kvällspasset avklarat

Har precis varit och trimmat Inova lite. Så himla skönt att man kan börja rida kl 9 och det är fortfarande över 20 grader varmt och ljust ute, sommarlovs-feeeeling ;)

Inova kändes iallafall fin! Vi red på framridningsbanan som är på gräs så det var bra att få ett pass på gräs innan man går in och tävlar. Hon var ganska ofokuserad i början för att en hingst flippade sönder precis bredvid banan :P Men när hon väl blev fokuserad var hon faktiskt jättefin! :) Jobbade mest basic och övade även på att hålla koll på bogarna när jag flyttade bakdelen. Hon gjorde det faktiskt bra!

Imorgon blir det aaaaas mycket regn som kommer sabba hela gräsbanan för hela helgen -.- Men jag är taggad ändå! :D



Inova fyller 9år ;)

Sitter i lilla lastbilen på väg till Sunne! :) Är taggad till tusen, senast jag var på meeting var på Gotland med BW för typ en månad sen så det är verkligen på tiden :) Det blir alltså mitt första meeting med Inova :) Inova fyller foresten 9år idag! :D haha grattisgrattis :p Jag red BW innan vi åkte o han var jattefin :) hoppade honom igår o han var suuuuuperfin! :D han var så lycklig och hoppade väldigt runt o fint. Han känns faktiskt riktigt fräsh! :) Inova rider jag när vi kommer fram :) Inläggen blir lite flummiga när jag bloggar från mobilen, det går inte att göra stycken eller lägga in bilder men det får ni leva med :p

Förberedelser

Som jag skrev i förra inlägget så åker vi till Sunne med Inova imorgon! :) Vi åker på eftermiddagen någon gång så vi packar och fixar allt imorgon, fast idag ska jag trimma henne inför Sunne. Hon har varit ute på grusvägar nu i två dagar så hon har verkligen fått tänka på annat vilket är superbra! :)

Klasser inför helgen:
Fredag: 130cm
Lördag: 130cm
Söndag: 125/135cm

Vi får helt enkelt se vad jag hoppar för klass på söndag, allt beror på  hur det går på fredagen och lördagen. Dessutom måste även underlaget vara någorlunda bra. Fast tyvärr verkar det som att vädret inte är med oss den här helgen heller. Ösregn på gräsbana känns som vi är klara med efter Runsten. Är iallafall sjukt taggad inför Sunne!




Planering framöver

Det blir mycket hästresor framöver! :) 
Så här ser den här veckan ut:

Onsdag (idag): Hoppa BW lite, trimma Inova.
Torsdag: Åker till Sunne och tävlar med Inova! :) Rider BW innan vi åker.
Fredag: Sunne med Inova, Evelina passar BW.
Lördag: Sunne med Inova, Evelina passar BW.
Söndag: Åker hem från Sunne och rider BW när vi kommer hem. :)

På måndagen eller tisdagen åker jag ner till Skåne, bland annat Falsterbo :) Vi är nere i skåne i ca en vecka, vi har fortfarande inte bestämt vad vi gör med hästarna. Vi funderade på att ta med de ner och vara nere i Skåne i ca 2 veckor och tävla och så där nere. Dock lutar det väl åt att de får stanna hemma ändå. Fast vi har inte hittat någon som kan passa de. Fast de får stå hos Pether Markne också om vi vill så vi har lite att välja mellan men jag vill ju helst ta med de! :)

Tagg inför Falsterbo! Det är en tradition jag och mamma har, vi har varit där huuur många år irad som helst! :) Ska bli as roligt att se massa fina hästar och något jag verkligen ser fram emot är ponny GPn eftersom jag känner typ alla där, spännande! :D

Browns Way friskförklarad!

På väg hem från Strömsholm med en ponny som är tipptopp, nu har han gått igenom besiktningen helt utan anmärkningar ! :) han är fullt igång så nu kan ni som är intresserade höra av er för ev provridning.

Smakprov

Igår på träningen så fotade Evelinas mamma, så förhoppningsvis får ni se fler bilder lite senare.
Här får ni ett litet smakprov!  :)



Bilden tagen från evelinafalkestam.blogg.se


Dagens ridpass

Idag hoppade jag Inova för Niclas. Vi började med tre sockerbitar på en volt (liknande som vi gjorde hos Pether i torsdag). Jag måste säga att efter ha gjort den här övningen 3 gånger på en vecka så har det blivit mycket bättre! Hon är fortfarande väldigt oliksidig men det kommer ta flera veckor, om inte månader att rätta till. I torsdags ville hon ta sig över bommarna på första snabbaste sätt och idag tog hon sig istället lite tid över de och satte under sig på helt rätt sätt. :) Det här är en övning som kommer stärka henne jätte mycket, och dessutom få henne mer liksidig! Det är faktiskt en väldigt bra övning då den inte sliter på hästarna. Det här kommer alltså bli min standard övning som jag kommer jobba med ca 3ggr i veckan.

