Tävling i Ystad

Var iväg och tävlade med Crownie idag. Han skötte sig bra, hade ett ner i första klassen. Var en linje med 7 eller 8 steg, jag valde att rida på 7 vilket blev bra, men lite för nice och oaktiverat. En bra och rytmisk runda.
 
Crownie var felfri och hoppade väldigt bra sista rundan. Han är ju lite tråkig i sin hoppning när det är lägre men i sista klassen hoppade han riktigt bra. Han hoppar ju alltid igenom ryggen men nu utvecklade han mer bakben. Var inte direkt våran bästa runda men killen hade koll på fötterna och var inte i närheten av någon bom, duktig häst!





 
 

Hemma igen

Kom precis hem från stallet, ridit alla hästarna i ösregn. Hoppade Crownie idag, gick väldigt bra. Hoppade en linje med räcke, oxer, räcke med 4 steg emellan, blev väldigt lydig i slutet. Hoppade även stortvatten med honom för första gången och han hoppade det väldigt bra, inte alla tittig. Imorgon får han ta det lite lugnare och sedan tävling på söndag. Marion och Inova har vilat när jag varit borta så de ska trimmas under helgen :)




Filmer Inova




Stockholm imorgon

Ridit alla hästarna idag, Crownie var pigg och glad över att få ridas igen, Louise red honom igår och han kändes väldigt bra idag. Tjejerna fick komma ut i skogen idag, välförtjänt. Ska upp tidigt imorgon och rida alla hästarna innan avfärd till Stockholm. Åker vid 11 så blir inte många timmar sömn inatt. Jobbar mellan 2 och 5, och ska sen upp igen vid 6 och rida alla innan avfärd. Men sen får jag ett par lediga dagar med familj och pojkvän, då får Inova och Marion även tid att återhämta sig. :)
 
 

Filmer Marion

Inleder inlägget med helgens favorit-runda. Det är lördagens 140, det kändes faktiskt enkelt, fick till allting precis enligt plan. Jobbade med henne, och lämnade ingenting åt slumpen. Det här var dock den dagen hon blev som kortast i nacken men det tror jag mest har med regnet att göra med tanke på att det var enda rundan hon blev så. Hon tycker det är obehagligt när det regnar och drar in nosen lite extra. Förövrigt rytmiskt, super fokuserad och välhoppande. :)

 
Nedan ser ni rundan från 135an första dagen. En bra runda enligt mig, dock red jag alldeles för hårt in i tvåkombinationen och rev därför ut ur den. Annars tycker jag hon hoppar avspänt och bra hela runda igenom.

 
Nedan ser ni 140in från igår. Tycker Marion hoppade väldigt bra även denna runda och jobbade bra med hinderna. Jag tycker själv att jag var ganska så passiv. Grundomgången var helt okej, men i omhoppningen så fastnade jag lite i svängarna och blev inte riktigt klar i tid. Men en felfri runda, är alltid en felfri runda.

Marion felfri i 140 igen

Marion var först ut idag, inte lika bra runda som igår men Marion hoppade minst lika bra idag och var inte i en bom. Felfri och placerad i 140in idag igen. Så nöjd med henne i helgen! Har verkligen inte fått till det med henne på sistone, så det här var en stor lättnad. Hade ju ett nedslag i 135an i fredags som var mitt fel, annars har hon inte varit i en bom och bara fokuserat och levererat avslappnade rytmiska rundor. Så glad, och så lättad! Glömt bort hur enkelt det kan kännas på denna häst när man verkligen får till det. Saknat den känslan :)

Inova hoppade super idag med, var klockren 1-5 och hoppade så fint genom trekombinationen, stenkoll på varenda hov. La henne på tok för stort på 6an där hon helt enkelt inte kunde ta av, resten var bra och felet ligger som vanligt på ryttarkontot. Båda hästarna känns så fräscha och fina just nu, motiverande! 

Nu är vi snart hemma i stallet hos Crownie. Då blir det kvällsmat och sömn, sen drar vardagen igång igen med nattjobb om 4h. Lägger upp filmer under morgondagen. 




Felfria tjejer

Duktiga favoriterna var felfria och placerade i dagens 140. Båda hästarna hoppade helt fantastiskt trots ösregn och slaskigt underlag. Fick till två riktigt bra rundor, precis vad mitt självförtroende behövde just nu. :)

Fick till en ganska bra runda på Harry också, men hingsten hade annat i huvudet och rev i princip vartannat hinder. Så nu när han har haft tillräckligt många nedslag (typ 9st på 2 starter) denna helgen så har jag gjort slut med honom. Han får vila imorgon och sedan åka hem och hitta på något annat där huvudet och benen hänger ihop. 
Inova och Marion går 140 imorgon igen:)

Duktiga supernova 

Duktiga tjejer!

