Ni är guld!

Hästarna har gått i ridhuset i två dagar och ska få komma ut lite i naturen idag :) Allt verkar rulla på bra med hästarna där hemma och jag känner mig så trygg med Julia och Denise.

Julia har hjälpt mig så extremt mycket med allt! Inte minst så tog hon hand om Marion hela vintern/våren när jag var iväg och tävla med Inova. Julia flyttade med oss i våras när vi bytte anläggning och har helt enkelt varit med ett tag och jag har verkligen förtroende för henne. Är så tacksam för allt hon gör för mig och hästarna :) Julia har hand om båda hästarna nu när jag är borta då hon kan alla mina rutiner och vet hur jag vill ha allting. Hon tränar även för mig ibland och det passar bra att hon får rida Inova nu när jag är borta. Inova behöver såklart röra på sig och det är även bra för Julia att rida lite storhäst och öva bort lite ponnybyten ;) Två flugor i en smäll, superbra! :)

Denise rider Marion och underhåller henne på ett bra sätt! :) Känner mig så trygg med att två så fina och duktiga personer tar hand om mina hästar medan jag vilar upp mig :) Dessa tjejer är guld!

Om ni vill ha lite mer update på vad hästarna gör om dagarna så hittar ni det på www.satsning.blogg.se (Julia) och www.denisenyberg.blogg.se. Ska försöka skriva ihop ett vettigt inlägg idag eller imorgon men internetet är inte det bästa..

 

Jag följer bloggarna slaviskt :) Världens snällaste Julia!

 


En hälsning från värmen!

Varmt och skönt här i värmen, 30 grader varmt! :) Skönt att komma iväg och koppla av, det enda måsten jag har här är att kolla resultaten i Billdal, körigt ;) Trimmade båda hästarna igår och de kändes riktigt bra! Julia har ridit Inova som sköter sig som vanligt :) Marion tar det lugnt idag och imorgon då Denise är i Billdal och tävlar i helgen (grym som hon är kom hon 2a i 140in idag)! Både jag och hästarna tar en lugn vecka och när jag kommer hem är det hardwork som gäller :)


Fina hästar!

Båda hästarna har varit superfina idag och jag märker stor skillnad på framför allt Marion med nya sadeln. Hon rör sig ännu mer än tidigare och tar för sig mer och jobbar hela tiden genom ryggen, grymt härlig känsla på backen.. Igår däremot var det hoppning på schemat och jag var minsann inte kompis med sadeln.. Marion hoppade heelt sanslöst och sköt rygg så jag flög i taket ett antal gånger, det var ett rent skämt... Jag får en annan position i nya sadeln och eftersom den inte är inriden än är det inte helt lätt nu i början. Hade haft svårt nog att sitta stilla i en bra position i gamla sadeln när hon hoppade såhär men i nya sadeln hade jag inte en chans. Hej och hå kan man säga, kan ju även passa på att tillägga att hinderna inte var större än en meter.. Kommer minsann inte hoppa i denna sadeln på Marion förrän den är inriden ordentligt, och då blir det till att hålla i manen.. Trodde minsann inte att det fanns ännu en växel hos henne, men hon slutar minsann aldrig att förvåna :) Inova däremot hade jag balansen på plats men lite svårt att komma ner i sadeln ordentligt mellan hinderna, men det är en vanesak och Inova skötte sig bra :) Här får ni en liten fin bild på boven i dramat.. ;)


Medans alla drar t Billdal, packar jag t Gran Canaria

Jag kan ju säga att jag är bitter över att jag missar Billdal, speciellt när jag inte fick med mig så mycket poäng i GHS- kvalet från Strömsholm. De här tävlingarna är de bästa på hela året och jag har ju även lite förkärlek t Billdal eftersom Marion kvalade SM där förra året. Men ärligt talat så är det ju inte helt fel att dra utomlands heller, bara lite dålig tajming :) Det ska faktiskt bli grymt skönt att komma bort ett tag och hästarna är i goda händer så det behöver jag inte oroa mig för :) Åker imorgon natt.