Sen hoppade vi en bana som också är väldigt bra. En övning man inte kan göra för mycket av! Man kan sitta och traggla hur länge som helst. Det främsta syftet med övningen är att få hästarna lydiga. Den är dessutom bra att göra på en ny häst för att lära sig väga av hur stora/små hjälper man behöver använda sig av. 
Det  blev väldigt jobbigt för Inova i högervarv :P Hon landar för det mesta i vänstergalopp (eftersom hon är starkast där) vilket gör det jobbigt på bågarna i högervarv. De gör att när hon väl landar i högergalopp (svag) så orkar hon inte och därför försöker springa ifrån det och lägga sig emot innerskänkeln. Jag fick göra ett par halter i högervarv för att få henne vänta och inte bara springa iväg. Det blev iallafall mycket bättre i slutet och i vänstervarv gjorde hon det galant! :)

Avslutade att hoppa en linje räcke-oxer-räcke (samma som hos Pether). Linjen ingick i banan och då gick vi på 5 galoppsprång, nu la vi upp galoppen och gick på fyra istället. Inova var väldigt trött i slutet men jag måste säga att hon gör det riktigt bra! :) Banan lutade lite så i vänstervarv blev det nedförsbacke och då blev hon lite lång eftersom hon inte riktigt orkade sätta under sig, men försiktig som hon är var det inga problem ändå. :) I högervarv gjorde hon det superfint! :)

Jag är faktiskt jättenöjd med dagens träning! :) I torsdags hittade jag mina standard övningar som jag kommer jobba jätte mycket med! Jag tycker det är viktigt att man verkligen hittar "sina övningar". Att man som enskild ryttare/häst hittar en övning som man verkligen behöver jobba med och inte bara jobbar på samma övning som någon annan jobbar på. Alla ekipage har olika behov och behöver olika övningar och tips för att höja sin lägstanivå.

Det här är alltså de övningar jag tror kan utveckla Inova mest:



Antingen med sockerbitar eller med bom, räcke, bom.


 


mysdag

Idag för fyra veckor sedan hämtade vi hem fina Inova Light. :) Det känns verkligen jätte konstigt, det känns som jag har haft henne hur länge som helst :P Det roliga är att hon har utvecklats sååå mycket på bara 4 veckor! Fick beröm senast idag för att hon har blivit mycket finare i kroppen och satt mycket mer muskler så det är verkligen jätte roligt att man ser så stor skillnad på så kort tid! :)

Efter två dagar tufft arbete för Inova så skrittade vi ut barbacka en sväng. Vi red bort på en äng, lite vågat kanske men hon är verkligen sten cool :P Hon lunkade på där över ängen och filosiferade om livet ;) Hon verkar verkligen så hilma glad hela tiden. Hon ser bara så allmänt lycklig ut, fina hästen! :)

Sen hade jag värsta mysdagen med finaste Brownie. :) Borstade och fixade hur länge som helst, klippte man och svans mm. ;) Han har blivit så hilma mysig Brownie. :) När han kom så fick man ju knappt klappa honom och nu bara älskar han när man står och pussar och myser med honom. :) Joggade BW en sväng och han var JÄTTEFIN! Sen avslutade vi med en mysig skritttur i skogen. Jag är verkligen kär i mitt lilla charmtroll! :')



Första bilden på Inova :)


Dagens ridpass- snabbinlägg

Idag red jag båda hästarna i ridhuset. Jobbade lite med det från gårdagen med Inova (den första övningen på volten). Det blev väl något bättre idag men det finns mycket kvar att jobba med där...

Gjorde samma sak på BW och han blev jäätte glad över att få skutta lite :D Eftersom han är så lösgjord och fin så gör han den här övningen lätt som en plätt. Han är väl för härlig min lilla ponny! :) Jaaa, vad ska man säga.. Han är som vanligt suverän! :)



Finaste Browns Way


Pether Markne träning

Som ni vet var jag hos Pether och träna idag med Inova. Vi gjorde verkligen övningar som hon behövde, superbra!

