i väntan på filmuppladdning

Tänkte skriva lite nu innan jag åker till stallet eftersom jag inte kommer vara hemma ikväll.
Så här ser iallafall min dag ut :) :

Vioux Star M ska tömköras idag, det är bra att få några stycken nära varann så han vänjer sig. Så vi får hoppas på att det går lika bra som sist :)

Browns Way, som jag har nämnt tidigare så brukar jag rida honom på graman dagen efter tävling så det gäller även idag! Han får bara jogga loss lite lätt så han blir fit for fight inför tävling i helgen, igen :)

Nästa tävling blir till helgen, alltså 3-4 juli. Då är det Brownie som får åka på utflykt ;) På lördagen går han msv A-130cm och på söndagen går han msv B-120cm, då är det även kval till Ridsport Ponny Cup. :)



Här är en bild från min och Brownies första tävling. :')
Omusklad var han, men han var fin även då :) Men jag föredrar honom mer som biff ;)


tävling Skästa lördag

Har inte hunnit uppdatera mellan dagarna men här kommer lite snabbinfo om våra resultat :)

Idag fick båda hästarna följa med :)
Började med Brownie som gick msv A-130cm. Det var ingen svår bana men måste nog tycka att det var ganska maxat och dessutom så består ju hela deras hinderpark av plastbommar.... Suck..
Browns Way var iallafall suuuper fin (som alltid (a)) ! Men då ska ju jag passa på och förstöra lite.... Superfin runda om man bortser från att jag kom lite nära på 3an och satt och backa in i trekombinationen. IDIOT :P Brownie gjorde sitt bästa för att rädda mig men vi rev 3an och B & C i trekombinationen. Men jag är faktiskt nöjd ändå för jag tycker ändå vi hade ett bra flyt hela runda och han hoppade riktigt trevligt faktiskt :)

Sen var det M1s tur. Han gick 120cm idag också. Han var såå fin. Dubbelnolla och blev plac 7a :) Han var jätte lugn och lyssnade super bra så jag är jätte nöjd med honom idag om man jämför med igår, haha :P

Båda hästarna skötte sig super idag, synd bara att jag sabba lite för Brownie men jag är nöjd med dagen iallafall :D

Det kommer filmer+bilder senare

tävling Skästa fredag

Har inte hunnit uppdatera mellan dagarna men här kommer lite snabbinfo om våra resultat :)

Fredag: Idag var det bara M1 som fick följa med. Hoppade 110 och debut i 120.
Dålig start på dagen.
När vi skulle skritta bort till framridningen kom en traktor som skrämde M1, som flög rakt ner i ett dike som var 1m djupt fullt med vatten. När M1 blir stressad så är han galen hela dagen och blir helt okontaktbar. Hur fort han mötte en häst flög han flera meter och tvärvände så det vore ett självmord och gå in på framhoppningen så jag fick nöja mig med att hoppa fram på ett räcke i collectingring. :P

110 Han blev lite bättre när han kom in på banan men han var fortfarande katastrof så hela rundan blev en lång dragkamp. Fick iallafall en nolla i grunden och en rivning i omhoppningen.

Debut i 120cm Han blev mycket bättre men fortfarande långt ifrån bra. Lyckades iallafall komma in på framhoppningen den här klassen så det var trevligt :P Rev 2an men annars nolla. Är ändå nöjd med 4 fel i min debut med M1 i 120cm eftersom allt runt omkring blev så rörigt.

Solsting

M1 står tävlingsfin i stallet medans jag sitter och taggar till inför tävlingen imorn :) Idag har M1 blivit tömkörd för andra gången i sitt liv :P Han skötte sig exemplariskt. Första gången var han galen och vände sig om och grejer men idag var han grym, han var jätte avslappnad och tyckte det var härligt. Travade till och med både på fyrkanten och på volt så han var duktig :))

Det blev träning för Marie idag, jobbade mest på att bara få honom jätte lösgjord inför helgen eftersom han går 130cm på lördag. Det gick bra, han var fin... Lite trött men inte så konstigt eftersom jag träna vid kl 14, när det var som varmast. Jag är iallafall nöjd med båda hästarna idag, speciellt M1 :D

Imorn bär det av mot Skästa, Västerås. Det blir debut i 120cm med M1 så vi får väl se hur det går men bara jag sköter mig så är det inga problem :)

Hann inte blogga igår eftersom jag inte var hemma. Men hoppade iallafall båda hästarna för Niclas. Båda var fina men M1 hoppade något enormt :P Börjar verkligen gilla M1 stört mycket, han växer för varje dag som går :)) (Fast Brownie är så klart fortfarande i toppen, men M1 är faktiskt inte långt efter :P )


