Helt okej start på helgen!

Hela kvällen kaosade eftersom vi blev utelåsta och var tvungna och leta upp ett nytt hotell men nu är vi äntligen på plats på nya hotellet men de blir bara ett snabbt inlägg eftersom jag ska upp tidigt imorgon!

Hästarna har generellt varit väldigt fina idag!
Zeta: Hoppade 120cm, var superfin på framhoppningen så jag tänkte satsa rätt rejält inne på banan men väl inne på banan blev hon jättespänd (hela banan är inringat i blått vilket var jätteläskigt, ni får se film på det efter helgen). Lite annorlunda miljö och det är just i de här lägena hennes orutin kommer fram så därför bestämde jag mig för att bara ta en lugn runda där hon bara fick känna på banan. Det är ju trots allt inte i 120cm som hon ska prestera i.

Fick ett nedslag på 2an då hon hoppade lite mer uppåt än framåt just för att hon var väldigt spänd. Hon blev bättre och bättre desto längre banan gick men dock fick vi ett onödigt nedslag på sista hindret då det blev lite nonchalant. Fick även ett tidsfel eftersom vi tog det så lugnt :P
Är ändå nöjd med henne idag eftersom hon verkligen kändes riktigtfin på framhoppningen och i slutet av banan, och nu har hon fått vara inne och tittat på allt, så imorgon borde hon inte vara lika spänd. :)

Inova kändes riktigtbra! Som sagt så känns hon riktigt fräsch och fin nu! Hoppar väldigt väl och är verkligen med på noterna och blir kvickare för varje dag som går! Dock blev det en rivning på sista hindret även här.. Lite surt men vi hade så pass bra tid så det räckte till placering iallafall. :)

Har hittat bra känsla på båda hästarna idag så det känns bra inför helgens fortsatta klasser! :)

Packad och klar

Nu har jag packat alla mina saker och alla hästarnas saker, allt är putsat och hästarna är badade. Så nu är vi laddade inför tävling! :) Vi åker imorgon bitti och jag hoppar väl någon gång på em/kvällen. Båda hästarna går 120cm imorgon, Zeta går ut typ först och Inova typ sist och det är väl ca 100 starter. 

Båda hästarna kändes fina idag. De var lite trötta från träningen igår så de fick ta det rätt lugnt så jag red bara igenom de lite lätt men de kändes ändå fina, finslipade bara på det lite extra lydnad inför helgen så nu är de fit for fight! :)


Träningen igår

Har fortfarande ont om tid så det blir ett till snabbinlägg här.

Inova var superfin igår! Började träningen som i lördags, sen övergick till o hoppa lite banor som innehäll lite bågar och linjer mm. Det var väldigt trångt på alla distanser så hästarna behövde verkligen runda sig runt innerskänkeln så man fick plats ordentligt. En ganska svår övning för Inova som lätt lägger sig lite mot innerskänkeln så det var en nyttig övning! Inova gjorde den riktigtbra och hoppade väldigt väl och känns verkligen sååå fin nu. Riktigt bra form på henne nu. :)

Zeta var som sagt lite överladdad och hoppade helt sanslöst, helt sjukt bra, fick hålla i mig ordentligt ;) Även hon var fin, fast hon har ju lite enklare för sådana här övningar än Inova men båda två var jättefina! :)



Bild från senaste träningen för Pether.


snabbis

Har precis kommit hem från träningen, så ska dra mig t sängen nu. Allt har gått finemang iallafall, en lite överladdad Zeta bara ;)


5 månader sedan

Helt ofattbart. Idag är det exakt 5 månader sen min finaste fick lämna mig.





När man tänker på saken så har det verkligen hänt otroligt mycket på de här 5 månaderna. För 5 månader sedan hade jag dem här två fanastiska hästarna. Efter den dagen stod jag endast med Brownie, som dessutom var till salu. Men efter en månadstid efter att ha provridit över 30st hästar så fick jag hem Inova, som jag imorgon har haft i 4 fantastiska månader, sedan kom även lilla Marion Zeta och helt plötsligt stod jag med 3 hästar. Och nu står jag återigen med 2 fantastiska hästar eftersom BW är utlånad.

Idag ser inte mitt liv ut som det gjorde för 5 månader sedan, men tro det eller ej, efter regn kommer solsken.