Vi började hoppa ett räcke med bom framför och bakom på volt. Vi satt och traggla ett tag eftersom det är precis vad hon behöver eftersom hon är ganska stel i sidorna.  



Sen hoppade vi en liten bana där vi endast fokuserade på att ställa och böja mellan hinderna. Alltså all fokus på mellan hinderna.


Därefter la vi på några hinder på banan men fortsatte med samma övning och syfte.


Sen övergick vi till en linje som bestod av räcke, oxer, räcke där syftet var att få hästarna att vänta. Det var väldigt trångt på 4 galoppsprång så det gällde verkligen att få tillbaka de i god tid och sen bara kunna sitta stilla och bli klar i tid, och ge hästen plats till hindret.  







Jag är nöjd med dagens träning. :) Hon har hoppat väldigt väl och vi har verkligen tagit tag i alla små problem, vilket gjorde att det var en väldigt lärorik träning. Så när jag får henne mer lösgjord i sidorna så kommer det mesta lossna, så jag tror det här blir super! :)


kommentarer

Elit med Flit om Debut 130cm:
Fina bilder;)
Vem har tagit bilderna? :P
Ni såg super fina ut, riktigt proffsiga!<3

Svar: Tacktack! :) Anna Koukila fotade på Runsten. :)

maria om Debut 130cm:
jätte kul med bilder! du är riktigt duktig, såg din runda i fredags. du rider jätte bra :)

Svar: Tack! :D

Pappa:
Hej Alma, kul att ni kom till start trots vädret. Det verkar som ni lärde er någonting idag. Det e bra. Det har ni med er nästa gång ni stöter på liknande förutsättningar. kram p

Svar: Jag håller helt med dig pappsen! :) Man måste ju vara beredd på alla olika förutsättning. :) Tänk, nästa gång kanske det regnar på ett mästerskap, då har man ändå de här rundorna i bakfickan! :)

bea nyberg om Debut 125cm:
Du rider så himla trevligt alma!! Ni passar som handen i handsken :) <3

Svar: Tack Bea! :D Jag kommer och hejar på dig i Falsterbo! ;)

Lisis om svar på kommentar:
Ja tack, jag förstår, bra att du förklarar så noga :) Även fast jag inte rider nu så kan man ju lära sig av att se andra rida. Och det är bra att fråga ryttaren om en rivning eller stopp, eller vad som än är, för då lär man sig själv, hur man ska tänka, och skillnaderna mellan olika rivningar osv. Jag kmr ställa frågor om jag får (a) Det är kul när man får ett långt svar ;)

Svar: Ställ hur mycket frågor ni vill ;)

Bella om Kvalad 130cm:
Vad härligt! Grattis:)

Svar: Tack! :)

Caroline om Lite gott och blandat:
Väldigt fina bilder på dig och din nya stjärna! Älskar verkligen skimmlar :). Hon verkar kunna hoppa hus och ser så himla härlig ut!

Svar: TACK! Kul att du gillar henne, hon är precis som hon verkar ;)

Lisa om Förberedelser:
Kör hårt! :)

Svar: Tack! :)

Sanna om Förberedelser:
Lycka till! :)

Svar: Tack! :)

Lollo om Pether träning:
Fiina ni är! :)

Svar: Tacktack :D

Det är verkligen jätteroligt att ni har börjat kommentera så mycket! :D Jag blir mycket mer motiverad av att blogga så fortsätt med det! :D Har fått mycket positiv feedback vilket är jätteroligt! :) Det är kul att ni gillar mina hästar och det jag gör ;)


Bad update

Jag har haft mycket att göra senaste dagarna och har därför prioriterat bort bloggen lite. Igår fick jag dock reda på att det kommer ske en del förändringar i min vardag framöver. Det är dock tråkiga nyheter som kommer påverka mina träningar framöver. Jag berättar mer om det här när jag vet hur allt ligger till men jag hoppas det löser sig så fort som möjligt!

Annars har jag trimmat båda hästarna i ridhuset nu i två dagar och jag måste ju säga att ponnyn är fantastisk!!! Jag älskar verkligen att trimma Brownie, han är såååå himla fin! Finns inte mycket mer att säga, han är bara bäst :D Inova sköter sig också riktigt bra! Har börjat rida henne på ett nytt bett på marken. Det är Almas specialare ;) Det är ett tredelat pessoa bett som jag har stylat med ett snöre under hakan. Det funkar riktigt bra! :)

Imorgon åker jag till Pether Markne med Inova och trimmar satan :D Det är såklart hoppning som gäller och det ska bli jätte roligt! Jag är verkligen glad över att Pether finns där nu, annars hade det blivit väldigt tomt på träningsfronten...

