snabbinlägg

Nu efter tävlingen har hästarna fått ta det lite lugnt. Jag tycker dom har skött sig hela veckan, M1 har varit riktigt fin faktiskt! :) Eftersom Niclas är på meeting blir det ingen träning idag men tänkte iallafall göra en markarbetsövning som jag har fått av Pether M. :)



dagens ridpass

Red båda hästarna i ridhuset idag. Gjorde lite lösgörande övningar över upphöjda bommar. Hade en låg tre ”studs” på en 15m volt. Övade på att hålla en bra och bärig ställning genom kroppen över de upphöjda bommarna. 1 galoppsprång efter bommarna saktade jag av till skritt och skrittade 3steg, därefter fattade jag galopp och fortsatte över bommarna igen. När man saktar av till skritt så snabbt efter bommarna blir det även en lydnadsövning som jag tyckte båda hästarna gjorde riktigt bra! Övergångarna blev riktigt bra i slutet!

Tävling dag 3

Brownie gick 125cm idag. Han kändes jättefin och vi hade ett bra flyt genom hela banan men vi fick tyvärr med oss tre bommar men det tycker inte jag gör något. Banan var väldigt teknisk och orytmisk så jag är väldigt nöjd med att jag lyckades få ett bra flyt. Rivningarna var små missar och vi klarade allt det svåra utan problem så det var skönt :)

M1 gick 130cm idag, samma bana som Brownie. Det blev ännu svårare på honom eftersom hinderna blev högre och alltå kom snabbare. M1 var hur fin som helst! Heeelt super faktiskt :) Dock bestämde jag mig aldrig riktigt in i kombinationen som stod klurigt i en högersäng som är mitt sämsta varv så vi nådde inte fram till b-hindret. sen tog jag om det och allt rullade på som det skulle! Bara att M1 hoppa mig ur sadeln flera gånger :P Speciellt över trippelbarren vilket ledde till att jag missade hindret efter, det var på båge och vi fortsatte istället rakt fram :P eftersom jag då "red förbi" det hindret så blev jag alltså utesluten...

Trots dåliga resultat gjorde jag två riktigt bra rundor, så jag är jätte nöjd iallafall :P

Tävling

Vioux Star M; Hoppade 125cm på M1 idag. Fick tyvärr två skitnedslag idag men jag är nöjd med min insats ändå. M1 var däremot lite nonchalanat och slarvig, jag tycker inte rivningarna var några ryttartabbar så iallafall ena får han ta på sig själv ;) Jag tycker iallafall vi hade bra flyt och bra distanser genom hela banan så det jag är ändå nöjd :) Jag och Niclas har iallafall lagt upp en taktik inför imorgon så M1 inte är lika nonchalant, så det blir nog bra :) Imorgon får han gå 130cm :)

Browns Way; Brownie hoppade msvA idag. Det gick sådär. Han var jättefin 1-3 men sen vände jag upp lite sent till fyran som var en trekombination. Jag blev inte riktigt klar i tid och eftersom det var jätte långt i kombinationen nådde vi inte fram till b-hindret, så då fick vi ett stopp. Sen när jag tog om det var han jättefin dock väldigt stressad, han var fin även 5an men eftersom han blev så stressd efter stoppet kändes det dumt att fortsätta eftersom han ska gå imorgon också, så då utgick jag. 
Han var helt fantastiskt fin på framhoppningen, han har nog aldrig varit så fin på framhoppningen, han var inte i en bom, så det var jag iallafall super nöjd med! :) Brownie går 125cm imorgon.

Niclas var med idag och han tyckte också att Brownie var super på framhoppningen, så det var ju iallafall bra ;) Jag tyckte det var skönt att ha med Niclas idag eftersom Brownie gick en så stor klass. Det känns alltid mycket bättre att gå in på en stor och svår bana om det har gått bra på framhoppningen. Fast eftersom M1 är rädd för andra hästar spelar det absolut ingen roll hur han beter sig inne på framhoppningen eftersom man vet ändå att han alltid håller fokus när han kommer in på banan.


Tävling

Browns Way: vi hoppade som sagt 110cm idag och fick en rivning i grunden. Han kändes något nonchalant och bekväm med höjden och hoppade därför lite tråkigt. Han var iallafall glad så det var väl bra ;)

Vioux Star M: M1 var superfin! Hoppade 120cm idag och var dubbelnolla! Allt kändes super, han tyckte det var jätte roligt och hoppade helt sjukt bra! :) Supernöjd med honom!

Imorgon hoppar Brownie 130cm och M1 125cm :)

Tävling imorgon

Imorgon är det dags för tävling igen :) Det är extra kul när båda hästarna kan följa med :)
Hästarna kändes iallafall super idag!

Jag tränade för Marie på Brownie och han blev jätte fin och lösgjord! Han har varit lite stark i veckan men det var mycket bättre idag :) Vi jobbade mest på att få honom ordentligt lösgjord och framme för skänkeln. Vi gjorde inte så krävande övningar eftersom han ska tävla imorgon men han var som sagt jättefin! :)

M1 var också super! Trimmade honom själv, jobbade mycket övergångar så han blev väldigt uppmärksam. I slutet gjorde jag en övning som jag använder mig mycket av, antingen för att få dem lösgjorda, uppmärksamma och följsamma eller för att kontrollera att dem är det. En toppen övning som jag kan berätta mer om någon gång när jag har tid, för nu ska jag sova :) 

planering inför tävling

I helgen åker vi till Södertälje på meeting med båda hästarna :) Känns så himla nära och skönt eftersom de 5 senaste tävlingarna har varit 4-5h bort :P Eftersom det är så nära åker vi fram och tillbaka varje dag.