Gårdagens ridpass

Trimmade Inova inför Jönköping i helgen och hon kändes helt klockren! :) Mjuk och fin och var väldigt med på noterna och kändes kvickare än vanligt. Så hon känns väldigt fin och fräsch inför helgens tävlingar, skönt! :)

Trimmade även Zeta som också kändes fin, hon fick jobba ur en lite större galopp idag. Gjorde liknande övningar som vi gjorde hon Niclas senast, fast utan bommar. Fick bra effekt och hon kom igenom ordentligt så även hon känns fin inför helgen! :)

Fick lite bråttom med sista hästen så jag longerade Roxanna ute i en av grushagarna. I början var hon väldigt lat och lite stel men sen kom hon igång ordentligt och blev fin. Lite små tokig ibland bara men annars gick det fint! :)



Idag tömkör Cilla mina hästar så jag kan plugga hela dagen -.-


Planering framöver

Tisdag: Cilla tömkör båda hästarna.
Onsdag: Hoppträning för Niclas på båda hästarna.
Torsdag: Rider igenom båda hästarna inför helgen.
Fredag: Tävling JFK, Zeta 120cm, Inova 120cm.
Lördag: Tävling JFK, Zeta 130cm, Inova 140cm.
Söndag: Tävling JFK, Zeta 125cm, Inova 135cm.


Inte hunnit

Har lite ont om tid, hann inte skriva om passen igår och jag hinner inte skriva om det nu heller men jag fixar det i eftermiddag. :) Promise.....


Hela dagen fylld med hästar

Dagen har spenderats med hästar, hästar och änu mer hästar, för ovanlighetens skull... Heheh ;)

Började dagen med att vara på Drevinge mellan kl.10 och 3 eftersom det var tävling och Niclas behövde lite hjälp. Allt gick bra o de var många där från stallet så de var kul! Efter tävlingen så drog jag mig ut till stallet.

Inova: Fick joggas lite lätt efter träningen igår, hon kändes väldigt fin så det blev inget längre pass. Avslutade med skritt i skogen.

Zeta fick också ta det lite lugnt efter träningen igår, testade ett nytt bett sóm funkade jättebra! Ska testa det lite mer innan jag berättar om det :) Gjorde bara lite basic med mina hästar, mycket sidförande och övergångar. Även Z kändes fin! :)

Hubbe: Joggade även Julias lilla Hubbe. Han tävlade igår så han fick bara röra lite på sig, joggade i ca 20-25min. :)




Måste föresten passa på att säga att headern ska fixas så fort jag har en fin bild på Zeta, håll ut!


Dagens hoppträning

Var som sagt och hoppade båda hästarna hos Niclas idag. Båda två kändes riktigtriktigt fina så det var väldigt skönt! :)
Jag håller på o laddar upp filmerna så jag tänkte inte berätta så mycket om övningarna eftersom ni själva får se de strax men vi la mest fokus på att hoppa en kombination med två steg på 9.5m så det var jäkligt tight men hästarna var kvicka och gjorde det riktigtbra! Sen gjorde vi lite andra grejer också men de får ni se snart! :)




Browns Way nolla i LB

Idag var det Brownies och Sannas tävlingsdebut, de var nolla och kom 3a i lätt B. :) Så duktiga, verkligen jätteroligt så nu är vi stolta hästägare :D


Fina BW och Sanna :)


Dagens ridpass

Har varit i stallet heela långa dagen idag. Började med att mocka, göra höpåsar och hinkar, passade även på att torva till Zeta. Sen klippte jag Inova och sen red jag alla. :)

Zeta fick leka skogsmulle idag, det blev en långtur på nästan 1.5h. Mycket skritt, lite trav och lite galopp. Hon var pigg och glad och uppskattade uteritten i solen.

Inova red jag i en hage. Som jag skrev ovan så blev hon ju klippt så hon var lite småtokig och bocka o grejer, jag som knappt trodde hon kunde göra sånt ;) Hon var iallafall väldigt lycklig och ganska ofokuserad menmen, hon har gått tufft två dagar så hon tyckte väl de va dags o göra något annat ;) Annars kändes hon fortfarande lika mjuk och fin som igår.