Svar på kommentar

Har aldrig sett en sån gravyrplatta som är snygg men du ändrade just på det!! Shiiet, var kan man få tag i en sån till sin butet?
Svar: Taack! :) Det är faktiskt butets nya gravyrplattor och som jag förstog det så är min sadel den första med den, haha lite coolt sådär ;) Vi köpte sadeln från Sharpman och beställde gravyrplattan på samma gång, så ett tips är att kolla med dem.
 
Det är första gången jag är inne och läser din blogg. Så jag undrar bara vem du brukar träna för i vanliga fall? Tränar du för flera?
Nu tränar jag främst för Pether Markne, men kompletterar med Niclas Haking som även är coach och som varit med hela min resa från att jag tävlade lätt klass på ponny.. 
 
Ska du flytta från Stockholm?
Det lutar åt det, men inget är klart än.
 
Vilken fin runda! Hon ser verkligen superfräsch ut :D Vad är din plan för framtiden med båda hästarna? Med tanke på att bara Marion gick Göteborgskvalet!
Tack! :) Anledningen till att det endast var Marion som gick kvalet i Strömsholm är att jag och Inova inte är redo för 145cm än. Man får endast ha en häst i kvalen (145cm kvalen) och enligt mig är det Marion som är bäst lämpad för detta nu och då såg jag inte heller någon större anledning att rida 140in på lördagen (kvalet till 145) när det fanns andra bra klasser för Inova. Planen är att Marion ska gå 145 året ut för att sedan gå 150 nästa år.  Inova växer i mina ögon för varje dag som går och planen är att hon ska gå 140 året ut och sedan får vi se till nästa år om vi kan ta steget upp till svårhoppning, jag tvivlar inte på att hon kan det utan det som är avgörande är hur långt jag kan ta henne. 
 
Vad jobbar dina föräldrar med? Tänkte bara hur ni har råd med allt!! Att ha två så fina hästar kan inte vara gratis... Och förresten, älskar din blogg och jag tycker du är jättebra på att rida, vilken känsla alltså!! Inte många man ser som har det.. Du kommer gå långt i framtiden:):) mvh
Mamma jobbar på bank och pappa har eget. Det får jag helt enkelt tacka mina fantastiska sponsorer och hästägare för. De står för en del kostnader vilket drar ner våra utgifter. Stort tack :)
 
 

23 oktober

Igår kom Sharpman med min nya fina sadel och lite annat smått och gott! Sadeln är grymt snygg och blir perfekt för både mig och hästarna. Nööjd! :)  Hästarna fick alltså minipass igår när vi provade sadeln men det passade bra med en lugn dag.
 
Nu ska jag strax få min kära bror att skjutsa mig till stallet. Det är faktiskt duktiga Denise (Nyberg, tävlar svårhoppning) som ska rida Marion idag. Hon ska rida henne medan jag är iväg och roar mig i värmen på lovet, kommer garanterat gå bra men det kan vara rätt skönt för bådas håll att hon suttit på henne innan jag lämnar de i sticket i en hel vecka. ;) Inova får ett trimpass i ridhuset.
 

Ryttargalan!

I år fyller Ridsportförbundet 100 år och jag ska för första gången gå på ryttargalan! Jag kommer att gå dit med de andra profilryttarna från Runsten Equestrian och jag ser verkligen fram emot detta. Är det någon av er som varit på ryttargalan tidigare år eller som ska dit i år? :)

 


Uppdatering

Uppdateringen är ju som sagt inte på topp här på bloggen för tillfället, så för er som vill ha lite mer uppdatering och vill veta vad jag gör utanför hästvärlden så kan ni även följa mig på Instagram (almaranebo)


Imorgon kommer min sadel!

Lääängtar!
 

