt ifrån det jag kan komma just nu. Ska försöka hitta något bett som jag får upp huvudet på henne, men samtidigt ha lite att säga till om (Förslag mottages tacksamt). Känns bra att åka t Norge om 4 dagar..... Helt lost, no shit.
 
 

Fantastiska Inova

Tränade på Grevlunda igår, fick hjälp av både Peder och Lisen. Började med att träna Inova som var såå himla fin. Har ingenting att säga om henne, hon är verkligen i superform och jag njuter varenda sekund på hennes rygg. Så fantastisk häst, tror aldrig hon varit så fin som hon är just nu!
 
 

Tuff dag på Grevlunda igår

Fantastiska Fendi såld igår, åkte inatt och självklart var gårdagen ganska så nedstämd på Grevlunda. Hoppas på att Steffi får ut några kommande stjärnor av detta, det är hon värd. Alltid lika tråkigt när sådana här unika hästar säljs men allting har ett pris. Känner dock väldigt mycket medlidande med Stephanie just nu, fantastiskt team var de. 








Långa dagar

Dagarna bara rusar förbi, hinner inte med någonting. Gick upp tidigt imorse och gjorde klart mina hästar, sen åkte jag till Grevlunda och red lite, var tillbaka hos mina hästar igen vid 8. Har nu tillbringat kvällen åt att klippa Inova. Det var den dagen liksom.. Hur man enkelt spenderar 15h genom att sitta på hästryggen och bakom ratten. Sovdags och upp imorgon bitti till Grevlunda igen för att träna mina hästar, sedan hem igen för att ta hand om Crownie, och sedan tillbaka till Grevlunda på kvällen för lite härligt fredagsumgänge. Där gick direkt 6h av morgondagen åt bilkörning, men det är det värt! :) Imorgon ska dessutom Inövas härliga uppfödare med när vi ska träna, jätte roligt! :)
 

 

Halvvägs t Österlen

Ridit mina hästar imorse, Inova fick ett härligt trimpass och kändes väldigt bra. Ska försöka hinna få med mina hästar  till Lisen och Peder imorgon och träna inför Drammen, Norge. Är halvvägs till Österlen nu och ska tillbringa resten av eftermiddagen på hästryggen. 




Gårdagen

Hoppade alla 5 hästarna hos Lisen och Peder igår. Carat gjorde mig minsann inte besviken och är fortfarande min favorit efter gårdagen, var helt magisk. Bara älskar den hästen, där snackar vi talang! Fick tyvärr ingen film på den men Steffi filmade i alla fall en runda på Main Road i början av passet, och även en liten film på Nabi, så det kan jag ju dela med mig av. :) 

 

Härlig dag!

Alla hästarna har gått jättebra idag. Red Main Road, Uncle Blue, Nabi, Carat och Fendi hos Lisen och Peder. Alla hästarna har faktiskt varit så himla fina idag, Carat är helt klart min favorit hittills. :) Var första gången jag red Fendi idag och självklart var det fantastiskt roligt, inte varje dag man får sitta på en sån talang. Så tacksam över möjligheten att sitta på så fina hästar. :) Red Marion och Inova när jag kom hem och de kändes också bra. 

Imorgon blir det hoppning med Grevlundahästarna och det blir nog en dag med både knäslut och mantag. Steffi hjälper mig iaf från marken imorgon så det blir perfekt. Blir så bortskämd med groom, proffshjälp och fina hästar där borta, grymt motiverande och lärorikt. Verkligen tacksam.

Magiska Fendi innan ridpasset

Man måste chansa för att vinna

Inova hoppa väldigt väl idag. Gjorde en chansning i omhoppningen och var lite för vågad. Jörgen Larsson och Niklas Arvidsson i topp och med tanke på att de är Sveriges snabbaste rallyräkor båda två så var det liksom allt eller inget som gällde i omhoppningen och det slutade med att jag var ett steg före Inova och fick tugga grus istället. Jaja, man måste chansa för att vinna. Friskt vågat, hälften vunnet ;) nu är det sov dags för imorgon är det tillbaka till jobb på Grevlunda igen. Blir tidiga mornar med tanke på att jag ska hinna ta mig till andra sidan Skåne först, och sitta på första hästen 8, men mig går det minsann ingen nöd på som får sitta på magihästar hela dagarna och få superhjälp. :)




Tävling idag!

Idag blir det tävling med Inova i Åstorp. Ska bara göra en lite lättare tävling efter alla stora klasser hon gått i år så det blir perfekt. Åker dit och hoppar en 130. :) Blir nog framåt kvällen så hästarna går i hagen och jag käkar frulle. Ska rida resterande hästar innan avfärd och försöka få min grå/gula häst vit. 





