Mot Stockholm

Red alla hästarna imorse. Alla hästarna känns bra men tar det lugnt. Marion håller på att trappas ner inför vintervila, och Inova & Crownie trappas upp successivt efter sin vintervila. Crownie har i veckan börjat jobba med bommar lite smått igen. Inova har precis börjat trava. Har valt att ha olika viloveckor på hästarna så att jag själv håller igång och inte får så stort uppehåll. Jag har tänkt ha åtminstone en häst i taget som jag kan jobba med lite hinder och bommar. Det börjar rätt ordentligt nästa år med mästerskap osv så jag känner att jag själv behöver vara igång lite hela tiden. 

Är på väg upp till Stockholm nu, ska till Friends Arena imorgon på möte så passade på att åka upp en dag tidigare och hälsa på pappa samt vänner. :)


Ska bland annat hinna träffa min tokfina lillasyster som fyllde 1år förra veckan. 

Ett ner i 145

Marion hoppade super idag. Kom lite djupt in i trekombinationen och rev A hindret, skulle suttit upp lite mer där. Annars tycker jag att det var en bra runda och hon jobbade väldigt fint med hinderna. Detta var sista starten för i år och nu väntar några veckor vila för henne, välförtjänt. :)
 

Film från idag


Felfri i 140

Marion var felfri idag i 140, hoppade väldigt bra men var lite het men samtidigt avvaktandes. Väldigt framåt, men ändå inte riktigt framme för skänkeln. Hon ville vara felfri idag och var inte i en bom. 


En morot på det 

På väg till Flyinge

Tillbaka till Flyinge idag. Marion får hoppa en 140 idag, hade helst velat gå in i en lägre klass för att ge henne en chans att slappna av där inne men det passade inte i tidsschemat, så hon får hoppa 140 iallafall. Hon har varit väldigt pigg både tors-fred så känns som hon hunnit återhämta sig efter veckans klasser. Får se till att hon är väldigt framme på framhoppningen, nästan skapa lite spring. Så hon har lite drivkraft inne på banan där hon kommer backa av mer på hinderna än på framhoppningen. 




What to do

145an igår gick så långt ifrån bra man kan komma. Marion var extremt spänd inne på banan och ville inte alls samarbeta, hon gick inte fram för fem öre, och desto mer ben jag la på, desto mer spänd blev hon. Tror dock inte det syndes alls lika mycket som det kändes. Lisen tyckte det såg bra ut bortsett från att jag gick på 7 steg istället för 6 steg och fick ett stopp där. Men hon tyckte de 10 hinderna innan såg bra ut. Jag hade dock en helt annan känsla, kändes som att jag inte skulle komma över ett hinder. Jag fick ingenting gratis och det kändes lite som att gå in på en häst som sprungit 2 marathon, helt omotiverad. Jag trodde rent ut sagt att hon skulle stanna på vartenda hinder. Hade jag en distans på ett hinder där jag låg 1dm för stort och bara kunde "följa" de sista stegen t hindret, så fick jag liksom istället rida som att jag låg 2m för stort. En jäkligt tråkig känsla, och det är så konstigt att man kan få en så fruktansvärd känsla och att det liksom inte riktigt syns på filmen.

Jag kom liksom ingenstans och Marion tänkte inte framåt i landningarna, eller i banan överhuvudtaget. Så kände att jag aldrig någonsin skulle räcka fram på de 6 stegen och red istället 7, som jag inte fick plats på. Vet inte om det var publiken eller vad det var, men hon kändes bra på framhoppningen, och inne på banan i tisdags. Publiken kommer ju nära banan i flyinge och Marion har inte så mycket rutin tyvärr. 

Nu får hon komma ut i naturen två dagar, tänka framåt. Och så börjar vi om på nytt till helgen. :)

Är man inte bäst, får man va snyggast! Hon var så himla vacker igår i fantastiskt fina knoppar av Louise. 

Marion felfri i 130

Marion hoppa bra och var felfri i dagens 130. Har för dåligt internet för att ladda upp filmen just nu, men laddar upp den i veckan. Imorgon blir det 145GP, kan vara en av de största klasserna vi rider i år. Kommer nog bli riktigt tufft, men det är roligt. Ett väldigt starkt startfält så det kommer krävas en utslagsgivande bana. Spännande. :)




Flyinge-veckan

Dags för årets sista tävling! Hoppar Tis, Ons, lörd och sönd denna vecka. Hoppar bara en förklass imorgon, och sedan blir det stora 145 GPn på onsdag. 





New in

Nya fina produkter från Hästia, så tacksam för detta samarbete. Glöm inte att ni får 10% rabatt på era köp om ni anger AlmaRanebo i kassan. 




Film träning

Mamma var med igår hos Lisen så nu kan jag äntligen bjuda på en film ifrån en hel träning. :)


Tisdag

Jag har precis kommit hem från en timmes styrka. Har varit väldigt milt idag så passade på att rida ut alla hästarna runt sjöarna. Marion skrittades ut igår också, men återhämtade sig väldigt fort från helgen och var väldigt pigg idag. Vill alltid att hästarna ska få två dagars återhämtning efter meeting men Marion tyckte hon hade vilat klart. Kommer ha en liten häst med överskottsenergi nu två dagar framöver.
 
