Besök imorgon!

Imorgon får jag och hästarna besök av två trevliga tjejer som ska leverera lite produkter som jag ska prova ett tag framöver, om allt går som det ska så kommer det troligen inledas ett samarbete lite senare men det berättar jag mer om då. Det ska iallafall bli roligt med lite förändring! :)


Göteborg Horse Show


Dagens ridpass

Jobbade fina Inova lite lätt över tre klossar på medellinjen som stod på en s-båge. Hon var såå himla fin, känns verkligen superbra med henne för tillfället och jag hoppas att hon håller sin fina form till SM nästa helg! :) Hon är så otroligt positiv till allt jobb nu när vi kommit hem efter Göteborg, kanske fick hon en kick av ärevarvet? ;) Iallafall så verkar hon lika motiverad som jag och är helt fantastisk att rida nu! Det finns inte någon tendens till någon spänning eller liknande, hon är avslappnad från topp till tå! :) Jag bara njuter!

Zeta promenerades, fick biolightbehandlingar och en ordentlig rykt. :) Inova fick massage i 30min och tyckte det var hur mysigt som helst, fantastiskt att hon uppskattar det så mycket. :) Massören sa iallafall att hon fått stora fina muskler som var väldigt avslappnade, hon hittade inte något område som var lite stelare utan hon var superfin överallt! Hästarna fick mycket kvalitetstid idag och det är de minst sagt värda! :)


Inova får biolight
bilden är ej från idag.


Förändringar på gång!

Det är både små och stora förändringar på gång men det är bara till det positiva, ser fram emot en rolig och spännande framtid! :) Men mer om detta senare....



Prisutdelning!

Har fått en film från prisutdelningen i Göteborg, den är filmad på en Ipad, därav formatet. Filmen är ganska lång men jag rekommenderar er att se sista sekunderna när Inova går ut från banan när jag höll på att trilla rätt in i ryttarläktaren, haha!


Mäktigt!


Dagens ridpass

Trimmade Inova idag som var ganska laddad. Jätteroligt att rida henne då eftersom hon är så på bakbenen av sig själv, jobbade mest basic, dvs. En hel del skolor, tempoväxlingar, övergångar, förvänd och byten i vartannat, you name it! Hon var iallafall superfin och hon känns så otroligt pigg och fräsch nu, roligt! Skönt att man iallafall har en häst som håller planen. :)

Promenerade Zeta i ridhuset så jag kunde hjälpa Julia samtidigt (Hubbe såg jättefin ut)! Zeta var lugn och fin, hon fick även biolight idag.

Imorgon ska Inova få trimmas med lite bommar. Zeta får biolight imorgon också och Inova får massage. :)


Längtar..

Längtar tills min fantastiska Marion Zeta får komma ut och lufta sig igen...


Backstage ;)

Har fått in massor med bilder vilket är jätte roligt! :D Väntar med att lägga upp de bilderna lite och börjar med våra egna bilder som vi tagit "backstage" ;)


Inova har anlänt!


Uppstallningen


I väntan på besiktning, jag sover ;)


Bloggpaus ;)


Besiktning i arenan, Denise Nyberg.


Trimmar i arenan


Taktikar med Pether Markne och Henrik Lannér


Hotell-utsikten över Scandinavium!


Knoppad och fin av Evelina Falkestam


Mamma och Inova under bangång (fotad av Evelina)


Bangång med Niclas, fokus ;) (bild lånad av GHS)


På väg från framhoppning, mot tävlingsbanan. (Fotad av Niclas Haking)


På banan! (Lånad från GHS)


Dagens ridpass

Började dagen med biolightbehandling på Zeta. Sen skrittade jag Zeta i drygt 50min, hon har förövrigt tappat varenda muskel i rygg och hals vid det här laget.. :/ Hon var iallafall väldigt snäll och lugn.

Sen red jag Inova som var ganska pigg idag. Hon har tagit det jätte lugnt medan jag varit iväg så hon var ganska ofokuserad emellanåt, hon hittade mer saker att titta på inne i ridhuset än i Scandinavium haha. Hon var iallafall fin och jag jobbade ett kort men effektivt pass med mycket basic. Skrittade ut i 30min efter. :)


På väg hem!

Sitter på tåget på väg hem nu och har drygt 2h kvar. Imorgon ska Inova joggas och båda ska få biolightbehandling. Helgen har varit sjukt grym och lärorik och jag åker ju dessutom hem med en fin rosett i väskan! :D Har massa bilder som läggs upp på bloggen imorgon! ;)

Bangång!

Jag har precis gått banan t världscupen, själv hade man ju inte kommit över ettan.. ;) Hinderna är gigantiska men inga jätte konstiga distanser. I princip alla räcken ligger på maxhöjd men jag skulle tippa på att de flesta nedslagen kommer sista linjen, men det visar sig! :)

I väntan på YR-Finalen!

Har precis sett finalen av "lilla rundan", Simon Delestre vann och Angelica tvåa. De delades precis ut ett pris för bäst prestation i helgen speedklasser, det vanns utav Nina Fagerström som tillsammans med Mouse har vunnit 2 klasser, fått en andra plats och ännu en placering under helgen! Nu ska några toppryttare rida fjordhästar och sen är det Young Rider finalen där jag hejar på Karl-Philip, Amanda och Stephanie, tror stenhårt på allihopa även fast Steffi är min personliga favorit! :) 

Teamet har lämnat

Nu har Inova, Niclas och mamma åkt hem men jag är kvar hela helgen. Sitter och tittar på sista hoppningen för idag som är en 145cm, tidigare idag har det varit en 150 och en massa dressyr. Imorgon börjar Young riderna, spännande! :)

Film

Filmen från imorse när vi var nolla och 3a :)


Inflyttad!