Roxanna: Red min kompis häst för första gången och det gick väl helt okej. :) Kände bara lite lätt på henne, försökte få ut henne i en lite större galopp eftersom hon lätt hamnar i en ganska kort galopp och fastnar där. Jättetrevlig häst som jag gillar väldigt skarpt, jättefin! :) Dessutom är hon e Robin Z, precis som min Marion Zeta :)



Imorgon blir det hoppträning för Niclas på båda mina. :)


Dagens ridpass

Började med Zeta idag. Testade ett nytt bett idag som inte funkade alls så jagred red på det typ 5min och sen bytte jag tillbaka till det gamla vanliga. Joggade henne bara och jobbade endast massa övergångar och en del sidförande. Det gick bra, hon fick som sagt ett ganska kravlöst pass vilket hon behövde.

Sen blev det en oplanerad träning för Marie. :P Har inte tränat för henne på typ ett halvår och det gick jättebra, Vi fokuserade endast på att få henne kvick och snabb i bakbenen och Inova var superfin! Kändes verkligen jättefin enda från början till slut så trimningen igår gav verkligen resultat idag. :)

Imorgon har jag mycket att göra i stallet så nu är det dags att dra sig till sängen! :)


Dagens ridpass

Gjorde ett ordentligt lösgörande pass för båda hästarna idag och som hjälp använde jag mig av tre sockerbitshinder på medellinjen (se skiss).



Jag började med Zeta som iof alltid är väldigt lösgjord men som verkligen behöver sånna här övningar där man bara kan sitta och traggla över små hinder och bara skola henne. Hon kändes väldigt fin, finslipade lite med några volter emellan i  början och verkligen skolade henne. Hon skötte sig väldigt fint! :)

Hoppade Inova med gouge för första gången vilket gjorde att hon blev lite framtung så började med att göra lite byten i vart tredje för att verkligen få henne på bakbenen. Fick även flytta ut henne mycket i bågarna just för att hon var tvungen att sätta under sig och inte bara lägga sig i handen. Jag tycker att hon blev väldigt lösgjord och fick en bra effekt över hinderna med gougen och mellan hinderna hittade vi ändå bra lösningar så jag är nöjd med passet! :)


Framtidsplaner!

Det känns verkligen som att alla flyttar förtillfället, jag är så jäkla avis på de! Antingen drar de till Skåne, Holland eller Tyskland oh rider typ 10 hästar om dagen och får jobba skiten ur sig och själv har jag två år kvar i gymnasiet först..

Själv så känns mina två år kvar i gymnasiet som en evighet, men sen har ju även jag planer på att börja med ridningen på heltid! Jag har sedan några år tillbaka alltid sagt att efter gymnasiet så vill jag till Tyskland! 
Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!


Återhämtning

Hästarna har fått återhämta sig nu efter helgen, igår blev det kvällspromenader och idag tömkörde Cilla. Själv har jag pluggat hela dagen... Men om man nu ska vara lite positiv så gör det mig ännu mer motiverad att vara ifrån hästarna en dag någon gång ibland, fast för tillfället så har jag inge brist på motivation så istället sitter man o tittar på fina treåringar och tävlingar, haha. Jag tror jag har blivit lite tokig.

Imorgon så ska jag iallafall rida, får se lite hur hästarna känns nu efter helgen. :)

 


saknar


Fantastiska 3 åringar

Nu är det klart vilka 16 treåringar som ska auktioneras ut under breeders i Flyinge.
Har tittat på filmerna från helgens hopphästauktion i Flyinge.
Vilka fantastiska 3 åringar! De skulle man minsann inte säga nej till! ;) 

Det här är en av mina favoriter i år! :)

http://www.sshs.nu/13-Carlo-2.html



Här kan ni även se Zetas resultat på treårstestet:
http://blup.se/sv-SE/horses/154238-marion-zeta-1swb


Filmer från helgen

Inova 130cm, fredag. 0+4 fel



Inova 130cm, Söndag. 0+0 fel



Zeta debut 130cm, 0+0 fel



Om man jämför bådas 130cm från igår så gick jag på ett mindre galoppsprång från kombinationen till räcket (långsidan i omhoppningen) på Zeta. När jag gick banan var planen att rida på 9 galoppsprång på båda hästarna men efter att få de trångt på 9 på Inova så valde jag att fortsätta på 8 galoppsprång på Zeta, vilket blev jättebra! Det är lite roligt att hoppa de i samma klass just för att man får rätta till sakerna på första hästen till den andra. Dvs, göra om och göra rätt! :)

Det skulle vara jätteroligt att höra era synpunkter om rundorna, så nu vill jag veta vad ni tycker o tänker och om ni drar andra slutsatser än vad jag gör, så släng in en liten kommentar ;)


En stor dag för svensk ridsport!

