Film från Södertälje

Tänkte lägg upp filmen från 130cm i Södertälje. Nolla, placerad och kvalad 140cm (enligt de nya reglerna). Fina hästen! :)

Jag tycker det är en bra runda! Bra flyt och bra distanser, hästen hoppar väldigt väl på planket och trippelbarren ;)


Hoppträning

Hoppade för Niclas idag på båda hästarna. Hoppade bana idag. Började med M1 som var helt galen för att det gick älgar utanför ridhuset. Han var helt knäpp i början! Efter ett tag lugnade han ner sig och blev jättefin! Han hoppade satan :) Hoppade även vattengrav som gick SUPER! Fick några helt perfekta språng på det så det var skit kul! :) Han tycker det är så sjukt kul! Det blev värsta trycket i honom när man vände upp mot vattnet. Härligt häst! :)

BW var helt fantastisk! Så himla fin, helt klockren! Även han gjorde vattnet riktigt bra! Hoppade lite större på BW och han gör det grymt! Finns inte så mycket att säga. Han har sån fantastisk inställning och tycker bara att livet leker för tillfället! :)

Bilder från Eskilstuna

Här har vi lite bilder från Esklistuna som var för någon vecka sedan :) Min finaste ponny <3


Placerad 2a i msv



pluggdag

Har suttit och pluggat hela dagen men det är ju kul när det ger resultat, har kirrat mvg på senaste proven :D Har iallafall inte hunnit med finingarna idag så Cilla har tömkört de. :)

Igår var båda hästar jättefina! Trimmade M1 hela helgen så han fick ett pas där han verkligen fick sträcka ut ordentligt, Red i ganska stora gångarter men fick ett bra tryck och "schwung" (haha) i både traven och galoppen. Han blev väldigt "luftig" och fin. Helt lösgjord i varenda liten muskel så han var duktig :)

BW var också fin igår. Vi körde ett lite lagom hårt pass i ridhuset. Jobbade mycket trav och galopp. Mycket öka minska och han blev också superfin i slutet! :)

Båda fick avsluta med en skrittrunda i skogen. Myspys ;)

provridning BW 2009


Elitallsvenskan ponny

Idag var det första omgången av eliten på ponny!
Vi är 6st i truppen varav endast 4st får rida. Vi tog ut laget på plats efter förklassen så alla började med att hoppa varsin förklass. Truppen består av 1 B-ponny, 1 C-ponny och 4st D-ponnysar. (man måste ha minst två olika kategorier i laget, (tex. En b-ponny och 3 D-ponny) 

Alla skötte sig riktigt bra i förklassen vilket gjorde uttagningen blev lite svår!
Resultat efter förklassen:
(B) Johanna Atterstam, 4 fel, precis utanför plac.
(C) Ilona Leskinen, 9 fel.
(D) Veronica Simberg, 8 fel.
(D) Isabella Norén, 4 fel, plac 6.
(D) Hanna Carlsson, 0 fel, plac 1.
(D) Alma Ranebo, 4 fel, precis utanför plac. (BW var superfin i förklassen, riktig superrunda, fick tyvärr en rivning på sista hindret.)

Det var alltså de "fetstelta" som blev uttagna till laget, vilket såg väldigt bra ut då det knappt var några nollor.

Ilona gick först ut och fick ett skitpet, så nu var det upp till D-ponnysarna att prestera! ;)
Sen var det Isabellas tur, som fick två ner, alltså 8 fel. Det kändes lite tungt, eftersom vi inte kunde gå till omhoppning då.
Då var det dags för min tur! BW kändes superfin på framhoppningen och jag hade ju inte direkt någon press på mig. Jag gjorde en tabbe på 3an så då fick vi ett stopp men det var helt mitt fel, fick även massa tidsfel så vi slutade på 9 fel. Resten av runda var toppen! :)
Sist ut var Hanna, som tyvärr fick ett stopp (på samma hinder som jag) och 2 nedslag och slutade på 13 fel.

Det betyder att vi slutade på 21 fel, haha :P Vi ville att de säkraste skulle gå ut sist, men om man kollar på resultaten så presterade vi bara sämre desto fler som hoppade :P Ingen lyckad första omgång, men det var ju tur att det var i den här omgången vi presterade lite sämre eftersom de andra omgångarna väger in mer.  