Snabbinlägg om gårdagens träning

Träningen igår gick bra med båda hästarna. Jobbade vidare mycket på det vi gjorde hos Arnold dagen innan vilket var superbra! :) Vi jobbade mycket liksidighet och att ha hästarna i balans, jobbade mycket över småhinder. Därefter hoppade vi en liten banan som innehöll en hel del lydnad som sedan avslutade med att hoppa en trekombination. Sedan höjde vi trekombinationen lite och tog den tills det satt! :) Marion blev lite trött efter jobbet på marken, hon är fortfarande svag i högerbak efter skadan och när detta arbete konsekvent här så tog det rätt hårt på henne. Hon gjorde det dock bra, men blev lite trött i slutet av passet. Inova kändes dock riktigt fin! :) Pether har inte sett henne på ett tag men tyckte att hon har blivit riktigt fin! Måste faktiskt själv få erkänna att jag är nöjd med våran utveckling. 
 
Idag har båda hästarna fått joggas på grusvägarna.
 

På väg t Pether

Träning för Pether idag med båda hästarna. Tanken var att jag skulle träna imorgon egentligen men det blev flyttat till idag och det var därför vi endast jobbade Inova lite lagom igår på träningen, så hon har krafter kvar till idag. :) Rider hästarna ganska tufft för tillfället, jag åker utomlands på lovet och då kommer hästarna få ta det lugnt och tid att återhämta sig så det är perfekt! :)


Snabbinlägg!

Träningen med Inova gick helt okej, vi tragglade en del på backen och fokuserade mycket på att få henne helt rak och att landa i rätt galopp över några upphöjda bommar. Hon har så himla enkelt för att byta nu så hur fort man tappar henne det minsta lilla så gör hon ett byte så vi trimmade henne en del på volter och rakt spår över småhinder. Tycker förövrigt att Arnold var riktigt bra! Grymt engagerad, tog tag i allting och lät det ta den tid det behövde. Han var ju även riktigt skön och man fick sig ett par skratt, haha. Härlig människa som besitter stor kunskap, superbra! Kommer definitivt träna för honom igen och han sa även att jag var välkommen att komma till honom i västerås och trimma lite med gänget där, låter inte helt fel. :) Nu blev hon iallafall ordentligt genomriden till hoppningen imorgon, perfekt. :) 
 
 

Träning idag!

Idag blir det träning för Arnold Assarsson, det ska bli riktigt roligt då jag aldrig tränat för honom. Tror dock att han är grymt duktig, då de som jag känner som tränar för honom rider väldigt väl. Jag hoppas och tror att han lär lika bra som han rider. :) Det är Inova som får följa med på denna träning idag, Marion jobbades över lite bommar i onsdags och ska hoppa imorgon.
 

Tankar inför framtiden

Det börjar minsann bli dags att fatta beslut om vad som faktiskt ska ske efter jag gått ut skolan. Vår plan har hela tiden varit att flytta till Skåne så fort jag gått ut gymnasiet för att köpa gård, starta egen verksamhet, ha nära till kontinenten + ett super samarbete som kommer ge mig möjligheter vilket lockar. Jag har verkligen längtat efter detta länge och verkligen sett fram emot detta, men nu när det börjar närma sig så börjar man verkligen förstå på riktigt vad det kommer innebära. Framför allt kommer jag ju flytta ifrån alla mina fantastiska människor jag har runt omkring mig (hela teamet + pappa och bästavänner mfl). Dessa möjligheter innebär alltså även en hel del uppoffringar och nu när det ändå börjar bli dags att fatta beslutet så förstår jag inte riktigt hur jag ska kunna klara mig utan mina favoriter.
 
Detta ger verkligen min karriär ett steg i rätt riktning men samtidigt så är det ett väldigt stort steg att flytta så långt när man börjar tänka rent praktiskt. Trots att detta är det jag vill allra mest så börjar man tänka i andra banor och försöker hitta andra alternativ och eftersom att jag även vill jobba utomlands och eventuellt även annan utbildning så måste jag fundera lite när det ska ske. Vill man jag åka utomlands på en gång? Eller tänka om och leta gård här uppe istället och fortfarande kunna driva egen verksamhet men samtidigt ha kvar alla fina människor runt omkring, men samtidigt får man den där långa resan ut i Europa och som sagt lockar samarbetet i Skåne. Vi är lite veliga för tillfället men förändring ska ske iallafall och oavsett vad så kommer det bara bli bättre, men det är minsann stora och svåra beslut..
 
