Julklapp??? HEHE

Så sjuk lastbil.... Hehe, det blir till att sälja huset för en sån där rackare! 


Dagens ridpass

Började med Zeta som kändes helt okej men hon är ju lite trutig ibland, dock är jag lite trottsig så istället för att göra halter och grejer för att acceptera handen (som de flesta gör) så gasar jag rejält istället för att sedan ta tillbaka lite. Jag är lite tvärtom-människa, börjar hästen bli trutig eller inte tar handen korrekt så rättar jag framåt istället för att sedan ta tag i det ordentligt utifrån det, istället för att sitta och små hålla, det blir lite roligare och lite mer utmaning på det sättet ;) Känner jag att det finns ett litet minimalt problem så vill jag ta fram det tydligt för att sedan lösa det ordentligt!

Zeta hoppade väl och gjorde mina sockerbitsövningar väldigt fint! Inova fortsatte likadant fint som hon gjort i veckan och var återigen superfin! Hon är så otroligt loss i varenda liten del och otroligt uppmärksam och lydig, hon är en fröjd att rida dessa dagar! :)

Båda hästarna känns så himla bra inför helgen och jag är sååååå otroligt laddad!!! 3e av 5e Scandinavium-kvalet är snart dax, men vi börjar med en warm up på fredag! Imorgon rider jag de när vi kommer fram. :)  Får passa mig så jag inte blir för laddad....


Godmorgon!

Jag har precis vaknat efter en välförtjänt sovmorgon och känner mig fanktiskt ganska utvilat, längesen man kände den känslan. :) Idag är det lite markarbete  som står på schemat för båda hästarna.

Jag känner mig faktiskt ganska kreativ idag så jag kanske skulle ragga upp tre kompisar när jag ändå är i farten.... ;)


Man får ju hoppas att hästen är försiktig, annars kan det bli väldigt roligt :P


Dagens ridpass

Båda hästarna var såååå fantastiskt fina idag! Finslipade det sista inför Billdal och jag kan ju säga att Inova är i toppform, helt klockren! Jobbade mycket 4a fram 4a tillbaka i trav och galopp och in på små volter så hon verkligen blev kvick och kom igång ordentligt plus att lydnaden skulle vara exakt, allt fungerade precis som jag ville, lättnad! :)

Zeta var också fin, lite trutig i början men aktiverade henne hela tiden och rättade framåt hur fort hon blev trutig och efter ett tag så vart även hon super. Jobbade mest tempoväxlingar och lydnad. :)

NU har rankingen till scandinavium äntligen kommit upp och jag ligger bland topp 16 på båda!!!! :D Men det är en lång väg kvar att vandra......


Fantastiska!


Veckans planering

Måndag: Båda vilade
Tisdag: Båda trimmas
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Åker till Billdal, rider igenom de lite lätt när vi kommer fram.
Fredag: Båda hästarna 130cm.
Lördag: Båda hästarna 140cm. (Tredje scandinavium kvalet)
Söndag: Åker hem från Billdal.


Vilodag

Är ute och går med slowmotion Zeta, finns ingen segare häst att gå med :p skrittade ut barbacka en sväng på Inova. Båda fick alltså vila idag. Dålig update på grund av plugg..

Dagens ridpass

Joggade båda hästarna idag. Inova var superfin medan Zeta hade lite träningsverk från igår, måste även försöka hitta ett bättre bett till Zeta. Jag har inget bett som jag är riktigt nöjd med på backen så jag ska försöka ta mig tid och verkligen hitta ett bett som hon gillar. Annars kändes hästarna fina och även Zeta blev fin när hon kom igång och blev lite varm i kroppen. Inova var som sagt jättefin! :)  


Inova på träningen igår


Dagens shopping!


Parlantistövlar


NEXUS FÖRBYGEL FLÄTAD GLEN GORDON
Glengordon förbygel, flätad.

Köpte även en fårskinnspad och ett marint ländtäcke så det blev minsann en del shopping idag. :)


Film från träningen

Det blev ett tung-jobbat pass för hästarna där de verkligen var tvungna att komma igenom ordentligt. Båda hästarna lär ju ha träningsverk efter det här styrkepasset, men fina var de iallafall! :)





Fantastisk träning!

Är på väg hem från träningen nu och är lite smått hög! Båda hästarna har varit helt grymma! Så otroligt skönt inför Billdal! Film kommer, slog nog faktiskt "höjdhopprekord" idag, haha. Är så otroligt tacksam för mina fina hästar och fantastiska tränare.

Ny filmkamera!

Nu har vi fått hem en ny filmkamera eftersom den andra gick sönder nere i Flyinge. Jag tänkte minsann inviga den idag för idag är det träning på schemat! Så då har ni lite att se fram emot :)

På tal om Flyinge så kör vi en favorit i repris


Dagens ridpass

Red igenom båda hästarna i ridhuset imorse. Båda var jättefina! Jobbade Inova i en lite lägre form och ett ganska lätt pass medan Zeta fick jobbas lite tuffare. Zeta var lite ostadig i början men i slutet så blev hon jättefin! :) Inova kändes generellt väldigt mjuk i kroppen och kom igenom väldigt fint. Skrittade ut en sväng med de efter. 

 

.

Mötet gick finfint. Bestämde precis nu att jag ska t globen imorgon med en kompis, drar dit för shoppingen men ska även heja lite på några kompisar som tävlar (varav två vann sina kval idag!). Måste verkligen köpa nya ridstövlar för mina pajade totalt i onsdags, har ju sagt redan innan att jag ska köpa nya med nu är det dags att slå till! :) Ska t globen på söndag också. Dock väldigt tråkigt att globen har blivit fullt av amatörtourer och shower... Lite fler stora ryttare och en junior/YR Grand Prix hade ju inte varit helt fel...