Nu har vi precis lämnat Inova hos några vänner i närheten där hon ska sova inatt. Nu ska vi äta mat och titta på 150cm :)

Missvisande resultat

Egentligen en ganska bra runda men Inova var väldigt trött nu på kvällen och jag blev lite passiv in i trekombinationen, där alla fel kom. Fick 16 fel+några tidsfel. Trekombinationen stog på båge där det var antingen 7 eller 8 ut på båge. Red på 7 och kom lite väl långt ut i bågen och hoppade a hindret lite snett vilket resulterade i en rivning på A och att vi helt enkelt missar B.. -.- Tar om trekombinationen och river ut. Alltså var det en liten miss från min sida som ledde till 12fel.. Resten var jättebra men hon var som sagt väldigt matt, fick ett skit nedslag på sista hindret också. Jag är lite besviken på mig själv då det bara var en detalj som inte stämde men både jag och Niclas är ändå otroligt nöjda med dagen och det har varit riktigt roligt! :) Det bästa var nog Inovas utbrott på ärevarvet imorse när jag höll på att ramla av, haha! :)

Clinic Ludger Beerbaum

Nu är det samling med landslagsledningen då vi ska titta på en clinic för Ludger Beerbaum tillsammans. Allt flyter på fint och Inova har fått komma ut och gå lite. :) ikväll går finalen och startordningen är efter resultatet i kvalet så jag går ut som tredje sist, alltså nr 13 :)

Nolla och 3a

Superfin runda! Nolla och 3a, Inova kändes jättefin så nu är det bara ladda om till finalen ikväll! :)

Godmorgon!

Jag bloggar iprincip bara från mobilen i helgen och jag kommer därför inte kunna lägga upp så mycket bilder. Men jag har massor med bilder som kommer upp när jag kommer hem så ni behöver inte vara oroliga ;)

Snabbinlägg!

Ska snart ut och käka så skriver bara lite fort.. Trimmade Inova i arenan nu på kvällen och hon kändes superfin! Riktigt skönt! :) Pether och Lannér tyckte också hon såg fin ut och vi fick ett bra samtal efteråt. Annars så kändes Inova väldigt fokuserad trots att det var typ 30 hästar i arenan (bland annat RGB och Angelica A ;) ) Dock märks det inte att man är så många då det är hög nivå och alla har mer eller mindre koll på sina hästar. :)

Besiktigad och klar!

Nu är Inova besiktigad och hennes pass är taget för stämpling! :) Om 40min är det ridning i arenan. :)

30min kvar!

Har precis ringt till de som är ansvariga för ankomsten, man skulle ringa 30min innan så de vet när man anländer så de kan ta emot oss och hjälpa till att lasta ut allt. :) Så nu är det inte långt kvar tills vi är på plats! :)

På väg!!!

Nu, äntligen, är vi på väg mot Scandinavium och Göteborg Horse Show! Det ska bli en fantastisk upplevelse och jag ska ta in och lära mig av vartenda litet intryck! Bara att få rida in på en sådan arena ska bli häftigt, utöver det så är det så otroligt mycket bra ridning och bra ryttare att titta på, inte minst världscupen på söndag!

Jag har nått ännu ett mål med att ta mig dit och nu ska jag bara njuta av att vara på plats! :) Jag ser det som en stor erfarenhet och en häftig upplevelse så nu ska jag verkligen ta vara på alla intryck och all lärdom. Jag ser fram emot en fantastiskt rolig och lärorik helg! :) Nu kör vi!


Stjärnan stannar hemma med Julia. :)


Dagens ridpass

Som bestämt så trimmade jag Inova i ridhuset idag med samma övning som jag och Niclas gjorde i söndags, bara lite bommar. Inova var ganska ofokuserad i början då de sprang ungar på läktaren, hästar longerades och stora ridhusporten stod öppen.. Men inför Scandinavium så tyckte jag nästan att det var bra då jag verkligen vill få henne fokuserad på mig så hon inte går och tittar på allt runt omkring. Hon var ganska spänd i början när hon fokuserade på allt annat men när hon väl hade fokus så var hon jättefin! Hon var verkligen på bakbenen hela passet och satte under sig ordentligt! Hon känns ändå fin inför Scandinavium så det känns faktiskt bra! Sista ridpasset hemma innan torsdag, för imorgon blir det arbete i arenan istället! :D

Hade även träning för Julia (samma övning) på en lite grinig Hubbe idag, Julia gjorde ett bra försök men tappade tålamodet och bad mig hoppa upp så jag trimmade honom ett tag också. Blev mycket bättre i slutet! :)

Nu är allt äntligen fixat och klart! Inova är badad, solad och flätad, lastbilen är packad och jag är redo! :) Blir en tidig morgon imorgon, klockan står på 05.30 och då är det bara åka ut och hämta Inova. Vi ska åka från stallet vid 7 så vi hinner innan köerna i stan. Det här ska bli såååå roligt!!! :D


Klar, i stallet

Klar i stallet, bara min packning kvar! Först blir det lite mat i magen och sedan blir det packning för mig.. Är borta onsdag-söndag och ska försöka packa så lite som möjligt ;) Nu är det maaaat! Det går åt pipsvängen att blogga med appen så det blir inga bilder nu ;)