Härligt lag som jag faktiskt tror mycket på! Alla hade lite otur idag, men jag tror det här kan bli bra i slutändan :)
Brownie var fantastiskt fin idag faktiskt! :)



Dagens ridpass

Idag var det hoppning på schemat! Vi hoppade en bana som innehöll lite bågar, långanridning, kortanridning, en trekombination och en tvåkombination. Lite gott och blandat helt enkelt ;)

Vioux Star M: Jag började med att hoppa M1, han var till en början ganska trött och inte särskilt framme för skänkeln men efter ett tag kom han igång och blev istället ganska pigg och stark. Han drog sig in i botten på varenda hinder och väntade inte överhuvudtaget. Niclas var jättenöjd i slutet men kräsen som jag är, är jag inte helt nöjd. Det är frustrerande när jag ligger helt perfekt och så drar hästen sig så in i botten att man istället kommer lite nära, istället för lite utifrån. Allt är ju lixom klart! Han har en förmåga att dra sig in i botten när det är lågt, han blir lite nonchalant och hinderna bromsar inte upp honom. Fast han hoppade bra och var försiktig så det var ju bra iallafall.

Browns Way: Därefter var det Brownies tur. Han var helt fantastisk! Det gick as bra och han var helt klockren! Hoppar super, är försiktig och väntar! Han är så fin nu! Han är verkligen på topp! :) Inte mycket att säga, han är bara så fantastiskt fin nu! :)

Hudson Bay: Hoppade även Hubbe idag, började med att rida honom lite på backen. Jobbade mycket över en sockerbit, vilket han gjorde bra! Sen tyckte Niclas att jag skulle hoppa banan en gång på honom också. Det är verkligen roligt att hoppa honom för han är så olik båda mina hästar. Även det gick bra! Han gör det så himla lätt, utan att bli nonchalant :)

Brownie var som sagt awesome idag och jag hoppas verkligen att det håller i sig till imorgon när det är första omgången av Eliten :)


Hoppträning

Hoppade båda hästarna för Niclas idag. M1 var jättefin, nästan lite för lydig :P Hoppade väldigt fint också, i slutet blev han lite trött och ofokuserad när alla andra hästarna började trava omkring men annars var han jättefin! Finslipade bara på minimala detaljer.

BW var suuuper! Han är så himla fin och fräsch nu! Han tycker att det är as roligt att hoppa och vill verkligen göra sitt bästa! Hoppade fantastiskt och var helt klockren. Inte i en bom på hela träningen! :) Både jag och Niclas var as nöjda med honom. Finslipade även här, finaste ponnyn!!! :)

film

Det tar hur lång tid som helst att ladda upp filmerna så har kapat de lite, så tabbarna fick inte följa med den här gången, vilket är lika bra eftersom Pether inte tyckte det var någonting att tänka på. Det var lixom ingenting som jag behövde ta in och lära mig av det så då är det bara dumt att "elta" det.

Jag har bara hunnit ladda upp två filmer varav ena ligger på facebook (http://www.facebook.com/home.php#!/video/video.php?v=1791627144461) Det är våran andra 135, där vi var nolla i grunden :)

Helsingborg, Debuten i 135cm:

Veckans planering

Måndag: Joggade båda hästarna.
Tisdag: Red kort och effektivt på båda, väldigt fina på slutet!
Onsdag: Hoppträning för Niclas
Torsdag: Träning för Marie
Fredag: Hoppträning för Niclas
Lördag: Eliten med BW
Söndag: jogg+uteritt.

Tänkte ta o ladda upp filmerna från helgen och Helsingborg :) Då blir ni väl glada???? :D

Dagens ridpass- snabbinlägg

Joggade båda hästarna i ridhuset idag. M1 var lite trött idag så jag joggade bara i typ 10-15min sen skrittade vi ut en sväng men han kändes ändå mjuk och fin :) BW red jag lite längre men fortfarande ganska lugnt, han var as pigg :P Han fick också komma ut i skogen en sväng :)

Elitallsvenskan

För er som är intresserade av eliten så tänkte jag informera er om hur det ligger till nu efter första omgången. Här får ni läsa en artikel från Svenska Ridsport Förbundets hemsida: www3.ridsport.se


Jump Club tog kommandot direkt
2011-03-19

 Sex lag möttes i en tuff omhoppning hos Södertälje RK..
- Skönt att få en bra start, sa Lotta Björe, segrande Jump Clubs lagledare.

