en händelserik dag

Dagen började med att jag och Angelica åkte med Niclas till Pether Markne. Det gick jättebra för Niclas hos Pether och sessan hoppade enormt fint, kulkul! :)) När vi återvända till stallet igen så var det dags för mig att rida ;)

Browns Way Joggade brownie i ridhuset idag. Han var jättefin ända fram till jag travade av, då blev han lite jobbig i munnen så då gjorde jag lite övergångar och sen blev han fin igen :)

Vioux Star M Joggade även M1 i ridhuset, det gick helt okej. Jobbade en del övergångar och tempoväxlingar, har inte så mycket mer att berätta om dagens ridpass. Föresten så vill Niclas ta med M1 till Pether nästa gång så det är jätte roligt! :)


dagens ridpass

Gjorde precis ett jätte lång och detaljerat inlägg om dagens ridpass men sen dampar hela bloggen och all text försvinner! väääärt!!!!!
Nu orkar jag inte skriva om allt. Men jag trimmade iallafall M1 i ridhuset idag, han var superfin, jobbade mycket galopp... Stora, små volter och en massa tempoväxlingar.. jobbade även mycket skritt-galopp-skritt-galopp för att få honom extra uppmärksam. I slutet var han riktigt super och satte verkligen under sig ordentligt i volterna. Träningverk väntar imorgon

Brownie var också fin, red ut på ängen med Julia. Jobbade mcyket lösgörande eftersom han fortfarande hade träningsverk från hoppningen i fredags, (Helt förstående med tanke på hur han hoppa i fredags, fantastiska ponny) Han var mycket stelare i vänster varv, men han blev iallafall fin i slutet :) Blev även en del konditionsträning.

Har planerat ett filminlägg där alla senaste tävlingsfilmerna ska komma upp eftersom jag fortfarande inte har lagt upp dem, det blir troligen från Tierp, Grevagården och Aspvik.

Dagens Ridpass- Snabbinlägg

Hoppade båda hästarna för Niclas idag. Det gick helt okej bortsett från att M1 var jätte jobbig emellan åt. Han var ofokuserad, rädd för andra hästar och bara slog med huvudet... Men han hoppar ju enormt...
Brownie gick det bra med. Jag behöver hålla bättre lugn i svängarna och inte bli stressad... men det finns ju skäl till varför men det stannar mellan mig och Niclas ;)

Dagens Ridpass

Hästarna var fina idag, joggade båda i ridhuset. Blev mycket basic.. övergångar, tempoväxlingar och serpentiner.
Hästarna gick lugnt igår. Jag skritta ut i skogen med Brownie i 90min och M1 fick ett lätt pass i ridhuset.
Imorgon blir det hoppning för båda hästarna :)


Tävling Vioux Star M

Tävlade på Aspvik idag. Hoppade som ni säkert vet 115cm och debuterade 125. Jag var nolla i båda klasserna och M1 var superfin! :) Jag red helt värdelöst på framhoppningen och M1 rädda mig typ hela tiden. Då fick jag typ panik för att jag skulle förstöra M1 och sen blev allt kaos. Men väl inne på banan så gick det faktiskt bra! Är jätte nöjd med debuten eftersom jag verkligen tänkte framåt hela tiden och inte satt o backa så mycket. Så jag är nöjd med dagen :)

Filmer kommer (även från de tre tidigare tävlingar :) )

TAGGAD

Nu står M1 ny duschad och tävlingsfin i stallet :) Ska bli riktigt kul att tävla honom imorn, extra kul när han var superfin idag :) Tränade för Marie idag och han var riktigt super, fick massa beröm av Marie att han har musklat på sig så bra och det är alltid roligt att höra! :))
Imorn blir det iallafall 115cm och 125cm :)

Dagens Ridpass

Hoppade M1 för Niclas. Det gick helt okej, M1 var fin som vanligt men jag höll på att "fiffla" lite för mycket, men Niclas tycker att det är okej så länge jag har ett skäl till att göra det och det har jag. Det är faktiskt en av mina starka sidor inom ridningen.
Jag gör aldrig något utan att veta varför jag gör det, om någon undrar varför jag gör en viss sak så har jag alltid svar på det. Jag tycker att det är viktigt att vara medveten om vad man gör och jag tror det är därför jag har blivit så noggrann med det.