 
 

Inova 135

Fina häst! Jag tycker att hon är så himla rolig att rida nu, blir verkligen glad! :) Hon är lite pigg och busig och känns lite mer "på hugget" än tidigare. Känns så himla fräsch och motiverad :)
 

Film Marion 140

Här är filmen från 140 i lördags där hon kändes väldigt fin. Dock vet jag inte riktigt vad som hände i trekombinationen, jag kom in bra men fick smacka lite till b och då sprattlade hon till ordentligt, haha. Annars så kändes det bra och nedslaget är väl inte så mycket att säga om.  


145 Finalen

Banan idag var minst sagt svår, och väldigt lärorik. Det blev väldigt mycket fel i klassen, av 30 starter var det endast tre nollor och hela 20 st hade mer än 8 fel.. Banan var grymt stor och teknisk, och som Pether sa så var banan väldigt krävande och man behövde jobba rätt rejält.  
 
Jag är faktiskt nöjd med rundan då ridningen kändes bra och Marion hoppade väldigt fint. Marion kändes dock trött i kroppen idag och var lite spänd inne på banan (var bara en häst åt gången på banan så jag hann inte rida runt och visa henne så mycket som jag ville). Vi fick dock två riktigt tråkiga nedslag i mitten av banan och banan avslutade även med en linje som var placerad längs ena långsidan som avslutades med en kombination där många hästarna skyggade. Jag red lite hårt in i kombinationen och rev in, då blev hon ännu mer spänd och tittade till på b-hindret och bröt ut ur kombinationen. Hon har aldrig gjort det och jag var väldigt besviken efter rundan, har blivit så bortskämd med att hon aldrig har mer än 4 fel i 140/145 klasser. Jag tycker ändå att jag gav henne förutsättningar idag och då hade jag svårt att acceptera ett stort antal fel.
 
Det kändes dock bättre när jag fick fin feedback från både Lisen och Pether som tyckte att ridningen var bra och att Marion hoppade super. Båda var överens om att det egentligen inte var några direkta fel utan att det bara är rutinen som saknas, från både min och Marions sida. Det här är det största båda vi har gjort och som de säger så behöver man hoppa några sådana här banor för att få allt att stämma för både häst och ryttare. Hon måste fortfarande få en chans att komma tillbaka helt i form efter skadan, hon blir fortfarande lite trött i kroppen sista dagen och hon har aldrig gått två stora klasser samma helg innan och jag har stor förståelse för att det tog emot lite idag. Så nu i efterhand är jag nöjd med rundan. :) Både jag och Marion har fått känna på större uppgifter och lite vad som krävs inför YR åren. Vi lär oss och får med oss rutin och erfarenhet hela tiden, tillsammans.
 
 

På väg hem

Nu är vi på väg hem från Strömsholm. Fick till en riktigt bra runda i finalen, dock trött häst och orutin som gav utslag i den krävande 145 klassen men med fina ord och bra rundor åker vi hem nöjda och glada :) Har fått super hjälp av både Pether och Lisen under helgen vilket jag är mycket tacksam för. :)

Längre utvärdering och filmer kommer upp senare.


Nöjd med dagen!

Båda hästarna har verkligen varit superfina idag! Jag är jätte nöjd med båda rundorna så nu är det bara ladda om till finalen i 145 imorgon med Marion. Inovas klass går sist ut på dagen imorgon och troligtvis väntar vi inte hela dagen för att rida den. Det visar sig helt enkelt. Nu är det sovdags!


Ett ner i 135

Ett ner på Inova i 135, grymt fin!


Ett ner och klar för final!

Marion hade ett ner i kvalet idag men kändes väldigt fin! Ett riktigt skitnedslag på ett litet räcke men vi är iallafall med till finalen i 145 imorgon! :) Nu är det lunch och sedan hoppar Inova 135 i eftermiddag.


Första tävlingsdagen avklarad!