Jump Club har skapat en laganda och en sammanhållning som känns.
Fyra flickor i laget, Jessica Simm, Amanda Landeblad, Nathalie Adelborg och Emma Emanuelsson är alla Lottas tjejer, välklädda i sina röda kavajer och välridande.

Första omgången ställde åtta meriterade lag på fötterna. I östra gruppen ställer även toppryttarna upp för sina klubbar. Så det var en anledning till att sex av åtta lag var felfria från grundomgången.

I omhoppningen märktes nerverna hos en del hos några av de yngre ryttarna.  Det är en stor press att rida i lag och så få krav på sig att skruva upp tempot.

De fyra tjejerna hos Jump Club har gjort det förut.  Så här fanns inga nerver.
- Alla red enligt planen, menade Lotta och kramade om sina ryttare.

Även Märsta Ridklubb var felfria i omhoppningen. Här finns en mycket rutinerad trio i Antonia Lönberg, Ulrika Karneus och Marcus Westergren. Lägg till detta en duktig junior i Linnea Jansson så blir det ett superstarkt lag.

Trea var Årsta Runsten. Här hade Helena Persson kastat in handduken. Hennes rygg spökar sedan lång tid.
- Men vi har fyra duktiga juniorer att välja på, sa Catherine Persson, som anförde laget på plats.

Hon valde Alma Ranebo, som även rider ponny på elitnivå på juniorplatsen
- Alma rider även i vårt ponnylag, menade Catherine.

Tre ryttare i laget kom direkt från SM i Helsingborg, Amanda Gullström, ungdomsryttare, John Hickey och Malin Nilsson, som valde att starta SM-hästen Prizilla.

 
Östra gruppen

1) Jump Club, 0+0 108,99                                8 poäng
2) Märsta RK, 0+0 109,42                                 7 poäng
3) Årsta Runsten Sportryttare 0+4 105,61     6 poäng
4) Enskede RS 0+7 118,46                              5 poäng
5) Västerås RS 0+10 116,33                            4 poäng
6) Skästa RC 0+16 118,33                               3 poäng
7) Enköpings RK 4-                                            2 poäng
8) Hamre RK 8-                                                   1 poäng

I mellersta gruppen var det strid på kniven om tätplatserna mellan Mantorpsryttarna och hemmaklubben Örebro FRK. Även Västerviksorten la sig i tätstriden men det var Mantorp som hade bäst grepp om hundradelarna och vann med åtta fel och tiden 119,40 i omhoppningen före Örebro, också med åtta fel och tiden 119,96. Västervik som drog på sig 20 fel i omhoppningen slutade trea. VM- och OS-ryttaren i fälttävlan, Katrin Norling, red för Mantorp. För hemmaklubben kämpade bland andra Niklas Jonsson inför fullsatta läktare.

Mellersta gruppen

1) Mantorpsryttarna 0+8 119,40              8 poäng
2) Örebro FRK 0+8 119,96                       7 poäng
3) Västerviksortens RF 0+16 125,76      6 poäng
4) Ölands RF 5 fel/grundomg                  5 poäng
5) Folkkungabygdens RF 8-                     4 poäng
6) Svarttorps RS 16- (192,32)                  3 poäng
7) Jönköpings FRK 16- (193,54)             2 poäng
8) Vetlandaortens RF 16- (211,70)         1 poäng

Flyinge toppar efter den första omgången i södra gruppen som avgjorde hos Dagstorpsortens RF.  För segrande Flyinge red Nicole Holmén/Ipsilon de Villagana, Stephanie Holmén/Cape Qui, Fredrik Jänsson/Aloubet och Henrik Anckarcrona/Davenport.

