snabbinlägg

Hästarna sköter sig fantastiskt hemma :) M1 är superfräsh! så det är jätte skönt, han har varit jättefin i töm nu de första dagarna så det är kul :) Brownie sköter sig också bra, han har joggat lite med Evelina och även tömkörning idag! :) Jag har det fortsatt bra i Egypten, fast det var översvämning i hela staden igår men idag kom lilla solen fram ;)


saknar mina fina


Egypten-snabbinlägg

Första dagen i Egypten, super fint och jätte mysigt! Hästarna verkar sköta sig väldigt bra där hemma. Det gick jättebra med Brownie idag när Evelina red så det är jätte roligt, hon joggade lite i ridhuset och hon gillar honom skarpt! :) M1 hade också skött sig fint. Han fick en promenad på ca 30min. :) Imorgon är det första "igångsättningsdagen" för M1 så vi håller alla tummar att han är fräsch då! Cilla joggar honom lite i töm och BW joggar väl på :) Tänkte att Brownie skulle få en lite lugn vecka nu när jag är borta. :)

Blir lite korta och tråkiga inlägg nu när jag är borta men iallafall lite uppdatering :)

Dagens ridpass

Idag har det varit en lång dag i stallet. Har fixat och gjort fint med hästarna ända fram till nu. Började med att rida Hubbe, trimmade honom i ridhuset, det gick bra tycker jag :) Jobbade mycket galopparbete, fokuserade mest på att få honom lösgjord och fin i sidorna och bogarna. Tyckte han blev väldigt fin i slutet! :)

Brownie fick också ett pass i ridhuset. Joggade lite lätt men han var ändå väldigt fin! Evelina red också honom en stund och det gick riktigt bra faktiskt! :) Känns bra att veta att han iallafall har det bra när jag är borta :)

M1 fick en promenad idag också. Evelina ska delvis ta hand om honom också men Cilla och Niclas tar hand om hans igångsättning :)

Imorgon åker jag alltså till Egypten så det här kan bli ett sista inlägg, men tror även jag skriver lite ikväll, men vi får väl se :)


vill trimma M1 nuuuu.


Dagens ridpass - snabbinlägg

Blev ändrade planer idag med Brownie. Istället för att trimma så det blev det lite puls i snön i stället. Det var jättemysigt och Brownie tyckte det var hur kul som helst! :)
M1 börjar bli väldigt otålig nu. Har blivit allmänt jobbig i hanteringen eftersom han har så mycket energi. Har skrittat honom för hand nu sen i onsdags men tänkte ta mig upp på ryggen imorgon.

Imorgon ska jag trimma Brownie. Min kompis ska testa honom lite då också, för tanken är att hon ska rida honom en del medans jag är i Egypten, :)

Måste packa och göra ett träningsschema för hästarna medans jag är i Egypten. Skriver kanske mer ikväll! :)


min andra halva


GOD JUL!

Orkade inte blogga igår men M1 fortsätter lugnt skritta ute i snön. Brownie fick också en promenad igår. Trimmade Brownie idag och han var hur fin som helst. Han är verkligen så himla fin och fräsch nu. Jätte roligt! :) Trimmade honom i ca 45min, därefter en skrittrunda i skogen.

Imorgon ska jag hjälpa Angelica lite, så då blir det lite att göra. :) Ska mocka 5 boxar, fixa 20 höpåsar, och en del hinkar, ska även gå 40min med M1 och trimma Brownie igen. :) Ska fortsätta lite med det jag gjorde idag och utveckla det lite så det blir lite mer avancerat. :)


lite finare, lite bättre :)


Dagens Ridpass- snabbinlägg

Skrittade M1 40min idag. Han var glad men lugn så det var skönt :)

