Film dag 1

Vi jobbade mest markarbete första dagen med stort fokus på lydnad. Största delen av passet gick åt jobb på backen, och avslutningsvis jobbade vi med en lydnadsbana.
 
Banan bestod av små volter över bommar, en linje med 7 bommar där det gällde att galoppera in ordentligt över första bommen för att senare sitta upp och sätta hästen på bakbenen (avståndet mellan första och andra bommen är ca 7m, medans avståndet mellan sjätte och sjunde bommen är ca 4,5m. Så avståndet mellan bommarna minskade succesivt.) Super bra övning där det visar sig ganska fort om hästen är lydig och kommer tillbaka på bakbenen eller om den istället är lite olydig och går emot handen. I en annan del av banan jobbade vi över några sockerbitshinder där vi första varvet på banan skulle behålla samma galopp över och sedan byta innan väggen, andra gången så skulle vi byta över sockerbitshindret. Sedan hade vi 4 räcken på en långsida där vi skulle sätta hästarna på bakbenen och rida på 3 steg istället för 2 steg. Inova kändes superfin på alla övningar och jobbade fint med mig. Väldigt nöjd!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Åh vad kul att se, man blir så motiverad själv när man ser dina filmer, tack för att du lägger ut dem! Du rider så sjukt bra och fint, och jag kan hålla med om att du verkligen har koll på sakerna! Hoppas du får ett toppen tävlingsår! :)

2014-01-24 @ 17:45:49
URL: http://www.equianna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0