Hästarna ska ridas tidigt imorgon bitti!


Gårdagens ridpass

Red lite bommar med båda hästarna igår. Hade lite korta travbommar på volt och en linje med 3 sockerbitshinder med knappt 14m emellan, travhoppade även lite.

Inova var jättefin! Gjorde travbommarna fint och kom runt skänkeln bra över bommarna, hon har tidigare haft en tendens att lägga sig lite mot innerskänkeln just med travbommar och studs mm på volt men idag var det suveränt. Linjen gjorde hon också fint, började med att rida med lite större galoppsprång på 3 steg och bara få det jämnt så att hon accepterar handen till sista sockerbiten, avslutade sedan med att rida på 4. Hon gjorde det fint och hoppade väl även fast det var lågt. 

Zeta var också duktig, dock la hon sig lite inåt i högervarv över travbommarna så jobbade ganska länge på de, sockerbitarna gjorde hon lätt som en plätt! :) 

Idag så blir båda hästarna tömkörda för jag ska på hoppmöte på Runsten. Så då får jag förhoppningsvis lite information om hur det blir med lag nästa år. Jag har föresten blivit erbjuden plats i Trosa-Vagnhärads Elitlag (Linda Heed och co) så vi får väl se hur det blir med det hela men mest av allt vill jag rida i Runstens elitlag, som jag gjorde i år. Dock hann jag ju bara rida första omgången eftersom det bara var då jag hade en häst så det vore trevligt med lite revansch. Dock är det ganska svårt att få juniorplatsen där eftersom vi är drygt 5st som är aktuella, men jag lyckades ju minsann med det förra året ;)  

Första omgången av eliten förra året:

Nacka Enskildas reklamfilm

Kommer ni ihåg att jag berättade att de skulle komma och filma mig från skolan när jag red för någon vecka sedan?
Här kommer iallafall resultatet!


På väg till stallet

Sitter på bussen på väg ut nu. Dagens plan är att jobba med lite upphöjda bommar med båda hästarna. Idag får hästarna det första riktiga passet efter helgen eftersom de tagit det lugnt nu i 3 dagar. Dagens plan är att börja med att bygga fram, sen rida Inova o sen Zeta (innan Lotta Schultz börjar med sina träningar i ridhuset), därefter mockning o grejer. Nu ska hästarna börja trimmas inför nästa tävling, Billdal, som är om 2v, veckan därpå blir det troligen årets sista tävling, grevagården. Jag är anmäld dit men vi får se om vi verkligen åker dit. Först och främst är det fokus på Billdal som dessutom är 3e kvalet till Scandinavium. :)

Dagens ridpass

Red båda hästarna i 25-30min idag och båda var jättefina! Jobbade bara basic, mycket serpentiner i alla gångarterna och var väldigt noga med att galoppombytena blev på raktspår så hästarna var helt rakställda och lika mycket mellan båda skänklarna för att sedan böja igenom de ordentligt i sidorna för att sedan rakställa igen. Hästarna gjorde det väldigt fint och kändes inte alls trötta efter helgen. Jobbade Zeta mest i traven medan Inova fick större delen av passet i galopp.


Browns Way


Kvällspasset!

Det var träningar i ridhuset ända till halv 9 så började med sista hästen kvart i 10 men båda hästarna kändes fina, joggades väldigt lätt. Zeta kändes lite trött i kroppen men Inova var konstigt nog pigg! :P Som sagt fick hästarna ta det väldigt lugnt men jag körde minsann ett riktigt mördarpass för mig själv. Nu ska jag sooova, utvecklingssamtal 07.45 imorgon bitti, galet taggad....

TUSEN TACK för all positiv feedback! :)
Har föresten gått in på ridsport en gång i timmen hela dagen, väntar fortarande på sammanställningen från de första två omgångarna....


Gårdagens 140cm





Som junior kom jag som nr 15 på Zeta och Inova som nr 18 (om jag har räknat rätt), vilket betyder en hel del poäng i Scandinavium kvalet! :) Tror att jag ligger på exakt samma poäng på båda hästarna om man räknar in strömholm där Inova kom som nr 14 och Zeta som nr 19. :P


Webb TV

Resans räddning!

http://www.equisport.tv/LIVE.html


Ska sitta klistrad under 145cm kvalet till Scandinavium.
Håller en extra tumme för Kristina Warg, kristinawarg.se, och Amanda Gullström, agequestrian.blogg.se.


På väg hem!

Nu är vi på väg hem, Zeta var duktig och kvalade till 145cm idag men valde såklart att inte starta den. Har ju bara hoppat två 140cm på henne, dessutom ska man inte glömma bort att det största mina hästar har gjort är att gå 140cm på elittävling så jag tyckte det räckte med de fina prestationer det gjort! Det har gjort det fantastiskt bra hela helgen och jag är verkligen så himla nöjd! Zeta har bara haft ett ner sammanlagt i alla tre klasser, och det har minsann inte varit lätta banor så det har verkligen varit en utmaning och erfarenhet för både mig och hästarna. Får nog med mig några fina poäng i gårdagens Scandinavium kval, skriver mer om det när listorna har kommit upp! :)

Räknade precis ut att Zeta bara har gått 4st 140 (med max ett ner, varav 3 på elittävling) och Inova 10st 140cm i hela sitt liv och jag tycker verkligen att de gör det så fint och enkelt! Det här är bara början...


Mina favoriter! :)


Fantastiska hästar!!