EM-guld till Sverige! Rolf-Göran Bengtsson och Ninja imponerade och tog guldet!!! Carsten-Otto Nagel silver och Nick Skelton bronset. Henrik von Eckermann slutade på en imponerande femteplats! :)

Vi satt i lastbilen och lyssnade på sportradion på vägen hem från karlstad och jäklar vad nervöst det var, o en heltokig radiokommentator... En upplevelse i sig, haha! Men fasen vad gött med guuuld!


Bra avslut på helgen!

Båda hästarna har varit jättefina idag! Zeta började med en nolla och en 6e plac i 120 imorse. Inova var nolla o plac 10a i 130 och zeta avslutade med en fin nolla och en 7e plac i debuten i 130! Så nu åker vi hem nöjda o glada och fortsätter trimma. :)

Karlstad dag 2

Började med Zeta idag som gick 125cm, bed ackumulator. Hon var jättefin och vi svängde överallt som de gick o hon var jäkligt med på noterna. :) Dock rev vi sista hindret, alltså jokerhindret (som låg på 140cm) och medförde massa minus poäng så det var väldigt surt, hade kommit typ 5a annars... Men som sagt, hon kändes väldigt fin och hoppade super! :)

Inova gick 135cm och kändes faktiskt också fin, hoppade lika fint som igår. Dock rev vi 2an (kom möjligtvis lite nära om jag ska vara petig, vilket jag är), sen rev vi även 8an som var båge på antingen 7 eller 8 galoppsprång från kombination, jag valde att gå på 7 och red på lite väl hårt och hon räckte fram lätt som en plätt så hon hann inte upp med frambenen sen gjorde jag en ryttarmiss in i trekombinationen så jag styrde ur den och tog om den o då gjorde hon det galant! Slutade typ på 18fel med massa tidsfel o skit men är tro de eller ej inte särskilt missnöjd med den här rundan. Det var in i kombinationen som var en miss från min sida men de andra rivningarna var bara små detaljer som skilde. Hade ändå bra känsla hela tiden med jämnt flyt och hittade bra distanser, och jag bröt iallafall mönstret med 4a fel ;)

Imorgon går Zeta både 120cm och debuterar 130cm. Vi väljer att ta ner Inova imorgon (som jag skrev innan helgen) så hon får avsluta med en 130cm. :)

Carlstad horse show, dag 1

Började med Zeta imorse i 120cm, det var väl en helt okej runda.. Det blev lite väl vingligt till 5an vilket gjorde att vi rev den men annars var det helt okej! :) Fick alltså ett ner.

Sen hoppade jag 130cm på Inova och hon var jättefin! Dock rev vi sista hindret i omhoppningen, lite surt men hon kändes så fin, hon hoppade riktigt bra och kändes väldigt fräsch så jag kan inte vara annat än nöjd! Riktigt skönt att få en riktigtbra runda första dagen! :)

Nu var alltså inomhusdebuten gjord på båda hästarna, kan inte säga att det har varit några problem. Lite tråkigt med en 4 fels-dag så det får vi göra ändring på till imorgon när Zeta går 125cm och Inova 135cm. :)


Laddar

Nu är alla mätta och jag är ombytt o klar inför tävling. :) Zeta är först ut, hon går 120cm idag. Sen startar jag Inova i 130cm i eftermiddag. Nu ska det knoppas o fixas! :)



Inova, Debut i 135cm


Kvällspasset avklarat

Har precis ridit båda hästarna som kändes jättefina båda två! Jobbet från träningen igår gav verkligen resultat på Inova idag, riktigt fin! Zeta var lite överladdad men efter hon sprungit av sig lite var även hon fin! Känns riktigtbra inför imorgon! :)

På väg till karlstad!

Nu är vi på väg till karlstad! Båda hästarna verkar väldigt laddade. Ska trimma hästarna när vi kommer fram så de får springa av sig lite :) nu ska jag plugga, taggad tjej.

Dagens träning

Var som sagt och träna för Niclas idag. :)

Vi började med Inova som fick trimmas ordentligt! Vi gjorde många bra övningar som Inova verkligen behövde! Hon var fin och hoppade väldigt väl. Hittade inte bästa känslan på henne men det var ändå helt okej, jag är ändå nöjd med passet och som sagt så kändes hon väldigt fräsch.