Södra gruppen
1) Flyinge RK 0+0 93,23                            8 poäng
2) Sölvesborgs RK 0+0 94,34                  7 poäng
3) Österlens RK 0+0 97,57                       6 poäng
4) Vellinge HSF 0+0  98,39                       5 poäng
5) Dagstorpsortens RF 0+4 91,14          4 poäng
6) Helsingborgs FRK 0+8 101,19           3 poäng
7) Malmö Civila RK 8- 172,14                   2 poäng
8) Lillhagens RK 49- 202,07                    1 poäng

Västra gruppen
I väst reds det om allsvenska poäng hos Billdals RK. I det segrande laget från Varberg heter tre av fyra ryttare Ingvarsson: Karl-Jacob/Cafino, Karl-Philip/Come Soon, Maria/Lobelia, Sarah Lindeberg/Dexter

1) Varbergs RK  0+0 126,46                     8 poäng
2) Onsala RF 0+0 134,88                          7 poäng
3) Billdals RK 0+4 127,23                         6 poäng
4) Fjärås HR 0+4 130,78                           5 poäng
5) Lilla Edet 0+16 139,64                          4 poäng
6) Trollhättans SR 5- 198,62                    3 poäng
7) Laholmsortens RF 5- 203,48              2 poäng
8) Nääs RF 8- 190,25                                1 poäng

 

Nu är allsvenskan igång. Hos Södertälje är elitseriepremiären en klassiker. Precis som i fjol vann Jump Club premiäromgången i östra gruppen. Och senare även SM-guld på Strömsholm.


Nolla, placerad och kvalad 140cm

Idag var det tävling i Södertälje med Elitlaget på häst! M1 var jättefin och försiktig inne på banan så det var bra! :)

Vi nollade grunden i laget. Amanda Gullström fick en riktig skitrivning och Malin och John nollade. Då gick vi alltså till omhoppning! Det var 6 av 8 lag som gick till omhoppning så mitt satsande lag visste från början att det skulle krävas snabba nollor för att kunna vinna den här omgången. Så vi satsade järnet!

Jag gjorde en chansning till 2a hindret som inte gick riktigt hela vägen. Skulle ta bort ett galoppsprång från grunden men M1 hoppade så runt och fint så vi nådde inte riktigt fram så då fick vi ett stopp. Helt mitt fel. M1 blev lite spänd efter det så då fick vi en rivning och sen några tidsfel. Som sagt: Man måste chansa för att vinna.

Jag satte lite press på de andra men de gjorde det fantastiskt bra ändå! Amanda satsade enormt och hon tog vägar som ingen annan hade tagit men dock fick hon ännu en skitrivning, surt! John gjorde även han en snabb omhoppning och var dessutom nolla! När Malin gick in på banan så visste hon att om hon nollade så var vi sämst 3a, och det gjorde hon såklart! :) Vi slutade som 3a men hade bäst tid av alla, så om Amanda haft turen på sin sida så skulle vi ha vunnit! Lite surt, menmen....

Hoppade 130cm efter lagklassen och M1 var superfin, jättefin runda faktiskt! Nollade och blev placerade. :) Eftersom det är nya kvalregler till 140cm i år så måste man ha 2st nollor i 130cm i både grund och omhoppning. Dessutom kan man bara kvala i vissa bedömningar. Alltså räknades inte min nolla i 135cm förra helgen som kval men istället satte vi sista nollan idag så nu är vi ÄNTLIGEN kvalade! :D

Är jättenöjd med dagens rundor, tänkte lägga upp lite filmer senare ;)

Dagens ridpass

Hoppade M1 för Niclas idag. Han var väldigt laddad och på tårna! Han var fin men som sagt väldigt mycket tryck i honom. När han blir lite på tårna så blir han mycket försiktigare så det är ju iallafall bra! :) Hoppade lite linjer och tillslut en bana. Hoppade även "vattengrav" och det tyckte M1 var jätte roligt :) Gjorde banan några gånger för att han skulle få springa av sig lite, hoppade inte så stort idag eftersom det är dagen innan tävling.

Imorgon är det dags för första omgången av eliten på häst. Jag rider som sagt som junior för Årsta-Runsten. Riktigt nervöst att rida först, man vill ju inte sätta pressen på de andra. Aja, de har valt mig och jag ska bara göra mitt bästa, jag har ju trots allt blivit vald, så något rätt måste jag ju göra! ;) Jag blir nästan aldrig nervös, så det är lite läskigt när jag väl blir det :P

 Är as laddad inför imorgon, men det kommer bli nervöst.....

