Tävling imorgon

Tävling i Helsingborg imorgon med Crownie som ska gå 110 och eventuellt debutera 120.

 

140

Hoppade ingenting igår och startade Inova i 140 imorse istället. Fick till ännu en bra runda, men 3 ner. Lika tråkiga nedslag idag som i fredags, hade lika gärna kunnat vara felfri idag. Men jag vet ju att Inova är känslig för underlag och därför fick hon idag gå 140 istället för 145. Det har varit tungjobbat för hästarna och Inova kom aldrig riktigt upp i luften, helt enkelt bara hoppat lite för lågt. Jätte tråkigt och omotiverande på faktiskt fina rundor. Åker hem tomhänt för första gången på länge och har nog haft min sämsta tävling någonsin rent resultatmässigt. Menmen. Bara hem och ladda inför nästa helg och glädjas åt att Marion är på banan igen :)

Bra runda och en pigg Marion

Inovas runda idag fick jag till precis enligt plan. Satte galoppen från början och allt flöt på fint. Dock två riktigt tråkiga nedslag som jag inte har någon direkt förklaring till. Om Inova har ett ner så har hon oftast inte ett till om det såklart inte är en ryttartabbe. Hon vill inte riva och därför tycker jag att dagens 8 fel är riktigt tråkiga. Hon är dock väldigt känslig för underlag och underlaget här är inte bra denna helgen. Alldeles för blött och klaffsigt och troligtvis är detta en förklaring. Underlaget sög duktigt och Inova kändes lite låg, trots att hon faktiskt hoppade väl och jag gav henne förutsättningar till en felfri runda idag. Jag hade en fin känsla trots allt idag och kan inte vara missnöjd med dagens 8 fel. 

Marion var betydligt piggare, tittigare och vingligare idag och var relativt spänd. Fick ett nedslag på hinder nr 5 där jag satte lite för mycket tryck och fröken hoppade lite för högt och touchade bakbommen på vägen ner, blev lite springig efter det så jag gjorde halt innan nr 6 för att inte lämna något åt slumpen. Hämtade hem henne lite och hoppade sedan super. Så 8 fel även här plus ett par tidsfel. Marion har hoppat klart för helgen och Inova sparas inför söndag.

Greva dag 1- snabbinlägg

Inova var först ut i dagens 130. Hon kändes fin och jag red mot klockan idag, gick lite överstyr dock och gjorde en chansning på att gå innanför till hinder nr 8 men jag hamnade istället i hinderstödet och var helt enkelt lite för het på gröten idag. Sen tog jag om det och hon var fin. Gjorde en chansning som inte gick hem idag men det får jag ta på mitt konto för Inova var inte i en bom.

Marion var (kors i taket) både fokuserad och relativt lugn! Rev sista hindret i omhoppningen men för övrigt en rytmisk skolrunda. En 4 felsdag helt enkelt. Imorgon startar båda 135.

På väg till Grevagården!

Nu är vi på väg till Greva med Inova och bästa Marion som ska göra comeback efter 4 månader. 

Var med Crownie och Marion hos Lisen igår och båda hoppade faantastiskt! Crownie är ju inte världens flashigaste hemma men direkt när man kommer iväg så visar han hur mycket kvalitéer han har. Så fin var han! Både Lisen och Peder har sett film på honom när jag köpte honom så Lisen tyckte det var roligt att se honom på riktigt nu. Hon tyckte han hade ett härligt tryck och om vi jobbar honom rätt så har jag troligtvis en framtida GP häst. Verkligen roligt! Fick mycket bra hjälp och vägledning med honom, gillar hur de jobbar sina unghästar som är väldigt i fas. De är lite som ett riktmärke för mig.

Marion njuter jag av varenda språng. Log minsann hela träningen från början till slut. Hittade en bra känsla på henne igår. Det är småmarginaler med henne men när man väl hittar det, då känns ingenting för svårt. Jag är så glad över att ha med henne på tävlingsbanan igen! :)

Tyvärr har jag inga filmer från gårdagens träning då jag åkte själv med hästarna. 





