På plats i New York

Framme i New York, sjukt häftig stad! Dock lagom härlig tidsomställning. Klockan är kvart i 11 här, dvs snart 5 svensk tid så det känns som att det är dags att dra sig till sängen. God natt! 





Gunnarlunda

Nu är Marion på plats på Gunnarlunda för 9 dagars rehab och spa. Hon börjar med ett pass på vattenbandet idag och kommer gå på det en gång om dagen, någon dag får hon pausa med att bara stå i spa:et (det vita till vänster). Bortsett från det får hon även stå i solariet varje dag. Tror hon överlever utan mig ett par dagar ;)
 
 
 
 
 

Dagen före avresa

Hela dagen består i princip av förberedelser inför morgondagen. Marion ska göras fin, köras iväg och ett schema för henne ska göras när vi kommer dit samt att hon ska tränas på vattenbandet. Ska jogga Inova innan vi åker dit och se vilket skick Crownie är i. Därefter blir det att lägga upp en plan för dem så bästa Lussan har stenkoll. :) Blir nog bra, dags att sätta fart och börja packa!




Lördag

Har börjat rida Inova nu igen och hon känns väldigt motiverad. Crownie kom på den fantastiska idén att försöka hoppa ur hagen för någon dag sen och lyckades sisodär bra och hoppade lite för lågt, lagom härligt.. Så han är omplåstrad och skrittar just nu. Imorgon åker Marion till Gunnarlunda för 9 dagars rehab och spa. I övermorgon bär det av till New York!


Elliot (Lannér) med sin "Rudolf" på julafton.

God jul!

Julafton avklarat för detta år! Har trimmat Marion och Crownie idag, båda två kändes superfina. Imorgon ska Inova börja ridas igen efter 10 dagars vila, äntligen! Annars rullar det på som vanligt, snart dags för Marion att börja hoppa lite igen men känner ingen direkt brådska med det. :)





Film från Hagahill

Hagahill har ett system som är ungefär som en Pay & Jump. Det står en bana uppbyggd och så kan man själv välja höjd och hyra ridhuset i 10min. Perfekt för unghästarna att få lite tid på sig inne på banan. Jag hoppade först en lite kortare bana lite lägre, därefter höjde vi lite och hoppade en lite längre bana. Det är verkligen super att låta framför allt unghästarna att ta sin tid inne på banan och hinna andas lite, kunna ta om någon linje om det inte känns hundra och åka hem med en positiv känsla. Kommer försöka åka hit åtminstone varannan vecka med Crownie, superbra för honom.

 
 
 
 

Rehab igår

Igår var Marion iväg på rehab igen. Hon gick på vattenbandet för första gången och gjorde det över förväntan, skönt! Hon var helt avslappnad och jobbade på helt rätt, hon verkade faktiskt tycka det var ganska så roligt. Nu ska jag åka iväg till Hagahill och hoppa en sväng med Crownie.




Allt är till salu för rätt pris

Har fått en del frågor angående provridningarna och om hästarna är till salu osv. Inova är den enda av mina hästar som rent av är till salu. Sen är Crownie och Marion självklart till salu- för rätt pris. Jag vill inte sälja någon av de men om jag får ett tillräckligt bra bud att jag rent av inte kan tacka nej så säljer jag såklart även dessa två.
 
Nu kommer det dock bli lite lugnare med provridningar framöver. Inova ska få 10 dagars vila, hon har haft en lång säsong och presterat bra. Marion får 10 dagar hoppledigt, hon har vilat tillräckligt i år. Crownie förbereds för fullt inför ett kommande år som 6 åring men kommer troligtvis visas för Italienare i mellandagarna. Jag har varit väldigt öppen med provridningar osv här på hemsidan men nu vet ni ju hur det ligger till och jag kommer troligtvis inte skriva ut hur fort det kommer någon och provar mina hästar. 
 
 
 
 

Tack för ännu ett år

Sista tävlingen i år är gjord och jag har uppfyllt ytterligare några mål, bland annat debuterat 150, tagit min första GP placering i svårhoppning Internationellt. Är även glad över årets nykomling i stallet som förhoppningsvis kan vara något inför framtiden. Vill tacka mina sponsorer samt teamet runtomkring mig som stöttar mig i med och motgång för ännu ett härligt år!




Marion på spa

Har varit med Marion på spa idag. Hon ska vara där en vecka över nyår när jag är i New York så vi åkte dit och träna lite. Håller på att vänja in henne på skrittbandet vilket hon gjorde jätte duktigt. Ska tillbaka om en vecka och då ska hon gå på vattenbandet. Hon kommer gå på det ungefär en gång i veckan. Och när jag är borta i några dagar så varvar vi med vattenband och spa. Tror detta är ett super kompliment i träningsupplägget för Marion.  