 


Inova hos Pether


FINA HÄST!

Kolla vilka fina bilder som har tagits på Inova i helgen! Själv ser man ju ut som en tok :P Men Inovas framben är helt fantastiska! :D

http://webshop.equipe.com/photos?q=alma+ranebo
Eftersom jag inte har köpt bilderna så får jag inte lägga upp dom på bloggen, därför länkar jag bara :)

Debut 130cm

Imorse var det fint väder så vi bestämde oss ändå för att åka och tävla. Dock började det spöregna precis när vi kom fram, vilket var tråkigt eftersom det påverkade underlaget väldigt mycket. Trots det dåliga förhållandena så tycker jag ändå att det gick helt okej!

På framhoppningen var hon SUPER! Hoppade helt galet fint! :D Dock gjorde vi en liten tabbe..
Eftersom Inova är väldigt känslig för dåliga underlag (märktes redan på framhoppningen på Rådmansö) så valde vi att hoppa fram på grusbanan och inte gräset. Det gjorde att Inova blev jätte spänd när vi väl kom in på tävlingsbanan som var på gräs. Hon blev jättespänd och kändes väldigt passiv. Hon blev även "svårstyrd" och försökte komma över hinderna så fort som möjligt, hon drog sig även en del in i botten eftersom hon inte ville hoppa av stort. Trots att hon inte var helt nöjd så fightades hon riktigt bra! Hon gjorde verkligen sitt bästa trots omständigheterna! Härlig inställning! :)

Vi fick ett ner på 5b, vi kom nära in i kombinationen så då rev vi ut men det tar jag verkligen på mig själv! Men hon gjorde verkligen sitt bästa så jag är väldigt nöjd med hennes prestation! :)

Jag har inte haft en häst som reagerar så mycket på underlag förut men nu har jag iallafall lärt mig att jag ska hoppa fram på samma underlag som tävlingsbanan har. :)

Lite bilder från helgen:










Dagens ridpass

Idag har jag varit på Runsten typ hela dagen. :) Det har varit en del tabbar och missförstånd men i stort sätt måste jag säga att de flesta har skött sig riktigt bra! :) Efter Runsten så åkte jag och mamma till våra finingar. :)

Började med att jogga BW i ridhuset. Det var hinder i ridhuset så han var lite laddad men han fick nöja sig med lite skritt och trav. :P Han kändes fin iallafall :)

Inova fick återhämta sig lite idag så det blev inget krävande utan hon fick bara röra på sig lite. Joggade i ridhuset i ca15min och sen tog vi en mysig skritt-tur i skogen :)

Tanken är att Inova ska gå 130cm på Runsten imorgon. Dock ska det troligen spöregna hela dagen så vi får se hur vi gör imorgon bitti. Eftersom det är på gräs så spelar vädret ganska stor roll men vi får enkelt se hur det blir. Jag håller iallafall tummarna för tävling imorgon :)


Browns Way på Runsten i somras. :)


svar på kommentar

Postat av: Lisa
Tittade på filmen idag från 125, super bta ridet. Missförstånd på vattnet eller var det bara otur? :)

Svar:
Jag anser att rivningen från idag varken var ett missförstånd eller otur.
 För mig är missförstånd tex att ryttaren tror att hästen ska hoppa av ett galoppsprång för tidigt och därför kastar sig fram på magen och går före hästen. Eller tvärtom, att hästen missbedömmer ett avstånd och hoppar av för tidigt som inte ryttaren är med på och kommer alltså efter i språnget. (endast exempel) Alltså på något sätt missförstår varandra. 

Det är enligt mig sällan som oturen eller turen avgör om bommen ligger kvar eller inte. Det finns nästan alltid en orsak till varför varje bom ramlar ner. Om man jämför med M1 som ofta hade onödiga nedslag (OBS: Ej otur, utan onödiga) så fanns det alltid en förklaring. Rivningarna på M1 kom oftast när allt var perfekt, och då var orsaken att han blev nonchalant, för att allt redan var klart. Sen orsaken till att han blev nonchalant är en annan femma men trots allt fanns det förklaringar till varje rivning, just för att han var lite oförsiktig. 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg om klassen idag så är det styrkan som är det svaga punkten hos Inova. Vi låg bra, möjligtvis något nära men det är inget som avgör det här nedslaget. Här är det som sagt styrkan. Eftersom hon hoppar så fint i början av banan så blir hon trött i slutet. Hon blir alltså längre desto längre banan går. Det gör att jag har henne mindre på bakbenen i slutet av banan, och därmed hoppar hon lite mer framåt än uppåt. Just när det är i nedförsbacke gäller det att ha hästarna extra mycket på bakbenen just för att de inte ska bli så långa. Om den här situationen istället hade varit i början av banan eller varit en uppförsbacke istället hade det blivit en helt annan situation. Men det är just i de här situationerna det märks att hon är lite svag.