Jag trimmade Brownie med graman idag, hade 12st travbommar som hjälp till att verkligen få honom lös i bogarna. Det var storhäst avstånd så Brownie fick även sträcka ut lite extra där, men han var jätte fin! :) Brownie har fått en hoppfri vecka nu efter Grevagården. Det känns som han behöver en ordentlig återhämtning.

På söndag blir det tävling med M1 i Aspvik. Då blir det debut i 125cm. :)

Dagens Ridpass- Snabbinlägg

Gjorde basic med båda hästarna idag igen. Brownie fick ett kort intensivt pass med avskrittning utomhus. Han var riktigt fin faktiskt! :) M1 var väldigt stum i munnen i högervarv så det tog lite längre tid att få honom som jag vill ha honom idag. Jobbade mycket sidförande mm och tillslut blev han jättefin! :)


Gårdagens ridpass

Tänkte berätta lite om hur jag arbetade hästarna igår.. Jag hjälpte även Niclas med två av hans hästar, Sessan och Loppan :)

Sessan Lite grisig i början men det sa Niclas att hon brukar vara så det var tydligen normalt ;) Sen blev hon iallafall superfin! :) Trava henne i ca 15min och galoppera i ca 10min. Jobbade mycket basic. Blev en del serpentiner, övergångar och tempoväxlingar. Gick riktigt bra faktiskt! :)

Loppan Skritta ut i skogen i ca 40min. Han var pigg och glad, vad mer kan man säga? :)

Brownie Gjorde samma sak som med Sessan, fast ett kortare pass. Ville bara få honom lite lösgjord och fin efter tävlingen och det blev han :)

M1 Gjorde samma sak som med Sessan här också, fast jag red faktiskt med graman. Har endast ridit med graman några få gånger på honom och då har han mest blivit tung i handen men han var super igår! :) Han fick också ett lite lättare pass eftersom han tävlade i helgen.


helgens tävling

Har inte haft tid att uppdatera så skriver lite nu om tävlingen :)

M1 hoppade som sagt 135 i lördags men han var jätte trött och enligt Niclas inte riktigt framme för skänkeln. Jag tror de fick två rivningar i början av banan så sen utgick Niclas. Det var onödigt att slita på honom när han var så trött.
Brownie var jätte fin i lördags! Dock satt jag och backa jätte mycket på 2an så han stanna, men det var bara mitt fel och han hade inget val. Annars var han superfin!

I söndags hoppade inte M1 något men Brownie gick både 125 och 130.
I 125 red jag jätte dåligt! Satt och backa jätte mycket så första hindret var katastrof andra hindret var inte heller särskilt bra, sista hindret var också katastrof men resten var bra ;) Brownie kämpade rejält runt hela banan! Dock lägger jag honom så nära på sista hindret att han vrider sig för att få mer plats, och därför nuddade min fot hinderstödet och bommen ramla ner.... sista hindret som vanligt.

I 130 var han jätte trött, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur han kämpa i klassen innan. Jag gick på ett galoppsprång för mycket in i kombinationen så då rev vi B-hindret. Sen ville jag få in ett extra galoppsprång till 6an också men då stanna Brownie, sen hoppa jag det igen. Därefter kändes det dumt att slita på honom så då utgick även jag. Är riktigt missnöjd med min ridning i söndags, det fungerar ju inte så jätte bra att backa ända in i botten på hindrena när de ligger på 125-130....