Morgondagen

Imorgon blir det en lång dag.. Slutar vid halv 1 och rör mig då ut mot stallet där det ska mockas, fixas mat, promeneras i 50min, trimma Inova, träna Julia, bada Inova, Sola Inova. Sen kommer mamma ut med lastbilen och då ska allt vara putsat och lastbilen ska packas. När detta är gjort så är det bara åka hem och börja med min egen packning... Ingen ro, ingen vila! ;)


Vilodag

Hästarna fick vila idag så jag gick väl i ca 2h sammanlagt.. Var dessutom och gick i en stor hage med Inova som hade det lite enklare att hålla upp tempot i den höga snön, haha. Annars så har dagen flytit på fint och jag vill passa på att tacka för alla gratulationer, har fått över 200 gratulationer på FB så tack så jätte mycket! :D

I övrigt så har jag all planering (tex. hotell, biljetter och hemfärd) inför Gbg klart! Skönt! Nu ska jag bara få koll på packning och att allt fungerar på hemmaplan också! :)


Födelsedag!

Fyller 18 idag! Dags att ta tag i körkortet... Sitter hos frisören nu och ska åka ut till hästarna med mamma ikväll :) blir en lugn dag för Inova idag. :) Åt middag med pappa igår, mycket mentalt och vettigt snack. :) Det här blev bara ett snabbinlägg..

Dagens träning

Träningen gick som sagt bra idag och det här var verkligen precis vad vi behövde inför Scandinavium. Övningarna ser ni på filmen nedan. :)


Planering framöver

Håller på att ladda upp film från träningen men det går inte så fort så tänkte skriva lite om veckan som kommer under tiden. :)

Måndag: Inova får en lugn dag. (Jag fyller 18år!!)
Tisdag: Jobba lite bommar, har fått en övning av Niclas.
Onsdag: Åker till GHS tidigt, är nere vid 1-2. Besiktning vid 4, trimma i arenan vid 5 där även Pether (Markne) och Henrik Lannér är på plats. Niclas ansluter senare under kvällen.
Torsdag: Förklass kl 11, 135cm. Final kl 18, 140cm. Mellan klasserna ska alla 16 juniorerna+ landslagledningen titta på en Clinic med Ludger Beerbaum. Vi åker med Inova till Ingvarsson på kvällen.
Fredag-Söndag: Mamma åker hem med Inova på fredagen, jag stannar kvar resten av helgen med några kompisar! :)

Jag har verkligen en jätte rolig vecka framför mig! Jag ska fylla 18, njuta av att rida i Scandinavium, titta på Världens Bästa Ekipage och umgås med massor av vänner! Kan inte bli annat än fantastiskt lärorikt och roligt! :)


Om 3 dagar är vi på plats! :)


Fantastisk träning!

Oj vilken bra träning idag! :D Inova hoppade helt otroligt fint, jag red bra och Niclas var väldigt nöjd! Precis en sånhär träning vi behövde inför Scandinavium! :) Efter halvtråkig ridning i fredags så kändes det här verkligen jättebra. Lättnad!
Skriver mer och lägger upp en liten film ikväll.


Hon kan om hon vill! :)


Godmorgon!

Sitter i lastbilen på väg till träning för Niclas. :) vi har bara 10min kvar så vi var uppe ganska tidigt imorse, klippte förresten Inova igår och hon blev jättefin! Invigde min nya klippmaskin som är superbra! Så det kan hända att hon är lite piggare än vanligt idag men det lär vi ju märka! ;) Ser verkligen fram emot veckan som kommer, tror ärligt talat att det kommer bli den roligaste veckan hittills! :D lägger upp en planering för kommande dagar när jag kommer hem. :)

Återigen nolla!

Världens bästa Brownie var återigen nolla i Lätt A med duktiga Sanna! :) De har startat två klasser än så länge i år och har varit nolla i båda, nu är de dessutom kvalade till msv. Bra start på året! :)


Browns Way 
Msv A i Skästa


Snöras!

Tjoho, nu har snö-raset börjat! Väldigt svårt att rida i ridhuset dock men jag måste nog säga att det är lite av ett vårtecken! ;)

Red Inova i ridhuset idag och det var lite halv-galet och ofokuserat eftersom det lät som att hela taket skulle rasa in emellanåt... Inova fick iallafall ett lugnt pass idag så travade och galopperade i typ 15min, därefter blev det skritt ute. Ska iväg och träna imorgon också (tränade ju igår) då jag behöver två träningar nära inpå varandra, men imorgon blir alltså sista träning innan Scandinavium! :)

Zeta var också galen idag på grund av snöraset men som tur var så satt jag inte på ryggen idag ;)


Fin häst i ösregn


Till Salu Dyon tävlinsmapp

Jag har en gång i tiden vunnit denna fina tävlingsmapp från Dyon. Den är helt oanvänd! Hör av er om ni är intresserade! :)







Fack för tex. ryttarlicens, grönt kort, pennor. Det finns även två stora fack till hästpassen.


nostalgi

Hittade en film från förra sommaren när jag tränade M1 för Niclas, fina hästen! :')
Skönt att se att det har hänt lite med ridningen på 1.5 år.. ;)


dagens ridpass

Ridskolehästen: Det gick över förväntan, den var faktiskt riktigt fin emellanåt men lite väl springig och ostadig i övergångarna men annars så gick det bra!

