Dagens ridpass-snabbis

Red båda i ridhuset idag.
Trimmade BW, han blev så jäkla fin i slutet! :D Lite stel i början men blev som sagt super i slutet. Mycket galopparbete, öka/minska, så himla uppmärksam! :)
Joggade M1 lite men han kändes också väldigt fin idag! :) Duktiga hästisar :)

Träning för Daniel Svensson

Träningen igår gick helt fantastiskt! Båda hästarna var super fina! :D Hoppade lite olika banor med hinder som kom as fort ur sväng, med andra ord precis vad jag behöver öva på! :)
Jag har en förmåga att backa ner lite för mycket i svängarna vilket gör att när jag hoppar stora klasser har jag svårt att hitta bra distanser på hinder som kommer just snabbt ur sväng, speciellt i högervarv. Så det här var en perfekt träning för mig! Speciellt i det här lite mindre ridhuset.

Hoppade en bana på 125-130cm på Brownie och 130-135cm, något enstaka 140cm, på M1. Så himla fina! :) Var super att få en banträning så här i början på tävlingssäsongen, det är faktiskt dags att börja hoppa lite större banor nu någon gång ibland. :)

Filmerna:
Har inte så mycket film med Brownie men några korta filmer, M1 är mer från banorna :)






Browns Way

Här är en film från i somras som jag inte har lagt upp förut.
Browns Way i Tierp msv A, ingen superrunda men satan i gatan vad fint han hoppar! Galet försiktig om bakbenen... Bakbenen är lixom över hinderstöden på vissa hinder, helt sjukt! Fick även en lite konstig rivning i slutet av banan, bara en mini klonk och hela hindret typ rasa ihop :P Han är iallafall världens finaste :)



Borås Grand Prix

Är sjukt taggad på att åka med M1 till Borås och tävla! Kommer bli feeeta hästfesten :D Inte bara det att alla Sveriges bästa ryttare är där och tävlar, jag kommer dessutom få träffa mina nya "klubbkompisar" och även lagledaren till Ponny Elit laget. :)

Det här kommer bli en otroligt mäktig tävling och det finns massa roligt att titta på när jag själv inte hoppar! :)



GP2affisch 

"Årets stora hästshow"
Nu är biljetterna släppta :D

Helt sjukt vilket arrangemang och sponsorer,
http://www.ginatricotgrandprixboras.se/


"På fredagskvällen 11/2 med start kl 19.30 bjuds det på spännande underhållning för hela familjen. Ett späckat program med dressyr-clinic med Jan Brink och stjärnskottet Marina Mattsson, riddaruppvisning, Islandshästar, höjdhopppning med häst, agility m.m. Konferencier är Peter Gustavsson känd från ”Bonde söker fru”. Biljetter köper du på Turistbyrån eller vid Ridhusets entré, försäljningen startar torsdag 13/
"Årets Ginatricot Grand Prix kollektion"
http://wordpress.ginatricotborasgrandprix.se/kollektion/

Finns hur mycket som helst att läsa om :) Det kommer iallafall bli helt sjukt roligt! Dessutom åker fam Zetterman dit med 15hästar så vi får väl se om Roine känner igen M1 :D


Dagens ridpass-snabbis

M1: Trimmade i ridhuset, var väldigt stel i sidorna i början men blev hur fin som helst i slutet! Riktigt fin, speciellt i galoppen men var superduper i alla gångarter i slutet och verkligen lösgjord och igenom riden.

BW: Fick ett lagom hårt pass i ridhuset, Kändes mycket bättre idag! :) Jobbade mycket galopparbete och även han blev superfin i slutet! :) Fokuserade mest Basic, öka, minska, övergångar mm.

Hästarna känns hur fina som helst inför imorgon när det blir träning för Daniel Svensson. :)

Dagens ridpass - snabbinlägg

Joggade Brownie i typ 45min, han fick ett lite längre pass men inte så effektivt. Det kändes bara som att han behövde röra på sig mycket idag utan att anstränga sig för mycket. Lite knackig i början men blev bätre i slutet! ;)

Hoppade M1 i grupp, han var väldigt pigg! :P När jag red fram M1 så fick jag en liten privatlektion av Niclas, hur bra som helst! Både jag och Niclas kände att han var ganska okoncentrerad och splittrad så vi fick lite fokus på honom sen. Jobbade en del på 8 volter mm. Det var verkligen bra att vi tog tag i det! :)
Hoppningen kändes lite galen i början men blev mycket bättre i slutet.