Fick till två riktigt fina rundor idag på den riktigt svåra banan. Zetas runda var fantastisk! Fick ett jäkla skit pet på 10an, lite surt men hon var så fin och lekte igenom alla svårigheter o trekombinationen som alla hade problem med. Inova hoppade väldigt väl och vi fick till ännu en fin runda dock med två ner, ena på b hindret i trekombinationen och andra på 8an där jag inte riktigt blev klar i tid. Är otroligt nöjd med dagen! :)

Flyinge Fredag

Började med Zeta idag som gjorde en enorm insats och gick in och satte nollan, igen! Jag höll dock på o ta självmord på banans största oxer som stog tight ur vänstersväng. :P Jag hade två galoppsprång på mig när jag vände upp och låg mittemellan två distanser. Det var bara ta ett snabbt beslut och stå för det! Jag valde den stora distansen och fick jobba ordentligt men jag tveka inte för fem öre och Zeta var med mig o fick sträcka ut ordentligt. :) Hon var inte alls spänd idag och hoppade fantastiskt, tog det lugnt i omhoppningen och ville bara få en bra känsla inför 140cm imorgon!

Sen var det Inovas tur, fick till en superfin runda men dock ett ner. Rev trean, ett räcke som jag möjligtvis låg lite nära på, resten var helt perfekt och hon hoppade väldigt väl! Jag ser faktiskt bara positivt på rivningen eftersom det inte var någon större ryttarmiss så vaknade hon till lite själv och rättade sig fint resten av banan. Det var bra att få ett ner idag så hon är extra försiktig inne på banan imorgon för det är ju trots allt då den viktigaste klassen går! En superfin runda o det kändes väldigt enkelt, bästa rundan under helgen hittils. :):)

Imorgon går båda 140cm, andra kvalet till Scandinavium. Spännande! Marion är först ut som nr 10, sen är Inova lite längre bak ;)


Bild från kval 1


Morgontur!

Red Inova lite imorse o hon är helt tokig, as laddad :p Zeta fick en lång morgonpromenad. Båda hästarna går 135cm idag, startar Zeta som nr 44 och Inova som 102.

Tråkig nyhet

Nu är det så att min filmkamera är totalt död, spelar ingen roll vad jag gör med den vilket betyder att det inte blir några filmer... Sjukt tråkigt eftersom det är en väldigt stor och viktig tävling. Hade så galet gärna velat se runderna från idag.. Men ska iallafall försöka få ihop det på något vis de iallafall :)

 


Inte i en bom!

Båda hästarna har varit jättefina! Började med Inova som var dubbelnolla och 7e placerad. :) Superfin!! Sen hoppade jag Zeta som var lite spänd och tittig men nolla även hon! Fick dock 1 tidsfel i grunden eftersom hon var lite tittig och hoppade väldigt mycket uppåt och då inte riktigt räckte fram på distanserna i början av banan men hon blev bättre o bättre desto längre banan gick o de 5 sista var perfekt! Hon drog lite från läktaren i trekombinationen men hon gjorde det väldigt bra ändå. :) Hon behöver ofta en första runda och kolla på omgivningen så nu är den gjord. Hästarna har inte varit i en bom och båda känns generellt väldigt fina! :)

-

Zeta kändes jättefin imorse och båda hästarna är as taggade o lite halvt galna men det är ju bra att de tycker att det är roligt ;) jag är ombytt i klar o lunch står på schemat, sen är det dags för bangång. Inova är först ut som nr 22 och Zeta har 101 så hon får kvällspasset. Det är alltså 130cm för båda hästarna idag. Nu kör vi!

Framme!

Red båda hästarna nu på kvällen och båda kändes fina! Inova känns riktigtriktigt fin, saknar dock det sista lilla extra på Zeta så joggar henne lite imorgon bitti och finslipar det sista, sen kommer även hon vara fit for fight inför 130cm imorgon. :) båda känns som sagt fina o jag är taggad till tusen! Det är lite extra roligt (och nervöst) för Zeta är uppfödd här på Flyinge så de flesta har koll på henne och hon fick även ett kärt återseende med uppfödaren idag! :) och på lördag kommer Inovas uppfödare, jätteroligt med sådant engagemang! Pelle (delägare på Zeta) är även på plats imorgon så det blir till att sköta sig. ;)

Svar på kommentar

 Var på sharpman en sväng o köpte lite stuff, sen gick vi en liten sväng med hästarna. :) Min dator har dött o vi har 3h kvar så det får bli blogg från mobilen. Får se hur många frågor jag orkar med, det tar ju lite tid o skriva nu :p

Missar du mycket i skolan pga tävlingar å vad säger skolan om det? fina hästar har du! lycka till i flyinge!!
Svar
: Klart att man missar en del men jag hänger med bra och pluggar mycket i bilen till och från tävlingarna. Jag går på Nacka Enskilda Gymnasium som är ett idrottsgymnasium så de har stor förståelse och ser positivt på alla träningar och tävlingar vilket är jätteskönt! Sen består mina fredagar endast av specialidrott vilket gör att jag är ledig varje fredag eftersom jag sköter specialidrotten på egen hand. Eftersom de flesta tävlingarna är fre-sön behöver jag inte ta ledigt varje gång jag tävlar, isåfall sista lektionen på torsdagar om det är långt o man behöver åka dagen innan men jag försöker ligga lite före hela tiden så att planen med hästarna inte påverkas allt för mycket :) Tack! :)

Kan inte du lägga ut film på Zeta i 140 från Strömsholm? :) 
Svar:
Jo det kan jag väl göra någon gång, haha. ;)

När du trimmar dina hästar, vad har du för utrustning då? Tränsbett/tredelat, med eller utan martingal/graman? Svar: Jag använder väldigt mycket olika bett hemma, det blir väl ca 3 olika bett per häst i veckan beroende på arbete. Jag har några bett som hästarna fungerar utmärkt på så jag vill verkligen inte tappa effekten på de och varierar därför mellan flera olika bett. Bland annat två och tredelade tränsbett, jaktstång, pessoa (har gjort en specialare) rakt babypelham och ett flöjtbett. Har alltid en förbygel med martingal på Zeta annars ingenting. :)

