Gårdagens ridpass

Aktivitet: Jobb i ridhuset
 
Syfte med aktivitet: Lösgörande och stärkande
 
Huvudmoment: Båda hästarna jobbades väldigt grundläggande med lösgjordhet, samling, tryck, kontakt, rakriktning och byten. 
 
Upplevelse av aktivitet: Båda hästarna kändes riktigt bra! Fantastiskt motiverade, fräscha och mjuka i kropparna.Inova jobbade jag i en lägre form idag och verkligen få ut halsen i samlingarna, hon gör allt så himla enkelt och man blir väldigt nöjd med henne när hon i princip galopperar på stället helt avslappnad i en djup form där man inte har någonting i handen. Hon är en dröm att rida på marken, men samtidigt är det en häst jag alltid kommer behöva tänja på gränserna lite extra och det testar verkligen ens kreativitet. När hon går fantastiskt så gäller det att inte bli nöjd med det utan istället försöka hitta ännu en växel där hon ska få pressas och jobba lite. Hon är jämnt nöjd med sig själv och glänser i alla övningar vilket är otroligt roligt, men ibland vill man utmana lite men det är faktiskt svårt att utmana en häst som redan tycker att hon gör allt helt felfritt och dansar vidare. Helt klart ett lyxproblem som faktiskt ibland kan bli lite frustrerande..;) Men samtidigt blir jag så nöjd över hur denna dåvaranda planka lyckats bli så fin på marken och dessutom tycker det är roligt.
Marion gick också superfint och har nog inte känts så här fin på länge. Jobbade mycket öppna i galoppen och det vardagliga arbetet med att få henne i en lägre form. Väldigt fin!
Betyg: (1-5): Måste faktiskt ge både mig och hästarna 5or, har absolut inget att klaga på och båda känns riktigtriktigt bra. Välstrukturerade och givande pass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0