Dagens ridpass

Zeta: Jobbade lite bommar och markarbete vilket hon gjorde jättebra! Det blev en del lydnad och sen fokusera jag bara på att få med henne ordentligt så att det inte blir så vingligt och hon gjorde alla övningar riktigt bra! Så hon känns väldigt fin inför helgen! :)

Inova: Gjorde samma sak med Inova som med Zeta. Trimmade henne lite ordentligt och varierade galoppsprång mellan två bommar med 18m emellan, gick på allt från 4-8 galoppsprång. Även Inova var fin idag så nu är vi riktigt laddade inför helgen!! :)

Brownie: Sista ridpasset på min älskade ponny.. :( Han var lika fantastisk som alltid, ååh vad jag kommer sakna honom. Han har verkligen lärt mig ALLT jag kan.. Min finaste! <3


Planering framöver

Nu har min fina hjälm kommit!!! :D Happyface!
I helgen åker vi till gävle och tävlar så nu kommer en liten planering. :)

Onsdag: Trimma Z och Inova på småhinder, jogga BW.
Torsdag: Åker till gävle och tävlar med Z och Inova. BW åker :(
Fredag: Zeta 110cm och 120cm, Inova 135cm.
Lördag: Zeta 120cm, Inova 140cm.
Söndag: Zeta 125cm, Inova 140cm.

Det blir första helgen med båda hästarna, ska bli jätteroligt! Det är även första helgen som Inova går två 140cm och första gånge jag hoppar 125cm på Zeta. Spännande! Är riktigt laddad inför helgen!! :)


Dagens ridpass

Trimmade alla hästarna idag och allihopa var superfina! Inte alla dagar som alla hästarna är klockrena, härligt!

Inova jobbade jag mest lösgörande övningar och övergångar, hon har en tendens till att dö lite i övergångarna men det var super idag!

BW gjorde jag mycket sidförande, dvs lösgörande även här. Han var väldigt duktig! :)

Zeta fick också jobba en del övergångar. Försöker få henne mer stadig i övergångarna eftersom hon lätt blir vinglig. De gäller även tempoväxlingarna så de blev en del galopparbete med just tempoväxlingar. Även hon skötte sig galant! :)


Browns Way, msv A


Browns Way

Nu är det så att min älskade ponny åker på torsdag. :( Han ska lånas ut nu i 2 månader, för ett senare köp om allt går som det ska. Han åker till en jätteduktig tjej som bor i Täby som rider honom jättebra! Det känns verkligen jättebra så nu är det väl dags att ta steget från den fantastiska ponnytiden.

Det kan iallafall inte bli bättre för Brownie eftersom han kommer till en jättebra familj som dessutom inte bor så långt bort. :) De kanske även vill träna för Niclas vilket jag hoppas oerhört mycket på! :) Han kan ju BW utan och innan, han har ju varit med ända från provridning så det kan ju inte bli bättre då! :)



Världens finaste ponny


NY HJÄLM

I veckan får jag hem min nya hjälm som jag har dregglat över huuur länge som helst. Jag har väntat och väntat på att de ska komma ut någon ny hjälm men det gör det aldrig så nu var det dags att slå till! Bättre sent än aldrig! ;)


Dagens ridpass

Browns Way: Skrittade ut barbacka i 40min, en riktig mystur. Han var lite pigg men det har aldrig skadat. :) Det blir lite förändringar med BW framöver så vi satsar på riktiga mysdagar nu. Skriver mer om vad som kommer ske imorgon i ett separat inlägg.

Inova: Hopptränade för Daniel idag. Första gången han såg henne o han tyckte hon var jättefin, så de var kul iallafall. Annars kändes det inte särskilt bra, hon var lite pigg vilket resulterade i att hon blev stark emellanåt (vilket hon aldrig har blivit förut) så jag skolade henne lite när det var lägre o gjorde några halter och då blev det bättre. De kändes som hon kastade sig lite över hinderna och inte tog sig tid att hoppa klart. Hoppade mer framåt än uppåt vilket resulterade i att hon drog mig ur sadeln över hinderna så jag låg på mage. Det blev bättre i slutet iallafall men jag kände inte igen min ridstil för fem öre. Menmen, jag kom bra på alla hinder iallafall, om man nu ska se det positiva...