Det var banhoppning idag, började med att hoppa banan lågt när vi bara skulle göra skolrundor, dock var enda fokus för mig att hålla överlyckliga M1 lugn :P När det blev högre blev han mer fokuserad och hinderna bromsade upp en hel del, även fast han fortfarande var ovanligt framme :P Han hoppade väldigt fint! Speciellt när jag skulle hoppa kombinationen en sista gång i slutet, då hoppade han HELT SJUKT! :D Han har det verkligen i sig! Så himla fin! :) Är nöjd med lektionen eftersom vi verkligen tog tag i saker och att M1 blev något lugnare och finare i slutet! Han är ju trots allt bara lycklig! :D


Kommentar

Såg precis att jag har fått en fantastisk rolig kommentar! :)

Postad av: Frida "hej hej tänkte bara skriva och gratulera dig att du har fått Quickly (Vioux Star M) i ditt ägo :) Jag köpte honom som 2.5 års hingst nere i Holland och ägde honom fram tills Royne köpte honom utav mig :) Jag red honom upp till 130 och han jhar och kommer alltid betyda mkt för mig, den lilla terroristen :)Lycka till med honom!!! Kram Frida Tinglöf, Tallbackagård"

Jag tycker verkligen att det är hur kul som helst att du hör av dig och det vore jätte intressant att få prata mer med dig! Vore jättekul och veta hur M1 (Quickly) var när han var ung, hur länge du hade honom mm. :) Så jag hoppas verkligen att du hör av dig igen, du kan nå mig på [email protected].

Filmtajm

Här kommer M1s filmer från i söndags :)

Tömkörning- snabbinlägg

Hästarna blir tömkörda idag, tänkte att dom nog har lite träningsverk från i söndags. Igår skrittade jag ut på M1 i drygt 30min och joggade BW i 30min.

Pay & Jump

Browns Way: Fantastisk, han var så glad att komma ut och tävla igen! Han visste nästan inte var han skulle ta vägen han var bara så lycklig! Härliga ponny :D Jag hade dock problem med att hitta distanserna till 2an i nästan varje klass...

110cm, vi var nolla och han var jättefin, fick en lite nära distans men där var han riktigt kvick och med på noterna så det fixade han ju.. som alltid :) Lite nonchalant på höjden som inte bromsa upp honom så mycket vilket gjorde att jag blev kvar i handen ibland istället för att bara rida..



120cm, suuperfin! Hoppade jättefint. Var lite lugnare i den här klassen vilket var skönt! Hinderna bromsade upp honom lite och han hoppade bara ännu bättre! Fick en skit rivning in i kombinationen eftersom det var jättekort därinne vilket gjorde att BW (som är väldigt hinderklok) gick ner lite för tidigt på a-hindret för att få lagom med plats till b. Det var bara en lite miss och han var hur fin som helst och hoppade super! Dock la jag honom i skiten på 2an igen men han är ju så duktig och fixar det:)



Vioux Star M: Heeelt grym! Hoppade så in i bängen! Även han var väldigt lycklig :D
125cm: Nolla och han var jättefin! Han hoppar ju så man håller på att ramla av :P

130cm: Jättefin runda även här! Hoppade ännu bättre i den här rundan, fick rätta till hjälmen mitt i banan för att den åkte på sne när han hoppa så fint! :P Fick dock en skitrivning på sista hindret för att jag inte riktigt fick igenom halvhalten ordentligt och blev därmed inte riktigt klar i tid men M1 var klockren! :)


Taggad

Trimmade båda hästarna och dom var superfina! M1 jobbade jag mycket övergångar, tempoväxlingar. Mycket galopparbete, fokuserade mest på öppna, sluta och galoppombyten. Superfin!
Brownie var också hur fin som helst, jobbade ungefär samma som på M1. Han var jättefin och spänstig, speciellt i galoppen, väldigt rund och fin galopp både i högt och lågt tempo. Nu när han är så pigg kan han lätt bli lite lång när vi ökar tempot men idag var han riktigt fin, höll samma spänst som i samlingarna vilket var jättebra! :) Han är så fin Brownie! Han är verkligen rolig att trimma eftersom han gör allting så lätt och är så arbetsvillig! :)