Zeta: Skrittade ut i solen med en väldigt glad Zeta, vi var nere i lite diken och vände men annars så gick det bra. hon är ju lite laddad nu så man är glad så länge hon har fyra hovar i marken ;)

Inova: Hoppträning för Niclas, gick väl okej. Vi hoppade lite bana och Inova hoppade helt fantastiskt! Hon har blivit så himla fin och explosiv! :) Dock tycker inte jag att min ridning var på topp idag, lite slow på att ta beslut och det känns som att jag fastnar i svängen och inte riktigt kommer till den ridning jag vill.. Jag är nöjd med Inova iallafall och Niclas tyckte att hon blivit fin i kroppen och som sagt hoppade superfint idag! :)


2 av 3

2 av 3 hästar ridna, 3 hästar-3 ställen lite väl mycket bil idag ;) Jag är iallafall på väg till Fornboda med Inova för det är träning för Niclas på schemat! :) Det ska bli jätteroligt, jag har inte tränat på jättelänge så det är välbehövligt! :)

Trasig dator..

Min dator har råkat bli trampad på och fungerar inte längre... Alltså blir det främst mobilbloggning ett tag framöver..

Idag ska jag först till Gustavsberg för att rida med skolan, känns lite waste men det är bara två gånger under hela året så det är ganska viktigt att vara med på om man vill ha bra betyg i Specialidrott. Man får ha med egen häst men jag vill inte ta Inova då hon har ett eget upplägg inför Scandinavium, men det blir väl skönt att rida en ridskolehäst i stenhård allroundsadel ;) Lite variation skadar ju aldrig ;)

Sen drar jag vidare mot mina hästar där det blir hoppning för Inovas del så det blir roligt! :)


Min dröm häst


Dagens ridpass

Trimmade Inova idag som var så himla fin! Fick till ett riktigt bra pass och Inova var klockren från börjar till slut! Jobbade mycket basic med fokus på sidförande idag. Hon känns verkligen så fantastiskt fin och det känns verkligen jättebra med henne nu när jag själv endast lägger fokus på Inova och försöker ge henne bra förutsättningar hela tiden. Imorgon är det hoppning för hennes del så det blir roligt! :)

Zeta promenerar som vanligt.

image description


Dagens ridpass

Jobbade med bommar idag med Inova, hade en långsida med tre galoppbommar/16.5m/räcke/16.5m/tre galoppbommar. Red på 5 steg mellan bommarna och det lilla räcket som låg på 60-70cm. Jobbade bara basic med att hitta rytmen och lämna plats till varje bom. Linjen kom väldigt fort ur sväng vilket är bra då jag behöver öva på att rida ur sväng och inte fastna i svängen. Inova var jättepigg och lycklig, bockade och busade hela tiden, haha. Jag tycker det är roligt när hon är så här för det händer inte så ofta, men idag var det ett riktigt lyckorus. :) Hon var försiktig och hoppade väldigt väl hela tiden även fast det var lågt, jättefin! Hon känns så himla fräsch och fin för tillfället :)

Jag hade även träning för Julia idag som fick göra samma övning som Inova, det gick jättebra! Både häst och ryttare var duktiga. :) Marion skrittades glatt i 35-40min. :)


Lite roligt! ;)


Svar på kommentar

Hej!
Vilken dag/klass rider du? Jag är där alla dagar så kommer fota dig då :D
Svar: Jag rider "morgondagens vinnare" som går torsdag förmiddag och torsdag kväll (finalen). Vad roligt! Det uppskattas! :)

hej! kul med ghs!!!! Grattis! hade du valt zeta om hon hade varit frisk till ghs? eller hur tänkte du där? har du ridit på nån så stor arena som de är i scandinavium tidigare? är du nervös? många frågor :) stort lycka till!
Svar: Tack! :) Ja, jag hade faktiskt valt Zeta då. Jag har tänkt fram och tillbaka enda sedan tidigt i höstas vem jag egentligen skulle välja om jag kvalade. I början så hade jag tänkt ta Inova, då jag tror att hon blir till det bättre i en arena om man jämför med Zeta som jag tror skulle bli väldigt spänd.

Men efter att ha hoppat 3st 140cm (endast elittävlingar) med Zeta och inte haft mer än ett ner så känner jag mig så himla säker med henne. Zeta är alltid spänd första klassen men eftersom det är en förklass och en final i GHS så kändes det bra. Om det däremot bara hade varit en klass hade jag nog valt Inova då hon är lite stabilare i psyket. Sen har jag och tränarna högre uppsatta mål med Zeta, och för att nå de så skulle hon behöva gå GHS och få rutin i större arenor.  Men nu "slapp" jag ju välja häst och jag hoppas, och tror som sagt att Inova blir till det bättre i större arenor.. Men det får vi se! ;)

Nej jag har aldrig ridit på någon liknande arena men det ser jag verkligen fram emot! :) Än så länge så är jag inte nervös men det kommer nog när det närmar sig. Dock tror jag att jag hade varit mer nervös om jag hade haft Zeta då jag hade haft högre krav och mål med tävlingen men nu ser jag det framför allt som en upplevelse där vi ska få rutin och erfarenhet (både jag och Inova) men självklart har jag som med alla andra tävlingar mål för Inova också! :) Stort Tack! :)


Planering

Sitter och pluggar för fullt och ska t skolan om ett tag. Drar ut till stallet senare i eftermiddag, idag så ska jag rida lite bommar med Inova och Zeta fortsätter skrittas.

Nu har jag förresten fått ryttarmeddelandet till Göteborg. 
Onsdag: Vi åker ner onsdag morgon så vi är där vid 2. Sen är det besiktning kl 4 i arenan och vid 5 så är det träning för Pether (Markne) och Henrik Lannér i arenan. Såklart anländer även Niclas :)

Torsdag: Första klassen startar vid 11.00, det är en 135cm hoppning i bed A:0. (Denna klass avgör startordningen i finalen) Finalen rids i en 140cm hoppning som går vid kl 18.00, den går i bedömning A:1a.