Zeta: Cilla tömkörde henne vilket hade gått jättebra. Hon övade mycket övergångar. Jättebra för det behöver hon verkligen. :) 



Jag skulle ju inte bli ledsen om Niclas skulle komma tillbaka..
(OBS: inget negativt om Daniel, vill bara att allt ska vara som förut.)


Dagens ridpass

Trimmade Inova i ridhuset, jobbade mycket basic med ganska höga krav. Hon gjorde det väldigt bra och kändes faktiskt jättefin! :)

BW: Joggade honom i ridhuset, känns bättre för varje dag! Han kämpar på bra tycker jag, lite seg emellanåt men det beror nog på att han är lite långhårig nu.. Ska försöka hinna klippa honom i veckan.

Zeta fick vila efter tävlingen igår så hon fick en promenad. :)



Imorgon ska jag hoppa Inova för Daniel Svensson.


Svar på kommentar

Beatrice Nyberg om "Tävlingsdebut med Zeta":
Jag är kär i den där hästen!! Va är det för stam på henne? :)

Svar: Vad roligt att du gillar henne Beaaaa! :D
Hon är e. Robin Z, u. Main Mirco (1) (SWB), e. Irco Marco.
Det kommer ett inlägg så småningom med hennes stam! :)


Anonym om "Tävlingsdebut med Zeta":
Men alma du skrev ju att det skulle vara som ett litet projekt så tävlar du henne efter du typ har haft henne i 2 veckor? :O

Svar: Helt rätt! Hon är mitt projekt eftersom hon är väldigt grön. Jag förstår att du kan tycka det låter konstigt att jag tävlar så tidigt med henne men sanningen är att hon måste träna på att tävla. Eftersom hon är grön behöver hon alltså mycket rutin, vilket hon får på tävling. Det här är en häst som skulle behöva komma ut iprincip varje helg och hoppa låga klasser och bara få rutin. Jag ser inte tävlingarna med henne som tävlingar utan snarare som träningar, som en erfarenhet rikare. Jag kommer åka ut och hoppa lite små klasser på henne ganska ofta bara för att hon ska få rutin och sedan kunna gå stora klasser längre fram, det kallas tänka långsiktigt! :)
 Hoppas du är nöjd med mitt svar och förstår hur jag tänker.


Tävlingsdebut med Zeta

110cm: Fick ett ner i kombinationen (oxer-räcke), hon blev lite för försiktig på oxern o hoppade väldigt högt men inte så långt så det blev lite långt ut men resten av rundan var super! Hon var jättefin men fick ett ner i kombinationen.

120cm: Orkar inte skriva om rundan så ni får ta en titt istället :) Blev iallafall nolla och placerad :)



Tävling imorgon

Imorgon är det alltså dags för tävlingsdebut med Zeta! Vi åker till Nyköping och hoppar 110cm, 120cm. Spännande!



Idag har jag föresten haft Zeta i exakt två veckor! Fina hästen :)


Ett paket på posten!

Idag kom min beställning som ett paket på posten med hästprylar. Såå smidigt att man kan shoppa på nätet nu för tiden ;)

Som ni ser nedan så innehöll beställningen:
-
Ett "vardags" schabrak, (fyndade det för typ 130kr!) 
- En ny magplatta i en storlek större, tjockis hästar ;)
- Hästgodis, såklart :)
- Torrschampo, ett måste när man har en skimmel! :P
- Pälsglans
- Lädervård (i servett form :P )


Hela beställningen


Lädervård, Torrschampo och pälsglans



Här ser ni tydligt färgen på schabraket och även lädervården i servettform som jag skrev om ovan.
Jag har aldrig testat de här men om de funkar så är det ju supersmart att ha med på tävling. Snabbt o smidigt att bara torka av utrustningen lite fort! Inget kladd o klet, ska bli spännande o se om de funkar! :)


Mobilinlägg

2 av 3 hästar ridna, rider Inova lite senare. Hoppade Z lite lågt imorse på titthinder och det gick väl lite sådär, kändes väldigt springig o spänd men det blev bättre i slutet iallafall. Hon har iaf sprungit av sig t imorn. Joggade BW o han kändes bra :)

Dagens ridpass

Inova: Hade lite ont om tid så Inova fick longeras idag också, hon var jättefin såg väldigt avslappnad och fin ut :) Hon får en lite lugn vecka den här veckan vilket hon verkar tycka är skönt :)

Brownie: Joggade honom i ridhuset idag igen, han blir bättre och bättre för varje dag. :) Han var väldigt glad och lite pigg idag, det gillar vi! :)