Imorgon ska vi som sagt åka på Pay&jump, ska blir riktigt roligt faktiskt! :) Julia på Hudson Bay (som jag hoppade några gånger förut om ni minns) ska också dit och hoppa så jag ska hinna med både mina hästar och hinna hjälpa henne med bangång/framridning/framhoppning men det är bara roligt! :) Har tränat henne en del närmsta tiden och dom är så duktiga! De ska debutera 120cm imorgon så det blir kul! :D


Fina Browns Way <3


hoppträning

Hoppade båda hästarna idag. Hoppade en lydnadsbana som innehöll övergångar, travbommar, kombination mm. En bra övning med mycket variation!

M1 var jättefin i början, men i slutet av lektionen blev han lite ofokuserad för att det var något som lät utanför ridhuset så då blev han ganska pigg och tog varje tillfälle i akt att sticka :P Hur fort jag tog en lite större distans till något hinder drog han på gasen istället för att bara länga galoppsprånget.. menmen :P Han hoppade fint iallafall och var jättefin, men som sagt lite pigg :P

BW var hur fin som helst idag igen! Han har verkligen en bra period nu, fast det har han ju alltid :P Han är så lycklig, hoppar fantastiskt och är bara såå fin! Finner inga ord, han är bara så underbar, en riktig liten glädjespridare! :D Vi höjde upp banan i slutet och han blir bara ännu bättre desto högre det är! Han är bara bäst! :)


mitt lilla charmtroll


Ranking 2010

Kollade lite rankinglistor från 2010 och kom fram ännu en gång fram till att jag hade ett bra år! :)

Med våra 172p förra året blev vi (jag och BW):
-Bästa Stockholmare bland alla födda -94.
-Rankad 3 i Stockholm bland alla åldrar.
-Rankad 49 i Sverige bland alla åldrar.
-Rankad 16 i Sverige i min åldersgrupp (alla födda -94)


Duktiga ponny :)


Gårdagens och dagens ridpass

Igår:
Hoppade båda hästarna idag. BW var outstanding, han är så himla fin, vilken fantastisk ponny man har! :) Han hoppade hur fint som helst, så spänstig och fin! Han är lite pigg nu men det gör ingenting, han tycker bara att allt är så himla roligt :) Tog något lite högre språng i slutet och han gör det sååå lätt. :) Stjärnan. 

M1 var jäätte pigg och lite springig men hoppade väldigt fint, som vanligt ;) Han blev lite trött i slutet vilket gjorde att han blev lugnare i slutet men hoppade dock inte lika bra då.. men han hoppar ju fortfarande väldigt bra :D M1 fick också något lite större språng på slutet, har mest trimmat över små hinder på sistone så kände att jag vill ta något ordentligt inför helgen :)

Joggade även min kompis häst, bara lite lätt jogg...

Idag:
Trimmade BW i ca 20min i ridhuset men han var så fin så det kändes dumt att fortsätta, så då skrittade vi ut i skogen i typ 40min. Jätte mysigt :)

Joggade M1 i 30min, han kändes väldigt fin och lösgjord! Lite lugnare idag :)


Brownie i Gagnef i somras, 130cm.
Bästaste

Imorgon blir det hoppning på båda för Niclas. På söndag blir det Pay&jump på hemmaklubben (Årsta-Runsten) :D BW börjar säsongen lite lätt med 110cm, 120cm. M1 går 125cm, 130cm :)


fotomodell

Jooo.......... Gissa vem som är på jumpclubs första sida om inte min fina hästis! :) Bilden är från kursen i fredags när Lotta taktikar med mig och M1 :) 


Plugg,plugg och ännu mer plugg

Känns som jag bara pluggar nu för tiden. Igår fick M1 vila för att jag skulle vara snabb i stallet och komma hem i tid så jag hann plugga, idag fick BW vila för att jag skulle komma hem i tid för att hinna plugga. Imorgon ska jag inte ens till stallet för att jag ska plugga hela dagen! VÄRT! Blir trött när jag tänker på det...