Zeta kändes också bra. Hon fick ett helt annat pass än Inova, ett pass som passade henne väldigt bra! Hon fick skolas ordentligt vilket hon verkligen behöver eftersom hon är lite överallt, och även hon hoppade fint! :) 

Båda hästarna känns väldigt fräscha och fina inför helgen! :)
Nu sitter man såklart klistrad framför sammandraget från EM-kvalet! 


Jag o Zeta hejar såklart lite extra på Malin! :)


Nej till stil på SM!

Det har startats en namninsamling emot stilbedömningen. Jag har skrivit på. Om du också är emot att stilbedömningen avgör resultaten på SM så skriv på du också! Det gör du påhttp://www.123minsida.se/nejtillstil

Stilbedömning kan man ha vilken tävling på året som helst, men enligt mig ska det inte
avgöra om man får guld eller silver på ett mästerskap!  I år var första gången det hade
 stilbedömning på SM men detta kommer troligen införas på både JSM och YRSM nästa år.
Om ni tycker som jag så skriv på!

Planering framöver

Onsdag: Träning för Niclas på båda hästarna.
Torsdag: Rider båda hästarna innan vi åker till Carlstad Horse Show.
Fredag: Zeta 120cm, Inova 130cm.
Lördag: Zeta 125cm, Inova 135cm.
Söndag: Zeta 130cm, Inova 140cm (?)

Vi får se lite hur det blir med klasserna i helgen. Beroende på hur hästarna går imorgon och sen hur de känns i helgen. Jag har aldrig tävlat inomhus på någon av de, så vi får se hur de reagerar. Inova ska få gå ner lite i klasserna någon tävling nu för att förebygga bakslag nu när hon gått stort några helger, så vi kanske passar på att göra det i samband med att de är första inomhus. Men som sagt vi får se hur de känns och det är dagsformen som avgör! :)


Vi taggar inför helgen med en ärevarvsbild! :)


Bra dag!

Båda hästarna var väldigt fina idag! Jag började med ett riktigt lösgörande pass med Inova. Mycket övergångar, tempoväxlingar och mycket sidförande. Fokuserade mest på travarbetet, funkar inte traven så funkar ju oftast inte galoppen så idag tog jag verkligen tag i det och det blev faktiskt ett riktigt bra och strukturerat pass. Dessutom presterade Inova riktigt bra! Jag har ju tyckt att hon känts lite stel och tråkig men idag kändes det bra igen. :) Skönt! Imorgon blir det träning för Niclas! :)

Zeta kändes också fin! Jobbade mycket basic o det satt väldigt bra så jag nöjde mig ganska fort. Det kändes bara onödigt o slita på henne när hon var så fin så det blev ett kort men intensivt pass. Även Zeta åker med på träning imorgon :)


Fina Inova!


Dagens ridpass

Skrittade ut i typ 30-40min på Zeta, blev även lite klättring. Hon var som vanligt pigg o glad. :)

Inova blev tömkörd av Cilla som sa att hon var jättefin! När jag kom till stallet på kvällen så fick hon stå i solariumet och  sen fick hon bli masserad, vi avslutade även med en promenad. :)


Zeta, från träningen igår


Dagens ridpass

Inova fick en tur i skogen vilket hon uppskattade lite för mycket :P Hon var helt tokig, jag som trodde hon skulle vara trött efter träningen igår och behövde återhämta sig, men icke sa nicke :P Hon var iallafall väldigt pigg och glad, hon verkade iallafall tycka det var skönt o komma ut och tänka på något annat än jobb. Hon har gått rätt hårt och jag har haft väldigt höga krav på henne så hon behövde nog tänka på lite annat :)

Zeta fick ett pass i ridhuset. Testade ett nytt bett som inte funkade så jättebra i början men Zeta accepterade det mer och mer desto längre passet gick så i slutet kändes hon faktiskt fin! Jag ska testa rida på det någon dag till, sen får vi se efter någon dag om hon trivs med det. Annars så kändes hon väldigt fräsch, kändes inte speciellt trött i kroppen från träningen igår så det var bra! :)


Bild från träningen igår

Imorgon tömkörs Inova medans Zeta bara ska få ta det lite lugnt.