Torsdag

Brasilianarnas tidsschema höll inte riktigt hela vägen i tisdags så Inova visades inte då. Däremot var det några amerikaner och kollade på henne och Crownie idag, de ville även se Marion men det får bli någon annan gång när hon är back on track. Så hästarnas motion idag blev helt enkelt provridningar, kan just idag även kalla det tillridning! Härligt när det är så. :) Nu ska jag iväg till Lund en sväng.

Bästa mysnova 

2,5h mental träning

Varit hos Andy nu på eftermiddagen och haft 2,5h mental träning. Helt slut, men alltid lika givande! :)




Tisdag

Söndagen var en hel flopp, började med att lastbilen gick sönder så det blev lite panik där på morgonen, vi fick låna ett släp och kom iväg lite försent och i klassen före hade halva startfältet försvunnit pga av vädret. Vi kom med andan i halsen men allt flöt på ändå. Marion kändes i princip som dagen innan och var inte alls sig lik. Började med att riva hinder nr 1 och sedan stannade hon på hinder nr 8 helt utan anledning. Hon kämpade runt banan och det var första gången något någonsin känts stort på denna häst. Åkte till Silvana direkt igår morse och allt hade sina orsaker, vi kollade henne länge och hittade bland annat att hon hade magsår. Tidigare skadan var i alla fall fortfarande superfin så det var i alla fall bra. Nu har hon fått medicin och ska tillbaka om en vecka. Skönt att det fanns en förklaring. Och trots en dålig dag i söndags så fick vi med oss några viktiga Scandinavium poäng.
 
På fredag gör jag min sista start för året och det blir Crownie som får gå då, väldigt roligt. :) Henrik har förövrigt precis anmält mig till en tävling nästa år som jag verkligen hoppas att jag blir uttagen till och att vi kommer iväg dit hela ligan. Det vore helt fantastiskt! Men mer om det senare, håller tummarna att det går vägen. Nu ska jag åka tillbaka till stallet och visa Inova för några Brasilianare, mycket nu!
 

Inova Light, De Warre i Belgien

Ett ner i 130

Hade ett ner idag med Marion. Inga direkta fel någonstans men ändå ingen superkänsla. Får hoppas att det känns bättre imorgon i 145 i Scandinavium kvalet.

Film Pether träning


Inställd tävling

Crownies klass är flyttad från idag till söndag kväll. Får se om vi startar honom på söndag men tror inte det. Marion ska i alla fall hoppa 130 imorgon som förklass.
 
 

Hemma och förberedd inför tävling

Körde hem från Stockholm imorse och det tog sin lilla tid i skitvädret. Åkte direkt till stallet och red Inova och Marion. Precis när jag sadlat Crownie gick strömmen och det fanns inte mycket att göra. Borde ridit honom först som ska tävla imorgon men får ta och trimma honom imorgonbitti och se vad vi kan göra. Planen är att han ska hoppa 115 imorgon i Helsingborg om vi inte blåser bort. Ska försöka hinna lägga upp film från träning och de imorgon som jag lovat. :)

Träning för Pether

Ska träna Marion för Pether idag. :) Hoppade en styrkeövning med Inova och Crownie igår som båda gjorde det bra! Film på Crownie finns på min Instagram, kommer upp här i veckan. Har även med mig en kompis till träningen idag så ska äntligen få bjuda på lite träningsfilmer igen, inte lätt att både filma och rida! I eftermiddag eller imorgon förmiddag rullar jag mot Stockholm så är oklart om jag hinner få upp några filmer innan dess, nu ska jag iväg till stallet och göra klart allt och rida de andra innan det är dags för träning. :)




Motivation

I år är första året jag inte är i Globen, har  varit där varenda år ända sedan jag var liten. Jätte tråkigt att inte vara där men jag följer såklart alla sändningar på webben. Är så fantastiskt motiverad just nu, kan sitta och trimma hästarna hur länge som helst och har hur mycket ideér på övningar som jag jobbar med ständigt. Jag är så laddad inför nästa år och är riktigt taggad på att bygga upp hästarna över vintern och även förbereda Crownie inför ett år som sexåring. I vanliga fall såhär års brukar jag vara lite mindre motiverad när det är iskallt och inte så mycket tävlingar att förbereda sig för och brukar själv tycka det är ganska skönt när hästarna får lite vila. Men de senaste veckorna har jag verkligen gått in i en hästnörd- bubbla där jag ständigt studerar tidigare rundor och kollar mycket på förebilders rundor, alla timmar på dygnet som jag själv inte sitter i sadeln. Jag är så taggad på att utvecklas nästa år och göra lite större tävlingar. Jag vill verkligen det här!



RSS 2.0