Förövrigt rullar allt på som vanligt, jag jobbar nätter hela veckan och hästarna tränas på i lite lagom tempo. Fredrik och Camilla från Hästia kommer hit på middag samt möte imorgon. Vi ska bland annat jobba på lite med min hemsida så den blir klar så småningom. :)
 
Här kommer film från lördagens klass.

Klar till Volkswagen Ungdoms Grand Prix

Då var kvalperioden klar till årets Volkswagens ungdoms GP. De 20 bästa på rankingen (från 140cm och uppåt) från 1 juli fram till igår, har kvalat till Flyinge nästa vecka. Tror jag slutade som rankad 14 så jag är alltså kvalad och klar. Marion kommer alltså hoppa den Grand Prixen som går på onsdag i 145cm. Flyinge blir årets sista tävling för henne, sen ska hon få en välförtjänt vila. 




Film kval 1

Film från fredagens 135. Ganska nöjd med rundan, bortsett från att jag hade kunnat tagit bort ett steg till hinder nr 2. Annars hoppade hon väldigt bra. Det här var ju första rundan för helgen och trots det så var hon så himla fokuserad, tittade ingenting på muren eller annat runt omkring. Känner mig så trygg på henne just nu, hon har stenkoll och kör sin grej. Den här hästen är verkligen något speciellt, det är sjukt hur man kan tycka om en liten varelse så mycket.

 
 

Från 3e plats till 2a plats

Marion hoppade bra även igår i finalen, gjorde dock en ryttartabbe in i ena kombinationen som kom väldigt fort ur sväng med trippelbarr in i kombinationen. Fastnade i svängen och kom aldrig riktigt till ridning och blev inte klar. Fick ett stopp där, annars var hon felfri. Slutade 10a av totalt 150st så kan väl inte riktigt vara missnöjd men grämer mig verkligen över felet. Så onödigt. Var iallafall 4e bästa Young Rider och fick med mig ännu fler Scandinavium poäng. Klättrade från 3e platsen och ligger nu 2a totalt. Marion har hoppat super hela helgen och inte varit i en bom. Världens bästa tjej, hon har varit så fokuserad. Känns som det händer saker hela tiden, hon har mognat så mycket det senaste halvåret. 

Såg även Marions fina avkomma Main Escada igår i 140. Har sett henne tidigare när hon var yngre och har alltid tyckt det är en fin häst, men inte så mycket mer. Sett lite begränsad ut osv. Men nu är hon 7 år och har också utvecklats enormt senaste året. Superfin var hon! En väldigt positiv överraskning för mig som har mamma Marion. Jätte roligt att se, ska bli väldigt kul att följa henne framöver. :)




Vidare till SRT final!

Marion var super imorse och var felfri igen. Vidare bland de 20 bästa till final i 140 i eftermiddag. Tv sänds på Horse1 kl 15. 




Inleder helgen felfritt

Marion var bättre än förväntat idag. Red henne imorse och då var hon ganska pigg. Hoppade nu på eftermiddagen och hon var verkligen fokuserad och fin. Inte det minsta spänd eller tittig. Så skönt att kunna gå rakt in i en viktig klass och att hon har helt rätt fokus. För ett år sedan behövde jag rida 2 klasser innan hon kom såhär till sin rätt så det är verkligen framsteg i rätt riktning. Hoppade iallafall super idag och var 10a, och vidare till semifinal imorgonbitti. :)

Har förövrigt väldigt dåligt internet men det får duga för ett litet inlägg utan bild. Lägger upp film när vi kommit hem. 


På plats

På plats i ett snöigt och fruktansvärt iskallt Strömsholm. Jag är så himla kall av mig och fryser iprincip hela tiden haha. Nä men något fel någonstans är det nog med min blodcirkulation, får aldrig upp värmen när jag väl börjat frysa, vilket händer väldigt lätt. 
Red Marion när vi kom fram och hon är riktigt pigg, ska upp och trimma henne imorgonbitti och sedan startar vi på eftermiddagen. 

Prio 1 för mig imorgon är helt klart att hålla värmen. Jag måste vara varm för att behålla finkänsligheten i hjälperna, även för att kunna slappna av och fokusera. Sen utifrån det försöka få Marion att andas ut, och bli lika avslappnad som mig inne på banan så att hon kan jobba med hinderna. Skönt att ha Lisen på plats också, det underlättar. :)




Avfärd imorgon

Åker till Strömsholm imorgon med Marion. Dags för Scandinaviumkval nr 3! Hon känns bra men väldigt pigg, troligtvis av att det blivit lite kallare nu. Joggar henne imorgon när jag kommer fram, sen hoppar vi en 135 på fredag och hoppas på en lite lugnare och fokuserad häst. :)

Bild från i måndags med lillebror Main Road. Minsann lika fin som storasyster Marion :)


Film träning

Första rundan är en lite kortare, därefter hoppar vi en runda där vi lägger på lite fler hinder. Steffi var snäll och filmade, hon sitter dock på hästryggen så därav de små snurren ibland. Kunde tyvärr inte filma hela träningen då mobilen dog.

 
 
 

Träning för Lisen

Varit iväg på Grevlunda idag, jag och Peder tränade för Lisen. Jag hade med mig Marion som hoppade bra. Vi hoppade lite olika svåra linjer i en ihopsatt bana. Tycker det gick bra, hon blev lite kort i halsen emellanåt men hoppade väl. Steffi var snäll och filmade så lägger upp det imorgon fm. :)




RSS 2.0