Biolight

Jag tycker att Biolight är något som verkar hur bra som helst och det är något jag är väldigt sugen på att prova. Så jag hoppas att det är någon av er som har provat detta! För nu vill jag höra allt om Biolight, fördelar och nackdelar och framför allt om någon vet var man kan hyra det. Jag skulle bli väldigtväldigt glad om det var någon där ute som har erfarenhet. :)


Kommentarer
Postat av: Lisa

Pontus hade en förut, vi körde den på oss själva men såklart hästarna med.. :P Kan kolla med han om han har den kvar, skulle vilja prova på Toppan med :) Har dock ingen direkt erfarenheta av den själv direkt men kan som sagt kolla med Pontus iaf. Kram

2012-01-18 @ 11:11:57
URL: http://ettanc.blogg.se/
Postat av: Josefine Gustafson

Har haft biolight på Tulpa. Fungerar jättebra, man måste dock använda olika program i olika följd för att få maximalt resultat. Vissa program får man bara använda innan ridning och vissa får du inte rida på alls. Biolighten har två olika ljus, infrarött och rött ljus och dessa varierar i följd och beroende på program/effekt så används det ena mer än det andra. Tulpa som är stel i sitt höger bakben och får lätt spänningar i ländryggen använde jag biolighten på, valde ett program som jag kunde rida på, och hon tog genast ut steget och hon orkade använda sin kropp på ett helt annat/bättre sätt :) Men man måste vara noga med att inte forsera fram något, då kan det gå åt andra hållet! Efteråt ridpasset använda vi ett annat program som uppföljare till det innan passet. Kan berätta mer imorgon, sen har min naprapat (står med sina hästar i mitt stall) en biolight, kan kanske höra med henne om du kan hyra den om du är intresserad? :)

2012-01-18 @ 15:33:14
Postat av: Alexandra

Vi har användt oss av biolight på flera hästar samt behandlat andras hästar med mycket bra resultat. Vi leasar en biolight och är väldigt nöjda med den!

2012-01-18 @ 21:45:37
Postat av: Erika Bergqvist

Vi hade biolight förut, men problemet är att den inte går så djupt! Så den är mycket bättre på sår. Vi tänkte köpa en förut men vi köpte en Irradia laser. Den kan man ställa in till sår, muskler osv. Den proben som går djupast når 10 cm ner till skillnad från biolight som når 3 cm. Dock kostar den ca 100 000 kr, med två prober! Men den är mycket bättre!

Linda Heed har en bla ;)

2012-01-19 @ 12:49:53
URL: http://erikabergqvist.blogg.se/
Postat av: Sandra Johansson

Jag har använt den som finns i det stall jag håller till i, vi kör den på sår, stela muskler, problem med leder etc. Har fungerat mycket bra och framförallt så har sår läkt ihop mkt snabbare men också de program mot slaggprodukter, hästarna känns mycket bättre redan efter någon behandling. Finns massa med program, te x wound, drainage I & II, acute, follow-up, acupuncture osv.

2012-01-20 @ 19:27:20
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: pontus

Oj denna filmen hade jag inte sett innan, Royne brukar va hos oss ibland, han samarbetar med min chef "Leif Lundqvist" som han sa i filmen. Men jag ska skriva ett inlägg på min blogg om Biolight tänkte jag efter att du frågade, är inget proffs på det men använder det varje dag så kan lite iaf :)

2012-01-23 @ 21:15:56
URL: http://pontuslidsell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0