Jag hoppas du är nöjd med svaret och fortsätt ställ frågor! :)

Ny header!

Nu har "jag" äntligen tagit tag i att fixa en ny header. Visste blev det fint??? :D Det var snälla Agnes som hjälpte mig med den :) Hon är bloggens designer :P Själv är jag så oteknisk så hur fort det är någon liten förändring på bloggen så är det hon som fixar det! :) TACK TACK! :D

Bara för det så får det här inlägget komma under kategorin "teamet". Den kategorin behöver fyllas på lite så det är väl klart bloggdesignern ska få vara med där! :D

Lite gott o blandat

jahappp, måste först och främst säga att ni har blivit duktiga på att kommentera! :) Mycket roligare att blogga då! :) Så det kanske är er förtjänst att filmerna från tävlingen kommer upp så pass fort..... Vad vet jag??? :D Men det känns ju dumt att sluta kommentera iallafall ;) Var föresten inte rädda för att säga vad ni tycker om ritterna, feedback är alltid bra! :)

Det känns som jag bara skriver om Inova hela tiden men tänkte berätta lite allmänt vad som händer lite framöver :)

Idag satt jag på BW för första gången på typ en vecka. Han var såklart pigg och glad :D Han är underbar min lilla ponny! Jag skrittade mest och bara kände på honom och han kändes jättefin. Jag förstår inte hur han alltid kan vara lika arbetsvillig och lösgjord. :P Han har nästintill stått i en vecka och har inte ens en liten spänning :P Det beror väl helt enkelt på att han älskar att arbeta och tycker allt är så roligt hela tiden. Han har verkligen en härlig inställning till livet min stjärna :) Nu ska han sättas igång helt och sen blir det återbesök om typ 1,5 vecka(?).

Imorgon ska som jag skrev i tidigare inlägg Inova återhämta sig lite för att sedan vara på topp igen för söndag. Jag åker till stallet imorgon bitti för att sedan åka vidare till Runsten på em och kolla på alla kompisar som tävlar :D Det är så nära o bra så då får man minsann passa på! :)


Fin bild från idag! :)


Debut 125cm

Idag var det debut i 125cm. Jag tycker vi fick till en fin runda, dock fick vi första nedslaget men det gör inget :P

Vi hittade ett bra flyt. Hon hoppade jättefint i början av banan sen orkade hon inte riktigt hela vägen. Vi fick ett nedslag på 7an som var ett räcke i nedförsbacke. Det var 6 galoppsprång lite framåt, och det nådde hon lätt som en plätt :P Hon blev nästan lite lång till det och hoppade då lite för mycket framåt istället för uppåt (det är där orken återigen spelar roll). Men det är ingen big deal. Slutet på banan i nedsförsbacke... Inte så mycket mer att säga.

Annars var det en fin runda, dock tabbade jag mig till 4an. Jag kom lite i innerspår vilket gjorde att jag inte fick plats med mina 9 galoppsprång, eftersom det var en A0:a så skulle det varit bättre och bara fortsätta på innerspåret och ta framåtläget på 8 galoppsprång istället för att trycka in ett extra. Men Inova löste det galant! :D





Imorgon blir det återhämtnig med en skritttur i skogen och sen blir det debut i 130cm på söndag! :)

Gårdagens Film

Här får ni 120cm från igår :)


Kvalad 130cm

Jaaa, vad ska man säga.... Inova sköter sig exemplariskt!
Hoppade 120cm idag och hon var återigen nolla och placerad! Inte i en bom! :) Det är en fröjd att hoppa en så försiktig häst, jag älskar det! :D

Hon SUPER på framhoppningen vilket gjorde att hon blev ganska trött inne på banan. Hon tog inte ut sig mer än vad hon behövde men hon gör det bra ändå. Dock orkade hon inte riktigt när det var en så stor yta att springa på. Hon har väl hoppat bättre men hon hoppade absolut inte dåligt. Hon hade inte de fantastiska bakbenen som hon brukar, men det är fullt förståligt att hon inte orkar hoppa en hel bana så fint nu med det kommer med tiden! :)