Inova var först ut idag och kändes väldigt fin. Fick dock ett nedslag på 2an men det var ett "bra nedslag". Hon hoppade avslappnat och fint hela rundan och rättade sig fint efter nedslaget. Nöjd med henne idag! :)
 
Marion var på hugget och blev lite stark. Blev lite för mycket handarbete från min sida idag vilket ledde till lite högt huvud och att halvhalterna inte riktigt fungerade lika bra som de brukar. Fick två nedslag i kombinationen i omhoppningen där jag kom för nära in, brukar faktiskt inte göra sånna missar så är lite besviken på min ridning där. Annars så kämpade hon på bra och hoppade väl, hon är ju alltid lite vild första dagen men nu har hon sprungit av sig till kvalet imorgon och hoppningen är det minsann inget fel på. :)
 

På plats!

Resan gick bra, skönt att inte behöva åka så långt :) Båda hästarna är joggade och besiktigade där Inova även passade på att göra några glädje språng, härliga häst! Joggade båda hästarna på utebanan och båda kändes grymt bra!! Inova finns inget att säga om, känns super. Marion är möjligtvis lite pigg men det hinner hon springa av sig imorgon i förklassen :) Nu är det sovdags, startar tidigt i första klassen imorgon som är en 130 som startar kl 7 så ska väl upp om 6h igen.. God Natt.


På väg mot Strömsholm!

Nu rullar lastbilen mot Strömsholm och årets första Scandinavium kval! Hästarna är minst lika taggade som jag är så det här ska bli grymt roligt, lätt en av årets bästa tävlingar! :)


Packad och klar!

Min väska är packad och båda hästarna kändes faktiskt jättefina idag! Imorgon bär det alltså av mot Strömsholm, ska bli grymt roligt! Nu börjar äntligen höstens stora Elittävlingar inklusive Scandinavium kval. Förra året kvalade jag som junior men eftersom dessa kval även pågår nästa år när jag blivit YR så är det YR kvalen som gäller för mig i år.
 
Tävlingarna börjar imorgon men jag startar inte förrän på fredag och då är det endast uppvärmning. Därefter är planen att båda hästarna går 140 på lördag, därifrån går de 30 bästa vidare till 145 på söndag som är kvalet till Scandinavium. Dessa tävlingar är alltid lika tuffa och jag lärde mig grymt mycket av dessa kval förra året, i år blir det tuffare eftersom jag räknas som YR men det ska faktiskt bli riktigt roligt. Det är så många duktiga ryttare, fina hästar, krävande banor och ett grymt härligt umgänge samlade på samma ställe vilket gör att de här tävlingarna är lite extra :)
 
 Morgondagensvinnare, Scandinavium

Gårdagen blev inte riktigt som planerad..

Var ute i stallet runt halv 4 på eftermiddagen igår och trimmade Marion som kändes väldigt fin, därefter red jag Inova som inte riktigt var som vanligt och det visade sig senare att hon inte var på topp. Vi fixade en hel del med henne innan vi åkte hem och slängde i oss mat för att sedan kunna sova i stallet för att ha henne under uppsikt. När vi kom tillbaka runt halv 11 på kvällen så mådde hon bättre och vi fixade lite till med henne och då blev hon betydligt bättre så vi kunde åka hem och sova åtminstone. Imorse hade hon fortfarande samma tillstånd som inatt så nu verkar hon stabil och som vanligt igen, skönt. :) Även om hon är som vanligt nu igen så får vi helt enkelt se om hon får följa med till Strömsholm i helgen men förhoppningsvis har detta inte tagit för mycket energi men vi får helt enkelt avvakta och se lite. Marion känns iallafall väldigt fin och ska få jobba lite bommar idag. :)
 

Trim på schemat!

Idag är det dags för lite finslip med båda hästarna inför Strömsholm i helgen! :) Så nu ska jag tjata lite på min snälla bror om lite snålskjuts till stallet så att man kan komma hem lite tidigt ikväll.
 

Strömsholm förra året, debut 140cm.

Nya sadeln på gång!

Fick precis en bild från Sharpman som packat upp min nya sadel :) Längtar tills jag får hem den! :)


Vilodag och besök!