Eskilstuna film

Har laddat upp filmen från förra helgen när jag och BW kom 2a i msv. Min dator är as seg så det tar flera timmar att ladda upp filmer så ni får vänta lite med Helsingborgs filmerna. Här får ni iallafall msv :)


Dagens ridpass

Joggade M1 i ridhuset på tredelat med graman. Det var hoppning i ridhuset samtidigt men M1 fick bara ta det lugnt, det är viktigt att han hinner återhämta sig ordentligt från helgen. Han kändes fin, lite pigg och stark, vilket jag misstänkte och därför red på graman. Red inte på den utan hade den som livlina när han blev lite glad :P Annars var han fin, lite tung i övergångarna men det blev bättre i slutet!

BW fick bara ta det lite lugnt :)

Tillbaka till verkligheten

Nu efter vi har kommit hem ifrån Helsingborg har jag fokuserat väldigt mycket på BW och M1 har bara fått ta det lugnt.

Trimmade BW igår och han var väldigt stel i början, kändes helt låst. Ville inte runda sig för skänkeln och han bara la sig mot skänkeln. Jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar för att få honom lösgjord och i slutet blev han superfin!!! :) Idag var veterinären ute hos oss, det gick bra! BW ska bara få ta det lite lugnt någon dag och sen kör vi på som vanligt igen. Han är verkligen en ponny som mår bra av att jobbas och trimmas! :)

M1 har faktiskt varit ovanligt pigg efter Helsingborg. Joggade bara honom lite lätt igår och idag. Idag var han faktiskt jättefin så det var skönt :)

Elitlag

Fick ett trevligt samtal idag! Det var lagledaren för elitlaget på häst som ringde och berättade att jag fick platsen som junior i laget! :) Hur roligt som helst! Det trodde jag verkligen inte, det var ju lixom "årets utmaning"! :D Så nu är årets första mål avklarat :D Ska bli riktigt roligt och jag gillar verkligen vårat lag! Har lärt känna massa Runstensfolk i helgen och jag gillar alla skarpt! :D

As taggad inför Eliten på lördag! :D

Helsingborg dag 4

Finaldagen har innehållt mycket nerver hos både hästar och ryttare.. fast framför allt tränare och föräldrar, alltid lika kul att se folk stå och hoppa och kasta med benen över varje hinder. :P

Hoppade "135cm" idag. Gick helt fantastiskt! Vi var nolla i grunden, blev både chockad och enormt lycklig på samma gång. Vi har jobbat så hårt och länge för en nolla i 130cm och sen går vi in och hoppar vår andra nationella 135cm (som är byggd som en 140cm) som dessutom är byggd på ett mästerskap, och nollar den, helt sjukt skönt, en sådan lättnad! :)

Dock blev jag så ofokuserad när jag nolla grunden eftersom jag blev så glad. Från sista i grunden till första i omhoppningen var det 25.5m in i en fet kombination med oxer in. Jag visste att det var 6 framåt men eftersom jag blev ofokuserad lyckades jag tappa räkningen men samtidigt visste jag att jag behövde rida på framåt, så det gjorde jag.. Jag skar av bågen och galopperade på lite, jag hade ett framåtläge som jag tog, dock visade det sig vara att jag gick på 5 galoppsprång istället för 6. Lite väl att gå på 5språng på 25.5m in i en kombination. Det resulterade i att vi kom stort in och M1 hade ingen chans att hoppa b-hindret. M1 som aldrig stannar blev väldigt stressad men jag försökte ta om det igen, fick ett bra framåtläge men eftersom det tidigare hade hänt så vågade M1 inte ta det läget så då fick vi stopp på a. Fullt förståligt!

En helt fantastisk runda även fast den här grova tabben av mig hände. Om jag hade varit lite smart så hade jag vetat att jag hade flippat av glädje och skulle därför vara onödigt att hoppa omhoppningen. Då hade det varit bättre att utgå efter grunden men det är alltid lätt att vara efterklok! :P 

M1 var fantastisk och grunden var helt perfekt! Vi har fått massor av fina lovord av duktiga ryttare och tränare så förtillfället svävar jag på moln! :D Pether tyckte också att rundan idag var super, både från min och hästens sida! Det som hände är ingenting att hänga upp sig på men Pether var lite chockad att jag glömde räkningen "- Sånt gör ju du aldrig." haha, man måste ju överaska lite ibland ;)
Helgen har varit extremt lärorik med alla tuffa banor med olika svårigheter. Är faktiskt nöjd med varenda runda! :)