Både Marion och Inova var superfina idag i 135an. Fick till riktigt bra, rytmiska rundor på båda två. Rev dock ut i två kombinationen på båda hästarna, var väldigt trångt. Inova skulle jag suttit upp lite mer på och spänt bågen lite mer. Marion red jag lite för hårt in i kombinationen och hon touchade den och bommen trilla 3 steg senare. Menmen, båda hästarna har hoppat super och det har känts väldigt enkelt. Så nöjd över bettet med Marion, hon är helt tillfreds och vi kan jobba med varandra igen. Hoppar fantastiskt gör hon också! :) 
Harry hoppade bra idag men varken bromsen eller styrningen satt där den skulle och det blev mest vingligt och en tom häst som det inte fanns så mycket att jobba med, utgick efter ett par nedslag. Svårt att bara hoppa hästen på tävling när det börjar bli större klasser och man behöver vara lite mer samspelta och inkörda i ett och samma system men han utvecklar sin hoppning hela tiden. Imorgon får vi backa bandet lite och hoppa en 130. Marion och Inova hoppar 140 :)

Good feeling från Norrköping senast när Marion kvalade Falsterbo. 


Mot Norrköping

Snart framme i Norrköping med mina hästar. Hingsten åkte upp igår och Pauline har trimmat honom imorse. Får hoppas på att han lyckas hålla fokus och har koll på bommarna hela helgen igenom. 
Mina hästar känns helt okej, jag har dock inte alls fått till någon bra ridning på två veckor, fram tills igår, då red jag faktiskt riktigt bra på alla hästarna. Så förhoppningsvis så kan jag skapa den känslan igen i helgen. Tror jag är på rätt väg med Marion med det nya bettet iallafall, vågar galoppera lite mer på det. Inova gör ju alltid sitt jobb så det är skönt. Ger man henne förutsättningar så är hon alltid felfri och det är faktiskt en trygghet. Inte ofta hon har ett nedslag utan anledning. :)

Crownie från gårdagen, snart får han också följa med :)


Norrköping i helgen

Åker till Norrköping imorgon och tävlar med Inova, Marion och Harry över helgen. Alla hästarna hoppar 135 imorgon och därefter får vi se. Marion var anmäld till Volkswagen klasserna (150) men har ändrat bett osv i veckan så hon får gå lite lägre klasser. kan vara bra att få allting att stämma först.
 
Hoppade förövrigt Crownie idag som känns så himla fin. Han har verkligen mognat och gör allting så enkelt och bra. Han är så otroligt positiv till allting, fantastiskt hinderklok, försiktig och modig. Han har faktiskt alla de egenskaperna som jag värderar som viktigast hos en häst. Ska bli roligt att se vad det kommer bli av honom, så stor skillnad på honom nu när han börjar bli lite starkare igen. :)
 
 
 

Film Marion och Inova

Hoppade båda tjejerna idag, tycker båda två hoppade bra. Testade ett nytt bett på Marion efter en väldigt "av och på" helg i Danmark. Kändes helt okej, ska ta ett snack med Lisen om det, känns väldigt bra men är rädd att hon kommer knäppa av även på detta. Funderar på att testa ett kombinationsbett eller liknande. Tycker förövrigt hon var väldigt fin och lydig idag, hoppar fantastiskt bra just nu.
 
Inova hade lite bråttom idag och tog sig inte riktigt tid över hinderna, men hon blev bättre i slutet. Hon har en jäkla koll på hovarna i alla fall.
 
 
 

Crownie är back on track




Framme

Resan har gått bra, och alla hästarna är besiktigade och trimmade.  Banan är lite speciell då den är format som ett L men det blir nog bra. Harry kändes bra, Inova var väldigt pigg men det är positivt. Marion var inte så rolig idag och får ett pass imorgon bitti.  Harry först ut imorgon och hoppar en 130 vid typ 12. Sen hoppar Marion 135 och Inova 140 :)

Avfärd imorgon

Imorgon bär det av mot Suså. Hann inte riktigt med allt jag skulle idag tyvärr, dagen började lite struligt när jag svimmade under kiropraktorbesöket imorse och fick ta ambulansen till sjukhuset. Tappade ett antal timmar men hann iallafall packa hästarnas saker, red Marion väldigt lätt iallafall. Louise var snäll och hjälpte mig rida Crownie. Inova fick vila, inte optimalt men hennes första klass går på torsdag så hinner rida henne imorgon när jag kommer fram. Även Marion ska trimmas lite mer ordentligt imorgon. Jag åker vid lunch imorgon och ska hinna med en hel del innan dess, bland annat ett till kiropraktor besök ironiskt nog. Fast imorgon har jag minsann inte tid med några extra utflykter. Mamma hjälpte mig iaf och packa lite idag så det var skönt, alltid lite extra pyssel när man ska iväg ensam på tävling men tror jag har koll på det mesta. Bara mina saker kvar som ska packas och så ska jag få lite koll på när Harry anländer osv.




RSS 2.0