4 fel igår igen

Hade 4 fel igår igen, trååkigt. Men helt på mitt konto, Inova var lika fin som vanligt. Idag är det vilodag som gäller. Inova var anmäld till 145 imorgon men det har blivit lite ändrade planer. Jag har anmält henne till en tävling i Belgien om 2 veckor, jag vet dock inte än om jag blivit antagen men om det är så att jag kommer med till Belgien så vill jag spara lite på henne nu i helgen och startar därför endast 130 imorgon. Blir lite lagom att gå in helt kravlöst imorgon och bara försöka göra det enkelt.
 
 

Ny dag, nya tag!

På väg till Skyrup igen. Dags för ännu en 140. Hoppas att jag hinner rida innan det blir allt för mörkt och regnigt. Nu kör vi!


Ett ner i 140

Hade ett ner i 140 idag. Tycker ändå rundan kändes bra och att Inova hoppade väldigt väl. Har ingen tydlig förklaring till nedslaget på hinder nr 3, Inova gick ned lite tidigt, möjligtvis var jag lite sen men ibland är marginalerna små. Oxrarna var dock väldigt breda idag tycker jag och imorgon ska jag ta någon lite bredare oxer på framhoppningen för att få lite mer längd i språnget. Förövrigt en helt okej runda.
 
 

Tävling imorgon

Imorgon åker vi till Skyrup för tävling med Inova. Vi åker fram och tillbaka tors, fred och söndag. Vi startar morgondagen med en 140. Marion var hos Silvana idag och fick shockwave, laser och akupunktur, shockwave ska förhoppningsvis påskynda läkningen och laser samt akupunktur får hon nu för att hjälpa kroppen lite nu när hon har vilat en lite längre period.


Filmer från igår

Vi glömde tyvärr filmkameran hemma igår så mamma fick filma med Iphonen, så det blev enklast att ladda upp klipp för klipp direkt från mobilen. Blir lite rörigt här men det gick snabbast.
 
Vi började med att jobba över tre bommar på en solfjäder med ett språng emellan. Inova var väldigt fin här så gjorde det bara 1 gång i varje varv. Därefter hoppade vi över ett räcke som en 8a (Mamma filmade dock bara halva 8an), även detta gjorde hon väldigt fint och enkelt.
 
 
Därefter hoppade vi fram lite mer på ett räcke och en oxer. Arbetet i början blir ju lite mer simpelt eftersom att Peder ska få sig en uppfattning för att sedan se vad jag behöver öva på.
 
 
 
 Därefter hoppade vi två olika banor, där syftet var att bara hitta en fin känsla och rytm och helt enkelt hitta tillbaka lite till min vanliga ridning och slipa på anridningstekniken. Syftet med hela träningen var att inte krångla till allt för mycket utan bara hålla det simpelt och få till ett bra hopp-pass inför helgens tävling.
 
 
 

Grym träning och vetcheck

Träningen igår var grym. Hittade tillbaka till känslan och Inova hoppade lika bra igen, känns som jag hittade hem igen, lättnad! Laddar upp fler filmer ikväll men kan bjussa på en liten smygtitt. Nu ska jag iväg med Marion till Silvana för lite shockwave.
 
 

På väg till Grevlunda!

Dags för träning! Skulle tränat för Lisen egentligen men hon fick förhinder så ska träna för Peder istället. Har bara tränat för Lisen förut så det blir spännande. :)


Uppdatering

Senaste dagarna har endast bestått av jobb, ridning och en hel del tittande på EM såklart. Annars fick vi besök av några vänner från Stockholm igår så då blev det lite festival i Malmö. Kommande dagar blir det lite träning för Lisen, en del provridningar, Marion ska på återbesök hos Silvana och sedan blir det tävling i Skyrup tors-söndag för Inovas del. Och så ska jag försöka hinna jobba så mycket jag hinner däremellan. En ganska rolig och händelserik vecka helt enkelt! :)
 

Framtidsplaner

Planen framöver att jag ska skaffa mig ett deltidsjobb men samtidigt satsa fullt ut på mina hästar. Vi letar unghästar för fullt och förhoppningsvis dröjer väl det inte allt för länge innan det står någon i stallet. Vi besiktigade en riktigt fin förra veckan men den gick tyvärr inte igenom så det är bara att leta vidare. Hästarna kommer vara det jag prioriterar mest nu men vill samtidigt ha något vid sidan av som inte är hästrelaterat där man får lite mer fast inkomst. Självklart kan jag hjälpa till med inridning, träning och tävling av häst om detta önskas. Jag har körkort och bil och kan enkelt ta mig till ställen samt hålla träningar. Tveka inte att höra av dig på min mail: [email protected] om något av detta låter intressant.
 