Zeta: Red ett "medeltufft" pass på Z idag. Jobbade mycket basic, det blev även mycket galopparbete, byten, förvändgalopp mm. Hon blev lite stúdsig emellanåt men blev jättefin i slutet! Kändes väldigt avslappnad i slutet, skönt att även lilla gummibollen kan relaxa ibland ;)

Imorgon ska Z trimmas över lite bommar och hinder, hon ska finliras inför tävlingsdebut på lördag, spännande! :)



saknar.. <3


Dagens ridpass

Longerade Inova och Zeta idag, de fick ta det lite lugnt :) Imorgon ska båda tömköras av Cilla.

Hade en riktig mysdag med Brownie, de känns lite som han har kommit i andra hand nu när jag har fått hem två nya hästar under kort tid så idag försökte jag iallafall gottgöra det lite ;) Joggade honom i ridhuset idag och han kändes faktiskt helt okej, lite stel i sidorna bara. Borstade länge och betade massor och bara myste, det tog sin tid men det var han värd :)


Browns Way


film från gårdagens träning


Dagens ridpass

Inova fick vila idag så Sarah var snäll o tog hand om henne. Hon fick en promenad :)

Idag var det dags för andra hoppträningen på Zeta, för Niclas. Det gick megabra :) Vi hoppade lite linjer, trimmade över sockerbitar och avslutade med en bana på 9 hinder. Hon var verkligen jättefin! Hoppade lite större på henne för första gången och det gjorde hon med lätthet! Lägger upp film snart.

Joggade BW när vi kom hem från Niclas, alltså vid typ 9 så han fick kvällspasset idag. :)


Bilder från helgen

Tack snälla Evelina som fotade i helgen! :)



min favorit! :)


Första skoldagen

Började skolan idag, vilket betyder mindre tid för hästarna, sjukt tråkigt...

Idag kom vår veterinär John Österdahl ut och kollade på Inova. Jag kollar mina hästar regelbundet för att förebygga skador mm. Inova var iallafall jättefin idag! Hon var helt klockren på böjprov och allting, Jätteskönt! Jag hade faktiskt förvantat mig något litet eftersom hon gått stort i helgen nu i fyra dagar i rad och borde vara lite sliten efter det. Hon har även gått hårt under kort tid. Jag har iof varit väldigt noggrann med återhämtningen just för att hon inte ska bli överansträngd och det har verkligen gett resultat!

Det var första gången John kollade Inova men han såg henne i helgen i grevagården och tyckte hon såg jättefin ut! :) Även fast det gick finemang idag så får hon återhämta sig efter helgen någon dag :)

Sen jobbade jag Zeta, trimmade över sockerbitar och hon kändes jättefin! Jobbar mest på allt basic nu i början. Trimmade henne igår föresten och då var hon super! Det känns som att jag börjar hitta henne bättre nu, om man nu kan säga så efter typ femte ridpasset :P

BW skrittades en sväng. Han var väldigt pigg och glad, min lilla busponny!






Film från dagens 135cm




Föresten! Nu har äntligen den nya Animo kavajen kommit, men bara i svart än så länge så jag beställde en i marinblå nu när vi var i Grevagården och den kommer om typ 2v :)


Nolla o plac 135

Avslutar helgen på topp! :) Riktigt fin runda o Inova var inte i en bom idag heller. Helt klart bästa ritten på hela helgen! :) Riktigt nöjd med helgen! Nolla o plac i 3 av 4 klasser och över 2000kr rikare. :) nu åker jag hem o rider mina andra två :)

Tre ner i 140

Hoppade 140 idag. Kändes riktigt bra på framhoppningen! Själv var jag segstartad inne på banan så fick tre nedslag i början av banan men när jag väl kom igång var det kanon! Skönt att gå ut från banan med bra känsla trots dåligt resultat. Inova var super!

Nolla och plac igen

Hoppade 130cm idag och var nolla o placerad igen :) Hon har fortfarande inte varit i en bom! Jag tycker det var en bra runda, hon hoppade väl och var väldigt med på noterna! Duktig häst! :)


Nolla o plac 130

Hoppade 130 idag på Inova, hon var inte i en bom. Kändes superfräsch! Var en helt okej runda, blev inte riktigt klar i tid in i kombinationen men annars var hon fin! :-) hoppar 130cm imorgon med! GODNATT :-)

Framme i Grevagården!