Veckoplanering

Måndag: Trimma Inova, jogga Crownie och Marion.
Tisdag: Träning för Lisen med Crownie och ev Marion. (Beror på om någon kan åka med mig, någon frivillig?:)) Inova skrittas.
Onsdag: Åker till Grevagården med Inova och Marion (äntligen!). Rider de lite lätt vid ankomst. Trimmar Crownie innan vi åker.
Torsdag: Inova 130, Marion 130.
Fredag: Inova 135, Marion 135
Lördag: Inova hoppar förhoppningsvis vidare i Swedish Riders Trophy och beroende på hur det går där så får vi se vad hon hoppar under lördagen och söndagen.
 
 

Film Marion

En pigg Marion som är lite småvild, men väldigt lycklig!

 

Marion

Hoppat Marion idag som var pigg och glad idag. Så roligt att ha igång henne igen :) Film finns på instagram. Ska försöka lägga upp den här imorgon också. 


Film Marion


Film 130

En bra runda där allt bara flöt på. Extra nöjd med omhoppningen där jag vände upp tight t hinder nr 9, kunde enkelt ta bort ett galoppsprång till trippeln och hinna innanför till kombinationen. Jag red fram första 4 stegen efter hinder nr 9 och kunde sitta upp de sista galoppsprången för att kunna vara snabb i landningen efter trippeln. Många var sena där och började rida fram på sina 7 språng alldeles försent och kom sladdandes in i svängen till kombinationen så det var jag nöjd med. Sen gjorde jag en chansning och gick innanför till näst sista hindret vilket var riktigt tight men denna dag gick det bra och jag fick ett bra läge ur sväng. Tappade dock lite tid till sista hindret och det var väl där jag var 17 hundradelar för långsam för att ta hem klassen. Men trots allt en bra runda och trots en snabb omhoppning så var det rytmiskt och jag höll min plan precis som planerat.  

 
 

Mentaltråning

Hade mentalträning fram till klockan 1 idag med Andy Svärd, superbra och jag fick mig en och en annan tankeställare. Annars har alla hästar skött sig bra idag, hoppade Crownie som var lite busig men annars har allt trummat på bra. Imorgon ska jag försöka få upp lite filmer.


Tillbaka i Skåneland

Tillbaka i Skåne och red både Marion och Crownie nu när jag kom hem igen. Marion var riktigtriktigt fin, om ni har tur så kanske det kommer upp en film, ska försöka fixa det imorgon - härliga häst! Crownie fick trimmas lite lagom idag och även han kändes bra. Nu har jag bara hunnit käka och sängen ropar.. Så filmer på Inova från helgen får vänta till imorgon..
 
 

Tvåa av 70 starter

Fina Inova levererade en andra plats idag av 70 starter. Superfin och supersnabb ;) 17 hundradelar från vinst menmen. Nöjd sponsor :)




2 ner igår

Hade två riktigt tråkiga nedslag igår i 135. Kan möjligtvis ta på mig det första nedslaget men det andra gav jag henne förutsättningar så det var lite tråkigt. Men visst ät det fortfarande en omställning att komma in och jag tror att det var lite de som gjorde att vi fick nedslagen. Kan lätt bli att de går ner lite tidigt på en oxer eller så nu när man hoppar mot väggarna och läktare, menmen. Inte vidare till kval 2 på detta i alla fall och idag hoppar vi endast en 130.
 

Film Crownie

Film från när jag hoppade Crownie i förrgår. Börjar hitta honom mer och mer och då börjar han hoppa lite mer ordentligt också. Filmen nederst är filmen från instagram.


På väg till Södertälje

Hoppade lillnisse imorse och jag bara älskar honom. Han är så himla härlig! Ligger en film på instagram om ni vill se. Kan inte lägga upp den här förrän jag har tillgång till datorn. Just nu sitter jag i bilen på väg till Södertälje med Inova. :) Dock väldigt krasslig men knaprar Ipren och sover lite så överlever jag nog dagen :)




Film från gårdagen


Redo inför Södertälje

I helgen är det andra omgången av Swedish Riders Trophy som går i Södertälje. Hoppade igenom Inova lite idag och hon kändes väldigt fin i slutet. Lägger upp en liten film imorgon. Vi åker till Södertälje torsdag och jag tävlar fre-sön, och förhoppningsvis hinner jag även träffa Pappa och lite vänner en sväng. :) 

Senast blev det vinst med Marion i Södertälje.