Tack för en inspirerande blogg! Marion Zeta (1) vad står (1) för? utalar man namnet Marion Zeta Ett ? eller är det typ avelsgrej? :) 
Svar
: Bra fråga! Vad jag har förstått det som så står 1an för att hon tillhör stofamilj 1 så det är alltså inom avel, tror även att det beror på att hon är efter ett Elitsto men inte säker. Hon uttalas bara Marion Zeta men på de stora tävlingarna presenterar de hästarna lite mer så i tex Strömsholm efter de sagt stammen så sa de att hon tillhör stofamilj nr 1. :) Kolla kommentar på inlägget för lite tillägg från någon som vet. :)

hej, jag måste börja med att säga att jag tycker du rider sjukt bra!! och sen till min fråga, varför skulle inte malin ha kvar zeta? skulle vara intressant att veta :)
Svar:
Tack, det uppskattas! :) Hela det köpet var egentligen lite hastigt men jag kan dra allt från början :P jag var med Pether M och provred en 6åring som Malin hade provat dagen innan (Pether var med Malin dagen innan också). Malin var inte på sitt bästa humör och förstod inte riktigt varför hon var och provade 6åringen eftersom hon redan hade för många hästar hemma som hon inte hann med, och sa då t Pether att hon snarare behövde bli av med en häst istället för att köpa en så då nappade Pether och ringde mig o sa att vi skulle prova en till efter jag hade provat 6 åringen dagen därpå.

Så då provred jag Zeta, jag o mamma var dock inte säkra på att vi ville ha henne då vi inte trodde att jag skulle klara av henne, men det trodde Pether men vi ville ändå tänka på det över helgen (provred henne på torsdagen och var o tävlade hela helgen och skulle bestämma oss på måndagen) och ville även visa filmer för Niclas Haking (som har hjälpt mig att välja varenda häst). Sen på lördagen så ringde Pether o berätta att de var flera intressenter på Zeta av folk som bara sett henne på film så vi var tvungna att bestämma oss fort, för om inte vi ville ha henne så ville Pether köpa henne men då slog vi till och litade på Pethers ord och det blev ju hur bra som helst! :) ångrar det inte för fem öre!

Som svar på frågan :p Zeta hamnade lite mitt i mellan hos Malin då hon inte kunde följa med Räven och Tornesch än och kunde inte heller åka med på samma tävlingar som unghästarna och för att hon skulle hinna få mer rutin så behövde hon komma ut och tävla mycket vilket det inte fanns tid till. Malin hade lite ångest över att hon inte hann ta vara på kvalitéerna och bad därför Pether om hjälp vilket allihopa är väldigt glada över idag! :) Malin har sett henne en del när jag tävlat henne nu på sistone och trodde aldrig att det skulle gå så fort om man bara la ner tiden på henne. :) Men det trodde ju minsann inte någon av oss, fast det finns fortfarande en hel del o jobba på, men det är väl tur det! ;)

På väg till Flyinge!

Har åkt i 2.5 timme nu, allt rullar på fint och snart är det dags för käk. :) Har pluggat fram tills nu och gjort klar en uppgift som är inskickad och klar, skönt! Efter maten blir det svar på lite frågor. Har föresten fått en ny mobil och har inga nr kvar så alla kan väl skicka ett sms med sitt namn så jag har lite koll igen! :) 
4-5 timmar kvar till Flyinge, håll uuut!


Snabbinlägg

Trimmade båda hästarna idag och båda var riktigtfina! Idag var sista dagen att finslipa inför helgen så det var riktigt skönt att båda hästarna verkligen kändes så himla fina och helt mjuka i kroppen! :) Trimmade de i 40min och därefter skritt i skogen. Hästarna är badade och fick stå i solariumet ett tag så vi åker imorgon fm när vi har packat klart. Åker troligen förbi sharpman på vägen ner och sen när vi är framme så rider jag igenom de lite lätt på kvällen. Sen är vi fit for fight till på torsdag! :)


I helgen är det dags för det andra kvalet till Scandinavium! TAGGA!


Dagens

Hästarna fick en väldigt lugn dag idag, travade de 10min i lina och gick sedan med båda i 20min. De fick göra det väldigt kravlöst och jag ser det mer som en vilodag bara att jag inte vill att de ska stå helt stilla när de gått hårt i två dagar så de fick iallafall röra sig lite så de inte stelnar till. Imorgon är jag ledig och allt ska fixas inför Flyinge och båda hästarna ska trimmas! :)


Brownie får stå för bilden idag. :)


Tar helg!

Har en väldigt härlig vecka framför mig, gick i skolan idag men det var enda skoldagen på hela den här veckan, sköönt! Imorgon har jag studiedag och på onsdag så bär det ju av mot Flyinge, är riktigt taggad!

Jag har fått in en del frågor som jag tänkte besvara på vägen ner till Flyinge på onsdag, jag har ju några timmar på mig så jag tänkte om ni har ännu fler frågor så passa på o ställa de nu så tar jag mig tiden och svarar på dem på onsdag! :)

Nu ska jag dra mig ut till hästarna!


Dagens ridpass

Idag var det träning för Niclas Haking, hade först tänkt och träna på tisdag men det gick inte o lösa så jag var alltså tvungen att träna de idag inför Flyinge trots att vi var och tävla igår. Vi tog lagom mycket på de och började med att jobba de på backen, därefter hoppade vi ett räcke på volt med bom framför och bakom, därefter hoppade vi en linje med räcke-oxer med bom både framför och bakom båda hinderna, det var 19m och red på 5 galoppsprång, skulle lätta upp och rida framåt de tre första sprången för att sedan sitta stilla o låta hästen backa av och jobba med hindret.  