Hoppade Z innan vi åkte imorse och hon var superfin! Dock överhoppade hon sig väldigt mycket i början men sen blev hon superfin! Hon är otrolig! :)

Trimmade Inova nu på kvällen till typ halv 10... kvällspasset! Hon var as laddad men blev väldigt fin i slutet! Det är bara bra att hon är laddad så nu är hon fit for fight! :)

Dagens ridpass

Trimmade Inova inför helgen som var superfin! Jag förväntade mig en stel Inova idag eftersom hon tagit det lite lugnt men icke sa nicke. Hon var på topp och kändes verkligen med på noterna. Känns riktigt bra inför helgen!! :)

Sen fick Zeta springa av sig, hon var lite småtokig idag :P Gasen funkade superbra medans bromsen inte funkade för femöre :P Hon var as taggad och hoppa runt lite men i slutet blev det mycket bättre. Imorgon ska jag trimma henne över lite hinder innan jag åker till Grevagården! :)

Mamma var snäll och tog en promenad med Brownie, hon betade honom en stund och borstade på honom samtidigt. Mysigt :)



Browns Way, msv A


Svar på kommentar

Jag har fått mycket kommentarer på sistone vilket är hur kul som helst! :) Fortsätt så! :)
Jag tänkte ta och svara på lite kommentarer, även fast de inte är så mycket kommentarer som är just frågor. ;) (flummigt skrivet)

Pelle Svensson (Delägare på Zeta): Gillar frambenen :))
Svar: Vilken tur att du gillar din egen häst! :D Hon är verkligen superfin!!

Nicole: Var har du köpt dina storhästar?
Svar: Inova köpte vi av Sven Ingvarsson (Måsel AB, som vi även köpte BW av). Marion Zeta köpte vi av Malin Baryard (Baryard Invest AB) och Marina Björkman. 

Marina Björkman (uppfödaren till Zeta):
Hon ser Jättefin ut! Du rider henne jättebra!!! :)), Kram
Svar: Tack Marina! Vad kul att du tycker det! :)

Emelie Karlberg:
 Vilken fin häst! :)
Svar: Tacktack! Jag kan inte annat än att hålla med ;)

Evelina:
Jäklar, Zeta är så fin! :D
Svar: haha, tack Eve! :D 

Theresia (uppfödaren till Inova):
Vad kul Alma! Du kommer få mycket tillbaka från Nova när hon blir "stor och stark". Hon har ett stort hjärta. Vad skoj med en häst till, blir en kul satsning. Riktigt fin stolinje på den också. Lycka till! Vi håller tummarna för dig =)
Svar: Ja, verkligen! Inova levererar fantastiskt redan nu, och hon fortsätter utvecklas i rätt riktning hela tiden! Underbar häst med otrolig inställning! :) Ja, nu har jag verkligen superfina hästar med enorm kapacitet och potential så nu har jag en rolig resa framför mig! :) TACK! :)

Bella: 
Vilken härlig liten häst, spännande med ett projekt:)
Svar: Tack! Ja det ska bli jätteroligt att utvecklas tillsammans med henne! :)

Beatrice Nyberg:
Ni passar varandra som handen i handsken!! Hoppas vi ses snart, pusssss
Svar: Tusen tack Beaaaa! :D Det hoppas jag med! :)

Anonym:
Finns bw kvar eller är han såld? :)
Svar: Än så länge finns han kvar.. :)

Maja Askeholt: Hej Alma! Jag undrar bara vem Hubbe är? Tack.
Svar: Han heter egentligen Hudson Bay. Hubbe är min kompis häst som står i samma stall som jag. Jag hjälper till med honom någon gång ibland om Julia (ägaren) är borta.

Sara: Du måste berätta vad det är för händelserika saker som händer.
Svar: Ja, som ni säkert förstår nu i efterhand så handlade det om Zeta! :)

Jag har fått en del kommentarer av uppfödarna till både Zeta och Inova vilket är jätteroligt! :) Jag tycker det är jättekul att de fortsätter följa sina fantastiska uppfödningar! Jag tänkte även skriva ihop ett inlägg om Zetas och Inovas stam när jag får tid. Skulle ni tycka det vore roligt att läsa om? :)


Veckans planering

Tisdag:

Inova
: Trimmas inför helgen. Mycket lösgörande eftersom hon tog det lugnt igår.
Z: Fortsätta jobba med Basic.
BW: Ett lugnt pass i ridhuset eller ute.