Filmer kommer

Idag är en bra dag! snabbinlägg

M1 var nolla i både 120 och 130cm idag så han får hoppa 135cm imorgon :)
Brownie var superfin idag i msv. Var dubbelnolla och blev plac 4, en riktig super runda! Har haft två riktigt bra helger i rad så det känns som vi har en bra period nu. Brownie hoppade super och var inte i en bom. Imorgon blir det 120cm på honom igen. :)

God Natt

Tävlings förberedelser

Nu är allt putsat och fint och Brownie är såklart badad inför imorgon. Han brukar alltid bli tömkörd innan meeting så han blev alltså tömkörd idag. Han var super fin och väldigt glad, pigg och busig.

Även M1 och Niclas har skött sig idag! Som ni vet hoppa han 120cm. De fick ett tidsfel i grunden men annars var han nolla :) Enligt Niclas var han super. Hoppade helt grymt och var lugn och fin :) Så nu är det bara hålla tummarna att det går bra i klasserna imorgon! Hoppas verkligen att 130cm går bra så han kan gå 135cm på lördag också, det vore roligt! :) 

Nu ska jag fortsätta packa till imorgon! :)


Helgens tävlingsplanering

Nu är hästarna klippta och tävlingsfina!
Tänkte precis ladda upp filmerna från Tierp men kom precis på att jag glömde filmkameran i stallet så ni får vänta någon dag till..
Niclas har ju ridit M1 nu hela veckan eftersom Niclas ska tävla honom hela helgen, de åkte idag så vi får hoppas det går bra :) Så här ser planen ut för M1 i helgen :)

Imorgon:
120cm
Fredag: 120 & 130cm
Lördag: 135cm (Om det går bra i 130 på fre)
Söndag: 125cm (Om han inte går 135)

Jag åker ju med Brownie till Grevagården samtidigt och de här klasserna ska han gå:

Fredag: 120cm
Lördag: 120cm
Söndag: 130cm

Så nu får vi hoppas att jag och hästarna sköter sig i helgen :)



Tierp-Bilder dag 2, msv A

 

Rivningen




Fina hästen, tycker dock bilderna från söndagen var mycket bättre ;)

Tierp: Bilder från dag 3

 
 
 
 
 
 
 
 



Min älskade stjärna

Tävling: Tierp dag 3- Browns Way.

Har inte hunnit berätta om i söndags än så tänkte göra det nu.

Vi gjorde en riktigt fin runda! Klarade alla svårigheter utan problem och allt bara rulla på bra. :) Dock rev vi sista hindret, igen! Det var en kombination, räcke-räcke, så då rev vi räcke ut. Ett riktigt skit pet!
Vi blev iallafall plac 6a, vilket också var frustrerande eftersom att om jag var sämst 5a hade jag gått vidare till finalen i Göteborg om två veckor. Dessutom, om jag inte hade rivit det sista hindret hade jag ju som sagt varit klar för final, men jag hade dessutom gått ut sist i omhoppningen, och eftersom det bara var en dubbelnolla hade det varit ett grymt tillfälle för ett globengehäng!

Sammanfattning från helgen
Jag är på sätt och vis nöjd med alla rundor även fast vi har haft en riktig oturshelg med skitpet och massa "stolpe ut". Jag är speciellt nöjd med omhoppningen i msv i fredags för där hitta jag ett bra tempo där allt flöt på bra och jag höll lugnet även där istället för att bara rida iväg. Är även väldigt nöjd med rundan i söndags, bara för att allt var så perfekt! ;)

Lägger upp filmer ikväll om jag är hemma, annars gör jag det imorgon.

Tävling: Tierp dag 2- Browns Way

Hoppade 130cm idag.
Fick två rivningar men han var superfin! :) Han stog emot rätt mycket på 1-3 men sen kom han igång bra! Rev trean, kom nära på den eftersom han som sagt stog emot rätt mycket. Sen rev jag även 6an. Han var superfin i trekombinationen idag igen! :)
Jag är nöjd med dagen eftersom det var väldigt tuff konkurrans, dock blödde Brownie på bakbenen när jag kom ut från banan för bakskydden hade skavt, så han hoppa hela banan med blödande bakben, så det var därför han stod emot så mycket i början :(:( Men eftersom min lilla stjärna har sådan vilja så klarar han banan riktigt fint faktiskt, han är en riktig fighter!