Började med Inova som var superfin! Otroligt kvick och väldigt med på noterna. Fick väldigt fin effekt på övningen idag och hon fick tänka till ordentligt och blev väldigt försiktig. Det jag gillar mest med Inova är faktiskt hennes kombination med försiktighet och modighet. Hon är väldigt försiktig men ändå otroligt modig, de flesta modiga hästarna blir ofta lite nonchalanta och de försiktiga lite för fega men Inova bangar aldrig för något och vill väldigt gärna vara nolla! Detta är verkligen något jag letar efter hos en häst som ska gå eller går större klasser.

Sen var det Zetas tur och även hon gjorde det väldigt bra! Själv tycker jag att övningen kommer åt Inovas svaga sidor bättre just med bommarna framför och bakom hinderna eftersom hon ibland hoppar lite för mycket framåt istället för uppåt. Zeta däremot hoppar lite mer uppåt och fokuserar väldigt mycket på bommarna så ett tag blev hon lite väl upp och ner, hon skyndade sig ner och tog sig inte riktigt tid och hoppa klart språnget men det problemet var som bortblåst i slutet o hon hoppade väldigt väl! :)

Båda hästarna hoppade fantastiskt idag! Tog upp ett  hinder i slutet för att få in höjden i sprången inför helgen och de gjorde hästarna väldigt fint! :) Själv kände jag mig lite ringrostig i början på Inova och hittade inte riktigt samma känsla som jag hade innan semestern men det blev bättre mot slutet! Hängde dock löst några gånger på Zeta. :P Så länge båda hästarna hoppar bra så har inga problem med att hålla min balans och inte störa hästarna men när Zeta tar till det där lilla extra så har jag inte en chans (ni som såg 140cm i strömsholm vet vad jag menar ;)) Det är sån himla avvägning och jag vet inte riktigt hur jag ska träna upp det eftersom det bara är i just de tillfällena. Har ridit minst ett pass om dagen utan stigbyglar efter jag kom hem från semestern men de kan omöjligt få mig i full balans i de sprången. Någon som har några tips? Kan även vara bra med lite tips från de som har erfarenhet av o rida med sadel-lim, hur funkar det??? :)


Strömsholm, 140cm.


två nollor och en 3e plats!

Hästarna har varit fina i södertälje idag! Red mot klockan idag och båda gjorde det bra och var med på noterna, de har inte varit i en bom på hela dagen. Dock blev det lite vingligt emellanåt på Zeta så vi tappade lite tid, Inova var däremot väldigt med på noterna och kammade hem 3e platsen. Båda hästarna tyckte att det var as roligt och gjorde det lekande lätt och det var ju precis det som var tävlingens syfte! :)

min häst<3
Haha, hittade precis en gammal bild på gamla c-ponnyn från södertälje.
gillar att jag har suddat över mitt face! Haha. 


Hel dag i stallet

Jag har varit i stallet i typ 12h idag.. Ställde klockan på 06.45 och drog mig ut till stallet, började med att bygga fram en övning som jag fick av Niclas. Ett räcke och en oxer med 5 steg emellan med bom framför och bakom på båda hinderna. Sen trimmade jag Inova som kändes lite sådär i början, drog sig in i botten och jag fick inte alls den effekten av övningen som jag ville ha men efter lite volter och traggel så blev det mycket bättre! Jobbade bara på småhinder (70cm).

Därefter mockade jag, fixade mat och allt. Sen kom de som skulle filma från skolan och jag hoppade Zeta. Hon var lite spänd i början med alla filmgrejer men sen fokuserade hon och var jättefin!!! :) Hon kändes faktiskt riktigt fin så det var verkligen skönt, hoppade inget stort med henne heller typ 110cm kanske.

Sen klippte jag Inova som är världens snällaste, dock ville inte maskinen riktigt som jag ville ett tag men sen gick det finfint! Sen blev det lite bad för båda hästarna så nu är hästarna fina inför tävlingen imorgon. :) Blir alltså en 120cm för båda hästarna i södertälje imorgon.

Taggar till med lite film! :)


Dagens ridpass

Idag märktes det minsann att hästarna har sparat lite energi trots allt. ;) Zeta har ju varit ganska seg i lina men idag satte hon minsann fart igen! :P

Började med Inova som också hade en del energi vilket hon visade till en början genom att titta o lyssna på allt annat än mig, lite lagom frustrerande men efter ett tag när hon började fokusera lite mer så kändes hon jättefin något springig men det är ju förståligt! Jobbade bara med att få henne ordenligt lösgjord med hjälp av lite basic-övningar.

Zeta fick springa av sig en hel del idag.. :P Hon har verkligen sparat energin till det roliga arbetet så halvhalterna fungerade väl inte jättebra idag men efter att hon hade fått galoppera några varv så blev det bättre! Försökte bara få henne lugn och i en lite lägre och avslappnad form.

