Film Crownie

Hoppade en lite längre bana på Crownie häromdagen, blir dock ganska långt på distanserna när de är så lågt så han blir lite för pigg emellanåt och det blir lite tjafsigt. Men detta är tredje gången jag hoppar honom så vi håller såklart fortfarande på att hittar varandra. På onsdag ska han få följa med och träna för Pether så vi får lite vägledning. :)
 

Film från 135 i fredags

Filmen är ifrån 135 i fredags. Jag höll på att ta självmord på första hindret där Inova fick agera superman men annars så kändes rundan bra. Nöjd med banan i sig där jag hitta ett bra flyt, ett litet plus till omhoppningen som jag fick till lagom avvägd. En 6e plats räckte det till.
 
 

Mot Helsingborg

Strök mig från 145 idag men är på väg och ska kolla på den nu. Kollade även finalen i 140 igår vilket var både högt och tekniskt. Tufft med en sådan klass så tidigt i inomhussäsongen. Själv red jag katastrof i kvalet igår morse så det är lika bra att skippa dagens klass och ge mig lite tid att ställa om till inomhustänket innan jag rider in i en 145. Inova får vila helt från tävling idag då hon gått mycket på sistone. Så hon får ta det lite lugnt någon dag, jag får jobba på inomhusridningen och sedan kan jag gå in och ge henne en ärlig chans igen. Så nu blir det mycket bangång, se inomhus tävlingar, komma in i tänket igen, åka och kolla breeders i veckan. Samt träningar i veckan och förbereda  mig inför tävling med Lillnisse (Crownie) på söndag istället.



Film från gårdagen

Hoppade Crownie lite lagom igår. Tar det ganska försiktigt med honom nu i början eftersom han har duktigt med humör, så jag vill helt enkelt hålla mig väldigt kompis med honom redan från början och ta det lite succesivt. Tycker om honom väldigt mycket och tror mycket på honom. :)
 

Felfri och 6a!

Duktiga Inova var felfri idag igen och tiden räckte till en sjätte plats. Hon är så himla fin! Vi är alltså vidare till andra kvalet om går imorgon bitti där 150st har minskat till 50st. De 20 bästa imorgon bitti går vidare till finalen imorgon kväll. Startordningen imorgon är baserad på dagens resultat så vi går ut sent vilket är bra. Då vet jag lite hur mycket jag behöver rida mot klockan. Inova kändes i alla fall super idag :) Film kommer imorgon.
 
 
 

Mot Helsingborg

Tävling i Helsingborg idag med Inova. Swedish riders trophy har dragit igång nu och de 50 bästa (av 150st) i dagens 135, går vidare till andra kvalet imorgon bitti. Så det är vad dagens sikte är inställt på. :) Hoppade förövrigt Crownie lite lagom igår och det kändes bra, delar med mig av en liten film senare idag. Först tävling!

Tränatränaträna

Idag är det en riktig trimdag. Har trimmat Inova som känns fin, lite ofokuserad men minsann alltid en fröjd att rida på backen. :) Skrittar fram ett stycke nyklippt Marion nu som säkert har lite extra energi att bjuda på. Sist ut idag blir Crownie och med lite tur kanske han får ta några språng idag, we will see. 


Börjar hitta knapparna

Alltid lika roligt, inspirerande och motiverande med ny häst. Att börja om på en ny kula med en ny liten individ. Crownie har klarat resan väldigt bra och boat in sig ordentligt i nya stallet (inklusive hittat på en fantastiskt rolig lek som går ut på att vända så många vattenhinkar upp och ner på kortast möjliga tid). Riktigt rolig individ, desto mindre kul med en blötbox och bärande av vattenhinkar, men minsann en lekfull och glad liten 5 åring, ur-go! Red honom i ridhuset igår och på utebanan idag och han sköter sig strålande hittills, mycket blod i denna häst men ändå lydig. Positiv häst att jobba med! Så spännande att se vad han har att erbjuda i framtiden.:) 


Välkommen hem Crownboy




Film från dagen


Felfri och 5a

Fick till en riktigt bra runda o 130 idag. Perfekt start på inomhussäsongen! Nu åker jag hem och rider Marion och sedan åker och hämtar hem Crownboy som åkt från Holland imorse. Bra dag! 
 



Vinst för laget igen!

