Dr John på besök!

Idag var John Österdahl och tittade på mina hästar. :)

Inova var helt klockren! John böjde riktigt ordentligt och hon bara dansade fram, så otroligt skönt! Tanken var ju att hon skulle få vila nu i några dagar men John tyckte att det var helt onödigt och att de ändå har tagit det lugnt mellan tävlingarna och när jag var i Gran Canaria så han tycker att hon ska börja trimmas inför våren redan nu. :) Men det är ingen brådska att börja trimma henne än, det är ju nästan 2 månader till nästa kval så jag tänkte iallafall ge henne en vecka till nu med bara jogg för sen blir det minsann tufft för henne. :)

Zeta var också fin men fick lite rundsmörjning, det sliter så otroligt mycket på hennes kropp när hon hoppar som hon gör så de här små check up:erna är så himla bra för henne. Jag tror även att jag ska börja ge henne lite mer vila i veckorna då jag vill spara lite extra på henne eftersom hon faktiskt bara är 8år och ska hålla i många år framöver. 

Zeta får alltså hålla planen och ta lite vila nu medans Inova joggar på som förra veckan. Riktigt bra jobb av John idag och nu har vi verkligen lagt upp en ordentlig plan med hästarna så de matchas perfekt inför alla stora tävlingar i början av nästa år! :)

Kommentarer
Postat av: Pappsis

Hej Alma. Med tanke på hur explosiv zeta är så behöver hon naturligt mer återhämtning än inova. Zeta är förmodligen rent muskulärt lite mer lätt-tränad och då är det också lite större risk för skador. Tycker det e bra att du inser det och anpassar såväl vila som träning mer individuellt på dem. Det är annars väldigt lätt att köra båda på samma sätt. Mao inova tål nog lite mer och behöver lite mer träning. Zeta år känsligare men med finare mukulära kvalitéer men är också känsligare för skador.

Märker du skillnad på dem efter tävlingshelg? Typ zeta lite stelare ( träningsvärk) men inova kan fortsätta prestera bra efter en tuff helg?



Kram p

2011-12-14 @ 07:26:23
Postat av: Marina Björkman/Team AMY HB

Det finns forsknings resultat på RobinZ:as muskulära sammansättning av Typ IIA och Typ II B fibrer, dvs långsamma muskelfibrer och snabba muskelfibrer och han var i det närmaste unik, vad gällde typen av muskelfibrer hos en halvblodshäst, han liknade mycket en fullblodshäst i sin muskelfiber sammansättning. En förklaring som din pappa ger är logisk om hon har den uppsättningen muskelfibrer som pappa Robin Z har, samt att Marion har en hög % Fullblod i sina gener. Hon drar antagligen på sig mera mjölksyra efter sina hopp pass än vad Inova gör som inte brukar sin kropp lika överdrivet. När hästar drar på sig mycket mjölksyra ökar risken för skador på leder, senor och muskulatur eftersom musklerna inte längre orkar bära upp kraften i arbetet. Hon behöver alltså längre återhämtning mellan passen för att minska skaderisken. Jag har gett henne ArtoFlex och LitoVet under hårda träningsperioder samt gett henne längre återhämtningspass än en vanlig häst :), Hon var bäst när hon gick 2-3 dagar, vilade en dag helt bara i hage eller skrittmaskin, ibland fick hon 2-3 dagars "vila" i hage och skrittmaskin och då var hon jättefin att rida, pigg men inte springig :), Kram

2011-12-14 @ 21:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0