Han som filmade ritten lyckades dock filma med stängt linsskydd. Yeah! Men som tur är såg mamma att det var en annan tjej som också filma vår ritt så hon skulle skicka den typ imorgon. Så då lägger jag upp den efter helgen :)

Imorgon blir det 120cm igen, utan bakskydd. Det är ju sista omgången i Ridsport Ponny Cup, så måste komma sämst 4a för att vara säker till final. men det vore ju inte helt fel med ett rött täcke! ;)


Tävling Browns Way

Hann inte uppdatera igår kväll så skriver om gårdagen nu.

Hoppade som ni vet 120 i Tierp.

Var nolla i grunden så det var ju bra! Dock kändes det ínte helt super, blev lite mycket hålla lägen och därför blev det lite av och på men han var riktigt kvick i fötterna så det var bra, och vääldigt försiktig i 3-kombinationen! :) Men jag är ändå nöjd eftersom målet var att ha lite "is i magen" och inte bara skicka iväg honom, och det klarade jag väldigt bra, kanske lite för bra ;)

Omhoppningen
Det var bedömning A:1a så vi var sex stycken vidare till omhoppning och jag startade som nummer 3. Här hade jag bättre grundtempo men hade fortfarande "is i magen". Han var superfin! Helt klockren hela rundan och jag hittade distanserna snabbt när jag vände upp till varje hinder. Jag har en tendens att bli lite stressad i omhoppningar och bara skicka iväg honom för att jag vill så mycket, men det gjorde jag inte idag! :) Dock blev det en rivning på sista hindret! Surt! Vi låg helt perfekt och allt var klart i god tid så då slappna jag av och då blev Brownie lite nonchalant. Men det var väl trevligt att för en gång skull få en rivning för att allt är perfekt ;)

Slutade 6a av 15 starter, men med den här konkurransen så var det ju helt okej :) Hade kommit tvåa om vi inte rivit :P

Nu ska jag gå en morgonpromenad med Brownie och ladda inför 130cm. :)
Lägger upp filmen när jag kommer hem.


Fina ponny! :)


Tävling med Vioux Star M

Idag var jag och tävla med M1, "Stockholm Equestrian Games". Hoppade 110/120.

Var dubbelnolla i 110cm och han var jätte lugn och fin, fick till och med ett tidsfel! :P Han var väldigt uppmärksam och gjorde precis som jag ville! Är väldigt nöjd med honom! :)

Var nolla i grunden i 120 men fick en rivning i omhoppningen. Han blev lite trött de sista tre hinderna men jag är nöjd med honom iallafall, han var lugn och fin i den här klassen också! :) Fick även tidsfel i den här klassen :P Jag tycker det var en helt okej runda! Inte lika bra som första men jag tyckte ändå den var helt okej. Red iväg lite för mycket på 5an och sista hindret, men då var han jätte snäll och hjälpte mig iallafall :D

Jag är iallafall nöjd med dagen i helhet. :)
Imorgon åker jag på meeting till Tierp med Brownie, så det blir jätte kul! Det är bra klasser så jag är taggad till tusen ;)

Lägger upp filmer från dagen ikväll eller efter helgen när jag har filmerna med Brownie också.

Planering

Här är planen för resten av veckan:

Onsdag: Brownie och M1 ska hoppa och sen får jag se vad jag gör med Prymeno. Sista dagen med Prymeno.

Torsdag: Tävling M1-Ryttis 110/120. Brownie tömkörs.

Fredag: Meeting med Brownie- Tierp 120cm. Niclas rider M1

Lördag: Meeting med Brownie- Tierp 130cm. Niclas rider M1.