Onsdag:
Åker till Grevagården med Inova.

Inova: Trimmar henne när vi kommer fram.
Z:
Hoppar henne på morgonen innan jag åker.
BW: Antagligen en promenad i skogen.

Torsdag:

Inova:
Tävling, 130cm.
Z: Cilla tömkör.
BW: Sarah skrittar en sväng.

Fredag:

Inova:
Tävling, 130cm.
Z: Promenad med Sarah(?).
BW:
Sarah skrittar en sväng.

Lördag:

Inova
: Tävling, 130cm.
Z: Cilla tömkör.
BW: Promenad med Julia.

Söndag:
Åker hem från Grevagården.

Inova: tävling, 135cm
Z: Trimmar när jag kommer hem.
BW: Rider när jag kommer hem.

Beroende på hur Inova känns under helgen och hur de bygger så får vi se lite vad det blir för klasser men det här är alltså de klasserna jag är anmälda till. Hade väldigt gärna haft med Z också men det fanns tyvärr inga klasser som passade henne så hon får ta det lite lugnt hemma med BW istället. :) 


Zetas debut i 140cm


Gårdagens och dagens ridpass

Gårdagen: 
Var ju hos Pether och tränade på Inova och Zeta.
Vi hoppade lite olika linjer och avslutade med en kombination.

Jag började hoppa Zeta, första hoppträningen på henne. :) Det gick jättebra! Hon var lite laddad i början men sen slappna hon av och blev megafin! Hittade väldigt många knappar på henne och hon hoppar ju fantastiskt!

Sen hoppade jag Inova som också var superfin, som alltid! :) Allt bara satt som det skulle, distanser, rytm.. Ja ALLT! Så himla härligt! Känns verkligen jättebra inför helgen då det är tävling! :)

Red BW i ridhuset innan vi åkte till Pether och han var fin! :)

Ni får en film på en liten del av träningen på Zeta.





Dagens ridpass:
Trimmade Zeta i ridhuset, hon var faktiskt jättefin! Fokuserade på mycket basic bara för att få in henne i systemet så fort som möjligt. Mycket övergångar, tempoväxlingar och sidförande. Väldigt fin!

BW
fick gå ut i skogen och leta älgar i 40min. ;) Han var pigg och glad som alltid!

Inova fick en liten promenad och sedan stod vi och betade lite. :) Hon har hårda dagar framför sig så hon behövde en mysdag! :) 


Snabbinlägg

Inova fick ett lugnare pass i ridhuset och sen en skrittur i skogen. Har jobbat henne ganska hårt senaste dagarna så hon fick ta det lite lugnt idag.

Zeta red jag i ridhuset och hon var lite lugnare idag men satan vilken tryck det är i henne, min lilla gummiboll :D Fick springa av sig lite i början. Därefter jobbade jag mycket övergångar och mest på min egen position.

BW fick en mysig tur i skogen i 40min, som sällskap hade vi Evelina på Roxanna. :)

Imorgon åker jag till Pether M med Inova o Zeta. :)



lite läskigt med vatten, så varför inte hoppa över hinderstöden ;)


Inova i toppform

Inova är fantastiskt fin förtillfället! Har trimmat henne ons-tors och idag gav det verkligen resultat! Hoppade henne på lite linjer som innehöll en kombination. Har inte hoppat så mycket kombinationer på Inova så det var bra att få hoppa igenom det några gånger :) Har inte varit i en bom på hela veckan! Hon fortsätter överaska och är bara helt fantastisk, allt slit har verkligen börjat ge resultat! Verkligen jätteroligt och motiverande! :)

 
Debut 135cm


Välkommen hem Zeta!