Hon har ju trots allt nollat alla starter hittils, så jag kan väl inte klaga. :D
Tre starter, tre nollor varav två placeringar, och dessutom kvalad 130cm. :D

Så som det ser ut nu så debuterar vi 125cm imorgon och 130cm på söndag. :)

Film kommer

Förberedelser

Imorgon är det dags för tävling på Inova :) Vi åker till Runsten och hoppar en 120cm. Det är lite spännande för det är första tävlingen på gräs med Inova och dessutom så är det ju hemma klubben, men det är bara kul :)

Red Inova i ridhuset idag och testade ett nytt bett, ett pessoa. Jag tycker inte det var jättebra men sen satte jag på en rem under hakan och då blev det tusen gånger bättre! :) Så sen var hon superfin! :) Övade mycket på det som Pether har sagt att vi ska öva på och det blev riktigt bra i slutet! :)

Måste föresten passa på att tacka för pappas fina kommentar HEHE :D

TAGGTAGGTAGGTAGG



BW på Runsten


Dagens hoppning

Hoppade för Niclas idag på Inova. Vi hoppade en liten trevlig bana med ett litet vatten på slutet, banan innehöll bara linjer, mesta dels på båge.

I början gick det SUPER! Hon hoppade fantastiskt, lite för bra kanske för hon blev väldigt trött efter hon hoppat banan så bra två gånger :P Hon överhoppade sig så mycket i början att bensinen tog slut i slutet. :P När hon blev trött så orkade hon inte riktigt vilket gjorde att hon la sig mot innerskänkeln istället för att runda sig runt den. Det blir ju lite tokigt med distanserna när man inte får ut dom på den båge som krävs så gick väl på ett för lite 2ggr, så det var ju inte så bra. Men bortsett från de två tabbarna gick det jättebra! Så jag är faktiskt jätte nöjd :)

Jag ställer så höga krav på mig själv att jag ibland blir lite "blind", att jag gick på typ 6 istället för 7 galoppsprång två gånger är egentligen ingenting jag borde hänga upp mig på eftersom jag måste se på saker hur det är nu, och beroende på vilken häst jag rider.
Att Inova inte är särskilt stark är något som kommer med tiden och därför ska jag inte hänga upp mig på sådana saker där det är styrkan som är den svaga faktorn (tex galoppsprången idag). När hon blir mjukare i sidorna och sätter mer muskler kommer det komma naturligt. Dock är jag en sån perfektionist att jag vill att allt ska sitta från första början men jag får ju faktiskt inte glömma bort att jag bara haft henne 2 veckor, och då kan det ju faktiskt inte vara perfekt. Och som Pether säger: Du har lyxproblem.

Föresten så måste jag säga att det är sjukt tråkigt att blogga när man inte får några kommentarer. Så bara för det får ni ingen bild idag :P

Lite gott och blandat

Nu när det är sommarlov så trodde jag att jag skulle få mer tid till bloggen, men icke sa nicke. Jag är typ aldrig hemma och flänger runt som en liten galning. :P Men iallafall, så här ligger läget till:

Igår skrittade jag ut på Inova med Julia. Vi skrittade väl kanske i 45min. Hon fick ta det lugnt eftersom vi körde ett tufft pass hos Pether dagen innan, så både hon och jag behövde nog återhämta oss lite :P Men idag ska vi jobba på våra "lyxproblem" som Pether brukar säga :P Det är alltid så kul när man kommer hem från Pether för han säger ofta saker som ingen annan brukar säga till mig, så då blir man extra motiverad :) Brownie skrittas för fulla muggar. Jag tror jag ska börja jogga honom någon dag denna vecka, finaste ponnyn! :)

Lite planering framöver:
Måndag: Trimma Inova
Tisdag: Hoppträning för Niclas
Onsdag: Rida igenom henne lite och sen blir det nog en skrittur.
Torsdag: Tävling, 120cm på Runsten
Fredag: Tävling, debut 125cm på Runsten

Det var Inovas planering för några dagar framåt. :)


En av mina favoritbilder :)


Den här gillar jag också :P Den är lite rolig, jag står i nedförsbacke så hon ser jätte stor ut. Sen ser hon så nöjd ut med gräset i munnen :P Men det gulligaste är nog att båda blundar. :P haha, många små detaljer som gör bilden speciell! :D


Den är är också fin, men inget speciellt för fem öre :D


Bilder

Det tar så lång tid att lägga upp filmer så ni får lite bilder också. :)










