Vattenträning!

Var på Runsten idag och hoppade vatten inför helgen. Båda hästarna tittade till i början men gjorde det riktigt bra i slutet. Har inte gått över en bom sedan senaste tävlingen så hoppade fram på lite linjer av småhinder för att värma upp inför vattnet. Drammens vatten är gigantiskt och var inte ens med i våran Junior Grand Prix förra året så tror inte att Inova som går "Big Silver" eller "small gold" kommer råka ut för det i helgen. Men planen är att Marion ska gå Big Gold touren för att lägga på rutinkontot och i så fall kommer det nog dyka upp ett vatten, garanterat i Grand Prixen men ska nog ske under om jag ska kvala till den bland alla rutinerade seniorer.


Klar för dagen!

Båda hästarna var fina idag, jogga de lite lätt i ridhuset. De känns väldigt fina efter att iprincip bara jobbat på lina i veckan, börjar må bättre nu så red första gången igår på hela veckan. Kände därför bara på de idag. Imorgon åker jag till Runsten och vattentränar, sen åker vi till Norge på onsdag! :)


Vioux Star M

2 år sedan idag, saknaden är enorm. Rest in Peace


EA Hästsport

Passa på att kolla in EA Hästsports monter i Göteborg!


Longerar i solen

Både jag och hästarna tar några lugnare dagar den här veckan då jag såklart fått magkatarr för ca en vecka sen så nu drar jag helt enkelt dner på stressandet och njuter i solen.


Check up

Inova var som jag trodde fräsch men jag tror att hon bara kan behöva göra något annat några dagar, bara komma ut i naturen och ta det lugnt, rensa huvudet lite. Vi åker till Norge nästa veckan och beroende på hon känns där så får vi se vad hon går för klasser. Tror siktet är att rida lite 130/135 klasser där. Älskar förövrigt att man intd behöver anmäla klasser i förväg Internationellt och tycker definitivt att detta är något vi ska ta efter i Sverige. Då slipper man alla klassbyten samt röriga startlistor med efteranmälningar och strykningar. Man kan ta dag för dag och bestämma vilken klass man vill rida beroende på hur hästen känns under helgen.

Nu ska jag se juniorena i Scandinavium på WebbTV.
 
Inova Drammen, vattenhinder

Marion 120 Eliten

Ber om ursäkt för att trekombinationen inte syns i filmningen utan att mamma istället prioriterade att titta utanför filmkameran och filma lite andra hinder under tiden ;) 


Marion tvåa i 140 Sundbyholm


Marion 145cm


Gårdagen- snabbinlägg

Blogg.se appen fungerar inte och därför har jag inte kunnat uppdatera.
Inova gick 140 igår istället för 145 och hon var inte med mig igår heller. Hon är jättebrunstig och jag vet inte om det spelar in eller om det generellt är vårkänslor och omställning till utomhus säsongen. Igår stannade hon i kombinationen och jag flög av. Har inte ramlat av på typ ett år och nu har jag ramlat av två ggr på två helger, haha.. Är kluven med Inova och vet inte riktigt varför hon beter sig såhär. Dock var hon likadan förra året vid övergången inomhus/utomhus så vet inte om det har med det att göra. Hon känns förövrigt väldigt fräsch och blev kollad för bara någon vecka sen, men kommer ändå kolla henne i veckan för att utesluta detta.
 
Marion var fantastiskt fin i 145 igår. Hoppade kanon och fick till en riktigt bra runda, fick dock två rullbommar, detaljer. Det var en väldigt lång 145 på 14 språng och ungefär 70m mellan varje hinder. Hela bana bestog iprincip av att sätta en bra galopp och hämta upp hinder för hinder, oändlig vägstreckning. Verkligen en konditionsprövande bana så här i början av utomhussäsongen, hon blev lite flåsig sista 3 hinderna men felen kom i mitten av banan och hon lekte igenom trekombinationen. Känns som att hon börjar bli starkare i högerbak och börjar orka dessa klasser även sista dagen på helgerna. Jag känner mig verkligen säker med henne nu och hittar en stadig ridning på henne, är verkligen jätte nöjd med henne i helgen. Hoppa kanon och har fokuserat väldigt fint inne på banan! Känns riktigt bra inför Norge.
 