Har iallafall ridit M1 på tredelat nu några dagar och han är jättefin! Trimmade för första gången på det idag och det gick jättebra! Lite stark emellanåt men jag tycker det fungerar bra trots allt :) BW fick som sagt vila idag men vi skrittade i 30min och därefter borstade jag och mös i en timme, jätte mysigt! :) Klippte man och svans så nu är han fiin :D

Lite dåligt med update pga av allt satans jävla plugg... menmen, inte mycket att göra...


Så sjukt BÄST


Gårdagens och dagens ridpass

Gårdagen ridpass:
Var ju hos Lotta med M1 som jag redan har skrivit om. När vi kom hem från kursen hoppade jag BW för mamma :) Började med att travhoppa lite på ett räcke upp till ca 1 m. Han gjorde dte väldigt bra faktiskt! :) Därefter varierade jag galoppsprång mellan 1-2 (se nedan), varierade mellan 9 och 5 galoppsprång. DUKTIG! Därefter hoppade jag den här lilla banan :)

När det var lågt red jag på 6 galoppsprång mellan 1-2, 5 språng mellan 3-4 och 6 galoppsprång från kombinationen till 6an. Fokuserade mycket på att Brownie skulle runda sig för innerskänkeln utan att bli springig och lång. Han var hur fin som helst! :) Därefter höjde vi upp det lite. Banan låg på ca 110-115 cm. Då skar jag av bågarna lite och la upp tempot och red på ett galoppsprång mindre än tidigare, alltså på vanliga galoppsprången. Hoppade även något större hinder och han var hur fin som helst!!! Helt suuper! :D Han har verkligen blivit fin av sin hoppvila! :) Så spänstig och fin :) Finaste ponnyn! :')




Dagen ridpass:
M1 fick ett lätt pass i ridhuset, red på tredelat!!!!!! Han var hur fin som helst, lite otippat faktiskt trodde att han skulle blir jätte stark men han var fin :) Joggade som sagt bara lite lätt men han var duktig :)

BW fick också ett lättare pass och han var också jättefin! Kollade bara så att allt basic fungerade som det skulle och det gjorde det :)

Hoppkurs dag 2

Tränade för Lotta igår men har inte hunnit skriva om gårdagen än så skriver om det nu istället :) (Skriver som att det var idag jag var och tränade, blir mycket lättare så ;) )

M1 var mycket bättre idag än igår. Som jag skrev var han väldigt stressad igår när jag red för Sylve men idag var det mycket bättre! :) Han var jättefin men dock lite stark men det gick iallafall mycket bättre idag :) Vi fortsatte lite med det vi gjorde igår och han gjorde det dubbelt så bra. Hoppade en bana  med mycket bågar och olika galoppsprång och fokuserade verkligen på allt mellan varje hinder. Fick massa små bra tips :) Nu när jag har tränat för Sylve, Lotta och Pether så märker man verkligen att de har samma tänk. Alla tre har påpekat samma saker på min ridning som  jag aldrig har hört någon annan tränare har kommenterat tidigare, då vet man ju verkligen vad det är man ska jobba på! Då har man verkligen fått det bekräftat :)
 
Jag är verkligen jätte nöjd med kursen och känner att jag fått en del saker bekräftat. Det har dock varit lite svårt att ta till sig alla tips eftersom M1 inte riktigt var sig själv i torsdags, eftersom vi aldrig har tränat för Sylve förut så tog ju han lite förgivet att M1 alltid är ganska stark och stressad, vilket han definitivt inte är... Men jag är iallafall jätte nöjd med de här två dagarna :) Föresten så sa Sylve att han har sett M1 förut vilket var kul. :) Det är det som är så roligt med M1 för han hoppar så unikt så har man sett honom så kommer man ihåg honom så det var ju jätte roligt att han kände igen honom :D


Hoppkurs dag 1

Markarbetsträning för Sylve idag. Gjorde massa bra övningar, vi jobbade mycket på att runda hästarna för skänkeln när vi hoppade en bana med låga hinder med mycket bågar och hinder som kom snabbt ur sväng. Mycket fokus på att jobba hästarna mellan hinderna. Jag tyckte att Sylve var väldigt bra! :) Väldigt rak på sak och sa verkligen vad han tyckte, vilket är positivt! Något som han gjorde väldigt bra var att han jämförde allting han sa med massor av olika saker så man förstog verkligen vad han menade. Han jämförde allt från en kavjartub till att visa med en pilatusboll, stort plus!