FINA HÄST! :D


Pether träning

Var som sagt hos Pether idag och träna med Inova. Det gick faktiskt riktigt bra! :) Det känns som jag börjar hitta henne ordentligt och det är verkligen superkul! Jag tycker vi har hittat flytet riktigt bra så det är jättekul att vi har hittat varandra så pass "fort". Det känns som jag har haft henne i typ ett halv år men det är ju faktiskt bara exakt två veckor, haha :P Jag gillar henne skarpt. :)

Pether tyckte hon var superfin! Innan vi började leta häst pratade vi mycket om vad jag skulle ha för någon och vad för kvalitéer vi letade efter, och Inova är verkligen mitt i prick! Det är faktiskt rätt unikt att hon passar in på våran "drömhäst" men det är ju super! :D

Vi hoppade inte något stort på henne idag eftersom det var första träningen för Pether så han försökte bara få en överblick så vi kan hoppa större nästa gång. För hon blir bara bättre och bättre desto större det blir! 
Här får ni en liten film från dagens träning:



mobil-inlägg

Det har blivit rätt dåligt med update på sistone men allt gick överförväntan med BW i onsdags :) han ska skrittas ett tag men inova jobbar på ordentligt! I onsdags blev hon tömkörd. Trimmade henne igår, och det gick bra! Blev ett väldigt intensivt pass på 40min så det var bra, sen tog vi 20min skritt i skogen med Niclas. Idag ska jag bara rida igenom inova lite lätt för imorgon blir det träning för Pether Markne. Det ska bli super roligt! Han hjälpte oss när vi letade häst så han har sett Inova på film men inte in real så det ska bli kul o se vad han tycker om henne :)

Snabbinlägg

Idag red jag ut på Inova med Evelina och Angelica. Hon skötte sig exemplariskt, vi var även o trava och galoppera på ängen och hon är verkligen super snäll :) Gillar henne skaaarpt! :) Inova blev även klippt idag! Superfin blev hon! (bilder kommer) :)

Joggade BW i ridhuset som var suuperfin. Min älskade lilla ponny, han är väl fantastisk. :D
Jag tror att jag giller mina hästar.. HEHE :D

Imorgon åker vi med BW till strömsholm, eftersom han reagerade lite på böjprovet i fredags så är det dags för behandling. Så det blir att gå upp kl 5 imorgon......... GODNATT

Tävlingsdebut med Inova

Tävling idag på Rådmansö med Inova. :)

110cm, dubbelnolla precis utanför placering. Jättefin runda. Hon är helt fantastisk, jag är helt kär i den här hästen! :D

120cm, nolla och placerad. :) Även den här rundan var superfin! :) Även fast det är lågt för henne så är hon inte nonchalant, hon var inte i en enda bom idag. :D Vi har fortfarande inte rivit en enda gång, hon är såå försiktig :)

Jag är jättenöjd med dagen och jag gillar Inova mer och mer för varje dag som går. Hon är helt fantastisk! :)



Bilden har ni sett förut men ni får den igen ;)


Dagens ridpass

Börjad med att jogga BW. Han var väääldigt pigg efter att ha vilat igår så han sprang bara o hoppa över "solkatter" och så höll han på o slänga av mig också :P sötponny, han fick alltså bara springa av sig lite idag :D

Sen trimmade jag fina Inova. Testade ett nytt bett på henne idag, ett tvådelat pelham. Jag rider och hoppar henne hemma med vanligt tredelat men vill ha något lite skarpare på tävling. Jag tycker det här bettet funkade bra! :) Lite skarpt emellanåt men bara jag lindar kedjan så tror jag det blir super! :) Övade mycket tempoväxlingar för att väga av hur stora eller små hjälper jag behöver använda och även en del åttvolter för att få henne lite mjuk i sidorna. Jag måste säga att det går framåt! :D Även Inova var pigg och lite halv knäpp idag :P

Nu är allt fixat till imorgon! Inova är duschad och flätad och lastbilen är packad! :) Det är alltså 110, 120cm som gäller på Rådmansö imorgon och jag är galet taggad! :D Har typ inte tävlat på en månad. :P Jag tänkte testa nya bettet på tävlingen imorgon också :)

ett bett som ser ut ungefär som det här, fast jag har mycket kortare skänklar. :)


Gårdagens ridpass

Idag har båda hästarna som sagt bara tagit det lugnt, julia gick en promenad med dem så de fick röra lite på sig :) Själv har jag glassat i Strömsholm hela dagen vilket har varit as kul! :D Sett mycket fina hästar och ritter, men även en hel del tabbar... Det märktes att det troligen var första grästävlingen för säsongen för många så det har varit en intressant dag! :) Det har även blivit en del shopping som jag kan lägga upp imorgon :)