Tänkte avsluta det här inlägget med att gratta några vänner till sina fina SM-medaljer! Först och främst Stina som har haft en tuff väg dit men lyckades idag ta hem silver medaljen i JSM! Även Eleonor Bellander (som tävlade och red M1 förut) gjorde fantastiska rundor både idag och igår. Hon lyckades idag ta hem guldet som YR! Sissela Smith tog hem runstenspris idag som är ett stipendium på 30tkr, som hon verkligen gjort sig förtjänt av efter mycket jobb och slit! Har även massa andra duktiga vänner som kom bla 4, 6 och 7, orkar dock inte rabbla alla :P Stort grattis till alla duktiga!! :)

Helsingborg dag 3

Hoppade 130cm imorse. Ännu en superrunda och ännu ett nedslag. M1 var lite tröttare idag men det är ju inte så konstigt. Han hoppade ändå väldigt fint och var väldigt uppmärksam. Riktigt svår bana idag med men det var inga konstigheter, M1 var så lydig och uppmärksam så det var inga problem :) Fick en riktig skitrivning ut i trekombinationen, M1 hoppade ärligt en halvmeter över men släppte ner ett framben så det var ju synd. Jättenöjd med rundan med ändå så sjukt frustrerande!
Pether sa att desto bättre jag rider, desto mer bekväm blir M1 och river därför mer. Så nu har vi iallafall en förklaring till alla superundor med nedslag.. Frågan är bara hur vi ska lösa det här???? 

Imorgon blir det en så kallad "135cm" ;)

Helsingborg dag 2

Tänkte börja med att berätta om gårdagen.

130cm: Jättefin runda! M1 hoppade super och var väldigt spänstig o med på noterna så det var kul! Fick såklart ett standard nedslag på nr 3. Det var 5 galoppsprång till en oxer, M1 har en förmåga at dra sig lite in i botten på relaterade avstånd. Det var alltså lite det som hände men det var fortfarande en bra distans! Jag måste lära mig få honom att hoppa av lite utifrån på just relaterade avstånd eftersom han som sagt gärna drar sig mot botten. En superrunda... men såklart kan vi ju aldrig nolla. Håller på att bli galen på de här skitrivningarna!!!

135cm:  Debuten i "135cm" var inte direkt det lättaste.... Som många sa: "Den är byggd som en svår 140cm." Det var enormt tekniskt och det var inte ett hinder som låg under 135cm. Det var sjukt kul och jätte lärorikt att rida en så pass svår bana, speciellt på en höjd man inte har så mycket rutin på.

Det gick iallafall bra! Jag är jättenöjd med debuten även fast resultatet inte blev det bästa! Banan bestod av 11 hinder och ända fram till 10a kunde det inte gått bättre, Hade sånt härligt flyt och allt bara rulla på och M1 hoppade fantastiskt. :) Han blev lite mer laddad när det var högre! :D Till 10a var det lite trångt till en båge på 8 språng, blev inte riktigt klar i tid och blev därför kvar i handen och fick därför med oss en bom. Efter kombinationen var det en "tillbaka sväng" till 11 som kom as fort. M1 blev ganska stressad efter rivningen vilket gjorde att han blev stark och lite springig, jag blev kvar i handen och hittade inget läge så då fick vi ett stopp men det var bara mitt fel... Inget att haka upp mig på och jag är ändå väldigt nöjd med rundan, fick såklart en skitrivning även här men det gör absolut ingenting.
Det blev lite missförstånd i slutet men innan dess var det KLOCKRENT, så jag kan bara vara nöjd. :D

Helsingborg- snabbinlägg

Allt går bra här i Helsingborg! :) Har inte hunnit blogga någonting men vi har iallafall haft tre riktigt bra rundor än så länge! :) Tänkte ta mig tid ikväll att berätta om alla fina rundor. :)
Banorna är ENORMT stora och tekniska, varenda klass är byggd som en mästerskapsbana. Väldigt lärorikt och kul med lite utmaning!
Det roligaste var debuten igår i 135cm... Jag tyckte att det kändes väldigt stort för att vara 135cm och det första jag hör efter rundan är: "Vilken bra debut, banan var ju som en svår 140cm." Så det var ju trevligt :P Ska det vara, så ska det vara ordentligt! ;)

Vi har verkligen inte haft några problem med banornas svårigheter utan fått skit rivningar på typ de lägsta och lättaste hinderna på hela banorna. Men som sagt, berättar mer ikväll!