M1 var dock väldigt spänd idag, han fokuserade mest på alla andra hästar och blev ganska stark och springig, verkligen inte rolig på backen idag... Han blev mycket bättre när vi började jobba över bommar och hinder, då hade han något och fokusera på så det var bra. M1 hoppade helt sanslöst idag!!! :D  Han har nog aldrig hoppat som han gjort idag! Han hade så jäkla mycket energi vilket gjorde att han hoppade en halvmeter över varje hinder. :P Han sköt mig ur sadeln ett antal gånger vilket gjorde att jag tappade lite balans och då passade han på att busa, haha, Blev en del bocksprång :P Jag var ändå nöjd med M1 eftersom han blev mycket bättre i slutet och med tanke på hur han hoppade så kan man ju inte vara annat än glad :D

Imorgon blir det hoppträning för Lotta Björe. Ska bli sjukt kul! Kom precis på att jag aldrig har tränat för någon tjej så det ska bli intressant :) Hoppas på att M1 är lite lugnare och mer fokuserad imorgon :)


Hoppkurs

Imorgon åker jag iväg med M1 på hoppkurs för Sylve och Lotta. Vi kommer hem igen på fredag kväll :) Har mycket kurser fram över vilket är superkul! Nu när det inte finns så mycket bra tävlingar så fokuserar jag mer på träning så det blir bra :)

Red igenom M1 idag så han är fin inför imorgon. Han känns jättefin men fortfarande ganska pigg men det gör inte så mycket :)
Brownie hoppade jag lite på. Hade tvår äcken som vi varierade antal galoppsprång emellan. Därefter hoppade vi en jättestor vattenmatta som Brownie hoppade så in i bängen på :P Därefter hoppade vi en trekombination. Han var väldigt pigg och ganska nonchalant eftersom jag inte hoppade så stort men han kändes ändå helt okej :)

Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt imorgon :D

Dagens ridpass- snabbinlägg

M1 blev tömkörd i morse av Cilla, han var jätteduktig men något stel i högervarv. Jag och M1 gick en promenad nu på kvällen :)
Brownie red jag i ridhuset. han var jättefin som vanligt :) Jobbade mycket tempoväxlingar och förvänd galopp.
Imorgon blir det hoppning med Brownie :) Ingen hoppning för M1 imorgon eftersom vi ska på kurs för Lotta och Sylve torsdag-fredag. Ska bli super kul :)

Gårdagens ridpass- snabbinlägg

Hann inte skriva något igår så gör det idag istället :)
Jag joggade BW i ridhuset, han fick ett lugnt pass utan massa krav. Har trimmat honom rätt mycket i veckan så det behövde han. Han var fin som alltid :)

M1 fick ett lite hårdare pass och han var superfin! Blev mycket galopparbete, jobbade lite förvänd galopp mm.


Browns Way


Dagens ridpass- snabbinlägg

Red båda i ridhuset idag, John (vår veterinär) kollade när jag red BW och tyckte han var superfin, så det var verkligen jätte roligt att höra! :) BW kändes fin idag och jag jobbade vidare på det från igår, dock inte lika krävande då han hade lite träningsverk. M1 joggade jag bara lite lugnt i ridhuset, han är så himla fin nu :)

Har kollat igenom tävlingsterminen desperat och har kommit fram till att det dröjer ett tag till tävling nästa gång. Tur att man åker på kurs torsdag-fredag så något händer iallafall :)


mål 2010/2011

Nu är det alltså dags att skriva om det omtalade inlägget om målen. :)  I det här inlägget ligger fokus mesta del på långsiktiga mål.

Det här året har det varit mycket fokus på Brownie, det har varit en oändlig jakt efter globengehäng och SM-kval. Många frustrerande stunder och många rivningar på sista hindret som gjorde att globengehänget rök. M1 har det mest varit att rida in sig på och jobba sig långsamt upp i klasserna.