Brownie trimmade jag i ridhuset, man får passa på när det inte är -15. Han var iallafall helt sjukt fin! Han är så himla pigg nu men han är ändå alltid fokuserad och gör alltid sitt bästa när man kommer in i ridhuset. När han blir pigg blir han varken springig, stark eller busig utan han får bara enormt mycket bjudning, men det tycker jag är positivt. Den här ponnyn har fattat att det är jobb som gäller när man kommer in i ridhuset. Är man på utebanan eller i skogen kan han bli väldigt pigg och busig. Men det får man ju vara ibland, det värsta han gör är att han skakar på huvudet och det är ju inte så farligt :P Söta ponnyn, det är inte varje häst man kan galoppera på långa tyglar över en äng som bara skakar lite på huvdet :P Ja, han är ju bara bäst :)


favorit i repris
mitt lilla charmtroll :')


Dan före dopparedan

Tänk att det är julafton imorgon, känns verkligen inte som det är imorgon.

Tänkte berätta klart lite om hur det gick med M1 igår. Jag börjar med att berätta om M1s igångsättning. Han ska skrittas i 7dagar och därefter 7dagar igångsättning. Det betyder att jag kommer skritta honom ända tills jag åker till Egypten på tisdag. Därefter tar Cilla över och på torsdagen ska han börja joggas lite lätt. Det här betyder alltså att jag kommer kunna börja rida M1 normalt 5 januari. Det betyder att det inte blir någon tävling den 8-9 januari, eftersom M1 inte har hoppat på en månad då. Lite tråkigt men det var bara en liten skit-tävling så det gör inte så jätte mycket och han skulle dessutom ha lite vila nu. Det är viktigare att han är igång till helgen efter det när jag ska träna för Lotta och Sylve :) Skönt iallafall att det inte är något allvarligt med M1, John tror bara att han har halkat eller någonting, det var alltså ingen slitskada vilket var väldigt skönt. 


Debut 120cm


Film

Lyckades tillslut ladda upp ena 130cm på M1 från Grevagården förra helgen. :)



Nolla och plac 6 :)


Veterinären

John håller på att kolla på M1 precis nu. Han var som vi visste "halt" vänsterbak. Nu ska han precis bli behandlad knä och hovled vänsterbak.

Film

Min dator är grymt seg så ni får tyvärr bara ett litet filmklipp från träningen. Försökte ladda upp rundorna från Grevagården också men det tar hur lång tid som helst. Så ni får vara glada för det lilla :)




svinkallt

När jag vaknade imorse var det -15 ute och 15 grader inomhus. Jättemysigt, verkligen! -.- Vårt hus påverkas väldigt mycket av vädret ute. Eftersom vi har ett lite äldre hus med ganska mycket fönster känner man direkt när det blåser och är kallt ute, och likadant när det är varmt. Så nu sitter jag framför brasan och väntar på att min mat ska bli klar :)

Ingen hoppning för Brownie idag pga kylan. Jag hatar att man inte kan planera något med hästarna eller ha något träningschema på vintern eftersom när det är över -15 så får hästarna inte bli flåsiga eftersom det inte är bra för deras lungor. Det gör att man inte kan ha någon mer detaljerad plan. Dock har man ju inte det här problemet när man har ett isolerat ridhus, så jag får väl träna lite oftare för Pether så man kan rida lite ordentligt någon gång iallafall :) Vädret ska minsann inte få påverka min utveckling. :P

Hästarna får alltså lugna pass idag, tänkte jogga lite på båda och sen skritta ut en stund om jag inte redan har frusit ihjäl. M1 ska kollas av John idag istället för imorgon, desto tidigare, desto bättre. 


det är ju mysigt att någon uppskattar snön iallafall ;)


Årsta-Runstens SR

Det blev tillslut Runsten! Jag är supertaggad på att få tävla för deras enormt angagerade klubb. Nu efteråt så känns det verkligen som ett självklart val! De är följer och är nyfikna på mig, det är hur kul som helst. Äntligen en klubb som vill någonting. Det är kul när man kommer hem från ett meeting och det första man ser när man kommer hem är ett mail från nya klubben som grattar mig till helgens framgångar! Sånt är alltid kul! :)