Marion Zeta 145 Strömsholm
 

Mot Sunbyholm igen!

Då var vi på väg igen! Lite flängigt men skönt för hästarna att komma hem och kunna gå ut i hagen hela morgonen och ladda om. Idag är det 11 grader och sol, Inova inleder med 140 och därefter går Marion 145. Fantastiskt härligt väder och fin bana, riktigt härligt att rida 140in igår i kvällssolen utan att ens frysa. Håll tummarna idag så kör vi!
 

Marion tvåa i 140

Bra start på utomhussäsongen! Bästa Marion Zeta dubbelt felfri och 2a i dagens 140! Samt bidrog med en 3e plats med laget i Elitallsvenskan! :) Inova var riktigt fin i 130 imorse, dock en ryttarmiss som resulterade i 4 fel, synd då tiden hade räckt till vinst menmen ;) I 140in var hon inte riktigt lika på hugget men skriver mer om rundorna när jag kommer hem. På väg hem nu :)


På väg till Sundbyholm

Nu rullar vi mot årets första utomhustävling! Marion inleder dagen med Elitallsvenskan (120), därefter går Inova 130 och sedan avslutad båda hästarna med 140 ikväll. Ser fram emot att se Sundbyholms nya anläggning eftersom de kommer arrangera Utomhus SM i år. Tror det blir bra då jag har för mig att de har 3 st stora fibersandsbanor.. Alltid trevligt! :)


Utomhussäsongen drar igång!

Sista inomhustävlingen är gjord och i helgen inleder vi utomhussäsongen med att åka till Eskilstuna och hoppa bland annat Elitallsvenskan. Utomhussäsongen börjar tufft med många stora tävlingar och Falsterbokval tight inpå varandra och arbetet i vardagen kommer vara väldigt lätt då tävlingarna kommer vara bra påfrästande. Vi får helt enkelt dra ihop dragspelet ordentligt i vardagen för att sedan dra ut det på max på tävling. Möjligtvis lite bomarbete men det är max, jag vet att hästarna är i fin form och arbetet hemma blir mest att underhålla detta och se till att hästarna känns fina i musklerna. Jag kommer ha is i magen och lita på att vi kan våran uppgift när det väl är tävling. Alla planerande tävlingar kommande månad är upp tom 145 och även 150 debuten är inbokad så det blir tufft ett tag framöver, dock har vi ett par Elitomgångar också där hästarna får möjlighet att gå ner i klasserna. Ska iallafall bli roligt att komma utomhus igen och det är bara hålla tummarna att det inte regnar lika mycket som förra våren där man ständigt tävlade i ösregn.. Som tur är det många bra tävlingsarrangörer framöver så jag tror det blir en riktig rolig utomhussäsong! :)
 
 
Drammen, Norge, förra året
 

Film Inova 140

Här är Inovas runda från lördagens 140cm. Fick ett nedslag på hinder nr tre där jag låg lite intill och inte blev klar i tid, tycker förövrigt att Inova hoppade riktigt bra! Ridningen tycker jag är lite ojämn, något stort läge och något lite nära så det var inte optimal. Men jag tror faktiskt aldrig att Inova har hoppat en hel bana så här bra, hon hoppade igenom kroppen på varenda hinder och kändes väldigt spänstig, kändes väldigt enkelt och det kändes knappt som hon tog i. Jag är väldigt positiv till hennes jämnhet i sprången i banan, annars har hon hat en tendens att hoppa fantastiskt en del språng men hoppar desto sämre på vissa. Här kändes det som hon var väldigt fräsch i kroppen och hade koll på fötterna banan igenom.   


Fantastiska Marion

Finaldagen är avklarad men oj vad stressigt det vart, startordningen idag var efter resultaten igår vilket betyder att jag hade 10 starter mellan hästarna, fick som tur var hjälp från Kelly vilket gjorde det hela möjligt.