Igår hoppade jag Inova för Niclas och det gick faktiskt bra :) Vi hoppade en liten bana och försökte bara hitta flytet och det känns faktiskt jätte bra med Inova. :) Hon var lite trött igår men det är full förståligt eftersom det var tredje dagen med träning, dessutom var det jätte varmt men hon fightas ändå väldigt bra :) Vi tog inte så mycket på henne eftersom hon var lite trött och det viktigaste är bara att vi hittar ett flyt, och det tycker jag faktiskt att vi gjorde :)

Eftersom ni har önskat mer utvärderingar om träning så tänkte jag till och med lägga upp en lite film från träningen igår :D Båda filmerna är från samma bana men mamma lyckades trycka både av och på filmen i svängen, alltså fick de sista två hinderna av banan vara på en egen film. :)



strömsholm

Sitter i bilen på väg till strömsholm. Ska kika på lite hoppning och förhoppningsvis blir det lite shopping! :D jag skriver mer ikväll om gårdagens hoppning på finaste Inova :D idag har Julia mina hästar fast dom ska bara vila men hon fixar lite med dom :) skriver som sagt senare....

Dagens ridpass

Började med att rida ut en sväng på BW med Julia och Sarah. Det blev en sväng på typ 40min, mycket skritt och lite trav. Pigg och glad ponny! :D

Sen tränade jag för Marie på Inova. Det gick jättebra! :D Hon har blivit så mycket bättre på bara några dagar, speciellt i skritten och traven! :) Galoppen är det ganska mycket kvar att jobba på, det är där hon är som stelast i sidorna men man ser små framsteg varje dag så så länge det fortsätter så här så är det ju väldigt trevligt! :D 

Imorgon ska jag hoppa Inova för tredje gången (inkl provridning) :D Vi ska hoppa en superbra övning som jag älskar att sitta och trimma på,  den är perfekt nu i början när man bara ska försöka hitta flytet så jag är galet taggad inför hoppning imorgon! :D BW är grym på den övningen men jag kan tänka mig att det blir rätt tufft med inova för det gäller verkligen att få de runda för innerskänkeln men det blir nyttigt! :)

Det blir dessutom sista hoppträningen innan tävling på måndag, då bär det av mot Rådmansö för att hoppa en regional 110cm, 120cm :)

Shopping

Det blir en del shopping när man köper ny häst vilket är as kul, men dock inte lika roligt för plånboken! :P Tänkte fylla på kategorin "utrustning" lite och skriva vad vi har köpt och vad vi ska köpa :)




Veredus bakskydd
Ett par matchande bakskydd till mina framskydd som jag har sedan tidigare.
 Inova måste ridas dagligen med bakskydd så nu är det införskaffat. :)


Veredus Carbon Shield - 1425kr
Ett par boots från Veredus. Jag tycker dom verkar superbra, jag tror inte de stör hästen så mycket eftersom de ser ut att sitta väldigt stilla. Superbra investering! Inova måste ha boots när hon hoppar för annars trampar hon sig i uppsprånget. Jag får hem de i veckan. :)


Schockemöhle Sports Fleecetäcke- 1050kr
Ett riktigt bra fleecetäcke som även sitter riktigt bra. Speciellt över bogarna där många fleecetäcken brukar bli för stora. Ett perfekt transport täcke och det här blir även mitt tävlingstäcke. :) 

Butet Akene- 262kr
En superbra läderlotion som gör allting mjukt och smidigt :) Speciellt perfekt till min Butet sadel :)

Det är väl vad vi har införskaffat förtillfället men det finns lite mer att köpa bland annat skimmel-shampo och en ny lädergjord till Inova. :)


Dagens ridpass - snabbinlägg

Joggade först BW i ridhuset i 20min, han var jättefin! Som vanligt.... :D

Sen hoppade jag Inova för Niclas och hon var också duktig! :) Vi hoppade en liten lydnadsbana, eftersom hon är ganska stel i sidorna så blev det lite orytmiskt på grund av att hon la sig mot innerskänkeln istället för att runda sig runt den så då blev det lite "kantigt" allting. Men det blev bättre i slutet och hon hoppar såå fint :D



Samma bild som här om dagen, men det är en bild iallafall :D


Snabbinlägg

Igår så tog min brorsa student så Cilla tömkörde både Brownie och Inova. De skötte sig bra :)
Idag blir det hoppning på Inova! :D

RSS 2.0