Nu ska jag gå och heja på alla vännerna som är nervösa inför första kvalet i SM! :D

_tz10031_preview
Bild från 135cm igår


Helsingborg dag 1

Framme i Helsingborg, har precis varit och käkat middag med halva elitlaget och ägt lagledaren på biljard! :)
Trimmade M1 nu på kvällen och han kändes suuuuper! Riktigt härligt faktiskt! :)
BW verkar också sköta sig där hemma, även fast han såg lite ledsen ut imorse när han inte fick följa med.

Gick även banan nu på kvällen inför 130cm imorgon... Det sägs ju vara en "warm up" till SM klasserna.. eeeh, jag skulle inte kalla det uppvärmning :P Väldigt teknisk och stort byggd, hinderna kommer väldigt fort. Känns dessutom som en arena eftersom läktarna kommer väldigt tätt inpå banan.
 
Heelt fantastisk anläggning, det sägs ju vara Sveriges bästa tävlingsanläggning, men det här kunde jag aldrig föreställa mig! Kändes som om man var typ utomlands långt bort nånstans.. Jag menar utebanan är skit fin och är dessutom perfekt att rida på nu, inte hårt nånstans.. Sjukt nice! Framridning, framhoppning, collecting och tävlingsbanan ligger under samma tak så man skrittar i gångar under tak från varje ställe.. As ballt och praktiskt!


eviga väntan

Efter 3.5 timme på en verkstad med häst är inget jag rekommender.... Åkte från stallet kl 7 imorse och nu när klockan är typ 1 så har vi kommit en timme på vägen till Helsingborg. Nu har vi dessutom bytt lastbil så det är ju spännande ;) när vi hade kommit till södertälje börjar en lampa lysa i lastbilen som inte har lyst förut så vi åkte förbi en verkstad för att inte riskera något, det visar sig att de inte kan fixa den förrän imorgon fm och vi fick inte åka med lastbilen någonstans så där stog vi med häst och kom ingenstans.Det löste sig iallafall och en pappa i stallet skulle komma med sin lastbil så vi kunde fortsätta vägen mot Skåneland... Men när han är i stallet hittar han inte nyckeln, så han fick åka hem igen och hämta den. När han tillslut sitter i lastbilen på väg till oss börjar hans däck läcka luft!!! Så efter allt det här löst sig fick vi packa om allt till nästa lastbil och fortsätter nu vår resa.... Alltid lika härligt med så här mycket otur på en gång, men vi är bara glada att vi kom iväg :) Dock missade vi en rolig sak på väg ner till Helsingborg pga våra förseningar menmen... Jag är glad ändå :) M1 verkar allmänt cool så det är skönt :)

Veckans planering

Tisdag: Joggade M1, trimmade BW. BW superfin!
Onsdag: Hoppning BW, M1 tömköras.
Torsdag: Åker till Helsingborg med M1! :) Angelica rider BW
Fredag: M1: 130cm, debut 135cm. BW tömköras
Lördag: M1: 130cm. Angelica rider BW
Söndag: M1: 135cm, BW vilar.

AS TAGGAD INFÖR HELSINGBORG! :D

Pether Markne träning-snabbinlägg

Jag har världens finaste häst! :D Så jävla sjukt fin! Han har aldrig hoppat så fint som han gjorde idag, jag höll ju typ på att ramla av och Pether står bara och ler, HÄRLIGT! :) Övade mest på kombinationer då vi har fått mest rivningar i de på sistone men det gick ju super idag! :D Inge mer hoppning för M1 innan Helsingborg för han är verkligen på topp! Pether är också i Helsingborg hela helgen så det blir prima!

Nästa gång ska även Brownie följa med till Pether :)
Kan det bli bättre????? JAG ÄR SÅ SJUKT LYCKLIG!!!! :D

årets första poäng!