Träning för Pether Markne

Var hos Pether tidigt imorse, hoppade första hästen vid halv 9 så vi fick gå upp vid 5 men det var det helt klart värt! Och jag har ju faktiskt världens snällaste mamma som går upp så tidigt bara för min skull. :)

Båda hästarna kändes bra!  Vi sparade lite på Inova men hon kändes fin! Vi jobbade mycket på att utmana henne lite eftersom hon lätt blir lite "jämn tjock". Med andra ord, hon gör det hon ska, väldigt bra, men hon blir lite "långsam" ibland. Det blev bättre så jag var nöjd med henne och Pether tyckte hon var jättefin. :) 






Zeta var heelt otrolig! Pether blev förvånad över hur mycket hon faktiskt mognat på så kort tid! Han tyckte att jag redan hunnit göra allt grovjobb som vi räknat med skulle ta 6 månader men redan efter 3 veckor så finslipar vi på detaljer. Helt sjukt! :) Efter den här träningen kan jag inte kalla henne ett projekt längre.. Hon är fantastisk! 


Dagens ridpass

Hela min plan blev förstörd idag när jag kom ut till stallet och såg att det var dressyrträningar, jag som hade tänkt ha lite lösgörande med lite bommar... Väldigt surt eftersom vi bara har två hoppdagar..

Zeta: Trimmade henne i ridhuset (utan bommar). Hon var jättefin!! :) Jobbade mycket basic och det satt riktigt bra! Riktigt skönt faktiskt, det känns som att hon mognar mer och mer för varje dag!

Inova: Vid det här laget så hade dressyren slutat i ridhuset så då stog de 3 sockerbitar på en långsida som vi trimmade lite över. Varierade galoppsprången och gjorde mycket lydnadsövningar och försökte få henne lite kvickare, hon har ganska lätt för att bli lite långsam i bakbenen när man samlar galoppen istället för att bli explosiv men även Inova kändes väldigt bra idag!

Imorgon blir det träning för Pether Markne, och snart börjar även Niclas-träningarna regelbundet. Äntligen blir det lite ordning och reda! :)


Tagga inför träning imorgon!

PS: Idag kom min nya kavaj! MEGA SNYGG! :)


Sanna mina ord

Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig
När andra sjöng en dag så tar jag one take
Varje steg som jag tar leder rakt till topp
har jobbat för ett mål och en inre dröm
som i dag har fått sitt liv
Trots alla svek, tomma ord står jag fast vid min grej
och e helt ok.


Dagens ridpass

Hoppade båda hästarna lite smått idag. Hoppade en studs som bestog av 4 sockerbitar på raktspår. Sen hade jag lite vattenträning.

Båda hästarna gjorde det väldigt bra! Gjorde studsen för att få de lite smidiga och eftersom Inova har en tendens att hoppa lite mer framåt än uppåt så var det jättebra för henne eftersom hon verkligen behövde hoppa rundare och inte så långt. Zeta studsade igenom det lätt som en plätt :P Båda två gjorde vattnet super! Zeta sprattlade lite första gången men sen hade hon kolla på läget och Inova är faktiskt en jättebra vatten-häst! :)

 



Vattenträning på juniorträningen i våras med M1


Dagens ridpass

Joggade som sagt bara Zeta idag. Hon kändes verkligen jättefin! Tragglade mest övergångar vilket gick super! Hon är så mega känslig så det är väldigt lätt att det blir lite "hattigt" i övergångarna men idag satt de perfekt, hittade precs hur små hjälper jag behövde använda och då var hon klockren. Jag älskar när problemen sitter hos mig, det blir lite enklare att ändra på då! :)

Imorgon blir det lite bommar. Förhoppningsvis kommer även min nya kavaj imorgon! :)


Vilodag

Åkte ut snabbt till stallet igårkväll. Båda hästarna fick promenera och återhämta sig efter helgen. :) Idag ska Inova tömköras och sen ska jag jogga Zeta. 

Jag vill även passa på att tacka för all positiv feedback jag fått från helgen. Tack så jätte mycket, det är verkligen jätte roligt! :)


Ny favoritbild på Zeta :)


Film från Gävle

Det tar så lång tid att ladda upp filmerna men här får ni iallafall tre filmer från helgen! :)






Nöjd efter helgen!

Nu har jag kommit hem och ska snart sova, ska bara skriva lite kort!

Jag är extremt nöjd med helgen även fast den inte slutade på bästa sätt. Jag har samlat på mig massor av erfarenhet och hästarna har verkligen kännts hur bra som helst! Zeta har inte varit i en enda bom på hela helgen och dessutom varit placerad i 3 av 4 klasser. Och Inova... Vad ska man säga! Hon har gjort en helt otrolig insats! Första gången för henne som hon har gått 3 stora klasser på en helg och det gjorde hon med bravur!