Jobb på Grevlunda

Varit och ridit 5 fantastiska hästar hos Lisen och Peder, är nu påväg hem för att rida mina 3. Jobbar lite på Grevlunda nu när Stephanie Holmén har ont i knät och ska rida så lite som möjligt. Alla hästarna är helt magiska och Steffi skrattade åt mig hur jag bara satt och log när jag red Main Road (Marions fina bror). Två andra favoriter är Uncle Blue (som vann breeders i höstas som 5 åring) och Carat. :)





Felfri grund och omhoppning i Elitallsvenskan

Första omgången av eliten gick idag. Laget bestog av mig, Sara Molvidsson, Anna Persson och Niklas Helsingius Måneschiöld. Alla var felfria första omgången vilket var riktigt bra! :) Sen var jag och Sara även felfria i omhoppningen, Niklas hade två ner och för att slå Flyinge så behövde Anna en snabb och felfri runda, dock fick hon ett ner. Så laget slutade på en 4e plats med 0 fel i grunden och 4 fel i omhoppningen. Marion hoppade super :)
 
 

Letar du häst?

Vet ett par hästar som är till salu så om något av detta verkar intressant så kan ni kontakta mig via mail: [email protected].
 
Bland annat:
11 årigt sto e. Nonstop- irco mena. Svenskfödd, 164cm. Tävlad 130.

10 årig valack. Tävlad 130.
 
En fin 4 åring samt en sen 6 åring.
 
En 5 åring e Tornesch - Bentley (purioso). Mamman startad svårhoppning. Startad 90cm på pay & jump.
 
En 9 årig valack e. Baloubet du Rouet, e. Cento. Vinst i 145 GP Internationellt förra veckan.
 
Och såklart min supernova :D 12 år e Irco Mena ue. Lucky Light, placerad 145.
 
 
Är även på jakt efter en enkel häst, valack, som är 6-13 år, startad 120. Max 100 000.
 
Maila mig om frågor och mer info. [email protected]
 
 
 
 
 
 
 

Film från träning

Tränade Marion för Pether idag som hoppade väldigt bra. Fick till en bra träning faktiskt. Försökt ladda upp film hela kvällen med får inte ihop det. Lägger upp sista rundan jag gjorde så ska jag jobba med att få upp resten imorgon. Den här hästen är ren lycka :)

 

Veckan

Onsdag: Träning för Pether med Marion
Torsdag: Jogga Marion och Crownie, trimma Inova.
Fredag: Tävling Elitallsvenskan Marion
Lördag: Jogga alla hästarna.
Söndag: Tävling Åstorp med Inova.
 
 

Home sweet home

Hemma igen efter härliga dagar i sthlm. :) Red alla hästarna igår kväll när jag kom hem, Marion och Inova fick varsitt hopp pass. Jobbade väldigt basic bara över ett räcke och en oxer med bom framför och bakom, bara fokusra på min anridningsteknik och att hästarna fick en chans att hoppa väl. Jag tycker båda två hoppade riktigt bra faktiskt! Lägger upp ett litet klipp från Instagram ;)
 
 

Trimmar

Trimmar på för fulla muggar i regnet. Ridit alla hästarna alla dagarna och de jobbar på bra. Ridit Inova och Marion 2 gånger idag och de känns faktiskt väldigt bra, Marion har lite mycket energi just nu bara. Ganska lugnt på tävlingsfronten just nu, rider Helsingborg nästa helg med Elitlaget och därefter rider jag Drammen i Norge sista helgen i april. Är så motiverad och tävlingssugen just nu, men passar på att ta denna lediga helg till att hälsa på pappa och mina bästavänner i Stockholm, det kan dröja länge tills nästa gång... Ska faktiskt bli väldigt roligt! :)
 
 Marion i Arezzo, vill tillbaka!
 

Vardag

Hästarna klarade resan hem väldigt bra och jag har inte märkt någon trötthet alls hos de. Inova fick två dagar i hagen när hon kom hem och nu jobbar vi på som vanligt igen. Marion fick 4 dagar i hagen, ska rida henne första dagen idag sen hemkomst. Rider Crownie varje dag nu som faktiskt känns riktigt bra, tycker om den hästen så mycket! Vill bara få igång honom och ut och tävla igen, men allt har sin tid. :)

Jag var nog den som fick största bakslaget efter resan, jag har mått dåligt i Arezzo på morgnarna men sen när man kom igång så har jag inte känt av någonting på dagarna. Nu när jag kom hem är jag däremot helt sänkt. Har fått bihåleinflammation och massa annat trams. Sover hela dagarna förutom timmarna i stallet. Har nog gått med det här ett tag men bara kört på, sen när jag kom hem och hann känna efter så fick jag en rejäl käftsmäll. Hoppas det går över så fort som möjligt! Nu blir det effektiv tid i stallet och rida alla hästarna innan jag återvänder till sängen igen. Ha en bra dag!