Tävling idag med BW. Han var jättefin! :) Fick två ner i 110cm men det gör inte så mycket, han blir lite flack nu i början när han är så pigg och glad, möjligtvis någon nonchalant men ändå en bra runda :) I 120 kom jag tvåa :D ledde till sista ryttaren, lite surt men han va superfin! Så nu har man tagit årets första poäng! :)

Imorgon blir det träning för Pether på M1 som var super idag och igår! :)

lastbilen

Igår fick vi hem nya lastbilen! :) Den är superduperfin! Det finns inte en repa någonstans så vet inte ens om man vågar ställa in hästen, haha. :D Den är verkligen jättefin och vi är jättenöjda! Jätte stort packutrymme som är skitbra och hästarna står också bra i den, så det kan ju inte bli bättre! :) Har kamera i den och en speciell fläkt som drar ur fukten ur hästarna efter tex träning så det är absolut ett stort +! :D 

Som ni säkert förstår är vi jättenöjda! Här har vi den! :D



Tycker dessutom att designen på utsidan är väldigt fin :)



Lastbilen får ligga under kategorin "teamet", Har inte skrivit så många inlägg under den kategorin och jag tycker lastbilen passar bra in där! :) Jag menar, det är ju den som gör att vi kan ta oss runt i världen så den ingår helt klart i mitt team :D Jag tänkte försöka skriva lite mer när jag har tid under alla kategorier, har mest blivit "dagens Ridpass" på sistone. Mina andra kategorier håller ju på att gå under ;)

Har ni några önskemål om vad jag ska skriva om så är det bara säga till! :D


gårdagen träning

Tränade BW för Niclas. Vi hoppade en rolig liten övning:
ritade jättefint i paint men lyckas inte lägga upp bilden.

En lydnadsövning som gör att man själv måste bli väldigt snabb men samtidigt försöka hitta ett bra flyt. Det är lite banliknande men fortfarande helt annorlunda :P Träningen gick iallafall jättebra! Brownie var väldigt fin, lite spänd emellanåt men det lossnade i slutet och då var han väldigt fin faktiskt! :) Hoppade lite högre i slutet och det känns väldigt bra inför tävlingen på söndag. Vi hoppade ganska mycket igår så vi bestämde oss för att inte hoppa honom på fredag eftersom han var så fin igår, då är det bättre att han är fit for fight till tävlingen :)

Jag red M1 i ridhuset. Han hade väldigt mycket träningsverk efter träningen i måndags men det är inte så konstigt eftersom han hoppade mycket då och bara skrittade i tisdags.
Han var ganska stel i sidorna i början, jobbade på mycket åttvolter bara så han skulle komma igenom sidorna ordentligt, det lossnade ganska fort och efter det var han superfin! :)

Idag ska Brownie få ta det lite lugnt hade jag tänkt och M1 ska jag nog trimma :)
Imorgon blir det hoppning för M1, ska även hjälpa Julia när hon hoppar Hudson Bay inför tävlingen på söndag. :) 



Finaste ponnyn! :) 


planering framöver

Onsdag: Hoppträning BW för Niclas, rida M1, lastbilen kommer :)
Torsdag: Rida båda hästarna
Fredag: Hoppträning M1 för Niclas, rida BW
lördag: Rida båda
Söndag: Tävling Eskilstuna med BW, 110cm, 120cm. Även Julia på Hudson Bay följer med :)
Måndag: Träning Pether Markne på M1.
Tisdag: Rida båda hästarna
Onsdag: Hoppträning BW för Niclas
Torsdag-söndag: HELSINGBORG med M1! :D

Roliga dagar framför mig! :D

Dagens ridpass

Skrittade ut i skogen på M1 i 35min. Han var lite pigg men varken jag eller hästen uppskattar egentligen att vara ute i skogen men jag tycker att det är nödvändigt ibland för att man ska tänka på något annat istället för att bara sitta och traggla med detaljer i ridhuset hela tiden. Dessutom är det bra för hästarna med varierande underlag.

BW fick ett lagom hårt pass i ridhuset. Han var jättejättefin! :) Därefter skrittade vi ut i skogen ett tag och BW uppskattar verkligen sånt mys :)

Imorgon kommer min fina present från mamma som jag berättade lite om förra veckan och nu tänkte jag avslöja vad det är :D Nu är det så att min mamma har köpt en jättejättefin liten lastbil! :) Det är en superfin B-kortslastbil så vi kan åka med två hästar lagligt. Superbra! Tack bästa mammi!!! :)

Fick föresten en jättefin tavla på mig och Brownie av pappa, den är as cool faktiskt :D
Lägger upp bilder på tavlan och lastbilen senare :D 

HEJ JAG ÄR LYCKLIG! :D

RSS 2.0