Idag är det vilodag för hästarna så de ska endast skrittas då de gått tufft ett par dagar. Däremot kommer Anna från Pavo/Equis Amoris på besök och lämnar lite foder till hästarna och ridbyxor till mig, trevligt. :)
 

Fina hästar!

Mitt finger är värre än innan och jag har minsann inte saknat att rida med tre fingrar.. Allt känns väldigt ojämnt då man blir olika stark, dessutom tappar man mycket känsla så jag är sjukt trött på detta och vill bara kunna rida på som vanligt nu. Känns dock som att det är lika bra att vänja sig eftersom det nu är sämre än från första början, och bara den läkningen tog ju god tid på sig så denna gång lär det ju inte gå snabbare. Så himla tröttsamt och omotiverande. Förstår inte hur ett sånt litet finger kan bidra med så mycket smärta.. Jag vill bara kunna rida som vanligt, och det redan tunga skolarbetet skulle ju underlätta lite om man kan skriva också. Fett deppig på mitt finger och det redan värdelösa SMet satte sina spår ordentligt..

Aja, alla hästarna har iallafall skött sig super idag. Började med treåringen som fick hoppa lite bommar för första gången med mig på ryggen. Vi har löshoppat den tidigare och det finns minsann bra med hopp i den! :) Den gjorde allt väldigt okomplicerat idag och hoppade glatt med härlig inställning. Jätte duktig :)

 

Marion joggades i ridhuset lite lätt, blev ett ganska stressigt och ostrukturerat pass.. Hon kändes iallafall fin men jag var inte på topp och kände att passet inte gav så särskilt mycket utan hon fick endast röra på sig lite medan jag red runt och helst av allt ville amputera mitt finger. Ovärt..

 

Laddade om lite till Inova och försökte fokusera på sånt jag kan påverka.. Det gick genast mycket bättre och hon fick ett tufft pass där hon blev ordentligt genomriden. Hon kändes väldigt fin! :)

 

Nu blir det söndagsmys.


Tröttsamt

Trimmade båda min hästar idag som var riktigt fina! Jobbade mycket basic idag och hästarna känns väldigt fräscha. 

Red  även lilla treåringen idag som var super duktig! Allt gick jättebra fram tills första galoppen där den bralla iväg med hvudet mellan frambenen och med en tvärnit på det så flög jag. Så efter 1.5 månads läkning av min knoge så har jag idag lyckats dra upp det (igen!) så nu är vi tillbaka på ruta ett igen med ett fnger som är dubbelt så stort. Tröttsamt som satan.. Det var bara denna galoppfattningen som inte var så lyckad, resten gick bra.. Imorgon ska vi antagligen hoppa den för första gången, kan ju bli spännande.
 
 

Gårdagen

Equiterapeuten tyckte att båda hästarna var superfina i kroppen igår och även han nämnde att Marion kommit tillbaka i fin form och var nöjd med mitt arbete med henne. Känns väldigt bra nu när både han, veterinär John Österdahl, Niclas och Pether lagt märke och berömt det inom en två veckors period. Skönt att få bekräftat att jag jobbar henne rätt och att det ändå blivit så stor skillnad. :)


Fix!

Har haft en full vecka med prov, man kan ju inte annat än älska när alla lärare vill ha prov samma vecka.. Världens bästa mamma fyller även år imorgon så blev lite fix inför det idag :) Blev även en uteritt på Inova som var lite halv galen, haha, härligt med ren lycka! Imorgon kommer equiterapeuten och ska massera båda hästarna. Uppdateringen blir bättre snaart så håll humöret uppe och håll ut! :)


Bad update

Livet rullar på lika stressigt som vanligt så här i början på veckan. Hästarna longerades bara lite lätt igår, idag ska Inova joggas och Marion får ännu en dag återhämtning. Har mycket i skolan nu också så uppdateringen drabbas en del, hade förresten ett prov idag i Psykologi som gick kanon så nu är det bara börja plugga till torsdagens prov i rättskunskap.. Men jag ska skriva ihop en del inlägg och svara på frågor när jag har tid så ni får gärna komma med lite inspiration. :)


Trött idag..


RSS 2.0