Idag hämtade vi hem fina Zeta! Hon är världens minsta lilla myshäst. :) Resan gick bra och jag joggade henne när vi kom fram eller jaaa.. hon fick snarare springa av sig lite ;)

Hon är verkligen speciell på alla sätt, och extremt svår vilket jag kommer lära mig jätte mycket av! Även fast det kommer bli rejält tufft ibland... Det är ju tur att hon är så otroligt söt iallafall! Jättemysig faktiskt! :)

Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med henne. Det är en så otroligt personlig häst så det blir nog riktigt roligt! Men vi har vår väg att vandra ;)


NY HÄST- Marion Zeta

Idag gick min nya häst igenom besiktningen och imorgon är det dags för henne att komma till sitt nya hem! :)

Marion Zeta(1)
Född 2003
e. Robin Z, u. Main Mirco (1), ue. Irco Marco

Marion Zeta är förhoppningsvis min framtida stjärna. Hon har gått ett fåtal 140cm men är väldigt grön och behöver skolas och komma in i ett system och därmed få rutin. Hon är min "projekt-häst" vilket betyder att hon kommer få ta sin tid och mogna med tiden och bara skaffa sig rutin. Hon har väldigt mycket kapacitet och fantastisk hoppteknink. Hon kan gå vääldigt långt om jag sköter mina kort rätt. Jag tror enormt mycket på henne och hon har verkligen det lilla extra! :)

Update 8/11 2011: Nu har jag haft henne i 2-3 månader och hon fungerar hur bra som helst! När hon kom till oss så har hon mognat för varje dag som går och det har visat sig att hon inte alls var det projekt vi faktiskt trodde. Allt har flytit på väldigt fint så vi har faktiskt hunnit hoppa en 140cm (på elittävling, med ett ner). Ärligt talat så trodde jag att det skulle ta ett halvår innan vi kunde hoppa stora klasser men redan efter 2 månader så går hon 140cm, och hon gör det fantastiskt bra!




Dagens ridpass

Hoppade Inova idag. Jobbade med tre hinder på en s-båge och två bommar på en långsida där vi variera antalet galoppsprång, red på allt mellan 5 och 10 steg på ca 20m. Jobbade även med min standardövning med tre upphöjda bommar på volt som hon gjorde riktigt bra, STORT framsteg på den här övningen som hon alltid har haft väldigt svårt för! :)

Jag tycker Inova var väldigt fin idag! Hoppade väl och gjorde övningarna väldigt fint! Hon var med på noterna och kändes avslappnad och fin! Duktig häst! :)

BW fick en skritt-tur i skogen, mys. Han får ta det lugnt några dagar framöver så blir inte så mycket skrivande om honom.


stjärnan


Snabbinlägg

Hästarna skötte sig fint idag! :) Longerade Inova i 40min, mest trav. BW fick en promenad i skogen :) Imorgon ska jag trimma Inova över lite bommar och små hinder. :) Nu ska jag hoppa i duschen och sen åka o säga godnatt till hästarna och avsluta med en tjejkväll hos Angelica med skräckfilmer!



Lugna dagar

Båda hästarna har fått ta det lite lugnt och Inova har fått tid att återhämta sig. Idag ska jag ut och skritta BW. Inova får antingen longeras lite lätt eller även hon en skritt i skogen. :-) nu blev det ännu ett litet mobilinlägg!

Bra avslut på helgen

Hoppade 120cm idag och det gick bra. Fick ett ner i omhoppningen och kom precis utanför placering menmen jag är jättenöjd med rundan ändå. Hon var lite spänd i början eftersom underlaget inte var det bästa, vilket hon är väldigt känslig för men efter trekombinationen så kom hon igång ordentligt och var superfin! Hoppade makalöst! :) Hon fick springa på lite idag och bara känna att det är lätt och roligt :)

Jag vet att det är några som tycker vi har gått upp FÖR fort upp i klasserna och jag vill bara göra klart om att jag är väl medveten om att vi har gått upp fort i klasserna. MEN jag vill vara väldigt tydlig med att vi verkligen har kännt oss redo för den höjd vi har debuterat och alltså inte gjort något förhastat, vilket vi även visat när vi har debuterat. Vi har gjort det med fina rundor och bra resultat vilket visar att man klarar av och är redo för den höjden! 

 Men som sagt, när man har hoppat stora klasser under kort tid är det bra att gå ner lite i klasserna ibland, vilket jag gjorde idag. Eftersom vi inte har haft en superhelg så tycker jag att det är bättre att gå ner lite i klasserna innan man får bakslag och stora problem.... Här snackar vi om att förebygga problem! 