 
CSI ** 145 Grand Prix Drammen

På besök hos Silvana

Var med Marion hos Silvana idag, tycker hon var väldigt noggrann och bra, hon hade i princip samma åsikter som John vilket känns bra, lite som en bekräftelse om att John har gjort ett korrekt och bra jobb med mina hästar. Marion är nu helt bra i vänster fram som hon skadade på Runsten för snart 2 månader sedan, skönt. Dock har hon fått lite hjälp i högerbak så vi ska tillbaka om en vecka. Vi har verkligen gjort en riktig undersökning på hela henne idag och röntgat och ultraljudat det mesta för att inte missa någonting. Vi höll på i över fyra timmar och hittade ingenting på några bilder eller dyl. Så nu ska hon skrittas i en vecka och sedan ska vi tillbaka. Håller tummarna för att få sätta igång stjärnan snart igen.
 
 

Tillbaka t verkligheten


Mot Stockholm

Red hästarna imorse, kändes bra men lite mycket energi. Nu ska jag åka till flygplatsen för att ta flyget till Stockholm över helgen. Ska på traditionell kräftskiva imorgon och sedan flyger jag ner söndag em och rider hästarna på kvällen. Så hästarna får alltså lite vilodag imorgon. Passar ganska bra :)


Film Inova 120

Blev 2a på denna runda i söndags, en okej runda bortsett från att jag pressar in ett galoppsprång för mycket till 2an, ungefär som i SM-finalen. Men i 120 klarar Inova att lösa det. Förövrigt tycker jag Inova hoppa väl, möjligtvis lite ojämna språng emellanåt men hon har minsann lika bra koll på fötterna i 120 som i större klasser. Jag tar ner henne i klasserna ibland efter ett par stora klasser (i detta fall SM) för motivationen och då är det roligt att hon ändå anstränger sig istället för att bli nonchalant som vissa hästar kan bli.  


Svar på kommentar

Herregud så hon skitat ned sig haha. Trodde första att det var en annan häst - mörk avblekbar skimmel. Skall du skaffa en till häst nu när du bor i Skåneland? :) Unghäst kanske?
Svar: Ja det ska jag, vi är på gång för fullt men haft lite otur. Letar för fullt.
 
va skönt att du börjar komma på plats!hur ser planen ut ska du köpa nya hästar eller rida andras kommer du träna för henrik? blir ditt jobb att rida å va i stallet?? stort lycka till å ska bli roligt att följa dej, du är såååå duktig.
Först och främst ska vi köpa en unghäst. Sen får vi se vad som händer på hästfronten. Jag rider gärna andras hästar mot betalning men det är ingenting jag tänker satsa på att göra på heltid. Just nu tränar jag för Henrik eftersom jag står hos honom men sen måste jag känna med tiden hur det fungerar. Kommer även träna för Lisen och Pether när han kommer ner till Skåne. Planen just nu är att försöka skaffa ett deltidsjobb som inte är hästrelaterat. Tack så mycket :)

Du skrev att din familj ska splittras. Vilka är det som flyttar till Skåne? Är din mamma och pappa skilda? Du är en fantastisk ryttare!
Det är jag och min mamma som har flyttat. Mina föräldrar är skilda sedan tidigare. Pappa bor kvar i Stockholm och min bror flyttade till USA för en vecka sedan. Tack! :)

 

Har hela familjen flyttat eller är du själv?! 
Du är otroligt duktig Alma:)
Läs ovan. Tack så mycket :)

 

Var i Skåne har du flyttat?:) 
Vi har flyttat till Borgeby som ligger utanför Lund. Hästarna står i Kävlinge, 10min hemifrån.