Blir en bild på M1 idag ;)

GOD NATT


snabbinlägg

Heloooo :D Skriver ett snabbinlägg nu igen :P
Dagen i stora drag:

Brownie
fick gå ett pass på gräsbanan. Jobbade honom med graman idag igen. (Jobbar honom alltid med graman dagen efter tävling för att han ska komma loss ordentligt fort så han slipper bli stel och få träningsverk) Den här veckan gjorde jag det som sagt både igår och idag för att han har tävlat fyra dagar i rad och är troligen lite extra stel. Dessutom vill jag ha honom back on track så fort som möjligt eftersom han ska gå msv A-130cm på lördag.
Han var fin, jag jobba mycket öka/minska och övergångar. Red mest på stora volter och mycket på fyrkanten.

M1, testade ett nytt bett på M1 idag. Jaktstång. Han fungerade riktigt bra på det! :)))) HAPPY MOMENT. Han blir vill gärna knäcka av i nacken eller dra mig ur sadeln men på det här bettet blev han en helt ny häst :D äntligen kanske man kan få ordning på honom på backen också :)) Red iallafall honom i ridhuset 25min, sen fick han en skritt i skogen :)

Hobsun är Angelicas lilla busponny som jag red både igår och idag eftersom Angelica har varit klantig och gjort illa sig. Igår var han mest jobbig och springig men de är ju inte lätt när man håller på och sättas igång :P Han gjorde stora framsteg idag. :) Han var mycket lugnare och lyssnade bättre! :) I slutet blev han riktigt fin ett tag :) Det gäller ju att inte ha för höga krav under igångsättning, så jag är nöjd med honom :)

Har även planerat min sommar lite, som innehåller bland annat Falsterbo Horse Show en vecka och Rhodos en vecka. Jag ska även ta hand om Prymeno i tre veckor :) Sen blir det såklart massa tävlingar på de! :D



Här är bild på nya bettet :)


Ojdå, det blev visst inget snabbinlägg ;) GOD NATT (:

Filmer från helgen :)



Finalen i RS cup. Jag är jätte nöjd med rundan, (utom det sista hindret :P ). Börjar lära mig konsten att rida på gräs nu ;) Det tar ett tag att rida in sig på gräs så det var bra att få några rundor i rad. :) Allmänt så tycker jag att Brownie hoppade riktigt fint och med bra spänst den här rundan. Han var precis som jag vill ha honom hela rundan, jag kunde varit snabbare tillbaka till sista hindret så han inte blev så lång, men jag är i stort sett nöjd :)  




RS cup kval 2, msv B-120cm. Jag tycker han var fin även här :) Ett bra temp och han var väldigt lätt från backen :) Kommer lite väl stort på 5an, men de fixar BW utan problem :P Den här rundan blev även en 4e plac :)


RS cup kval 1. 110cm. Bedömning A:0
En helt okej runda. Bra bortsett från att jag inte fick igenom mina galoppombyten som jag ville. Browns Way har inte direkt någon respekt för LA längre så han hoppar sparsamt, han tar inte i mer än vad han behöver. Han har en helt annan spänst i hoppet när det blir högre men jag är nöjd med lillponken ändå ;))


 
Uppvärmningsklass inför RS cup.
Jaaa, vad ska man säga. En överladdad ponny och en ryttare som inte är van att rida på gräs. Brownie var lång och stark. Han ville inte byta galopp och efter 8an körde han sitt eget race :P Han tog inte halvhalten och vi fick därför en bom med oss. Vilket var bra! Han är smart den här ponnyn förstår ni :P Gör han ett fel ena dagen så gör han aldrig om det dagen efter. Så eftersom han var rätt springig första dagen så ville jag ha ett nedslag så han skulle få lite respekt för hindrena och bromsa upp sig själv lite mer. Det funkade eftersom han var mycket bättre andra dagen :)

I helhet så är jag nöjd med helgen :) Han hoppade super lördag+söndag. Vårt mål var att kvala till finalen, och de gjorde vi. Vi var ju till och med rankade 4a inför finalen så de kan man ju inte vara missnöjd med! :)) Duktig ponny (:

Bilder från SM

Här kommer lite bilder från helgen :) Kolla in hans fina och försiktiga bakben (:
haha, på vissa bilder vet jag inte riktigt vad jag håller på med men han är fin iallafall :D

       väldigt rädd om bakbenen :P    

Runsten lör+sön BW :))

Hann tyvärr inte blogga igår men skriver idag ist ;)