Hästarna måste lämna senast 20.30 på torsdag kväll för att ge plats till YR som tävlar senare under helgen. Vi stallar då upp Inova hos Fam. Ingvarsson en natt och åker hem på fredag istället. :) Jag kommer ev stanna några dagar till men det är inte helt säkert än men man vill ju såklart se Världscupen! :)


Mina hjälmar

Får mycket kommentarer om vad jag har för utrustning och vill påminna om att jag har en kategori med utrustning så kika in där om ni tycker att jag skriver för lite om det ;) Tänkte iallafall göra ett inlägg om mina hjälmar.

Till vardags rider jag i min GPA Speed Air, Tone in Tone. Jag är jätte nöjd med den. Den sitter bra och är väldigt skön. När jag köpte den funderade jag mellan de vanliga svart/silvriga men kom fram till att det var lite tråkigt eftersom nästan alla har de. Så därför fick det bli en svart tone in tone istället och det ångrar jag verkligen inte :) Jag är som sagt jätte nöjd med den! Jag har haft den i ca 3år och den håller hittils! ;)


Sen har jag en ganska ny hjälm som jag endast använder på tävling och träning, det är en Samshield hjälm. Jag fullkomligt älskar den här hjälmen och jag tycker det är den snyggaste hjälmen på marknaden, sen är den även skön vilket är ett plus. ;) 
 

 

 


Snabba svar

Hej tjejen! Har du "döpt om" Zeta till Marion nu? ;-) Stort grattis till Scandinavium platsen! Vad kul! Kram
Svar: Jag har faktiskt väntat lite på den här frågan, haha. Hon har alltid kallats Marion, (förutom hos Malin där hon kallades Myran) och själv så säger jag oftast Marion, det är iprincip bara på bloggen jag skriver Zeta. I stallet kallas hon Zeta men på alla tävlingar och allt så säger alla Marion. Så jag säger alltså både och, beroende på vem jag pratar med men så här efter tävling så blir det enkelt Marion då man sagt Marion under hela helgen. Lite förvirrande men så är fallet ;) Tack! Det ska bli en fantastisk upplevelse! :)

hade bara tänkt fråga dig en liten sak :) har du någonsin varit rädd för att hoppa högt? har du några tips på vad man ska tänka på eller så ?
Nej det har jag faktiskt inte, jag är tvärtom och tycker snarare att det blir roligare desto högre hinderna är. Svårt för mig att veta då jag inte vet vad du har för häst/hästar men skulle gissa på att det handlar om tillit mellan dig och hästen, men som sagt svårt för mig att avgöra. Enklast är nog att prata med din tränare och lägg upp en plan hur du ska "övervinna" det succesivt. :)

Hur brett har ni i solariespiltan?
Jag vet faktiskt inte riktigt men det är ganska smalt, kanske 2m.

image description


Information

Senast igår skulle man skickat in vilken häst man valt att delta med i Scandinavium så det är gjort och idag får vi information om allt kring Göteborg Horse Show, ryttarhotell, band, ankomst och avfärd mm. Spännande!


om 9 dagar kommer jag rida in på denna arena, mäktigt!


Kvällspromenad

Är ute och går med Marion nu på kvällen, har gått i 20min nu men vi ska gå ett tag till. Red Inova innan som kändes jättebra! Hon kändes inte alls stel utan istället helt loss och fin i alla gångarter. Red henne i lite olika form idag, varvade mellan hög och väldigt låg form i alla gångarter, och något som är väldigt självklart för mig, att hästen ständigt går i den takt och tempo jag vill oberoende form, hästen ska varken öka eller minska bara för att man jobbar den i en tex. Lägre form. Jag är noga med att verkligen kunna ha hästen där jag vill hela tiden så jag lätt kan använda mig av variation i min vardagliga träning.

På väg t stallet

På väg ut t stallet nu, ska rida igenom Inova efter helgen idag, sen ska hon få några dagars återhämtning. Jag vill att hon ska återhämta sig ordentligt nu inför Scandinavium, för mellan Scandinavium och SM är det bara en vecka så då blir det kort återhämtning och mycket träning. Har mycket att göra kommande dagar och bloggen kommer inte vara prioritet men ska försöka skriva något inlägg om dagen, får göra lite tidsinställda ;)

Bilder från Borås


Morgon-promenad

 
En liten del av alla lastbilar + Heeds gråa lastbil till vänster som började brinna.
Till höger ser man en liten del av framridnings-ridhuset.


Kvällspromenad, marschaller över allt!



Bilderna nedan är lånade från Stina!

 
Tävlingsbanan, från ryttarläktaren.


Massa lyx på ryttarläktaren, frukt, jordgubbar och dricka (bla. Vitamin Well) :D

 
Amanda, Kelly och Sissela käkar lite jordgubbar


Många promenader blev det. :)


och medan jag och Inova var på äventyr så fick Marion massa kärlek av Julia. :)





Hemma!

Ligger i soffan och har precis ätit en god middag med familjen. När vi var tillbaka i stallet så blev det en barbacka-skritt med Marion i 40min, lite vågat då det var andra dagen jag satt på henne på typ en månad men hon höll sig fint i skinnet! :) Inova fick gå ut i hagen och rulla sig och ta det lugnt idag. Hästarna blev jätte glada av att träffas igen, finisar! :)


Snart hemma!