För BW var målen 2010 att först och främst vara stadig i msv och därmed kvala msv A och därefter debutera, vilket jag gjorde i maj. Eftersom jag kvalade så fort till msv A hade jag även ett mål att kvala SM. Det var lättare sagt än gjort. När jag satte upp det målet hade jag inte en aning om hur tufft det är att det sig runt en svår bana på ca 15 språng där större delen av banan ligger på 130cm, och dessutom göra det utan någon enda miss. Det målet lyckades jag dessvärre alltså inte klara, men jag har haft ett fantastiskt år iallafall :) Att ha tagit både mig och hästen till den nivån med hjälp av tränare är mäktigt.

Jag hade inte lika höga mål med M1 eftersom vi mest har fokuserat att hitta varandra det här året. Målet var iallafall att ha stadiga 130cm rundor i slutet av året så vi är redo att debutera 135 och 140cm tidigt nästa säsong. Det här målet tycker jag definitivt att vi har klarat! Allt känns hur bra som helst och debuten i 135cm är planerad. :)

Målen inför 2011: Med BW har jag inte satt upp några speciella mål eftersom jag inte vet hur länge jag har kvar honom. Om jag har kvar honom så är det iallafall Elit Allsvenskan i vår, om han är kvar till sommaren vore ju ett SM fantastiskt men det krävs enormt mycket att kvala så det får man ta som det kommer. Men vi ska minsann ta hem ett globengehäng innan han blir såld. :)

Planen för M1 är som sagt tidig start 135/140cm så vi hinner kvala JSM. Målet är att delta i utomhus SM. Har även ett mål att ta junior platsen i Runstens Elitlag, kan bli rejält tufft men jag vill verkligen ha den så det ska vi minsann se till :) Innan året är slut vill jag även ha startat en del Internationellt och debutera 145cm i höst.

Jag ser verkligen fram emot det här året, det känns som att det kommer bli ett riktigt bra år! Är galet taggad på tävla nu och börja jaga alla målen :)


Dagens ridpass

Trimmade båda hästarna idag. Båda två var hur fina som helst, asså verkligen riktigt fina! Så duktiga hästar! :) Jobbade på det som gick lite sämre igår på hoppningen, alltså lydnaden.... Jobbade mycket övergångar, tempoväxlingar mm så hästarna blev uppmärksamma och kvicka för hjälperna, fortsatte alltså med att få hästarna att göra som jag vill med så små hjälper som möjligt för att få de känsliga igen. Var väldigt noga med att om de inte tog halvhalterna så saktade jag av och började om igen, tills tex. halvhalterna fungerade som jag ville. Hästarna var som sagt suuuper! :D Jobbade även mycket galopp på M1,
Blev en några öppna/sluta och byten på M1. DUKTIG!

Imorgon kommer John igen. Han ska kolla lite när jag rider BW så han får se honom lite i arbete, jag tycker det är jättebra eftersom då vet John hur jag jobbar mina hästar och hur BW jobbas varje dag. :)

Hoppträning

Hoppade båda hästarna idag :) Dom hoppade helt sjukt jättefint, speciellt M1! :D Båda var dock väldigt pigga och ganska starka. Det känns att jag behöver trimma de lite på backen imorgon. De var inte speciellt känsliga idag, fick använda större hjälper för att få igenom det jag ville. Det var bra att det varså idag när det var lydnadsövningar. Först var det 3 bommar på marken med 14m mellan rum, reglerade mellan 4-6 galoppsprång, därefter fick jag göra 5 mellan de två första och sen 4 mellan de sista 2. I slutet gjorde jag 4-6 och även 6-4, BW gjorde det riktigt bra! :) Lydnaden blev mycket bättre i slutet men som sagt vill jag inte ta till så stora hjälper, det ska inte behövas! Hästarna var iallafall sjukt fina och glada :) Första hoppningen för M1 sedan Grevagården, han har haft hoppvila i en månad nu så det är bra :) Båda kändes fräscha, såååå skönt :)



Dagens övning: Till vänster var det räcke-oxer-räcke, 14,25m mellan, red på fyra galoppsprång för att få hästarna hoppa extra runt och fint. 
Mitten är det bommarna med 12m mellan varje, övniingen står i texten ovan.
till höger var det sockerbit-räcke-sockerbit. Red på 3 galoppsprång vilket var väldigt trångt. Samma syfte som övningen till vänster.  