Med en kort sammanfattning så kom vi hem med 4 placeringar och ett SM-kval i bagaget! Jag kan inte vara annat än nöjd! :)

Ska försöka hinna ladda upp lite filmer imorgon. GOD NATT!


Fantastiska häst!


En volt i 125

Zeta hade lite för mycket humor i den här klassen och var lite överallt. Hon var väldigt lycklig och hoppade fantastiskt men det fick bli en volt innan sista linjen, var tvungen att få ner henne lite på marken, haha tok häst. Skriver ner när vi är hemma..

15fel i 140

Allt var helt perfekt fram till 8an där jag gör en ryttartabbe som leder till en grov rivning, lägger en volt efter, sen rev jag ett till som var lite onödigt, fick även några tidsfel. Jag är besviken men fokuserar på de 7 första hinderna. Nu laddar vi om

Kvalad SM!

Fick ett ner i omhoppningen i 140 men jag är som sagt kvalad SM på vår nolla i grunden! Blev även placerad. :) Inova är fantastisk! :-D

Nolla och plac 120

Zeta fortsätter exemplariskt och satte nollan idag. :) blev plac 7a av ca 60 starter. Är såå nöjd med zeta, har inte varit i bom hittils. Har hoppat sammanlagt 5 klasser på henne och har varit nolla o plac i 4st. :-) nu laddar vi om inför 140cm med Inova!

Ett ner i 135cm

Fick ett ner i 135cm på Inova idag, kom lite stort in i kombinationen så då rev vi oxern ut. Hon kändes väldigt fin och väldigt fräsch! Hittade ett bra flyt och bara massa framåt lägen vilket är jättebra inför 140cm imorgon då jag har lätt att bli lite passiv i 140cm. Så det här var en jättebra förberedande runda inför imorgon!

Båda hästarna har varit megafina idag! Skönt att börja meetinget med tre bra rundor! :) Imorgon hoppar Zeta 120cm och Inova 140cm.  



Tycker ni det är bra att jag uppdaterar efter varje start eller bättre med en sammanfattning av alla starter på kvällen?


Nolla o plac 5a

Zeta var nolla i 120cm också, så nu är vi kvalade 130cm. Två starter och två nollor! :) Blev iallafall placerad 5a av ca 80 starter idag, duktig häst! :) dock inte lika bra ridet som i 110 men hon hoppa riktigt fint! Nu är det dags att ladda om inför 135 med Inova! :)

Nolla o plac 110

Har hoppat zeta i 110cm, nolla och plac, superfin! Nu laddar vi om till 120. :-)

Framme i Gävle!

Nu är vi framme i Gävle och båda hästarna verkar laddade, speciellt Inova :) Cilla tömkörde båda innan vi åkte och båda skötte sig jättebra! :)

På vägen hit lämnade vi BW i Täby, han kommer verkligen få det jättebra där! En jättebra gräshage och han har redan hittat sin nya bästis! :) Dessutom har han fått en box som är JÄTTEstor med massa spån och ett fönster som han kan titta ut igenom. Han kan verkligen inte få det bättre, han var väldigt lycklig och verkar trivas bra! :)

Men nu är det fokus på hästarna! 
Zeta börjar med att gå både 110cm och 120cm imorgon. Inova går 135cm. TAGGAD!
  



Imorgon ska jag inviga min nya hjälm! :D


Hej då Browns Way

Idag är den dagen som jag så länge trott skulle bli den värsta dagen i mitt liv. Ända sedan vi köpte honom så visste jag att förr eller senare så måste jag skiljas från min första egna ponny som har lärt mig allt. Som har tagit mig från lätt C till msv A. Att skiljas från sin bästavän har alltid varit det värsta som kunde hända i mina ögon.
 
Men jag hade fel.
 Efter att tro det eller ej ha klarat av den sista veckan med M1 så känns det här lätt som en pannkaka, det finns bra mycket värre saker i livet och varför ska jag gräva ner mig när jag vet att min älskade ponny aldrig skulle kunna få det bättre än vad han får det nu.

För min egen del kan jag inget annat än att glädjas, nu kommer han till världens bästa familj som proriterar honom, där han får mycket uppmärksamhet och göra det han gillar bäst.

Tack för den här tiden världens bästa Browns Way.












Nolla o plac i första globenkvalet


RSS 2.0