Resan rullar på bra och vi har ungefär en timme kvar tills vi är hemma, skönt! :) Sitter och följer lite olika tävlingar på Equipe, såklart alla vänner som är kvar i Borås men även en regional ponnyhoppning i Södertälje där några andra är, bland annat bästa Brownie! :) Han var precis nolla i årets första start i Lätt A med sin nya ryttare, jätte roligt att det går så bra! :)


Browns Way
Gagnef msv A


KLAR FÖR SCANDINAVIUM!

Gjorde en halvbra runda på Inova idag som var väldigt matt vilket ledde till alldeles för många nedslag, inte så konstigt med tanke på hur veckan har varit.. Ingen optimal uppladdning med kolik, dvs ingen mat och näring förrän i torsdags så jag kan helt enkelt inte kräva att hon ska prestera lika fint som vanligt. Oavsett så har min fantastiska Marion Zeta kvalat till Scandinavium trots att hon endast startat 3 av 5 kval! Jag har möjlighet att välja Inova i Scandinavium, vilket jag såklart gör, men Zeta fick iallafall hjälpa sin kompis en bra bit på vägen och jag är såååååå otroligt glad! Nu blir det bara att träna ordentligt för nästa tävling blir Göteborg Horse Show, mäktigt! :)


God Natt!

Har äntligen landat i sängen efter en låång dag, avslutade en bra och rolig dag med en trevlig middag med Sissela (Smith), Kelly (Schild Berglind) och CO. ;) Inova har fått promenera nu på kvällen och verkar allmänt nöjd och glad! Vi startar som nr 59 imorgon i den andra delen av 140cm, så vi får lite sovmorgon imorgon vilket är behövligt. Börjar morgondagen med en date med Kelly kl 8 vid frukosten, då är det bara dags att ladda! God Natt!


Fin runda!

Hoppade 130cm imorse och det kändes verkligen bra! Rev ettan och tvåan då jag inte riktigt var igång från början men hittade bra distanser och var klar tid hela tiden. Hittade samma gamla vanliga flyt och känsla vilket känns väldigt bra! Inova känns också fin och hoppar väldigt väl! Nedslagen gör ingenting idag, förhoppningsvis så blir hon bara lite extra försiktig imorgon. :)

Framme!

Resan har gått bra och Inova har fått en härlig kvällspromenad. Nu är alla mätta och glada och det är dags att dra sig mot kudden. Tävlingarna börjar vid 7 imorgon och innan dess ska jag ha gått banan, sen startar jag som ca nr 70, vi börjar helgen med 130cm. God Natt!



En timme kvar

Har åkt förbi Jönköping nu så vi har en timme kvar. Jag har ju redan ridit och hann även putsa innan vi åkte så vi behöver bara packa in allt och gå en promenad med Inova när vi kommer fram, skönt! :)


På väg, igen!

Då var det dags för tävling igen och vi har precis påbörjat resan mot Borås Grand Prix! :) Tur att man hann hem 3 dagar och vila upp sig ;) Ny tävling, nya tag! Är extremt sugen på en revansch nu och Inova känns trots allt fin! Red henne innan vi åkte och hon verkar pigg och glad igen så nu är det bara köra! :)


Godmorgon!

Jag håller på att packa för fulla muggar och nu är det minsann dax att tagga till!
Nu kör vi!


Svar på kommentar

Kör några snabba svar nu på kvällen.

hej alma!
hur bor ni på tävlingar? har ni lastbil?
lycka till! :)
Hej! Vi har en B-korts lastbil men vi bor inte i den, vi bor på hotell. Tack! :)

Vilken dag går ghs kvalet? :)
Lördag.

Hej! Tar du med dig Zeta till Borås? :D
Tyvärr inte, på grund av skada.

Hur tjocka täcken kör du på nu? Jag gissar att de är helklippta? :)
Ca 600-700gram på båda, Zeta är nyklippt och Inova är också klippt, dock inte nyligen. ;)

Hej Alma! Vad får dina hästar för foder? vad har du för utrustning? har du syskon eller är du ensambarn?
Hej! Inova äter 10kg hösilage, 1kg havre och 3 kg Fiber XL om dagen. Zeta äter 10kg hösilage och 4kg Fiber XL (1kg Fiber XL för tillfället pga vila.) Utöver detta B och E vitamin + mineraler till båda hästarna.
Jag har en bror som är två år äldre än mig.

Utrustning svarar jag på separat, några önskemål om vad för utrustning jag ska börja att berätta om? Min eller hästarna? Säg även gärna mer specifikt tex. Träns. ;)


Dagens ridpass

Skrittade uppsuttet idag på min lilla bruna och hon är verkligen liten :P Jag har inte suttit på henne på en månad så det var faktiskt mysigt! Dock lite kallt när vi skrittat i 45min men hon lugn idag och det märktes på henne att hon blev glad när sadeln kom fram igen, hon är minsann en glädjespridare. :)

Inova var mycket bättre idag och hon verkar helt som vanligt med magen, skönt! Hon var fin när jag red också och tog ut steget bättre idag och jobbade med hela kroppen, dock något stel fortfarande. Jobbade henne bara lite lagom med tanke på att hon inte fått så mycket näring men imorgon ska hon äta som vanligt. :) Inova fick sola i 40min idag och massage på det+ back on track i natt.