Filmer från gårdagen

Har inte riktigt hittat den där fina lilla marginalen än så ibland råkar jag sätta lite mycket tryck och då exploderar han lite (höhö efter 4an i 110). Tycker vekligen jätte mycket om den här hästen. Jag gillar att han inte tar ut sig alltför mycket i dessa små klasser. Hoppa vet jag att han kan. Han hoppar fortfarande väl men på ett sätt som inte sliter så mycket på honom och det är bra. Han hoppar bättre när det blir lite större hinder och det tycker jag ser även vissa språng i 110, att det är skillnad från 1m. Han är verkligen försiktig men han överhoppar sig inte för det. Han känns väldigt mogen för att vara 5 år, han tittar inte på någonting och bryr sig inte alls över saker runt omkring utan är helt okomplicerad på alla sätt och vis. Han känns väldigt fokuserad, sen att det är ganska mycket häst i en liten kropp att hantera från ryggen det är en annan femma. Tror verkligen denna häst är bra för min ridning, tror jag kan lära mig jätte mycket på honom.  
 
 

Felfri båda klasserna




Felfri i 1m

Är i Skabersjö och tävlar Crownie. Lillnisse var felfri i 1m och nu laddar vi inför 110cm. 


Mot Flyinge

Nu rullar jag mot Flyinge och kollar 5 åringarna och 3 årsauktionen. Alla hästarna är trimmade och fina, Marion fick dagens stjärna. Det är lite intressant hur jag vant mig vid att ha en så kapabel häst i stallet, för mig som rider henne varje dag så ser jag henne som "normal-bra". Men efter turnén till Belgien så blev jag påmind om att det är otroligt svårt att hitta någon som kan matcha henne, visst finns det hästar som är lika fina på alla sätt å vis men att hitta en så bra häst som dessutom ska passa mig som handen i handsken har jag insett är nästintill omöjligt. Desto fler hästar jag sitter på desto mer förstår jag hur mycket som verkligen finns i denna lilla häst, jag har provat så många hästar genom åren och har helt ärligt aldrig suttit på någon som är i närheten. För mig som ryttare så har jag återigen blivit påmind att denna häst ger mig stora möjligheter och jag är så evigt tacksam för denna häst. Hon har verkligen allt det jag letar efter hos en häst och att jag hade turen att hitta henne i rätt tidpunkt och fått all hjälp för att klara av henne, det är jag evigt tacksam för. Och nu i efterhand var det även bra att hon var, enligt Malin och Pether- svår, oskolad och behövde tid. Om det inte vore för det så hade vi aldrig kunnat köpa henne och det är samtidigt det som har utvecklat mig så mycket som ryttare. Det är fantastiskt hur mycket glädje denna häst ger mig. Nu hoppas jag bara att lilla Marion snart är tillbaka på banan igen :)




Breeders

Har varit i Flyinge både idag och igår och kollat välhoppande hästar. Kul att se 5 åringarna att kunna se hur andra 5 åringar står sig jämfört med Crownie. Såg även 7 åringar idag och treåringarna, där Marions systerson hoppade fint. Imorgon ska jag se någon final och kolla auktionen på kvällen. 

Grym dag!

Helt fantastiskt vilken härlig dag! Åkte iväg med Crownie själv och han har skött sig så himla bra, snacka om okomplicerad! Sen att han hoppade fantastiskt var ju bara ett plus och trots att vi inte känner varandra sådär jätte mycket och ridningen inte riktigt är optimal på honom än så gick jag från träningen med mungiporna uppe vid öronen och en hel del fina ord om min lilla häst. Pether tycker om honom lika mycket som jag och jag är så otroligt lycklig över att ha hittat denna lovande häst. Och inte nog med det, Marion har varit hos Silvana idag och det är bara fortsätta som vi gör, senaste tre gångerna har varit bra nu så det är bara jobba vidare. Det är intressant hur ens eget humör påverkas om hur hästarna går och idag kan jag ju knappt bli gladare. :)

Träning imorgon

Imorgon är det träning för Pether, fick reda på ganska sent att han skulle komma ner men han lyckades iallafall få in en plats till mig. Det får bli Crownie som får följa med då jag behöver lite vägledning med honom samt att det kan vara intressant att se honom på en ny plats samt i grupp med andra hästar. Kan vara bra att veta inför tävlingen på söndag så det blir nog bra. Ska bli kul att höra vad Pether tycker om honom i verkligheten. :)



RSS 2.0