Söndag: Meeting med Brownie- Tierp 120cm-Ridsport Ponny Cup. Niclas rider M1

Dagens ridpass

Browns Way Trimmade i ridhuset, han var jätte fin! :) Gjorde en övning med Niclas också. Vi hade ett räcke på medelinjen som vi hoppade fram och tillbaka på. I vändningarna gjorde vi galopppiruetter så hästarna verkligen fick sätta under sig. Brownie var super duktig! :) Skritta ut länge efter.

Prymeno Gjorde samma sak med Prymeno som med Brownie, fast istället för galopppiruetter så sakta jag av och gjorde en bakdelvändning eftersom han inte riktigt är igång och är ung så ville jag inte pressa honom för hårt. Niclas hjälpte mig hela tiden och Prymeno var duktig! :) Skritta ut länge efter.

Vioux Star M Joggade i ridhuset. Gick helt okej, jobba mycket på små och stora volter. M1 fick ta det lite lugnt idag men han var ändå duktig :) Skritta ut länge efter.

Var ju hos Pether Markne med Niclas idag också, men när vi kom dit så var Indie inte fräsch så det blev inte mycket hoppning där inte. :(


tävlingsfilm

Satt och kolla på lite tävlingsfilmer och kom på att jag har varit lite dålig på att lägga upp dom på bloggen :P
Här kommer iallafall senaste tävlingen på Brownie i Kumla. :)



Msv B-120cm, 0/4 fel, plac 3 :) Dock dog videokameran mitt i omhoppningen så har inte hela ritten på film.

tävlingar framöver

Som ni säkert förstår så var det ingen tävling den här helgen ;) Däremot blir det nu till helgen.
På torsdag ska jag till Ryttis med M1. Då hoppar jag 110cm och 120cm. :)
Sen åker jag med Brownie fre-sön till Tierp. På fredag går han 120cm, lördag 130cm och söndag 120cm (Ridsport Ponny Cup) Taggad :))

Helgen efter det så åker jag med Brownie till Grevagården. Niclas tävlar även M1 då, fast i Tierp, så det blir bra :) Både Brownie och M1 går 120-130cm då :)

 

Bilderna från när jag var i Skästa. Vioux Star M, 120cm och Browns Way, 130cm.

  

Dagens Ridpass

Såg precis att det blivit mycket snabbinlägg på sistone så tänkte lyxa till med ett normalt inlägg idag ;)

Prymeno Fick ta det det lite lugnt idag. Red honom i ridhuset i 20min. Red igenom honom lite fort så det finns inte så mycket mer att skriva om det :P Fokuserade mest på att han hade bjudning. Blev inte något tufft pass utan såg bara till att han tyckte det var roligt. Jag tycker det är viktigt att hästen tycker det man håller på med är roligt... Speciellt med Prymeno som är ung. 

Browns Way Tränade för Marie. Jobba mycket övergångar och tempoväxlingar för att få honom explosiv och kvick i benen. Han kändes lite lat i början men han blev jättefin i slutet! :) Jobbade även mycket sidförande för att få honom riktigt loss i bogarna. Är iallafall nöjd med Brownie :)

Vioux Star M Joggade honom i 25min i ridhuset. Gick sådär, han blev lite stum i munnen stundvis men även han blev bättre i slutet. Blev ganska mycket skritt och trav, men eftersom han inte kändes helt hundra kändes det bäst att fokuser på de gångarterna. Hade helst velat rida igenom honom ordentligt i galoppen också men var tidsbegränsad så får ta tag i det imorgon istället.


Vioux Star M- Siggesta debut 115cm

Gårdagens ridpass-Snabbinlägg

M1 och Brownie fick ta det lite lugnt igår. Skrittade ut på båda i typ 30min. Klättrade även lite med M1.
Trimmade Prymeno i ridhuset och han blir verkligen bättre och bättre för varje dag så det är roligt! :)


Vioux Star M


RSS 2.0