Efter lite velande fram och tillbaka så har vi bestämt oss för att ändå åka till Borås imorgon. Det är en väldigt viktig tävling, det är femte och sista Scandinavium kvalet och jag ligger fortfarande på kvalplats men måste ta lite poäng i helgen för att behålla den. Vi har dessutom redan betalat allt och då kan vi lika gärna åka, dock får vi se lite hur vi gör med klasserna. Hon skulle egentligen gå 130, 140, 140. Nu åker vi endast dit för kvalet och kommer inte starta 140cm på söndag utan hoppar endast 140cm på lördag som är kvalet men går in och hoppar en förklass i 130cm på fredag (kanske bara några språng beroende på hur hon känns). Jag rider henne imorgon innan vi åker och även fredag morgon för att känna hur dagsformen är. Vi kommer oavsett inte hoppa mer än två klasser i helgen och det blir alltså 130cm på fredag och 140cm på lördag. Detta känns som en bra plan att utgå ifrån och nu är det dagsformen som får avgöra! :)


image description


Turen är inte på min sida

Har haft en totalt värdelös dag, jag orkar verkligen inte mer just nu.. Det börjar med att jag ska ta bussen till stallet som brukar ta max 50min, dock tog det 2.5h, riktigt surt.. Sen när jag kommer till stallet så verkar Inova lite hängig men jag joggar henne lite ändå och hon var lite halv knackig (fruktansvärt deppigt) så jag avslutade ganska snabbt och skrittade ut i skogen istället. När jag ställt in Inova i boxen så får hon ett kolik-anfall (ännu mer deppigt). Som några av er vet så fick min förra häst kolik och dog så jag klarar inte av att se när hästar ligger ner och framför allt inte ordet Kolik. Veterinären kom ut och tittade på henne och efter några promenader piggnade hon till, dock ingen avföring. Mamma fick rycka ut med lastbilen och vi lastade henne och körde några varv för att få igång magen två gånger- positivt resultat x2!

Vi var kvar i stallet några timmar extra för att hålla koll på henne och när vi åkte så mådde hon fortfarande bra! Vi slapp iallafall sedering och allt som har med karens att göra, tur i oturen... Hon får endast äta 1 kg hösilage/mål ikväll och imorgon och ingen krafft, bara betfor, så det är väl ingen optimal uppladdning till tävling direkt, och jag hoppas innerligen att det "knackiga" när jag red hänger ihop med koliken och att inga fler kolik-anfall uppstår...

Red inte Zeta idag eftersom jag ville ha koll på Inova så Zeta fick helt enkelt hänga på Inovas alla promenader.

Allt är verkligen extremt segt för tillfället och jag börjar verkligen undra när turen ska vända... Men det sägs ju att motgång ger framgång..


min finaste stjärna


Mot stallet

Kollektivtrafiken funkar inte så där jättebra idag, det kommer ta dubbla tiden att åka till stallet idag vilket i vanliga fall tar 50min.. Kul! Slutade iallafall tidigt vilket var skönt! Idag ska jag trimma Inova med lite bommar och sedan skritta ut på Zeta i 40 min, får sitta på henne för första gången på 3-4 veckor :) ska putsa Inovas tävlingsutrustning från helgen idag också, den måste ju vara fin inför Borås! :)

Veterinär-besök

Idag var John ute och tittade på Zeta igen. Hon var bättre men fortfarande inte helt bra, så hon ska skrittas i 3-4v till och sedan ska förhoppningsvis Englands(?) landslagsveterinär komma till Sverige och kolla henne. Det är en otroligt utdragen process och jag räknar med att igångsättningen är lika lång som vilan så OM hon skulle vara bra om en månad så väntas 2 månader igångsättning.. Så med lite tur så kan hon vara tillbaka på tävlingsbanan om 3 månader.. Men hon är definitivt värd att vänta på så hon får ta sin tid! :)  

Inova fick skrittas förhand i 40min idag.


Fantastiska häst!
Debut 140cm


På väg t stallet

Är på väg ut t stallet nu, dr John ska titta på Zeta idag och Inova ska skrittas. Inova joggades förresten i lina igår. Nu ska jag sätta fart så jag hinner t skolan sen. :)

Hemma!

Nu har vi kommit hem och precis ätit god middag och tänt en brasa, mys. Det har ju varit svinkallt hela helgen (-20) så vi såg verkligen fram emot att komma hem till ett varmt hus, dock var det hela 13 grader... ;) 

Nu har Borås Grand Prix kommit ut med ryttarmeddelande och deras tävlingar är alltid så otroligt proffsiga och de lägger verkligen ner tid och engangemang på små detaljer. Se nedan:

"Vi har i år utvecklat en ny tjänst för att förflytta ekipage från framhoppning till framridning. Tjänsten innebär att på framridning och framhoppning kommer det att finnas monitorer som visar numret på det ekipage som skall in på framridning, framhoppning respektive banan. För de ryttare som har Iphone eller annan internetansluten telefon kan man i realtid följa vilka ekipage som har tillträde till framridning ellerframhoppning.

För ryttare som ska in på framhoppningen kommer vi att erbjuda täck-service, vilket innebär att ryttaren kan lämna in täcket på framhoppningen och hämta ut detta i anslutning till utgången."

Sen har de alltid en speciell kollektion med massor av kläder mm, dessutom har den ryttaren som har högst poäng till meetingpriset en leading-rider armbindel. Nu har de dessutom tre isolerade ridhus och fiberunderlag, tummen upp på det! :)

Efter att ha spenderat i princip hela hösten på elittävlingar så märker man faktiskt väldigt stor skillnad på nationell och Elit, största skillnaden är enligt mig mellan nationell och Elit, jag tycker inte alls att det är lika stor skillnad mellan till exempel regional och nationell. Men det beror nog på att man först och främst måste kvala vilket betyder att det är hög nivå ryttarna och att det är mycket fina hästar. Banorna är mycket svårare och större (dock inte i Grevagården i helgen). Sen har de flesta Elit-tävlingarna många detaljer som gör stor skillnad i slutändan, inte minst är de väldigt noga med underhåll av deras fina underlag.