Nolla msv i lördags och blev plac 4 :) Brownie var heelt grym :) Kvalade därmed till finalen, låg rankad 4a inför finalen :)
I finalen idag var han också super :) Fick dock en rivning men det var bara en liten miss. Vi kom bra och allt men om jag skulle suttit upp lite mer så skulle vi ha klarat det men jag är jätte nöjd ändå! :) Det var en lång och lite små klurig bana idag. Det var 11 hinder och 13 språng (tre kombination) i grunden så det var många som fick problem sista linjen som låg i uppförsbacke, hästarna var trötta eftersom det har hoppat 4a dagar i rad och dessutom börjar de få mjölksyra i slutet. Brownie klarade den linjen fin fint men vi fick ju som sagt ett annat nedslag. Vi kom iallafall 7a i cupen så det är ju helt okej :)

Jag är väldigt nöjd med helgen och Browns Way har skött sig exemplariskt! :)
Nästa tävling blir nästa helg (25-26/6), då får båda hästarna följa med. M1 hoppar 110cm och 120cm på fredag och 120 på lördag. Browns Way följer bara med på lördagen och hoppar 130cm :) Jag vill inte hoppa honom fler klasser samma dag när han går 130cm, jag tycker det blir för mycket för honom. Vi har ju inte tid med skador nu när vi jagar både globen gehäng och SM-kval.

Passar även på och säga grattis till Moa Rautenberg som vann SM idag på sin d-ponny Killmaryl Pride! Det var inte så oväntat men det är hon absolut värd :) tvåa blev Josefine Wengelin på sin underara Calle Kvalster! :)

Lite bilder från helgen:

  

Pappa kom och titta och fota när jag tävla så det kommer massa fina bilder sen när jag har fått dom av honom :)


Tävling Fredag Browns Way Kval 1

Efter en dålig runda igår så skärpte Brownie till så ordentligt idag! Browns Way var riktigt fin idag! :) Han var precis som jag vill ha honom. Hade bra galopp pch han var väldigt uppmärksam och med på noterna! :) DUKTIG HÄST! ;)) Det var bara 110 idag också. Blev en nollrunda. Jag gick in på en andra plats med 1 hundradel från ledning. Jag tog en väg som ingen hade tagit innan, varken d, c eller b ponnyerna, som jag tjänade mycket tid på. Dock tog alla som startade efter mig samma väg och jag blev nerputtad en efter en. Jag slutade tillslut på en 8e plats av 7 placerade. Jag var alltså 1 liten hundradel från placering! Surt....

Eftersom jag kom 8a idag startar jag alltså 8 sist imorgon, så det är ett bra utgångsläge! :)
Imorgon är det kval 2 som går i msv B, 120cm. Det är bara 12st som går till finalen på söndag så jag behöver nog lite poäng imorgon men med tanke på att jag ligger 8a nu. Men Brownie brukar bli bättre desto högre det är så det blir nog bra :))

Har tyvärr inte lyckats få över filmerna från igår och idag till datorn så det kommer väl någon gång under helgen :) Tänkte iallafall lägga ut filmerna på M1 från förra helgen i Märsta. :)


100cm



110cm


enjooooooooy :))

Tävling Browns Way

Tävling på Årsta Runsten idag. Uppvärmningsklass inför helgen.
Hoppade bara 110cm idag, det var ett tag sen man hoppade LA nu och det märktes på Brownie som bara sprang och kändes som flera meter lång :P Fick en rivning på nian för att Brownie inte tog halvhalterna.... Browns Way var inte som jag ville ha honom idag, han var stark och efter 6an så körde han sitt eget race och lyssnade inte alls på mig :P

Jag hade en iof en stark känsla av att han skulle vara så här idag eftersom hindrena inte bromsar upp honom så mycket och det var därför jag hoppade en klass idag. Jag tycker det var positivt att vi fick med oss en bom idag eftersom han förmodligen blir bättre och försiktigare imorgon.
Imorgon är det dags för första kvalet. TAGGA! ;D

laddar upp film imorn, behöver min skönhetssömn. (:

bad update

Har inte hunnit blogga i veckan eftersom jag inte har varit hemma, har prioriterar att umgås med min kära vän angelica iställlet :D skriver iallafall lite snabbt om veckan som gått:

14/6 Måndag: Tränade för Marie på Brownie, ganska stel och oengagerad i början men han blev riktigt fin i slutet! :) Jobbade mycket lösgörande, och tempoväxlingar.
M1 fick en tur i skogen. Vi red ut med Angelica på Saga, Det blev ett lätt passa med mycket skritt och lite trav, hade graman på M1 för att hålla honom lite fokuserad.