2010

Tänkte börja med att göra en sammanfattning av året, månad för månad och därefter skriva ett nytt inlägg om målen 2010/2011.

Januari:
Provred M1 för första gången
inga tävlingar

Februari:
7 blev första tävlingen för året, en liten 1m för BW i Södertälje. 0fel
19-21 var vi i Vetlanda i snöstormen. Hoppade först 110- ett nedslag, därefter vår andra 120cm-en rivning i omh. även en till 120cm- en rivning, räckte till våran första plac i msv.


Mars:
den 13e var vi på endagstävling och hoppade 110,120cm i Heby. Nolla i båda klasserna, vinst i 110 och plac 3a i msv. Vår andra nolla i 120cm och därmed kvalade 130cm.

Provred och köpte M1. :)

April:
16-18, Meeting i Grevagården med BW, En ganska dålig helg, 110cm-en rivning, 120cm- två rivningar. Debut i 125cm, någon rivning och en volt.

24, debuttävling på M1, 1m-nolla och 110cm-en rivning.

Maj:
8- endagstävling med BW i Roslagen. 110cm- nolla o plac 5. 120cm- rev sista hindret.

14-16 var jag med BW på meeting i skogslotten. En helg med väldigt fina rundor men även en del otur!
Hoppade 2 st 120cm och rev sista hindret i båda. Debuterade 130cm med 4fel-plac 3! :D


29-30 meeting med BW i nyby-torshälla. Hoppade 120cm- rev sista hindret i omhoppning och kom 2a, hade vunnit annars. Här startade vi våran andra msv A med två rivningar, en fin runda men mycket mjölksyra på BW i slutet.



Juni:
5- Tävling med M1 på Siggesta. 110cm, 115cm. Nolla båda klasserna men fick dock göra en volt i varje klass eftersom han var så pigg. (Första gången på stor utebana)

12- Tävling med M1 i märsta. 1m, 110. Nolla båda klasserna

17-19 var det Ponny SM på Runsten och jag hoppade BW i RS-cup. En bra helg! Cupen gick i 120 och vi var nolla o plac i båda kvalen men hade ett ner i finalen.








25-26 var jag i Skästa med båda hästarna. M1- Hoppade 110cm- rev sista i omhoppningen, debut 120cm, rev sista i grunden. vår andra 120cm, 0fel o plac. BW hoppade 130cm- fick tre nedslag, kom katastrof in i trekombinationen o fick med oss två rivningar där. Båda hästarna var jätte fina!

Juli:
3-4 var jag i Edsbro med BW. Hoppade 120cm o 130cm. Underlaget var stenhårt så Brownie ville inte landa, så det blev väldigt konstiga rundor med tanke på att han inte ville vara inne på den banan och inte ville ta några stora distanser. 120cm- 8fel, låg perfekt in i trekombinationen men BW ville inte hoppa den på det här underlaget så han trampade om så vi rev två i kombinationen, men vi lyckades iallafall komma igenom den. 130cm- en rivning och en volt. Han var ändå jätteduktig :)

17- var i kumla med BW. Hoppade 110cm-nolla o plac 3 och 120cm, rev sista hindret plac 3. (hade vunnit annars), BW var superfin! :)

Augusti:
5- var på Ryttis med M1. 110cm- nolla o 120cm- en rivning i omhoppningen.

6-8 var med BW i Tierp. Hoppade 120cm- rev sista i omh, 130cm, två rivningar, 120cm (Ridsport Ponny Cup) Rev sista hindret, igen!! Missade finalen i RPC pga den skit rivningen. Hade gått sist ut i omhoppningen annars! Blev ändå plac 7, hade jag kommit 6 hade jag varit klar för finalen i Göteborg. En galet frustrerande helg men många superrundor!

13-15 var med BW i Grevagården. Hoppade 120cm- nolla o plac 4, 120cm- 4fel, 125cm-ett ner, 130- utgick.

22- var med M1 i Aspvik. 115cm- nolla, debut 125cm nolla. :)


September:
4- M1 värmdö, 120cm-nolla, 125cm- nolla.