En liten del av kollektionen


Hemfärd!

Sitter i lastbilen på väg hem nu. Vill börja med att tacka för era stöttande kommentarer som uppskattas väldigt mycket. Nu kommer jag lägga tävlingen bakom mig och endast fokusera på kommande tävling i Borås, vi åker iväg redan på torsdag igen så det får bli en snabb återhämtning och försöka att hitta tillbaka så fort som möjligt för nästa helg är det dags för femte och sista GHS-kvalet. Nu blickar vi bara framåt och fokuserar på kommande event. :)

Glömma och gå vidare

Katastrof ridning från min sida idag och den här klassen är bara att glömma och gå vidare. Inova var återigen fantastisk och försöker verkligen fullt ut, fantastisk häst! Felen är helt klart på mitt konto men som min kompis mamma sa: Det är mänskligt att göra misstag och det är inte ofta du gör det.. Lite upp-piggande ord denna dag vilket är väldigt uppskattat. Jag tänker inte gräva ner mig i det här för att jag har en "dålig dag", jag vet själv att jag kan så mycket bättre och det är inte mer än mänskligt att göra misstag (dock kunde man ju valt ett bättre tillfälle..) så det här är bara att glömma och gå vidare! Min fantastiska häst har varit helt otrolig både igår och idag så henne kan man minsann inte klaga på! :)

Jag hade dock gärna velat ha min andra stjärna här idag så man hade kunna "göra om och göra rätt" menmen, får nöja mig med att se på fina rundor med henne på film.


Ett ner i 130

Vill bara börja med att skriva att internet är helt värdelöst här och det har tagit mig hela dagen med att få in det här inlägget så ni får vänta tåligt på uppdatering ;)

Inova har iallafall varit fantastisk idag och hoppat otroligt väl med en kämparglöd som är få förunnat, jag uppskattar verkligen hennes härliga inställning! Det var en helt okej runda, inga direkta fel men jag hade gärna velat ha lite bättre känsla och rytm idag. Fick ett ner på nästsista hindret som var ett räcke, bra distans där hon möjligtvis blev lite lång och fick ett ner. Det känns att jag inte tävlat på länge och vill lägga mig i lite för mycket men som sagt, 
En helt okej runda av mig och en häst som känns riktigt bra för tillfället, jag saknade dock det sista lilla extra till den perfekta känslan och rytmen men jag är ändå nöjd med dagen! :)

Imorgon blir det 140 som även är fjärdekvalet till GHS, spännande....


Framme!

Det tog ungefär fem och en halv timme hit idag, alldeles för lång tid som resulterade i att jag fortfarande satt på hästen runt 10. Jag är verkligen alltid sist i ridhuset på tävlingar, haha.

Jobbade iallafall bara basic idag och hon kändes fin! Red ett kort men effektivt pass idag med mycket galoppjobb. Hon var som sagt fin ochdet känns bra inför imorgon. Då är det 130cm som gäller! :)

Grevagården

On the road again! Vi ska alltså snart hämta Amandas ena häst i Mariefred och sen blir det vägen ner mot Grevagården, Skövde. Zeta får som ni förstår stanna hemma i goda händer hos Julia.

Jag gillar verkligen Grevagården och de senaste tävlingarna där har gått väldigt bra för mig. Senast var i somras med Inova (hade inte Zeta då) och hon var nolla och plac i 3 av 4 klasser. Tävlingen innan den så hade jag med mig Vioux Star M som var nolla hela helgen rakt igenom. Så ska försöka göra lika bra ifrån oss den här gången för det är ju trots allt en bra trend att följa ;) 

Grevagården har som de flesta andra stora anläggningar idag fibersand som underlag i stora ridhuset vilket jag fullkomligt älskar, man har blivit lite väl bortskämd med fint underlag de senaste tävlingarna då alla Elittävlingarna under hösten har fibersand (Strömsholm, Flyinge och Billdal (både framhoppning och tävlingsbana)). 

Jag är laddad till tusen och äntligen drar tävlingsterminen igång för min del! :)



Inova Light 135cm Grevagården


På väg!

Nu har vi precis börjat köra och har några timmar framför oss i snön! Det är en lagom resa på 4h timmar men tar nog extra tid på grund av snön+ att vi ska hämta en häst på vägen. Inova blev lite ledsen när hon märkte att inte kompisen skulle med, men det är hon ju inte ensam om att tycka.. Nu ska jag bara hem i hämta datorn som jag glömde, innan vi fortsätter resan mot årets första tävling, Grevagården! :)

Stall-ledig

Har pluggat hela långa dagen, pluggade innan skolan, i skolan och har pluggat hemma ända fram tills nu... Nu blir det snart mat i magen och sen plugg igen... Jobbigt men är det tävlingar de två kommande helgerna så gäller det att ligga steget före för jag har inte lust att lägga tid på plugg när jag är och tävlar (bortsett från resorna dit och hem).

Bästa Julia har fixat mat till hästarna idag och gått en tur med Zeta, som förövrigt är väldigt pigg nu så det får bli en ännu mindre hage framöver, tråkigt. Inova ska tömköras av Cilla ikväll.

När jag pluggat lite mer så är det dags att börja med min packning. Hästarna går såklart alltid i första hand så mycket att jag nästan glömmer packa och fixa till mig själv, haha.
Nu är det dags att sätta fart!


Har du en blogg?

Har du en blogg och vill enkelt tjäna lite extra pengar på korttid? klicka på rutan nedanför, helt gratis. :) 



RSS 2.0