Det var lite roligt för det ringde en person från Runsten här om dagen och ville ha me mig i deras Elit-lag på ponny, och han hade ingen aning om att jag redan hade valt de som klubb så han gick utifrån de bästa på rankinglistorna, Så det var lite roligt :) Så om jag har kvar BW så är det ju ganska säkert att det blir ett grymt lag eftersom de har försökt plockat ihop de bästa i Stockholm. Superkul! :)

Det är så himla kul med Runsten för de satsar verkligen allt! De har allsvenska lag i alla divitioner och sponsrar med lagträningar mm.

Vi är ca 5st som fightas om juniorplatsen i elitlaget på häst. Det ska bli en sjukt härlig utmaning som jag självklart ska ta hem! :D Hur nice vore det inte att vara i samma lag som Helena Persson lixom? :P Jag är iallafall galet taggad inför nästa år! :)

Första inlägget i min nya kategori "Teamet" Där kommer jag skriva om allt som påverkar mig och mina hästars utveckling! Kan vara allt från tränare till veterinärerm kan även bli något inlägg till min fina hästskötare, sponsor och chafför- med andra ord mamma! :)


Dagens ridpass

Trimmade Brownie som var helt super. Så himla fin! :) Jobba mycket galopparbete, fokuserade på som Pether brukar säga: "Kvicka tempoväxlingar". Super ponny, han är verkligen min lilla stjärna.

M1 fick ett lätt pass i ridhuset. Jobbade lite liknande som på Brownie men inte lika krävande. Jobbade mest i trav. Han kändes lösgjord och fin. Han har dock varit lite ojämn bak när Cilla har tömkört i några dagar men det syns ingenting när jag rider. Men John (veterinären) ska iallafall kolla på honom på torsdag. Lika bra att vara på den säkra sidan och kolla upp allt en extra gång innan vi åker till Egypten. Även bra om han behöver behandlas så kan han ta det lugnt medans jag är borta så han är igång när jag kommer hem igen så vi kan börja trimma. :)

Känner inte riktigt att jag hinner med bloggen för tillfället men får ju lov imorgon så då tänkte jag lägga lite energi på den. Har ju inte ens hunnit skriva om vilken klubb det blev tillslut eller lagt upp filmerna från Pether eller Grevagården.... :) Skärpning Alma....


bästaste


vintervila

M1 har börjat sin vintervila nu. Han får ta det lite lugnt i två veckor, alltså typ lätt jogg och ut mycket i skogen och ingen hoppning. Han fick vilan lite tidigare än vad vi tänkt men eftersom han var helt outstanding i helgen så var det inget snack om saken. Han behöver nog en rejäl återhämtning. Jag ställer aldrig av mina hästar helt eftersom att om jag skulle låta hästarna typ stå i 2 veckor skulle de bli helt galna och tappa det man jobbat med veckorna innan. Det skulle alltså inte bli bra för någon och dessutom blir det en längre process med tanke på nertrappning-vila-igångsättning och det har vi inte tid med, med tanke på att första tävlingen är typ vecka 1 eller 2.

Brownie däremot får vänta lite med sin vila. Tanken är att han ska vila när jag är i Egypten, alltså typ runt nyår. Vi tycker det är bättre med tanke på att han är till salu och sannolikheten är stor att det kommer någon på jullovet och provrider och då är det ju bra att hästen är igång :P Dessutom har Brownie ingen tävling förrän slutet januari-början i februari så då kan han få vänta lite med vilan.