Håller på och få ihop helgens-schema lite och det kanske blir så att jag flyttar tävlingen på mina hästar till söndagen istället men det är inte helt spikat än. Imorgon ska jag iallafall jobba lite markarbete/hoppning och det kommer även ut några från min skola och filmar mig när jag rider, de behövde tydligen lite material till något arbete :P


Dagens

Slutade skolan vid 1, sen drog jag och kusin amanda ut till stallet o var där vid 2. Började med att longera Inova, hon var ganska seg i början och såg väldigt uttråkad ut men sen kom hon igång ordentligt och började busa lite ibland. :) Zeta gör det hon ska, hon är lite seg men annars så är hon duktig. :)  dock känns det inte som att någon av oss tre tycker att det är så speciellt roligt arbete vilket jag tycker är väldigt viktigt! Så det ska verkligen bli roligt att trimma de imorgon så att det händer lite mer :) 
Tack för hjälpen idag Amanda! :)


H&M Marion Zeta(1) vs H&M Tamina

Det är faktiskt lite roligt för Zeta och Tamina ser exakt likadan ut! Malin visade mig en bild när båda hästarna stod uppstallade bredvid varandra och så skulle jag gissa vilken som var vilken men ärligt talat så var det helt omöjligt och de visade sig även att inte Malin heller visste svaret, haha :P


  
Tamina vs Marion Zeta
Hittade dock inga bra bilder men ni kanske ser någon likhet?? :P 
Man kan ju hoppas att lilla Zeta blir lika bra som sin kompis någon vacker dag! :) 


Krasslig

Jag mår riktigt dåligt o har gjort det typ i 2 veckor nu och det blir bara värre och värre. Jag är as hes och får inte ut ett ljud varken när jag vaknar eller på kvällen, min röst orkar knappt några timmar om dagen vilket är as jobbigt!! Passade på att sova ut ordentligt till halv 11 idag så nu ska jag dricka massa varm Oboy och sen dra mig till skolan och genomlida en timmes mattelektion, sen drar jag vidare ut mot stallet. Får hjälp av min kusin idag så det var ju passande, då kommer jag säkert hem lite tidigare än vanligt=mer sömn! :) 

Har jobbar som satan nu i två dygn med att få ihop båda tävlingarna i helgen plus att få in en träning någonstans på schemat. Och precis när jag kom på en bra lösning så får jag reda på att den ena hästen som jag skulle tävla på söndag är ny vacc och har alltså karens. Så där sprack hela min plan så nu får jag börja om på nytt! Lagom roligt..


Marion Zeta och Malin
Även Malin ska till södertälje på lördag så det ska bli väldigt roligt faktiskt! :)


Dagens

Longerade båda hästarna idag igen. Båda hästarna var fina och jag jobbade båda hästarna lite mer i galopp idag. Det är helt sjukt vilken spänst Zeta har i galoppen, hon är verkligen helt lealös, en riktig liten studsboll! :P Zeta var nästan lite seg idag och Inova var lite lagom pigg! :) Imorgon ska hästarna longeras igen och imorgon åker även min kusin med och hjälper mig lite i stallet. :) Är verkligen taggad på att trimma mina hästar nu! :) 


studsbollen!


Presentation

Kollade igenom lite olika kategorier och insåg att min presentation var två år gammal så jag bestämde mig för att helt enkelt göra en ny! :)

Jag är 17 år och går i 2an Nacka Enskilda Gymnasium. När jag var tre år började jag rida på Siggestas Ridskola som ligger på värmdö, utanför Stockholm. Efter många år på ridskolan fick jag börja tävla lektionsponnyn Bonnie (B-ponny). Vi gjorde ett antal starter tillsammans, bland annat vinst i allsvenskan div 2. Jag red på Siggesta fram till våren 2008.

Under alla åren på ridskolan var jag även medryttare på ett stort antal ponnyer. En av de var c-ponnyn Roxette som jag senare tog på foder våren 08. Då flyttade vi till Stall Bermar. Under året jobbade vi oss tilsammans upp från LC till plac i nationell LA. Jag hade Roxette till och med jan 09.

Under jan 09 bestämde vi oss för att köpa en D-ponny- Browns Way. Vi hade 2 framgångsrika år och tog oss tillsammans upp till plac i msv A, deltog bland annat i Elitallsvenskan 2011, Ridsport Ponny Cup och Globenkval mm.
Nu är Brownie utlånad för senare köp.

I mars 2010 besämde vi oss även för att köpa en stor häst- Vioux Star M, som jag kunde rida parallellt med ponny. Tillsammans hade vi placeringar i 135cm. Tyvärr hann jag bara ha honom i ett halv år eftersom han senare fick tarmvred (samma dag som vi skulle debutera 140cm) och fick drastiskt nog lämna livet på jorden.

Efter allt det tragiska så hittade vi Inova Light som jag haft i 5 månader nu. Vi har plac i 140 och är SM-kvalade.
Har även en till häst som heter Marion Zeta(1) som jag haft i ca 2 månader. Vi har än så länge hunnit hoppa en 140cm! :)

Mer info om hästarna kan ni läsa under kategorin "Hästarna"


Vioux Star M



Inova Light och Marion Zeta(1)


-

Har precis kommit hem från skolan och ska snart dra mig ut till stallet. Jag har haft en rejält seg dag i skolan idag men jag har iallafall fått tillbaka lite resultat från alla jobbiga prov och inlämning som var till veckan innan lovet. Fixade ihop 3 mvg och 1 vg, så jag är nöjd! :)

Snart dax för en tur ut till stallet, ska som ni troligen vet longera mina hästar idag igen, sen är det bara en dag till och sen är det trimning på schemat! :)

Nu är det dags för lite mellanmål! ;)


Browns Way, världens roligaste att trimma. Han är verkligen alltid så otroligt fin! :)


Dagens ridpass

Zeta: Longerade henne nu på kvällen och hon var nog minsann lite kvällstrött. Hon joggade runt i lagom tempo och jobbade på fint, själv trodde jag att hon skulle köra på lite rodeo idag men hon var ovanligt lugn och sansad. Skönt! :)

Inova: Började longera Inova vid halv 10 nu på kvällen och hon var minsann laddad till tusen. Jag gillar när hon är pigg för hon får bara mer bjudning och jobbar på ännu bättre så även hon var fin! Hon försökte bocka o hålla på några gånger (hon är dock inte så bra på det utan sprätter bara lite med frambenen, haha!). Lycklig häst!