Marion var första ut idag och jag fick till en riktigt bra runda på en väldigt teknisk bana som egentligen inte passade Marion då det var väldigt mycket trånga distanser. Fanns en hel del valmöjligheter på banan och iprincip varje distans var mittemellan eller väldigt korta distanser som 20m, 26m, 23m (in i 3-kombination) mm. Banan krävde en hel del precission och Marion jobbade väldigt fint med mig idag. Fick dock en tråkig rivning ut ur trekombinationen som jag egentligen inte har så mycket att säga om, hade möjligtvis kunnat sitta upp lite till. Annars tycker jag att hon gjorde det väldigt enkelt, kändes inte som hon tog i överhuvudtaget och det är en rätt härlig känsla när hinderna ändå ligger på 145.. Riktigt nöjd med denna runda idag och känner att nollan inte är allt för långt borta.  
 
Bytte bett på Inova idag igen eftersom jag hade så tight mellan starterna, red på Marions bett igår men det fanns ingen tid till att gå ner till stallet och byta träns så hittade ett liknande bett som Inova fick gå på idag. Inova börade väldigt fint idag och hoppade riktigt bra, dock knäppte hon av en del på bettet och blev lite kortare i galoppen än vanligt. Jag trodde att hon skulle räcka fram på distanserna som vanligt och red utefter detta, dock resulterade det i att hon inte riktigt räckte fram på distanserna. Jag fick ett mittemellan läge där jag kom ur rytm och försökte lägga in ett extra galoppsprång som inte fanns och det resulterade i ett stopp. Hoppade sedan vidare men kände själv att luften gick ur mig och när jag vände upp mot en linje och hade en lite större distans på ett hinder (som jag helst hade velat smyga över) där det sedan var knappa 20m till en oxer så gav jag upp och gick ut. Inova var inte i en bom och kämpade på bra dock gav jag henne inte förutsättningarna idag med stressig framhoppning och annat bett, samt orytmisk ridning.. Menmen, ingen katastrof och jag är väldigt nöjd med båda hästarna i helgen! :)  
 

Båda hästarna vidare till Grand Prixen!

Båda hästarna har hoppat bra, Inova har aldrig hoppar bättre! En 4 felsdag men båda hästarna är vidare och det var det viktiga! :)


Äckelväder

Fruktansvärt vidrigt väder idag, red båda på utebanan i förmiddags och det var väl lite av ett skämt, snöblandat regn så man knappt såg en meter framför än.. Båda hästarna kändes trots omständigheterna ändå fina och tror Inovas bett blir bra, men det visar sig. Nu ligger jag på hotellet i hopp om att torka och bli lite varm igen. Båda hästarna hoppar 140 ikväll där de 32 bästa går till final i 145 imorgon, så det är vad dagens sikte är inställt på.
 
 
Glamourös sport det här.. Det finns inga dåliga väder??

Bra start!

Marion var först ut igår och satte en felfri och snabb runda, blev en andra plats. Kändes väldigt fin! Ledde länge men blev tillslut nedputtad och då ville jag helt enkelt gå in med Inova och försöka vinna med henne istället. Hon hoppade helt fantastiskt igår, fick till en superfin grundomgång. Började riktigt bra i omhoppningen och red betydligt snabbare än på Marion, Inova tyckte dock det var lite för roligt att rida mot klockan och mot näst sista hindret tog hon bettet och kommunikationen försvann och jag flög av lite fint. Haha..
 
Båda hästarna hoppade fantastiskt bra, speciellt Inova, och har inte varit i en bom. Ska byta bett på Inova idag, ska rida på det nu på morgonen och så får vi hoppas att det funkar bra till 140in i eftermiddag som är kval till morgondagens 145. Lyckade lyckligt nog även dra upp mitt älskade lillfinger igen som fortfarande inte läkt sedan utomhus SM förra året, så nu väntar mig ett antal roliga månader ridandes med tre fingrar igen, bittert.. Bara att hoppas på att Inova inte blir stark på det nya bettet men det visar sig..

 
 

Marion inleder helgen med en andraplats!


Rullar mot Gävle

Nu är vi på väg mot Gävle. Båda hästarna går 130 i eftermiddag. :)


Sista passet inför Gävle


Tävlingsplanering

12-14 April
Gävle
130-145cm (kval till 145)
 
20-21 April
Eskilstuna
120-145cm
(Elitallsvenskan)
 
2-5 Maj
Drammen, Norge
CSI2*
(uttagningen blev klar idag)
 
17-19 Maj
Falun
130-145
 
 

Dagens ridpass

Aktivitet: Jobb på grusvägarna

Syfte med aktivitet: Omväxling, lösgörande. Kondition och styrka.