Bilder från dagens 120cm

  
 

Passar även på att svara på två kommentarer som hör till helgen:

Lena: Hej! Tävlar inte du för Årsta Runsten? Det står Sandö SRF på resultatlistan fr Eksjö? :)
Svar: Helt rätt, jag tävlar för Årsta-Runsten. Jag tävlade för Sandö förra året så de hade väl bara gammal info. :) 

Jenny: all uppdatering är bra uppdatering, så fortsätt med mobilinlägg! Lycka till nu i helgen! :)
Svar: Tack för din respons! Då vet jag, eftersom det bara är du som har svarat på frågan om mobilinläggen så lyder jag ditt önskemål! ;)


ombytta roller

Igår presterade inova grymt och jag var kass. idag hoppade vi 140cm, jag red super men Inova var inte med på noterna för fem öre. :( hittade bra distanser men Inova hade inte samma inställning som hon brukar så jag valde att utgå. Kändes bara dumt att fortsätta när det inte kändes super. Eftersom hon inte kändes så bra som hon brukar väljer jag att gå ner i klasserna imorgon och avslutar med en 120cm. Vi har gått upp i klasserna väldigt fort och hon har gjort det extremt bra så för att inte få något bakslag så är det lika bra att gå ner i klasserna innan man får ett bakslag. Tror det kan vara bra för oss att göra det lite lätt och avslappnat eftersom vi har jagat massa kval i 2 månader.

dålig start på helgen...

Hästen skötte sig fantastiskt medans piloten var ute o cykla. Aja ingen Big Deal, det är bara glömma o gå vidare och visa vart skåpet ska stå imorgon istället! Min häst är otrolig!

Pä väg mot Eksjö!

Sitter i lastbilen och har typ 2-3h kvar. Longerade BW innan vi åkte och han var jättefin, lite morgontrött bara :) vi börjar meetinget med att hoppa 130cm ikväll :) vad tycker ni om mina små mobilinlägg? Helt värdelösa små inlägg utan bild eller bra för att det blir mer update... Så vad tycks? Tell Me :D

Förberedelser

Kom precis hem från stallet. Har varit i stallet i 12h idag men nu är hinderförrådet Tiptop, båda hästarna ridna och dessutom superfina, inova är nyklippt och badad. Det känns som jag har allt under kontroll förutom min egen packning. Haha, så det ska jag ta tag i nu! :) TAGGTAGGTAGG!



Dagens ridpass

Hoppade Inova lite idag. Fortsatte jobba med en av mina standardövningar. En linje med tre räcken med 4 steg emellan. Brukar ha 16-16.5m men trimmade ordentligt på 15m idag istället. Det gick väl helt okej, Inova känns iallafall fin inför helgen :)

Joggade BW i ridhuset oc han var suuuuper! :) Fantastiska ponny! :)

Hade ännu mer att göra i stallet än planerat vilket ledde till att jag inte hunnit med allt jag skulle gjort idag. Istället för att bada och klippa Inova så vattna jag ridhuset och drog igång ett projekt i hinderförrådet som ska slutföras imorgon.
Hjälpte även Julia när hon hoppade Hubbe idag. Gick suveränt, de skötte sig galant båda två! :)
Imorgon måste jag verkligen hinna klippa och bada Inova!


mycket att göra

Har haft mycket att göra de senaste dagarna därav den dåliga uppdateringen. Idag är det också fullt upp! Idag ska jag hinna fixa allt de vanliga till båda hästarna (dvs mocka och fixa mat mm), jogga BW, trimma Inova över bommar, blir nog även lite hoppning, bada Inova, klippa Inova och ska även försöka hinna beta BW. Men först och främst ska jag ta och käka lite lunch för annars kommer jag ju aldrig orka :p Äta bör man annars dör man! :D Det är iallafall tur att man kan blogga från mobilen om man är lite busy, även fast det blir as tråkiga inlägg..

Tävlingsplanering

Har inte bokat så mycket tävlingar framöver men så här ligger det till än så länge :)

5-7 augusti åker vi till Eksjöortens RF med Inova.

17-21 aug blir det Grevagården (SM-helgen) med Inova.

Det är de ända tävlingarna som är spikade men har lite andra frågetecken som tex Gävle (2-4/9). Den här veckan avgör också vad det blir för tävlingar famöver så vi får vänta o se lite :)


Spännande vecka...

Det här kommer bli en händelserik vecka som kan innebära massa förändringar, både tråkiga och roliga förändringar. Men det får ni veta mer om sen. 

Nu ska jag försöka pallra mig upp ur sängen och ut till stallet. :)
Jag gör ett inlägg om dagens ridpass senare idag! Om ni inte har något att göra kan ni ju passa på att kommentera lite! :D 


min älskade ponnyplutt!


RSS 2.0