Mental träning

Alltid när jag är iväg på mental träning hos Andy så får jag väldigt mycket frågor om vad vi jobbar med, hur vi jobbar osv. Vi har ju jobbat främst med det mentala utan häst men även med mental ridning, dvs mental träning uppsutten. Det är så himla svårt att förklara allting då han använder sig av egna begrepp osv. Om han säger till exempel till mig att jag ska göra en Pre Action så vet jag precis vad jag ska göra, men det ligger ungefär 30min förklaring och föreläsning bakom de orden. Det gör det så svårt att förklara hur vi jobbar då allt är så himla invecklat och lite av ett eget språk på ett sätt. Men jag såg precis på Hippson ett klipp från kommande avsnitt av "Ryttareliten" där Andy jobbar med mental ridning med Charlotte, och det är även såhär vi jobbar uppsuttet. Så för er som frågat och är intresserade av vad vi gör så kan ni i alla fall få en liten bild av det här, tror det är ganska svårt att förstå när man inte är inne i hans system men här får ni i alla fall en inblick i vad vi håller på med. :) Det här ä ju som sagt bara ett klipp men i nästa avsnitt får man nog se mer av honom.
 

Hemma!

Åkte raka vägen hem från München till Sverige. Stannade ju i Berlin också på vägen ner men nu ville jag bara komma hem. Körde från München runt 3 halv 4 på natten och anlände i Sverige vid 17 tiden i tisdags. Körde på rätt bra med ett stopp på 10min. Hästarna står så bra i B-kortsbilen och verkar pigga efter resan. Båda hästarna var glada över att komma hem och de hann knappt in i hagen innan de rullade sig 3 gånger var, härligt! Skönt att vara hemma, samtidigt som det är lite tråkigt. Man har gått och sett fram emot den här tävlingen så länge och sen när man har varit där har tiden bara flugit iväg, så nu när man kommit hem känns det lite tomt. Jag är så glad och tacksam över att jag kunde göra denna tävling i år. Har varit helt fantastiskt och väldigt lärorikt.

 

Känns skönt att veta att jag klarade av att göra denna resa + tävling helt själv. Man får lite perspektiv på det hela när man är där. De flesta på dessa tävlingar rullar in med fantastiska lastbilar, hästskötare, chaufför, ev tränare, och sedan flyger ryttaren fram och tillbaka. Visst hade det varit bekvämt att ha det så men jag tycker det är skönt att ha allt i egna händer och göra allt själv. Jag är bara glad över att jag har möjlighet att genomföra tävlingen, och faktiskt klara av det relativt bra. Jag har i alla fall inte missat gå någon bana och kommit i tid till varje start ;) En sån sak som är det enklaste på en tävling blev helt plötsligt det största stressmomentet. Var alltid lika spännande att gå från banan, göra i ordning hästen, komma tillbaka till banan med hästen och få en chock på hur långt de kommit i listan. I Sverige har vi ju systemet equipe där man ändå kan följa tävlingen online i mobil men den möjligheten finns inte direkt utan internet utan det var en ren chansning. Allt har ändå gått över förväntan. Jag tycker faktiskt det är ganska skönt att veta att man kan själv, att man har allt i egna händer, det är en trygghet att veta att man inte är beroende av någon i dessa situationer. Gör man allt själv så blir allt oftast som man vill ha det. :)

 

Nu blir det några lugna veckor på tävlingsfronten, rullar vidare mot Drammen i Norge om 3-4 veckor. Men innan dess ska jag försöka komma igång med unghästen och tyvärr dra igång en försäljning av fantastiska Inova. Synd att man inte kan behålla alla hästar, men en rolig framtid väntar! :)

 

Hästarna tyckte det var skönt att komma hem :)

Bildbomb



Inova morgonpromenad i Berlin
 
Nervös mamma följer online

Olympiastadion i München


Toscana Tour tårta på 1,5m i diameter, från ryttarfesten.

Stora sandbanan

En av alla träningsbanor

Warm up. Den vänstra sidan är till stora sandbanan, den högra till gräsbanan.

Enda stället med wifi, lycka! Här satt jag och bloggade ;)
 
 
 
Indoor Arena, med alla nationernas flaggor i taket.
Världens största chokladbutik i närheten av tävlignsplatsen, heaven!


"Sjödelen" av stora gräsbanan, man ser inte så bra men det är en damm med broar och blommor mm.
En liten del av gräsbanan. (för stor för att fota)
 



 

Marion 135

Rallyräkan i farten! Känns som den här rundan gick lite snabbare, snabbare och snabbare. Och det visade sig ganska mycket på sista linjen där jag inte alls fick plats med mina 6 språng. Hade utan tvekan kunnat gå på 5. Menmen, planen går ut på att följas!

 

Film Inova 140


Film Marion 135


Sverige!

250 mil senare, finally! Haft fantastiska veckor i Italien, helt klart värt varenda timme bakom ratten. Fina tävlingar, fantastiska hästar och härligt umgänge. Grymt motiverande!




RSS 2.0