Duktiga team-mates tog hem segern idag igen! Vår tredje seger i rad och vi behåller ledningen i vår zon, riktigt härligt! De två bästa lagen i våran zon går vidare till semifinal och nu är det endast 1 omgång kvar. Gäller bara att vi håller ihop det här hela vägen nu. :)



"Tävling" imorgon

Ska med Inova till Sydslätten imorgon och endast hoppa en 130. Det blir våran enda träning mellan Belgien och Helsingborg som går nästa helg. Vi har inte tagit in hinderna in i ridhuset än och jag behöver helt enkelt hoppa bana en gång inomhus innan Helsingborg då det är en ganska viktig tävling. Så jag åker bara och rider en klass som träning för att vi ska känna lite på atmosfären inomhus igen.

 


Håller tummarna för laget!

Laget jobbar på, vi låg i ledning inför dagens omgång och hoppas att vi kan hålla i det även idag. Håller tummarna!


Film provridning


Ny häst!

Crownboy
Valack
2008
e. Casall ue. Quinar
 
Igår gick Crownboy igenom besiktning och röntgen ua. En fantastisk liten häst med mycket humör. Den svåraste hästen jag någonsin suttit på men ändå ganska lik Marion i ridningen, kanske har jag tagit mig vatten över huvudet. Men jag har bra folk omkring mig och lyckas jag med det här så blir det riktigt riktigt bra! Han är i väldigt bra fas för sin ålder och är betydligt mer ridbar än de flesta 6 åringarna jag ridit, han är kvalad nu till unghäst VM som går i Lanaken men han kommer inte starta då det kräver så mycket av en femåring att rida de så hårt mot klockan. Första provridningen gick katastrof, men trots det provade jag den igen och då satt ALLTING! Och oj vilken känsla denna lilla häst ger. Men marginalen mellan Kaos och Kanon är minimal. Men jag gillar lite sådana hästar och det ger mig så mycket som ryttare. Så denna häst kommer jag nog lära mig ett och annat på. Hästen står nu i Holland men förhoppningsvis anländer den i Sverige på söndag. Vill bara ha hem honom nu! :) 
 
 

Film fredagens klass

Helgens andra klass är den rundan där jag tycker Inova hoppade allra bäst, vissa språng är fantastiska (hinder nr 3!). Jag började lite tråkigt och kunde absolut ha motiverat Inova lite mer på ettan så det nedslaget får jag helt ta på mitt konto. Förövrigt kändes det riktigt bra. Tycker verkligen om Inova! :))


Film torsdagens 135

Det här var första klassen för helgen, tycker det började väldigt fint. Dock tittade Inova till på någonting utanför banan precis vid hinder nr 6 och fryser till lite vilket störde anridningen så därav nedslaget. Hon brukar faktiskt aldrig titta på någonting men det var massa tält precis där och en liten å mellan tävlingsbanan och tälten. Förövrigt en helt okej runda.


Film lördagens 135


Kärt återseende!

Resan har gått bra, tog bara 10h hem så det var skönt. :) Grymt att lastbilar inte får köra i Tyskland på söndagar, flyter på lite bättre då. Väldigt nöjd efter en supervecka. Filmer mm kommer 

imorgon. Nu är det läggdags!

Felfri och 6a!

Idag satt den, nollan! Räckte till en 6e plats, roligt avslut efter tre fina rundor :)


Rev första hindret igår

Är inne i en jobbig 4 fels period.. 5 starten i rad med ett nedslag. Så fruktansvärt irriterande. Rev ettan igår som var ett litet räcke, därefter lekte hon runt alla svårigheter. Så himla fin! Idag hoppar jag 135 igen eftersom jag inte kvalat till finalen, och då ska jag bannemig bryta mönstret!

Ett ner

Inova kändes väldigt fin idag. Hon blev dock rädd för något precis när jag vände upp mot en oxer och fokuserade på det utanför banan just där så fick ett nedslag då hon tappa bjudningen. Annars superfin. Hoppa riktigt väl! Ligger ett klipp på min instagram (almaranebo) men ska lägga upp den här så fort jag hinner. Långa dagar här, åkte från hotellet halv 7 imorse och kom hem nu igen. Imorgon blir det tidig uppstigning igen, ska till Tyskland och prova 4 hästar och sedan tillbaka och hoppa 135 på Inova på eftermiddagen. Mycket, men roligt! :)


Vet-check Done!