11-12 meeting med BW i Gangnef. Hoppade två msv A med två rivningar, Banorna var sjukt långa, ena på 15språng och andra på 19språng, två fina rundor! :)




17-19 meeting med BW i Ljungby. 120cm-en rivning, 130cm- två ner, 125cm(globenkval)- nolla o plac. Första inomhus. Fina rundor!



25-26 meeting med BW i Västervik. Katastrof helg.  125cm- utgick o 130cm-utgick. Tävlat tre helger i rad, andra inomhus i ett mini ridhus.... kan inte gå annat än dåligt, men så kan det bli när man blir blind av SM-kval.

Oktober:
8-10 Lidköping med M1. 120cm, nolla, debut 130cm, en rivning, 130cm utgick.



22-24, södertälje med båda. M1- 120,-0fel, 125cm- två ner, 130cm utgick (hoppade så fint att jag låg på mage hela rundan o missade ett hinder, haha) BW- 110cm- ett ner, 130cm utgick, 125- tre ner, blev lite flack men ändå en bra runda!

November: 
4-7 Borås med båda hästarna. BW gick stora runda+ en förklass 110cm- 0fel plac 3, 120cm- nolla plac 5, 125- tre ner,130- två ner, skitrivning sista hindret. Han var superfin! M1 gick lillarundan+förklass 110cm- 0fel, 125cm, rev sista i omh, 130cm två ner. kvalade till finalen som gick i 135cm, valde att inte debutera det här eftersom de byggde så stort.



12- södertälje med M1, hoppade 130 och fick tre nedslag men han var ändå fin!

December:
10-12, Grevagården med båda. BW- 110cm-0fel o plac, 120cm- en rivning, 125- stopp på jokerhindret, 130cm- utgick.  M1- 120cm, 0 fel plac 6, 130cm- 0fel, 130- 0fel, 125- 0fel. M1 var outstanding!




ny tränare- Pether Markne



Nu när man verkligen kollar igenom alla tävlingar så märker jag att jag tävlat helt sjukt mycket! Det blir verkligen dubbelt så mycket tävlingar när man elitsatsar på två st som oftast inte kan åka på samma tävlingar. Då blir det ofta så att dom går varannan vilket betyder att jag tävlar varje. Det är ju tur att man älskar att tävla! :D

eftersom det här inlägget tog typ 3 timmar att göra får ni nog vänta tills imorgon med mål mm ;)

Home sweet home

ÄNTLIGEN HEMMA! Har längtat enormt mycket efter mina stjärnor men imorgon får jag äntligen träffa dom :) Dessutom är det hoppning som står på schemat imorgon JIHAAA :D nu ska jag sova. Ska utvärdera åren imorgon :) GOD NATT

Hemlängtan

Hästarna fortsätter tydligen super där hemma. Vill verkligen hem och trimma nu! Har ju inte trimmat M1 på två veckor. Har kollat på hela Pether träningen idag på datorn och vill bara ännu mer hem och trimma :D Tänkte åka till Pether direkt när jag kom hem men då är han i Holland och tävlar så får väl sansa mig någon vecka.... Jag vill ut o tävla också :) men det dröjer ett tag eftersom det inte blir något ryttis för M1. Ska iallafall åka och träna för Lotta och Sylve 13-14 så det är iallafall något att se fram emot :)

M1 tömkördes idag och BW joggade lite lätt i ridhuset :)
ni får även en lite flummig bildbomb idag ;)


Provridning BW

 
Fina bakbenen

vinnare meetingpris


GOTT NYTT ÅR

Dagens ridpass: hästarna fortsätter jobba på bra där hemma! Känns väldigt skönt att allt går så bra när jag inte är där :) Hästarna fick skrittdag idag. M1 promenerade ute i snön och Evelina skritta ut på Brownie i snön. Hästarna var tydligen fina igår också så det känns väldigt bra! Alltid kul när dom är duktiga, fast det är de ju alltid :)

Har inte så mycket internettid här i Egypten men när jag kommer hem kommer ett inlägg om målet 2010 och 2011. Alltså reflektera lite om hur året har varit, om jag uppfyllt mina mål och året för 2011 och hur jag tänker runt det. Är riktigt taggad på att skriva det inlägget :)


RSS 2.0