Fram till BWs vila tänkte vi flumma lite. ;) I helgen är det maskeradhoppning och ví är i lag med Julia på Hudson Bay. :) Det kommer bli skit kul! :D Sen är det pay&jump, Brownie hoppar 120cm så det är perfekt. Sen är det ännu mer flummiga saker så som julaftonskadrilj och grejer. Man får ju passa på så länge man har ponny :P

Grevagården söndag

Har inte hunnit uppdatera pga så sjukt mycket plugg den här veckan. Vi har pluggvecka och går varje dag från 8-4..

M1 var iallafall fortfarande helt fantastisk i söndags! Hoppade 125cm och var nolla även där. Vilket betyder att vi var nolla i varenda klass under hela helgen. Helt sjukt hur fin han är! :)
Dock gick det inte riktigt lika bra med BW som gick msvA. Han blev lite för taggad och ville lite för mycket, vilket gjorde att han blev väldigt stark och som en reflex kommer min hand där och tar bort honom från hindrena istället för att ta vara på energin. Fick iallafall ett stopp på 3an där jag inte riktigt hittade någon bra distans, därefter hoppade jag fram till 7an och gick därefter ut på egen begäran. Det kändes bara dumt att slita på honom.

Jag är ändå extremt nöjd med helgen! Båda hästarna har presterat fantastiskt även om slutet inte blev så bra på BW så kan jag inte vara missnöjd, båda har hoppat helt otroligt och varit väldigt glada och framme! Det var helt klart ett bra slut på det här året! Jag längtar redan tills nästa säsong....

Nu ska jag fortsätta plugga....

Grevagården Lördag

M1 fortsätter fantastiskt med en nolla i 130cm idag, igen. :) Fick dock ett tidsfel (även fast jag svängde ganska bra) vilket var väldigt onödigt, annars hade jag varit kvalad 140cm nu.... Precis utanför placering.

Brownie har också varit jättefin idag. Han hoppade super och var väldigt fin hela rundan, det var ackumulator idag och Jokerhindret var inte att leka med (ett smalt räcke med platta hållare med endast en guldig bom som matchade väggen bakom som gjorde att man inte såg den så bra och några paket i höger kanten) Vi låg helt perfekt men Brownie såg inte hindret förrän precis när han skulle hoppa av, vilket gjorde att han stannade.. Inte mycket att göra åt, vi låg perfekt och han hoppade super hela banan! Precis utanför placering här också. :/ Men helgen fortsätter i rätt riktning! :)

Superfina hästar, ett extra + till M1 som har varit nolla på hinder i varenda start hittils! :)

Bra start!

Hästarna känns superfina även fast det blev väldigt stressigt att hoppa 4 klasser igår... men det gick iallafall jättebra! :)

BW: I 110cm var vi dubbelnolla och blev plac. I 120cm fick vi en rivning, kom igång lite sent men därefter fick vi jättebra flyt så det kändes ändå skönt!
M1: 120cm var vi dubbelnolla och blev plac 6. 130cm, dubbelnolla och precis utanför plac. KLOCKREN RUNDA! :) 

Hästarna känns allmänt superfina! Brownie är galet taggad och superglad, han bara busar hela tiden :P Men jag tycker det är jätte viktigt att de tycker att det är kul så han får vara lite busig, dock kan han bli väldigt stark, men han är ändå försiktig så än så länge har det inte varit något problem. Tror han blir lite mer fokuserad idag när det är lite större, vilket gör att han backar av lite mer så det blir nog bra :) 

M1 är helt fantastisk! Han hoppar så in i bängen och är jätte försiktig. Precis som han var igår i sista klassen vill jag ha honom! :) Han är framme men inte springig eller stark och hoppar super, han är jättejättefin! :) Så som han hoppade igår och så som jag red kändes allt jätte enkelt! Så målet gör idag är att hitta samma känsla igen och försöka ha kvar den känslan på BW. Då kan det här bli riktigt bra! :)

Jag är alltså jättenöjd med första dagen! Nu blir det promenad med stjärnorna.