Hubbe: Trimmade även Hubbe idag över två sockerbitar som stog på en långsida. Han blev lite "klämmig" när man vände upp mot sockerbitarna så jag fick kicka till honom någon gång i god tid (ca 3-4språng) framför hindret så att han istället skulle börja tänka lite mer framåt och ta skänkeln på rätt sätt. Han tappar väldigt lätt bjudningen och blir istället väldigt tom så man inte har någonting att rida ur men efter ett tag så var han helt med på noterna och börja tänka framåt och börja bjuda mycket mer. Jättefin i slutet! :)


En gammal bild på Hudson Bay. "Hubbe".


Svar på kommentar

Hej! Tycker du har en superbra och inspirerande blogg, och dessutom 2 superfina hästar!
Tänkte bara höra, förutom nu när du var bortrest och så. Så har du tidigare tränat dina hästar för tränare minst 1 gång varje vecka + tävlingar nästan varje helg! Blir det inte förmycket?
Lycka till med Scandinavium kval :)

Svar:
Tack! Kul att du gillar mina hästar och det jag gör! :) Jag tävlar mina hästar ungefär varannan helg. Om de mot förmodan går två helger i rad så har de antingen inte gått så mycket innan eller ska inte tävla på länge efter. Som upplägget för de här kommande tävlingar så går bara hästarna en låg klass var första helgen, vilket inte är särskilt krävande. Som utgångspunkt tränar jag för tränare varannan onsdag, alltså ca 2ggr i månaden.. och inte minst 1 gång i veckan som du skrev ovan. :P Men försöker även åka iväg o träna de helger som jag inte tävlar.

Går även ner i klasserna efter att hästarna har gått någon stor tävling och debuterat någon klass. Tex: Debuterade 140cm på Zeta i strömsholm förra tävlingen och nu går vi ner och hoppar en 120cm i helgen.  

Jag är väldigt noga med återhämtningen på mina hästar (som nu när de fått en lugn vecka) och försöker alltid matcha de för olika utmaningar och mål så att de hela tiden är väl förberedda och på så sätt minskar överansträngningar och skador. Alla mina hästar har varit väldigt skadefria (peppar, peppar) vilket enligt mig är ett tecken på att de matchas lagom hårt. :)

Planering framöver

Jag ska snart dra mig ut till stallet och longera båda hästarna. Tänkte först skriva ner en prel planering för de närmaste två veckorna.

Måndag: Longera
Tisdag: Longera
Onsdag: Longera
Torsdag: Trimma
Fredag: Hoppa lite lätt
Lördag: Tävling Södertälje, 120cm på båda.
Söndag: Tävling (?) (på två andra hästar, skriver mer om de när det är spikat), mina hästar joggas.

Måndag: Rider igenom båda hästarna
Tisdag: Hoppträning(?)
Onsdag: Åker till Flyinge på tävling.
Torsdag: 130cm på båda hästarna.
Fredag: 135cm på båda hästarna.
Lördag: 140cm på båda hästarna. (Scandinavium kval nr 2.)
Söndag: Åker hem från Flyinge.

Måste hinna träna hästarna en gång mellan Söderälje och Flyinge. Om jag inte har möjlighet att träna på tisdag så måste jag alltså träna på söndagen vilket betyder att jag inte kan tävla de andra hästarna på söndag, därför är denna planering endast preliminär.


Back on Track

Åkte ut till hästarna efter lunch. Kände knappt igen dom, trodde ärligt talat att det var två lurviga ponnysar som stod i hagen. :P Inova ser ut som en isbjörn, haha. Efter en väldigt lugn vecka och lite vila på de så var hästarna lite på tårna kan man ju säga! :P Fixade massor i stallet idag, putsade all utrustning och rensade ett av mina skåp så nu är allt som det ska vara! :) Nu på kvällen så var jag och käka middag hos en kompis, trevligt :) Imorgon ska båda hästarna longeras.

Härligt att vara hemma igen!


RIP Hickstead

Satt och tittade på världscupen med Julia och plötsligt ramlade Hickstead ihop och dog, helt fruktansvärt.. Synd att denna fantastiska häst dog så pass tidigt, men den har trots allt hunnit bidra med fina resultat och även ett fint OS-guld. Man får ju bara hoppas att Eric Lamaze hinner hitta en ny stjärna till OS i London!

Snart så...

Har packat upp och fixat hela förmiddagen och snart ska jag äntligen ut till hästarna! Hästarna kommer börja jobba som vanligt imorgon, dock utan mig på ryggen i 3 dagar. Sen ska de trimmas torsdag-fredag och sen blir det tävling lördag. Jag hoppar bara en 120 på båda hästarna så de får leka lite eftersom de hoppat en del stora klasser på sistone. Blir en lagom mjuk start för mig också som inte kommer ha ridit på nästan två veckor. :P  Snart drar alltså bloggen igång som vanligt igen ;)


Home sweet home

Nu är jag hemma och imorgon får jag åka ut till mina hästar igen! :) Ska bara pyssla och gå med hästarna imorgon.. Lite halvtradigt att få komma hem o bara gå med hästarna när man har varit borta en vecka och är taggad på att komma hem och trimma... menmen det är bara några dagar... :)


Imorgon återvänder jag till kylan

Igår kollades båda hästarna av vår veterinär, de fick lite "rundsmörjning" och ska skrittas i 3 dagar och därefter longeras i 3 dagar. Så kan trimma de som vanligt på torsdag. :)

Imorgon är det dax för hemfärd. Igår var jag ute med några kompisar och idag har jag bara legat och solat hela dagen. Nu avslutar vi semestern med massage och en god middag, sen går planet imorgon bitti! Har varit väldigt skönt och välbehövligt att komma bort ett tag från allt och alla och bara känna att man hinner med sådant som man faktiskt aldrig annars hinner med. Släppa all stress och planering och bara ta dagen som den kommer men nu är jag taggad på att komma hem till mitt hektiska liv och fina hästar! :) 

Kan även passa på att berätta att Browns Way var nolla i Lätt A igår, och nolla i grunden i Lätt A idag sen hoppa han så fint i omhoppningen att Sanna ramla av. :D Jätte roligt att de börjar hitta varandra och imorgon blir det deras debut i 115cm! :) 


Det här är vad jag gör om dagarna! Haha!