Provred ett par hästar imorse. Rullade sedan vidare mot Neeroeteren i Belgien runt kl 2. Klockan 4 var det vetcheck och allt gick bra. Red henne senare och hon kändes fin. Hoppar 135 imorgon och startar som nr 75. Därefter ska jag prova lite fler hästar i Belgien och Tyskland, eventuellt någon i Holland. Spännande! Fantastisk anläggning är vi på minsann! :) 
 
 
 

Framme i Holland!

Efter 11h bakom ratten är jag lagom slut. Allt har dock gått bra och det har rullat på bra! Inova är installerad i boxen och vi har käkat lite holländsk käk med killen som har stället och taktikat morgondagen. Vi blir hämtade 07:30 och då bär det av på unghästjakt. Vid 2 rullar jag mot Belgien och tävlingen, vetcheck är vid 4 tiden imorgon.
 
Öresundsbron

Sista passet!

Har trimmat Inova idag som känns riktigt fin. Allt är packat och klart och min lilla hjälpreda har kommit med tåg. Kl 7 imorgon bitti rullar vi från Skåneland mot Holland!

Sista hoppningen inför Belgien

Har hoppat Inova lite lagom idag inför Belgien. Hon känns fin och hon fick bara gymnastisera lite lagom idag. Jobbar som vanligt mycket basic med henne, fokuserar mycket på övergångar och bomjobb just nu. Den lilla övningen med två bommar på backen är en övning som jag jobbar med i princip varannan dag, att växla galoppsprång och jobba med böjning och rakriktning.
 

Mycket förberedelser

Mycket att göra innan avfärden på Tisdag! Imorgon åker jag med lastbilen och hämtar horsehage typ en timme bort som vi  behöver ha med till Belgien. Sen har vi fått tid på måndag till hälsointyget som Inova måste få ha för att åka denna långa resa. Jag måste även iväg med Marion till Silvana på måndag och få henne kollad innan jag åker bort en vecka. Måndag em/kväll kommer en kompis från Stockholm som ska åka med mig och Inova ut i Europa.
 
På tisdag morgon rullar vi från Sverige, via Danmark och Tyskland och stannar i Holland. Där övernattar vi en natt då vi inte får komma fram till tävlingen I Belgien förrän kl 12 på onsdag. Tyckte det var lite tufft för Inova att åka hela vägen samma dag och sedan gå direkt in i en vetcheck och tävla dagen därpå. Så vi kör den långa sträckan på tisdagen istället till Holland, Inova övernattar på ett ställe där jag ska provrida hästar. Sen har vi en timme till Neereoteren i Belgien på onsdag. Då blir det vetcheck, och så börjar tävlingarna på torsdag. :) Ska verkligen bli jätte roligt även fast det är sjukt mycket logistik för den här långa trippen.
 
Det är min första tävling utan mamma och det är ju helt klart den längsta resan att åka så det blir till en utmaning! Men känns i alla fall tryckt att ha med mig någon som också har körkort så vi kan byta av på vägen, har ju trots allt bara haft körkort i drygt ett halvår och inte kört lastbilen mer än någon enstaka gång. Men hinner köra den imorgon och sedan åker jag ju själv med Marion på måndag. Den är väldigt enkel att köra i alla fall så det är skönt! :) Fokus ligger i alla fall på tävlingen och sedan när jag har stenkoll på den så provrider jag så mycket jag hinner utöver det. Ska bli riktigt roligt! :D
 
 

Bra start på dagen!


Lugn dag


Sällskap sökes till tävling i Belgien!

Blev uttagen till Belgien men letar nu sällskap då varken mamma eller Niclas kan följa med. Jag kör dit nästa tisdag och kommer hem söndagen samma vecka. Är alltså borta 10-15/9. Om någon skulle vilja följa med mig på denna utflykt så skulle jag bli väldigt glad. Körkort är ett plus. Hör av dig på mail eller telefon (0732544193) om detta låter intressant. Ska även åka över till Holland en sväng och kolla lite fina unghästar och behöver hjälp med filmning.
 
 

Film gårdagens 130


4 fels helg

Ett ner i omhoppningen, haft 4 fel varenda start i hela helgen. Idag var iallafall bästa rundan hittills i helgen och Inova hoppade riktigt väl! Synd med nedslaget då vi hade riktigt bra tid, menmen. Ändå nöjd med dagens prestation.


RSS 2.0