Tävlingsförberedelser

Imorgon är det tävlingsdags :) Ska verkligen bli superroligt med tanke på hur länge sen det var jag tävla! Hästarna känns jättefina inför helgen. Hoppade som ni vet M1 i tisdags för Pether och Brownie hoppade jag för Niclas idag, båda känns verkligen superfina, även fast ponnyn är väldigt pigg :)
Så här ser helgen ut:

Torsdag: Hästarna tömkörs innan vi åker.
Fredag: M1 hoppar 120, 130. BW hoppar 110, 120.
Lördag: M1 hoppar 130. BW hoppar 125.
Söndag M1 hoppar 125. BW hoppar 130. Hemfärd

Det här blir alltså årets sista tävling. Var på den här tävlingen förra året och tycker verkligen Grevagårdens Chrismas Show är superbra! Har varit på Grevagården 3 gånger i år men christmas showen är alltid något speciellt! :)

Idag är en bra dag!

Träningen hos Pether gick helt fantastiskt! Om jag ska vara ärlig har jag nog aldrig ridit så bra som idag och M1 var supersuper fin! Alla var jättenöjda och Pether tror mycket på oss så det är verkligen jätte roligt att han vill vara engagerad i min träning och utveckling! :) Vi gjorde massa bra övningar och jag tänkte lägga upp lite filmer sen. :)

Har föresten fått lite problem med mitt klubbval. Jag bestämde här om dagen att jag skulle tävla för Årsta-Runsten nästa år och löste licensen igår men idag har jag fått en förfrågan av att vara med i Enskedes elitlag. Ett svårt val eftersom att det är klart man vill hoppa lag men o andra sidan om man blir uttagen till runstens elitlag är det ett mycket bättre lag. Väljer jag runsten är det inte säkert att jag blir uttagen till elitlaget men blir jag det är det ett superbra lag, väljer jag enskede är det säkert men det är inte samma nivå. Enskede gick upp från div 1 nu och runsten hoppade lag-SM förra året så det är ett svårt val... Har verkligen ingen aning så vi får väl se vad det blir i slutändan....

taggad

Träning för Pether imorgon, ska bli super roligt! :) Båda hästarna kändes fina så det var jätte skönt. M1 kändes lite trött så joggade honom i ridhuset. Tog inte ut honom så hårt eftersom han ska prestera imorgon men red iallafall igenom honom och han kändes fin och fräsch. Brownie trimmade jag i ridhuset och han var jättefin. Jobbade mycket galopparbete, mycket öka minska mm. Blev väldigt fin och uppmärksam! Han är föresen nyklippt. :)  Imorgon är det bara M1 som får följa med till PM, Brownie får spara sig till torsdag när det bär av till Grevagården. :)

Hittade massa bilder på mina gamla tävlingsponnyer, måste göra ett nostalgi inlägg när jag har tid! Fick några härliga skratt måste jag säga! :) Men nu ska jag sova så jag är pigg inför ett tufft pass med Pether imorgon! :)


Dagens ridpass, snabbinlägg

Träningen för Pether blev inställd i torsdags pga kylan men jag ska till honom på tisdag istället :)
Idag har jag hoppat BW, M1 och Hudson Bay "Hubbe" för Niclas. Alla hästarna var helt fantastiska! Hoppade super och gjorde allt helt klockrent så det var väldigt skönt med så fina hästar och en väldigt nöjd tränare :) Det var sista hoppningen inför Pether vilket känns jätte bra! Taggad inför Grevagården nästa helg! :)

Pether Markne

Imorgon är det dags för något jag sett fram emot länge! :) Jag och M1 ska åka och träna för Pether, vilket ska bli sjukt kul! Jag har aldrig tränat för honom men har varit där 4-5 gånger när Niclas har tränat, varav en gång på M1. Så vi får väl se om han känner igen min fina häst. :) Ska iallafall bli sjukt kul men jag skriver mer imorn eller på fredag :D
GOD NATT

RSS 2.0