Fredag:
Brownie hoppar 110cm, vill börja med en låg klass nu när han inte har tävlat på en månad så han känner att det är lätt :)
M1 hoppar 120cm.

Lördag:
Brownie hoppar 130cm.
M1 hoppar 125cm

Söndag:
Brownie hoppar 125cm-globenkval
M1 hoppar 130cm

Tänkte lägga upp planeringen inför fredag så hästarna är tiptop till helgen :)
Tisdag: Båda tömkörs
Onsdag: Båda hoppar lite lätt, tänkte bara skutta lite-alltså inga höjder
Torsdag: Jag ska försöka få till en träning för Marie med båda hästarna, annars blir det nog intensiv trim i ridhuset och därefter skritt ute i skogen.


Fina hästarna får åka lastbilen tillsammans hela helgen :)


seg-dag

Hej! Sitter hemma i soffan under täcket med varm oboy medans det smattrar på rutan, mysigt :) Har varit allmänt seg hela dagen. Vi har haft temadag i skolan idag så vi har varit ute i regnet typ hela dagen...

Igår trimmade jag M1 i ridhuset, han hade väldigt mycket träningsverk i vänstervarv efter kursen men det har jag all förståelse för :P Brownie fick ett lätt joggingpass i ridhuset, han hade också en del träningsverk :P Idag ska hästarna tömköras. De kan behöva arbeta utan mig på ryggen nu efter kursen, dessutom tycker jag att båda är så avslappnade och fina i töm så det blir bra om de har kvar någon träningsverk idag. :)


stjärnan


Jens-kurs del 2, snabbinlägg

Hoppade båda idag igen för Jensa :) Det gick mycket bättre idag med Brownie men han var fortfarande ganska stark. M1 var fin idag också och vi jobbade mycket på att verkligen få honom angagerad mellan hinderna. Det var kort om idag.


Hoppkurs

Hoppkurs för Jens Wickström idag. Det gick bra med båda hästarna tycker jag, speciellt med M1, hittade lite roliga knappar idag och det är ju alltid trevligt ;) Det var väldigt lärorikt att träna för någon annan eftersom jag endast har tränat för niclas nu i 2,5 år så det var kul att höra någon ny som såg nya saker ifrån andra perspektiv! Dock tycker Jens inte om mina armbågar, HEHE, han tycker att det är "-störande och onödigt när jag har så bra känsla och öga" (citat av Jens). Så jag tänkte lämna de hemma imorn så man får höra något annat än bara tjat på mina fina armbågar :P

Nu är jag as taggad inför imorgon eftersom hästarna kändes så bra idag, det är alltid mycket roligare när de har varit fina dagen innan så man kan jobba vidare på nya saker! :)


Duktiga hästar! :D


stallfix

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jobbade mellan kl 7 och 12, därefter började stallfixet. Båda hästarna blev bla klippta. Jättefina blev dem :)  

Red båda hästarna i ridhuset idag. Brownie var jättefin! Det blev ett kort men intensivt pass med mycket galopparbete. M1 var jätte pigg, eftersom han är väldigt känslig så reagerar han mycket på att han var nyklippt och det kalla vädret. Niclas hjälpte mig och vi diskuterade fram några bra lösningar som vi inte har kommit på förut, M1 var jätte fin i slutet! :) 

Imorgon och på söndag blir det hoppkurs för Jens Wickström. Det ska bli jätte kul att träna för någon ny tränare så man får lite nya tips, så då får vi hoppas att M1 är lite lugnare :) 

Har även en tråkig nyhet att berätta:
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=402671


världens finaste


Lidköping söndag

130cm idag igen, tyvärr gick det inte alls lika bra :P Han hoppade super på ettan, vilket gjorde att jag hamna i lite obalans. Ettan stod i slutet av ena långsidan och tvåan i början av andra långsidan och på kortsidan var hela läktaren. Så när jag hamnade i obalans svängde M1 i landningen, vilket gjorde att jag inte kom ut till väggen som jag var tvungen att göra för att komma bra på tvåan. Jag hade alltså en katastrof distans och min häst var snäll och hoppa iallafall, vilket resulterade till en liten krash :P Då tyckte jag att det var onödigt att fortsätta så jag hoppade ettan och utgick.

Jag är faktiskt ändå nöjd med helgen eftersom han var fin både i fredags och lördags. :)  


Lidköping lördag

Debut i 130cm idag på M1 :) Det kändes bra och han var jättefin! :) Fick tyvärr ett skitpet på 3an men det var inga stora missar och jag hade ett bra flyt igenom hela banan så jag är nöjd :) Imorgon blir det 130cm igen :)


Lidköping fredag

Hoppade 120cm med M1 idag. Vi var dubbelnolla och han kändes fin! :) Dock var han väldigt spänd på framhoppningen och reagerade en del på de andra hästarna men väl inne på banan var han fokuserad, dock blev han väldigt stark i slutet men jag är ändå nöjd :) Imorgon blir det debut i 130cm :)

bad update

Är i Barcelona nu så har inte kunnat uppdatera. Kommer hem på onsdag så jag hinner hoppa på kvällen eftersom jag åker vidare till Lidköping med M1 på torsdag. :) han hoppar 120, 130, 130. Ska bli spännande eftersom det är första inomhus och första 130, men vi har ju nollat alla 125 så det går säkert bra, så länge jag sköter mig så är det nog lugnt ;)

RSS 2.0