15/6 Tisdag: Tränade för Marie på M1. Han var superfin! Jobba bland annat skänkelvikningar längs långsidorna och mycket tempoväxlingar. Skrittade ut efteråt. Jag tycker det är viktigt att hästarna får mycket miljöombyten för att de ska tycka de är roligt att jobba. Det blir lätt att man sitter i ridhuset eller på utebanan varje dag så jag skrittar nästan alltid fram och av i skogen så hästarna får lite annat att tänka på.

Browns Way fick ett lätt hopp pass på utebanan. 



Jag började med att jobba Brownie på volt över upphöjda galoppbommar. Därefter hoppade jag en liten bana, (se ovan ;) ) Mellan 1 och 2 varierade jag antalet galoppsprång mellan 4 och 8 st. När man har relaterade avstånd på båge är det lätt att variera galoppsprång eftersom man både kan ändra storleken på galoppsprången och dessutom skära av eller ta ut bågen lite extra. Mellan 2 och galoppbommarna övade jag mest på att få med med honom med ytterhjälperna viket funkade rktigt bra. Jag blir lätt stum i innerhanden så det var en bra övning för mig. Efter galoppbommarna varierade jag mellan 5 och 8 galoppsprång till räcket igen. 
Måste nog säga att Brownie skötte sig bra, som vanligt ;) 
Passar även på att tacka Angelica för hjälpen! :)

Har bråttom, måste äta nu men skriver lite kort om onsdag iallafall ;)   

16/6 Onsdag: Hoppade M1 för Niclas, han var fin! :)
Brownie fick ett ganska basic pass, fick bli ett kort och intensivt pass i ridhuset. Han var riktigt fin så det känns bra inför morgondagens tävling! :)



Missar KM i helgen så det fick bli en bild från förra årets KM.
Jag och Browns Way vann på "ponnysidan" och Angelica på Saga på "hästsidan" :))

lååång dag

Nu har jag precis käkat middag. Har jobbat i stallet idag mellan 7-16. Därefter åkte jag och mamma till Märsta för att titta på hopptävlingar. Niclas nolla 130 med Loppan och är nu kvalad till falsterbo med både Loppan och Legolas :))

Jobbade Brownie i ridhuset idag. Han hade lite träningsverk från igår så jobbade mycket lösgörande, öka, minska, övergångar och skänkelvikningar... Bara lite basic, han var iallafall fin och vi avslutade med en skritt i skogen. :)

M1 fick ta det lite lugnt idag efter tävlingen igår. Skrittade ut i skogen i 20 min, sen joggade jag honom på gräset i 15min. Gjorde liknande övningar med M1 som med Brownie för att förebygga träningsverk. M1 gick emot innerskänkel i vänstervarv så jobba mycket diagonala hjälper. Han blev väldigt fin och uppmärksam i slutet :)

Filmer från igår kommer inom kort


Tävling märsta 12 juni Vioux Star M

Snabbinlägg...
Tävla M1 idag. Dubbelnolla i både 100 och 110. Han var väldigt fin och uppmärksam. Nöjd med dagens insats! Film och mer info om dagens tävling kommer imorgon :))

Kortfattat om Browns Way och Vioux Star M

Browns Way, som jag skrev i förra inlägget har jag haft sen januari 09. Vi köpte honom av Sven Ingvarsson. Han är en valack född 99 imp Irland. Vi har plac upp till msv A- 130cm. Han är en riktig stjärna både på marken och i hoppningen. En väldigt positiv och arbetsvillig ponny med ett väldigt bra huvud :) Brownie är en riktig vinnarskalle, han gör alltid sitt bästa och offrar sig ibland lite väl mycket för mig ;) Kan inte hitta något negativt på den här ponnyn, han är en riktig stjärna helt enkelt! :) Tyvärr hann vi inte kvala till utomhus SM i år men planen är att delta i inomhus SM.

Nu är min Brownie utlånad ett tag framöver.






Vioux Star M, Köpte M1 (emmet) i slutet av mars av Royne Zetterman. M1 är en val född 02 imp Holland. Han är e: Quick Star, u: Ilota, ue: Pilot. M1 har gått 140 med tidigare ryttare. Han gick även Falsterbo och VM som unghäst. Jag hann hoppa några 135cm på honom.  

Den här fina hästen fick tyvärr kolik (samma dag som vi skulle debutera 140cm) och han fick sedan somna in den 27/4 2011. :'(



Allt har en början

jaaa, nu har även jag börjat med en träningsblogg. Här kommer jag skriva allt som har med mig, mina hästar och tävlingar att göra.

RSS 2.0