 

Film från förra veckan

Jag har lyckats tappa bort min sladd mellan filmkamera och dator i flytten och har därför inte kunnat ladda upp några filmer från senaste passen+ tävlingen. Nu är den i alla fall upphittad igen och här är filmen från när jag hoppade Inova förra veckan. Jag håller på att ändra min ridning ganska mycket just nu och det märks även på Inovas språng tycker jag. Hon är inte van vid att ridas så som jag testar nu och jag tycker generellt att hon blir ganska lång och hoppar tråkigt, inte alls lika mycket igenom kroppen och tappar höjd. Men jag ska ändå försöka ge den här ridningen ett försök, tror det kan funka bättre på Marion än på Inova. Men det är omställning för både mig och hästen nu, och jag måste prova ett tag för att verkligen ge det en chans.
 
 

Så sant som det är sagt


Placerad i båda klasserna

Blev 2a i 120 och 6a i 130. Hon har varit fantastiskt fin idag, en ryttartabbe på sista hindret i 130 som kostade oss segern, men räckte ändå till pris. Duktig häst idag! :)


På väg till Perstorp för tävling


De senaste dagarna

Det händer extremt mycket nu här nere, mest roligheter. Vi börjar komma på plats mer och mer och jag tror att jag sakta men säkert börjar känna att huset börjar bli ett hem. Trots att man fortfarande tror att man bor i Stockholm. Haha, kommer på mig hela tiden med att säga: när jag kommer hem.. Och så är man redan hemma, i Skåne, konstig känsla. Likadant när en av tjejerna här nere ska börja läsa i Uppsala så sa jag: vad roligt, det är ju inte så långt ifrån mig.. Hmm, bara sisådär 8h ;) men det kommer väl med tiden! Gjorde ett mega basic hopp-pass (läs 50cm) med Inova för Henrik i tisdags, det gick väl bra. Extremt mycket nytt att ta in, nästan för mycket, rädd för att det kommer bli kortslutning i min lilla hjärna och att jag kommer hamna mitt emellan två olika typer av ridning. Men jag ska ge det ett försök.

Annars så är Henrik i Hammarö och tävlar i helgen så jag har lite fler hästar att rida här hemma. Hoppade förresten Inova igår, kommer film på det. Imorgon blir det tävling över dagen, Inova ska bara få gå ner i klasserna och känna att det är enkelt efter att få tagit i lite på SM. Blir en 120 och 130 här i närheten. Har mycket på gång men det delar jag med mig av när allting är klart. :)

Inova har verkligen hittat meningen med livet här nere, haha.. Så tacksamt med vita hästar.. Men hon är iallafall så glad så att hon inte vet var hon ska ta vägen :)


Fantastiska ridvägar

Finns hur mycket fina ridvägar som helst här nere, bland annat den här vägen som går hur långt som helst, har inte hittat slutet på den än ;) denna vägen sladdas även så den är verkligen perfekt att ut och konditionsträna på. Sånt här är man inte bortskämd med som Stockholmare.. ;) Ska ta mig tid att svara på era frågor inom de kommande dagarna.


Gårdagens hoppning

Hoppade Inova lite lagom igår och jag tycker hon känns bra. Jobbade endast basic och checka av att hon kommer fram och tillbaka lika enkelt som vanligt samt fokus på hennes teknik. Hon har verkligen utvecklat sin teknik på små hinder. Tidigare blev hon lätt lite lång och framtung på små hinder, nu är hon mer på bakbenen och hoppar spänstigt och flaggar redan över sockerbitshinder. Det jag gillar mest med den här hästen är hennes inställning, tror verkligen det är grunden till hennes utveckling.


Första ridturen på Marion

Red Marion idag för första gången på 6 veckor, äntligen! Red henne tillsammans med Henrik och hon kändes fin, skritta och trava lite bara. Trimmade Inova innan Marion och hon var lite stel idag men blev bättre i slutet. Därefter hjälpte jag Henrik när han hoppade 3 stycken, fantastiskt skicklig är han.
 
Båda hästarna ha varit uppe i varv av omställningen att komma hit men nu börjar de lugna ner sig lite. De är ju vana vid olika omgivningar men just när vi kommer iväg så här på ett nytt ställe och de ska ut i hagar och sånt så är de lite prilliga, så var de förra året när vi var hos Lisen och Peder också men det går över på någon dag. :)
 
 

RSS 2.0