Nostalgi

Lite gamla filmer på Brownie.

Kommer verkligen ihåg dessa evighetsbanor som byggdes utomhus i msv A, banorna låg oftast upp mot 20 språng..



Svar på kommentar

Hej! Skriv tips på hur man kan finansiera en elitsatsning, hur mycket allting kostar och så, har du sponsorer osv?

Svar:
Oj vilken svår fråga... :P Det finns väl inga direkta tips på hur man kan finansiera en elitsatsning eftersom man aldrig kan undgå de stora kostnaderna. Ett meeting går på ca 2000kr/häst, det är kostnaderna för uppstallning och startavgifter. Sen tillkommer ju massor runt omkring tävlingarna så som bensin mm. 
Utanför de så är det ju även utrustning och uppstallning mm, och inte minst inköp av häst.  

Har även fått en fråga om jag bor nära stallet så jag kan dra in det svaret lite i det här svart också. :P
Vi har ingen egen gård vilket betyder att vi har hästarna inackorderade vilket är betydligt dyrare än att driva eget stall (fast tar mycket mindre tid ;) ). Jag har en väldigt generös mamma som vill att jag ska lyckas lika mycket som jag vill, hon ställer upp extremt mycket vilket jag uppskattar enormt. Mamma är utan tvekan min bästa "sponsor", hästskötare och chafför! :) Så utan henne hade min satsning aldrig kunnat vara möjlig. Jag har även en sponsor som är delägare på Zeta, han äger halva och mamma äger halva. Inova äger mamma själv.

Det här med sponsorer kan vara både positivt och negativt enligt mig. Har man en bra relation och ett bra avtal med sin sponsor så är det hur bra som helst, vilket jag har och då kan det ju faktiskt inte bli bättre! :) Dock är det väldigt vanligt med otydliga avtal där ryttarna blir av med hästarna när allt slit äntligen börjar ge resultat.. Eller de sponsorerna som aldrig nöjer sig utan ständigt sätter stor press och har för höga krav på ryttaren. För som ryttare har man ju inte mycket o säga till om, om man inte äger någon del i hästen såklart!  

Kan ju dra en liten snabb historia när jag ändå är i farten.
Förra sommaren när jag tävlade ponny så vann min kompis en msv A på sin sponsor-ponny. Hon var den enda av alla kategorier som hade 4a fel (På ponny vann man ofta en msv A på 4 fel eller som enda nolla) på den tuffa banan med 16 hinder och 20 språng, dessutom på en ponny som endast var 7år. När hon var på väg in på prisutdelningen så satt hon bara och grät. Jag frågade henne varför och sanningen var den att hon hade sådan ångest över att ringa upp till sin sponsor och berätta hur det hade gått. Jag förstod inte alls varför det skulle vara jobbigt att berätta att hon hade vunnit en msv A, det var ju bara roligt! Dock blev sponsorn inte särskilt glad när hästen rev. Min kompis hade alltså ångest över att ringa och berätta att hon hade 4a fel, istället för att glädjas åt sin vinst.

Ett sådant samarbete är ju inte direkt något man strävar efter utan man vill såklart ha någon som stöttar en i både med och motgång och inte minst kan glädjas åt en vinst! Och att sätta sådan press på ett barn kan ju trots allt leda till att man faktiskt inte tycker att det är roligt längre.. Men som sagt har man en bra relation till sponsorn så ser jag ingenting negativt i det, då kan det ju faktiskt inte bli bättre! :)   

Hoppas du är nöjd med svaret även fast jag flummade iväg på lite annat! ;)


Debut 135

Hittade en film från Helsingborg i mars där jag debuterade 135, det här var 7 månader sedan... Det är skönt att se att man faktiskt utvecklas lite ;)



500 inlägg!

Kollade precis lite statistik och kom fram till att det här är mitt femhundrade-inlägg. När man tänker efter så är det ju vääldigt många! :P


Rastlös....

Börjar bli väääldigt rastlös nu,klarar inte riktigt av att bara ligga i en solsäng dag in och dag ut så igår drog jag ut med några kompisar vilket var väldigt roligt. Jag sov hos de i natt och har solat och badat hela dagen på deras hotell. Nu har jag återvänt till mitt eget och ikväll blir det middag med släkten, trevligt!

Får lite titt som tätt update om hur duktiga mina hästar är där hemma. :) Båda hästarna har skrittats idag och annars har Marie ridit Inova nu i två dagar och hon tycker hon är heelt underbar så det var roligt att höra! :) Har inte fått så mycket update om Zeta men hon har tagit det väldigt lugnt så kan tänka mig att hon börjar bli lite pigg nu. :P


Treadstone träns

Har ett jättefint rundsytt treadstone träns till Zeta. Bra pris och riktigt bra och mjukt läder från första början!
Helt klart ett av mina favoritträns! Liknar de på bilden nedan. Har ett väldigt "nätt" träns eftersom Zeta är väldigt liten och passar alltså i det :)



RSS 2.0