Huvudmoment: Inova fick en lugnare travrunda på grusvägarna för omväxlingens skull medan Marion jobbades hårdare med galoppintervaller på grusvägarna och backträning. 

Upplevelse av aktivitet:
Inova var lite pigg och glad, uppskattade att komma utanför ridhusväggarna. Bra för hennes psyke också att komma ut i skogen och få tänka på något annat. Marion kändes riktigt bra, hon höll lugnet bra och jobbade på precis så som jag ville och fokuserade ovanligt bra för att vara ute i naturen.

Betyg: (1-5): Inova 3, Marion 5.

Gårdagens ridpass

Aktivitet: Hoppning

Syfte med aktivitet: Lydnad, lösgörande

Huvudmoment: Jobbade hästarna över en övning som jag jobbar mycket med. Väldigt simpel men som gör hästarna lydiga, fokuserade och lösgjorda. Se övning på film. 

Upplevelse av aktivitet: Båda hästarna gjorde det riktigt bra! Marion var lugn och fokuserad. Båda hästarna hoppade väldigt väl och lyssnade bra och jobbade igenom hela övningen. Trimmade även Denises (Nyberg) fina Landcruiser som skötte sig bättre än förväntat, stor stjärna till honom! Rolig dag där alla hästarna har känts riktigt grymma!

Betyg: (1-5): Inova 4, Marion 5.
 
 

Att uppskatta framgång

Jag kom på mig själv igår när jag red att jag satt och log och kom faktiskt fram till att jag hittat ovanligt bra ridning i vardagen och att allt känns väldigt mycket enklare. Hur kommer det sig helt plötsligt?? Jo, klart jag blir motiverad när det visat sig att min träning faktiskt gett resultat. Måste faktiskt erkänna att det inte händer allt för ofta att jag drar hem två vinster på två helger. Och ska jag vara ännu ärligare så har jag tagit fler färgade rosetter på två månader än vad jag gjorde på hela förra året. Och det är inte ens någonting jag tänkt på, förrän jag såg mig själv le i ridhusspegeln utan någon egentlig anledning.
 
Jag har tagit framgången som en självklarhet och inte reflekterat över det, det har såklart varit fantastiskt roligt men jag har tagit tävling för tävling och inte sett mönstret att det genrellt gått ganska bra under en period. Det sjuka är att jag inte ens nöjt mig med vinst utan fortsatt sträva vidare hela tiden och inte stannat upp och tänkt efter och kunna vara nöjd över prestationen. När ena hästen leder en klass börjar jag istället sträva efter en dubbelseger (1 och 2 i samma klass) och det är enligt mig ett lite sjukt beteende. Visst är det bra att sträva men att njuta av framgångarna är faktiskt enormt viktigt. Man ska faktiskt inte ta framgången som en självklarhet utan uppskatta det. Man kan ju tycka att allt är precis som vanligt bara att allt flyter på och går lite enklare, man är bara allmänt lite gladare och det är faktiskt något man inte riktigt märker av när man är mitt uppe i det. Jag analyserar inte lika mycket när det går bra som när det går dåligt. Antagligen hänger det ihop med självförtroendet och att man tar stadigare beslut och slutar vela.
 
Så just nu är det bara att njuta av att båda hästarna går riktigt bra - och faktiskt inte ta det för givet. För förr eller senare får man bakslag eller så står en häst på 3 ben. Allt kan vända fort och det är bara att ta vara på den här perioden och faktiskt få känna att man gör ett bra jobb och kan vara nöjd och njuta av det. Man minns oftast de bra perioderna när man är ur de, när man får de där bakslagen och tänker tillbaka på vilken fin form man var i under en viss tävling/period, men när man är mitt uppe i det så kör man på som vilken dag som helst och hinner inte riktigt ta vara på stunden innan man sätter upp ännu större mål. 
 
 

Filmer Inova

Fredagens 130, plac 3a.
 


Lördagens 140 0/4 fel
 


Söndagens 140 8 fel
 

Film Marion 140

Blogg.se fungerade inte igår och därför kom inga filmer upp då. 
 
 

Bra start på dagen


RSS 2.0