Förbundsträning!

För er som vill läsa mer om juniorträningen i Strömsholm i lördags så kommer här en lång sammanfattning, lånad från www.stromsholm.com.


Fortbildning med Kyra Kyrklund och Jan J 067

Henrik Lannér, Pether Markne, Linn Backman på Alias Kamomill, och långt där bakom har vi faktiskt Inova! :D

"Ett tjugo tal juniorer och unga ryttare från norra och mellersta Sverige samlades idag på Ridskolan Strömsholm. Det var dags för årets första förbundsträning med Pether Markne och Henrik Lannér.
Redan i kväll åker duon vidare till Helsingborg för ytterligare träningar med ekipagen i söder. Dessa träffar är en form av inventering, en uppsamling för att följa ryttarna i deras form och utveckling!

Pether och Henrik har känt varandra många år, Henrik har själv tränat för Pether ett flertal gånger och de har nästan alltid samma åsikt om vad som är rätt och fel!
Jag frågar Henrik hur det känns
- Det känns jätte bra! Jag känner igen de flesta ekipagen, har tävlat på samma ställen med flera av dem. Det känns spännande, många av ryttarna är väldigt talangfulla. Blir kul att följa dem framöver!

Det var fyra grupper med 5 ryttare i varje. De började med att kontrollera följsamhet och lydighet. Grunden är det absolut viktigaste. Det finns inga genvägar och allt måste ske med hästens välbefinnande i fokus, ”hästvänligt” som Pether kallar det.
- Vi behöver inte uppfinna hjulet igen, vi vet att med bra grund kommer framgångar.
 Lektionen fortsatte med bom och cavaletti övningar i galopp. Sedan hoppades en oxer med bom före och efter. Avslutningsvis långsida från båda håll med oxer relaterat avstånd till kombination.

Efter morgondagen i Helsingborg kommer grupperna att bli lite mindre, cirka 15 juniorer och lika många unga ryttare. Vårens planering är klar, en satsning mot EM är det som gäller och med det önskar Pether och Henrik att komma tillbaka till Strömsholm för flera träningstillfällen.
- Det är en mycket bra anläggning att vara på, underlaget är super, gästvänligt och platsen kan ta emot mycket folk. Toppen på alla sätt!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0